aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Velkommen til denne fantastiske leiligheten i Kruttveien 1B!
Velkommen til denne fantastiske leiligheten i Kruttveien 1B!

OSLO Kruttveien 1B

Attraktiv 2-roms andelsleilighet med stor balkong på 16 m². Beliggende høyt og fritt i 6. etasje. A-kto oppvarming inkl.

 • kr 3 450 000
 • BRA 48 m²
 • 1 soverom
 • Prisantydningkr 3 450 000
 • Omkostningerkr 9 832
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 4 796 981
 • EierformAndel
 • Byggeår2 009
 • Soverom1
 • ArealP-rom 48 m²
 • Andel fellesgjeldkr 1 507 149
 • Felleskostnaderkr 9 885
 • Tomt3 810 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 3 450 000 (Prisantydning) 1 507 149 (Andel av fellesgjeld)   4 957 149 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte)   9 832 (Omkostninger totalt)   4 966 981 (Totalpris inkl. omkostninger)
Vi starter med plantegningen.
Velkommen til Kruttveien 1B! Dette er en svært attraktiv 2-roms leilighet med fin beliggenhet i 6. etasje. Boligens desidert beste kvalitet er den herlige balkongen, som fungerer som et ekstra oppholdsrom på vår- og sommerhalvåret. Denne måler hele 16 m² og har dermed rikelig med boltreplass, fantastiske solforhold og i tillegg fantastisk utsikt. Innvendig er leiligheten lys og innbydende, hvor moderne fargevalg vil gjøre det enkelt å innrede. Planløsningen er arealeffektiv og godt utnyttet, med stue og kjøkken i en sosial åpen løsning, soverom med plassbygd garderobe, entré med garderobe, flislagt bad med gulvvarme og opplegg for vaskemaskin, samt en innvendig bod med flere bruksmuligheter. Det er tidvis mulighet for å leie garasjeplass i Løren garasjelag.
De moderne fargevalgene vil gjøre det enkelt å sette sitt eget særpreg på leiligheten.

Kruttveien 1B, Oslo

 • Arealbeskrivelse

  Bruksareal
  6. etasje: 48 kvm Entré, stue/kjøkken, soverom, bad, omkledningsrom.
  Primærrom
  6. etasje: 48 kvm Entré, stue/kjøkken, soverom, bad, omkledningsrom.  Tomt
  3810m²

  Beskrivelse av tomt
  Felles eiertomt for borettslaget.

  Beliggenhet
  Eiendommen ligger sentralt til på Løren i Oslo. Her bor du tilbaketrukket fra bykjernen, samtidig som det er gangavstand til alt et urbant byliv frister med. Løren har blitt en av Oslos mest spennende bydeler med flotte parkområder, godt kollektivtilbud, butikker og et rikt utvalg av kaféer og serveringssteder. Løren Torg ligger kun få minutters spasertur unna, og har bl.a. Meny, Apotek 1, Norli, Eat Thai, Fryd Gastropub, Grains (Fransk håndverksbakeri, konditori & brasseri), optiker og frisør. I handlegaten på Løren finner du et godt utvalg serveringssteder som bl.a. Baker Hansen, Kaffebrenneriet, Peppes Pizza, Domino's, Green Kids Second hand, Sanjay's indisk og Umai Sushi. Her er det også blomsterbutikk, legesenter, dyreklinikk og kiropraktor for å nevne noe. På Vinslottet finner du bl.a. spisesteder som Samson bakeri, Pipa kafé og vinbar, Sugar & Spice og Hasle Linie Gastropub, samt et godt utvalg av butikker og servicefunksjoner som apotek, helsesenter, interiørbutikken Houz m.m. Vinmonopolet finner du på Hasle Torg, som også bidrar til et enda større servicetilbud i nabolaget. Det er store grønne friområder og gangveier, både til byen og marka. Med bil bruker du ca. 5 minutter til Lillomarka med mange forskjellige innfarter. Her har du suverene tur- og treningsmuligheter med lysløyper, stier, badevann, slalåmbakker m.m. Klubben Hasle-Løren IL har både fotballbane, håndballbane og ishockeyhall og tilbyr også sykkel, ski, multisport og innebandy. Det er også et godt tilbud av kampsport. Av treningssenter i området finner du STERK sentralt på Løren, Sportytude på Økern og SATS på Hasle Torg. Løren og Økern gjennomgår en større transformasjon og er i sterk vekst. Det foreligger store planer for bydelen for å skape en mangfoldig og levende bydel med nytt kjøpesenter, kontorer, kino, kulturtilbud (Nationaltheatret) og kanskje nytt badeland (det er allerede en midlertidig badehall som ligger ved siden av Løren skole). Økern sentrum skal settes på kartet med spennende arkitektur og åpen bystruktur med torg, møteplasser og grøntområder. Økern er en del av Hovinbyen, Oslos nye byutviklingsområde med fokus på sykkelvei og offentlig transport.

  Adkomst
  Se vedlagte kart. Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger.

  Bebyggelse
  Det er primært leilighets-/gårdsbebyggelse i området.

  Offentlig kommunikasjon
  Løren er ikke langt unna sentrum og har godt kollektivtilbud. Ca. 400 m til Løren t-banestasjon. Buss stopper på Sinsen og på ring 3. Flybussen stopper på ringveien. Fra Sinsen kan du også reise med trikk. I tillegg buss og t-bane på Hasle. Bysyklene er også et fint alternativ i sommerhalvåret. Gangavstand til Carl Berner, Sinsen, Aker Sykehus, Storo, Økern, Hasle, mm.

  Byggemåte
  TG 1: Mindre avvik TG 2: Vesentlige avvik og mindre avvik som etter NS3600 gir TG2 TG 3: Store eller alvorlige avvik TGIU: Ikke undersøkt/ikke tilgjengelig for undersøkelse Det gjøres oppmerksom på følgende avvik i tilstandsrapporten: UTVENDIG Balkonger, terrasser og rom under balkonger - TG2. Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Høyde på rekkverk er målt til 1,05m. Høyde på rekkverk ved balkonger, skal være minimum 1,0 m. Der høydeforskjellen er mer enn 10,0 m over terreng, skal rekkverkshøyde være minimum 1,2 m. Ref: Veiledning om tekniske krav til byggverk § 12-17.

  Sammendrag selgers egenerklæring
  Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Svar: Ja, kun av faglært. Beskrivelse: Byttet avløpstrakt til vaskemaskin grunnet ødelagt pakning. Arbeid utført av: T.E LUND INVEST. Kjenner du til om det er/har vært skjeggkre i boligen? Det var rapportert om 1-2 skjeggkre før vi flyttet inn, etter vi har flyttet inn har vi sett 1-2 skjeggkre ila de første to årene, men ingenting etter det.

  Innhold
  2-roms andelsleilighet med stue/kjøkken, soverom, flislagt bad, entré og innvendig bod. Leiligheten er beliggende i byggets 6.etg. og fremstår med: - Parkett på gulvene og malte veggflater. - Badet er flislagt på gulv og vegger. - Kjøkkeninnredning med enkelte integrerte hvitevarer. Adkomst til balkong fra stue. I bygget er det heis med adkomst til, leiligheter og boder. Øvrig: Leiligheten disponerer en bod i kjeller.

  Standard
  Leiligheten fremstår med normal bruksslitasje på innvendig bygningsmasse. Det må alltids påregnes noe overflatebehandling ved kjøp av brukt bolig. Bygninger kan ha skjulte feil og mangler som er vanskelig å oppdage ved befaring. Særlig kritiske områder er membranløsninger i våtrom, isolasjon i gulv, vegger og himlinger, vann- og avløpsrør og evt. drenering. Elde og utidsmessig het kombinert med endret bruk, kan over tid avdekke skjulte feil og mangler som ikke oppdages ved visuell kontroll.

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse. 

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Moderninseringer og påkostninger
  Alle tak og vegger i leiligheten med unntak av bad, er nylig malt i 2023. Avløpsrør til vaskemaskinen er reparart av rørlegger i 2023.

  TV/Internett/bredbånd
  Selskapet har inngått avtale med Viken Fiber AS som inneholder kabel-TV og internett. Dette er en kollektiv avtale som borettslaget har sammen med sameiet.

  Parkering
  Tidvis mulighet for leie av garasjeplass i Løren garasjelag. For øvrig gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

  Radonmåling
  Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

  Diverse
  Areal i salgsoppgaven er hentet i fra tilstandsrapporten. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk.  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  3 450 000 (Prisantydning) 1 507 149 (Andel av fellesgjeld)   4 957 149 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte)   9 832 (Omkostninger totalt)   4 966 981 (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  Oppvarming ved fjernvarme via radiatorer i leiligheten. Åpne vannrør med tilkobling til radiatorer. Det er vannbåren gulvvarme på badet. Varmeinstallasjoner er ikke funksjontestet på tilstandsbefaring, men antas og fungere normalt. Det er ikke opplyst om noe feil eller mangler. Energiavregning: Boligselskapet har avtale med Techem Norge AS om leveranse av energiservicetjenester. OBOS fakturerer den enkelte beboer á konto på vegne av Techem Norge AS sammen med ordinær innkreving av felleskostnader. Techem Norge AS avregner faktisk energiforbruk pr år mot innkrevd akontobeløp. Avregning og evt. justering av á kontobeløp skjer årlig. For de enhetene som har gass vil også gassforbruk avregnes av Techem Norge AS. Ved salg av boligen må kjøper/selger lese av måler og selv sende inn avlesningsskjema til Techem Norge AS. Skjema ligger vedlagt husordensreglene.

  Energiklasse
  D

  Info energiklasse
  Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

 • Formuesverdi primær
  1124442

  Formuesverdi primær år
  2021

  Formuesverdi sekundær
  4047991

  Formuesverdi sekundær år
  2021

  Info formuesverdi
  Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

  Andre utgifter
  Utover det som er nevnt under felleskostnader, påløper kostnader til for eksempel strøm, innboforsikring og innvendig vedlikehold. Det er eiendomsskatt i Oslo kommune. Bunnfradraget i Oslo er i 2023 på 4 millioner kroner for bolig og fritidsboliger. Skattesatsen i 2023 er 3 promille av eiendomsskattegrunnlaget. For mer informasjon se: https://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/hvor-mye-skal-du-betale-i-eiendomsskatt/. Faktura for eiendomsskatt sendes den som er registrert eier av eiendommen på faktureringstidspunktet. Ved eierskifte må kjøper og selger gjøre opp betalingen av eiendomsskatten seg imellom. Eiendomsskatt per år for 2023: 5,71 mill. eller lavere. Eiendomsskattegrunnlag 4 mill. eller lavere. Ingen eiendomsskatt. 6 mill. Eiendomsskattegrunnlag 4,2 mill. Estimert eiendomsskatt per år: 600 kr. 7 mill. Eiendomsskattegrunnlag 4,9 mill. Estimert eiendomsskatt per år: 2.700 kr. 8 mill. Eiendomsskattegrunnlag 5,6mill. Estimert eiendomsskatt per år: 4.800 kr. 10 mill. Eiendomsskattegrunnlag 7 mill. Estimert eiendomsskatt per år: 9.000 kr. 15 mill. Eiendomsskattegrunnlag 10,5 mill. Estimert eiendomsskatt per år: 19.500 kr. 20 mill. Eiendomsskattegrunnlag 14 mill. Estimert eiendomsskatt per år: 30.000 kr. De av andelseierne som skal betale eiendomsskatt til Oslo Kommune, vil bli innkrevd dette av borettslaget. Dette kommer i tillegg til ordinære felleskostnader. Eiendomsskatten kreves inn fire ganger årlig, og følger terminene til kommunale avgifter (mars, mai, august og oktober).

  Tilbud på finansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

  Andelsnummer
  43

  Part.obl.nr.
  993 363 472

  Felleskostnader pr. mnd.
  9885

  Andel fellesgjeld
  1507149

  Andel fellesgjeld år
  2023

  Andel fellesgjeld per dato
  2023-03-31T22:00:00Z

  Kommentar fellesgjeld
  Kapitalkostnadene vil endre seg avhengig av gjeldende rentebestemmelser. Øker renten på felleslånet til borettslaget vil følgelig de månedlige kapitalkostnadene også øke.

  Rentekostnad fellesgjeld
  6667

  Andel fellesformue
  17994

  Andel fellesformue per dato
  2022-12-30T23:00:00Z

  Kommentar kommunale avgifter
  Kommunale avgifter er inkludert i felleskostnadene.

  Borettslaget
  Lørenkvartalet Borettslag

  Borettslagets org.nr
  993 363 472

  Om borettslaget
  Borettslaget består av 62 andelsleiligheter. Lørenkvartalet borettslag var opprinnelig ment å være et borettslag på 124 andeler, men på grunn av sviktende salg ble det omprosjektert til å være et sameie på 124 seksjoner, hvorav 62 seksjoner eies av Lørenkvartalet Borettslag. Seksjonene er spredd i forskjellige bygg. Lørenkvartalet Borettslag er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 993363472, og ligger i bydel Grünerløkka i Oslo kommune med følgende adresse: Peter Møllers Vei 4 C-D Kruttveien 1 A-B Kruttveien 3 A-B-C-D Kruttveien 5 A-B Kruttveien 7 A-B-C-D Kruttveien 9 Borettslagets forretningsfører er OBOS og revisor er BDO AS. Vaktmester Sameiet Lørenkvartalet har avtale om vaktmestertjeneste fra Bygårdsservise AS. All dialog går via styret. Parkering Spørsmål sendes Løren Garasjelag AS på styret@lorengarasjelag.no Nøkler/skilt Nøkler kan bestilles hos styret på e-post sameietlorenkvartalet@gmail.com Styret trenger følgende informasjon: andelsnummer, adresse, og nøkkelnummer. Nøkler kan kun bestilles av andelseiere.

  Styregodkjennelse
  Kjøper skal godkjennes av styret. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.    Kjøper er forpliktet til å gjennomføre handelen uavhengig av om kjøper på overtakelsestidspunktet er godkjent av borettslaget som ny andelseier. Risikoen for å bli godkjent som ny andelseier påhviler kjøper.  Dersom kjøper på overtakelsestidspunktet ikke er godkjent som ny andelseier, har kjøper dog ikke rett til å ta eiendommen i bruk, jf. borettslagslovens § 4-5 (2).   Kjøper kan gå til søksmål mot borettslaget dersom kjøper mener manglende godkjennelse ikke er saklig begrunnet.

  Regnskap/budsjett/kostnadsøkninger
  Inntekter Driftsinntekter i 2021 var til sammen kr 4 897 904. Kostnader Driftskostnadene i 2021 var til sammen kr 2 851 850. Resultat Årets resultat på kr 3 075 388 fremkommer i resultatregnskapet og foreslås overført til egenkapital. Eventuelt avdrag på langsiktig gjeld (lån) er ikke tatt hensyn til. Individuell nedbetaling av fellesgjeld (IN) I løpet av 2021 ble det innbetalt kr 1 823 203 på IN-ordningen. Innbetalingen ble brukt til å nedbetale den enkeltes andel av borettslagets fellesgjeld. Årsresultat etter korrigering for IN-innbetalinger er kr 1 252 185. Disponible midler Borettslagets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var pr 31.12.2021 kr 590 565 og viser borettslagets likviditet. De disponible midlene bør til enhver tid være positive, som en del av forutsetningene for videre drift. Felleskostnadene betales forskuddsvis hver måned. Borettslaget ved styret kan endre felleskostnadene med en måneds varsel. For felleskostnader som ikke bli betalt ved forfall, svarer andelseieren den til en hver tid gjeldende forsinkelsesrente etter lov av 17. desember 1976 nr 100. For krav på dekning av felleskostnader og andre krav fra lagsforholdet har laget panterett i andelen foran alle andre heftelser. Pantekravet er begrenset til en sum som svarer til to ganger folketrygdens grunnbeløp på tidspunktet da tvangsdekning besluttes gjennomført. Kommende vedlikehold: Styret har ingen planer om låneopptak på nåværende tidspunkt. Fremtidige store vedlikeholdskostnader inkluderer: - Maling/ vedlikehold av fasadene - Ca. år 2030, dagens pris 5,5 millioner inkl. mva. - Tak - Ca. år 2040, pris ukjent. Økning felleskostnader: - Kommunale avgifter økte med 23 % i 2023. - Forsikring økte med 10 % i 2023. - KPI økte med 6,8% i 2023. Styret forventer en ytterligere økning av avgifter i årene som kommer, og legger opp til å øke fellesutgiftene med 8 - 15% i årene som kommer.

  Lånebetingelser fellesgjeld
  Lånenr: OBBK01-98207428361 Type: A Restsaldo: kr. 44.830.181,- Restløpetid: 36 år 2 md. Terminer: 12 Type rente: Flytende Rente: 4,10% Boligselskapet har inngått avtale om individuell nedbetaling av fellesgjeld. Vi gjør oppmerksom på at regulering av renten for IN-lån gjøres etterskuddsvis hvert kvartal.

  Sikringsordning fellesgjeld
  Borettslaget bekreftes tilknyttet Skadeforsikringsselskapet Borettslagenes Sikringsordning AS. Avtalen er løpende, såfremt premie med forfall 1. februar er betalt.

  Borettslagets forsikringsselskap
  Tryg Forsikring

  Polisenummer felles forsikring
  6651983

  Vedtekter/husordensregler
  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i gjeldende vedtekter og husordensregler. Dokumentene følger vedlagt i salgsoppgaven. 

  Beboernes forpliktelser og dugnader
  Dugnad må påregnes.

  Dyrehold
  Dyrehold er tillatt. Det henstilles til eiere av husdyr å melde fra til styret om dyrehold. Hensyn skal utvises ved dyrehold på lik linje som hva som forventes i enhver annen situasjon ellers for at Lørenkvartalet skal være et godt sted for alle å bo, både to- og firbente.

  Eierskiftegebyr
  6215

 • Ferdigattest/brukstillatelse
  Det foreligger midlertidig brukstillatelse for Kruttveien 1B, datert 2009. Det gjøres oppmerksom på at det ikke utstedes ferdigattest for ikke-avsluttede byggesaker/ byggemeldinger som er fra før 1998. Ferdigattest utstedes av bygningsmyndighetene på grunnlag av mottatt dokumentasjon fra kontrollansvarlige når et søknadspliktig tiltak er utført i samsvar med tillatelsen og øvrige krav etter plan- og bygningslovgivningen. At ferdigattest eksisterer, gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boligen som ikke er byggemeldt eller godkjent.

  Vei, vann og avløp
  Offentlig.

  Regulerings- og arealplanner
  Området er regulert til byggeområde for boliger, forr., bevartn. og off/allm. formål (forsaml.lokale, idrett og kultur) iht. S-4083. Område er i stor utvikling og det pågår flere byggesaker rundt om på Løren. Byggesaker i nærområde: Kruttveien 1 A-B - Oppføring av balkonger Siste dok. 2.1.2023 Saksnr: 202218066 Børsteveien - Etablering av gatetun, torg og riving av mur Siste dok. 24.5.2023 Saksnr: 202308000 Peter Møllers vei 14 - Tiltaksplan utenom byggesak - Fjernvarmeutbygging Siste dok. 9.11.2022 Saksnr: 202210929 Børsteveien 1 - Opparbeidelse av offentlig fortau/annen veigrunn/kjørevei Siste dok. 22.11.2022 Saksnr: 202210393 Peter Møllers vei 13 - Forlengelse av midlertidige lagerhaller (gjelder t.o.m. 29.04.2025) Siste dok. 5.4.2023 Saksnr: 202216675 Dag Hammarskjölds vei - Riving og etablering av anlegg for vann og avløp Siste dok. 22.6.2021 Saksnr: 202104870

  Adgang til utleie
  Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (1) nr. 3 har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene. Unntaket er korttidsutleie (opptil 30 døgn i løpet av året) eller dersom andelseier bor i boligen selv. Søknadsskjema for utleie/bruksoverlating finnes på Vibbo.

  Legalpant
  Borettslaget har legalpant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

  Kommentar bo- og driveplikt
  Ikke aktuelt.

  Kommentar konsesjon
  Ikke aktuelt.

  Kommentar odelsrett
  Ikke aktuelt.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse. 

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  3 450 000 (Prisantydning) 1 507 149 (Andel av fellesgjeld)   4 957 149 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte)   9 832 (Omkostninger totalt)   4 966 981 (Totalpris inkl. omkostninger)

  Omk. kjøper beløp
  9832

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt en provisjon på 1% på salgssummen inkludert andel fellesgjeld for gjennomføring av salgsoppdraget på denne eiendommen. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke: Tilrettelegging kr. 19.900,- Visninger/Overtakelser kr. 3.490,- Oppgjørshonorar kr. 4.990,- Markedsføringspakke kr. 20.000,- Meglerlisens kr. 393,- Grunnboksspørringer kr. 990,- Eierskiftegebyr til forretningsfører kr. 6.215,- Utlegg opplysninger fra forretningsfører kr. 4.300,- Tinglysing av pantedokument kr. 480,- Sikkerhetsstillelse kr. 850,- + 25 promille av salgssum. Dersom handel ikke kommer i stand har oppdragstaker krav på dekning påløpte utlegg, samt vederlag for utført arbeid med kr. 3.490,- pr. time inkl. mva begrenset oppad til kr. 34.900,-.Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

Tommy Stenseth

Megler

Tommy Stenseth

94 84 97 57

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev