aktiv-eiendomsmegling
Johnny Svorkmos vei 48 er et velholdt og tiltalende rekkehus over to plan som ligger i et barnevennlig område med friområde og lekeplasser.

Oslo Johnny Svorkmos vei 48

Velholdt rekkehus med solrike terrasser og garasje med hems. Pusset opp i senere år. 4 soverom, 2 bad og stue med peis.

 • 5 750 000
 • BRA 131 m²
 • 4 soverom
 • PRISANTYDNING5 750 000
 • OMKOSTNINGER16 660
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER5 826 047
 • EIENDOMSTYPERekkehus
 • EIERFORMBorettslag
 • BYGGEÅR1 972
 • SOVEROM4
 • AREALP-rom 127 m²
 • ANDEL FELLESGJELD59 387
 • FELLESKOST./MND3 850
 • TOMT85 047 m²
 • EIERFORM TOMTFellestomt
 • ENERGIMERKINGF
 • 5 750 000,- (Prisantydning)
  59 387,- (Andel av fellesgjeld)
  --------------------------------------------------------
  5 809 387,- (Pris inkl. fellesgjeld)

  Omkostninger
  5 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  480,- (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument)
  480,- (Tinglysingsgebyr BRL-skjøte)
  7 728,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
  --------------------------------------------------------
  16 660,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  5 826 047,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
- Rekkehus med god planløsning.
- Terrasser fra 2016 på to sider.
- Garasje med stor lagringshems.
- Gode solforhold, store terrasser.
- Vindfang tilbygd i 2015.
- Åpen, pen stue med downlights.
- Stilig kjøkken fra 2016.
- Samtlige hvitevarer integrert.
- Barløsning med sitteplasser.
- Peis med innsats i stuen.
- Varmefolie i hele 1. etasje.
- To bad med varmekabler.
- Ett bad modernisert i 2014.
- Fire soverom i andre etasje.
- Flere rom med garderobeløsning.
- Vaskerom/vindfang m/ytterdør.
- Nye utekraner i april 2020.
- Sikringsskap nytt i 2014.
- Elkontroll utført i januar 2023.

Planløsning
1. etasje: Vindfang, stue/kjøkken, gang, bad/wc og vaskerom/vindfang.
2. etasje: Trapperom, bad/wc, 4 soverom, bod og kott.
Annet: Utvendig bod på ca. 2,5 kvm.

Johnny Svorkmos vei 48, Oslo

 • Vindfang
  Boligen har et hyggelig inngangsparti med terrasse. Vindfanget ble tilbygd i 2015 og er praktisk utstyrt med skyvedørsgarderobe langs den ene veggen. På motsatt vegg er det plass til enkelt entrémøblement som konsollbord eller sittebenk. Rommet har sorte gulvfliser og veggene er slette med listefri overgang til tak.

  Stue
  Stuen og kjøkkenet danner et åpent, hyggelig allrom hvor familien kan samles til matlaging, måltider og sofahygge. Det er gjennomgående lys i rommet, og i stuesonen er det store vindusflater og skyvedør til den vestvendte terrassen. En av veggene er malt i en dempet grønnfarge, mens øvrige vegger er lyse. Gulvet har laminat fra 2017 med varmefolie under. For øvrig har stuen peis med innsats.

  Kjøkken
  Kjøkkeninnredningen var ny i 2016 og har et moderne og hjemmekoselig preg med glatte, folierte fronter i tre-look. Innredningen utnytter kjøkkenarealet optimalt med G-form, hvor den åpne løsningen mot stuen er avgrenset av barløsning med sitteplasser. Benkeplatene er i laminat med rett kant, og formen på kjøkkenet gir god arbeidsflyt.

  Samtlige hvitevarer er integrert; oppvaskmaskin, koketopp, stekeovn, mikrobølgeovn, kjøl/frys og kullfilterventilator. Det er godt arbeidslys under overskapene, downlights i taket og to vinduer over benken. I juli 2022 ble det installert Waterguard.

  Bad/wc/vaskerom
  Boligen har bad med varmekabler i begge etasjer og et rom innredet som vaskerom. Badet i første etasje ble modernisert i 2014 og har hvite flisplater på veggene, mørke fliser på gulvet og downlights i himling. Rommet er utstyrt med vegghengt toalett, baderomsinnredning og dusjkabinett med dyser. Innredningen består av speilskap og et skuffemøblement i sort høyglans med heldekkende servant.

  Bad 2
  Badet i andre etasje har badekar med dusjgarnityr, stor innredning med to servanter og et vegghengt toalett. Innredningen har en rekke benkeskap, to veggskap og et bredt speil med belysning over. Badet ble sist modernisert i 2001 og har fliser på gulv og vegger, et lite vindu som kan åpnes og hvitmalt paneltak med innfelt downlights.

  Vaskerom
  Det ble tettet mellom eksisterende bod og boligen i 2014. Rommer er nå innredet som kombinert vaskerom og vindfang. Rommet har ikke sluk og er ikke bygd opp som våtrom. Det er dog installert waterguard i 2023. Gulvet har laminat som ligner fliser og veggene er lysmalt. Rommet har benkeskap med laminatbenkeplate og nedfelt servant, samt opplegg for vaskemaskin og strømuttak for tørketrommel. Boligens varmtvannsbereder er også plassert her.

  Soverom og garderobe
  Boligens fire soverom ligger samlet i andre etasje sammen med bad og bod. Rommene har enstavs laminatgulv i mørk farge og lysmalte vegger. I flere rom er det garderobeløsning. Ett av rommene har kleskott, og et annet har grå skap over sengeplassen og matchende høyskap. Boligen har ellers skyvedørsgarderobe i entreen, samt lagringsplass i en utebod og på hems i garasjen.
 • Boligen har en tilbaketrukken og idyllisk beliggenhet inntil marka med kort vei til blant annet populære Liastua. Kort gangavstand til Stovner senter med alt av butikker og servicetilbud. Stovner senter er nylig utvidet, pusset opp og har fått mange flere butikker. Blant annet restauranter med uteservering på det nye torget i front og nytt bibliotek. Foran torget har kommunen anlagt "Fossumparken" med blant annet basket- og volleyballbane og nylig utkikkstårnet Stovnertårnet. Hele området rundt Stovner senter har fått et solid løft.

  Høybråten og Stovner IL og Stovner Sportsklubb har et godt tilbud innen volleyball/sandvolleyball, fotball, dans, badminton, basketball og allidrett for mange grupper. Rommensletta ligger ved Tokeruddalen og byr på en enorm idrettspark med flere fotballbaner, cricketbane, skøytebane, lekeplass og flott skulpturpark. I tillegg har området flerbrukshall, samt golfbane med treningsgreen, golfkro, proshop og klubblokaler. Kort vei til Snø på Lørenskog med innendørs alpint- og langrennsløyper året rundt..

  Dagligvarehandelen kan gjøres ved bl.a. Spar, Meny, Coop Extra, Kiwi og Rema 1000.

  Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss og T-bane (linje 4 og 5), hvorav nærmeste bussholdeplass er Johnny Svorkmos vei. Med bil fra boligen tar det ca. 8 min til Grorud, 17 min til Økern, 20 min til Oslo S og 30 min til Oslo lufthavn.

  Barnehager, skoler og fritid
  God barnehage- og skoledekning i området. Barnehagen Vestlihellinga ligger på nabotomten og det er gangavstand til Stovner Barneskole. Se vedlagte nabolagsprofil for ytterligere oversikt. Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.
 • Veletablert og barnevennlig boligområde bestående av rekkehus.
 • Se vedlagte kart. Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger.
 • Rekkehus over 2 etasjer oppført i betong-, mur- og trekonstruksjoner. Betongsåle, antar fundamentert til faste masser. Grunnmur i betong/mur. Yttervegger i betongkonstruksjoner, forblendet med steinlagte
  elementer og bindingsverk av tre med stående kledning. Støpt dekker som etasjeskillere. Saltak i trekonstruksjoner med lav takvinkel, tekket med papp/shingel. Vinduer og balkongdør med isolerglass.
  Konstruksjoner som tak og terrasser var dekket med snø ved befaring. Det bemerkes at det det er misfarge/svertesopp (antar eldre) på undertak og takstoler i loft.

  Følgende bygningsdeler har fått tilstandsgrad 3; store eller alvorlige avvik:
  Utvendig > Utvendige trapper: Det er avvik: Det er ikke montert rekkverk ved trapp/terrasse. Kostnadsestimat: Under 10 000.
  Våtrom > Ventilasjon > Bad: Ingen ventilering utover åpning av vindu. Badet mangler avtrekksventil. Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000

  Følgende bygningsdeler har fått tilstandsgrad IU; ikke undersøkt:
  Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Balkonger/terrasse er snødekt og derfor ikke nærmere vurdert.

  Følgende bygningsdeler har fått tilstandsgrad 2; avvik som kan kreve tiltak:
  Utvendig > Vinduer: Det er avvik: Vinduer er slitte. Det påpekes at de fleste vinduer er ca. 35 år og er i
  intervallet av normal forventet levetid. Likevel oppfyller bygningsdelene tiltenkt funksjon.
  Utvendig > Dører: Det er avvik: Utgangsdør fra 1988 har noe luftlekkasjer og det påpekes at døren er ca. 35 år og er i intervallet av normal forventet levetid. Terrassedør har høy alder og noe redusert funksjonalitet men fungerer som tiltenkt.
  Utvendig > Terrasse ved utebod: Det er avvik: Eier opplyser at ytterste del av terrasse har noe ujevn fundamentering og kan "vable" noe på sommertid.
  Utvendig > Andre utvendige forhold: Det er avvik: Det ble observert fukt i undertak og sperrer ytterst ved vegg i utebod. Bod har ikke lufting.
  Innvendig > Overflater vindfang: Det er avvik: Det ble registrert sprekker i fuger og enkelte fliser med bom/ muligens noe løse fliser.
  Innvendig > Krypkjeller: Det er avvik: Det ble registrert saltutslag på betong, det ble gitt høyt utslag på fukt i treverk/bjelker og betong, synlig mikrobiologisk vekst/ muggvekst på gipsplater på stubbloft og manglende ventilasjon.
  Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad: Det er avvik: Vegger har høy alder. Noe skår i fliser på kasse ved badekar. Vindu med treramme er utsatt plassert i våtsone over badekar. Vindu har også tegn til fuktpåkjenning.
  Våtrom > Overflater Gulv > Bad: Det er avvik: Gulv har høy alder og stedvis noe slitasje i fuger. Høyde fra flis ved dørterskel til slukrist, målt med krysslaser, er 9 mm, noe som er mindre en anbefalte (preakseptert) 25 mm.
  Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad: Det er avvik: Originalt støpejernsluk er på generelt grunnlag
  vurdert til tilstandsgrad 2. Det er utfordrende å få til en langvarig klemt/tett løsning mellom ny membran
  og gammelt sluk. Det antas at underlaget er sikret med metoder som kan være noe mangelfulle i følge dagens krav. Membran er 22 år gammel og har høy alder.
  Våtrom > Ventilasjon > Bad: Rommet har kun naturlig avtrekk. Det er ikke tilluftsspalte under dørblad.
  Våtrom > Overflater Gulv > Bad: Det er avvik: Gulvet er relativt flatt og har derfor mangelfult fall til sluk.
  Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad: Det er avvik: Vannfordelerskap er plassert på vegg i våtsone under servant uten tilfredsstillende tett overgang til vegg/membran.
  Kjøkken > Avtrekk > Stue/kjøkken: Kjøkkenet har ventilator med omluft (kullfilter).
  Tekniske installasjoner > Vannledninger: Vurdering er basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for skjulte røranlegg er oppbrukt. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon.
  Tekniske installasjoner > Avløpsrør: Vurdering er basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for skjulte røranlegg er oppbrukt.
  Tekniske installasjoner > Ventilasjon: Det er påvist begrenset ventilering/luftgjennomstrømning.
  Bygningen har den naturlige ventilasjon som var vanlig på byggetiden. Ventilasjonsløsningen er enklere enn det som benyttes i dag.
  Tekniske installasjoner > Varmtvannstank: Det er avvik: Det påpekes at bereder er ca 22 år gammel og er i intervallet av forventet levetid.

  Følgende bygningsdeler har fått tilstandsgrad 2; avvik som ikke krever umiddelbare tiltak:
  Spesialrom > Overflater og konstruksjon > "vaskerom"/ vindfang: Det er avvik: Rom som i dag er benyttet som "vaskerom" er ikke bygget/oppført som vaskerom med de krav til våtrom som var ved byggetiden, eksempelvis sluk, membran og ventilasjon. Rommet kan derfor ikke ansees eller vurderes som ett våtrom, kun som ett ordinært rom uten sluk. Dør til rommet mangler tilluftsspalte. TG 2 er gitt som en påpekelse da det er vanninstallasjoner i rom uten sluk.

  For ytterligere informasjon, se vedlagte tilstandsrapport.
 • Bra/P-rom: 131/127 m²

  2. etasje: Bra/P-rom: 59/55 m². P-rom består av: Trapperom, bad og 4 soverom.
  1. etasje: Bra/P-rom: 72/72 m². P-rom består av: Vindfang/gang, stue/kjøkken, gang, bad og vaskerom/vindfang.

  Sekundær-rom: 4 m². S-rom består av: bod og kott.

  Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men det er avvik fra disse. Tilbygging av vindfang og vaskerom/vindfang er ikke byggemeldt. Deler av bod i 2. etasje er innlemmet i bad uten at dette er omsøkt.

  Utgang fra vaskerom/vindfang til østvendt terrasse på tilsammen ca 35 m² hvorav ca 11 m² er overbygget. Gangrampe ut til fellesarealer. Inngangsparti med vestvendt terrasse på ca 30 m² hvorav ca 10 m² er overbygget. Romhøyde målt i stue er 2,36 m. Uisolert utebod i bakkant av bygget på ca 2,5 m².
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Lampe i taket på soverom 3 og gardinstang i stue medfølger ikke.
 • Rekkehuset har oppvarming med elektrisitet og vedfyring. Det er varmefolie i hele første etasje fra 2017, foruten bad. Bad i begge etasjer har varmekabler. Enkelte rom har panelovner og det er peis med innsats i stuen. Boligen har naturlig ventilasjon med tilluft via vindusspalter og avtrekksventil på bad i andre etasje.

  Sikringsskap fra 2014 er plassert på vegg ved trapp, utstyrt med automatsikringer, 40 A hovedsikring og selvavlesende strømmåler. Elkontroll ble utført av fagarbeider 05.01.2023. Varmtvannsbereder på 287 liter fra 2001 er plassert i rom uten sluk. Det ble montert Waterguard på kjøkkenet juli 2022 og i vaskerom/vindfang i 2023. I felleskostnadene er kabel-tv/internett inkludert.
 • Boligen har fine uteplasser på begge sider og svært gode solforhold. Inngangspartiet ligger vestvendt med en stor terrasse på ca. 30 kvm som er skjermet av høy tujahekk mot gate og naboer. Omtrent 10 kvm av terrassen er overbygd, og det er montert markise i takutstikk. Videre har terrassen strømuttak, lysarmatur og varmelampe.

  På andre siden av boligen er det utgang fra stuen til en østvendt terrasse på ca. 35 kvm over flere nivåer, hvorav 11 kvm er overbygd. Til denne terrassen er det adkomst fra vaskerommet/vindfanget, som ble tilbygd i 2014. Det er også adkomst til en praktisk utebod, slik at redskap, leker og utstyr enkelt kan ryddes unna. Ved siden av terrassen er det laget en gangrampe ut til fellesarealene.

  Fellesarealene er store og har en kombinasjon av opparbeidet areal og naturtomt med trær. Internveier er asfaltert og det er fine lekeplasser på området. Nærmeste nabo er Vesthellinga barnehage.
 • Med boligen følger garasjeplass i felles garasjerekke. Garasjen har hems på ca. 9 kvm og fjernstyrt port. Det er lagt opp til elbil-lading, ladeboks kan bestilles via borettslaget. Det er også gjesteparkering på borettslagets eiendom. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.
 • Offentlig tilknyttet.
 • Forretningsfører: USBL
 • Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i borettslagets styre og/eller generalforsamling.

  Vesthellinga Borettslag er organisert etter de bestemmelser som følger av loven, og har til formål å drive eiendommen i samråd med, og til det beste for, eierne. Vesthellinga Borettslag ligger i Oslo kommune, og har organisasjonsnummer 950284897 Vesthellinga Borettslag består av 184 boliger og ingen næringslokaler. Forretningsfører er Boligbyggelaget Usbl. Revisor er KPMG.

  Borettslaget har egen hjemmeside med informasjon og nyheter: https://www.vesthellinga.no/

  Ifølge styreleder er det planlagt en rørfornying av avløpsrør i borettslaget da de er modne for utskifting. Det er ikke bestemt når, men det vil bli et av de nærmeste årene. Det må da beregnes en økning i felleskostnadene og/eller fellesgjelden.

  Elbil-lading
  På ekstraordinær generalforsamling den 25.september 2018 ble det vedtatt at borettslaget skal tilrettelegge for elbillading i alle garasjer. Det ble bestemt at alle som har elbil eller ladbar hybrid må kjøpe en ladeboks via leverandøren borettslaget har inngått avtale med. Pris på ny ladeboks ferdig installert i 2023 er kr 23 750 inkl.mva,-. Ny ladeboks for elbil eller ladbar hybrid skal bestilles via styret i borettslaget ved å fylle ut bestillingsskjemaet for ladeboks og sende til styret. Forbruk faktureres direkte hver andelseier.
 • Det er utlyst parallell avklaring av forkjøpsretten og avklaring skjer kort tid etter endt budrunde. Dersom aksept av bud skjer mer enn 3 måneder etter at varsel om salg er sendt borettslaget, må forkjøpsretten utlyses på nytt, jf. burettslagsloven § 4-15. Det vil da kunne gå noe lenger tid før forkjøpsretten er avklart. Kontakt megler dersom det er behov for ytterligere informasjon.
 • Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.
 • Hver borettshaver kan, etter søknad, få tillatelse til å ha ett husdyr.
 • If Skadeforsikring NUF
  Polisenummer: SP586824
 • Formuesverdi som primærbolig kr 1 388 561 per 31.12.21
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 4 998 818 per 31.12.21
 • 3 850 pr. mnd. kommunale avgifter, felles bygningsforsikring, tv/internett, betjening av andel fellesgjeld, forretningsførsel samt genrell drift og vedlikehold av borettslaget.
  Borettslagsmodellen innebærer at en andelseier kan bli ansvarlig for felleskostnader andre andelseiere ikke betaler, herunder felleskostnader for usolgte andeler i et prosjekt. Enkelte borettslag er tilknyttet en sikringsordning som reduserer borettslagets risiko for tap på grunn av andelseiernes betalingsmislighold. En avtale om sikringsordning kan sies opp, være tidsbestemt og beløpsmessig avgrenset.
 • Andel fellesgjeld kr 59 387,- pr. 04.01.23.
  Andel fellesformue kr 23 731,- pr. 31.12.21.
 • Lånenummer: 12121274939, DNB Bank ASA
  Annuitetslån, 4 terminer per år.
  Rentesats per 04.01.2023: 3.9% pa.
  Antall terminer til innfrielse: 54
  Saldo per 04.01.2023: 9 880 394
  Andel av saldo: 55 946
  Første termin/første avdrag: 30.12.2022 ( siste termin 30.06.2036 )
  Det er ikke vedtatt avtale om individuell nedbetaling av fellesgjeld

  Lånenummer: 12126131729, DNB Boligkreditt AS v/DNB Bank ASA
  Annuitetslån, 4 terminer per år.
  Rentesats per 04.01.2023: 3.9% pa.
  Antall terminer til innfrielse: 5
  Saldo per 04.01.2023: 633 285
  Andel av saldo: 3 442
  Første termin/første avdrag: 30.03.2022 ( siste termin 30.03.2024 )
  Det er ikke vedtatt avtale om individuell nedbetaling av fellesgjeld
 • Boligselskap er tilknyttet sikringsordning.
 • Felleskostnader, strøm, innboforsikring og lignende. Listen er ikke uttømmende.
 • Det foreligger ferdigattest for nybygg rekkehus, datert 25.03.1985.
  Det foreligger ferdigattest for sportsbod, datert 28.05.1980.
 • Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (1) nr. 3 har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene.
 • Eiendommen er konsesjonsfri.
 • Det er ikke odel på eiendommen.
 • Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
 • Borettslaget har lovbestemt første prioritets pant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.
 • Eiendommen ligger i et område regulert til boligformål. Kopi av reguleringskart og reguleringsbestemmelser kan sees hos megler.
 • Andelsnr. 132 Orgnr. 950284897 i Oslo kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtagelse etter nærmere avtale med selger.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Meglers vederlag er avtalt til 1,25 % av salgssum. I tillegg kommer kr 49 700,- og utlegg kr 10 595,-. Dersom eiendommen ikke blir solgt, skal selger betale påløpte tillegg og utlegg iht. oppdragsavtalen. Alle priser er inkl. mva.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Britt Janne Bergsrønning
  Kjell Frode Hermansen
Oda Øvergård Buvik

Megler

Oda Øvergård Buvik

40 01 88 51

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev