aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til visning i Kløfterhagen 37A!

Oslo Kløfterhagen 37A

Pent enderekkehus med nydelig utsikt, usjenert tomt og trivelige uteplasser. Barnevennlig nær skoler, T-bane og marka.

 • 5 390 000
 • BRA 98 m²
 • 3 soverom
 • PRISANTYDNING5 390 000
 • OMKOSTNINGER16 660
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER5 593 681
 • EIENDOMSTYPERekkehus
 • EIERFORMBorettslag
 • BYGGEÅR1 977
 • SOVEROM3
 • AREALP-rom 95 m²
 • ANDEL FELLESGJELD187 021
 • FELLESKOST./MND5 532
 • TOMT43 475 m²
 • EIERFORM TOMTFellestomt
 • ENERGIMERKINGF
 • 5 390 000,- (Prisantydning)
  187 021,- (Andel av fellesgjeld)
  --------------------------------------------------------
  5 577 021,- (Pris inkl. fellesgjeld)

  Omkostninger
  5 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  480,- (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument)
  480,- (Tinglysingsgebyr BRL-skjøte)
  7 728,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
  --------------------------------------------------------
  16 660,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  5 593 681,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
- Velholdt, familievennlig rekkehus.
- Fin endebeliggenhet ved Østmarka.
- Usjenert uterom og flere uteplasser.
- Nydelige utsiktsforhold mot nordvest.
- Entré med skyvedørsgarderobe.
- Kjøkken som ble oppgradert i 2014.
- Integrerte hvitevarer på kjøkkenet.
- Luftig stue med utgang til terrasse.
- Pent, flislagt bad med regnfallsdusj.
- Vaskerom med toalett og gulvvarme.
- Tre soverom med garderobeskap.
- Lagringsplass i bod inne og ute.

Planløsning
1. etasje: Entré, gang, soverom, vaskerom/wc og kjøkken.
2. etasje: Trapperom/gang, bad/wc og 2 soverom.
U. etasje: Stue og bod.

Annet: Utebod på ca. 5 kvm.

Kløfterhagen 37A, Oslo

 • Entré
  Boligen har et pent inngangsparti med hellelagt adkomst, lun velkomstterrasse og veggmontert utebelysning. Vel inne er det en fin entré med hvitmalte vegger og sandfargede fliser på gulvet. Yttertøy, sko og utstyr ryddes enkelt bort i en romslig skyvedørsgarderobe. Videre inn fra entreen ligger boligens trappegang med adkomst til soverom, vaskerom/wc og kjøkken.

  Kjøkken
  Kjøkkenet ble pusset opp i 2014, og rommet har parkett på gulvet, hvite, malte vegger og en koselig frokostplass. Store, nordvestvendte vinduer byr på nydelig utsikt, og med adkomst til balkongen kan kaffekoppen og måltider enkelt tas med ut i solen.

  Kjøkkeninnredningen har hvite, profilerte fronter, takhøye overskap og mørkegrå laminatbenkeplate med oppvaskkum i stål. Over benken er det god arbeidsbelysning og hvite fliser som står godt til resten av interiøret. Videre er kjøkkenet utstyrt med integrerte hvitevarer som oppvaskmaskin, stekeovn, koketopp og ventilator.

  Stue
  Stuen ligger i underetasjen og kan skilte med luftig atmosfære og god møbleringsfrihet. Her er det plass til både sofagruppe og spisestue, og rommet har utgang til en romslig, dels overbygd markterrasse. Dagslyset som strømmer inn via de store skyvedørene gjenspeiles fint i de hvitmalt overflatene, og rommet har gyllen, trestavs parkett på gulvet.

  Bad/wc/vaskerom
  Boligen inneholder et bad/wc og et vaskerom/wc. Badet ligger fint plassert mellom soverommene i andre etasje, og ble stilrent oppgradert i 2011. Rommet har hvite fliser på veggene, downlights i himlingen og grå fliser på gulv med gulvvarme.

  Baderomsinnredningen har hvite fronter og består av en heldekkende servant på en skapseksjon, et høyskap og et dobbelt speilskap med integrert belysning. Videre har badet et vegghengt toalett og et dusjhjørne med regnfallsdusj og innfellbare glassdører.

  Vaskerom/wc
  Vaskerommet ligger i første etasje, og har hvitmalte vegger og matchende fliser på gulv med gulvvarme. Innredningen har profilerte fronter og består av en heldekkende servant på en skapseksjon, to veggskap, et stort speil og en hvit. plassbygd laminatbenkeplate. Under benken er det opplegg for vaskemaskin, og rommet er videre utstyrt med toalett og mekanisk avtrekk.

  Soverom og garderobe
  Rekkehuset har tre lyse, gode soverom. To av soverommene har skråtak og ligger i andre etasje på hver side av badet. Det siste soverommet ligger i første etasje med adkomst fra trappegangen. Det er garderobeskap på alle soverommene og skyvedørsgarderobe i entreen. Godt med lagringsplass finnes i en bod i underetasjen og i en sportsbod ved inngangspartiet.
 • Boligen ligger i et skjermet og barnevennlig boligområde på Lindeberg, i bydel Alna i Oslo. Eiendommen ligger inntil Østmarka med 50 meter til skogen og 750 meter til lysløype. Kort vei til E6-aksen for rask transport på strekningen Oslo sentrum/Gardermoen, og videre til hele det sentrale Østlandsområdet. Stedet har også et godt kollektivt transporttilbud, samt flere skoler, barnehager, servicetilbud og idrettsfasiliteter.

  Østmarka byr på et mylder av stier, turveier og vann. Lutvann ligger i nærheten og er et eldorado for padling, fisking og fridykking. Badeplass finnes på nordsiden av vannet. Andre rekreasjonsmuligheter i nærområdet er Nordre Lindeberg gård, Lindeberg idrettspark og Jerikobakken som er en populær alpinbakke. Det er gode akemuligheter ved siden av bakken, som også tilbyr varmestue og utlån av utstyr.

  Fra Lindeberg går det vei til Verdensparken på Furuset. Parkanlegget har store grøntområder med flere møteplasser, lekelandskap, samt en idyllisk bekk som bidrar til ekstra sjarm. Her er også et flott amfi, frukthage og Norges første parkouranlegg.

  Servicetilbud
  Dagligvarehandelen kan gjøres på blant annet Kiwi og Bazaar. Lindeberg nærsenter har et variert utvalg med apotek, frisør og kafe, samt helse- og velværetilbud. Alnasenteret er landets største faghandelssenter med store varehus og serviceenheter, og ligger kun en liten kjøretur unna. Videre ligger Lørenskog med både Metro Senter og Lørenskog Storsenter godt innen rekkevidde.

  Kollektivtilbudet i området består av buss og T-bane. Nærmeste holdeplass er Lindeberg som ligger ca. 5 min gange fra boligen. Det er også 600 meter til Flybussen - under en halvtime til sentrum og under en halvtime til Gardermoen. Ved å benytte bil fra Lindeberg senter tar det ca. 6 min til Alna Senter, 9 min til Lørenskog sentrum, 12 min til Lillestrøm, 12 min til Oslo S og 29 min til Oslo lufthavn.

  Fra eiendommen er det gangavstand til Jeriko barneskole og Lindeberg barne- og ungdomsskole. Nærmeste videregående skoler er Natur, Bjerke og Hellerud. Det finnes også et godt utvalg av både private og kommunale barnehager i området.
 • Veletablert boligområde bestående av eneboliger, rekkehus og småhus.
 • Se vedlagte kart. Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger.
 • Fundamentert med støpt plate til antatt fast grunn/stabile masser. Oppført med plate på mark i betong. Grunnmur av betong. Over grunnmur er boligen oppført i trevirke med panel på fasader. Saltak i trevirke tekket med takplater og utvendige takrenner og nedløp i stål. Vinduer og dører i trevirke med 2-lags glass. Terrasse og terrasseplatting i trevirke.

  Følgende bygningsdeler har fått tilstandsgrad IU; ikke undersøkt:
  Utvendig > Taktekking
  Utvendig > Utvendige trapper: Utvendige trapper er snødekt og derfor ikke nærmere vurdert.
  Våtrom > Tilliggende konstruksjoner våtrom > Vaskerom/Toalett
  Tomteforhold > Terrengforhold: Tomten er snødekt og derfor ikke nærmere vurdert.

  Følgende bygningsdeler har fått tilstandsgrad 2; avvik som kan kreve tiltak:
  Utvendig > Nedløp og beslag: Det er ikke tilfredsstillende bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur.
  Dette åpenbarer seg i form av at nedløpet er avsluttet 15-20 cm over løvfanger og at nedløpet på nedsiden
  av huset ikke er ført skikkelig inn i drensledning.
  Utvendig > Takkonstruksjon/Loft: Det er avvik: Jeg klarer ikke å avdekke hvor luftingen av konstruksjonen går.
  Utvendig > Dører: Det er påvist andre avvik: Ytterdøren har mindre svelleskader mot terskelen på 2 steder.
  Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til
  rekkverkshøyder. Det er værslitt/oppsprukket trevirke/trepaneler. Punkt 1; Rekkverket er 94 cm og dagens krav er 100 cm. Rekkverket er følgelig lavere enn dagens krav. Punkt 2; Noe slitasje/vedlikeholdsetterslep på rekkverket.
  Innvendig > Overflater: Overflater har en del slitasjegrad utover det en kan forvente. Gjelder i hovedsak parkettgulvet i 1.etsjae som har endel oppsprekking og slitasje.
  Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Det er målt ca 22 mm skjevt på det meste.
  Innvendig > Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
  Innvendig > Innvendige trapper: Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav Våtrom > Overflater Gulv > Bad/wc: Det er påvist sprekker i fliser. Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Punkt 1; 1 skadet flis mellom innredningen og dusjsonen. Punkt 2; Selvforklarende.
  Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad/wc: Det er påvist skader på innredning. Typiske svelleskader på innredningen sider mot gulvet. Oppstår som følge av fuktbelastning over tid.
  Våtrom > Ventilasjon > Bad/wc: Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør.
  Våtrom > Overflater Gulv > Vaskerom/Toalett: Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm.
  Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Vaskerom/Toalett: Det kan ikke konstateres synlig bruk av
  membran/tettesjikt på våtrommet. Dette har tilsynelatende ikke gjort noen skade på tilstøtende bygningsdeler(besiktet fra undersiden), men rommet benyttes ikke til dusjong o.l, så det utsettes heller ikke for daglig direkte fuktbelastning
  Tekniske installasjoner > Vannledninger - Antatt byggeår: Det er påvist rustdannelser på jernrør. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger. Det mangler tettemuffer i enden av varerør på rør-i-rør-system. Punkt 1; Selvforklarende. Punkt 2; Rustdannelser synlig på hendelen til stoppekranenen. Disse ble funskjonstestet og fungerer tilsynelatende ok. Punkt 3; Dette mangler på et av 2 rør bak luken i 2.etasje og begge rørene bak luken i underetasjen.
  Tekniske installasjoner > Avløpsrør: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger.
  Tekniske installasjoner > Varmtvannstank: Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift.
  Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg: Hovedsikring og strømmåler i skap på fellesområder. Automatsikringer i sikringskap plassert i entré/gang. Jordfeilbrytere på alle kurser.

  For ytterligere informasjon, se vedlagte tilstandsrapport.
 • Bra/P-rom: 98/95 m²

  1. etasje: Bra/P-rom: 37/37 m². P-rom består av: Entré, gang, soverom, vaskerom/toalett og kjøkken.
  2. etasje: Bra/P-rom: 30/30 m². P-rom består av: Trapperom/gang, bad/wc og 2 soverom.
  Underetasje: Bra/P-rom: 31/28 m². P-rom består av: Stue.

  Sekundær-rom: 3 m². S-rom består av: bod. Utebod på ca 5 m².
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Rekkehuset er elektrisk oppvarmet med panelovner og med gulvvarme på bad/wc, i entré og vaskerom/wc. Ventilasjonen er naturlig, med unntak av mekanisk avtrekk fra kjøkken, bad/wc og vaskerom/wc. En varmtvannsbereder på 120 liter er plassert på loftet. Sikringsskap med automatsikringer og jordfeilbrytere er montert i entreen.
 • Boligen ligger fint til på enden av husrekken, noe som sørger for solrike utearealer på tre sider. Tomten er pent opparbeidet med plen, trær, prydbusker og steinbelagte områder, og hagen er rammet inn med tett, frodig hekk. Selger har en liten hageflekk hvor de høster både rabarbra, rips, bringebær, epler og diverse krydderurter hver sommer. Det er hellelagt gangsti til en sydøstvendt velkomstterrasse, og boligen har en romslig, dels overbygd markterrasse mot vest. Markterrassen har dekke i tre, levegg og veggmontert utebelysning.

  Over markterrassen er det en balkong på ca. 9,5 kvm med adkomst fra kjøkkenet. Her er det langstrakt, nydelig utsikt over Lillomarka, Grefsenkleiva og helt til Holmenkollen, samt fin plass til sittegruppe. Balkongen har dekke i tre, tett rekkverk og levegg mot naboen, og på husveggen er det montert bred markise. Fellestomten er opparbeidet med plen, prydbusker, asfalterte gangveier og et areal for lek/ballspill.
 • Borettslaget har både garasjeanlegg og gjesteparkeringsplass. Øvrig parkering finnes etter områdets gjeldende bestemmelser.
 • Offentlig tilknyttet.
 • Forretningsfører: OBOS BBL
 • Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i borettslagets styre og/eller generalforsamling.

  Østre Lindeberg Borettslag består av 320 andelsleiligheter. Første innflytting skjedde i 1977. Tomten, kjøpt i 1986 er på 59 056 m2. Borettslagets hjemmeside: https://vibbo.no/ostre-lindeberg/om

  Varmepumpe
  Installasjon og bruk av varmepumper er ikke tillatt.

  Vaktmester
  Borettslaget kjøper vaktmestertjenester av Brøtmet park og vedlikehold.

  Parkering
  Borettslaget har P-plasser/garasjeplasser som leies ut etter ventelister. Ordningen med parkeringsselskap videreføres. Firmaet P-Service AS foretar kontrollen. Ekstraordinær generalforsamling i feb. 2021 besluttet at det vil bli satt igang kameraovervåkning i og rundt garasjene i borettslaget.

  Aktuelle saker
  Det utarbeides et nytt beslutningsgrunnlag for våtromsrehabilitering til generalforsamling basert på de aktuelle endringene i bl.a. renter og prisutvikling i forhold til opprinnelige prosjektbetingelser presentert tidligere for borettslaget. Det er usikkert hva som skjer videre i forhold til våtromsrehabilitering i borettslaget.

  STØRRE VEDLIKEHOLD OG REHABILITERING, de siste 10 år:
  2020
  Avfallsbrønner
  - Investert i 21 nedgravde brønner på 5 forskjellige standplasser.

  2018
  - Bytte av kabel-TV og bredbåndleverandør: HomeNet er leverandør av TV-og bredbåndstjenester fra 01.07.2018
  - Vedlikehold av garasjedekket: Gjelder Kløfterhagen 9, Øvre
  - Utbedring av enkelte rekkehustak: Gjelder Kløfterhagen

  2017
  Ventilasjon, søppelsjakt, drenering, vaktmestergarasjen, ny port garasje:
  - Rens av søppelsjaktene og ventilasjonsanleggene i blokkene.
  - Utbedring av vaktmestergarasjen.
  - Utskifting av interne skilt.
  - Større dreneringsjobb i Kløfterhagen 35.
  - Ny port til garasjeanlegget Kløfterhagen 9 nedre plan.
  - Ny ståltrapp i Jerikoveien.

  2016
  Utomhus, gjerde, velferdsrom:
  - Oppgradert utearealene med nye lekeapparater
  - Nye gjerder
  - Nytt kjøkken og oppussing av velrommet

  2015
  Fasade blokker:
  - Maling av blokker og rekkverk

  2014
  Fasade rekkehus, asfaltering:
  - Asfaltering, maling av rekkehusene

  2012
  Utomhus:
  - Større dreneringsjobb i Jerikoveien 43

  2011
  Utomhus, ventilasjon, stoppekraner m.m.:
  - Felling av trær på fellesområdet
  - Rensing av ventilasjonsanlegget blokker
  - Innkjøp av traktor, og annet mindre utstyr
  - Nye brannslukningsapparater garasjeanlegg
  - Skiftet til nye stoppekraner for utekraner rekkehus
  - Montert sklisikring rekkehus etter pålegg fra Oslo kommune
  - Brann- og redningsetaten. Utbedret veien ved Jerikoveien 49 og 51 27 Østre Lindeberg Borettslag

  Se vedlegg eller kontakt megler for mer info.
 • Det er utlyst parallell avklaring av forkjøpsretten og avklaring skjer kort tid etter endt budrunde. Meldefristen er utgått og det er medlemmer som har meldt interesse. Dersom aksept av bud skjer mer enn 3 måneder etter at varsel om salg er sendt borettslaget, må forkjøpsretten utlyses på nytt, jf. burettslagsloven § 4-15. Det vil da kunne gå noe lenger tid før forkjøpsretten er avklart. Kontakt megler dersom det er behov for ytterligere informasjon.
 • Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.
 • Det er tillatt med dyrehold i borettslaget. Andelseier har ansvar for å påse at dyreholdet ikke er til sjenanse for andre.
 • Gjensidige Forsikring
  Polisenummer: 82174384
 • Formuesverdi som primærbolig kr 1 329 738 per 21.12.31
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 4 787 055 per 21.12.31
 • 5 532 pr. mnd. TV/bredbånd, felles byggforsikring, kommunale avgifter, drift og vedlikehold, betjening av fellesgjeld, samt øvrige driftskostnader.
  Borettslagsmodellen innebærer at en andelseier kan bli ansvarlig for felleskostnader andre andelseiere ikke betaler, herunder felleskostnader for usolgte andeler i et prosjekt. Enkelte borettslag er tilknyttet en sikringsordning som reduserer borettslagets risiko for tap på grunn av andelseiernes betalingsmislighold. En avtale om sikringsordning kan sies opp, være tidsbestemt og beløpsmessig avgrenset.

  Innkreving eiendomsskatt: I månedene mai, juni, september og november påløper det eiendomsskatt for enkelte leiligheter i borettslaget. Dette fremkommer som egen spesifikasjon på felleskostnadene i disse månedene. I 2019 var eiendomskatten totalt kr 280 for hele borettslaget.
 • Andel fellesgjeld kr 187 021,- pr. 22.12.01.
  Andel fellesformue kr 13 555,- pr. 31.12.21.
 • Lånenummer: OBBK01-98207680710
  Type lån: Annuitetslån
  Restsaldo: 53.488.499,-
  Restløpetid: 15 år 5 mnd
  Terminer per år: 12
  Rente: Flytende, 3,80%
  Andel av saldo: 187.021,-
 • Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for
  overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende
  innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av
  partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato.
 • Felleskostnader, strøm, innboforsikring og lignende. Listen er ikke uttømmende.
 • Følgende attester foreligger:
  Kløfterhagen 37A-F - Innkledning vindfang - Ferdigattest - 1982
  Kløfterhagen 37 - Fasadeendring - Terrasse med skyvedør - Østre Lindeberg borettslag - Ferdigattest
  Kløfterhagen 37A-F - Rekkehus R. 30 - Ferdigattest - 1979
 • Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (1) nr. 3 har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene.
 • Eiendommen er konsesjonsfri.
 • Det er ikke odel på eiendommen.
 • Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
 • Borettslaget har lovbestemt første prioritets pant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.
 • Området er regulert til byggeområde for boliger, tomt for offentlig bygning (barneinstitusjon/daginstitusjon), friområde, kombinert bebyggelse og anleggsformål, diverse veiareal. Kopi av reguleringskart og reguleringsbestemmelser kan sees hos megler.
 • Andelsnr. 103 Orgnr. 954673413 i Oslo kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtagelse etter nærmere avtale med selger.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Meglers vederlag er avtalt til 1% av salgssum. I tillegg kommer kr 39 700,- og utlegg kr 11 595,-. Dersom eiendommen ikke blir solgt, skal selger betale kr 30 000,- samt påløpte tillegg og utlegg iht. oppdragsavtalen. Alle priser er inkl. mva.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Charlotte Ager-woxholtt
  Magnus Ager-woxholtt
Bendik Haug

Megler

Bendik Haug

97 95 10 43

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev