aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Hollendergata 2B - En fantastisk leilighet, med eksklusive tilvalg og særegen stil. Leiligheten er fra 2018, og holder følgelig god standard.

Oslo Hollendergata 2B

Rålekker og nyere 3-roms med hyggelig balkong og heis. Fyring og varmtvann inkl!

 • 5 700 000
 • BRA 55 m²
 • 2 soverom
 • PRISANTYDNING5 700 000
 • OMKOSTNINGER154 642
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER5 854 642
 • EIENDOMSTYPELeilighet
 • EIERFORMEierseksjon
 • BYGGEÅR2 018
 • SOVEROM2
 • AREALP-rom 52 m²
 • FELLESKOST./MND3 402
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • 5 700 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  8 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  142 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 700 000,-))
  --------------------------------------------------------
  154 642,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  5 854 642,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
Leiligheten ligger i byggets tredje etasje.

Primærareal, 52 kvm: Entré, stue m/ åpen løsning mot kjøkken, bad, og to soverom. Utgang til balkong på ca. 4 kvm fra stue.
Sekundærareal, 3 kvm: Bod/teknisk rom.

Utover overnevnte areal disponerer leiligheten en kjellerbod på ca 8 kvm.
Felles takterrasse i oppgang A, utvendig sykkelrom og hobbyrom i separat eldre bygning i bakgård.
Her kan du invitere venner og kjære til et bedre måltid.

Hollendergata 2B, Oslo

 • Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Leiligheten har fått utelukkende tilstandsgrad 1.

  S T U E
  Stuen er holdt i freshe fargetoner, som gir leiligheten et kult preg. Fargen som er brukt er Desert Pink av Jotun, en dempet gyllen rosa med hint av fersken. Store vindusflater gir rikelig med naturlig lys til rommet. Stuens utforming gjør det enkelt å innrede med både sofa og spisebord, og fra det som i dag er "spisestuen" har du adkomst til flott balkong nordøstvendt balkong på ca. 4 kvm. Denne ligger flott vendt mot frodig og stille bakgård.

  K J Ø K K E N
  Kjøkkendelen er malt i egen kontrastfarge som "skiller" rommene. Fargen heter Gul Antikk, en tidløs og elegant varm gultone fra Jotun. Innredningen består av slette, hvite fronter fra HTH, ventilator fra Røroshetta, samt matt sort kum og armatur. Komfyr med induksjon platetopp og oppvaskmaskin er integrert, mens kjøleskap med fryserdel er frittstående.

  B A D
  Flott flislagt bad, med sorte detaljer og armatur. Baderomsspeilet er fra Dansani, med tre forskjellige lys og dimmer. Dusjen er fra Celeste, og byr på både regnfalls- og hånddusj. Det er opplegg for vaskemaskin på badet. Badet er forøvrig innredet med vegghengt servantskap og toalett.

  S O V E R O M - I
  Hovedsoverommet er grønt og frodig, med en fantastisk tapet fra Fargerike. Vegger og tak er malt med fargen "Liane" fra Jotun. Her har du plass til dobbeltseng og nattbord. Rommet ligger vendt mot rolig bakgård, som gjør at du kan ha vinduet åpent uten å bli forstyrret. På rommet finner du også et flott PAX-garderobeskap, med brunsorte glassdører og lys som slås på automatisk ved åpning.

  S O V E R O M - II
  Fra stue har du adkomst til soverom nr. 2 - i dag brukt som gjesterom. Gjesterommet er utstyrt med en fantastisk tapet fra Moooi. Her finner du bilder av ti utryddede dyr gjemt i tapeten. Videre er veggene og taket malt med Jotuns Dusty Purple. Rommet har god plass til dobbeltseng, nattbord og garderobeløsninger, samt en mindre arbeidsbenk for dagene på hjemmekontor. Vinduet gir rikelig med naturlig lys, og vender mot rolig bakgård.

  E N T R É
  Entreen er malt i fargen Warm Blush fra Jotun, og gir et godt førsteinntrykk av leiligheten. Her har du rikelig med oppbevaringsmulighet, både i flott PAX-garderobe i eik, og i egen innvendig bod. Entréen er utsyr med dørcallinganlegg, slik at du enkelt kan slippe opp gjestene.

  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.
 • Leiligheten har en svært sentral og attraktiv beliggenhet på Grønland. Dette er en perfekt beliggenhet for deg som ønsker å bo sentralt, og har mange spennende butikker, treningssenter og hyggelige kafeer i umiddelbar nærhet. Her har man kun få minutters gange til Grønlandskvartalene som er knutepunktet til Bjørvika gjennom to nye gangbroer, hvorav én ligger rett ved leiligheten.

  For den naturglade er det kort gangavstand til flere av byens mest populære park- og grøntområder som Botsparken, Klosterenga park, Tøyenparken, Botanisk hage, Middelalderparken og Ekebergskrenten. Her har man gode muligheter for rekreasjon i hyggelige og grønne omgivelser. Det er også kort vei til flere av byens mest populære museer og kulturminner. Morgenbadet tar du i Bispevika eller på Sørenga Sjøbad.

  Verdt å nevne er Teaterplassen. Her har man et stort åpent torg med blant annet utendørsscene på sommerhalvåret, flere forretninger, kafeer, populære puber/barer, samt et hav av ulike spisesteder for enhver smak. I tillegg er det kort vei til Grønlands Torg og Grønland Basar der man blant annet finner Vinmonopol, bokhandel, klesbutikker, restauranter og eksotiske dagligvarebutikker. Den flotte restaurerte restauranten Olympen, eller "Lompa" som den kalles på folkemunne, ligger rett borti gata og er et populært samlingspunkt på Grønland. Grønland har de senere årene gjennomgått en betydelig utvikling og anses i dag som et urbant og livlig område. Videre har man gangavstand til både til Karl Johan og Grünerløkka med rikelig shoppingmuligheter.

  Dagligvarehandelen kan du gjøre ved blant annet Rema 1000, Kiwi og søndagsåpne Bunnpris som du finner i gangavstand fra leiligheten.

  På Grønland har man alt innen gangavstand. Svært godt kollektivtilbud med tilgang til både buss, trikk og t-bane. Det tar det få minutter å gå til Grønland T-banestasjon, som er et knutepunkt for alle t-banens linjer. Av buss finner man eksempelvis 37, 34, 60 og 70. Trikken kan tas fra middelalderparken. I tillegg er det kun få minutters gange til Jernbanetorget og Oslo sentralbanestasjon. Du har med andre ord alt du måtte trenge av kollektivtransport i umiddelbar nærhet.
 • Det er primært leilighets-/gårdsbebyggelse i området.
 • Det vil bli satt opp visningsskilt under visning.
 • Bygningen er oppført i betong grunnmur, støpte kjellergulv. Bærekonstruksjon og leilighetsskillere i betong. Etasjeskillere i armert betong. Utvendig kledning av beiset trepanel. Flatt takk med innvendig taknedløp, tekket med papp/folie.

  Gården er miljømerket med "BREEAM". BREEAM er verdens eldste (1990) og Europas ledende miljøsertifiseringsverktøy for bygninger. BREEAM-NOR er den norske tilpasningen av BREEAM og byggenæringens eget verktøy for å måle miljøprestasjon utviklet av Grønn Byggallianse i tett samarbeid med bygg- og eiendomsnæringen i Norge.
 • Leiligheten ligger i byggets tredje etasje.

  Primærareal, 52 kvm: Entré, stue m/ åpen løsning mot kjøkken, bad, og to soverom.
  Sekundærareal, 3 kvm: Bod/teknisk rom.

  Arealangivelser er hentet fra vedlagt tilstandsrapport avholdt 19.10.22 av Rønning Eiendomstaksering AS.
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Leiligheten er oppvarmet med sentralvarme tilkoblet fjernvarmeanlegg. Vannbåren gulvvarme i alle rom i leiligheten.

  Leiligheten har balansert ventilasjon.
 • Fellestomt på 1 837 kvm. Tomten er pent opparbeidet interne gangveier, sittebenker og diverse beplantning.
 • Gateparkering etter gjeldende bestemmelser. Det er beboerparkering i området. Det er mulighet for garasjeleie i Grønlandsleiret eller Platous gate.

  Det er hertz bilpool i bakgården. Medlemskapet small er inkludert i felleskostnader. Det er mulig å øke til medium eller large hvis det er ønskelig.
 • Offentlig. Kopi av tinglyste avtaler vil bli utlevert ved henvendelse til megler.
 • Forretningsfører: USBL
 • Sameiet har gått sammen med blant annet Hollenderkvartalet 2-4-6, Schweigaards gate 48a, Klosterengas venner og Oslo Elveforum for å supplere Plan og Bygg sitt forslag om park på Busstomta. Det er samlet sammen kr 100 000,- og engasjert landskapsarkitekt Rainer Stange fra Dronninga Landskap. Her lages et alternativ til Bane Nors forslag, som vil ta lys og luft fra hele sørsiden av bygget. Her vil de også skisse opp åpning av Hovinbekken, slik Bymiljøetaten og Asplan Viak har skisset opp, i tillegg til bevaring av trærne og plassen foran Landbrukets hus.

  I bakgården finner du egen sykkelbod med 126 plasser. Her er det også mulighet for å lade el-sykkel.
  Den gamle stallen i bakgården fungerer som sykkelverksted om sommeren og smørebod om vinteren.

  Eierseksjonen hører til boligsameie. Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i sameiets styre og/eller generalforsamling.
 • Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.
 • Dyrehold skal ikke være til sjenanse for de andre beboerne. Det innebær også at det ikke er bjeffing på dagtid og at den enkelte hundeeier plukker opp etter hunden.
 • Codan Forsikring
  Polisenummer: 1102549
 • Formuesverdi som primærbolig var kr 1 174 101,- per 31.12.20
  Formuesverdi som sekundærbolig var kr 4 226 762,- per 31.12.20
 • Felleskostnadene er på kr 3 402,- pr. mnd. og er fordelt slik:
  - Felleskostnader kr 2929,-
  - Á-konto fjernvarme kr 373,-
  - Dugnadstillegg kr 100,-

  Felleskostnader som ikke er spesifiserte dekker leilighetens andel av sameiets driftskostnader, og inkluderer blant annet tv, bredbånd, kommunale avgifter, reparasjon og vedlikehold, felles forsikringer og diverse honorarer.

  30% av utgiftene fordeles med like store beløp på hver boligseksjon, mens øvrige 70% fordeles etter sameiebrøk.
 • Andel fellesformue kr. 4 600,- pr. 31.12.21.

  Det er ikke registrert noen lån for sameiet.
 • For felles ansvar og forpliktelser hefter den enkelte sameier i forhold til sin sameiebrøk, jf eierseksjonsloven § 30.
 • Kommunale avgifter er inkludert i felleskostnadene.
 • Innboforsikring og strøm.
 • Det er utstedt ferdigattest på eiendommen datert 02.07.21.
 • Styret skal varsles ved utleie. Navn og kontaktinformasjon på leietakere må oppgis. Utleier må selv besørge nøkler, nøkkelkort osv.
 • Eiendommen er konsesjonsfri.
 • Det er ikke odel på eiendommen.
 • Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
  Iht. eiersl. § 23 kan ingen kjøpe en boligseksjon hvis kjøpet fører til at man, direkte eller indirekte, blir eier av flere enn to boligseksjoner i eierseksjonssameiet. Begrensningen gjelder ikke kjøp av fritidsboliger. Det finnes også enkelte andre unntak i bestemmelsen.

  Det ble i fjor sommer observert rotter i bakgården. Det er gjort avtale med Anticimex for å holde øye med bestanden, og det ser ut til at situasjonen er under kontroll.

  Utover høsten og vinteren var det flere sameiere som rapporterte å ha sett skjeggkre i fellesområdene. Det viste seg at det ikke ville koste mer å inkludere leilighetene i behandlingen, så i mars ble det lagt ut gift i alle fellesarealer og leiligheter. Anticimex har sanert, og det er ikke observert skjeggkre i leiligheten etter dette.
 • 1894/990923-1/105 Erklæring/avtale
  04.10.1894
  Bestemmelse om benyttelse
  Overført fra: 0301-230/279
  Gjelder denne registerenheten med flere

  1895/993013-1/105 Best. om adkomstrett
  07.03.1895
  Bestemmelse om benyttelse
  Bestemmelse om gjerde
  Overført fra: 0301-230/279
  Gjelder denne registerenheten med flere

  1896/900787-1/105 Bestemmelse om bebyggelse
  26.11.1896
  Med flere bestemmelser
  Overført fra: 0301-230/279
  Gjelder denne registerenheten med flere

  1932/991062-1/105 Bestemmelse om bebyggelse
  26.11.1932
  Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
  Overført fra: 0301-230/279
  Gjelder denne registerenheten med flere

  1935/990948-1/105 Bestemmelse om bebyggelse
  05.03.1935
  Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
  Overført fra: 0301-230/279
  Gjelder denne registerenheten med flere

  1958/300515-1/105 Best om garasje/parkering
  13.01.1958
  Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
  Overført fra: 0301-230/279
  Gjelder denne registerenheten med flere

  1966/503903-2/105 Bestemmelse om bebyggelse
  24.02.1966
  Midlertidig dispensasjon fra bygningsloven
  Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
  Overført fra: 0301-230/279
  Gjelder denne registerenheten med flere

  1966/506021-2/105 Erklæring/avtale
  30.03.1966
  Vedtak av Oslo kommunes vann- og kloakkreglement
  Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
  Overført fra: 0301-230/279
  Gjelder denne registerenheten med flere

  1967/516979-2/105 Erklæring/avtale
  13.09.1967
  Midlertidig dispensasjon fra Bygningsloven vedr.takreklame
  Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
  Overført fra: 0301-230/279
  Gjelder denne registerenheten med flere

  2014/314701-1/200 Best. om adkomstrett
  16.04.2014
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:110 Snr:1
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:110 Snr:2
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:284 Snr:1
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:284 Snr:2
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:284 Snr:3
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:284 Snr:4
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:284 Snr:5
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:284 Snr:6
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:284 Snr:7
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:284 Snr:8
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:284 Snr:9
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:284 Snr:10
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:284 Snr:11
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:285 Snr:1
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:285 Snr:2
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:285 Snr:3
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:285 Snr:4
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:285 Snr:5
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:285 Snr:6
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:285 Snr:7
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:285 Snr:8
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:285 Snr:9
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:285 Snr:10
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:286 Snr:24
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:286 Snr:25
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:286 Snr:26
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:286 Snr:27
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:286 Snr:28
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:286 Snr:29
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:286 Snr:30
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:286 Snr:31
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:286 Snr:32
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:286 Snr:33
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:286 Snr:34
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:286 Snr:35
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:286 Snr:36
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:286 Snr:37
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:286 Snr:38
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:286 Snr:39
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:286 Snr:40
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:286 Snr:41
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:286 Snr:42
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:286 Snr:43
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:286 Snr:44
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:286 Snr:45
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:286 Snr:46
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:286 Snr:47
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:286 Snr:48
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:286 Snr:49
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:286 Snr:50
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:286 Snr:51
  Overført fra: 0301-230/279
  Gjelder denne registerenheten med flere

  2016/113247-2/200 Bestemmelse om bebyggelse
  08.02.2016
  Overført fra: 0301-230/279
  Gjelder denne registerenheten med flere

  2016/113247-3/200 Urådighet
  08.02.2016
  Rettighetshaver:OSLO KOMMUNE
  Org.nr: 958935420
  Forbud mot salg
  Gjelder ikke ved salg av enkeltleiligheter og næringsseksjoner eller ved utsalg av mindre deler av arealene.
  Overført fra: 0301-230/279
  Gjelder denne registerenheten med flere

  2016/113247-4/200 Forkjøpsrett på vilkår
  08.02.2016
  Rettighetshaver:OSLO KOMMUNE
  Org.nr: 958935420
  Overført fra: 0301-230/279
  Gjelder denne registerenheten med flere

  2016/113247-5/200 Bestemmelse om gjerde
  08.02.2016
  Overført fra: 0301-230/279
  Gjelder denne registerenheten med flere

  2016/113247-6/200 Bestemmelse iflg. skjøte
  08.02.2016
  Rettighetshaver:OSLO KOMMUNE
  Org.nr: 958935420
  Rett til å ha liggende ledninger, kummer o.l
  Med flere bestemmelser
  Overført fra: 0301-230/279
  Gjelder denne registerenheten med flere

  2016/113247-7/200 Bestemmelse iflg. skjøte
  08.02.2016
  Rettighetshaver:ELVIA AS
  Org.nr: 980489698
  Rett til å ha liggende ledninger, kummer o.l
  Med flere bestemmelser
  Overført fra: 0301-230/279
  Gjelder denne registerenheten med flere

  2018/556945-1/200 Bestemmelse om adkomstrett
  19.03.2018 21:00
  Kan ikke slettes uten samtykke fra:OSLO KOMMUNE
  Org.nr: 958935420
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:281
  Endring kan ikke skje uten samtykke fra Oslo kommune
  Overført fra: 0301-230/279
  Gjelder denne registerenheten med flere

  2018/556945-2/200 Bestemmelse om gjerde
  19.03.2018 21:00
  Kan ikke slettes uten samtykke fra:OSLO KOMMUNE
  Org.nr: 958935420
  Bestemmelse om fysiske markeringer på eiendomsgrensene
  Endring kan ikke skje uten samtykke fra Oslo kommune
  Overført fra: 0301-230/279
  Gjelder denne registerenheten med flere

  2019/397419-1/200 Pantedokument
  03.04.2019 21:00
  BELØP: NOK 4.530.000
  Panthaver:SPAREBANK 1 ØSTFOLD AKERSHUS
  Org.nr: 837884942
 • Eiendommen ligger i et område regulert til boligformål, samt kombinert bebyggelse og anleggsformål.

  Kopi av reguleringskart og reguleringsbestemmelser kan sees hos megler.
 • Gnr. 230 Bnr. 279 Snr. 10 i Oslo kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtakelse etter nærmere avtale med selger.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 10. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Kjøleskap, garderobeskap i soverom og garderobeskap i entré følger leiligheten.
  Vaskemaskin, string-hylle i entré, lampe i stue, eike-hylle i stue og lamper på soverom følger IKKE leiligheten.
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1,25% av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 19 390,-, oppgjørshonorar kr 5 500,- og visninger kr 2 800,-. Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale totalt kr 9 780,-. Alle beløp er inkl. mva.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Elise Karita Halvorsrød
Karianne Amlie

Megler

Karianne Amlie

97 75 72 59

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev