aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Velkommen til Lambertseterveien 35!

OSLO Lambertseterveien 35

Nyoppusset 1-roms med alkove. 6. etg med heis. Varmtvann og fyring inkl. i fk. Populær beliggenhet på Lambertseter.

 • kr 2 990 000
 • BRA 24 m²
 • Prisantydningkr 2 990 000
 • Omkostningerkr 17 601
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 3 195 342
 • EierformAndel
 • Byggeår1 959
 • Soverom -
 • ArealP-rom 24 m²
 • Andel fellesgjeldkr 187 741
 • Felleskostnaderkr 3 216
 • Tomt1 371.8 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 2 990 000 (Prisantydning) 187 741 (Andel av fellesgjeld)   3 177 741 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte) 7 769 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   17 601 (Omkostninger totalt)   3 195 342 (Totalpris inkl. omkostninger)
Velkommen til Lambertseterveien 35! Om du er på jakt etter en billett inn på boligmarkedet, må du ikke gå glipp av denne muligheten. Dette er en lys og arealeffektiv 1-roms med sovealkove. Leiligheten har fin beliggenhet i byggets 6. etasje, hvor man har enkel heisadkomst. Leiligheten ble pusset opp i 2020 og holder en god standard med blant annet pent kjøkken og delikat flislagt bad. Det medfølger også en kjellerbod for ekstra oppbevaringsplass. Rett og slett et perfekt førstegangskjøp! Kort oppsummert: - Leiligheten er nylig oppusset - Nytt bad fra 2020 med varmekabler og opplegg for vaskemaskin - Kjøkkeninnredning fra 2020 - Alle overflater pusset opp i 2020 - Varmtvann, fyring og TV/internett inkludert i felleskostnadene - Praktisk sovealkove med vindu - Felles balkong for beboerne

Lambertseterveien 35, Oslo

 • Arealbeskrivelse
  Etasje
  Bruksareal
  6. etasje: 24 kvm Entré, stue/kjøkken, bad, alkove.
  Primærrom
  6. etasje: 24 kvm Entré, stue/kjøkken, bad, alkove.  Tomt
  1371.8m²

  Beskrivelse av tomt
  Tomten er pent opparbeidet.

  Beliggenhet
  Lambertseterveien 35 er en flott beliggenhet på Lamberseter. Beliggenheten er ideell for de som ønsker å bo i en rolig og fredelig del av byen, samtidig som de har en enkel tilgang til alle fasiliteter og transportforbindelser. Eiendommen ligger i et etablert boligområde med en blanding av eneboliger, rekkehus og leiligheter. Området har en fin blanding av grøntområder, skoger og parker, og gir gode muligheter for turer og friluftsliv. Her bor du svært sentralt med under 3 minutters gange til T-banestasjon og Lambertseter senter. Dagligvarehandelen kan gjøres ved bl.a. Kiwi, Rema 1000 eller Meny. For ytterligere butikker og servicetilbud ligger Lambertseter senter en kort spasertur fra leiligheten. Dette er et relativt nytt og moderne senter med ca. 70 butikker samt egen kino (Symra). Her finnes bl.a. vinmonopol og bibliotek. Det er kort vei til Lambertseter idrettspark med fotballbaner, friidrettsanlegg og idrettslekeplass. Videre er det flere lekeplasser i området, samt skøytebane, svømmehall, skiløyper, ridesenter, tennisanlegg og treningssenter m.m. På Lambertseter ligger også to SATS treningssentre. Fra eiendommen er det videre kort vei til fjorden med flere populære badeplasser langs Bunnefjorden, inkludert lokale Nordstrand Bad, Sydstranda på Ulvøya og Hvervenbukta. Det er også store friområder på Ekeberg/Brannfjell og i Østmarka med flotte turmuligheter sommer som vinter. For hyggelige søndagsturer anbefales Østensjøvannet som ligger i nærområdet, med et unikt fugleliv med over 200 forskjellige fuglearter. Andre veien går det fine turstier ned i Ekebergskråningen. Med en ideell kombinasjon av ro og nærhet til alle fasiliteter og transportforbindelser, vil dette være et flott sted å bo.

  Adkomst
  Se kartskisse. Det vil bli skiltet med Aktiv visningsskilt ved fellesvisninger.

  Bebyggelse
  Veletablert boligområde bestående av eneboliger, tomannsboliger og småhus.

  Barnehage/skole/fritid
  Eiendommen har gangavstand og tilhørighet til populære Karlsrud barne- og ungdomsskole (ifølge utdanningsetatens nettsider gjeldende for skoleåret 2021/2022). Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager.

  Offentlig kommunikasjon
  Rett i nærheten har du også bl.a. buss nr. 75, samt buss nr. 79 og 4N. T-banen til byen tar kun ca. 16 minutter.

  Byggemåte
  Det benyttes tilstandsgrader for å angi eventuelle byggetekniske tilstandssvekkelser. Forklaring på de ulike tilstandsgradene(TG): TG 0: Ingen avvik TG 1: Mindre avvik TG 2: Vesentlige avvik og mindre avvik som etter NS3600 gir TG2 TG 3: Store eller alvorlige avvik TGIU: Ikke undersøkt/ikke tilgjengelig for undersøkelse Oppsummering av avvik fra tilstandsrapporten: Våtrom - Ventilasjon - Bad. TG 2. - Rommet har kun naturlig ventilasjon. Det etablerte avtrekksystemet fungerer som normalt. Naturlig avtrekk kan variere etter værforhold, med tanke på vindstyrke/retning og temperatur. Det er i eldre bygårder vanskelig å etablere annet type avtrekk, enn opprinnelig naturlig avtrekk. Da dette føres i felles kanaler, og kan påvirke felles anlegget. Kjøkken - Avtrekk - Stue/kjøkken. TG 2. - Det er kun kullfilterventilator på kjøkkenet og heller ikke andre forserte/mekaniske avtrekksløsninger fra kokesonen. Kommentar til areal: Alle innvendige sjakter, rørkasser o.l. er medberegnet i boligens areal. Det er bruken av rommet på befaringstidspunktet som avgjør om rommet er definert som P-ROM eller S-ROM i arealoppsettet. Dette betyr at rommet både kan være i strid med Teknisk forskrift (TEK) og mangle godkjennelse i kommunen for den aktuelle bruken, uten at dette vil få betydning for takstmannens valg av romdefinisjon. Dette er i henhold til "Takstbransjens retningslinjer ved arealmåling". Primærrom er skjønnsmessig vurdert på stedet og tilfredsstiller ikke nødvendigvis kravene i Teknisk forskrift for rom til varig opphold mht. rommets størrelse, takhøyde, lysforhold og rømning. Innbygde/plassbygde skap er skjønnsmessig vurdert på stedet og inkludert i primærrom. I tillegg: Med boligen følger det en kjellerbod på 1m², merket med nr. 10. Disposisjonsrett på bod er gitt av eier/rekvirent, det er ikke fremlagt noe papirer på eierforholdet. Lovlighet: Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men de stemmer ikke med dagens bruk. Leiligheten er ombygget og viker fra originale tegninger. Kjøkken er flyttet ut i stue, det er bygget alkove der kjøkken var. Det foreligger ikke søknad om bruksendring/etablering og følgelig heller ikke formell godkjenning av tiltaket. I den grad det skulle komme pålegg fra kommunen i denne forbindelse, vil dette helt og fullt være kjøpers ansvar.

  Sammendrag selgers egenerklæring
  2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Svar: Nei 4. Kjenner du til feil eller om har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp? Svar: Nei 16. Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade? Svar: Nei Spørsmål for bolig i sameie/borettslag/boligaksjeselskap: 26. Kjenner du til vedtak/forslag til vedtak om forhold vedr. eiendommen som kan medføre økte felleskostnader/økt fellesgjeld? Svar: Ja Beskrivelse: Felleskostnader

  Innhold
  Entré: I det du trer over dørstokken møtes du av en lys og innbydende entré. Her har du plass til å henge fra deg yttertøyet før du beveger deg videre inn i leiligheten. Stue: Lys og pen stue med en god atmosfære. Legg merke til vindusflatene, som slipper inn rikelig med naturlig lys. De moderne fargevalgene vil gjøre det enkelt å innrede med ønsket interiør. Innred med sofa, bord og tilhørende mediebenk. Kjøkken: Moderne kjøkken som byr på rikelig av skap- og benkeplass. Her ligger alle forholdene til rette for å tilberede ethvert måltid. Kjøkkeninnredning er fra Ikea (2020) og har glatte fronter og laminert benkeplate. Integrerte hvitevarer gir kjøkkenet et godt helhetsinntrykk, og består av komfyr, platetopp, oppvaskmaskin (av smal type), samt kjøl- og fryseskap. Det er også montert lys under overskap, som bidrar til gode arbeidsforhold Sovealkove: Leiligheten har en praktisk sovealkove med plass til seng. Alkoven er malt i en behagelig lysfarge, som gir en avslappende atmosfære. Videre har alkoven også et vindu. Bad: Delikat flislagt bad med tidløst utseende. Badet ble pusset opp i 2020. Det er varmekabler på gulvet, som sørger for ekstra komfort i hverdagen. Baderommet er innredet med dusj, servant med underskap, speil med lys, veggmontert toalett, samt opplegg for vaskemaskin.

  Standard
  Leiligheten er beliggende i byggets 6. etg. og fremstår med: Laminat på gulvene og malte veggflater. Badet er flislagt på gulv og vegger. Kjøkkeninnredning fremstår med integrerte hvitevarer. Leiligheten disponerer en bod på samme plan. Det er vanlig gateparkering etter stedets regler. Leiligheten ble oppusset i 2020 og fremstår med normal bruksslitasje på innvendig bygningsmasse. Det må alltids påregnes noe overflatebehandling ved kjøp av brukt bolig. Bygninger kan ha skjulte feil og mangler som er vanskelig å oppdage ved befaring. Særlig kritiske områder er membranløsninger i våtrom, isolasjon i gulv, vegger og himlinger, vann- og avløpsrør og evt. drenering. Elde og utidsmessig het kombinert med endret bruk, kan over tid avdekke skjulte feil og mangler som ikke oppdages ved visuell kontroll.

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Moderninseringer og påkostninger
  - 2020 Overflater, Alle flater er pusset opp. - 2020 Bad, Bygging av bad - 2020 Kjøkken, Montering av kjøkken med hvitevarer.

  TV/Internett/bredbånd
  Tv/internett er inkludert i felleskostnadene.

  Parkering
  Gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

  Radonmåling
  Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

  Diverse
  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  2 990 000 (Prisantydning) 187 741 (Andel av fellesgjeld)   3 177 741 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte) 7 769 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   17 601 (Omkostninger totalt)   3 195 342 (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  Oppvarming ved fjernvarme via radiatorer i leiligheten. Åpne vannrør med tilkobling til radiatorer. Gulvvarme på badet

  Energiklasse
  G

  Info energiklasse
  Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

 • Formuesverdi primær
  580046

  Formuesverdi primær år
  2021

  Formuesverdi sekundær
  2088164

  Formuesverdi sekundær år
  2021

  Info formuesverdi
  Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

  Andre utgifter
  Utover det som er nevnt under felleskostnader, påløper kostnader til for eksempel strøm, fyring/brensel, innboforsikring og innvendig vedlikehold. Eiendomsskatt: Det er eiendomsskatt i Oslo kommune. Bunnfradraget i Oslo er i 2023 på 4 millioner kroner for bolig og fritidsboliger. Skattesatsen i 2023 er 3 promille av eiendomsskattegrunnlaget. For mer informasjon se: https://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/hvor-mye-skal-du-betale-i-eiendomsskatt/. Faktura for eiendomsskatt sendes den som er registrert eier av eiendommen på faktureringstidspunktet. Ved eierskifte må kjøper og selger gjøre opp betalingen av eiendomsskatten seg imellom. Eiendomsskatt per år for 2023: 5,71 mill. eller lavere. Eiendomsskattegrunnlag 4 mill. eller lavere. Ingen eiendomsskatt. 6 mill. Eiendomsskattegrunnlag 4,2 mill. Estimert eiendomsskatt per år: 600 kr. 7 mill. Eiendomsskattegrunnlag 4,9 mill. Estimert eiendomsskatt per år: 2.700 kr. 8 mill. Eiendomsskattegrunnlag 5,6mill. Estimert eiendomsskatt per år: 4.800 kr. 10 mill. Eiendomsskattegrunnlag 7 mill. Estimert eiendomsskatt per år: 9.000 kr. 15 mill. Eiendomsskattegrunnlag 10,5 mill. Estimert eiendomsskatt per år: 19.500 kr. 20 mill. Eiendomsskattegrunnlag 14 mill. Estimert eiendomsskatt per år: 30.000 kr.

  Tilbud på finansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

  Andelsnummer
  49

  Part.obl.nr.
  948686740

  Felleskostnader pr. mnd.
  3216

  Andel fellesgjeld
  187741

  Andel fellesgjeld år
  2023

  Andel fellesgjeld per dato
  2023-03-15T23:00:00Z

  Andel fellesformue
  17307

  Andel fellesformue per dato
  2023-03-15T23:00:00Z

  Kommentar kommunale avgifter
  Kommunale avgifter er inkludert i felleskostnadene.

  Borettslaget
  Langbølgen Borettslag

  Borettslagets org.nr
  948686740

  Om borettslaget
  Generelle opplysninger om Langbølgen Borettslag. Borettslaget består av 110 andelsleiligheter. Langbølgen Borettslag er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 948686740. Vaktmesterarbeid: Vaktmesterfunksjonen fra styret er tilgjengelig fra 08.00 til 21.00 ukedagene, og i tillegg alle helger om det skulle være noe. Vi har bistått flere beboere i helgene med ulike henvendelser. Styreleder og styremedlem har alltid vært tilgjengelig for alle entreprenører i høyblokken ved oppussing. Nye varmtvannsberedere: Borettslaget fortsetter sin serviceavtale med Jaortech AS som drifter fyrrom. Vi har 3 stk varmtvannsberedere som må byttes ut på grunn av slitasje. I tillegg må det skiftes rør i fyrrom på grunn av rust/lekkasje. Dette er en meget omfattende jobb som krever nøye planlegging med entreprenør. Styret har hentet inn tilbud og vurderer fortløpende hvem vi skal bruke. Vedlikehold av fyrrom kommer ikke til å påvirke beboere. Kommende vedlikeholdsplaner: Etter samtale med styreleder 31.03.2023 har borettslaget ingen vedlikeholsplaner utover ovennevnte p.dd. Styreleder skal i møte med Energihuset for å montere varmeutvekslere for å kutte kostnader på strøm, men ingenting er avtalt. Tidligere vedlikehold: Hele blokken har blitt totalrenovert. Arbeid ferdig 2019.

  Gebyr forkjøpsrett
  7769

  Forkjøpsrett
  Dersom en andel skifter eier, har andelseierne i borettslaget og dernest de øvrige andelseierne i boligbyggelaget utpekt av OBOS forkjøpsrett.

  Styregodkjennelse
  Ved et hvert eierskifte må erververen godkjennes av styret for å få rett til å bruke boligen.

  Regnskap/budsjett/kostnadsøkninger
  Driftsinntekter i 2021 var til sammen kr 4 602 922. Driftskostnadene i 2021 var til sammen kr -4 655 579. Dette er vesentlig høyere enn budsjettert og skyldes i hovedsak en kombinasjon av behov for større vedlikehold og høye energikostnader. Styret hadde en plan og et håp om lavere energikostnader i lys av tiltak, noe som dessverre ikke ble realisert. Årets resultat fremkommer i resultatregnskapet som et underskudd på kr -407 908, som foreslås dekket ved overføring fra egenkapital. Eventuelt avdrag på langsiktig gjeld (lån) er ikke tatt hensyn til. Borettslagets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var pr 31.12.2021 kr 2 505 458 og viser borettslagets likviditet. For 2021 ble det en negativ endring på kr.-1 464 714, som skyldes større nødvendig vedlikeholdsarbeider. Styret minner andelseierne om at under andre omstendigheter, måtte disse tiltakene finansieres ved låneopptak og ytterligere økning av felleskostnadene. De disponible midlene bør til enhver tid være positive, som en del av forutsetningene for videre drift.

  Lånebetingelser fellesgjeld
  Långiver: Handelsbanken. Lånenummer 9493.70.33944. Lånetype: Annuitet, 12 terminer årlig. Årlig rentesats: 4,15 % nominell rente. Borettslagets fellesgjeld: kr. 21 666 735,- per 16.03.2023.

  Sikringsordning fellesgjeld
  Borettslaget har avtale med OBOS Factoring AS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS Factoring AS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader.

  Borettslagets forsikringsselskap
  IF Forsikring

  Polisenummer felles forsikring
  2229604

  Vedtekter/husordensregler
  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i gjeldende vedtekter og husordensregler. Dokumentene følger vedlagt i salgsoppgaven. 

  Beboernes forpliktelser og dugnader
  Dugnad må påregnes.

  Dyrehold
  Dyrehold er tillatt så lenge det ikke er til ulempe for andre beboere.

  Eierskiftegebyr
  6215

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det foreligger ferdigattest datert 29.11.1961 vedrørende nybygg. Det foreligger ferdigattest datert 11.01.1991 vedrørende fasadeendring. Det foreligger ferdigattest datert 16.08.1991 vedrørende tilbygg. Det foreligger ferdigattest datert 23.04.2004 vedrørende endring/reprasjon av bygningstekniske installasjoner. Ferdigattest utstedes av bygningsmyndighetene på grunnlag av mottatt dokumentasjon fra kontrollansvarlige når et søknadspliktig tiltak er utført i samsvar med tillatelsen og øvrige krav etter plan- og bygningsloven. At ferdigattest eksisterer, gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boligen som ikke er byggemeldt eller godkjent. Det gjøres oppmerksom på at det ikke utstedes ferdigattest for ikke-avsluttede byggesaker/byggemeldinger som er fra før 1998.

  Vei, vann og avløp
  Offentlig.

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen ligger i et område regulert til boligformål. Oslo by er stadig under endring/utvikling, bygg settes opp, rehabiliteres og rives ned. Vi anbefaler derfor alle budgivere å sette seg inn i gjeldende reguleringsbestemmelser. Reguleringskart er vedlagt salgsoppgaven. Pågående byggesaker: Saksnummer: 202114222. Langbølgen 7 - Oppføring av boligbygg. Saksnummer: 202215440. Langbølgen 13 og 15 - Reetablering av fasade. Saksnummer: 202007981. Skiferveien 6 - Bruksendring av barnehage til bolig, opprettes ny boenhet. Saksnummer: 202212751. Radarveien 80 B - Fasadeendring i form av gjenoppbygging av yttervegg. Pågående plansaker: Saksnummer: 202107988 - Reguleringssak. Langbølgen 22 med flere - Bestilling av oppstartsmøte - Rehabilitering og utvidelse av Lambertseter skole. Lambertseter barne- og ungdomsskole har stort behov for totalrehabilitering og planprosessen må gjennomføres så raskt som mulig for å sikre at elevene har et skoleanlegg som har tilfredsstillende forhold. Sendt pr. 28.12.2022. Kopi av reguleringskart med tegnforklaring er vedlagt salgsoppgave. Vi oppfordrer interessenter til å gjøre seg kjent med disse.

  Adgang til utleie
  Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (1) nr. 3 har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene. Unntaket er korttidsutleie (opptil 30 døgn i løpet av året) eller dersom andelseier bor i boligen selv. Søknadsskjema for utleie/bruksoverlating finnes på Vibbo. Energimerking: Ved salg eller utleie av boliger skal det utarbeides en energiattest. På www.energimerking.no kan andelseieren utarbeide energiattest for sin bolig.

  Legalpant
  Borettslaget har legalpant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

  Kommentar konsesjon
  Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.

  Kommentar odelsrett
  Det er ikke odel på eiendommen.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud. Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen. Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse.

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  2 990 000 (Prisantydning) 187 741 (Andel av fellesgjeld)   3 177 741 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte) 7 769 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   17 601 (Omkostninger totalt)   3 195 342 (Totalpris inkl. omkostninger)

  Omk. kjøper beløp
  17601

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring på boligen. Selger har likevel utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt provisjon tilsvarende 1,3% av kjøpesum inkludert fellesgjeld for gjennomføring av salgsoppdraget på denne eiendommen. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke: Tilrettelegging kr. 19.900,- Visninger/Overtakelser kr. 2.490,- Oppgjørshonorar kr. 4.990,- Markedsføringspakke kr. 20.000,- Meglerlisens kr. 393,- Grunnboksspørringer kr. 990,- Eierskiftegebyr til forretningsfører kr. 6.215,- Utlegg opplysninger fra forretningsfører kr. 4.425,- Tinglysning av panterettsdokument med urådighetserklæring kr. 480,- Sikkerhetsstillelse kr. 850,- + 2 promille av salgssum. Dersom handel ikke kommer i stand har oppdragstaker krav på dekning påløpte utlegg, samt vederlag for utført arbeid med kr. 3.490,- pr. time inkl. mva begrenset oppad til kr. 34.900,-.

Tommy Stenseth

Megler

Tommy Stenseth

94 84 97 57

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev