aktiv-eiendomsmegling
Kjersti Sollied v/ Aktiv Torshov har gleden av å presentere Kristiansands Gate 12C!
Kjersti Sollied v/ Aktiv Torshov har gleden av å presentere Kristiansands Gate 12C!

OSLO Kristiansands gate 12C H0513

Lys 5-R over to plan med balkong, garasje, heis og nytt bad(2024). Nært alt du trenger i hverdagen! Oppussingsobjekt

  • kr 8 600 000
  • BRA-i 108 m²
  • 4 soverom
  • Prisantydningkr 8 600 000
  • Omkostningerkr 9 221
  • Totalpris inkl. omkostningerkr 9 244 221
  • EierformAndel
  • Byggeår1980
  • Soverom4
  • Andel fellesgjeldkr 635 000
  • Felleskostnaderkr 6 875
  • Tomt2 093 m²
  • Eierform tomtEiet
  • 8 600 000 Prisantydning -------------------------------------------------------- 635 000 Andel av fellesgjeld -------------------------------------------------------- 9 235 000 Pris inkl. fellesgjeld -------------------------------------------------------- Omkostninger 7 200 Boligkjøperforsikring ? fem års varighet (valgfritt) 2 800 Boligkjøperforsikring Help Pluss - ett års varighet (valgfritt) 7 981 Gebyr avklaring forkjøpsrett 240 Panteattest kjøper 500 Tinglysningsgebyr hjemmelsoverføring 500 Tinglysningsgebyr pantedokument -------------------------------------------------------- 9 221 Omkostninger totalt 16 421 (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 19 221 (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- 9 244 221 Totalpris. inkl. omkostninger 9 251 421 Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 9 254 221 Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Meld deg på visning!

Påmelding
Plantegning 5.etasje med mål fra takstmann
Kjersti Sollied v/ Aktiv Torshov har gleden av å presentere Kristiansands Gate 12! En lys og innbydende 5-roms på trivelige Sagene. Beliggende i 5./6. etasje, tilbyr denne leiligheten på to plan en unik mulighet til å skape ditt drømmehjem. Leiligheten har 4 soverom, balkong med gode solforhold og nydelig utsyn over byen, og inkluderer både garasjeplass og heis. Badet er oppgradert i 2024, mens resten av leiligheten er et moderniseringsobjekt med stort potensial. Separat kjøkken gir gode muligheter for en fleksibel planløsning. Boligen ligger nær alt du trenger i hverdagen, med Rema 1000 kun ett minutt unna og gode kollektivforbindelser rett i nærheten. Dette er en sjelden mulighet til å forme en bolig etter dine egne ønsker i et attraktivt område. Velkommen til visning!
Store vindusflater som slipper inn godt med lys. Leiligheten er gjennomgående, og har vinduer på to sider

Kristiansands gate 12C H0513, Oslo

  • Tomt
    2093m²

    Beskrivelse av tomt
    Felleseiendommen består av et fint tun som er pent opparbeidet med asfalterte internveier, steinsatte gangarealer, lekeplass, felles sittegrupper, flotte trær og beplantning.

    Beliggenhet
    Kristiansandsgate 12C ligger i bydelen Sagene, som er kjent for sin sjarmerende atmosfære og gode tilgang til både natur og byliv. Her får du en beliggenhet som kombinerer nærhet til natur, byliv og gode servicetilbud. Her vil du bo i et rolig og ettertraktet område med enkel tilgang til alt du måtte trenge i hverdagen. Kun en kort spasertur fra boligen finner du grønne områder som gir deg en pause fra byens larm. Med nærhet til idylliske parker og turstier, kan du nyte avslappende gåturer, joggerunder eller en stille stund i naturen. Dette området er perfekt for deg som verdsetter å ha naturen tett på, uten å måtte gi slipp på byens fasiliteter. For daglige innkjøp har du flere matbutikker i umiddelbar nærhet, som gir deg alt du trenger på vei hjem fra jobb eller en lørdagstur. Du finner også større kjøpesentre kun en kort kjøretur unna, hvor du kan handle alt fra dagligvarer til klær og elektronikk. Storo Storsenter er et av Oslos største kjøpesentre og tilbyr et omfattende utvalg av butikker, restauranter og tjenester. Dette er noe som gjør det til et populært shoppingmål for både lokale innbyggere og besøkende. Fra Kristiansandsgate 12C er det omtrent 1,5 kilometer til Storo Storsenter, en avstand som tar cirka 15-20 minutter å gå. Alternativt kan du ta buss eller sykle, noe som gjør det enkelt å kombinere en shoppingtur med en kort utflukt. I nærområdet finner du et rikt utvalg av koselige kaféer og spisesteder som passer perfekt for en uformell lunsj, en hyggelig middag eller en kaffepause. Her kan du utforske lokale favoritter eller nyte en rolig ettermiddag med en god bok og noe varmt i koppen. Med et godt kollektivtilbud rett rundt hjørnet, kommer du deg enkelt rundt i byen. Bussholdeplasser med hyppige avganger gjør at du raskt kan komme deg til sentrum eller andre deler av byen, enten det er for jobb eller fritid. For de som pendler, er det også god tilgang til togstasjoner og hovedveier, som gjør reiseveien smidig og effektiv. Her bor du i rolige omgivelser, med praktisk nærhet til nødvendige tjenester og gode kollektivforbindelser, som til sammen skaper et optimalt utgangspunkt for hverdagslivet.

    Adkomst
    Det vil bli satt opp visningsskilt under visning. Se vedlagte veikart for kjørebeskrivelse til eiendommen.

    Bebyggelse
    Bebyggelsen består hovedsakelig av klassiske bygårder fra tidlig 1900-tall, med et sjarmerende preg og velholdte fasader. Området har en god blanding av eldre mursteinsbygninger og nyere leilighetsbygg.

    Barnehage/skole/fritid
    Det er flere skoler og barnehager i nærområdet.

    Skolekrets
    Leiligheten sogner til Bjølsen skole og Voldsløkka ungdomsskole.

    Offentlig kommunikasjon
    Godt kollektivtilbud med både trikk og buss. Det er kun 3 minutter gange til busstoppet i Kierschows gate og 12 minutter gange til trikke stoppet på Torshov.

    Byggemåte
    Se fullstendig tilstandsrapport utarbeidet av takstmann Trond Bratvold i salgsoppgaven. Yttervegger: Hovedbærekonstruksjon i støpt betong. Teglsteinsfasader og utfyllende vegger i bindingsverk med panel/plater. Takkonstruksjon: Flatt tak i betongkonstruksjon, antatt tekket med papp/ folie. Trapper: Malt trappeoppgang med støpte betongtrapper til repoer og leilighetene. Heis: Det er heis i blokken. Leiligheten fremstår som ett oppussingsobjekt på befaringsdagen. Dette gjelder ikke bad og vaskerom som er nye. Bygninger kan ha skjulte feil og mangler som er vanskelig å oppdage ved befaring. Særlig kritiske områder er membranløsninger i våtrom, isolasjon i gulv, vegger og himlinger, vann- og avløpsrør og evt. drenering. Elde og utidsmessighet kombinert med endret bruk, kan over tid avdekke skjulte feil og mangler som ikke oppdages ved visuell kontroll. Det gjøres oppmerksom på at dette er en "nivå 1" rapport, dvs. kun en visuell befaring av overflater. Tilstandsrapporten inneholder bare avvik som den bygningssakskyndige kan se eller kontrollere med enkle hjelpemidler. Byggets alder og vedlikeholdsmessige tilstand tilsier at det ved oppussing og ombygning vil kunne avdekkes feil og mangler ved bygget. Etasjeskiller er av betongdekke. Det ble målt fall på gulv ved bruk av Leica LINO L2. Det er kun gjort punktmålinger av gulvet på befaringen. Svanker eller lignende kan forekomme. Det er målt høydeforskjell på ca 10 mm i stue gjennom hele rommet og målt ca 5 mm høydeforskjell over en lengde på ca 2 meter. Det er målt høydeforskjell på ca 10 mm på soverom gjennom hele rommet og målt ca 5 mm høydeforskjell over en lengde på ca 2 meter. Det er målt høydeforskjell på ca 17 mm på soverom i 5. etg gjennom hele rommet og målt ca 5 mm høydeforskjell over en lengde på ca 2 meter. Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk. Følgende har i tilstandsrapporten fått TG2 ( AVVIK SOM KAN KREVE TILTAK): - Utvendig > Vinduer: Det ligger vann mellom glassene på vinduet på det innerste soverommet i 5. etg. Det kan ikke utelukkes at flere av vinduene er punktert. For å lukke avviket må vinduer vedlikeholdes/byttes. - Innvendig > Overflater: Litt løst belegg i entré. Leiligheten fremstår som et oppussingsobjekt på befaringsdagen. Det må alltid forventes overflatebehandling og noe modernisering ved et eventuelt eierskifte. - Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg: Følgende har i tilstandsrapporten fått TG2 ( AVVIK SOM IKKE KREVER UMIDDELBARE TILTAK): - Innvendig > Innvendige trapper: Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyder opp til dagens krav. - Innvendig > Innvendige dører: Stedvis eldre dører. - Kjøkken > Overflater og innredning: Det er påvist skader på overflater/kjøkkeninnredning utover normal slitasjegrad. Følgende har i tilstandsrapporten fått TG3 (STORE ELLER ALVORLIGE AVVIK): - Ingen.

    Sammendrag selgers egenerklæring
    Det er salg ved fullmakt. Boligen har vært i hjemmelshavers eie i 31år og 3mnd. 2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? - Svar Ja, kun av faglært. I regi av borettslag. Arbeid utført i regi av borettslag. 2.1 Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet? - Ja. Totalrenovert bad og vaskerom. 2.2 Er arbeidet byggemeldt? - Ja. I regi av brl. 11. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? - Svar Ja, kun av faglært. I regi av borettslag. Abeid utført i regi av borettslag. 11.1 Foreligger det samsvarserklæring (i henhold til forskrift om elektriske lavspenningsanlegg)? - Ja.

    Innhold
    En flott familieleilighet over 2 plan. Boligen oppleves nesten som et rekkehus i byen. Boligen har store gode praktiske rom. Masse lys og godt med lagringsplass. Leiligheten består av stue, kjøkken, bad, vaskerom, gang og 4 soverom.

    Standard
    OVERFLATER: - Vinduer: Trerammer med 2-lags energiglass fra 2009 på stue og kjøkken. Eldre trerammer med 2-lags energiglass uten tydelig datomerking. - Dører: Brann- og lydklassifisert entrédør med kikkehull og sikkerhetslås. Glatte laminerte dører og eldre foldedører til begge soverom i 5. etg. - Gulv: Gulvbelegg/ linoleum i alle rom. - Vegger: Malte flater/ malt strie. - Tak: Malte flater i alle rom. - Trapp: Innvendig tretrapp mellom etasjene. ROM FOR ROM: Entré: Velkommen inn! Romslig entré med plass for å sette fra seg klær og sko. Stue: Takhøyde i stue på 2,39 m. Utgang til balkong fra stue, balkongen er på 10 m2. Flislagt gulv på balkongen. Kjøkken: Laminerte kjøkkenskrog med profilerte fronter, to dører med glassfelt, fliser mellom overskap og laminert benkeplate, lys/lyslist under overskap, dobbelkum med ettgreps blandebatteri og vifte over komfyr. Det er kullfiltervifte over komfyr og mekanisk ventilasjon fra kanal over skap. Det ble foretatt enkelt fuktsøk med MMS søkeinstrument, det ble ikke registrert noe forskjellige verdier på kjøkkengulv. Det er montert waterguard på kjøkken. Det anbefales å montere komfyrvakt. Bad / Vaskerom: Flislagt bad og vaskerom som er pusset opp i regi av borettslaget i 2024. Flislagte vegger på bad. Flislagt gulv med gulvvarme. Malte flater i tak. Hovedsluk i plast. JOTI sluk fra 2024. Synlig membran i sluk. Opplegg for vaskemaskin på vaskerom. Innredning og garnityr på bad fremstår med: veggmontert WC, dusjplass med vegger og servant med ettgreps blandebatteri i innredning. Det er trolig mekanisk avtrekk. Det er tilluftsspalte under dør. Feielisten ved dør er festet med spiker. Det ble foretatt enkelt fuktsøk med MMS søkeinstrument, det ble ikke registrert noe forskjellige verdier på badevegger. Dusjnisje på bad har en definert våtsone som er på minimum 1 meter ut på hver side utenfor dusjnisje. Dør på bad er plassert innenfor denne våtsonen. Dette har liten betydning hvis utførelsen rundt utforinger/gerikt er utført korrekt. Eneste dokumentasjon på at uavhengig kontroll skal være gjennomført er i ferdigattest hvor det fremgår at kontrollansvarlige for utførelsen har sørget for sluttkontroll og avsluttende gjennomgang av kontrolldokumentasjon for det ferdige tiltaket. Gjennom dette har den kontrollansvarlige bekreftet ovenfor kommunen at kontroll er foretatt med tilfredsstillende resultat i samsvar med tillatelser og krav gitt i medhold av plan- og bygningsloven. Det er ikke fremvist noe dokumentasjon på utførte arbeider på badet, badet er rehabilitert i regi av selskapet så det antas at styret sitter med full dokumentasjon på utførte baderomsarbeider. Ikke videre undersøkt av takstmannen. Hulltaking er ikke foretatt da bad er under 5 år og det foreligger dokumentasjon på utført arbeid. Det er i henhold til forskriften. Soverom: Skyvedørsgarderober på 3 soverom. Normal funksjon på garderober. Teknisk: Vannledninger: Kjøkken: PEX rør i underskap på kjøkken. Bad: Skjulte vannrør på bad. Fordelerskap på bad. Flomsikring til gulv med sluk. Kursoversikt i skap. Hovedstoppekran i skap på bad. Denne fungerte ved testing. Det er også montert waterguard i skap. Avløp: Det er felles avløpsrør i borettslaget. Avløpsrør i plast fra installasjoner på kjøkken og bad. Tilstandsgrad er kun vurdert utfra synlig avløp i boligen og byggeår. Det er naturlig å tro at det meste av avløp til bad og kjøkken er byttet i forbindelse med oppussingen i 2023. Ventilasjon: Naturlig ventilasjon med luftespalte i vindu. Det er felleskanal på kjøkken. Bygningen har den naturlige ventilasjonen som var vanlig på byggetiden. Ventilasjonsløsningen er enklere enn det som benyttes i dag. Sikringsskap: Sikringsskap plassert i gangen utenfor døren til leiligheten. Bruk av ikke jordede kontakter. Døren til skapet var låst på befaringsdagen og det var ikke nøkkel i leiligheten så skapet ble ikke åpnet og befart.

    Innbo og løsøre
    Alle taklamper medfølger. Kommode på vaskerom medfølger. I kjellerbod er det plassert 2 innerdører som vil følge leiligheten v/salg. Det er også montert hyller for oppbevaring i bod som også medfølger.

    Hvitevarer
    Hvitevarene montert på kjøkken medfølger.

    Moderninseringer og påkostninger
    Nytt bad 2024.

    TV/Internett/bredbånd
    Felleskostnader inkluderer Internett og kabel-TV

    Parkering
    Det er en garasjeplass til hver leilighet. Beboer som flytter internt i Borettslaget har anledning til å beholde eksisterende parkeringsplass ved søknad til styret. Ladepris: Det er styret som bestemmer prisen og justerer den fortløpende ift strømpris utviklingen. Det er Charge365 som er leverandør av boksen. Prisen er pt kr 1,60 pr kilowatt.

    Radonmåling
    Boligen ligger minimum tre etasjer over bakkenivå og radonmålinger er ikke relevant.

    Diverse
    Leiligheten ble profesjonelt vasket ut 29.08.2024. Den vil ikke bli ytterligere vasket før overtagelse.

    Prisantydning inkl. omkostninger
    8 600 000 Prisantydning -------------------------------------------------------- 635 000 Andel av fellesgjeld -------------------------------------------------------- 9 235 000 Pris inkl. fellesgjeld -------------------------------------------------------- Omkostninger 7 200 Boligkjøperforsikring ? fem års varighet (valgfritt) 2 800 Boligkjøperforsikring Help Pluss - ett års varighet (valgfritt) 7 981 Gebyr avklaring forkjøpsrett 240 Panteattest kjøper 500 Tinglysningsgebyr hjemmelsoverføring 500 Tinglysningsgebyr pantedokument -------------------------------------------------------- 9 221 Omkostninger totalt 16 421 (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 19 221 (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- 9 244 221 Totalpris. inkl. omkostninger 9 251 421 Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 9 254 221 Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

  • Oppvarming
    Leiligheten blir oppvarmet med elektrisk fyring. Varme i gulv på bad.

    Energiklasse
    E

    Info energiklasse
    Energikarakteren angir hvor energieffektiv boligen er, inkludert oppvarmingsanlegget. Energikarakteren er beregnet ut fra den typiske energibruken for boligtypen. Beregningene er gjort ut fra normal bruk ved et gjennomsnittlig klima. Det er boligens energimessige standard og ikke bruken som bestemmer energikarakteren. A betyr at boligen er energieffektiv, mens G betyr at boligen er lite energieffektiv. En bolig bygget etter byggeforskriftene vedtatt i 2010 vil normalt få C. Oppvarmingskarakteren forteller hvor stor andel av oppvarmingsbehovet (romoppvarming og varmtvann) som dekkes av elektrisitet, olje eller gass. Grønn farge betyr lav andel el, olje og gass, mens rød farge betyr høy andel el, olje og gass. Oppvarmingskarakteren skal stimulere til økt bruk av varmepumper, solenergi, biobrensel og fjernvarme. Energibehovet påvirkes av hvordan man benytter boligen, og kan forklare avvik mellom beregnet og målt energibruk. Gode energivaner bidrar til at energibehovet reduseres.

  • Formuesverdi primær
    2166168

    Formuesverdi primær år
    2022

    Formuesverdi sekundær
    8231439

    Formuesverdi sekundær år
    2022

    Info formuesverdi
    De beregnede boligverdiene beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Beregningene baserer seg på en modell ut fra størrelsen på bolig, boligtype, boligprisene i området for denne boligtypen, boligens alder og geografisk plassering. Formuesverdi beregnes ut fra hvordan type bolig det er snakk om: - primærboliger (boligen du selv bor i): Formuesverdien settes til 25 prosent av beregnet markedsverdi for boliger med markedsverdi under 10 millioner kroner primærboliger med markedsverdi over 10 millioner kroner: Opp til 10 milloner kroner verdsettes til 25 prosent av beregnet markedsverdi. Det over 10 millioner verdsettes til 50 prosent av beregnet markedsverdi i 2022 og til 70 prosent av markedsverdi i 2023. - sekundærboliger (utleieboliger mv): Formuesverdien settes til 100 prosent av beregnet markedsverdi i 2023 (95 prosent i 2022).Se skatteetaten for mer informasjon: https://www.skatteetaten.no/person/skatt/hjelp-til-riktig-skatt/bolig-og-eiendeler/bolig-eiendom-tomt/formuesverdi/

    Andre utgifter
    Det er eiendomsskatt i Oslo. Enkelte leiligheter er ilagt eiendomsskatt. Eiendomsskatt kreves inn via felleskostnader i månedene: mai, juni, september og november.

    Tilbud på finansiering
    Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.

    Andelsnummer
    82

    Part.obl.nr.
    948471396

    Felleskostnader pr. mnd.
    6875

    Andel fellesgjeld
    635000

    Andel fellesgjeld år
    2024

    Andel fellesgjeld per dato
    2024-07-31T22:00:00Z

    Andel fellesformue
    47453

    Andel fellesformue per dato
    2023-12-30T23:00:00Z

    Borettslaget
    Sageneterrassen Borettslag

    Borettslagets org.nr
    948471396

    Om borettslaget
    Sageneterrassen borettslag består av 87 leiligheter fordelt på 3 bygninger med adressene Kristiansands gate 12 A, B og C. Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS. Borettslaget er medeier i sameiet Gråbeinsletta, org. nr. 912 837 300. Sameie som består av 5 seksjoner, hvorav 1 samleseksjon bolig og 4 næringsseksjoner. Borettslaget har seksjon 1 (samleseksjon bolig) og seksjon 5 (garasjeseksjon), OBOS Forretningsbygg har seksjon 2 og 4 og Haber Norge AS (Rema 1000) har seksjon 3. Styrets leder er Harald Furnes. Borettslaget er forsikret gjennom Gråbeinsletta sameie. TRYG FORSIKRING med polisenummer 6596729. Selskapet eier 86,1 % av Gråbeinsletta Sameie. Rutinemessig jobber ISS hos oss normalt 2 timer hver dag. Det er inngått avtale med eget firma om vasking - Alliansen Renhold AS. I løpet av høsten 2018 ryddet Styret på dugnad det tidligere vaktmesterrommet i kjelleren. Vegger og gulv ble malt og noen treningsapparater satt inn. I rommet er det tredemølle, sykkel, vekter og litt annet. I kjelleren er et rom som kan benyttes for å øve musikk. Rommet står vanligvis avlåst, men man kan få tilgang ved å kontakte Styret. I kjelleren er et rom som kan benyttes f.eks. til å reparere en sykkel eller preparere ski. Se https://www.sageneterrassen.no det er også opprettet en lukket gruppe på Facebook for beboere. Det er tillatt å benytte både gass- og elektrisk grill. Dersom du eier, eller anskaffer hund, katt eller andre typer dyr, skal dette meldes på eget skjema til styret. Oppgraderinger i borettslaget de siste år: 2020 Etablert opplegg for lading av el-bil i garasjene 2020 Oppgradering av hovedtavle 2020 Røykluker i trappeoppgangene byttet ut 2020 Etterfestet plater på hele A-blokken 2019 Reparert fasaden over hovedinngangsdøren 2019 Røykvarslere ble byttet i alle leiligheter 2019 Utskifting til nye branndører i trappeoppgang 2018 Utskifting av samtlige leilighetsdører 2018 Utskifting av gulvbelegg i ganger og trappeoppgang, men ikke baktrapp i blokk C 2017 Utbedret skader i mur mellom A- og B-blokken. Stålbukk med ekstra bæring montert. 2017 Nytt ventilasjonssystem garasje 2017 Utskifting av belysning i fellesarealer og trappeoppganger 2017 Utskiftet blandeventil varmtvann 2017 Rens av ventilasjonssystemet 2017 Nytt gulvbelegg i fellesområdene 2016 Utskifting av låssystem 2016 Utskifting av lysarmatur i garasjene 2016 Utbedring av 3 lekkasjer fra bakgård 2015 Rehabilitering garasjegulv 2015 Oppgradert lekeplassen 2015 Porttelefoner skiftet ut 2015 Installert kamera og videoovervåking 2015 Skiftet postkassene 2013 Brannsikring i alle leiligheter. Utskifting av røykvarslere og ettersyn av utstyr 2012 Utskifting av dører og vinduer i hovedinngangspartiet, inngangen fra bakgården til A-blokken, og døren fra C-blokken (ved heisen) ut i bakgården 2012 Utskifting av vifter i ventilasjonssystemet 2011 Utskifting av radiosender i nedre garasje 2010 Nye heiser 2009 Rehabilitering av balkonger. Nye vinduer og dører. Utskifting av varmtvannsbereder 2008 Ny garasjeport øvre garasje 2005 Nye røykvarsler og uttrekksslange i leilighetene 2002 Rehabilitering garasjegulv 2001 - 2005 Skiftet stoppekran i leilighetene 2000 Takomlegging 1999 Skiftet vinduer (ikke på balkong)

    Gebyr forkjøpsrett
    7981

    Forkjøpsrett
    Forkjøpsretten blir avklart paralellt med salget.

    Styregodkjennelse
    Andelseier(e) kan kun eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan eie andelen. Kjøper skal godkjennes av borettslagets styre for at ervervet skal bli gyldig. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn. Kjøper er forpliktet til å gjennomføre handelen uavhengig av om kjøper på overtakelsestidspunktet er godkjent av borettslaget som ny andelseier. Risikoen for å bli godkjent som ny andelseier påhviler kjøper. Dersom kjøper på overtakelsestidspunktet ikke er godkjent som ny andelseier, har kjøper dog ikke rett til å ta eiendommen i bruk, jf. borettslagslovens § 4-5 (2). Kjøper kan gå til søksmål mot borettslaget dersom kjøper mener manglende godkjennelse ikke er saklig begrunnet. Dersom borettslaget er tilknyttet et boligbyggelag, er det ofte et krav fra boligbyggelagets side at kjøper må melde seg inn i boligbyggelaget før kjøper kan bli godkjent som ny andelseier i det aktuelle borettslaget. Det gjøres oppmerksom på at det vil kunne påløpe et innmeldingsgebyr til boligbyggelaget, og de fleste boligbyggelagene krever at innmeldingsavgiften skal være innbetalt før godkjenningen blir gitt. Innmeldingsgebyret faktureres kjøper direkte.

    Regnskap/budsjett/kostnadsøkninger
    Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt av styret/årsmøtet/generalforsamling. Det er i følge forretningsfører ikke planlagt noen økninger i felleskostnader i 2024.

    Lånebetingelser fellesgjeld
    Lånenr: OBOS01-98208203371 Typelån: A Restsaldo Brl: 7.515.059,- Restsaldo andel: 109.025,- Restløpetid: 15 år 7 md. Term pr. år: 12 Type rent: Flyt Rente: 5,79% Borettslaget har lagt til rette for at andelseiere kan innbetale sin andel av fellesgjelden på OBOS01-98208203371(IN-ordning). Konferer megler ved spørsmål. Lånenr: OBOS02-98208200402 Typelån: A Restsaldo Brl: 39.700.452,- Restsaldo andel: 525.796,- Restløpetid: 29 år 8 md. Term pr. år: 12 Type rent: Flyt Rente: 5,79%

    Sikringsordning fellesgjeld
    Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 ? tolv? måneder regnet fra oppsigelsesdato

    Borettslagets forsikringsselskap
    Tryg Forsikring

    Polisenummer felles forsikring
    6596729

    Vedtekter/husordensregler
    Utkast til budsjett og vedtekter for borettslaget følger som vedlegg til salgsoppgaven. Interessenter oppfordres til å gjøre seg kjent med disse. Det er forutsatt at kjøper aksepterer vedtektsutkastet som grunnlag for avtalen. Det gjøres oppmerksom på at budsjett og vedtekter kan endres av selger forut for, eventuelt i forbindelse med, stiftelse av borettslaget.

    Beboernes forpliktelser og dugnader
    Dugnad må påregnes.

    Dyrehold
    Dersom du eier, eller anskaffer hund, katt eller andre typer dyr, skal dette meldes på eget skjema til styret

    Eierskiftegebyr
    6385

  • Tinglyste heftelser og rettigheter
    På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 1978/961020-1/105 09.10.1978 SAMMENSLÅTT MED DENNE MATRIKKELENHET: Arendalsgt. 10. 1979/504717-2/105 06.03.1979 REGISTRERING AV GRUNN Denne matrikkelenhet utskilt fra: KNR: 0301 GNR: 221 BNR: 8 1999/6400-1/105 05.02.1999 GRENSEJUSTERING GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE 2013/246231-1/200 25.03.2013 SEKSJONERING Opprettet seksjoner: SNR: 1 Formål: Samleseksjon bolig Tilleggsdel: Grunn Sameiebrøk: 11146/15799 SNR: 2 Formål: Næring Sameiebrøk: 1013/15799 SNR: 3 Formål: Næring Sameiebrøk: 597/15799 SNR: 4 Formål: Næring Sameiebrøk: 48/15799 SNR: 5 Formål: Næring Sameiebrøk: 2995/15799

    Ferdigattest/brukstillatelse
    Det er utstedt ferdigattest på eiendommen datert 22.06.1981

    Vei, vann og avløp
    Offentlig vei, vann og avløp. 

    Regulerings- og arealplanner
    Eiendommen er regulert til bolig m.tilh. anlegg i reguleringsplan, S-2053, vedtatt 28.07.1977.

    Adgang til utleie
    Det er begrenset adgang til å leie ut bolig i borettslag. Med styrets godkjenning og på visse vilkår kan boligen leies ut for inntil 3, år. jf. borettslagsloven § 5-3 til § 5-10. Andelseier som bor i boligen selv, kan leie ut deler av boligen til andre uten godkjenning, jf. borettslagsloven § 5-4. Kortidsutleie er tillatt i opptil 30 døgn i året, uten samtykke fra styret.

    Legalpant
    Borettslaget har legalpanterett i andelen for krav på dekning av felleskostnader og andre krav fra borettslaget på inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

  • Lovanvendelse
    Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse.

    Budgivning
    Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

    Omk. Kjøper beskrivelse
    8 600 000 Prisantydning -------------------------------------------------------- 635 000 Andel av fellesgjeld -------------------------------------------------------- 9 235 000 Pris inkl. fellesgjeld -------------------------------------------------------- Omkostninger 7 200 Boligkjøperforsikring ? fem års varighet (valgfritt) 2 800 Boligkjøperforsikring Help Pluss - ett års varighet (valgfritt) 7 981 Gebyr avklaring forkjøpsrett 240 Panteattest kjøper 500 Tinglysningsgebyr hjemmelsoverføring 500 Tinglysningsgebyr pantedokument -------------------------------------------------------- 9 221 Omkostninger totalt 16 421 (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 19 221 (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- 9 244 221 Totalpris. inkl. omkostninger 9 251 421 Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 9 254 221 Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

    Omk. kjøper beløp
    9221

    Betalingsbetingelser
    Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

    Hvitvaskingsreglene
    Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

    Personopplysningsloven
    Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

    Boligselgerforsikring
    Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

    Boligkjøperforsikring
    Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring, med tillegg av fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring Pluss betales årlig. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at boligkjøperforsikring kun kan tegnes av forbruker. Meglerforetaket mottar kr 4 200/4 600/5 000 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av Boligkjøperforsikring Pluss.

    Meglers vederlag
    Det er avtalt fastpris stor kr 60.000,- for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 15.990,- oppgjørshonorar kr 7000,- og visninger kr 3000, -.  Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale. Alle beløp er inkl. mva. 

Kjersti Sollied

Megler

Kjersti Sollied

97 51 10 58

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev