aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Aktiv Eiendomsmegling ved Mikkel Johnsen har gleden av å ønske velkommen til Ingeniørveien 4

BEKLAGER. Visning avlyst, boligen er solgt

 • BRA 52 m²
 • 1 soverom
 • OMKOSTNINGER17 076
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER4 217 076
 • EIENDOMSTYPELeilighet
 • EIERFORMBorettslag
 • BYGGEÅR2 019
 • SOVEROM1
 • AREALP-rom 49 m²
 • ANDEL FELLESGJELD1 800 000
 • FELLESKOST./MND5 772
 • TOMT10 351 m²
 • EIERFORM TOMTFellestomt
 • 2 400 000,- (Prisantydning)
  1 800 000,- (Andel av fellesgjeld)
  --------------------------------------------------------
  4 200 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

  Omkostninger
  7 644,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
  500,- (Innmeldingsavgift OBOS)
  5 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  480,- (Tinglysingsgebyr BRL-skjøte)
  480,- (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument)
  --------------------------------------------------------
  17 076,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  4 217 076,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Dette er rommet for sosiale sammenkomster i selskap med venner og familie.

Ingeniørveien 4, Oslo

 • Velkommen hjem!
  Fra felles inngangsparti har du enkel adkomst til leiligheten via heis eller trapp til byggets 2. etasje. Du åpner inngangsdøren og ønskes velkommen inn til det som kan bli ditt neste hjem!

  Åpen stue
  Ta til høyre fra inngangspartiet og du kommer inn til boligens sosiale samlingspunkt, den åpne stue- og kjøkkenløsningen. God takhøyde (ca 2,66m) og store vindusflater slipper inn rikelig med naturlig lys. Dette er rommet for sosiale sammenkomster i selskap med venner og familie. Rommets praktiske planløsning gjør at det er god plass til sofagruppe med tilhørende møblement samt spisebord dersom det er ønskelig.

  Bod/kontor
  Fra stuen har man tilgang til et praktisk rom på 3kvm som gjerne kan brukes som kontor eller bod.

  Kjøkken
  Den åpne kjøkken/stueløsningen gir deg mulighet til å være sosial når du lager mat. Kjøkkenet er utstyrt med glatt kjøkkeninnredning, laminat benkeplate, utslagsvask med ett-greps blandebatteri, kjøkkenventilator og opplegg for oppvaskmaskin. Integrerte hvitevarer som komfyr, induksjon platetopp og oppvaskmaskin. Kjøl/frys er ikke integrert. Kjøkkeninnredningen og hvitevarene er fra 2019. Det er etablert automatisk lekkasjestopper i kjøkkenbenk og komfyrvakt over koketopp.

  Soverom
  Boligens soverom har rikelig med plass til dobbeltseng, nattbord og romslig garderobeskap for oppbevaring. Rommet kan også friste med store vinduer som bidrar til å skape en god og lun atmosfære.

  Baderom
  Boligen har et lekkert flislagt bad fra byggeår (2019) som er utstyrt med baderomsinnredning med nedfelt servant og ettgreps blandebatteri, speil, lys, dusjhjørne med glassdører og vegghengt toalett. På badet er det opplegg for vaskemaskin.

  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.
 • Kværnertoppen borettslag ligger på baksiden av Kværnerbyen. Boligen ligger i et sentralt og populært boligområde i Kværnerbyen i Oslo kommune. Bydelen er bygd på Kværner Brugs gamle tomt og har sentral beliggenhet med kort avstand til Gamlebyen, samt Bjørvika, der Operaen og Oslos nye finansdistrikt allerede er etablert. I dette området vil det de kommende årene åpnes praktfulle bulevarder med en rekke nye forretninger og restauranter. En kort spasertur unna har du blant annet Ladegården Café hvor du kan sitte ute i solen i sommerhalvåret og nyte en italiensk steinovnsbakt pizza servert med noe godt i glasset. Det er i tillegg gangavstand til Bjørvika og Sørenga. Langs Barcode er det flere restauranter som Vaaghals, Nodee Barcode og Nodee Sky. Flere cafeer, butikker og SATS treningssenter finner du også her. Om sommeren er det også bademuligheter på Sørenga bad, samt et ytterligere tilbud av restauranter med uteservering på bryggen. Det er også kort vei til Tøyen, med ca. 20 minutters gange kommer du til Tøyen torg der du finner hyggelige steder som Postkontorets pizza og øl. Grønland med sitt yrende folkeliv med spennende, særpregede butikker ligger også i gangavstand fra Kværnerbyen.

  Kværnerbyen byr på treningssenter, kort vei til idrettshall, samt Jordal sportspark med bl.a. fotballbane, skøytehall, amerikansk fotball og skateanlegg m.m. Det er etablert fine grøntområder med vannspeil, hyggelige møteplasser og torg i nærområdet. Det åpner Åpent Bakeri i Kværnerbyen på våren 2022.

  En rekke parker og fine rekreasjonsområder ligger i gangavstand, blant annet Ekebergparken, Klosterenga kulturpark, Middelalderparken med Middelalderfestivalen, samt Tøyenparken med Tøyenbadet og Botanisk hage. Langs Alnaelva kan man gå inn mot Svartdalen med flotte skogsområder for både turgåere og mosjonister. Svartdalsskogen som er Oslos siste urskog har fine turstier og er et ypperlig sted for å ta seg en joggetur. Gjennom Kværnerbyen går vannspeilet en liten kanal med dam. I vinterhalvåret kan du ta frem skøytene, og om sommeren er dette et fint sted å samles eller gå tur. Kværnerbyen er pent opparbeidet med elementer fra gamle Kværner Brug.
 • Det er primært leilighets-/gårdsbebyggelse i området.
 • Se vedlagte kart. Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger.
 • Innvendig Overflate
  Innvendige gulv er hovedsakelig overflatebehandlet med . Liten glippe mellom parkett og overgangslist ved døråpning mellom entre og stue. Innvendige vegger er hovedsakelig overflatebehandlet med malte flater. Eier opplyser om sprekk utvendig over inngangsdøren. Innvendige himlinger er hovedsakelig overflatebehandlet med malte flater. Overflater hovedsakelig fra byggeåret. Overflater er en skjønnsmessig vurdering og TG er vurdert utfra om det er skader/større slitasje på overflatene. Stedvis noe hakk og merker må forventes i en brukt bolig og kommenteres ikke hvis det ikke er utover det som er å betegne som normal bruksslitasje. Det opplyses om at det bare er stedvis etter bom i fliser.

  Forhold som har fått TG3:
  Det er ikke oppstått tilstandsgrad 3 i boligen.

  Forhold som har fått TG2:
  Utvendig > Dører
  Det er avvik:
  Det er en liten skade nederst på dørblad som er sparklet og malt.

  Våtrom > Overflater vegger og himling >
  Bad/vaskerom
  Det er avvik:
  Det er riss i fugen på vegg i dusjene.
 • 2.etg: 52 kvm

  Følgende rom inngår i primærareal (49 kvm):
  Entré, Stue/kjøkken, Bad, Soverom

  Følgende rom inngår i sekundærareal (3 kvm):
  Bod/kontor

  Bod
  Det medfølger bruksrett på bod på ca. 5,5 kvm i byggets 1.etg. Boden har betongvegger og himling.
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Oppvarming av boligen med radiatorer og fjernvarme.
 • Felles eiendom på 10351 kvm som er pent opparbeidet med plenarealer, beplantninger, trær og asfalterte internveier.
 • Det er mulighet for leie av parkeringsplass.
 • Offentlig. Kopi av tinglyste avtaler vil bli utlevert ved henvendelse til megler.
 • Forretningsfører: OBOS EIENDOMSFORVALTNING AS
 • Borettslaget består av 212 andelsleiligheter. Kværnertoppen Borettslag er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 920667058, og ligger i bydel Gamle Oslo i Oslo kommune med følgende adresse: Ingeniørveien 2-20. Forretningsførselen drives av OBOS og borettslagets revior PricewaterhouseCoopers AS.

  Inntekter
  Driftsinntekter i 2021 var til sammen kr 15.931.170.

  Kostnader
  Driftskostnadene i 2021 var til sammen kr 7.931.571.

  Resultat
  Årets resultat på kr 362.350 fremkommer i resultatregnskapet og foreslås overført til egenkapital. Eventuelt avdrag på langsiktig gjeld (lån) er ikke tatt hensyn til.

  Styrets arbeid:
  Styret har fulgt opp 675 reklamasjoner mot Vedal og OBOS, hvorav 33 er nye mellom januar 2021 og mars 2022.
  Det gjennomfort flere befaringer, med representanter fra Vedal, Obos Ettermarked og styret. Sakene styret fortsatt jobber med mot OBOS/Vedal:
  - Oppfølging av 1 årsbefaring i fellesareal.
  - Ventilasjon, styret har engasjert MULTICONSULT som rådgivende ingeniør. Styret venter pr 23.03 på rapporten fra Multiconsult. Vedal og GK Inneklima mener utfordringene er beboere som har endret på anlegget i sine leiligheter.
  - Varmtvann
  - Mye små feil som har dukket opp fortløpende
  - Vannlekkasje i 2 bodområder
  - Flere saker er ikke avsluttet og krever videre oppfølging i neste styreperiode.
  Medlemmer av styret har deltatt på følgende kurs i regi av OBOS:
  - Oppfriskning for generalforsamling og årsmøte
  - Høstseminar
  - HMS-internkontroll i boligselskap
  - Styrearbeidskurs
  - OBOS Nøkkel

  Styret har fulgt opp vedtak fra generalforsamlingen i 2021.
  - Folgende vedtak er gjennomført:
  - Sykkelbur i øvre garasje.
  - Bedre sikring av sykkelbod i øvre garasje, med metallist mot vegg istedenfor trelist.
  - Engasjert Multiconsult til a se på utfordringer med vannsøl pa balkonger

  Følgende vedtak er ikke ferdige pr mars 2022:
  - Annet dekke på gangveier i midtre plattå bakgård. Vil bli utført i 2022.
  - Dialog med Plan og bygningsetaten ang fasadeendringer og regelverk (Frosting av balkongrekkverk, beslag under balkonger, innglassing av balkonger).

  Styret har hentet inn tilbud på reforhandling av flere eksisterende kontrakter. Følgende kontrakter er reforhandlet pr februar 2022:
  - Gøont og Hvit
  - Renhold

  Det ble gjennomfort et anbud på refinansiering av felleslånet i høst 2021. I den forbindelse ble det avholdt bade fysiske og telefonmøter med rådgiver i hver bank. Vi fikk tilbud fra 4 forskjellige banker (DNB, Handelsbanken, Nordea, Danske Bank og OBOS-banken) på både lån med flytende rente og lån med Nibor basert rente. Etter en vurdering av betingelser og risiko, var OBOS mest konkurransedyktig med dagens betingelser. Det forventers en økning på minimum 3% (tilssvarende ca. 70,- ut fra dagens felleskostnad, dette gir en totalrpis på ca. 2389,-) av felleskostnader fra 2023.

  Styret har besvart ca 2200 henvendelser pa vibbo og epost og via direkte kontakt.

  Styret kan treffes via VIBBO og på kvaernertoppen@styrerommet.no.

  Vaktmestertjenester
  Kværnertoppen Borettslag har avtale om vaktmestertjeneste med Coor Service Management AS. Avtalen inkluderer kun fellesareal og uteområder, ikke tjenester i den enkeltes andel.

  Bomiljøvakt
  Styret har inngått kontrakt med Securitas bomiljøvakt. Securitas Bomiljøvakt er til for å gi deg som beboer trygghet og trivsel. Vekteren vil utføre inspeksjoner med forskjellig omfang, til varierende tider, ut ifra hva som er avtalt.

  Kabel-TV/bredbånd
  Telia (Get) er borettslagets leverandør av TV- og bredbåndstjenester.

  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i borettslagets styre og/eller generalforsamling.
 • Dersom en andel skifter eier, har andelseierne i borettslaget og dernest de øvrige andelseierne i boligbyggelaget - utpekt av OBOS - forkjøpsrett.

  Dersom ingen andelseiere i borettslaget melder seg, utpeker OBOS hvilken andelseier i boligbyggelaget som skal få overta andelen.

  Ja, det foreligger forkjøpsrett i borettslaget etter følgende ansinitet:
  1. Andelseiere i borettslaget
  2. OBOS Medlemmer

  Frist for å melde forkjøpsrett hos OBOS er 23.06.22.

  Avklaring av intern forkjøpsrett og godkjenning fra borettslagets styre skjer i etterkant av salget. Andelseiere av borettslaget har 20 dagers frist til å melde sin forkjøpsrett etter at borettslaget har mottatt melding om salget fra oppdragsansvarlig.
 • Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.
 • Det er tillatt å holde dyr så lenge dyreholdet ikke er til sjenanse for de øvrige beboerne. Dyrehold tillates kun etter søknad til styret og undertegning av borettslagets dyreholdserklæring. Ved dyrehold gjelder følgende bestemmelser:

  1. Det forutsettes at eier av dyret er kjent med politivedtektene angående dyrehold og straffebestemmelsene som gjelder for å holde dyr. Hunder skal føres i bånd innenfor borettslagets område.
  2. Eier av dyret skal straks fjerne ekskrementer som dyret måtte etterlate på eiendommen.
  3. Dyr må holdes borte fra lekeplasser og sandkasser.
  4. Eier av dyret er ansvarlig og erstatningspliktig for en hver skade som dyret måtte påføre person eller eiendom, f. eks. oppskraping av dører og karmer, skade på blomster, planter, grøntanlegg m.v.
  5. Kommer det inn skriftlige berettigede klager over at et dyrehold sjenerer naboer gjennom lukt, bråk etc. eller på annen måte er til ulempe, f. eks. gir allergiske reaksjoner eller skaper redsel eller angst, kan styret kreve dyret fjernet hvis ikke en minnelig ordning med klageren kan oppnås. I tvilstilfeller avgir styret etter forhandling med partene hvorvidt en klage er berettiget.
 • Tryg Forsikring
  Polisenummer: 7118269
 • Formuesverdi som primærbolig kr 1 292 884 per 17.06.22 14:45
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 4 654 383 per 17.06.22 14:45
 • 5 772 pr. mnd. pr. md.
  Herav:
  Felleskostnader: 2.320,-
  Akonto oppvarming: 977,-
  Kapitalkostnader OBOS01: 2.475,-

  Borettslagsmodellen innebærer at en andelseier kan bli ansvarlig for felleskostnader andre andelseiere ikke betaler, herunder felleskostnader for usolgte andeler i et prosjekt. Enkelte borettslag er tilknyttet en sikringsordning som reduserer borettslagets risiko for tap på grunn av andelseiernes betalingsmislighold. En avtale om sikringsordning kan sies opp, være tidsbestemt og beløpsmessig avgrenset.
 • Andel fellesgjeld kr 1 800 000,- pr. 31.12.21 14:49.
  Andel fellesformue kr 9 064,- pr. 31.12.21 14:49.
 • Lånenummer: OBOS01-98207826014
  Restløpetid: 37 år 8 md.
  Termin per år: 12
  Rente / type: Flyt
  Total restsaldo: 601.071.505,-
  Andelens restsaldo: 1.800.000,-
  Annen formue: 9.064,-

  Individuell nedbetaling av fellesgjeld
  Borettslaget har lagt til rette for individuell nedbetaling av fellesgjeld (IN-ordning). Dette gir andelseier adgang til å innbetale sin del av fellesgjelden. Innbetaling forutsetter at andelseier har inngått en egen avtale med borettslaget. Ved henvendelse til OBOS Eiendomsforvaltning vil andelseier få informasjon om avtalens
  betingelser og priser. Innbetaling kan foretas to ganger pr. år ved terminforfall 30.03 og 30.09 på borettslagets felleslån. Andelseier må ta kontakt med OBOS minimum en måned før terminforfall for opprettelse av avtale. Innbetalingen må være kreditert OBOS'
  klientkonto senest 10 dager før terminforfall. Dersom fristen ikke overholdes vil nedbetaling ikke kunne foretas, og beløpet blir returnert andelseier. Minimumsbeløpet for innbetaling er kr 60 000 pr. gang. Andelseieren vil da få redusert sine kapitalutgifter (andel renter og avdrag) som kreves inn sammen med felleskostnadene.
 • Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato.
 • Felleskostnader, innboforsikring og strøm. Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.
  Det er innført eiendomsskatt i Oslo. Vi gjør oppmerksom på at satsen for eiendomsskatt blir fastsatt årlig av bystyret. Eiendomsskatten vil derfor kunne variere fra år til år. Les mer på https://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/
  Listen er nødvendigvis ikke fullverdig for alle.
 • Ingeniørrveien 2 - 10 - Oppføring av to boligblokker - Ferdigattest - 2020.
 • Det er ikke tillatt å leie ut eller overlate bruken av boligen til andre uten styrets samtykke og godkjennelse av leietaker. Unntaket er korttidsutleie (opptil 30 døgn i løpet av året) eller dersom andelseier bor i boligen selv. Søknadsskjema for utleie/bruksoverlating finnes på Vibbo.
 • Eiendommen er konsesjonsfri.
 • Det er ikke odel på eiendommen.
 • Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
 • Borettslaget har lovbestemt første prioritets pant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.
  Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. De andre sameierne har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til to ganger folketrygdens grunnbeløp; jfr. lov om eierseksjoner § 31. Kontakt oppdragsansvarlig for ytterligere informasjon.

  Grunnboksrapport Borettslaget

  2006/471398-1/200 Utbyggingsavtale
  03.10.2006
  Rettighetshaver:OSLO KOMMUNE BYMILJØETATEN DIV SAMF
  Org.nr: 976062035
  Offentlig veianlegg.
  Med flere bestemmelser
  Overført fra: 0301-236/40
  Gjelder denne registerenheten med flere

  2009/117060-1/200 Erklæring/avtale
  18.02.2009
  Rettighetshaver:ELVIA AS
  Org.nr: 980489698
  Rettigheter og plikter ved bygging, drift og vedlikehold av nettstasjon nr. 0862 i bygg
  Overført fra: 0301-236/40
  Gjelder denne registerenheten med flere

  2009/117088-1/200 Erklæring/avtale
  18.02.2009
  Rettighetshaver:ELVIA AS
  Org.nr: 980489698
  Rettigheter og plikter ved bygging, drift og vedlikehold av nettstasjon nr. 0629 i bygg
  Overført fra: 0301-236/40
  Gjelder denne registerenheten med flere

  2017/94540-1/200 Erklæring/avtale
  01.02.2017
  Gjensidig rett til bruk av nødvendig grunn til reparasjon og vedlikehold av bygning/anlegg
  Kan ikke endres eller slettes uten samtykke fra kommunen

  2017/94593-1/200
  Bestemmelse om veg 01.02.2017
  Midlertidig dispensasjon fra bygningsloven
  Enebakkveien godkjennes inntil videre i sin nåværende bredde
  Plikt til framtidig vederlagsfri avståelse av veigrunn til Oslo kommune
  Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune

  2019/1101449-1/200 Pantedokument
  19.09.2019 21:00
  BELØP: NOK 680.418.000
  Panthaver:OBOS-BANKEN AS
  Org.nr: 911986884

  2019/1127257-1/200 Felles pantedok bor.innsk
  25.09.2019 21:00
  BELØP: NOK 453.612.000
  Panthaver:Fellesskapet Av Innskytere Jf. Brl. § 2-11, 1.Ledd
  Lnr: 20016754

  2019/1127257-2/200 ** Prioritetsbestemmelse
  25.09.2019 21:00
  Veket for:
  Beløp: NOK 680.418.000
  Panthaver:OBOS-BANKEN AS
  Org.nr: 911986884

  2022/591047-1/200 Pantedokument
  02.06.2022 08:48
  BELØP: NOK 500.000
  Panthaver:OBOS-BANKEN AS
  Org.nr: 911986884
  Elektronisk innsendt


  2017/94520-1/200 Registrering av grunn
  01.02.2017
  Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:40

  2017/282036-1/200 Sammenslåing
  31.03.2017
  Denne matrikkelenheten er sammenslått med:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:235

  Grunnboksrapport Borett

  2019/250583-2/200 Registrering av borettslagsandel
  28.02.2019 21:00
 • Området er regulert til byggområde for bolig, boligbebyggelse, åpen boligbebyggelse og bebyggelse for kontor, offentlig bygning, og allmennyttige formål. Herenværende gård er regulert til byggområde for bolig med saksnummer S-4198 datert 07.12.05.

  Kopi av reguleringskart og reguleringsbestemmelser kan sees hos megler.
 • Andelsnr. 49 Orgnr. 920667058 i Oslo kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtakelse etter nærmere avtale med selger.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 10. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Det anbefales at hver budgivers første bud har en tilfredsstillende akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Ifølge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt fastpris som vederlag tilsvarende kr 40.000,- for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr 14 900kr -, oppgjørshonorar kr 4.375 ,- og visninger kr 2.500, -. Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale totalt ca. kr 20.000 ,-. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket . Alle beløp er inkl. mva.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Steffen Bjørhusdal
Mikkel Johnsen

Megler

Mikkel Johnsen

90 14 27 45

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev