aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Velkommen til Herslebs gate 37.

Innbydende 3-roms som vender i sin helhet mot rolig, grønt gårdsrom. Romslig, innglasset balkong og walk-in garderobe.

 • BRA 65 m²
 • 2 soverom
 • OMKOSTNINGER16 531
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER4 854 986
 • EIENDOMSTYPELeilighet
 • EIERFORMBorettslag
 • BYGGEÅR1 987
 • SOVEROM2
 • AREALP-rom 60 m²
 • ANDEL FELLESGJELD188 455
 • FELLESKOST./MND5 414
 • TOMT1 295 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • 4 650 000,- (Prisantydning)
  188 455,- (Andel av fellesgjeld)
  --------------------------------------------------------
  4 838 455,- (Pris inkl. fellesgjeld)

  Omkostninger
  5 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  480,- (Tinglysingsgebyr BRL-skjøte)
  480,- (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument)
  7 599,- (Forkjøpsrettsgebyr)
  --------------------------------------------------------
  16 531,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  4 854 986,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
La oss høre med selger.. Hva har du likt spesielt godt med leiligheten og kommer til å savne mest?
Til å være så sentral så er det utrolig stille inne i leiligheten. Alle vinduer går ut til stor skjermet bakgård så ingen støy fra vei og slikt. I tillegg så har balkongen gode solforhold og fin utsikt over en grønn oase i bakgården. Planløsningen er også god med delvis åpen løsning mellom stue og kjøkken, hvor plassen er godt brukt men område for tv er skjermet fra kjøkkenstøy.

Hvordan er styret?
Etter et litt mislykket prosjekt på oppussing av balkongene i borettslaget i 2017-2018 har styret blitt fornyet og mye mer profesjonelt. Mitt syn er at styret i dag er særdeles velfungerende med innleid ekstern profesjonell styreleder og flere medeiere med god kompetanse på både juridisk, byggteknisk og organisatorisk arbeid. Veldig godt gjennomført oppfølgingsprosjekt på utbedring av følgeproblemer etter balkongoppussing, samt lovende forarbeid til det kommende vindusoppussingsprosjektet - begge med Usbl leid inn som prosjektleder.

Hva har du likt best med området?
Utrolig praktisk og sentral beliggenhet. Tøyen og Grønland har i de siste årene utviklet seg mye, spesielt i forhold til restaurant og cafe-muligheter. Nærhet til alt av kollektiv er også utrolig praktisk. Oslo kommune er også godt i gang med oppgraderingen av Rudolf Nilsens plass som ligger bare 100 meter fra inngangsdøra. Ferdigstilling er planlagt høsten 2022. Dette tror jeg gir et stort løft til nærområdet. I tillegg finner du også Botanisk hage 100 meter fra inngangsdøra som vi har brukt mye!

Har du noen favoritt-restauranter eller kafeer i området?
The Golden Chimp ligger rett rundt hjørnet og er en utrolig kul og anerkjent restaurant. I tillegg har du også restauranten Brutus som også er godt kjent og med veldig god mat. Kaffebaren Neongrut ble også åpnet ganske nylig og de serverer kaffe av høy kvalitet og gode bakevarer. Det er også flust med gode restauranter med mat fra det indiske og midtøstlige kjøkken.

Hvordan har det vært å finne parkering i hverdagen?
Jeg har ikke hatt bil mens jeg har bodd her grunnet tilgang på kollektiv, men har leid bil en del og det er gode muligheter for parkering i området og beboerparkering gjør dette billig. I tillegg er det et garasjesameie i forbindelse med borettslaget som disponerer to etasjer med underjordisk garasjeanlegg. Mitt inntrykk er at det skal være ganske greit å skaffe seg plass her da de ofte legges ut for salg eller leie.

Vinter - vår - sommer og høst. Hvordan er de ulike årstidene i boligen og området?
Vinter er som vinter generelt i storbyen. Men siden jeg bor i 3. etasje med leiligheter over, under og ved siden så har jeg rimelig lave strømutgifter til oppvarming. Dette vil nok bli enda bedre etter utbytte av vinduene som borettslaget skal gjennomføre høsten 2022. I tillegg så er balkongen innglasset og med varmekabler i gulvet så den kan brukes også om vinteren. Vår, sommer og høst er veldig fine årstider i boligen. Med gode solforhold og balkong med fin utsikt over stor bakgård er det en veldig behagelig tilværelse midt i byen. Bakgården har også flere sittegrupper, grill, drivhus, blomsterbed og andre fasiliteter som er til disposisjon for borettslagets medlemmer.
Denne er dessuten innglasset og med gulvvarme, noe som tilsier at den blir som et ekstra oppholdsrom, og kan nytes året rundt!

Herslebs gate 37, Oslo

 • Kjøkken
  Kjøkkeninnredning fra Ikea fremstår med profilerte fronter. Laminert benkeplate med oppvaskkum og 1-greps blandebatteri. Lys under overskap og i front over overskap, ventilator med mekanisk avtrekk. Integrerte hvitevarer med komfyr, induksjon platetopp og oppvaskmaskin. Innredning fremstår med normal funksjonalitet.

  Eier har opplyst følgende alder på hvitevarer:
  Smeg FC370X2PE (stål) kombiskap: 24.11.2017
  Siemens EX611BEB1E Induksjonstopp: 30.01.2019
  AEG BPB33102FM Stekeovn: 04.02.2020
  Bosch SMU4HVI72S oppvaskmaskin: 23.11.2021

  Balkong
  Adkomst til balkong fra stue, med gulvareal på ca. 5,5 m². Gulvet er belagt med fliser med underliggende gulvvarme. Balkongen er innglasset.

  Baderom
  Badet er opprinnelig noe eldre, gulv og vegger ble oppgradert i 2020. Takflate er belagt med malte flater, veggflater er belagt med fliser samt våtroms maling fra Hey`di. Gulvet på bad er belagt med epoxy på originalt belegg. Innredning og garnityr på bad fremstår med dusjplass i badekar og tilhørende garnityr, bolleservant med underskap, speil med lys over, opplegg for vaskemaskin, høyskap og wc. Innredning med garnityr fremstår med normal funksjonalitet.

  Vinduer og dører
  Vinduer i boligen fremstår med 2-lags glass i trerammer. Entredør i laminert utforming med B-30/ 35db klassifisering. Det er montert pumpe på dørblad. Entredør fremstår med normal funksjonalitet. Balkongdør i aluminium med 3-lags glass. Innvendige dører fremstår med glatte dørblader i malt utførelse. Innvendige dører fremstår med normal funksjonalitet.

  Innvendige overflater
  Innvendige gulvflater belagt med henholdsvis laminat. Innvendige veggflater belagt med henholdsvis malte flater av plater og mur. Innvendige takflater belagt med henholdsvis malte flater i alle rom bestående av dekke/ plater. Takhøyde i leiligheten er målt opp mot 2,36 m. Det er utført løpende vedlikehold av overflater.

  Annet
  - Varmtvannsbereder er plassert i fellesareal, og er ikke befart av takstmann.
  - Med boligen følger det en kjellerbod på 6,7 m², merket med nr. 45.
  - Elektrisk anlegg er en kombinasjon av åpent og skjult anlegg. Sikringsskap med automatsikringer plassert i entre.
  - Leiligheten er utstyrt med pulverapparat og røykvarsler.

  Registrerte avvik iht. tilstandsrapporten
  TG IU - Konstruksjoner som ikke er undersøkt
  Utvendig > Bygning generelt
  Bygninger/leiligheter kan ha skjulte feil og mangler som er vanskelig å oppdage ved befaring. Særlig kritiske områder er membranløsninger i våtrom, isolasjon i gulv, vegger og himlinger, vann- og avløpsnett. Elde og utidsmessig het kombinert med endret bruk, kan over tid avdekke skjulte feil og mangler som ikke oppdages ved visuell kontroll. Eldre bygårder vil alltid ha noe rettningsavvik og setninger.

  Innvendig > Radon
  Boligen ligger minimum 3 etasjer over bakkenivå og radonmålinger er ikke relevant. Det er ikke opplyst om radonmålinger av boligen. Boligen ligger i ett område med moderate målinger, i følge oversiktskart for radonmåling fra DSA.

  Innvendig > Andre innvendige forhold
  Teknisk anlegg er ikke funksjon testet på befaring, det ble ikke opplyst om problemer ved teknisk anlegg/ funksjoner i boligen på befaringen. TG settes ut i fra at opplysninger fra eier stemmer.¨

  Våtrom > Fukt i tilliggende konstruksjoner > Bad
  Det ble ikke foretatt hulltaking i dusjssone på bad, da det ikke lot seg utføre konstruksjonsmessig. Takstmannen kontrollerer alltid med fuktindikator i våtsoner på bad. Om ikke annet er kommentert har takstmannen ikke registrert skadelig fukt i området

  Tekniske installasjoner > Varmtvannstank

  TG 2 - Avvik som ikke krever umiddelbare tiltak
  Utvendig > Vinduer
  TG settes ut i fra alder på glass, da isoleringsevne i glass vil reduseres med årene. Vinduer fungerer bra med tanke på alder, det er ingen behov for strakstiltak.

  Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad
  Det er gitt TG.2 på veggflater grunnet alder på tilhørende tettesjikt, med brukstid på mer enn halvparten av konstruksjonens levetid. Konstruksjon kan fint fungere med dagens løsning i flere år fremover.

  Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad
  TG 2 settes ut i fra alder på sluk, samt alder på tettesjikt under epoxy. Løsning med epoxy rundt og i sluk må holdes under oppsikt, slik at det ikke oppstår sprekkdannelser mot sluk. Det er kun eldre belegg under epoxy som er klemt mot sluk.

  Tekniske installasjoner > Vannledninger
  Vurdering er basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for skjulte røranlegg er oppbrukt. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon. Deler av røropplegg er av eldre type, det er montert Balofix på vannrør. Oppgradering av deler av vanntilførsel bør på beregnes innen rimelig tid.

  Fra selgers egenerklæringsskjema
  2 Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
  Ja, av faglært og ufaglært/egeninnsats/dugnad. Arbeid utført av faglært rørlegger: Arbeid gjort i forbinnelse med fornying av baderom. Installasjon av nytt toalett og kombinert kar-og dusjbatteri samt opplegg for utenpåliggende rør og tilkoblig av toalett, servant og opplegg for vaskemaskin til dette. I tillegg ble nytt servantskap montert av rørlegger i forbinnelse med samme jobben. Arbeid gjort av egeninnsats: Maling av fliser på deler av vegg og gulv med tokomponent sigural epoxy gulvmaling. Motering av dusjarmatur. Maling av vegger som ikke er fliser med Hey'di betonglook maling. Arbeid utført av RØR OG DIV KRISTER LIE AKSNES.

  3 Kjenner du til om det er/har vært tilbakeslag av avløpsvann i sluk eller lignende?
  Ja. Minimalt tilbakeslag i avløpet på badet Januar 2020. Dette ble staket opp og problemet har ikke gjentatt seg. 10 Kjenner du til om det er/har vært skjeggkre i boligen?
  Ja. Oppdaget det vi tror var sølvkre på det store soverommet et par ganger, nærmere bestemt Mars 2019 og Mars 2021. Problemet var veldig lite og bare observert et par ganger. Mulig årsak kan være at i forbindelse med balkongrenoveringen i borettslaget så ble membranen fjernet en stund slik at betongdekket mellom leilighetene trakk litt fuktighet, derfor kunne det vært litt fuktighet under laminaten som ga grobunn for sølvkre. Balkongene ble utbedret og membran ble fikset slik at problemet med fuktig betong er borte. I tillegg så ble det lagt nytt gulv på soverommet 11. April 2022 og det ble ikke gjort observasjon av fukt eller kre da gulvet ble byttet.

  11 Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja, kun av faglært. 2017: Oslo Elektrikere AS Demontere 11 punkter, klargjøring av 6 nye punkter, 3 eksisterende i forbindelse med
  oppussing av leilighet. 2018: KW Elektro Jobb gjort i forbindelse med oppussing av leilighet -Montasje av flere stikk, bryter og dimmer i alu -Montasje fra XComfort i Alu -Montasje fra nye Dimmer i gang -XComfort -Montasje fra nye sikringer -Montasje fra Elsko plus sølv 2019: Montere jordfeilautomat på vaskemaskin kurs og kurs til bad. Montere lampe 2 lamper på bad og 1 på soverom. Montere 2 fireveis på soverom og 1 på gjesterom. Utført rens av ventilasjonsanlegg i regi borettslaget uke 12-13 i 2022. Arbeid utført av Oslo Elektrikere AS, KW Elektro AS, Opplyst Elektro AS, Optice AS.

  14 Kjenner du til om ufaglærte har utført arbeid som normalt bør utføres av faglærte, utover det som er nevnt tidligere (f.eks. drenering,
  murerarbeid, tømrerarbeid etc)?
  Ja. Byttet en del av gipsveggene i leiligheten i 2017. I tillegg er det lagt nye gulv i leiligheten i 2017 (stue og gang) og i 2022 (begge soverom).

  25 Kjenner du til om sameiet/laget/selskapet er involvert i tvister av noe slag?
  Ja. Borettslaget er i en pågående tvist med en andelseier. Dette behandles av borettslagets advokatfirma.

  Kjenner du til vedtak/forslag til vedtak om forhold vedr. eiendommen som kan medføre økte felleskostnader/økt fellesgjeld?
  Ja. Borettslaget skal bytte alle vinuder og har i denne sammenheng fått godkjent låneopptak for dette under generalforsamlingen 31. Mai 2022 opp til 18 000 000 kr. Dette vil føre til en økning i fellesutgifer fra 1. august 2022. Forespeilet økning er 12.5% basert på et annuitetslån på 30 år.

  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.
 • Vi er blitt utrolig glade i Tøyen og Grønland. Det er en helt egen "vibe" her med ekstremt mange spennende steder og hyggelige mennesker. Det er som Per Fugelli sa: "Når du kommer til Grønland, det er da du merker at du lever!" Vi har satt stor pris på nærheten til byen og alle fasiliteter, samtidig som leiligheten ligger så rolig til - " - Sitat beboer på Grønland

  Leiligheten ligger rolig og tilbaketrukket, i en trafikkstille gate. Beliggenheten er attraktiv med gangavstand til "alt". Kun 5 minutter unna kan du nyte dagens første kaffekopp på Kaffebrenneriet i den gamle Brannstasjonen eller et måltid på The Golden Chimp omtrent rett rundt hjørnet. Kun to kvartal ned i gata finner man en døgnåpent matvarebutikk. I tillegg har du også restauranten Brutus som er godt kjent og med veldig god mat. Kaffebaren Neongrut ble åpnet ganske nylig og de serverer kaffe av høy kvalitet og gode bakevarer. Det er også flust med gode restauranter med mat fra det indiske og midtøstlige kjøkken.

  Like ved finner du teaterplassen som er Grønlands nye "piazza", hvor folk møtes. Teaterplassen har kaffebar, restauranter og populære barer/ puber som Oslo Mekaniske Verksted et av byens beste "vannhull". Her kan du møte venner til øl, spille sjakk, feire bursdager eller nyte et glass rødvin foran peisen. Du kan til og med ta med deg hvilken som helst mat fra de nærliggende takeaway-restaurantene, som leverer maten til deg kostnadsfritt, enten det er sushi, indisk eller pizza. Det er også lagt opp til en utescene for artister o.l. på torget om sommeren, og om vinteren tennes julegranen midt på plassen.

  På nyoppussede Tøyen Torg åpnes stadig nye utesteder og spisesteder. Nyåpnede Skatten er å anbefale. De har fersk bakst og brød fra sitt eget bakeri 7 dager i uken. På kvelden forvandles den til en av Oslos beste cocktailbarer. Ellers kan populære Postkontoret by på prisvinnende pizza, et bredt ølutvalg, shuffleboard og en intim scene hvor det stadig spilles konserter.

  Nærområdet kan også by på en rekke grønne parker. Botanisk hage ligger rett opp i gata. Et perfekt sted for hyggelige søndagspikniker. Her finner du også nærmeste bysykkelstativ. Tøyenparken hvor den populære Øya festivalen arrangeres ligger like opp i gata og kun en kort rusletur unna. Videre er Ola Narr/Tøyenparken et sted med fine løpemuligheter. På kollen har man utsikt utover hele Oslo og bratte bakker som brukes til skihopp og aking vinterstid. I tillegg er det store grøntområder langs Akerselva med flotte turmuligheter. Sørenga har det seneste året blitt en populær badeplass under sommerhalvåret.
 • Det er primært leilighets-/gårdsbebyggelse i området.
 • Se vedlagte kart i annonse. Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger. For kollektivtilbud se www.ruter.no.
 • Blokk i mur/ betong med teglsteins fasade.
  Leilighetens skillende etasjeskiller i betong.
  Saltak i trekonstruksjon tekket med takstein.
 • 3.et: 65 BRA

  Følgende rom inngår i primærareal:
  Inngangsparti, stue, kjøkken, 2 soverom samt baderom. Innglasset balkong inngår under sekundærareal.
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Oppvarming i leiligheten ved panelovner. Det er etablert gulvvarme på innglasset balkong.
 • Tomtens grunnareal: 1295 kvm.
 • Det medfølger ikke parkeringsplass. Gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

  Mulighet for kjøp eller leie av parkeringsplass
  Det er tidvis mulighet for kjøp eller leie av parkeringsplass i Heimdalsgata 36, underlagt garasjesameiet Nedre Tøyen. Garasjesameiet eies sammen med borettslaget Friisgate 6.
 • Offentlig.
 • Forretningsfører: USBL
 • Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i borettslagets styre og/eller generalforsamling.

  Vaktmestertjenester
  Vaktmester Andersen leverer vaktmestertjenester til borettslaget. Kontaktinformasjon til vaktmester er tilgjengelig på heimdal2.no og USBL min side.

  Homenet
  Borettslaget har ingen kollektiv avtale om kabel-tv. Siden 2017 har Homenet levert fiber til borettslaget. Denne avtalen er forlenget fra og med april 2022. Ønsker man TV må andelseier selv ta kontakt med leverandører som kan levere dette på fiber, eksempelvis Riks-TV, Altibox, Telenor og Telia.

  Vindusprosjektet
  Borettslaget bestilte i 2019 Bevar Vedlikehold av USBL. Det ble her blant annet avdekket at borettslagets vinduer var i så dårlig forfatning at styret høsten 2021 engasjerte USBL Prosjekt for et forprosjekt for bytte av vinduer og resterende balkongdører. USBL Prosjekt har innhentet entreprisekostnad for en vindusrehabilitering og total prosjektkostnad er antatt å utgjøre kr 17 500 000. Et låneopptak på kr 18 000 000 vil medføre en økning av felleskostnadene på 12,5 % fra og med 1. august 2022. Dette for å dekke renter og avdrag. Styret følger lovens hovedregler om at denne kostnaden for borettslaget følger borettslagets fordelingsnøkkel/eierbrøk. Det ble på ordinær generalforsamling 2022 vedtatt å ta opp nytt lån på kr. 18 000 000,-. lånet medfører en økning av felleskostnadene med 12,5% fra 1. august 2022.
 • Det er utlyst parallell avklaring av forkjøpsretten og avklaring skjer kort tid etter endt budrunde. Konferer megler for ytterliggere informasjon.
 • Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.
 • Iht. husordensreglene er husdyrhold kun tillatt etter godkjenning av styret.
 • Gjensidige Forsikring
  Gjensidige Forsikring
  Polisenummer: 79352208
 • Formuesverdi som primærbolig kr 1 092 528 per 28.07.22
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 3 933 100 per 28.07.22
 • 5 414 pr. mnd. Forretningsførsel, komm.avgifter, drift/vedlikehol, felles forsikring, varmtvann, internett, vaktmestertjeneste.

  Fordelt slik:
  Avdrag IN 1 532,-
  Internett 225,-
  Tillegg fellesutgifter 3 619,-
  Renter IN 38,-
  Borettslagsmodellen innebærer at en andelseier kan bli ansvarlig for felleskostnader andre andelseiere ikke betaler, herunder felleskostnader for usolgte andeler i et prosjekt. Enkelte borettslag er tilknyttet en sikringsordning som reduserer borettslagets risiko for tap på grunn av andelseiernes betalingsmislighold. En avtale om sikringsordning kan sies opp, være tidsbestemt og beløpsmessig avgrenset.

  Vindusprosjektet
  Borettslaget bestilte i 2019 Bevar Vedlikehold av USBL. Det ble her blant annet avdekket at borettslagets vinduer var i så dårlig forfatning at styret høsten 2021 engasjerte USBL Prosjekt for et forprosjekt for bytte av vinduer og resterende balkongdører. USBL Prosjekt har innhentet entreprisekostnad for en vindusrehabilitering og total prosjektkostnad er antatt å utgjøre kr 17 500 000. Et låneopptak på kr 18 000 000 vil medføre en økning av felleskostnadene på 12,5 % fra og med 1. august 2022. Dette for å dekke renter og avdrag. Styret følger lovens hovedregler om at denne kostnaden for borettslaget følger borettslagets fordelingsnøkkel/eierbrøk. Det ble på ordinær generalforsamling 2022 vedtatt å ta opp nytt lån på kr. 18 000 000,-. lånet medfører en økning av felleskostnadene med 12,5% fra 1. august 2022. Denne økningen er allerede hensyntatt i oppstillingen ovenfor.
 • Andel fellesgjeld kr 188 455,- pr. 21.07.22.
  Andel fellesformue kr 17 442,- pr. 21.07.22.
 • Lånenummer: 114967268, Den Norske Stats Husbank
  Annuitetslån, 4 terminer per år.
  Rentesats per 21.07.2022: 1.22% pa.
  Antall terminer til innfrielse: 8
  Saldo per 21.07.2022: 6 723 965
  Andel av saldo: 36 750
  Første termin/første avdrag: 01.01.2006 (siste termin 01.07.2024)

  Lånenummer: 16365805834, DNB Bank ASA
  Annuitetslån, 4 terminer per år.
  Rentesats per 21.07.2022: 1.99% pa.
  Antall terminer til innfrielse: 118
  Saldo per 21.07.2022: 11 300 000
  Andel av saldo: 58 662
  Neste termin: 30.09.2022
  Neste avdrag: 30.12.2024 (siste termin 31.12.2051)
  Ut i fra dagens lånebetingelser vil neste avdrag som forfaller til betaling 30.12.2024 utgjøre ca kr 136,00 per måned for denne boligen.

  Lånenummer: 163658,5826, DNB Bank ASA
  Annuitetslån, 4 terminer per år.
  Rentesats per 21.07.2022: 1.99% pa.
  Antall terminer til innfrielse: 104
  Saldo per 21.07.2022: 13 422 901
  Andel av saldo: 69 683
  Neste termin/avdrag: 30.09.2022 (siste termin 30.06.2048)
  Ut i fra dagens lånebetingelser vil neste avdrag som forfaller til betaling 30.09.2022 utgjøre ca kr 171,00 per måned for denne boligen.

  Lånenummer: 16365805818, DNB Bank ASA
  Annuitetslån, 4 terminer per år.
  Rentesats per 21.07.2022: 1.99% pa.
  Antall terminer til innfrielse: 119
  Saldo per 21.07.2022: 4 500 000
  Andel av saldo: 23 361
  Neste termin/avdrag: 30.09.2022 (siste termin 31.03.2052)
  Ut i fra dagens lånebetingelser vil neste avdrag som forfaller til betaling 30.09.2022 utgjøre ca kr 48,00 per måned for denne boligen.
  Individuell nedbetaling av fellesgjeld (IN)
  Selskapet har inngått avtale om IN med Husbanken og Usbl. Såfremt det er flytende rente på lånet er det anledning til å nedbetale på fellesgjelden to ganger i året; 15. mars og 15. september. Usbl må kontaktes senest to uker før nedbetaling. Minstebeløp for nedbetaling er kr 100 000 pr gang.
 • Borettslaget er sikret mot tap av felleskostnader i Klare Finans AS. Borettslaget er, etter gjeldende bestemmelser fastsatt av finansieringsselskapet, sikret mot tap som følge av at en andelseier unnlater å betale sine felleskostnader. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 1. desember med gyldighet fra førstkommende årsskifte
 • Utover det som er nevnt under felleskostnader, påløper kostnader til for eksempel strøm, fyring/brensel, innboforsikring og innvendig vedlikehold. Det gjøres videre oppmerksom på at kommunen har innført eiendomsskatt. For andels-/aksjeboliger faktureres dette av forretningsfører i tillegg til felleskostnadene. For selveide boliger faktureres det fra kommunen.
 • Det er utstedt ferdigattest for nybygg boligblokk med adresse Herslebs gate 37-39 datert 1990. Det er også utstedt ferdigattest for innglassing av balkonger datert 2018.
 • Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (3) har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene.
 • Eiendommen er konsesjonsfri.
 • Det er ikke odel på eiendommen.
 • Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
 • Borettslaget har lovbestemt første prioritets pant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.

  Heftelser på borettslagets eiendom
  1891/954197-1/105 Bestemmelse om bebyggelse
  03.12.1891 Bestemmelse om benyttelse Bestemmelse om gjerde

  1897/900816-1/105 Erklæring/avtale
  20.08.1897 Regulering av areal i forbindelse med veggrunn/jernbanegrunn Overført fra gnr 229 bnr 49

  1899/900824-1/105 Bestemmelse om bebyggelse
  22.04.1899 Bestemmelse om benyttelse Bestemmelse om gjerde Overført fra gnr 229 bnr 49

  1915/913958-1/105 Bestemmelse om bebyggelse
  08.06.1915 Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet

  1945/404372-1/105 Bestemmelse om bebyggelse
  31.10.1945 Midlertidig dispensasjon fra bygningsloven Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet

  1991/55521-1/105 Fellesobl. for bor.innsk.
  21.10.1991 BELØP: NOK 73.436.400 Panthaver:De Fremtidige Andelseierne I Borettsl Heimdal Ii Lnr: 1127911 anf.prt. efter nuværende og fremtidige obligasjoner til Husbanken og evt. andre lån. Gjelder denne registerenheten med flere
 • Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger med saksnr. S-2255 datert 28.07.77. Endret reg. bestemmelse med nytt saksnr. S-2937 datert 01.10.87, disp. plan vedt. bystyret 19.10.83. Vi oppfordrer alle interessenter til å gjøre seg kjent med reguleringen i området, og således også reguleringskartet vedlagt salgsoppgaven.
 • Andelsnr. 45 Orgnr. 955112725 i Oslo kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtakelse etter nærmere avtale med selger.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 10. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt provisjon tilsvarende 1,70 % av kjøpesum inkludert fellesgjeld for gjennomføring av salgsoppdraget på denne eiendommen.
  I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke:
  Tilrettelegging kr. 24.900,-
  Visninger/Overtakelser kr. 4.990,- pr. stk.
  Oppgjørshonorar kr. 4.990,-
  Markedsføringspakke kr. 12.990,-
  Prospektpakke kr. 3.990,-
  Meglerpakke kr 1.955,-
  Meglerlisens kr. 393,-
  Grunnboksspørringer kr. 990,-
  Innhenting av informasjon fra forretningsfører kr 3.500,-
  Eierskiftegebyr til forretningsfører kr. 6.115,-
  Tinglysning av panterettsdokument med urådighetserklæring kr. 480,-
  Sikkerhetsstillelse kr. 850,- + 0,02 promille av salgssum.
  Dersom handel ikke kommer i stand har oppdragstaker krav på dekning påløpte utlegg, samt vederlag for utført arbeid med kr. 2.490,- pr. time inkl. mva begrenset oppad til kr. 24.900,-.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Lars-Oskar Westavik Gaustad
Marius Aasen

Megler

Marius Aasen

90 07 78 00

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev