aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Kalbakkveien 49A

Velholdt og romslig 2-roms andelsleilighet - Overbygd, lun balkong - Parkering - Nærhet til busstopp og turområder.

 • 3 000 000
 • BRA 68 m²
 • 1 soverom
 • PRISANTYDNING3 000 000
 • OMKOSTNINGER16 576
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER3 524 770
 • EIENDOMSTYPELeilighet
 • EIERFORMBorettslag
 • BYGGEÅR1 966
 • SOVEROM1
 • AREALP-rom 68 m²
 • ANDEL FELLESGJELD508 194
 • FELLESKOST./MND4 852
 • TOMT5 175 m²
 • EIERFORM TOMTFellestomt
 • 3 000 000,- (Prisantydning)
  508 194,- (Andel av fellesgjeld)
  --------------------------------------------------------
  3 508 194,- (Pris inkl. fellesgjeld)

  Omkostninger
  5 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  480,- (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument)
  480,- (Tinglysingsgebyr BRL-skjøte)
  7 644,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
  --------------------------------------------------------
  16 576,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  3 524 770,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
- Romslig, velholdt 2-roms i 2. etasje.
- Veldrevet og attraktiv borettslag.
- Parkeringsplass kan leies av borettslaget.
- Sydøstvendt balkong på ca. 8 kvm.
- Fint utsyn over grønne fellesarealer.
- Pen entré med varme i flislagt gulv.
- Stort garderobeskap i entreen.
- Romslig, pen stue med downlights.
- Tidløst, fint Ikea-kjøkken fra 2000.
- Helfliset og praktisk bad/vaskerom.
- Separat wc-rom med gulvvarme.
- Soverom med møbleringsfrihet.
- 2 disponible boder i kjelleren.
- Varmtvannsbereder på ca. 116 liter.

Planløsning
2. etasje: Entré, bad/vaskerom, wc-rom, soverom, kjøkken og stue.
Annet: 2 disponible kjellerboder - én på ca. 5 kvm og én på ca. 2 kvm.

Kalbakkveien 49A, Oslo

 • Entré
  Leiligheten ligger i andre etasje, og har adkomst via felles trappeoppgang. Vel inne blir vi ønsket velkommen i en pen entré med hvitmalt panel på veggene og grå fliser fra 2010 på gulv med gulvvarme. Yttertøy, sko og utstyr ryddes enkelt bort i et bredt garderobeskap med dels speilfronter, og ved inngangsdøren er det montert dørcalling med åpner.

  Kjøkken
  Kjøkkenet, som var nytt i 2000, har et tidløst og pent design med gode benkeflater og mye oppbevaringsplass. Innredningen fra Ikea har gylne heltrefronter, vitrinedører, takhøye skap og mørk laminatbenkeplate med nedfelt kum i stål. Over benken er veggene beskyttet med stålplater som står godt til resten av interiøret. Videre er kjøkkenet utstyrt med integrerte hvitevarer som oppvaskmaskin, kjøleskap, stekeovn og koketopp, samt kullfilterventilator, benkebelysning og benkestikk.

  Stue
  Stuen oppleves som romslig og pen, og det er fin plass til både sofagruppe, lenestol, tv-/mediastasjon og spisebord. Rommet har hvitmalt panel på veggene og downlights i himlingen, og en sortmalt murvegg står i stilig kontrast til det ellers så lyse rommet. I 2017 ble det lagt enstavs parkett på gulvet, og via en balkongdør fra 2016 er det adkomst til en overbygd balkong på ca. 8 kvm.

  Bad/vaskerom
  Leiligheten inneholder et eldre bad/vaskerom og et wc-rom. Badet har lysegrå fliser på veggene og grå fliser på gulv med sluk, og over døren er det montert stråleovn. Baderomsinnredningen har hvite, profilerte fronter og består av en heldekkende servant på en skapseksjon og et speilskap med belysning. Videre er badet utstyrt med opplegg for vaskemaskin og et dusjkabinett med skyvedør i glass.

  Wc-rom
  Wc-rommet ligger vegg-i-vegg med badet, og ble oppgradert med nye gulvfliser og gulvvarme i 2010. Rommet har en kombinasjon av hvite fliser og gråmalte fliser på veggene, og det ble lagt grå fliser på gulvet. I tillegg til et toalett har wc-rommet en vegghengt, enkel servant.

  Soverom og garderobe
  Soverommet er av meget god størrelse, og byr på utmerket plass til stor dobbeltseng og tilhørende møblement. Rommet har sortmalte vegger og gyllent laminatgulv, og et stort, nordvestvendt vindu sørger for rikt, naturlig lysinnslipp og gode luftemuligheter.

  Leiligheten har oppbevaringsplass i et bredt garderobeskap i entreen, og lagringsplass finnes i to disponible kjellerboder.
 • Leiligheten ligger i et veletablert og attraktivt boligområde på Kalbakken i Oslo. Fra boligen har man gangavstand til skoler, barnehager og Kalbakken Senter. Det er samtidig kort vei til gode rekreasjonsmuligheter, samt en rekke aktivitetstilbud for både store og små. Her finner du blant annet Kalbakken øvingsfelt som islegges vinterstid, samt idrettshall, Nordtvet bad, Sats Elixia og Bare Trening.

  Det er også kort vei til Grorud IL's idrettsanlegg med flere baner og fine fasiliteter, samt Greibanen (Apalløkka) med kunstgressbane, grusbane og ballbinge. Greibanen ligger ved Apalløkka idrettshall, tett på Lillomarka og like nedenfor idylliske Vesletjern. Sistnevnte byr på fine rekreasjonsfasiliteter, badeplasser, sittebenker, bålplasser og natursti.

  Fra tjernet går det videre turløype inn til Alunsjøen og Breisjøen. Et meget godt lysløypenett i Lillomarka gir utallige muligheter for skiturer om vinteren. I tillegg er det flere populære turmål i form av sportsstuer med servering, deriblant Lilloseter og Sinober.

  Servicetilbud
  Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres på Meny, Rema 1000 og søndagsåpen Joker som ligger rett i nærheten. De to førstnevnte ligger på Kalbakken senter. I tillegg ligger Grorud Senter i området med ca. 30 butikker, vinmonopol, apotek, bank og flere serveringssteder. Det er heller ikke langt til Linderud Senter, Stovner Senter og Oslo sentrum.

  Kalbakken har et godt utbygd offentlig transporttilbud via buss, T-bane og tog. Nærmeste holdeplass for buss er Grønlund som ligger ca. 150 meter fra boligen, og Kalbakken T-banestasjon ligger ca. 10 minutters gange fra boligen. Det er ikke mer enn 12 minutters gange til Grorud stasjon. Med bil tar det ca. 2 min til Grorud, 10 min til Økern, 16 min til Oslo S og 30 min til Oslo lufthavn.

  Fra boligen er det kort gangavstand til Nordtvet barneskole. For elever i ungdomstrinnene er det 1 km til Groruddalen ungdomsskole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, samt et godt utvalg av både kommunale og private barnehager.
 • Det er primært leilighets-/gårdsbebyggelse i området.
 • Se vedlagte kart. Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger.
 • Boligblokk med bærende konstruksjoner, etasjeskillere og leilighetsskillende vegger i betong/mur. Yttervegger i betong, utvendig pusset og malt. Flate takkonstruksjoner i betong tekket med papp/shingel. Balkongdør med trerammer og isolerglass, merket med produksjonsår 2016. Utvendige aluminiumsprofiler. Brann- og lydklassifisert entrédør (B30/Db35). Utgang fra stue til balkong i stål- og aluminiumskonstruksjoner. Membran på betongdekke. Rekkverk i aluminium med glassfelter. Rekkverkshøyde målt til ca. 102 cm.

  Følgende bygningsdeler har fått tilstandsgrad 2; avvik som kan kreve tiltak:
  Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder.
  Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
  Våtrom > Overflater Gulv > Bad: Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Tilstandsgrad er satt ut fra avvik og alder.
  Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen. Over halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsningen.
  Spesialrom > Overflater og konstruksjon > Wc: Toalettrom mangler styrt tilluftsventilering. Toalettrom har kun naturlig avtrekk fra rommet, NS3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1.
  Tekniske installasjoner > Ventilasjon: Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen. Bygningen har den naturlige ventilasjon som var vanlig på byggetiden. Ventilasjonsløsningen er enklere enn det som benyttes i dag. Naturlig ventilasjon gis på generelt grunnlag tilstandsgrad 2 da dagens strenge krav til ventilasjon ikke er oppfylt, til tross for at denne typen ventilasjon er normalt for boliger/leiligheter bygget i denne tidsperioden. Kapasitet og mengde luftutskiftning er ikke kontrollert da det krever eget utstyr for måling og det hører ikke inn under en nivå 1 undersøkelse.
  Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg
  Sikringsskap lokalisert i trappegang. Skrusikringer. 35 Amp hovedsikringer og 6 fordelingskurser. Selvavlesende strømmåler er installert. Ellers består av leilighetens EL-anlegg av komponenter med eldre og forskjellige årstall. Dørtelefon med døråpner og skjermvisning. Nytt porttelefonanlegg ble installert i perioden 2011-2012.

  For ytterligere informasjon, se vedlagte tilstandsrapport.
 • Bra/P-rom: 68/68 m²

  P-rom består av: Entré/gang, stue, kjøkken, soverom, bad og wc.
  2 disponible kjellerboder - én på ca. 5 kvm og én på ca. 2 kvm.
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Leiligheten er elektrisk oppvarmet med panelovner, stråleovn og gulvvarme på wc-rom og i entreen. Det er naturlig ventilasjon, og over kokesonen på kjøkkenet er det kullfilterventilator. Sikringsskapet er utstyrt med skrusikringer, og skapet er plassert i felles trappeoppgang. Leilighetens varmtvannsbereder rommer ca. 116 liter står i et av underskapene på kjøkkenet.
 • Fellestomten i borettslaget er pent opparbeidet med store, grønne plenareal, beplantninger, trær og lekeapparater. Internveier og parkeringsplasser er asfaltert. Borettslaget har for øvrig en god vedlikeholdshistorikk, med oppgraderinger av fellesområder utført over tid. Fasadene ble rehabilitert i 2016-2017, og i 2018 ble det etablert nytt avfallsanlegg.

  Leiligheten har en overbygd, sydøstvendt balkong på ca. 8 kvm ved stuen. Her er solforholdene gode, og det er fin utsikt over velstelte og grønne fellesarealer. Det er fin plass til utemøblement, og overbygget sørger for brukstid selv i litt ruskevær. Balkongen har grått belegg på betongdekket, og rekkverket i stål har frostede glassplater.
 • Tildeling av p-plaser utføres av styret etter mottatt søknad. Det er pt flere ledige parkeringsplasser for leie. Parkeringsplass faktureres av Obos, kr 100,- per måned. Borettslaget har også gjesteparkering.
 • Offentlig tilknyttet.
 • Forretningsfører: OBOS BBL
 • Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i borettslagets styre og/eller generalforsamling.

  Borettslaget består av 28 andelsleiligheter. Heimdal Borettslag er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 948712997, og ligger i bydel Grorud i Oslo kommune med følgende adresse: Kalbakkveien 49. Gårds- og bruksnummer: 94, 433. Første innflytting skjedde i 1968. Tomten, kjøpt i 1985 er på 5175 m2.

  Årsregnskap for 2021
  Inntekter: Driftsinntekter i 2021 var til sammen kr 1 786 166.
  Kostnader: Driftskostnadene i 2021 var til sammen kr 1 072 620.
  Resultat: Årets resultat på kr 435 428 fremkommer i resultatregnskapet og foreslås overført til egenkapital. Eventuelt avdrag på langsiktig gjeld (lån) er ikke tatt hensyn til.
  Disponible midler: Borettslagets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var pr 31.12.2021 kr 532 035 og viser borettslagets likviditet. De disponible midlene bør til enhver tid være positive, som en del av forutsetningene for videre drift. Borettslagets styre har utarbeidet et budsjett som vil gi positive disponible midler i 2022. Budsjettet innebærer en økning av felleskostnader på 3%. Neste års budsjett er nærmere omtalt under avsnittet" Kommentarer til budsjett for 2022".
 • Det er utlyst parallell avklaring av forkjøpsretten og avklaring skjer kort tid etter endt budrunde. Dersom aksept av bud skjer mer enn 3 måneder etter at varsel om salg er sendt borettslaget, må forkjøpsretten utlyses på nytt, jf. burettslagsloven § 4-15. Det vil da kunne gå noe lenger tid før forkjøpsretten er avklart. Kontakt megler dersom det er behov for ytterligere informasjon
 • Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.
 • Det er tillat å holde katt eller hund i borettslaget. Hunden skal føres i bånd, både ut og inn av oppgangen, og ved lufting innenfor borettslags område. Det forutsettes at enhver hundeeier er kjent med politivedtektene angående hundehold og straffebestemmelsene overfor hundeeiere hvis hund går løs i tiden hvor er det båndtvang. Eieren plikter å fjerne ekskrementer etter hund som gjør fra seg i borettslaget.
 • Tryg Forsikring
  Polisenummer: 6596042
 • Formuesverdi som primærbolig kr 1 057 424 per 31.12.20
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 3 806 726 per 31.12.20
 • 4 852 pr. mnd. kommunale avgifter, felles bygningsforsikring, betjening av fellesgjeld, trappevask, TV/internett samt generell drift og vedlikehold av borettslaget.
  Borettslagsmodellen innebærer at en andelseier kan bli ansvarlig for felleskostnader andre andelseiere ikke betaler, herunder felleskostnader for usolgte andeler i et prosjekt. Enkelte borettslag er tilknyttet en sikringsordning som reduserer borettslagets risiko for tap på grunn av andelseiernes betalingsmislighold. En avtale om sikringsordning kan sies opp, være tidsbestemt og beløpsmessig avgrenset.

  Det faktureres kr 100,- per måned dersom man ønsker parkeringplass.
 • Andel fellesgjeld kr 508 194,- pr. 31.12.21.
  Andel fellesformue kr 18 328,- pr. 31.12.21.

  Festetomt utgjør 346 kr av gjeld.
 • Lånenummer: OBBK02-98207559229
  Type lån: Annuitetslån
  Restsaldo: 15.799.954,-
  Restløpetid: 27 år 4 md.
  Terminer per år: 12
  Rente: Flytende, 2,40%
  Andel av saldo: 507.848,-
 • Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato.
 • Felleskostnader, strøm, innboforsikring, parkering og lignende. Listen er ikke uttømmende.
 • Det foreligger ferdigattest for nyoppført blokk datert 06.03.1970.
  Det foreligger ferdigattest for garasjer datert 26.09.1975.
  Det foreligger ferdigattest for fasadekledning datert 05.07.1976.
  Det foreligger ferdigattest for fasadeendring datert 28.02.2017.
 • Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (1) nr. 3 har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene.
 • Eiendommen er konsesjonsfri.
 • Det er ikke odel på eiendommen.
 • Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
 • Borettslaget har lovbestemt første prioritets pant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.
 • Eiendommen ligger i et område regulert til boligformål. Kopi av reguleringskart og reguleringsbestemmelser kan sees hos megler.
 • Andelsnr. 9 Orgnr. 948712997 i Oslo kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtagelse etter nærmere avtale med selger.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 10. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Meglers vederlag er avtalt til 1,25% av salgssum. I tillegg kommer kr 43 200,- og utlegg kr 12 366,-. Dersom eiendommen ikke blir solgt skal selger betale kr 30 000,- samt påløpte tillegg og utlegg iht. oppdragsavtalen. Alle priser er inkl. mva.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Per Andresen
Oda Øvergård Buvik

Megler

Oda Øvergård Buvik

40 01 88 51

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev