aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Herslebs gate 21.

Gjennomgående og lys 4-roms med romslig balkong vendt mot grønn bakgård. Egen garasjeplass, heis og felles takterrasse!

 • 5 760 000
 • BRA 73 m²
 • 3 soverom
 • PRISANTYDNING5 760 000
 • OMKOSTNINGER10 280
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER7 598 485
 • EIENDOMSTYPELeilighet
 • EIERFORMBorettslag
 • BYGGEÅR2 008
 • SOVEROM3
 • AREALP-rom 73 m²
 • ANDEL FELLESGJELD1 828 205
 • FELLESKOST./MND12 280
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • 5 760 000,- (Prisantydning)
  1 828 205,- (Andel av fellesgjeld)
  --------------------------------------------------------
  7 588 205,- (Pris inkl. fellesgjeld)

  Omkostninger
  5 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  480,- (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument)
  480,- (Tinglysingsgebyr BRL-skjøte)
  585,- (Tinglysingsgebyr skjøte for garasjeplass)
  763,- (Administrasjonskostnad overføring av garasjeplass OBOS)
  --------------------------------------------------------
  10 280,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  7 598 485,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
La oss høre med hun som kjenner leiligheten best, nemlig selger.
Jeg jobbet i Stockholm da jeg kjøpte leiligheten slik at min sønn som sitter i rullestol hadde en tilpasset bolig mens han studerte og jeg var i utenlandstjeneste for Forsvaret. Leiligheten og bygget med garasje og heis er godt tilpasset rullestolbrukere og personer med funksjonsnedsettelse som trenger assistanse i hverdagen. Med tre soverom var det plass til både min, sønn, hans assistent og meg selv når jeg pendlet hjem til Norge. Således har jeg bare bodd ca 1 år i leiligheten på full tid.

Hva har du likt spesielt godt med leiligheten og kommer til å savne mest?
Den 10 kvm store terrassen som jeg har brukt stort sett hele året da den har overbygg og ligger lunt til. Her kommer solen inn ca 1130 og forsvinner i 5 tiden nå på sommeren. Med vegetasjon i bakgården blir det litt skjerming hvis du ønsker. Ellers er det bare å ta kaffekoppen i hånda og ta heisen opp på takterrassen som også ligger med utgang rett ved heisen i 8 etg. At leiligheten er rommelig, med plass til stort spisebord når du har gjester. Det store hovedsoverommet . God lagringsplass i boden. Men mest av alt den enkle tilgangen både utenfra og fra garasjen. Siden jeg er på jakt etter ny, litt mindre leilighet da jeg skal kjøpe hytte, har jeg vært på en del visninger. Det jeg har sett på, både eldre og nyere bygg enn dette, bekrefter mitt inntrykk av av dette er et leilighetskompleks som er bygget med god kvalitet og standard. Så på leilighet oppe ved Lillo fabrikker som var bygget i 2013 og må si at det virket eldre og mer slitt enn dette som er bygd i 2008. I tillegg er det enkelt når man flytter :-) Kan kjøre helt inn til utgangsdøra, stor gang, bred nok trapp, stor heis etc. Eller du kjører inn i garasjen og bruker heisen derfra.(Dette har jeg erfaring med som har jobbet i Forsvaret i 34 år og flyttet utallige ganger i inn.- og utland.)

Hvordan er styret?
Veletablert styre som jobber systematisk for å vedlikeholde både bygg, uteområde og miljø. Her bor det mye folk men det merker man nesten ikke. Om noen har fest på terrassen eller spiller musikk så er det bare hyggelig. Går du inn og lukker verandadøren hører du ingenting. Har heller aldri opplevd bråk eller ubehageligheter her eller i området.

Hva har du likt best med området?
Her har du nærhet til alt: Rema i nabobygget, Coop rundt hjørnet, treningssenter ved Schous, kort vei til flere parker, akerselva, løkka, torggata, Vulkan, sørenga , Barcode etc. Samtidig som du bor midt i byen er det stille og fredelig med en grønn og frodig bakgård. To min til trikk og buss. T-banen går du raskt til på 5 min. Går til jobb i Torggata 8 på 10-12 min.

Har du noen favoritt-restauranter eller kafeer i området?
Ingen favoritt nødvendigvis, men alle som ligger med front mot Akerselva som hjørnet på Schous bryggeri og videre oppover til du kommer til Vulkan er gode uterestauranter for en pils i sola. Ellers er det et vell av barer og restauranter med mat fra alle verdenshjørner .

Hvordan har det vært å finne parkering i hverdagen?
Jeg eier garasjeplass i garasjekjelleren (plass nr 24, Wexels plass garasjesameie) . Garasjen som har eget skjøte skal følge med i salget. Enkel og fin adkomst med innkjøring fra Heimdalsgata. Skal man inn/ut av byen er det kort til de store hovedveiene og man slipper å tråkle gjennom byen. Automatisk skiltgjenkjenning eller nøkkelchip gjør at du slipper å gå ut av bilen. Fra parkeringsplassen som ligger rett ved heisen er det kort vei opp til leiligheten som også ligger rett ved heisen. Har man noe å bære på er det veldig enkelt. Lys, velholdt og sikker garasje. Her er det mulighet for å etablere lading - mange har det, men også mulig å lade på egen ladestasjon for eierne og deres besøk. Det er også mulig å leie gjesteparkering. Får du tilfeldig besøk er det gateparkering i Herslebs gate og stort sett alltid ledig. Dette er en blindgate så her er det rolig også med tanke på de to soverommene som vender denne veien. I gaten er det også avsatt plasser for bildeling.

Vinter - vår - sommer og høst. Hvordan er de ulike årstidene i boligen og området?
Se over. I tillegg kan jeg si at jeg bruker minimalt med strøm. Oppvarming og varmtvann er felles - fungerer godt. Har ikke hatt behov for noen annen varmekilde enn radiatorer (og jeg fryser lett).
Med rom for spiseplass ved kjøkkenet, kan hele stuekroken brukes til sofakos.

Herslebs gate 21, Oslo

 • Kjøkken
  Kjøkkeninnredning (Ikea) med slette lyse fronter bestående av underskap/overskap med innfeldte håndtak. Laminat benkeplate og oppvaskkum i stål, med et-greps blandebatteri. Integrert kjøkkenvifte i overskap over platetopp. Integrert komfyr, kjøleskap og oppvaskmaskin.

  Baderom
  Flislagt bad/baderomskabin. Baderomsinnredning bestående av underskap med slette lyse fronter. Heldekkende laminat benkeplate, med nedsenket servant og et-greps blandebatteri. Heldekkende Veggmontert speil over servant. Nedsenket takhimling av stålplater, med spotter/downlights. Fordelerskap i takluke for rør i rør system med stoppekran. Toalett med innebygd sisterne. Veggmonterte dusjvegger i buet glass, og veggmontert dusjstativ, med to-greps blandebatteri. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Varmekabler i gulv.

  Balkong
  Sørvendt balkong med rekkverk av glass, og gulvfliser av tre. Balkongen er på ca 10,4 m². På balkongene er kun gass- og el-grill tillatt.

  Vinduer og dører
  Innvendige dører av lyse slette lettdører. Ytterdør av type B 30-40 db, brann og lyddør. Vinduer/balkongdør med nordan 2 lags glass, innvendig tre-karm/utvendig tekket med blekk (produsert i 2007).

  Innvendige overflater
  Innvendige gulv belagt med 1 stavs eike-parkett. Vegger med malte slette flater.
  Takflater med nedsenket himling og malte, slette flater. Takhøyde på ca. 225 cm.

  Vesentlige endringer etter byggeår
  - Maling av vegger: er gjort der det var behov, spesielt med fokus på nedre plan og inngangsparti.
  - Oppgradering inngangsparti: nye lys i fellesareal.
  - Ventilasjon: en ny «jetthette» ble montert for å øke utsugningskapasatitet. Det ble gjort tiltak som vil øke kvaliteten på luften. Bedring er bekreftet.
  - Maling og fasade: styret fikk utført maling av fasader og skiftning av fasadeplater.
  - Strømmålere: alle har nå fjernavlesning, og kan velge hvilken leverandør de selv vil ha
  Annet
  - Medfølger bodplass i garasjekjeller på ca. 6 m².

  Registrerte avvik iht. tilstandsrapporten
  Takstmannens vurdering ved TG2:
  1.1.3 Bad Membran, tettesjiktet og sluk.
  Tilstandsgrad er vurdert grunnet membranens alder. Det er ikke påvist avvik i forhold til sluk, rørgjennomføringer, mansjetter eller klemring. Det er muligheter for å rengjøre sluk. Det er ikke påvist tegn på feil utførelse, feil materialvalg, skadelig fukt eller utettheter. Arbeidet vurderes som fagmessig utført. Det er ikke boret hull fra tilstøtende rom av våtsone, da det er sjakt mellom bad og kjøkken. Baderommet er i følge eiers boligperm baderomskabin. Det ble fuktkontrollert med fuktmåler Protimeter MMS 2 innvendig på baderommets overflater, og det viste ingen tegn til fukt ved befaringstidspunktet. Det ble fuktkontrolert fra tilstøtende vegg/soverom mot servant og fra entre mot wc, og det viste ingen tegn til fukt ved befaringstidspunktet. Det ble også fuktkontrollert innvendig i sjakt mot vegg bak sisterne. Det viste ingen tegn til fukt ved befaringstidspunktet.Membran på gulv har passert 10 år. (Antatt levetid for membran, er mellom 10-20 år, men kan oppretholde sin funksjon
  etter dette.

  Fra selgers egenerklæringsskjema
  4 Kjenner du til feil eller om har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp?
  Ja, kun av faglært. Gjennomført kontroll av sluk i regi av sameiet sept 2021. Gjennomført av takstmann ihht takstdokument ved dette salg. Arbeid utført av Takstmann Kent Borgen, kentborgen@hotmail.com.

  11 Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
  Ja, kun av faglært. Nye strømmålere for hver leilighet i 2018. Samsvarserklæring for dette finnes i el-skap på fellesareal garasjeplan. Ny jettehette er montert for bedre utsugningskapasitet på ventilasjon. Jeg antar sameiet besitter dokumentasjon på reparasjon og vedlikehold på det som går under sameiets ansvar. Ingen arbeid har vært gjennomført i selve leiligheten med unntak av befaring av sluker(rens) og ventilasjon i regi av sameiet sept 2021. Arbeid utført av Forus elektro og Lys og varme AS (i sikringsskap leilighet). Smart Service Norge (felles elskap).

  11.1 Foreligger det samsvarserklæring (i henhold til forskrift om elektriske lavspenningsanlegg)?
  Ja.

  12 Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
  Ja. Befaring av fagfolk i regi av sameiet. Det lokale el-tilsynet gjennomførte tilsyn sist i 2018. Resultatet var tilfredstillende.

  14 Kjenner du til om ufaglærte har utført arbeid som normalt bør utføres av faglærte, utover det som er nevnt tidligere (f.eks. drenering,
  murerarbeid, tømrerarbeid etc)?
  Ja. Servantbenkeplaten på badet har sunket ned i forkant slik at fugen på sidene mot endevegg har sluppet tak. Dette er utbedret av ufaglært i forkant av salg.

  16 Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade?
  Ja, kun av faglært. Maling av vegger i fellesområder. Nye lys i inngangsparti fellesområder. Ny "jettehette" for bedre utsugnings kapasitet på ventilasjon. Maling av fasader, samt skifting av fasadeplater. Arbeid utført av I regi av sameiet. Dokumentasjon finnes der.

  24 Er det andre forhold av betydning ved eiendommen som kan være relevant for kjøper å vite om (f.eks. rasfare, tinglyste forhold eller private
  avtaler)?
  Ja. Det er separate skjøter på leilighet og garasjeplass. Det er ikke strøm mellom bryter og stikkontakt i/ved tak på det minste soverommet. Vil bli kontrollert og ev utbedret før salg.

  26 Kjenner du til vedtak/forslag til vedtak om forhold vedr. eiendommen som kan medføre økte felleskostnader/økt fellesgjeld?
  Ja. Vet via årsrapporten om styrets arbeid at man sonderer terrenget for mulighet for utbedring av rekkverk og ev innglassing av terrasser. Jeg kjenner ikke til at det er feil ved rekkverk på min terrasse. Vet ikke om dette blir gjennomført eller vil medføre endringer i felleskostnader. Det vil i så fall være generalforsamlingen som vedtar å gjennomføre og ev øke fellesutgiftene.

  27 Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader/insekter/skadedyr i sameiet/laget/selskapet (fellesareal eller i andre boliger) som rotter, mus,
  maur eller lignende?
  Ja. For noen år siden var det rapportert om "insekter" i en bod i fellesarealet. Dette enkelt forholdet ble umiddelbart utbedret. Personlig har jeg ikke sett/erfart dette.

  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.
 • Leiligheten ligger rolig og tilbaketrukket, i en trafikkstille gate. Beliggenheten er attraktiv med gangavstand til "alt". Kun få minutter unna kan du nyte dagens første kaffekopp på Kaffebrenneriet i den gamle Brannstasjonen eller et måltid på The Golden Chimp omtrent rett rundt hjørnet. Kun to kvartal ned i gata finner man en døgnåpent matvarebutikk. I tillegg har du også restauranten Brutus som er godt kjent og med veldig god mat. Kaffebaren Neongrut ble åpnet ganske nylig og de serverer kaffe av høy kvalitet og gode bakevarer. Det er også flust med gode restauranter med mat fra det indiske og midtøstlige kjøkken.

  Like ved finner du teaterplassen som er Grønlands nye "piazza", hvor folk møtes. Teaterplassen har kaffebar, restauranter og populære barer/ puber som Oslo Mekaniske Verksted et av byens beste "vannhull". Her kan du møte venner til øl, spille sjakk, feire bursdager eller nyte et glass rødvin foran peisen. Du kan til og med ta med deg hvilken som helst mat fra de nærliggende takeaway-restaurantene, som leverer maten til deg kostnadsfritt, enten det er sushi, indisk eller pizza. Det er også lagt opp til en utescene for artister o.l. på torget om sommeren, og om vinteren tennes julegranen midt på plassen.

  På nyoppussede Tøyen Torg åpnes stadig nye utesteder og spisesteder. Nyåpnede Skatten er å anbefale. De har fersk bakst og brød fra sitt eget bakeri 7 dager i uken. På kvelden forvandles den til en av Oslos beste cocktailbarer. Ellers kan populære Postkontoret by på prisvinnende pizza, et bredt ølutvalg, shuffleboard og en intim scene hvor det stadig spilles konserter.

  Nærområdet kan også by på en rekke grønne parker. Botanisk hage ligger rett opp i gata. Et perfekt sted for hyggelige søndagspikniker. Her finner du også nærmeste bysykkelstativ. Tøyenparken hvor den populære Øya festivalen arrangeres ligger like opp i gata og kun en kort rusletur unna. Videre er Ola Narr/Tøyenparken et sted med fine løpemuligheter. På kollen har man utsikt utover hele Oslo og bratte bakker som brukes til skihopp og aking vinterstid. I tillegg er det store grøntområder langs Akerselva med flotte turmuligheter. Sørenga har det seneste året blitt en populær badeplass under sommerhalvåret
 • Det er primært leilighets-/gårdsbebyggelse i området.
 • Se vedlagte kart i annonse. Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger. For kollektivtilbud se www.ruter.no.
 • Boligblokk oppført i betong/mur konstruksjon, Utvendig tekket/kledd med tegl/murstein. Bærende konstruksjoner i betong/mur, med støpte etasjeskillere. Støpte trapper i felles oppgang. Flatt oppforet tak antatt tekket med papp/folie/membran, Ikke befart. Personheis. Boligblokken er antatt fundamentert med betong til faste masser. Adkomst til leiligheten via felles trapperom. Dreneringsforhold er ikke kjent for takstmannen og ikke kontrollert videre. Det er ikke satt tilstandsgrad på sameiets eiendomsmasse. Byggemåte iht. tilstandsrapport av takstmann.
 • 2.et: 73 BRA

  Følgende rom inngår i primærareal:
  Inngangsparti, stue med kjøkken, 3 soverom samt baderom.
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Boligen er oppvarmet med veggmonterte vannradiatorer og varmekabler på bad.
 • Boligblokken er tilknyttet offentlig vei, vann, avløp og renovasjon. Asfalterte gangveier rundt bebyggelsen sentralt i Oslo med kort vei til det meste av butikker, cafeer og utesteder. Tomten fremstår som planert. Beboerne har tilgang til en felles takterrasse med sittegrupper og utsikt, samt til et indre, avskjermet gårdsrom. Gårdsrommet er opparbeidet med plen, belegningsstein, blomsterbed og annen beplantning. Gangavstand til offentlig transport.
 • Garasjeplass nr. 24 i felles garasjekjeller medfølger. Kostnader for garasjeplassen i tillegg til felleskostnader for boligen og er i følge eier kr. 2480,- årlig. Det sendes egen giro for garasjeplassen med eget kundenummer. Eiendommen er underlagt Wexels Plass garasjesameie. Sameiet eier og omfatter et garasjeanlegg i en egen fradelt eiendom under bakkenivå innenfor bebyggelsen på Wexels Plass, betegnet som gnr. 529 bnr. 1, i Oslo kommune.

  Enkel og fin adkomst med innkjøring fra Heimdalsgata. Skal man inn/ut av byen er det kort til de store hovedveiene og man slipper å tråkle gjennom byen. Automatisk skiltgjenkjenning eller nøkkelchip gjør at du slipper å gå ut av bilen. Fra parkeringsplassen som ligger rett ved heisen er det kort vei opp til leiligheten som også ligger rett ved heisen. Har man noe å bære på er det veldig enkelt. Lys, velholdt og sikker garasje. Her er det mulighet for å etablere lading - mange har det, men også mulig å lade på egen ladestasjon for eierne og deres besøkende. Det er også mulig å leie gjesteparkering. Garasjesameiet leier ut 5 garasjeplasser og 11 stk MC-plasser. Får du tilfeldig besøk er det gateparkering i Herslebs gate og stort mye ledig. I gaten er det også avsatt plasser for bildeling.

  Ved overdragelse av garasjeplassen må kjøper signere en egenerklæring om konsesjonsfrihet, da garasjebyggets tomt er større enn to mål. Dette fremlegges av megler.
 • Offentlig.
 • Forretningsfører: OBOS Eiendomsforvaltning AS
 • Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i borettslagets styre og/eller generalforsamling.

  Om borettslaget
  Borettslaget består av 37 andelsleiligheter. Wexels Plass F Borettslag er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 992360941, og ligger i bydel Gamle Oslo i Oslo kommune med følgende adresse: Herslebs Gate 21. Gårds- og bruksnummer: 229, 239.

  Felles uteområder
  Beboerne har tilgang til en felles takterrasse med sittegrupper og utsikt, samt til et indre, avskjermet gårdsrom.
 • Det er ikke forkjøpsrett for andelseierne i borettslaget.
 • Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.
 • Dyreeiere må ta hensyn til naboer og utvise ansvar for sitt dyrehold. Hund skal alltid føres i bånd på sameiets område. Hundeeiere er ansvarlig for at hunden ikke legger igjen avføring eller graver i bed o.l. Hundelufting bør av disse grunner fortrinnsvis foregå utenfor våre fellesområder. Forøvrig gjelder Lov om hundehold. Støy og belastninger som følge av husdyrhold vil påtales dersom det er til sterk sjenanse for naboer. Mating av fugler må skje med omtanke overfor naboer og fellesskapet.
 • Tryg Forsikring
  Tryg Forsikring
  Polisenummer: 6657012
 • Formuesverdi som primærbolig kr 1 198 004 per 29.07.22
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 4 312 813 per 29.07.22
 • 12 280 pr. mnd. Felleskostnader 3.450,-
  Vedlikeholdsfond 905,5,-
  Dekoder + TV 20,-
  Internett + porttlf. 139,-
  Kapitalkost. lån 1 OBBK01 7.905,-
  Kostnader for garasjeplassen kommer i tillegg og utgjør kr. 2480,- per år.
  Borettslagsmodellen innebærer at en andelseier kan bli ansvarlig for felleskostnader andre andelseiere ikke betaler, herunder felleskostnader for usolgte andeler i et prosjekt. Enkelte borettslag er tilknyttet en sikringsordning som reduserer borettslagets risiko for tap på grunn av andelseiernes betalingsmislighold. En avtale om sikringsordning kan sies opp, være tidsbestemt og beløpsmessig avgrenset.
 • Andel fellesgjeld kr 1 828 205,- pr. 19.07.22.
  Andel fellesformue kr 146 428,- pr. 19.07.22.
 • Lånenr: OBBK01-98207367958
  Type lån: S-lån
  Restsaldo: 30.199.030,-
  Restløpetid: 36 år
  Term pr år: 12
  Type rente: Flytende rente
  Rente: 2,40%

  Individuell nedbetaling av fellesgjeld
  Borettslaget har lagt til rette for individuell nedbetaling av fellesgjeld (IN-ordning). Dette gir andelseier adgang til å innbetale sin del av fellesgjelden. Innbetaling forutsetter at andelseier har inngått en egen avtale med borettslaget. Ved henvendelse til OBOS Eiendomsforvaltning vil andelseier få informasjon om avtalens betingelser og priser. Innbetaling kan foretas to ganger pr. år ved terminforfall 30. april og 30. oktober på borettslagets felleslån. Andelseier må ta kontakt med OBOS minimum en måned før terminforfall for opprettelse av avtale. Innbetalingen må være kreditert OBOS' klientkonto senest 10 dager før terminforfall. Dersom fristen ikke overholdes vil nedbetaling ikke kunne foretas, og beløpet blir returnert andelseier. Minimumsbeløpet for innbetaling er kr 60 000 pr. gang. Andelseieren vil da få redusert sine kapitalutgifter (andel renter og avdrag) som kreves inn sammen med felleskostnadene.
 • Borettslaget er medlem i Skadeforsikringsselskapet Borettslagenes Sikringsordning AS for dekning av manglende innbetalinger av felleskostnader.
 • Utover det som er nevnt under felleskostnader, påløper kostnader til for eksempel strøm, fyring/brensel, innboforsikring og innvendig vedlikehold. Det gjøres videre oppmerksom på at kommunen har innført eiendomsskatt. For andels-/aksjeboliger faktureres dette av forretningsfører i tillegg til felleskostnadene. For selveide boliger faktureres det fra kommunen.
 • Det er utstedt ferdigattest på eiendommen gjeldene oppføring av blokk/bygård/terrassehus datert 23.09.2009.
 • Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (3) har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene.
 • Eiendommen er konsesjonsfri.
 • Det er ikke odel på eiendommen.
 • Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
 • Borettslaget har lovbestemt første prioritets pant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.

  Heftelser på borettslagets eiendom
  2007/626951-13/200 Erklæring/avtale
  07.08.2007 Bestemmelse om bruksrett og adkomst til takterrasse Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune v/Plan- og bygningsetaten Gjelder denne registerenheten med flere

  2007/626951-14/200 Erklæring/avtale
  07.08.2007 Bestemmelse om reparasjoner og vedlikehold Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune v/Plan- og bygningsetaten Gjelder denne registerenheten med flere

  2007/627556-1/200 Erklæring/avtale
  07.08.2007 Kommunen skal varsles og eventuelt gi tillatelse til bygge- og gravearbeider Kommunen skal varsles ved faktisk bruksendring Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune v/ Plan- og bygningsetaten Gjelder denne registerenheten med flere

  2010/711571-1/200 Pantedokument ved bytte av bank
  20.09.2010 BELØP: NOK 75.000.000 Panthaver:OBOS BBL Org.nr: 937052766

  2020/2174444-1/200 Felles pantedok bor.innsk
  02.03.2020 21:00 BELØP: NOK 28.499.100 Panthaver:De Fremtidige Andelseierne I Borettslaget Jfr. Brl.L. § 2-11 Lnr: 20019412
 • Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger med saksnummer S-4162 datert 22.06.2005. Vi oppfordrer alle interessenter til å gjøre seg kjent med reguleringen i området, og således også reguleringskartet vedlagt salgsoppgaven.
 • Andelsnr. 6 Orgnr. 992360941 og i Oslo kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtakelse etter nærmere avtale med selger.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 10. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

  Medfølger ikke ved salg
  Frittstående garderober (gang/hovedsoverom), samt hengende lamper, vaskemaskin og tørketrommel.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt provisjon tilsvarende 1,25 % av kjøpesum inkludert fellesgjeld for gjennomføring av salgsoppdraget på denne eiendommen.
  I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke:
  Tilrettelegging kr. 24.900,-
  Visninger/Overtakelser kr. 4.490,- pr. stk.
  Oppgjørshonorar kr. 4.990,-
  Markedsføringspakke kr. 16.990,-
  Prospektpakke kr. 3.990,-
  Meglerpakke kr 1.955,-
  Meglerlisens kr. 393,-
  Grunnboksspørringer kr. 990,-
  Innhenting av informasjon fra forretningsfører kr 3.600,-
  Eierskiftegebyr til forretningsfører kr. 6.115,-
  Tinglysning av panterettsdokument med urådighetserklæring kr. 480,-
  Sikkerhetsstillelse kr. 850,- + 0,25 promille av salgssum.
  Dersom handel ikke kommer i stand har oppdragstaker krav på dekning påløpte utlegg, samt vederlag for utført arbeid med kr. 2.490,- pr. time inkl. mva begrenset oppad til kr. 24.900,-.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Birgith Andreassen
Marius Aasen

Megler

Marius Aasen

90 07 78 00

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev