aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Velkommen til Kirkegårdsgata 3A!
Velkommen til Kirkegårdsgata 3A!

OSLO Kirkegårdsgata 3A

Andel opprinnelig godkjent som melkebutikk. Rammetillatelse for bruksendring foreligger. Behov for tiltak.

 • kr 2 000 000
 • BRA 39 m²
 • 1 soverom
 • Prisantydningkr 2 000 000
 • Omkostningerkr 9 832
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 2 584 782
 • EierformAndel
 • Byggeår1 897
 • Soverom1
 • ArealP-rom 39 m²
 • Andel fellesgjeldkr 574 950
 • Felleskostnaderkr 5 971
 • Tomt -
 • Eierform tomtEiertomt
 • 2 000 000 (Prisantydning) 574 950 (Andel av fellesgjeld)   2 574 950 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte)   9 832 (Omkostninger totalt)   2 584 782 (Totalpris inkl. omkostninger)
Planskisse fra takstmann. Andelen er ikke godkjent til boligformål.
Velkommen til Kirkegårdsgata 3A En lys, klassisk 2-roms andel med en attraktiv beliggenhet i en rolig gate på Grünerløkka. Andelen er innredet som en 2-roms leilighet, men det gjøres særskilt oppmerksom på at den ikke er godkjent til boligformål. Det er gitt rammetillatelse for bruksendring, og det må påregnes å utføre diverse tiltak. Se prospekt for mer informasjon. Eiendommen ligger i idylliske omgivelser på Grünerløkka - rett ved Oslos mest yrende kaféliv, bydelens grønne lunger, og kort vei til et rikt kollektivtilbud. - Gjennomgående andel med god planløsning - Store vindusflater som slipper inn rikelig med lys - Kjøkken fra Ikea med integrerte hvitevarer - Flotte grøntområder like utenfor døren - Attraktivt beliggende i rolig og tilbaketrukket sidegate - Godt kollektivtilbud
Kjøkkenet er fra Ikea (2014) med laminat benkeplate.

Kirkegårdsgata 3A, Oslo

 • Arealbeskrivelse

  Bruksareal
  1. etasje: 39 kvm
  Primærrom
  1. etasje: 39 kvm Entré, stue med kjøkken, soverom og bad.  Tomt
  nullm²

  Beliggenhet
  Andelen har en svært sentral og rolig beliggenhet på Grünerløkka, med kort vei til Carl Berner og Tøyen, samt Sofienbergparken og Botanisk hage som nærmeste nabo. En fantastisk beliggenhet for deg som ønsker å bo svært sentralt, men likevel rolig! Den har en av Grünerløkkas aller beste og mest etterspurte beliggenheter like ved Sofienbergparken. Her er du omkranset av mennesker, liv og impulser. Fra din egen ytterdør kan du etter få minutters gange nyte en god espresso på nærmeste kaffebar, eller fantastiske kakaovarianter på Norges første kakaobar Cocoa, vis a vis Birkelunden. Er du lysten på byens beste pizza er Villa Paradiso stedet å besøke. Koselige Villa Paradiso er kjent for ekte italiensk pizza, laget med importerte italienske råvarer på samme vis som i Napoli, der det hele startet. Mat og dagligvare På Grünerløkka finner du også Vulkanområdet som byr på et mangfold av mat- og kulturopplevelser med Mathallen, Dansenes Hus og flere andre konsert og serveringssteder. En av byens beste tapas og tradisjonell bondekost får du på Delicatessen. Med sin tiltrekkende meny og behagelige atmosfære er stedet alltid fullt av yrende liv. I Torvbakkgata 12 ligger velrenommerte Markveien Mat og Vinhus og Dr. Kneipps Vinbar. Vinbaren er Norges eldste, mens restauranten har rykte på seg for å servere god mat med vinen som et særpreg. Akerselven slynger seg gjennom et landskap av caféer, restauranter og gallerier. Opplev middager på Elvebredden eller minneverdige konsertopplevelser på BLÅ. Flere av de meste kjente matvarekjedene er representert i nær omkrets deriblant Rema1000 Sofienberg, Joker Trondheimsveien og flere spesialforretninger for ferskvarer, kaffe, ost, grønnsaker, kjøtt og fisk. For de aktivitetslystne kan Christiania Minigolf Club i Søndregate tilby minigolf i sommersolen. For den spreke Skal du virkelig brenne kalorier, ligger både Sats Carl Berner og Sats Ringnes Park en kort spasertur unna leiligheten. Videre finner du også Vulkan flerbrukshall med blant annet basket, volleyball, klatrevegg, styrkerom og squash. Alternativet til disse er en opplevelsesrik etappe langs Akerselven i retning Maridalsvannet. Birkelunden På Birkelunden arrangeres det ofte forskjellige markeder og andre kulturaktiviteter. Kveldslivet her er også absolutt noe å anbefale! Mucho Mas, Tea Lounge, Parkteateret, Delicatessen, SüdØst, Bar Boca og blå ligger i umiddelbar nærhet. Offentlig kommunikasjon Særdeles godt kollektivtilbud med trikk 11, 12 og 13 fra Schous Plass eller Olaf Ryes Plass. Buss 30 går fra Birkelunden i retning Bygdøy og Nydalen. T-bane på Tøyen og Carl Berner, hvor alle linjer passerer, samt tog på Tøyen stasjon. Er du sporty så finnes det flere bysykkelstativ i nærområdet. Her på "Løkka" har du den perfekte kombinasjonen av fredelige omgivelser og det urbane livet. Hva mer kan man vel ønske seg?

  Adkomst
  Se vedlagte kart i annonse. Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger. For kollektivtilbud se www.ruter.no.

  Bebyggelse
  Det er primært leilighets-/gårdsbebyggelse i området.

  Byggemåte
  Grund/fundamentering: Fundamentert til ukjent grunn. Grunnmur: Grunnmur i tegl/naturstein. Yttervegger: Yttervegger i murkonstruksjon, hulmur - utvendig pusset og malt. Yttertak: Takkonstruksjon i tre. Etasjeskillere: Trebjelkelag, antatt isolert med stubbloftsleire. Bygningen har en noe skjevheter/setninger, som må forventes av bygninger fra denne tiden. Vinduer Vinduer med 2- eller 3-lags isolerglass. Vindu i soverom er fra 2013. vinduer i stuen er fra 2020. Dører Brann- og lydklassifisert entredør. EI-30, 35 dB klassifisert dør. For mer informasjon se vedlagte tilstandsrapport avholdt av Rune Kristiansen for teknisk beskrivelse av eiendommen. 

  Sammendrag selgers egenerklæring
  Selger har ikke bebodd eiendommen og har derfor ikke spesifikk kunnskap om den. Det kan derfor være skader og andre forhold ved eiendommen som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres derfor til å foreta en særlig grundig undersøkelse av eiendommen, gjerne med bistand av teknisk sakkyndig. Eiendommen selges som ledd i et hevingsoppgjør mellom tidligere kjøper og selger/selgers forsikringsselskap. Selger er et forsikringsselskap. Selskapet har ikke bebodd boligen og har ingen eller begrenset kjennskap til dens kvaliteter og tilstand utover det som fremkommer av innhentede rapporter. Det forventes at interessenter setter seg nøye inn i vedlagte dokumenter og at det foretas grundige undersøkelser av eiendommen i sin helhet. Eiendommen vil ikke bli ytterligere ryddet/ rengjort før overtakelse.

  Innhold
  Andelen ligger i bygårdens 1. etasje og byr på følgende: Entré med mulighet for å henge fra seg yttertøy og sette fra seg sko. Åpen stue- og kjøkkenløsning med plass til både salong og spisebord. Her sørger store vindusflater for rikelig med naturlig lys til rommet. Soverommet ligger på motsatt side, og vender inn mot bakgården. Her er det plass til seng og oppbevaring. Badet er flislagt og har gulvvarme. Beskrivelsen er gjort slik andelen fremstår i dag, men det gjøres særskilt oppmerksom på at den ikke er godkjent til boligformål og kan derfor ikke tas i bruk som bolig slik den framstår idag. Nødvendige tiltak og søknader må derfor påregnes og være godkjent, før andelen lovlig kan tas i bruk.

  Standard
  Det gjøres særskilt oppmerksom på at denne andelen er godkjent brukt som en melkebutikk. Den er senere ombygget og innredet til dagens bruk, som en 2- roms leilighet. Denne ombyggingen er ikke omsøkt eller godkjent. Det foreligger rasmmetillatelse til bruksendring av leiligheten. Arealene som utgjorde melkebutikken bruksendres til kjøkken og stue, og areal som utgjorde lager bruksendres til soverom. Eksisterende bad rives og utvides, og innvendige døråpninger flyttes og utvides. Fasaden i 1. etasje er sist godkjent med dør og forretningsvindu, og fasade mot gate tilbakeføres til opprinnelig uttrykk med leilighetsvinduer. Nye vinduer vil være gode kopier i tråd med Byantikvarens momentliste. Vinduene er av type Bykle Isokitt, med kittfals og uttrekt losholt. Det er beskrevet tilgjengelighet for leiligheten. Det er ikke bemerket, men man må være klar over høydeforskjell fra gulv i trappeoppgang, og til gulv i entre som er på 28 cm. Kjøkkenet Kjøkkeninnredning fra Ikea (2014) med malte, glatte fronter og 2 fronter med glassfelt. Benkeplaten er av laminat og har nedfelt oppvaskkum. Videre er det integrerte hvitevarer med oppvaskmaskin av smal type, stekeovn, koketopp og kullfilterventilator. Baderom Flislagt baderom fra 2002. Badet har flislagte gulv- og veggflater med elektrisk varme i gulvet. Badet er innredet med dusj, gulvstående klosett, servant, servantskap og opplegg for vaskemaskin. Det ble gjort hulltaking med fuktsøk i vegg mot dusj, fra kjøkkensiden. På befaringsdagen ble det ikke registrert unormale fuktverdier på det aktuelle stedet. Annet Garderobeskap i soverom. Fastmonterte og plassbygde hyller på vegg i stuen Innvendige overflater Gulv: Parkett. Vegger: Malte flater. Himling: Malte flater. Innvendige dører Hvite/glatte innerdører. Registrerte avvik iht. tilstandsrapporten TG 2 - Avvik som kan kreve tiltak Innvendig > Overflater Parketten har brukslitasje. Det bemerkes at det er ca. 7 cm. høydeforskjell på gulv i stue/kjøkken, og i entre. Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn Hvis det måles fra 1,5 - 3 cm. skjevhet totalt inne i et valgt rom, blir dette vurdert til TG-2 i rapporten. I stue/kjøkken er det målt totalt retnings-avvik i rommet på opp mot 3 cm. I bygg som dette, og fra denne tiden, må man påregne skjevheter i etasjeskillere/gulv. Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad Kommentar: Det bemerkes at det er lagt en plastfolie inne i veggkonstruksjonen. Dette er ingen anbefalt løsning, og med denne løsningen vill være to tettesjikt inne i veggkonstruksjonen. Dette kan føre til fuktskade inne i veggkonstruksjonen. Det var på det stedet jeg kontrollerte, ingen tegn på fuktskader, men man må være klar over dette forholdet. Badet er nå ca. 20 år. Våtrom > Overflater Gulv > Bad Vurdering gjelder manglende fall på gulvet i badet utenfor dusjsonen. Elektrisk gulvvarme: Denne var avslått på befaringsdagen, og den er derfor ikke kontrollert. Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad Gulv: Vurdering basert på alder. Sveiset banemembran har en forventet brukstid på ca. 30-40 år. Sveiset banemembran som er over 20 år, vil bli vurdert til TG-2. Dette badet er nå ca. 21 år gammelt. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for membran/tettesjikt er oppbrukt. Vegger: Vurdering basert på alder. Anbefalt brukstid for smøremembraner er ca. 20-30 år. Smøremembran som er over 15 år, blir vurdert til TG2 i rapporten. Dette badet er nå ca. 21 år gammelt. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for membran/tettesjikt er oppbrukt. Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad Det er mindre fuktskader på baderomsinnredningen. Det bemerkes at det er trang adkomst og bruk av klosettet. Tekniske installasjoner > Ventilasjon På oppføringstidspunktet ble det benyttet naturlig oppdriftsventilasjon. Med naturlig oppdriftsventilasjon vil til-luft til boligen tilføres med spalteventiler i vinduer eller ventiler i yttervegger. Avtrekk fra boligen gjøres med avtrekksventiler i kjøkken og bad, ført ut over yttertak via luftekanaler. Naturlig oppdriftsventilasjon blir i rapporten alltid vurdert til TG-2. Kjøkken skal i denne type blokker, normalt ha permanent avtrekk ført via luftesjakt/kanal, ut over yttertak. Da kjøkken er flyttet inn i stuen, er det med dagens løsning ikke avtrekksventilasjon fra rommet. Dette vurderes til TG-2 i rapporten. (Det er montert en kullfilterventilator). Det er ikke tillufts-ventil i soverom. Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg Sikringsskap plassert i entre. Hovedsikringer og måler plassert i et felles skap. Sikringer: Automatsikringer. Jordfeilbryter. 13 amp: 1 stk. 16 amp: 4 stk. 20 amp: 1 stk. I hovedsak åpent el-anlegg i leiligheten. Det anbefales alltid kontroll av el-anlegget da takstmannen ikke har autorisasjon innen kontroll av el-anlegg. Dette blir vurdert med TG-2 i rapporten. Vurdering med TG-2 betyr nødvendigvis ikke at det er vesentlige feil/mangler ved anlegget, men dette må kontrolleres av fagpersoner. Opplysninger om el-anlegget er ikke kjent.

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse. 

  Hvitevarer
  Hvitevarer følger med.

  Parkering
  Gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

  Diverse
  Eiendommen selges som ledd i et hevingsoppgjør mellom tidligere kjøper og selger/selgers forsikringsselskap. Selger er et forsikringsselskap. Selskapet har ikke bebodd boligen og har ingen eller begrenset kjennskap til dens kvaliteter og tilstand utover det som fremkommer av innhentede rapporter. Det forventes at interessenter setter seg nøye inn i vedlagte dokumenter og at det foretas grundige undersøkelser av eiendommen i sin helhet. Eiendommen vil ikke bli ytterligere ryddet/ rengjort før overtakelse. Interessenter oppfordres til å gjennomgå hele prospektet nøye. Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  2 000 000 (Prisantydning) 574 950 (Andel av fellesgjeld)   2 574 950 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte)   9 832 (Omkostninger totalt)   2 584 782 (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  Elektrisk oppvarming.

  Energiklasse
  unknown

 • Andre utgifter
  Utover det som er nevnt under punktet «Felleskostnader», påløper kostnader til for eksempel strøm, innboforsikring, innvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett (eventuelt oppgradering av kanalpakker og linjehastighet der hvor grunnpakke er inkludert).

  Tilbud på finansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

  Andelsnummer
  3

  Part.obl.nr.
  986889302

  Felleskostnader pr. mnd.
  5971

  Andel fellesgjeld
  574950

  Andel fellesgjeld per dato
  2023-05-23T22:00:00Z

  Andel fellesformue
  7103

  Andel fellesformue per dato
  2022-12-30T23:00:00Z

  Kommentar kommunale avgifter
  Kommunale avgifter er inkludert i felleskostnadene.

  Borettslaget
  Kirkegårdsgata 3 BRL

  Borettslagets org.nr
  986889302

  Om borettslaget
  Generelle opplysninger om Kirkegårdsgt 3 Borettslag Borettslaget består av 15 andelsleiligheter. Kirkegårdsgt 3 Borettslag er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 986889302, og ligger i bydel Grunerløkka i Oslo kommune med følgende adresse: Kirkegårdsgata 3 Gårds- og bruksnummer: 228 / 111

  Forkjøpsrett
  Det praktiseres ikke forkjøpsrett.

  Styregodkjennelse
  Kjøper skal godkjennes av styret. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.    Kjøper er forpliktet til å gjennomføre handelen uavhengig av om kjøper på overtakelsestidspunktet er godkjent av borettslaget som ny andelseier. Risikoen for å bli godkjent som ny andelseier påhviler kjøper.  Dersom kjøper på overtakelsestidspunktet ikke er godkjent som ny andelseier, har kjøper dog ikke rett til å ta eiendommen i bruk, jf. borettslagslovens § 4-5 (2).   Kjøper kan gå til søksmål mot borettslaget dersom kjøper mener manglende godkjennelse ikke er saklig begrunnet.

  Regnskap/budsjett/kostnadsøkninger
  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt av styret/årsmøtet/generalforsamling.

  Lånebetingelser fellesgjeld
  Lånenummer: OBBK02-98207886653 Type lån: A Restsaldo: 474.070,- Restløpetid: 27 år 3 md. Terminer pr. år: 12 Type rente: Flyt Rente: 4,75% Andel fellesgjeld: Lånenummer: * OBOS01-98207553468 Type lån: A Restsaldo: 7.977.775,- Restløpetid: 23 år 6 md. Terminer pr. år: 12 Type rente: Flyt Rente: 4,75% Andel fellesgjeld: Mulighet for individuell nedbetaling på hele eller deler av fellesgjeld (IN-lån): Nei

  Sikringsordning fellesgjeld
  Borettslaget er ikke tilknyttet en sikringsordning mot tap av felleskostnader. 

  Borettslagets forsikringsselskap
  Gjensidige Forsikring

  Polisenummer felles forsikring
  77209893

  Vedtekter/husordensregler
  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i gjeldende vedtekter og husordensregler.

  Dyrehold
  Det er tillatt med dyr i borettslaget under forutsetning av at eier aksepterer borettslagets regler for dyrehold. Signert erklæring om dyrehold vedlegges søknad. Ved innflytting skal det meldes til styret at eier har husdyr.

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 301/228/111: 26.01.1882 - Dokumentnr: 900007 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:0301 Gnr:228 Bnr:384 27.08.1986 - Dokumentnr: 52830 - Best. om adkomstrett Rettighet hefter i: Knr:0301 Gnr:228 Bnr:386 Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v. Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen 25.08.1988 - Dokumentnr: 56988 - Best. om adkomstrett Rettighet hefter i: Knr:0301 Gnr:228 Bnr:282 Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v. Med flere bestemmelser 03.08.1999 - Dokumentnr: 41573 - Erklæring/avtale Rettighet hefter i: Knr:0301 Gnr:228 Bnr:284 Gårdsromerklæring Bestemmelse om parkering/lagring(forbud) Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m. Bestemmelse om adkomstrett Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune v/direktøren for Bolig- og eiendomsetaten Plikt til å utbedre eiendommen i samsvar med kommunale krav til bostandard ved utbedring (30 år) og kommunens minstekrav ved utbedring av gårdsrom i boligkvartaler i indre by Med flere bestemmelser 08.05.2000 - Dokumentnr: 25641 - Erklæring/avtale Rettighet hefter i: Knr:0301 Gnr:228 Bnr:113 Snr:1 Rettighet hefter i: Knr:0301 Gnr:228 Bnr:113 Snr:2 Rettighet hefter i: Knr:0301 Gnr:228 Bnr:113 Snr:3 Rettighet hefter i: Knr:0301 Gnr:228 Bnr:113 Snr:4 Rettighet hefter i: Knr:0301 Gnr:228 Bnr:113 Snr:5 Rettighet hefter i: Knr:0301 Gnr:228 Bnr:113 Snr:6 Rettighet hefter i: Knr:0301 Gnr:228 Bnr:113 Snr:7 Rettighet hefter i: Knr:0301 Gnr:228 Bnr:113 Snr:8 Rettighet hefter i: Knr:0301 Gnr:228 Bnr:113 Snr:9 Rettighet hefter i: Knr:0301 Gnr:228 Bnr:113 Snr:10 Rettighet hefter i: Knr:0301 Gnr:228 Bnr:113 Snr:11 Rettighet hefter i: Knr:0301 Gnr:228 Bnr:113 Snr:12 Best. om bruk av gårdsrom Bestemmelse om garasje/parkering Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m. Bestemmelse om adkomstrett Forpliktelse til å utbedre eiendommen i samsvar med kommunale minstekrav Med flere bestemmelser Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune ved direktøren for Bolig- og eiendomsetaten Gjelder denne registerenheten med flere

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det gjøres oppmerksom på at eiendommen er oppført før dagens regler om midlertidig brukstillatelse og ferdigattest. Følgende dokumentasjon foreligger: Ekspedisjonsdokument for vaaningshus datert 1898. Kirkegårdsgata 3 A - Bruksendring fra melkebutikk til bolig - H0102, ref. Saksnummer 202300669 - Byggesak. Byggetegninger Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men de stemmer ikke med dagens bruk. Leiligheten er ombygget i forhold til opprinnelige byggetegninger. Dagens planløsning er ikke byggemeldt eller godkjent. Det er gitt rammetillatelse for bruksendring av andelen. Det er der opplyst hvilke tiltak som må utføres. Dette knytter seg til bl.a.: - Bytte av 3 vinduer. - Ventilasjon. - Ombygging/utvidelse av bad. Det gjøres særskilt oppmerksom på at leiligheten er godkjent som en melkebutikk. Den er senere ombygget og innredet til dagens bruk, som en 2- roms leilighet. Denne ombyggingen er ikke omsøkt eller godkjent. Det foreligger tillatelse til bruksendring av leiligheten. Arealene som utgjorde melkebutikken bruksendres til kjøkken og stue, og areal som utgjorde lager bruksendres til soverom. Eksisterende bad rives og utvides, og innvendige døråpninger flyttes og utvides. Fasaden i 1. etasje er sist godkjent med dør og forretningsvindu, og fasade mot gate tilbakeføres til opprinnelig uttrykk med leilighetsvinduer. Nye vinduer vil være gode kopier i tråd med Byantikvarens momentliste. Vinduene er av type Bykle Isokitt, med kittfals og uttrekt losholt. Det er beskrevet tilgjengelighet for leiligheten. Det er ikke bemerket, men man må være klar over høydeforskjell fra gulv i trappeoppgang, og til gulv i entre som er på 28 cm.

  Vei, vann og avløp
  Offentlig vei, vann og avløp. 

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen er regulert til boligområde iht. reguleringsplan s-2255, vedtaksdato 28.07.77. Disp. plan bystyrets vedtak 16.06.82 (Sofienberg)

  Adgang til utleie
  Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (1) nr. 3 har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene. Vi gjør særskilt oppmerksom på at andelen ikke er godkjent som bolig og ikke kan leies ut til boligformål.

  Legalpant
  Borettslaget har legalpant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

  Kommentar bo- og driveplikt
  Det er ikke bo- og driveplikt på eiendommen.

  Kommentar konsesjon
  Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.

  Kommentar odelsrett
  Det er ikke odel på eiendommen.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse. 

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  2 000 000 (Prisantydning) 574 950 (Andel av fellesgjeld)   2 574 950 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte)   9 832 (Omkostninger totalt)   2 584 782 (Totalpris inkl. omkostninger)

  Omk. kjøper beløp
  9832

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon. Det forutsettes av skjøtet tinglyses på ny eier, med mindre det er tatt andre forbehold i budgivningen. 

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har ikke kunnet tegne boligselgerforsikring på boligen i henhold til vilkår. Selger har likevel utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 2,5% av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale.

Lars Berge

Megler

Lars Berge

48 99 20 04

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev