aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Velkommen til Kalbakkstubben 6 - en svært pen 2-roms andelsleilighet i 2. etasje, med gjennomgående planløsning.

Gjennomgående og attraktiv 2-roms leilighet med sydvestvendt balkong. Grønne og rolige omgivelser. Fyring inkludert.

 • BRA 56 m²
 • 1 soverom
 • OMKOSTNINGER13 776
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER3 583 979
 • EIENDOMSTYPELeilighet
 • EIERFORMBorettslag
 • BYGGEÅR1 955
 • SOVEROM1
 • AREALP-rom 54 m²
 • ANDEL FELLESGJELD120 203
 • FELLESKOST./MND3 814
 • TOMT47 352 m²
 • EIERFORM TOMTFellestomt
 • 3 450 000,- (Prisantydning)
  120 203,- (Andel av fellesgjeld)
  --------------------------------------------------------
  3 570 203,- (Pris inkl. fellesgjeld)

  Omkostninger
  7 644,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
  5 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  172,- (Panteattest kjøper)
  480,- (Tinglysingsgebyr BRL-skjøte)
  480,- (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument)
  --------------------------------------------------------
  13 776,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  3 583 979,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
- Attraktiv 2-roms leilighet.
- Andel, gir lave omkostninger.
- Nært daglige servicetilbud.
- Fin og overbygd balkong.
- Sydvestvendt og solrik.
- Luftig og innbydende stue.
- Pent og moderne kjøkken.
- Flere integrerte hvitevarer.
- Flislagt bad fra 2005/2006.
- Nytt sanitærutstyr i 2021.
- Opplegg til vaskemaskin.
- Stort soverom tilknyttet bod.
- Med skyvedørsgarderobe.
- To disponible lagringsboder.
- Fyring inkl. i felleskostnader.

Planløsning
2. etasje: Entré, kjøkken, bad/wc/vaskerom, soverom, bod og stue.
Annet: 2 disponible boder.
Arealet er avlangt og enkelt å innrede med både sofagruppe og spisebord.

Kalbakkstubben 6, Oslo

 • Entré
  Leiligheten ligger i andre etasje og det er adkomst via en felles trappeoppgang. Vel oppe kommer du inn i en entré som er stilren og lys, akkurat som resten av leilighet. Ved døren er det montert knaggrekke og porttelefon. Lenger inn er det plass til kommode eller lignende. Gulvet er lagt med et lyst, enstavs laminat, mens veggene er slette og hvitmalte.

  Kjøkken
  Kjøkkenet ligger rett ved entreen og separat fra stuen. Det er holdt i en moderne, men samtidig klassisk pen stil. Takhøye, grå profilfronter er kombinert med vitrineskap og mørke laminatbenkeplater. Innredningen er montert i to speilende seksjoner og sammen har de godt med benke- og skapplass.

  Oppvaskkum i kompositt, blandebatteri med spyleslange og en induksjonstopp er nedfelt i benken. Stekeovn og mikrobølgeovn er praktisk montert i et høyskap. Det er integrert kjøl/frys, samt opplegg og plass til smal oppvaskmaskin. Mellom over- og underskap er det montert belysning og hvite fliseplater. Laminatgulvet er videreført, men kombinert med gråmalte vegger.

  Stue
  På motsatt side av entreen ligger stuen - et luftig og innbydende oppholdsrom. Arealet er avlangt og enkelt å innrede med både sofagruppe og spisebord. Et stort vindu og en dør med glassfelt ut til den sydvestvendte balkongen gir rommet masser av dagslys. Enstavs laminatgulv og lysmalte vegger er videreført i stuen.

  Bad/wc/vaskerom
  Badet i leiligheten ble totalmodernisert og flislagt i regi av borettslaget i 2005/2006, men alt av sanitærutstyr ble byttet i 2021. Stilen er tidløs, med sorte gulvfliser og hvite veggfliser. Badet har gulvvarme, downlights, frittstående toalett, opplegg til vaskemaskin, samt et dusjhjørne skjermet med glassvegg. Baderomsinnredningen består av et dobbelt speilskap med belysning og en hvit skuffeseksjon med heldekkende servant.

  Soverom og garderobe
  Soverommet har en dempet atmosfære med vegger malt i sort. Det er god plass til dobbeltseng med nattbord på hver side. Klær kan ryddes unna i en skyvedørsgarderobe med en speilfront. Soverommet er direkte tilknyttet en bod på ca. 2 kvm, men det disponeres også bod både på loft og i kjeller.
 • Leiligheten ligger i et veletablert og attraktivt boligområde på nedre Kalbakken i Oslo. Fra boligen har man gangavstand til skoler, barnehager og Kalbakken Senter. Det er samtidig kort vei til gode rekreasjonsmuligheter, samt en rekke aktivitetstilbud for både store og små. Her finner du blant annet Kalbakken øvingsfelt som islegges vinterstid, samt idrettshall, Nordtvet bad, Sats Elixia og Bare Trening.

  Det er også kort vei til Grorud IL's idrettsanlegg med flere baner og fine fasiliteter, samt Greibanen (Apalløkka) med kunstgressbane, grusbane og ballbinge. Greibanen ligger ved Apalløkka idrettshall, tett på Lillomarka og like nedenfor idylliske Vesletjern. Sistnevnte byr på fine rekreasjonsfasiliteter, badeplasser, sittebenker, bålplasser og natursti.

  Fra tjernet går det videre turløype inn til Alunsjøen og Breisjøen. Et meget godt lysløypenett i Lillomarka gir utallige muligheter for skiturer om vinteren. I tillegg er det flere populære turmål i form av sportsstuer med servering, deriblant Lilloseter og Sinober.

  Servicetilbud
  Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres på Meny, Rema 1000 og søndagsåpen Joker som ligger rett i nærheten. De to førstnevnte ligger på Kalbakken senter. I tillegg ligger Grorud Senter i området med ca. 30 butikker, vinmonopol, apotek, bank og flere serveringssteder. Det er heller ikke langt til Linderud Senter, Stovner Senter og Oslo sentrum.

  Kalbakken har et godt utbygd offentlig transporttilbud via buss, T-bane og tog. Nærmeste holdeplass for buss er Kalbakkstubben som ligger ca. 300 meter fra boligen, og Rødtvet T-banestasjon ligger ca. 9 minutters gange fra boligen. Det er heller ikke mer enn 15 minutters gange til Nyland stasjon. Med bil tar det ca. 3 min til Grorud, 11 min til Økern, 17 min til Oslo S og 32 min til Oslo lufthavn.

  Fra boligen er det kort gangavstand til Nordtvet barneskole. For elever i ungdomstrinnene er det i underkant av 2 km til Groruddalen ungdomsskole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, samt et godt utvalg av både kommunale og private barnehager.
 • Det er primært leilighetsbebyggelse i området.
 • Se vedlagte kart. Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger.
 • Boligblokk med bærende konstruksjoner, etasjeskillere og leilighetsskillende vegger i betong/mur. Yttervegger i betong, utvendig forblendet med teglstein. Utfyllende bindingsverk med utvendig, liggende kledning på balkonger. Saltak i trekonstruksjoner tekket med takstein. Snøfangere er montert. Vinduer med trerammer og isolerglass, merket med produksjonsår 2013. Utvendige aluminiumsprofiler. Balkongdør med trerammer og isolerglass, merket med produksjonsår 2013. Utvendige aluminiumsprofiler. Brann- og lydklassifisert entrédør (B30/Db35). Utgang fra stue til balkong i stål- og betongkonstruksjoner. Tregulv i beiset trevirke på betongdekke. Rekkverk i stål med plater. Rekkverkshøyde målt til ca. 102 cm. Stikkontakt og lysarmatur på vegg. Trapper og reposer i betong med terrazzo. Ellers malte flater i felles trappegang.

  Følgende bygningsdeler har fått tilstandsgrad 2; avvik som kan kreve tiltak:
  Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Det er 10 mm både på 2 meter og over hele rommet.
  Innvendig > Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
  Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen

  For ytterligere informasjon, se vedlagte tilstandsrapport.
 • Bra/P-rom: 56/54 m²

  2. etasje: P-rom består av: Entré/gang, kjøkken, bad, stue og soverom.

  S-rom: 2 m². Sekundær-rom består av: innvendig bod. Leiligheten disponerer en bod i kjeller på ca. 5 m² og en bod på loft med gulvareal på ca. 9 m² og skråtak.
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Leiligheten er elektrisk oppvarmet med varmekabler i baderomsgulvet. For øvrig er det radiatorer tilknyttet et sentralvarmeanlegg, og fyring er inkludert i felleskostnadene. Det er avtrekk ut fra kjøkkenet og naturlig ventilasjon fra andre rom.

  Sikringsskapet er plassert i trappegangen. Det har automatsikringer, jordfeilautomater, 40 A hovedsikring, 4 fordelingskurser og selvavlesende strømmåler. Varmtvannsberederen rommer 120 liter og er montert i et benkeskap på kjøkkenet, hvor det også er installert lekkasjevarsler med sensor og magnetventil. Vannledninger i kjøkkenet er lagt rør-i-rør.
 • Leiligheten ligger i grønne og trafikkstille omgivelser. På varme sommerdager frister leiligheten med en solrik balkong vendt mot sydvest. Balkongen har plass til sittegruppe og er vendt ut mot fellestomten. På balkongen sitter man lunt og godt, med overbygg og tette levegger mot naboene. Stikkontakt og utelys legger til rette for kveldsbruk. Balkongdøren og vinduene i leiligheten ble byttet i 2013.

  Fellestomten utenfor består av store gressplener som byr på rikelig av boltreplass. Her ute er det også trær, prydvekster, felles sittegrupper, grillplass og lekeplass. Gressplenen er flankert av asfaltert adkomstveier.
 • Borettslaget har 132 p-plasser og 35 garasjer som leies ut etter ventelister.(Garasjene er selveid, og omsettes når andelseier fraflytter borettslaget). Dersom du ønsker plass, ta kontakt med kontoret, eller søk via hjemmesiden: vibbo.no/akerli. I 2021 ble det etablert ladeinfrastruktur til 149 plasser. Oppsigelse må sendes skriftlig. Ved fremleie av leiligheten mister andelseier p-plassen, og settes øverst på ventelisten. Parkeringsleien er kroner 1200,- for p-plass og kroner 1800,- for garasjer pr. år

  Det er gateparkering rett utenfor blokken og i nærområdet etter områdets gjeldende bestemmelser.
 • Offentlig tilknyttet.
 • Forretningsfører: OBOS BBL
 • Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i borettslagets styre og/eller generalforsamling.

  Borettslaget består av 406 andelsleiligheter. Akerli Borettslag er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund medorganisasjonsnummer 950325046, og ligger i bydel 10 Grorud i Oslo kommune med følgende adresse: Akerlia 27-31, Christoffer Hellums V 1-5, Kalbakkslyngen 1-15 og 8-34, Kalbakkstubben 2-12 og 16-26, Christoffer Hellums V 2-4. Gårds- og bruksnummer : 91/38.

  Felleskostnadene økte med 4% fra 01.01.2022.

  Hjemmeside: http://www.akerli.no

  Årsregnskap for 2021
  Inntekter: Driftsinntekter i 2021 var til sammen kr 17 208 807.
  Kostnader: Driftskostnadene i 2021 var til sammen kr 17 507 859. Dette er høyere enn budsjettert og skyldes i hovedsak større kostnader til drift og vedlikehold enn budsjettert samt høyere kostnader til energi/fyring enn budsjettert.
  Resultat: Årets resultat fremkommer i resultatregnskapet som et underskudd på kr 1 118 181 og foreslås dekket ved overføring fra egenkapital. Eventuelt avdrag på langsiktig gjeld (lån) er ikke tatt hensyn til.
  Disponible midler: Borettslagets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var pr 31.12.2021 kr 2 210 045 og viser borettslagets likviditet. De disponible midlene bør til enhver tid være
  positive, som en del av forutsetningene for videre drift. For øvrig vises det til de enkelte tallene i resultatregnskapet, balansen og notene. Styret er ikke kjent med hendelser etter 31.12.2021 som påvirker regnskapet i vesentlig grad.

  Felleskostnader
  I budsjettet har styret tatt hensyn til ovennevnte, samt øvrige prisendringer knyttet til produkter og tjenester borettslaget anskaffer. Dette danner grunnlaget for foreløpig fastsettelse av felleskostnader for 2022. Driften i 2022 forutsetter en økning av felleskostnadene på 4% fra01.01.2022. I tillegg ser styret at det er nødvendig å ta opp lån for å dekke de planlagte drifts- og vedlikeholdsoppgavene. For ytterligere informasjon og regnskap, ta kontakt med megler.

  Større vedlikehold og rehabilitering:
  2020 Uteområder Videre planlegging av uteområder og ladestasjoner.
  2020 Ladestasjoner Elbil Planlagt områder for ladeplasser.
  2019 Uteområder Planlegging av utbedring uteområder.
  2018 Balkongtak Alle balkongtak utbedret.
  2018 Nytt låssystem Alle oppgangsdører.
  2017 Ny stor lekeplass Inne Kalbakkslyngen.
  2017 Nytt p-område 10 plasser Mellom gavlene av SL 15 og 34.
  2017 Drenering K-SL 11-15 og 30-34.
  2016 Nytt avfallsanlegg.
  2016 Utvidelse av p-området Utvidelse av p-området på den store parkeringen.
  2016 Ny lekeplass Ny liten lekeplass etablert på nedsiden av den store parkeringen.
  2013 Vinduer + etterisolering Utskifting av alle vinduer og etterisolering av balkongvegg. Nytt porttelefonanlegg i alle oppganger.
  2011 Nye postkasser.
  2009 Ny driftsgarasje.
  2005 - 2007 Våtromsrehabilitering Igangsetting av våtromsrehabilitering. Avsluttet april 2007.
  2002 Ferdigstillelse rehabiliteringsprosjekt.
  1999 Vedtak fasaderehabilitering Vedtak om rehabilitering av langfasader og inngangsparti.
  1997 Rehabilitering av elektriske anlegg Rehabilitering av det elektriske anlegget.
  1996 Paneling av balkongene.
  1995 Nye balkonger. Isolering gavlene Nye balkonger. Isolering/forblending av gavlene.

  Planlagte prosjekter:
  2022 Drenering og fuktsikring av enkelte blokker K-ST 20-22, K-SL 11-15 og 30-34 er utbedret.
  2022/23 Balkonger Nytt vannrør på utsiden av balkongene fra 4.etg.
  2022/23 Lys avfallsstasjoner Etablere lysstolper ved de 6 resterende avfallsstasjoner.
  2022/23 Sykkelskinne kjellertrapp og legge til rette for bedre tilgang for sykler fastmonterte sykkelstativ og barnevogner i kjeller.
 • Det er utlyst parallell avklaring av forkjøpsretten og avklaring skjer kort tid etter endt budrunde. Dersom aksept av bud skjer mer enn 3 måneder etter at varsel om salg er sendt borettslaget, må forkjøpsretten utlyses på nytt, jf. burettslagsloven § 4-15. Det vil da kunne gå noe lenger tid før forkjøpsretten er avklart. Kontakt megler dersom det er behov for ytterligere informasjon
 • Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.
 • Det er ikke tillatt med dyrehold. Dette gjelder likevel ikke dersom gode grunner taler for dyreholdet og det ikke er til ulempe for de øvrige brukerne av eiendommen. Før søknad om dyrehold sendes til styret, skal søker selv rette en skriftlig forespørsel til aktuelle beboere/andelseiere, for å få godkjennelse eller å komme med eventuelle innvendinger.
 • Tryg Forsikring
  Polisenummer: 6653131
 • Formuesverdi som primærbolig kr 828 060 per 31.12.20
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 2 981 015 per 31.12.20
 • 3 814 pr. mnd. Fyring, kabel-tv/internett, trappevask, betjening av fellesgjeld, forsikring av bygning, vaktmestertjenester samt generell drift og vedlikehold av borettslaget.
  Borettslagsmodellen innebærer at en andelseier kan bli ansvarlig for felleskostnader andre andelseiere ikke betaler, herunder felleskostnader for usolgte andeler i et prosjekt. Enkelte borettslag er tilknyttet en sikringsordning som reduserer borettslagets risiko for tap på grunn av andelseiernes betalingsmislighold. En avtale om sikringsordning kan sies opp, være tidsbestemt og beløpsmessig avgrenset.
 • Andel fellesgjeld kr 120 203,- pr. 31.12.21.
  Andel fellesformue kr 6 777,- pr. 31.12.21.
 • Lånenummer: OBOS01-98207992275
  Type lån: Annuitetslån
  Restsaldo: 50.590.365,-
  Restløpetid: 19 år 5 md.
  Terminer per år: 19 år 5 md.
  Rente: Flytende, 2,15%
  Andel av saldo: 120.023,-
 • Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato.
 • Felleskostnader, strøm, innboforsikring og lignende. Listen er ikke uttømmende.
 • Kalbakkstubben 2-12 - Våningshus - Arkivkort (attestert) datert 1960.
  Kalbakkstubben 2-12 - Tilleggsisolasjon - Ferdigattest datert 2002.
  Kalbakkstubben 2-12 - Rehab våtrom - Ferdigattest datert 2007.
  Kalbakkstubben 2-12 - Nye balkonger - Ferdigattest datert 1996.
 • Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (1) nr. 3 har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene.
 • Eiendommen er konsesjonsfri.
 • Det er ikke odel på eiendommen.
 • Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
 • Borettslaget har lovbestemt første prioritets pant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.
 • Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

  Det gjøres oppmerksom på at det foreligger en byggesøknad ved nærbutikken i Kalbakkstubben 12 B-14. Det er informasjon om at byggeplan er godkjent, boligene solgt og arbeidet vil bli iverksatt.

  Det foreligger planer om å utvikle senteret i Nedre Kalbakkvei 2-4. Referanse til sak hos Plan og bygg nr. 201609614. Arbeidet er under klargjøring pr i dag.

  Høyres hus, senteret ved Meny har tidligere søkt om å utvikle, bygge på en etasje. Det er ikke anmerket på reguleringen i dag.
 • Andelsnr. 188 Orgnr. 950325046 i Oslo kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtagelse etter nærmere avtale med selger.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 10. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Det anbefales at hver budgivers første bud har en tilfredsstillende akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Ifølge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Meglers vederlag er avtalt til 1% av salgssum. I tillegg kommer kr 36 200,- og utlegg kr 12 366,-. Dersom eiendommen ikke blir solgt, skal selger betale påløpte tillegg og utlegg iht. oppdragsavtalen. Alle priser er inkl. mva.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Kine B Blankvandsbråten
Oda Øvergård Buvik

Megler

Oda Øvergård Buvik

40 01 88 51

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev