aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Idas vei 110 er en stilig, kjedet enebolig over tre plan, med et moderne og gjennomført stiluttrykk.

Moderne og attraktiv kjedet enebolig over 3 plan - Garasje og P-plass med lader - Flotte solrike uteplasser - Nær marka!

 • BRA 131 m²
 • 3 soverom
 • OMKOSTNINGER16 576
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER6 216 576
 • EIENDOMSTYPEEnebolig
 • EIERFORMBorettslag
 • BYGGEÅR2 002
 • SOVEROM3
 • AREALP-rom 131 m²
 • FELLESKOST./MND4 308
 • TOMT10 449 m²
 • EIERFORM TOMTFellestomt
 • 6 200 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  7 644,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
  5 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  480,- (Tinglysingsgebyr BRL-skjøte)
  480,- (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument)
  --------------------------------------------------------
  16 576,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  6 216 576,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
- Stilig, kjedet enebolig over tre plan.
- Garasje og asfaltert gårdsplass.
- Elbil-lader på yttervegg.
- Nyere terrasse på ca. 40 kvm.
- Fransk balkong på et av soverommene.
- Terrasse ved inngangspartiet.
- Hage på fremsiden av boligen.
- Rolig og barnevennlig område.
- Varmefolie i stue og trappegang i 2. etg.
- Entreen er utstyrt med gulvvarme.
- Delikat kjøkken fra 2018.
- Det er mye skap- og benkeplass.
- Dobbelt kjøleskap med fryser og integrerte hvitevarer.
- Lekker stue med store vinduer og utgang til hage.
- Peis i stuen og varmefolie på gulv fra 2018.
- Loftstue for ekstra spillerom.
- To praktiske baderom.
- Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel på bad.
- Tre soverom, samt mulighet for et ekstra på loft.
- Lagring under trapp, i skyvedørsgarderober og utvendig bod.

Planløsning
1. etasje: Entré/gang, bad, kjøkken og stue/spisestue.
2. etasje: Trapperom, 3 soverom og bad.
Loft: Innredet rom(loftsstue).

Annet: Sportsbod i bakkant av garasje.
På gulvet er det 1-stavs laminat, mens veggflatene er malt i en dus grønnfarge.

Idas vei 110, Oslo

 • Entré
  Eneboligen har et overbygget inngangsparti med belysning, på en terrasse på ca. 14 kvm. Entreen er meget innbydende med grå fliser lagt i 2018 med gulvvarme og veggflater malt i en dus grønntone. Videre har entreen en nisje innredet med en lav kommode med skuffer og knagger for oppheng. Tilliggende entreen er det et praktisk baderom.

  Kjøkken
  Moderne kjøkken fra 2018 med skyvedør fra gangen. Innredningen fra 2018 har sorte, glatte fronter i matt utførelse og laminatbenkeplate med underlimt oppvaskkum av stål. Kjøkkenet har plass til spisebord og vindu med utsyn mot fremsiden av huset. Det er godt med både skap- og benkeplass på kjøkkenet.

  Over benken er det lyslister, og over kokesonen er det montert en stilig ventilator. Av hvitevarer har kjøkkenet integrert platetopp, stekeovn, oppvaskmaskin og nisje til dobbelt kombinert kjøl/frys. Ovnen er praktisk plassert i et høyskap.

  Stue
  Stuen er lekker og romslig, med store vinduer som slipper inn rikelig med dagslys. En glassdør fører ut til terrasse og hage. På gulvet er det 1-stavs laminat, mens veggflatene er malt i en dus grønnfarge. Lune kvelder sikres av en peis plassert i hjørnet. Stuen er naturlig inndelt i ulike brukssoner, og det passer utmerket å innrede med spisebord.

  Loftstue
  I loftsetasjen finner man en stilig stue med parkettgulv og vegger malt i en mørk, trendy farge og en lysegrå kontrastvegg. Stuen gir ekstra fleksibilitet til familien, og rommet er perfekt hvis barna trenger et sted å leke eller ungdommen i huset ønsker å trekke seg litt tilbake. Det gjøres oppmerksom på at loftsetasjen er byggemeldt som loft og er dermed ikke godkjent til varig opphold.

  Bad/wc/vaskerom
  Av våtrom har boligen et bad i første etasje og et bad/vaskerom i andre etasje. Begge baderommene er fra byggeår. Badet i første etasje har hvite veggfliser og grå gulvfliser. Badet har gulvvarme, frittstående toalett og en grønnmalt himling. En dusjnisje er utstyrt med glassdører og dusjarmatur. Innredningen består av skap med heldekkende servant, et høyskap og speil med lys som var nytt i 2018.

  Badet i andre etasje ligger praktisk til ved siden av boligens 3 soverom. Badet har hvite fliser på vegg, grå fliser på gulv og grønnmalt himling. Badet har gulvvarme, badekar, servant med skap, et veggskap samt speil med belysning. Videre har badet vegghengte hyller over opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Innbygget varmtvannsbereder på 200 liter.

  Soverom og garderobe
  Eneboligen har tre stilfulle soverom - alle i andre etasje. Soverommene er innredet med 1-stavs laminatgulv og veggflater malt i ulike tidsriktige fargetoner. To av soverommene har skyvedørsgarderobe og det ene har fransk balkong.

  Ekstra lagringsplass finnes i en lav skyvedørsgarderobe på loft og i en sportsbod i bakkant av garasjen.
 • Eneboligen ligger i et rolig, usjenert og familievennlig boligområde på Gamle Stovner i Oslo, med marka som nærmeste nabo. Fra boligen er det kort gangavstand til skoler, barnehager og offentlig kommunikasjon, samt et rikt utvalg av fasiliteter og servicetilbud. I tillegg er det en fin ballbinge med fotballmål samt lekeplass med huskestativ og sandkasse i området.

  Fra boligen er det kort vei til Stovner stadion og Stovner idrettshall, samt Jesperudjordet eller Rommensletta med sin enorme idrettspark. Alpine utfordringer finner du i Liabakken som også har en flott akebakke. Det er gangavstand til ærverdige Øvre Fossum gård aktivitetssenter, som tilbyr rideundervisning for barn og voksne i alle aldre.

  Det tar ca. 9 min å kjøre til Groruddalen Golfklubb, der du kan teste dine ferdigheter på hull av varierende lengde. Legg gjerne turen til den populære badedammen på Grorud. Fra Stovner går det flere tur- og løypealternativer som vil ta deg innover i idylliske Lillomarka, sommer som vinter. Her finner du også flere hyggelige sportsstuer med servering.

  Beskrivelse av nærområdet / servicetilbud
  Dagligvarehandelen kan gjøres på blant annet Spar, Meny, Coop Extra og Kiwi. Det er gangavstand til Stovner Senter med 83 butikker, inkludert apotek, vinmonopol og bokhandel. I tillegg er det kort vei til Triaden, Metro og Strømmen Storsenter med et rikt og variert utvalg.

  Kollektivtilbudet i området består av buss, tog og T-bane. Nærmeste holdeplass er Fjellstuveien, som ligger ca. 5 min unna. Ved å benytte bil tar det ca. 5 min til Grorud, 10 min til Strømmen, 17 min til Oslo S og 27 min til Oslo lufthavn.

  Fra eneboligen er det gangavstand til Stovner barneskole. For elever i ungdomstrinnene er det kort vei til Tokerud ungdomsskole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, blant annet Stovner videregående skole, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager.
 • Veletablert boligområde bestående av eneboliger, tomannsboliger og småhus.
 • Se vedlagte kart. Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger.
 • Veggene har bindingsverkskonstruksjon fra byggeår og liggende bordkledning. Vinduer med 2 lags isolerglass med produksjons år 2002. 2 stk. Velux takvinduer i loftsetasje. Malt hovedytterdør av tre, (b30/db 35) med glassfelt. Malte terrassedører av tre med 2 lags isolerglass. 2-fløyet dør fra 2. etg. Mot fransk balkong. Nord/vestvendt terrasseplatting på ca. 40 m2. Sør/østvendt terrasse på ca. 14 m2. Terassene har spaltegulv av tre på bjelkelag. Le-vegger av tre. Fransk balkong (rekkverk) utenfor soverom
  i 2. etg.

  Følgende bygningsdeler har fått tilstandsgrad 2; avvik som kan kreve tiltak:
  Utvendig > Nedløp og beslag: Det er ikke tilfredsstillende bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur.
  Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Det er avvik: Le-vegg har vedlikeholdsbehov. Le-vegger er ikke sikret mot klatring. Slitt terrassemarkise.
  Innvendig > Overflater: Det er avvik: Lokal gulvknirk i laminat. Bom i (hulrom under) noen fliser i entre. Hakk i laminat i stue.
  Innvendig > Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
  Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen.
  Våtrom > Overflater Gulv > Bad/vaskerom: Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under)
  Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad/vaskerom: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen.
  Kjøkken > Overflater og innredning > Kjøkken: Det er påvist skader på overflater/kjøkkeninredning utover normal slitasjegrad. Fuktsvell i benkeplate.
  Kjøkken > Avtrekk > Kjøkken: Det er manglende forsert mekanisk avtrekk fra kokesone i kjøkken.

  For ytterligere informasjon, se vedlagte tilstandsrapport.
 • Bra/P-rom: 131/131 m²

  1. etasje: Bra/P-rom: 54/54 m². P-rom består av: Entré/gang med trapp, stue, kjøkken og bad.
  2. etasje: Bra/P-rom: 54/54 m². P-rom består av: Trapperom, bad/vaskerom og 3 soverom.
  Loftsetasje: Bra/P-rom: 23/23 m². P-rom består av: Loftsstue.

  Arealene er oppgitt av takstmannen på grunnlag av takstbransjens rettledning for arealmåling, senest revidert 2015. Av rettledningen fremgår det at også areal (unntatt boder) som ligger utenom selve bruksenheten skal inngå i BRA, og noen ganger også i P-Rom. Dette kan være beboelsesrom som ligger i kjeller, loftsrom, innglassede terrasser og garasjeplasser som f.eks. i følge seksjonering tilhører boenheten. Dette avviker fra veilederen til NS3940 fra 2012 og kan bety at areal inngår i oppgitt areal selv om eierrettigheten ikke er dokumentert. Hva som defineres som primærrom (P-ROM) eller sekundærrom (S-ROM) tar utgangspunkt i hvordan rommet er i bruk når eiendommen selges, selv om enkelte rom ikke er byggemeldt og godkjent til dagens bruk.

  Det gjøres oppmerksom på at rommet i loftsetasjen som benyttes som soverom og kontor opprinnelig er disponibelt rom/loft. Bruksendringen er ikke er byggemeldt/søkt godkjent. En eventuell søknad med godkjenning eller avslag er kjøpers ansvar. Alle arealer og rombenevnelser er oppgitt etter rommenes faktiske bruk uten hensyn til byggeforskriftenes krav til "rom for varig opphold".
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Eneboligen oppvarmes elektrisk med stedvis panelovner. Det er gulvvarme i entreen og på badene. I stuen og trapperom i andre etasje ble det lagt varmefolie i 2018. I tillegg er det en peis i stuen. Det er balansert ventilasjon til badene og mekanisk avtrekk fra kjøkken. Boligen har en ca. 200 liters varmtvannsbereder.

  Sikringsskapet er utstyrt med automatsikringer. De fleste innvendige, synlige el-punktene er skiftet i senere år og det er lagt opp til lader for elbil på yttervegg.
 • Området er rolig og barnevennlig, med umiddelbar nærhet til flotte turmuligheter i marka. På framsiden av huset er det et lite hageareal med plen og diverse beplantning samt en terrasse på ca. 14 kvm.

  Terrassen ved stuen innbyr til både rolige stunder og lange, sosiale kvelder. Terrassen ligger skjemet til med levegg mot nabo og har et areal på ca. 40 kvm. Her er det montert belysning, utestikk og markise. Langs deler av terrassen er det en plassbygget blomsterkasse, perfekt for deg med grønne fingre.

  Borettslagets fellesområde er pent opparbeidet med grøntarealer, diverse beplantning og asfalterte internveier. Til barnas store glede er det lekeplass på fellesarealet og ballbinge i nærområdet.
 • Det er parkering i en garasje med bod i bakkant på ca. 25 kvm. Det er montert elbil-lader på yttervegg. Garasjen har innlagt strøm for belysning. I tillegg er det mulighet for parkering på en asfaltert gårdsplass foran garasjen. Borettslaget har gjesteparkering. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.
 • Det fører en privat vei frem til denne eiendommen. Den private veien er tilknyttet offentlig vei.
  Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløp. Alle eiendommer som er tilknyttet offentlig vann og avløp har private stikkledninger, som vedlikeholdes for eiers egen regning. For ytterligere opplysninger om de private stikkledningene tar man kontakt med kommunen.
 • Forretningsfører: OBOS BBL
 • Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i borettslagets styre og/eller generalforsamling.

  Tangerudmarka Borettslag består av 31 andelsleiligheter.
  Hjemmeside: www.tangerudmarka.no

  Styret har vedtatt å utføre tilstandskontroll av samtlige ytterdører, karm og ytterveggen som karmen er koblet på. Dette gjøres med bakgrunn i rapport fra beboere om trekk og glipper mellom dør og karm. Tilstandskontrollen vil avklare vedlikeholdsbehovet av ytterdørene i alle husene og vil utføres av en fagperson fra Swedoor. Basert på rapporten vil det bli utført nødvendig vedlikehold av ytterdørene. Dette er et prosjekt allerede vedtatt av styret og ble presentert på beboermøtet i februar. Styret mener det er viktig å ha en helhetlig plan for vedlikehold og en så stor oppgave som å skifte alle ytterdørene må balanseres mot andre vedlikeholdsbehov, for eksempel husmaling om tre år, oppgradering av lekeplass og vedlikehold av takvinduer. En utskifting av samtlige dører vil føre til en betydelig økning av fellesutgiftene, stipulert til 800-1000 mnd over 7 år, og dette i en periode der rentene skal øke og strømmen er dyr.
  Generalforsamlingen gir styret fullmakt til å vurdere tilstanden på dørene og iverksette utbedring/utskifting av dør der behovet er til stede, eventuelt bytte ut samtlige dører hvis dette er mer hensiktsmessig.

  Vedlikehold og anskaffelser
  Nye røykvarslere ble montert og samtidig ble tilgjengelig brannutstyr kontrollert. Det er byttet ut 9 takvinduer på grunn av råteskader. For å forlenge levetiden på de øvrige takvinduene er de blitt kontrollert og reparert. Maling av karmer er utført av beboere selv. Til lekeplassen er det kjøpt inn ny buss og sandkasse med trekk.

  Planlagt vedlikehold og anskaffelser
  På lekeplassen skal støtsand byttes ut med støtmatter. Et nytt prosjekt er satt opp for å få oversikt over status på ytterdører og karmer og mulig utbedringer for å hindre trekk og varmelekkasje. Som fartsdempende tiltak vil styret bestille ekstra fartsdumper til utsatte områder.

  Bruk av uteområdene
  Boliger som ligger på bakkeplan har bruksrett til et begrenset område som skal være angitt på borettslagets situasjonsplan (kart). Hekk skal ikke være høyere enn 1,8 meter og skal holdes utenfor asfaltkant og innenfor kantstein. Beplantning ellers må ikke settes slik at det er til sjenanse for naboer, hindrer sikt mot felles internvei eller hindrer fremkommelighet, f. eks. transport av større gjenstander så som hagemøbler og lignende. Skillevegger, levegger skal være tette på begge sider med samme kledning som på hus, og med avrundet toppbord max 1,8 meter iht. spesifisert tegning. Rekkverk på veranda skal bygges på samme måte i samme dimensjoner som eksisterende rekkverk, gjerne impregnert materiale iht. spesifisert tegning. Lufting og tørking av tøy kan skje på balkonger og uteplasser så fremt det ikke er til sjenanse for naboene. Ved grilling må det tas særskilt hensyn til naboene.

  Større vedlikehold og rehabilitering:
  2021 Ny sandkasse med trekk til lekeplassen
  2021 Buss til lekeplassen
  2021 Utskifting av 9 takvinduer. For å forlenge levetiden på de øvrige takvinduene er de blitt kontrollert og reparert. Maling av karmer er utført av beboere selv.
  2021 Nye røykvarslere, tilgjengelig brannutstyr ble kontrollert
  2019 Startet opp arbeidet med utbedring av takvinduer, arbeidet avsluttes i 2021
  2018 Utskifting av ventilasjonsmotorer
  2018 Utbedring av vei
  2017 Ny redskapsbod
  2014 Utvendig overflatebehandling
  2013 Spyling av alle felles rør
 • Det er utlyst parallell avklaring av forkjøpsretten og avklaring skjer kort tid etter endt budrunde. Dersom aksept av bud skjer mer enn 3 måneder etter at varsel om salg er sendt borettslaget, må forkjøpsretten utlyses på nytt, jf. burettslagsloven § 4-15. Det vil da kunne gå noe lenger tid før forkjøpsretten er avklart. Kontakt megler dersom det er behov for ytterligere informasjon
 • Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.
 • Dyrehold tillates kun etter søknad til styret og undertegning av borettslagets dyreholdserklæring.
 • IF Skadeforsikring
  Polisenummer: 3261820
 • Formuesverdi som primærbolig kr 1 412 057 per 31.12.20
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 5 083 404 per 31.12.20
 • 4 308 pr. mnd. kommunale avgifter, kabel-tv/internett, drift og vedlikehold av fellesarealer, forsikring av bygningsmassen samt forretningsførsel.
  Borettslagsmodellen innebærer at en andelseier kan bli ansvarlig for felleskostnader andre andelseiere ikke betaler, herunder felleskostnader for usolgte andeler i et prosjekt. Enkelte borettslag er tilknyttet en sikringsordning som reduserer borettslagets risiko for tap på grunn av andelseiernes betalingsmislighold. En avtale om sikringsordning kan sies opp, være tidsbestemt og beløpsmessig avgrenset.
 • Andel fellesgjeld kr 0,- pr. 01.06.22.
  Andel fellesformue kr 18 126,- pr. 01.06.22.
 • Lånenummer: HUS601-114757909
  Restsaldo: 10.005.126,-
  Terminer per år: 2
  Restløpetid: 10 år 6 mnd
  Rente: Flytende, 1,07%
  Andel av saldo: 0,-
 • Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato.
 • Felleskostnader, strøm, innboforsikring og lignende. Listen er ikke uttømmende.
 • Det foreligger sluttnotat av brukstillatelse datert 13.01.2015. Brukstillatelsen er eldre enn 3 år.
 • Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (1) nr. 3 har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene.
 • Eiendommen er konsesjonsfri.
 • Det er ikke odel på eiendommen.
 • Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.


  Selger har observert skjeggkre og sølvkre i boligen. Skjeggkre er et beslektet insekt av sølvkre. Det lever kun innendørs og trives best ved høy fuktighet, men sammenlignet med sølvkre kan de klare seg også i tørrere miljøer. Skjeggkre er observert i bygg over hele landet, og mange av funnene er fra nyere og moderne boliger. Ferske studier fra Folkehelseinstituttet bekrefter at man effektivt og sikkert kan kvitte seg med skjeggkre ved å bruke små mengder giftig åte. Skjeggkre gjør ingen bygningsmessig skade, men kan virke sjenerende
 • Borettslaget har lovbestemt første prioritets pant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.
 • Eiendommen er regulert til boligformål. Området for øvrig er regulert til: bolig, friområde, marka, vei. ballfelt. Reguleringsplan: S-3577. Gjeldende kommunedelplan: KDP-17. Bystyret vedtok 23.09.2015 kommuneplanen "Oslo mot 2030: Smart, trygg og grønn". Oslo by er stadig under endring/utvikling, bygg settes opp, rehabiliteres og rives ned. Vi anbefaler derfor alle budgivere å sette seg inn i gjeldende reguleringsbestemmelser.
 • Andelsnr. 15 Orgnr. 983219519 i Oslo kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtagelse etter nærmere avtale med selger.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 10. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Det anbefales at hver budgivers første bud har en tilfredsstillende akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Ifølge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Meglers vederlag er avtalt til 1% av salgssum. I tillegg kommer kr 45 200,- og utlegg kr 11 266,-. Dersom eiendommen ikke blir solgt, skal selger betale kr 30 000,- samt påløpte tillegg og utlegg iht. oppdragsavtalen. Alle priser er inkl. mva.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Alexander S Andersen
  Lene Rubach Andersen
Oda Øvergård Buvik

Megler

Oda Øvergård Buvik

40 01 88 51

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev