aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til stilrene Kastellveien 4B!

OSLO Kastellveien 4B

Innholdsrik funkis fra 2023 av høy standard. Utleiedel i kjelleren. Stor takterrasse med utsikt. Dobbelgarasje m/ lader.

 • kr 22 900 000
 • BRA 266 m²
 • 4 soverom
 • Prisantydningkr 22 900 000
 • Omkostningerkr 617 042
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 23 517 042
 • ObjektstypeEnebolig
 • EierformSelveier
 • Byggeår2 023
 • Soverom4
 • ArealP-rom 228 m²
 • Tomt445.3 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 12 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585 (Tingl.gebyr pantedokument) 585 (Tingl.gebyr skjøte) 600 000 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 24 000 000))

Meld deg på visning!

Påmelding
En innholdsrik og moderne funkisbolig over tre plan med fantastisk takterrasse. Boligen har en upåklagelig beliggenhet i rolig villastrøk, svært barnevennlig, og med kort vei til byen. Nærområdet har uansett alt dere måtte trenge. Her kan dere nyte tilværelsen med god plass, masse sol og grønne omgivelser. Eneboligen er ferdigstilt i 2023 med fokus på høy kvalitet og smarte løsninger. Et romslig hjem som inneholder alt familien trenger. I tillegg til terrassen på taket har boligen utvendig terrasse med tilhørende hage, perfekt for varme vår- og sommerdager. - Eksklusive materialvalg med gjennomførte detaljer - Utleiedel i kjeller - Dobbelgarasje med elbil-lader - Vannbåren gulvvarme og varmepumpe - Energieffektivt, nytt og moderne - Master Suite - Sentralt og rolig, kort vei til trikken

Kastellveien 4B, Oslo

 • Arealbeskrivelse

  Bruksareal
  Kjeller: 86 kvm
  1. etasje: 87 kvm
  2. etasje: 93 kvm
  Primærrom
  Kjeller: 81 kvm Hoveddel: Vaskerom, toalettrom og hobbyrom. Utleiedel: Entré, stue med kjøkken, soverom og bad.
  1. etasje: 54 kvm Vindfang og stue med kjøkken.
  2. etasje: 93 kvm Gang, stue, to bad, fire soverom og et omkledningsrom.
  Sekundærrom
  Kjeller: 5 kvm Teknisk rom.
  1. etasje: 33 kvm Garasje.  Tomt
  445.3m²

  Beskrivelse av tomt
  Felles eiet tomt. Tomten er skjermet og pent opparbeidet med fine solforhold. Hagen er lettstelt med robotgressklipper. Det har blitt plantet hekk mellom eiendommene. På eiendommen ligger det 2 eneboliger som er organisert i et realsameie, se vedlagt seksjonering. Det er ikke vedtekter for sameiet. Det er ingen felleskostnader i sameiet. Det legges opp til at hver seksjon dekke sin del av kommunale avgifter, eiendomsskatt m.m. og stå for egen forsikring samt eget vedlikehold. Begge eneboligene har egen adkomst og eget hageareal. Fordelingen fremkommer av seksjoneringen som ligger vedlagt. Mellom sameierne er det avtalt bruk som avviker fra seksjoneringen, se vedlagt kart og erklæring. Denne gir seksjonen mer naturlig uteplass.

  Beliggenhet
  Boligen ligger i et veletablert og attraktivt villaområde på idylliske Nordstrand. Her bor dere barnevennlig til i et område skjermet for biltrafikk, noe som gjør dette til et populært for småbarnsfamilier. Her kan man trygt la barna sykle og leke utendørs. Servicetilbud Dagligvarehandelen kan dere gjøre på Matkroken Bråten eller Spar Kastellet. For større innkjøp anbefales Meny på Sæter Torg. Her finnes også et variert servicetilbud som cafeer og spisesteder, dagligvare-, nisje- og klesforretninger. Sæter er selve hjertet på Nordstrand. På Lambertseter er Lambertseter Senter, med sitt rikelige utvalg av over 80 butikker og flere spisesteder, samt Vinmonopol, Deichmanns bibliotek og Symra Kino. For aktive hverdager Nærområdet byr på flere flotte badeplasser langs Bunnefjorden med bl.a. Ulvøya, Nordstrand Bad, Sæterstrand badeplass, Katten, Fiskevollbukta og Hvervenbukta. Ljanselva byr på kilometervis med flotte tur- og rekreasjonsområder. Videre kan Skredderjordet by på lek og moro for store og små, sommer som vinter. Deilige sommerdager kan nytes med aktiviteter som fotball og volleyball, mens vinterdagene suser forbi med skøyter på beina. Området byr på flere morsomme vinteraktiviteter, som alpinbakker på Sloreåsen og i Leirskallen. Det er heller ikke langt til Østmarka med flotte turmuligheter året rundt. Sist men ikke minst har Ekebergsletta et rikt utvalg av aktiviteter som lysløype, idrettsanlegg, minigolfbane, ridesenter, husdyrpark, store friområder, den nye skulpturparken og Ekebergrestauranten m.m.

  Adkomst
  Se vedlagte kart i annonse. Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger. For kollektivtilbud se www.ruter.no.

  Bebyggelse
  Veletablert boligområde bestående av eneboliger, tomannsboliger og småhus.

  Barnehage/skole/fritid
  Det er et stort utvalg av barnehager og skoler i nærområdet, og et rikholdig fritidstilbud med lokale idrettslag, foreninger, frilufts- og rekreasjonsområder

  Offentlig kommunikasjon
  Kastellet trikkestasjon ligger kun et steinkast unna boligen. Her finner du trikk 13 (Bekkestua) og 19 (Majorstuen) med hyppige avganger, hvor begge rutene går via Oslo sentrum. Bussmuligheter fra "Kastellet" i Ekebergveien og "Nordstand bad". Videre ligger både Nordstrand togstasjon og Munkelia T-banestasjon en liten spasertur unna.

  Byggemåte
  Grunnmur og fundamenter Fundamentert med støpt såle. Grunnmur oppført støpt betong. Isolert med Jackon plater. Veggkonstruksjon Yttervegger over terreng er oppført i isolert bindingsverk. Utvendig kledd med liggende trepanel. Denne er behandlet med Jernvitrol. Selger opplyser: Vedlikeholdsfri kledning produsert i malmfuru som er jernvitrolbehandlet. Panelen er levert av Svenneby sag og høvleri AS. Svenneby sag er en av landets fremste produsenter på kledning. Bodene er lagt med gjerdede kanter samt skrudd fast med spesial syrefaste skruer fra Wurth. Taktekking Taket er tekket med Protan membran. Det er så lagt Sedum. Selger opplyser: Vannfordrøynings system beplantet med Sedum i kassetter. Takkonstruksjon/Lof Taket er oppbygget som et kompakt-tak. Nedløp og beslag Innvendig nedløp fra taket. Vinduer Nordan vinduer og balkong/terrassedører fra 2022, med 3-lags isolerglass. Dører Heve/skyvedør til terrasse i 1. etg. Inngangsdør i 1. etasje i malt utførelse og med glass sidefelt. Selger opplyser at denne skal byttes. Dør til utleie-del er brann- og lydklassifisert. Terrasser Utgang fra 2. etasje til terrasse på ca. 6 m². Det er lagt tregulv og terrasse tekket med folie-membran. Det er montert stikkontakt og taklys. Rekkverkhøyde målt til ca. 100 cm. Utgang fra kjøkken til terrasse på ca. 6 m². Det er montert stikkontakt. Terrasse tekket med folie-membran. Rekkverkhøyde målt til ca. 100 cm. Takterrasse Takterrasse med trappeadkomst fra 2. etg. Takterrassen er på ca. 35 m². Terrassen er tettet med folie-membran. Det er lagt løstliggende fliser på gulv. Stolpefritt glass rekkverk. Automatisk takluke fra Lamilux. Selger opplyser: Strøm, avløp, varmt og kaldt vann er ført opp til taket. Slik at det er forbedret for utekjøkken og Jacuzzi på taket. Brannstige fra Sørlandsavisen med ryggbøyle. Rekkverk til trapp/luke Øverst i trapp til takterrassen, er det montert et foldbart rekkverk. Dette rekkverket er hengslet, for å kunne legges ned når glass-døren lukkes. For mer informasjon se vedlagte tilstandsrapport avholdt av Rune Kristiansen for teknisk beskrivelse av eiendommen. 

  Sammendrag selgers egenerklæring
  Har du ladeanlegg/ladeboks for elbil i dag? Det er montert lader for elbil i garasjen. Selges eiendommen med utleiedel, leilighet, hybel eller tilsvarende? Det er hybel i del av underetasjen. Er ovenfornevnte godkjent hos bygningsmyndighetene? Inntegnet på byggetegninger. Kjenner du til forslag eller vedtatte reguleringsplaner, andre planer, nabovarsel eller offentlige vedtak som kan medføre endringer i bruken av eiendommen eller av dens omgivelser? Det er vedtatt byggestopp i småhus planens S-4220 område.

  Innhold
  Hovedetasjen består av et innbydende inngangsparti med god plass til å henge fra seg yttertøy og legge fra seg sko. Det flislagte gulvet sørger for enkelt vedlikehold. Stue og kjøkken ligger i åpen løsning og er et flott oppholdsrom med rom for selskap. God plass til stort spisebord i tillegg til en hyggelig sofakrok. Kjøkkenet fra HTH er svært arbeidsvennlig med en god kombinasjon av arbeidsflater og oppbevaringsplass. Integrerte hvitevarer fra Miele sørger for et stilrent uttrykk på kjøkkenet. Fra stuen er det også utgang til en herlig terrasse. Her får dere ca. 6 m² til rådighet og det er rom for en hyggelig frokostgruppe. Garasjen ligger tilknyttet dette planet, med port like ved inngangsdøren. 2. etasje består av en hyggelig TV-stue med store vindusflater og mye naturlig lys. Dette er et fint sted for avkobling og hvile. Det er vannbåren varme i alle gulv, samt varmekabler i etasjens to bad. Totalt har etasjen 4 soverom hvorav et kan omtales som en mastersuite. Her får dere ekstra luksus med et romslig hovedsoverom tilknyttet eget walk-in closet, et delikat baderom og utgang til terrasse. Fra 2. etasje er det enkel adkomst opp til boligens herlige takterrasse med automatisk takluke fra Lamilux. Herfra kan dere nyte solsteken med flott utsyn over deres nye nabolag. Takterrassen på ca. 35 m² har god plass til loungemøbler og grill. Takterrassen er hellelagt med stolpefritt glassrekkverk. Vannfordrøyningssystem beplantet med sedum i kassetter. I tillegg er strøm, avløp og vann ført opp til takterrassen slik at det er mulighet for jacuzzi og utekjøkken. Underetasjen er bestående av en utleiedel med egen adkomst fra utvendig trapp. Her finner vi en romslig stue med åpen kjøkkenløsning, mellomgang og baderom. Videre er et vaskerom, separat toalettrom, teknisk rom og bod tilknyttet hoveddelen. Dobbel garasje med elektrisk port som kan åpnes med trådløs åpner og kodepanel. Det er god plass til to biler og belysningen er sensorstyrt. Garasjen er isolert og dekket mellom underetasje og første etasje er støpt. Dette skaper ett kjørbart dekke for garasjen og gir svært gode lydegenskaper mot hybelen.

  Standard
  Hovedetasje: Kjøkken Stilren kjøkkeninnredning fra HTH med finerte fronte og benkeplatene levert av Ellingard Collection som er ført ned til gulvet. Soft Close og motorisert skuff for avfalls- og innerskuffer. Integrerte hvitevarer fra Miele med oppvaskmaskin, stekeovner, koketopp og kombinert frys- og kjøleskap. Ekstra stor platetopp med avtrekk rett ut. __________________________________________ 2. etasje: Baderom Flislagt baderom i lekker utførelse med gulvvarme. Badet er utstyrt med innfellbare dusjdører, vegghengt klosett og servant/servantskap. Det er montert en TECEprofil innbygningssisterne med sealingsbag, for synliggjøring av evnt. lekkasjevann fra sisternen. Baderom i mastersuite Stort, flislagt baderom med gulvvarme. Badet har lydhimling i valnøtt utførsel som gir mindre ekko og en deilig spafølelse. Badet er utstyrt med dusj, badekar, vegghengt klosett, dobbel servant og baderomsinnredning. Det er montert en TECEprofil innbygningssisterne med sealingsbag, for synliggjøring av evnt. lekkasjevann fra sisternen. _________________________________________ Underetasje - Hybel: Baderom Flott, flislagt baderom til hybelen. Badet er utstyrt med dusj med innfellbare dusjdører, veggmontert klosett, servant/servantskap og opplegg for vaskemaskin. Det er montert en TECEprofil innbygningssisterne med sealingsbag, for synliggjøring av evnt. lekkasjevann fra sisternen. Kjøkken Kjøkkeninnredning fra Ikea med hvite, glatte fronter og benkeplate i eik med nedfelt oppvaskkum. Det er integrerte hvitevarer med oppvaskmaskin, stekeovn, koketopp og kombinert frys- og kjøleskap. Kullfilterventilator nedfelt i koketopp. __________________________________________ Underetasje tilknyttet hoveddel: Toalettrom Toalettrom med fliser på gulv og noe flis på vegger. Rommet er utstyrt med veggmontert klosett og servant/servantskap. Det er montert en TECEprofil innbygningssisterne med sealingsbag, for synliggjøring av evnt. lekkasjevann fra sisternen. Vaskerom Praktisk, separat vaskerom med fliser på gulvet. Skapinnredning fra IKEA med benkeplate og nedfelt oppvaskkum. Det er plass/opplegg for vaskemaskin på benk i innredningen. __________________________________________ Innvendige overflater Gulv: En-stavs parkett. Selger opplyser: Herdet eik parkett fra Bjelin. Denne er lagt flytende for å få den treskelfri. Det er benyttet ett flyte sparklet underlag på toppen av lydplater i 2. etg. Dette sørger for bedre varme fordelings egenskaper, ett rettere gulv og mindre støy. Fliser på gulv i begge entreene. Vegger: Malte flater. Himling: Malte flater. 2. etg: Innfelte downlights i gang/stue, samt i hovedsoverom. 1. etg: Innfelte downlights i entré og kjøkken. Under-etg: Innfelte downlights i gang, hjemmekino, entré og stue/kjøkken. Led-downlights. Innvendige trapper Innvendige trapper i eik med glass i rekkverk. Selger opplyser: Fritthengende trapp på sentervange med trinn i helstavseik. Farge matchet med gulvet. Glass rekkverk og vegg. Innvendige dører Hvitmalte fyllingsdører. Annet Det er monter balansert ventilasjon i boligen I utleiedelen er det montert et ventilasjon-system med 3 stk. ventiler i yttervegger med inn/utluft. Stor varmtvannsbereder tilkoblet luft til vann varmepumpe. Denne er plassert i teknisk rom I kjeller er opprinnelig bod, innredet til f.eks. en hjemmekino. Det blir montert et te-kjøkken. Dette var ikke ferdig montert på befaringsdagen. Vann var ikke tilkoblet. Selger opplyser at det blir montert automatisk vann-stopper ved tekjøkken. Registrerte avvik iht. tilstandsrapporten TG 2 - Avvik som kan kreve tiltak Utvendig > Rekkverk til trapp/luke I øvre del er det en større åpning i rekkverket. Rekkverket er hengslet, og ikke fast montert. Dette blir en spesiell løsning som er vanskelig å få forskriftsmessig, men det kommenteres av rekkverket ikke tilfredsstiller sikkerhetskrav for rekkverk. Arealer 1. etasje: Bra / P-rom: 87 m² / 54 m² 2. etasje: Bra / P-rom: 93 m² / 93 m² Underetasje: Bra / P-rom: 86 m² / 81 m² Totalt: Bra / P-rom: 266 m² / 228 m² Kommentarer fra takstmann Det er i følge eier sendt inn ny søknad og nye tegninger for under-etg. Disse er foreløpig ikke godkjent og det foreligger ikke brukstillatelse for under-etg. som den fremstår i dag. Opprinnelig innvendig bod blir benyttet som et hobby-rom/hjemmekino. Det er ikke søkt om bruksendring for bruken av dette rommet fra tilleggs-del til hoved-del. I utleiedel, er soverommet i den nye byggesøknaden oppført som bod/sovealkove. Hva den blir endelig godkjent som, er i dag ikke kjent. Det er i tillegg også noe forandringer på adkomst til under-etg. Rommenes bruk på befaringsdagen er avgjørende for hva rommene benevnes/beskrives som i rapporten, og om det vurderes som et P-rom eller S-rom. Det tas ved arealmåling/beskrivelse ikke hensyn til hva rommene er byggemeldt til, eller om rommene kan være i strid med byggeforskriftene. Byggeforskriftene og målereglene for oppmåling av rom, er ikke sammenfallende, og rom kan derfor være tatt med som et P-rom, selv om det ikke tilfredsstiller formelle krav til rom for varig opphold, f.eks. soverom, m.m.

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse. 

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Parkering
  Parkering i en isolert dobbeltgarasje med lader for elbil. Elektrisk garasjeport med både trådløse åpnere og kodepanel. Sensorstyr belysning. Videre biloppstillingsplass på asfaltert gårdsplass.

  Diverse
  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  12 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585 (Tingl.gebyr pantedokument) 585 (Tingl.gebyr skjøte) 600 000 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 24 000 000))

 • Oppvarming
  Det er montert vann-båren gulvvarme i hovedsakelig hele boligen. Dette er tilkoblet luft til vann varmepumpe. Elektrisk gulvvarme i alle bad. Selger opplyser: Varme i alle gulv. Det er primært vannbåren varme for utenom på bad og vaskerom der er det varmekabel. Individuell styring for hvert rom. Kommentar fra takstmann På befaringsdagen var varmepumpen ikke montert. Selger opplyser at denne blir ferdig montert før salg.

  Energiklasse
  A

  Info energiklasse
  Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

 • Kommunale avgifter
  24612

  Kommunale avgifter år
  2023

  Info kommunale avgifter
  De kommunale avgiftene omfatter vann- og avløpsgebyr, renovasjonsgebyr samt feie- og tilsynsavgift og fordeles slik: Feie- og tilsynsgebyr 127,52,- Renovasjonsgebyr 8 960,15,- Vann- og avløpsgebyr 15 523,88,- Eiendomsskatt 6 332,00,- Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle kommunale endringer av gebyr/avgift. Forfall og terminer for kommunale avgifter og eiendomsskatt 1. termin forfaller 25. mars 2. termin forfaller 25. mai 3. termin forfaller 25. august 4. termin forfaller 25. oktober Hvis terminen forfaller på en lørdag eller søndag, blir forfallsdato neste virkedag.

  Info om eiendomsskatt
  Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle kommunale endringer av gebyr/avgift.

  Andre utgifter
  Utover det som er nevnt under punktet kommunale avgifter påløper kostnader til for eksempel strøm, fyring/brensel, forsikring, innvendig/utvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett.

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 301/156/167/2: 27.11.1931 - Dokumentnr: 990302 - Best. om vann/kloakkledn. Overført fra: Knr:0301 Gnr:156 Bnr:167 Gjelder denne registerenheten med flere 15.04.1932 - Dokumentnr: 918489 - Bestemmelse om veg Bestemmelse om gjerde Med flere bestemmelser Overført fra: Knr:0301 Gnr:156 Bnr:167 Gjelder denne registerenheten med flere 24.06.1932 - Dokumentnr: 918490 - Best. om vann/kloakkledn. Bestemmelse om benyttelse Med flere bestemmelser Overført fra: Knr:0301 Gnr:156 Bnr:167 Gjelder denne registerenheten med flere 27.03.2019 - Dokumentnr: 363139 - Elektriske kraftlinjer Rettighetshaver: Elvia AS Org.nr: 980 489 698 Stedsvarig rett til bygging, drift, vedlikehold og fornyelse av kabler Adkomstrett for drift og vedlikehold av anlegg/ledninger/kabler Bestemmelse om bygging, beplanting og oppfylling av masse på eller nær kabelanlegg Overført fra: Knr:0301 Gnr:156 Bnr:167 Gjelder denne registerenheten med flere 14.10.2021 - Dokumentnr: 1282712 - Bestemmelse om veg Kan ikke slettes uten samtykke fra: Oslo Kommune Org.nr: 958 935 420 Midlertidig dispensasjon fra Plan- og bygningsloven Plikt til fremtidig vederlagsfri avståelse av veggrunn til Oslo kommune Overført fra: Knr:0301 Gnr:156 Bnr:167 Gjelder denne registerenheten med flere 15.10.2021 - Dokumentnr: 1290040 - Bestemmelse om veg Kan ikke slettes uten samtykke fra: Oslo Kommune Org.nr: 958 935 420 Midlertidig dispensasjon fra Plan- og bygningsloven Plikt til fremtidig vederlagsfri avståelse av veigrunn til Oslo kommune Overført fra: Knr:0301 Gnr:156 Bnr:167 Gjelder denne registerenheten med flere 26.10.2022 - Dokumentnr: 1210462 - Bestemmelse om veg Kan ikke slettes uten samtykke fra: Oslo Kommune Org.nr: 958 935 420 Midlertidig dispensasjon fra Plan- og bygningsloven Overført fra: Knr:0301 Gnr:156 Bnr:167 Gjelder denne registerenheten med flere 18.11.2022 - Dokumentnr: 1312585 - Seksjonering Opprettet seksjoner: Snr: 2 Formål: Bolig Tilleggsdel: Bygning og grunn Sameiebrøk: 1/2

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men det er utstedt midlertidig brukstillatelse datert 17.02.2023. Den midlertidige brukstillatelsen gjelder for rammegodkjent tiltak iht. tillatelse gitt 08.10.2021. Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men det er avvik fra disse. Det er forandringer på rominndeling/bruk i underetasjen. Kommentar fra takstmann: Det er i følge eier sendt inn ny søknad og nye tegninger for underetasjen. Disse er foreløpig ikke godkjent og det foreligger ikke brukstillatelse for underetasjen som den fremstår i dag. Opprinnelig innvendig bod blir benyttet som et hobby-rom/hjemmekino. Det er ikke søkt om bruksendring for bruken av dette rommet fra tilleggsdel til hoveddel. I utleiedel, er soverommet i den nye byggesøknaden oppført som bod/sovealkove. Hva den blir endelig godkjent som, er i dag ikke kjent. Det er i tillegg også noe forandringer på adkomst til underetasjen. Rommenes bruk på befaringsdagen er avgjørende for hva rommene benevnes/beskrives som i rapporten, og om det vurderes som et P-rom eller S-rom. Det tas ved arealmåling/beskrivelse ikke hensyn til hva rommene er byggemeldt til, eller om rommene kan være i strid med byggeforskriftene. Byggeforskriftene og målereglene for oppmåling av rom, er ikke sammenfallende, og rom kan derfor være tatt med som et P-rom, selv om det ikke tilfredsstiller formelle krav til rom for varig opphold, f.eks. soverom, m.m.

  Vei, vann og avløp
  Eiendommen er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett.

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen er regulert til byggeområde i henhold til reguleringsplan S-4220 datert 15.03.2006. Oslo kommune er i gang med å revidere reguleringsplanen for småhusområder i Oslos ytre by (S-4220), også kalt «småhusplanen». Når revidert småhusplan er vedtatt av bystyret, vil den gi nye juridisk bindende føringer og rammer for byggesaksbehandling i områdene der planen gjelder. I påvente av ny reguleringsplan er det vedtatt et midlertidig tiltaksforbud på eiendommen. Oslo kommune skriver følgende om revisjonen: "Småhusområdene er en viktig del av Oslos varierte boligstruktur. Oslo kommune ønsker å ta vare på historiske og grønne kvaliteter i disse områdene. Samtidig viser grøntregnskapet for Oslo i perioden 2013-2017 at det har blitt mindre vegetasjon særlig i ytre by, mye som et resultat av fortetting i småhusområder. Den reviderte planen skal bidra til å skjerme småhusområdene for ytterligere fortetting, og sørge for et sterkere vern av de grønne verdiene når det bygges innenfor småhusplanen. Videre skal småhusområdenes karakter og kvaliteter bevares, det skal legges til rette for mer klimavennlige utbygginger, og vi skal forsøke å forenkle planen for å kunne gjøre kommende byggesaker enklere og billigere å gjennomføre. Småhusplanen styrer hvordan det kan bygges og fortettes på eiendommer som er omfattet av planen. Den legger også begrensninger for hvor mye det er lov å bygge på eiendommene." Se mer informasjon om revisjon av planen og hvilken betydning det kan ha for eiendommen her: https://www.oslo.kommune.no/slik-bygger-vi-oslo/revisjon-av-smahusplanen/ Vi oppfordrer alle interessenter til å gjøre seg kjent med reguleringen i området samt reguleringskartet vedlagt salgsoppgaven.

  Adgang til utleie
  Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.

  Legalpant
  Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

  Kommentar bo- og driveplikt
  Det er ikke bo- og driveplikt på eiendommen.

  Kommentar konsesjon
  Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.

  Kommentar odelsrett
  Det er ikke odel på eiendommen.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud. Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen. Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse.

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  12 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585 (Tingl.gebyr pantedokument) 585 (Tingl.gebyr skjøte) 600 000 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 24 000 000))

  Omk. kjøper beløp
  617042

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

Stein Christian Dykesteen

Megler

Stein Christian Dykesteen

48 99 20 03

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev