aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Velkommen til Luftfartsveien 14 - oppussingsobjekt med flott intern beliggenhet. Balkong, vedkamin, loftstue og 3 boder!

OSLO Luftfartsveien 14

Gjennomgående og lys 4-roms m/loftstue|Vestvendt balkong|Rett v/Steinerskolen|Oppussing

 • kr 5 990 000
 • BRA 88 m²
 • 2 soverom
 • Prisantydningkr 5 990 000
 • Omkostningerkr 156 924
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 6 379 811
 • ObjektstypeLeilighet
 • EierformEierseksjon
 • Byggeår1 950
 • Soverom2
 • ArealP-rom 87 m²
 • Felleskostnaderkr 4 959
 • Tomt47 535.3 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 5 990 000,- (Prisantydning)
  232 887,- (Andel av fellesgjeld)

  Omkostninger
  8 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler)
  585 (Tingl.gebyr pantedokument)
  585 (Tingl.gebyr skjøte)
  155 550 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 990 000))

  168 592 (Omkostninger totalt)

  6 391 479 (Totalpris inkl. omkostninger)
Dette er din gylne mulighet til å forme din egen drømmebolig i et svært populært boligområde. Leiligheten har en effektiv planløsning, med generøse vindusflater som gir leiligheten en lys og behagelig atmosfære. Boligen rommer en lys stue, separat kjøkken samt bad og toalettrom. Hyggelig loftstue (via vindeltrapp), to soverom og herlig vestvendt balkong med gode solforhold. Høydepunkter: - Innredet og integrert loftareal/loftstue med takvinduer - Vestvendt balkong med utsikt til grøntarealer - Disponerer 3 boder med god lagringsplass - Meget flotte turmuligheter i nærheten - Parkering på sameiets eiendom, mulighet for El-Lading - Nærhet til T-bane og buss - Det er kort vei til skoler i alle trinn samt flere barnehager - Steinerskolen 5 min. gange

Luftfartsveien 14, Oslo

 • Arealbeskrivelse
  Eierseksjon
  Bruksareal
  3. etasje: 73 kvm Entré, toalettrom, kjøkken, to soverom, stue, bad, kott
  4. etasje: 15 kvm Stue
  Primærrom
  3. etasje: 72 kvm
  4. etasje: 15 kvm  Tomt
  47535.3m²

  Beskrivelse av tomt
  Fellestomt opparbeidet med busker, plen, asfalt, trær m.m.

  Beliggenhet
  Leiligheten ligger i stille, rolige og barnevennlig boligområde på attraktive Vestre Holmen. Det er kort vei til Rema 1000 på Voksen, Rimi og frukt -og grønthandel samt flere servicetilbud på Hovseter Torg. Kort vei til Røa med et bredt utvalg av forretninger, blant annet bank, post, vinmonopol, apotek, blomsterforretning, sportsforretninger, bokhandel, caféer og dagligvarebutikker. Flotte tur -og rekreasjonsmuligheter i nærområdet, sommer som vinter. Fine turstier (preparerte løyper på vinterstid) langs Mærradalen til marka. Nærhet til Frognerseteren og Holmenkollen. Sykkel -og gangvei til Bogstad badevann, golf på Bogstad, Haga og Grini samt til Bogstad gård med café og aktiviteter for barn. Det er kort vei til skoler i alle trinn, Voksen og Huseby barneskole, (Voksen skole ligger bare ca. 400 meter unna leiligheten) Hovseter ungdomsskole og Persbråten videregående skole, samt Steinerskolen. Det er flere kommunale og private barnehager i området. Få minutters gange til bussforbindelser fra Landingsveien (buss nr. 32, 45 og 46). Nattbuss og flybuss i Sørkedalsveien ved Huseby skole. Det er ca. 5-10 min. gange til t-bane på Hovseter stasjon. Derfra går linje 2 Østerås/Ellingsrud, det tar ca. 11 min. til Nationaltheatret. Velkommen til et populært sted å bo!

  Adkomst
  Se vedlagte kart. Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger.

  Bebyggelse
  Det er primært leilighets-/gårdsbebyggelse i området.

  Barnehage/skole/fritid
  Se vedlagt nabolagsprofil. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

  Byggemåte
  Informasjon er hentet fra vedlagte tilstandsrapport, datert 13.03.23. Bygning: Bygning fundamentert med støpt mur til antatt fast grunn, yttervegger i mur med malte teglsteinsfasader, etasjeskillere i betong, vinduer med 2-lags isolerglass og saltak tekket med takstein. Vinduer og dører: Vinduer med 2-lags glass og trekarmer. Vindu i stue er noe eldre, ellers er det vinduer fra 2007 i boligen. Nyere lyd/brannklassifisert entredør og balkongdør med glass fra 2007. Eldre ytterdør på loft. Balkong/terrasse: Balkong med støpt dekke ut fra stue. Størrelse 3 m2. VVS-installasjoner: Det er eldre vannrør i kobber i boligen. Det er eldre avløpsrør i plast og støpejern i boligen. Luftbehandling: Det er naturlig ventilasjon i boligen med ventiler på wc, bad og i yttervegger. Elkraft: El-anlegg med automatsikringer. 1. Er det elektriske anlegget utført eller er det foretatt tilleggsarbeider på det elektriske anlegget etter 1.1.1999? Ja Det er noe nyere innmat i sikringsskap. Det er ikke fremlagt noen samsvarserklæring på noe utført el-arbeider i boligen. 2. Foreligger det kontrollrapport fra offentlig myndighet ? Det Lokale Eltilsyn (DLE) eller eventuelt andre tilsvarende kontrollinstanser med avvik som ikke er utbedret eller kontrollen er over 5 år? Nei 3. Forekommer det at sikringene løses ut? Ukjent 4. Har det vært brann, branntilløp eller varmgang (for eksempel termiske skader på deksler, kontaktpunkter eller lignende) i boligens elektriske anlegg? Nei 5. Er det tegn til at det har vært termiske skader (tegn på varmgang) på kabler, brytere, downlights, stikkontakter og elektrisk utstyr? Sjekk samtidig tilstanden på elektrisk tilkobling av varmtvannsbereder, jamfør eget punkt under varmtvannstank. Nei 6. Er der synlig defekter på kabler eller er disse ikke tilstrekkelig festet? Ja 7. Er det tegn på at kabelinnføringer og hull i inntak og sikringsskap ikke er tette, så langt dette er mulig å sjekke uten å fjerne kapslinger? Nei 8. Finnes det kursfortegnelse, og er den i samsvar med antall sikringer? Ja 9. Foreta en helhetsvurdering av det elektriske anlegget, dets alder, allmenne tilstand og fare for liv og helse. Bør det elektriske anlegget ha en utvidet el-kontroll? Ja Kontroll på eldre el-anlegg/el-anlegg uten samsvarserklæring anbefales alltid. Det er enkelte løse ledninger. Tilstandsgrad settes grunnet løse ledninger. Tilstandsrapporten beskriver byggverkets tekniske tilstand. Det er ikke foretatt kontroll av de elektriske installasjonene (el-takst) selv om bygningssakkyndig kan ha knyttet noen kommentarer til elanlegget ut i fra helt enkle vurderingskriterier. Siden elanlegget ikke er kontrollert er det sannsynlig at det siden kan avdekkes avvik fra dagens forskriftskrav og oppstå funksjonssvikt. Videre må kjøper være forberedt på det må foretas oppgraderinger på grunn av slitasje, fraværende vedlikehold, arbeider som er utført av ufaglærte, utidsmessighet eller tekniske løsninger som ikke holder dagens standard.

  Sammendrag selgers egenerklæring
  Selger har ikke bebodd eiendommen og har derfor ikke spesifikk kunnskap om den. Det kan derfor være skader og andre forhold ved eiendommen som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres derfor til å foreta en særlig grundig undersøkelse av eiendommen, gjerne med bistand av teknisk sakkyndig.

  Innhold
  Boligen går over 3. etasje og loftsetasje og inneholder: 3. etasje BRA/P-rom 73/72 m²: entré, kott, to soverom, bad, toalettrom, kjøkken og stue. Det er utgang til balkong fra stuen. 4. etasje/loft BRA/P-rom 15/15 m²: Stue I tillegg disponeres: - loftbod med gulvareal på 6 m² (skråtak, lav takhøyde) - to kjellerboder på 5,5 m² og 6 m² - mulighet til å parkere fritt på sameiets eiendom - fellesvaskeri i Flyveien 11

  Standard
  Entré: Velkommen inn! Boligen har en romslig entré med god plass til oppbevaring av ytterklær og sko. Stue: Stuen er det naturlige oppholdsrommet i leiligheten. Her er det flere gode møbleringsmuligheter, med plass til et stort og koselig spisebord, sofagruppe, tv-møblement og annet interiør. De store vindusflatene gir slipper inn mengder av daglys, og gir leiligheten en luftig og fin atmosfære. I stuen er det tilkoblet en original, eldre vedkamin som fremstår som et smykke i rommet - denne varmer ekstra i vinterhalvåret! Kjøkken: Boligens kjøkken har eldre innredning med glatte fronter. Rommet har god plass til spiseplass i hjørnet, samt hyggelig utsyn fra vinduet. Det er behov for rehabilitering. Bad: Leiligheten har et gjennomgående bad, med inngang fra begge soverom. Rommet er eldre og er utstyrt med badekar, servant og opplegg til vaskemaskin. Rommet er oppvarmet via en stråleovn på vegg. Toalettrom: Praktisk separat toalettrom med veggmontert wc og servant. Rommet ble pusset opp med overflater og utstyr i ca. 2018. Også dette rommet er oppvarmet via stråleovn på vegg. To soverom: Etasjen rommer to gode soverom. Begge rom har god plass til dobbeltseng med tilhørende nattbord, samt plass til garderobeløsning. De kan fint også benyttet som barnerom, gjesterom eller kontor - her er mulighetene mange. Fra det ene soverommet er det trapp opp til loftsetasjen. Loftstue: På loftet er det blitt innredet og laget en stue. Innredningen ble godkjent av Oslo kommune ref. ferdigattest datert 05.05.1989 (se punktet Ferdigattest for mer informasjon). Rommet er blitt benyttet som stue, og har plass til sittegruppe og øvrig innredning. Byggesakkyndig opplyser i sin rapport at arealet i loftstuen ikke tilfredsstiller dagens krav til lysforhold for rom til varig opphold. Innvendige overflater: Gulv: tregulv, fliser og belegg. Vegger: malte flater, panel og fliser. Himling: malte himlinger. Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og TG 3.   Forhold som har fått TG2: Vinduer: Vinduer med 2-lags glass og trekarmer. Vindu i stue er noe eldre, ellers er det vinduer fra 2007 i boligen. Det er avvik: - Det er stedvis noe slitasje/misfarging på vinduer. Dører: Nyere lyd/brannklassifisert entredør og balkongdør med glass fra 2007. Eldre ytterdør på loft. Det er avvik: - Ytterdør på loft må justeres, og har ikke skikkelig lås. Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Balkong med støpt dekke ut fra stue. Størrelse 3 m2. Vurdering av avvik: - Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Tiltak: - Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyde opp til dagens forskriftskrav. Overflater: Gulv med tregulv, fliser og belegg. Vegger med malte flater, panel og fliser. Malte himlinger. Det er avvik: - Det er slitasje og stedvise skader på gulv. Det er slitasje på overflater, riss i vegger, stedvis manglende maling m.m. Pipe og ildsted: Original teglsteinspipe med vedkamin i stue. Ildsted er ikke funksjonstestet. Det er avvik: - Det er montert treverk for nært feieluke på loft. Det mangler plate under feieluke. Innvendige trapper: Innvendig smal vindeltrapp opp til loft. Vurdering av avvik: - Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Tiltak: - Håndløper bør monteres Innvendige dører: Innvendige malte eldre dører. Noe nyere dør til et soverom. Det er avvik: - Det er eldre dører med noe slitasje. Det mangler list på dør på soverom. Overflater og konstruksjon: Toalettrom med veggmontert wc og servant. Rommet ble pusset opp med overflater og utstyr i ca. 2018. Det er strålovn på vegg. Det er noe eldre røropplegg i rommet. Vurdering av avvik: - Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne. - Toalettrom har kun naturlig avtrekk fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1. - Toalettrom mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør. Tiltak: - Mekanisk avtrekk bør etableres på toalettrom. - Lokal utbedring må utføres. - Det bør etableres tilfredsstillende tilluft til toalettrom, f.eks. luftespalte ved dør e.l. Vannledninger: Det er eldre vannrør i kobber i boligen. Vurdering av avvik: - Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger. Tiltak: - Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Avløpsrør: Det er eldre avløpsrør i plast og støpejern i boligen. Vurdering av avvik: - Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger. Tiltak: - Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Ventilasjon: Det er naturlig ventilasjon i boligen med ventiler på wc, bad og i yttervegger. Vurdering av avvik: - Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen. Det er rom uten ventilasjon i boligen. Tiltak: - Ventilasjonsløsningen må utbedres.   Forhold som har fått TG3: Generell: Eldre baderom med badekar, servant og opplegg til vaskemaskin. Det er strålovn på vegg. Det er eldre våtromskonstruksjon, røropplegg, sluk m.m. Tilstandsgrad settes grunnet alder. Vurdering av avvik: - Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Tiltak: - Våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres. Kostnadsestimat: 100 000 - 300 000 Tilliggende konstruksjoner våtrom: Hulltaking er ikke foretatt, da det er murvegger på baderommet. Overflater og innredning: Eldre kjøkkeninnredning med glatte fronter. Vurdering av avvik: - Det er påvist at overflater/kjøkkeninnredning har omfattende skader. Det er skader på kjøkken. Tiltak: - Det må foretas full utskiftning av overflater/innredning. Kostnadsestimat: 50 000 - 100 000 Avtrekk: Vurdering av avvik: - Det er ikke påvist noen form for ventilering av kjøkkenrommet (lukket rom). Tiltak: - Det bør om mulig etableres mekanisk avtrekk ut. Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000 Elektrisk anlegg: El-anlegg med automatsikringer. Dette er en forenklet kontroll begrenset til de spørsmål og undersøkelser som forskrift til avhendingslova (tryggere bolighandel) § 2-18 inneholder. Dette kan ikke sammenlignes med en kontroll utført av offentlig myndighet (Det lokale eltilsyn) eller registrert elektrovirksomhet, og en bygningssakkyndig har verken kompetanse eller lov til å foreta en slik kontroll. Tilstandsgraden er vurdert ut fra den forenklede og begrensede kontrollen som forskriften inneholder. El-anlegget kan ha feil og mangler som en slik forenklet undersøkelse ikke vil avdekke. Vær derfor oppmerksom på denne risikoen, og søk videre veiledning eller få en fullstendig kontroll utført av registrert elektrovirksomhet. 1. Er det elektriske anlegget utført eller er det foretatt tilleggsarbeider på det elektriske anlegget etter 1.1.1999? Ja, Det er noe nyere innmat i sikringsskap. Det er ikke fremlagt noen samsvarserklæring på noe utført el-arbeider i boligen. 2. Foreligger det kontrollrapport fra offentlig myndighet ? Det Lokale Eltilsyn (DLE) eller eventuelt andre tilsvarende kontrollinstanser med avvik som ikke er utbedret eller kontrollen er over 5 år? Nei 3. Forekommer det at sikringene løses ut? Ukjent 4. Har det vært brann, branntilløp eller varmgang (for eksempel termiske skader på deksler, kontaktpunkter eller lignende) i boligens elektriske anlegg? Nei 5. Er det tegn til at det har vært termiske skader (tegn på varmgang) på kabler, brytere, downlights, stikkontakter og elektrisk utstyr? Sjekk samtidig tilstanden på elektrisk tilkobling av varmtvannsbereder, jamfør eget punkt under varmtvannstank Nei 6. Er der synlig defekter på kabler eller er disse ikke tilstrekkelig festet? Ja 7. Er det tegn på at kabelinnføringer og hull i inntak og sikringsskap ikke er tette, så langt dette er mulig å sjekke uten å fjerne kapslinger? Nei 8. Finnes det kursfortegnelse, og er den i samsvar med antall sikringer? Ja 9. Foreta en helhetsvurdering av det elektriske anlegget, dets alder, allmenne tilstand og fare for liv og helse. Bør det elektriske anlegget ha en utvidet el-kontroll? Ja Kontroll på eldre el-anlegg/el-anlegg uten samsvarserklæring anbefales alltid. Det er enkelte løse ledninger. Tilstandsgrad settes grunnet løse ledninger. Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000

  Innbo og løsøre
  Se også beskrivelser under punktet om standard. Løsøre/tilbehør som gardinstenger/oppheng, frittstående hvitevarer samt dekodere og modem følger i utgangspunktet ikke med i handelen. Dekodere og modem kan være borettslagets/aksjelagets/sameiets eiendom og skal da følge med. Det gis ingen garantier i forhold til medfølgende løsøre/tilbehør.

  Hvitevarer
  Hvitevarer medfølger i utgangspunktet ikke i salget.

  Moderninseringer og påkostninger
  Det er opplyst fra arvinger at taket er tekket om i 2022 og at oppganger er pusset opp i 2023. Balkonger pusset opp 2023

  TV/Internett/bredbånd
  Telia

  Parkering
  Styret opplyser at sameiet ikke har faste parkeringsplasser, men at seksjonseiere fritt kan parkere hvor man vil på sameiets grunn. Det er også mulig å skrive kontrakt for el-billading. Dette koster p.t kr 500/mnd.

  Radonmåling
  I leiligheter som ligger i tredje etasje eller høyere er det som hovedregel ikke nødvendig å måle radonverdier da radon ikke strekker seg over tre etasjer.

  Diverse
  Seksjonseier må selv dekke kostnader forbundet med eget strømforbruk, forsikring av innbo og løsøre samt andre kostnader som ikke dekkes av felleskostnadene.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  5 990 000,- (Prisantydning)
  232 887,- (Andel av fellesgjeld)

  Omkostninger
  8 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler)
  585 (Tingl.gebyr pantedokument)
  585 (Tingl.gebyr skjøte)
  155 550 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 990 000))

  168 592 (Omkostninger totalt)

  6 391 479 (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  Elektrisk oppvarming, i tillegg fyring med ved.

  Info strømforbruk
  Ca. 1200 - 1500 kwh i mnd. Siste strømregning 1500.

  Energiklasse
  G

  Info energiklasse
  Denne boligen er energimerket. På en skala fra A til G, der A er best, har denne boligen oppnådd G (en normalbolig vil gjerne ligge i området C-F). Kopi av energiattest kan fås ved henvendelse til megler.

 • Info kommunale avgifter
  Inkludert i de faste fellesutgiftene.

  Info om eiendomsskatt
  ABBL opplyser at også eiendomsskatt betales gjennom sameiets felleskostnader. I kommunen som eiendommen ligger, er det innført eiendomsskatt på boliger og annen fast eiendom. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av eiendomsskattegrunnlaget minus bunnfradraget. Bunnfradraget for 2023 er på inntil 4 millioner kroner. Se kommunens nettsider for mer informasjon.

  Formuesverdi primær
  1736889

  Formuesverdi primær år
  2021

  Formuesverdi sekundær
  6252800

  Formuesverdi sekundær år
  2021

  Velforening
  Det er ikke kjent at eiendommen er tilknyttet velforening.

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

  Sameiebrøk
  103/13868

  Felleskostnader pr. mnd
  4959

  Felleskostnader inkluderer
  Kostnader til drift av sameiets bygninger, offentlige avgifter, forsikring, vedlikehold av bygningene og garasjeanlegg, administrasjonskostnader, opparbeidelse, drift og vedlikehold av fellesarealer med veier, lekeplasser, biloppstillingsplasser, grøntareal og beplantning. Kabel-TV/Bredbånd, vaktmestertjeneste, trappevask og nedbetaling av felles lån. Totale fellesutgifter pr mnd kr 4 959 - grunnkostnad kr 3 666 - avdrag fellesgjeld kr 429 - renter fellesgjeld kr 864 Det er flere vedlikeholdsprosjekter pågående i sameiet, og det må påregnes en økning i felleskostnader/gjeld. Styret opplyser at felleskostnadene planlegges økt tilsvarende indeksregulering, men at det p.t ikke er endelig avklart.

  Andel fellesgjeld
  232887

  Andel fellesgjeld år
  2023

  Andel fellesgjeld per dato
  2023-03-12T23:00:00Z

  Andel fellesformue
  42939

  Andel fellesformue per dato
  2022-12-30T23:00:00Z

  Om sameiet
  Diverse opplysninger om sameiet: - Sameiet består av 162 seksjoner. Styret opplyser per e-post at eventuelt fremtidig vedlikehold vil bli avdekket under årets vedlikeholdsbefaring. Denne er under utarbeidelse og blir presentert ifm årsmøtet som avholdes i mai/juni 2023. Hentet fra innkalling til årsmøte 2022: Styret informerer - Etterslep av vedlikehold har medført at sameiet har innhentet tilbud om renovering av balkonger og ytterdører. - Borettslagets tak ble rehabilitert i 2022. Det ble tatt opp et lån på 20 mill, som skulle ha en nedbetalingstid på 20 års. Lånet skal dekke ferdigstillelse av tak, samt vedlikehold av balkonger. - Ombygging av Flyveien 11 har krevd innsats. En altfor omfattende vegetasjon krevde også innsats i form av en samlet skjøtselsplan. Alle ovennevnte saker, foruten taket, omtales som egne saker i årsmøtepapirene, og det henvises til omtale der. - Sameiet har en sunn økonomi. Driften går med overskudd, og ved en mulig ombygging av Flyveien 11 vil både lånebehov for prosjektene bli sterkt redusert, og sameiet vil i tillegg få en bedre lånestruktur. Dette vil derfor bare medføre en beskjeden økning i husleien. - Sameiet valgte BOVG som entreprenør for utskiftning av tak, og de har gjort en god jobb. Som kjent er styret ansvarlige for å igangsette nødvendig vedlikehold, og det ble oppdaget flere forhold når man fikk tilgang til inspeksjon i høyden. - De franske balkongene var til dels rustne og uforsvarlig innfestet. Det er økonomisk forsvarlig å foreta et slikt arbeid når man har tilgang til et stillas som likevel er satt opp i forbindelse med takprosjektet. Det ble av samme grunn montert små gitre foran lufteluken under takskjegget for å hindre små fugler i å komme inn på loftet. - Pipene viste seg å være i veldig dårlig stand, og blir rehabilitert når det er tilkomst. Arbeidene må skje frostfritt, så det er noen piper i de byggene som ble tatt først som må tas med bruk av lift eller enklere stillas. - Luftledninger for data og TV mellom blokkene vil bli lagt ned i bakken. Det er kostnadsfritt for sameiet mot at Telia har fått forlenget sin avtale med sameiet i fem år. - Forutsatt at årsmøtet godkjenner planene for Flyveien 11, så er det nødvendig å flytte vaskeriet. Det vil i så fall bli flyttet til Luftfartsveien 18, 2. etasje. Der er det to baderom, og sameiet kan ta det ene i bruk til vaskeri. Om ombygging av Flyveien 11: Styret har i lengre tid arbeidet med prosjektet for indre ombygging av Flyveien 11. Prosjektet går ut på innvendig ombygging av Flyveien 11s hybelhus til 4 leiligheter. Tegningene som er godkjent av Plan- og bygningsetaten er delt i tidligere informasjonsnotat. I dag inneholder bygget hybler og en stor vaskekjeller. Det ble under årsmøtet vedtatt at det skal nedsettes en hurtigarbeidende arbeidsgruppe som skal jobbe frem et forslag som skal presenteres for seksjonseierne ifm et ekstraordinært årsmøte senest i september 2022. Rehabilitering av balkonger: Rehabilitering av balkongene i treromsleilighetene i lavblokkene ble vedtatt på generalforsamling i 2016/17. Det ble vedtatt igjen under møte 2022 at balkongene i 3-roms leilighetene rehabiliteres i hht vedtak på tidligere Generalforsamling og med oppstart i 2022. Rehabilitering av balkongene i 4-roms leilighetene utsettes til sameiet har avsatt midler på ordinært budsjett til rehabiliteringen. Utskiftning av ytterdører: Styret gis fullmakt til å gjennomføre pilot på to dører i 2022, hvor denne byttes ut og den andre rehabiliteres. Basert på denne erfaringen, og med mulighet for delfinansiering, legges saken frem for årsmøte 2023. Videre ble det under møtet vedtatt følgende: - Seksjonseiere får tilbud om IN-ordning for nedbetaling av sin andel av sameiets eksisterende lån. I tillegg skal det, ved etablering av nye lån, gis mulighet for å innbetale/innfri sin andel. - Styreleder gikk av etter mistillitsforslag. Vedlikehold kommende 5 års periode: Styret har i 2021 lag til rette for at det største vedlikeholdsetterslepet er tatt tak i og nå under utbedring. Når både tak og balkonger er ordnet, ser styret at det også er behov for å utarbeide en vedlikeholdsplan, som bla. vil inneholde rehabilitering av garasjer, utbedre noen fuktskader, parkering og lading av elbiler. Dette er vurdert å være vedlikehold som kan tas over de neste 5 år. Ytterdører bør renoveres eller skiftes ut. Dette vurderes å gjennomføre i 2023. Se full innkalling til årsmøte med alle sakene som ble tatt opp, samt protokoll vedlagt i salgsoppgaven. Det ble besluttet å utsette enkelte saker på ordinært årsmøte som følge av mange saker og lang behandlingstid. Følgende saker ble tatt opp under et ekstraordinært sameiermøte 24.01.2023: - Kostnad for elbillaing betales av den enkelte elbileier. Styret opplyser at de jobber med å få på plass en mer rettferdig elbillading. - Bruk av fellesvaskeri betales av hver enkelt seksjonseier. Det installeres betalingsterminal/løsning ved vaskemaskin og tørketrommel slik at hver seksjonseier som benytter denne tjenesten betaler for den. Styret stiller seg bak forslaget. - Bevisst økonomistyring. Beboer kommer med innspill for mer økonomisk drift av sameiet. Styret takker for innspillene, og deres innstilling er at styret vil fortsette sitt arbeid med å ha fokus på å drive så kostnadseffektivt som mulig. - Rehabilitering av balkonger: Styret har innenfor styringsretten, og med utgangspunkt i ekstern rådgivning, bestemt at balkongene må rehabiliteres med katodisk beskyttelse for å få tilfredsstille norsk byggestandard. - Skjøtselsplan: Det ble nedsatt en arbeidsgruppe som skulle få oversikt over bakgrunn og status for trefellingsprosjektet for så å kunne utarbeide et forslag til ny skjøtselsplan. Forslag til planen ligger vedlagt i salgsoppgaven.

  Lånebetingelser fellesgjeld
  Sameiet har to felles lån: Lånenummer: 94907066821, Handelsbanken Annuitetslån, 12 terminer per år. Rentesats per 13.03.2023: 4.7% pa. Antall terminer til innfrielse: 297 Saldo per 13.03.2023: 28 728 718 Andel av saldo: 192 324 Første termin/første avdrag: 25.12.2022 (siste termin 25.11.2047) Lånenummer: 94907067143, Handelsbanken Annuitetslån, 12 terminer per år. Rentesats per 13.03.2023: 4.7% pa. Antall terminer til innfrielse: 297 Saldo per 13.03.2023: 6 059 182 Andel av saldo: 40 563 Første termin/første avdrag: 01.01.2023 (siste termin 01.12.2047)

  Forkjøpsrett
  Det foreligger ingen forkjøpsrett på eiendommen.

  Styregodkjennelse
  Det kreves ikke styrets godkjennelse, kun eierskiftemelding.

  Sikringsordning fellesgjeld
  Sameiet er ikke tilknyttet sikringsordning.

  Vedtekter/husordensregler
  Eier forplikter seg til å gjøre seg kjent med vedtekter og eventuelle husordensregler. Kopi av disse foreligger hos megler.

  Dyrehold
  Husdyr er tillatt, men må ikke være til sjenanse for beboerne. Referer til husordensreglene punkt C.

  Eierskiftegebyr
  6200

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 301/32/568/146: 13.09.1945 - Dokumentnr: 11413 - Bestemmelse om bebyggelse Bestemmelse om benyttelse. Bestemmelse om benyttelse. Bestemmelse om vann/kloakkledning. Overført fra: Knr:0301 Gnr:32 Bnr:568. Gjelder denne registerenheten med flere 02.01.1948 - Dokumentnr: 49 - Bestemmelse om veg Bestemmelse om gjerde. Bestemmelse om kloakkledning. Regulering av areal i forbindelse med veggrunn/jernbanegrunn. Overført fra: Knr:0301 Gnr:32 Bnr:568. Gjelder denne registerenheten med flere 10.02.1948 - Dokumentnr: 1307 - Best. om vann/kloakkledn. Med flere bestemmelser. Overført fra: Knr:0301 Gnr:32 Bnr:568. Gjelder denne registerenheten med flere 30.06.1948 - Dokumentnr: 6931 - Erklæring/avtale Bestemmelse om benyttelse. Overført fra: Knr:0301 Gnr:32 Bnr:568. Gjelder denne registerenheten med flere 12.08.1948 - Dokumentnr: 8408 - Best. om vann/kloakkledn. Med flere bestemmelser. Overført fra: Knr:0301 Gnr:32 Bnr:568. Gjelder denne registerenheten med flere 25.11.1948 - Dokumentnr: 12284 - Erklæring/avtale Bestemmelse om benyttelse. Overført fra: Knr:0301 Gnr:32 Bnr:568. Gjelder denne registerenheten med flere 24.02.1949 - Dokumentnr: 2103 - Best. om vann/kloakkledn. Med flere bestemmelser. Overført fra: Knr:0301 Gnr:32 Bnr:568. Gjelder denne registerenheten med flere 28.06.1949 - Dokumentnr: 7501 - Best. om vann/kloakkledn. Med flere bestemmelser. Overført fra: Knr:0301 Gnr:32 Bnr:568. Gjelder denne registerenheten med flere 09.12.1949 - Dokumentnr: 14651 - Bestemmelse om veg Bestemmelse om gjerde. Bestemmelse om kloakkledning. Regulering av areal i forbindelse med veggrunn/jernbanegrunn. Overført fra: Knr:0301 Gnr:32 Bnr:568. Gjelder denne registerenheten med flere 21.12.1949 - Dokumentnr: 15356 - Bestemmelse om veg Bestemmelse om gjerde. Bestemmelse om kloakkledning. Overført fra: Knr:0301 Gnr:32 Bnr:568. Gjelder denne registerenheten med flere 25.10.1950 - Dokumentnr: 11632 - Bestemmelse om veg Overført fra: Knr:0301 Gnr:32 Bnr:568. Gjelder denne registerenheten med flere 28.09.1951 - Dokumentnr: 11319 - Bestemmelse om veg Overført fra: Knr:0301 Gnr:32 Bnr:568. Gjelder denne registerenheten med flere. Undertegnede eiere og hjemmelsinnehavere av etternevnte eiendommer vedtar herved som bindende for nuværende og senere eiere av nevnte eiendommer Oslo veiutvalgs betingelser i henhold til beslutning i møte 15.08.1951 for overtagelse av vei nr. 30 38 + vei m. 30 41 mellom vei 1003 (Nye Sørkeldalsvei). Gjelder gnr. 32, bnr. 568, 580, 581 og 582. Betingelsene er: 1. Gjerder som ikke står i riktig avstand fra veikant flyttes av grunneieren. 2. Veigrunn med nødvendige grøfter og gjerdeavstand overdras til kommunen uten utgift for denne. 3. De private avkjørsler som ikke er i orden må av grunneierne settes i stand og forsynes med stikkrenner på en av veivesenet godkjent måte. 4. Hvor overvannet ikke bortledes gjennom offentlig kloakk, må der gis stikkrennene fritt avløp fra veiens område. 07.10.1955 - Dokumentnr: 12636 - Best. om adkomstrett Overført fra: Knr:0301 Gnr:32 Bnr:568. Gjelder denne registerenheten med flere. I anledning av utskillelse av garasjeparseller fra gnr. 32, bnr. 568, 575, 578 og 594 erklærer undertegnede A/S Luftforsvarets Byggelag som eier av samtlige parseller at de utskilte garasjeparseller skal ha bruksrett til kjørbar adkomstvei over gnr. 32, bnr. 568, 575, 578 og 594 frem til regulert vei. Nærværende erklæring blir å tinglese som heftelse på gnr. 32., bnr. 568., 575, 578 og 594 og kan ikke avleses uten samtykke av Oslo Byplankontor. 31.10.1955 - Dokumentnr: 13723 - Best om garasje/parkering Overført fra: Knr:0301 Gnr:32 Bnr:568. Gjelder denne registerenheten med flere. I anledning av at Oslo bygningssjef den 22.10.55 har meddelt unntak fra i henhold til bygningslovens § 8 for garasje for 4 biler på gnr. 32, bnr. 575, nr. 1. 31.10.1955 - Dokumentnr: 13727 - Best om garasje/parkering Overført fra: Knr:0301 Gnr:32 Bnr:568. Gjelder denne registerenheten med flere. I anledning av at Oslo bygningssjef den 22.10.55 har meddelt unntak fra bygningslovens § 8 for garasjer for 4 biler på gnr. 32, bnr. 578, nr. 5. 31.10.1955 - Dokumentnr: 13728 - Best om garasje/parkering Overført fra: Knr:0301 Gnr:32 Bnr:568. Gjelder denne registerenheten med flere. Eier av gnr. 32 bnr. 580+581, nr. 6 og etterfølgende eiere forplikter seg til å når som helst bygningsrådet måtte forlange det uten erstatning å fjerne eller forandre det bygde (gjelder garasjer for 3 biler). 31.10.1956 - Dokumentnr: 12880 - Best. om vann/kloakkledn. Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m. Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo Vannverk. Overført fra: Knr:0301 Gnr:32 Bnr:568. Gjelder denne registerenheten med flere. Undertegnede, Luftforsvarets Byggelag, som eier av gnr. 32 bnr. 568, Hovseter, og undertegnede Snippen Hovseter Byggelag, som eier av gnr. 32, bnr. 594, Hovseter, avgir herved nedenstående erklæring som blir å tinglyse som vedrørende begge eiendommer og som ikke kan avlyses uten Oslo Vannverks samtykke. Undertegnede Luftforsvarets :Byggelag, eier av gnr. 32, bnr. 568, gir herved undertegnede Snippen-Hovseter Byggelag, eier av gnr. 32, bnr. 594 rett til å føre kloakkledning fra og vannledning til sin eiendom gnr. 32, bnr. 594 over gnr. 32, bnr. 568's grunn, samt rett til å foreta reparasjon og ettersyn av ledningene samme st-ed når dette måtte være påkrevet. For forvoldt skade og ulempe i den anledning kan kreves erstatning etter skjønn. 02.06.1958 - Dokumentnr: 5963 - Best. om vann/kloakkledn. Med flere bestemmelser. Overført fra: Knr:0301 Gnr:32 Bnr:568. Gjelder denne registerenheten med flere. Undertegnede eier og skjøteinnehaver av gnr. 32, bnr. 568 gir herved Oslo kommune tillatelse til, uten erstatning for grunn, å anlegge vann-, spillvann- og overvannsledninger over min eiendom. 19.11.1966 - Dokumentnr: 16956 - Best om garasje/parkering Midlertidig dispensasjon fra Bygningsloven. Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet. Overført fra: Knr:0301 Gnr:32 Bnr:568. Gjelder denne registerenheten med flere. Den 3.8.66 har Oslo bygningssjef i henhold til § 8 i bygningsvedtekt for Oslo meddelt midlertidig unntak fra bestemmelsene i samme vedtekts § 79 i anledning: manglende frostfri fundamentering. Gjelder garasje på gnr. 32, bnr. 568. 19.11.1966 - Dokumentnr: 16957 - Best om garasje/parkering Midlertidig dispensasjon fra Bygningsloven. Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet. Overført fra: Knr:0301 Gnr:32 Bnr:568. Gjelder denne registerenheten med flere. Den 2.11.66 har Oslo bygningssjef i henhold til § 8 i bygningsvedtekt for Oslo meddelt midlertidig unntak fra bestemmelsene i samme vedtekts § 79 i anledning: manglende frostfri fundamentering. Gjelder gnr. 32, bnr. 577. 21.06.1973 - Dokumentnr: 11580 - Skjønn Overført fra: Knr:0301 Gnr:32 Bnr:568. Gjelder denne registerenheten med flere. I henhold til Oslo skjønnsretts skjønn av 10 august 1972 har Oslo kommune ekspropriert areal på gnr. 32, bnr. 575, 563, 488 og 567 samt gnr. 31 bnr. 246 og gnr. 29, bnr. 14. 18.08.1988 - Dokumentnr: 54815 - Erklæring/avtale Bestemmelse om trafostasjon/kiosk. Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen. Overført fra: Knr:0301 Gnr:32 Bnr:568. Gjelder denne registerenheten med flere. Som eier av eiendommen gnr.32 bnr. 581 gir jeg Oslo Lysverker (OL) tillatelse til å sette opp og ha stående en nettstasjon· for 10 kV/230 V spenning med inn- og utføring av kabler og ledninger fra og til fordelingsnettet. 02.05.1989 - Dokumentnr: 26868 - Erklæring/avtale Bestemmelse om trafostasjon/kiosk. Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen. Overført fra: Knr:0301 Gnr:32 Bnr:568. Gjelder denne registerenheten med flere. Som eier av eiendommen gnr. 32,bnr. 577,gir jeg Oslo Lysverker (OL) tillatelse til å sette opp og ha stående en nettstasjon for 10 kV/230 V spenning med inn- og utføring av kabler og ledninger fra og til fordelingsnettet. 05.03.2019 - Dokumentnr: 265819 - Seksjonering Opprettet seksjoner: Snr: 146 Formål: Bolig Sameiebrøk: 103/14102 13.08.2019 - Dokumentnr: 932624 - Reseksjonering Snr: 146 Formål: Bolig Sameiebrøk: 103/13868 Vederlag: NOK 0 Omsetningstype: Uoppgitt Endring av sameiebrøk

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det er utstedt et arkivkort for vaaningshus i Luftfartsveien 14 datert 1957. Videre ble det utstedt en ferdigattest datert 05.05.1989 for innredning av to rom på loft i Luftfartsveien 14, med nåværende hjemmelshaver som byggherre. At slike tillatelser/attester eksisterer gir ingen garanti for at det ikke senere er utført arbeider som ikke er byggemeldt/godkjent.

  Vei, vann og avløp
  Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp. Alle eiendommer som er tilknyttet offentlig vann og avløp har private stikkledninger, som vedlikeholdes for eiers egen regning. For ytterligere opplysninger om de private stikkledningene tar man kontakt med kommunen.

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen er regulert til boligformål. Området for øvrig er regulert til: bolig, friområde, forretning, bensinstasjon, kjørevei, gang- og sykkelvei mm. Reguleringsplan: S-1733, S-4514, S-354GA, 56954, S-395, V071049 Gjeldende kommunedelplan: KDP-17 Bystyret vedtok 23.09.2015 kommuneplanen "Oslo mot 2030: Smart, trygg og grønn". Pågående byggesaker i området: - Flyveien 11 - Ombygging og rehabilitering av leiligheter og fasadeendring. Siste dok. 19.9.2022. Saksnr: 202201266 - Lybekkveien 33 - Fasaderehabilitering og utvidelse av balkonger. Saksnummer: 202116676. Siste dok. 29.12.2021 - Gamle Hovsetervei 1 B - Riving av vaktmesterbolig med uthus - Persbråten videregående skole. Saksnummer: 201806029. Siste dok. 01.06.2020 - Øvre Smestadvei 45 - 45 B - Riving av to eneboliger og garasjer - Oppføring av 4 tomannsboliger. Saksnummer: 201805505. Siste dok. 09.02.2023 Oslo by er stadig under endring/utvikling, bygg settes opp, rehabiliteres og rives ned. Vi anbefaler derfor alle budgivere å sette seg inn i gjeldende reguleringsbestemmelser. Bebyggelsen står oppført på Byantikvarens "Gule liste," med status spesial område for bevaring. Dette innebærer at reguleringsbestemmelsene setter begrensning på endringer av fasade mm. For mer informasjon se https://byantikvaren.no/gul-liste/. Eiendommen ligger i et område over marin grense, og det er skravert et område på sameiets eiendom som er betegnet som "naturmangfold", med fremmede arter.

  Adgang til utleie
  Sameiet har ingen begrensninger i forhold til utleie. Dog må styret varsles.

  Legalpant
  Sameierne er solidarisk ansvarlig for boligsameiets økonomi. De andre seksjonseierne har en lovbestemt panterett i seksjonen for krav mot seksjonseieren som følger av sameieforholdet for inntil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Rentenivå, eventuelt nye låneopptak, endret nedbetalingsplan og årsmøtevedtak kan påvirke felleskostnadenes størrelse.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.   Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til bygningssakkyndig og megler, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Statens kartverk og andre tilgjengelige kilder.   Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.  Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.     Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf.§ 3-9 1. ledd 2. pkt. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.    På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er".  Selger kan ikke ta «som den er» forbehold ovenfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.    Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker.    Forbrukerkjøp - definisjonMed forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.   Forbruker ? avtalevilkår Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil uriktige opplysninger ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.   En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.   Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).   Ikke-forbruker (næringsdrivende) ? definisjon  Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp.    Ikke-forbruker ? avtalevilkår Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen. Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning.    Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8.    En forutsetning for salget er at skjøtet for eiendommen tinglyses på kjøper. Interessenter og kjøper må godta at selger og megler bruker elektronisk kommunikasjon i salgsprosessen.   I tråd med eiendomsmeglingsforskriften vil informasjon om oppdragsgiver, salgsobjektet, interessenter og kjøper bli lagret av meglerforetaket i min. 10 år. Se em1.no for mer informasjon om vår behandling av personopplysninger.

  Budgivning
  Eiendomsmeglere kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn kl. 12:00 første virkedag etter siste annonserte visning hvor selger er forbruker, jfr. Informasjon om budgivning. Alle bud og budforhøyelser med eventuelle forbehold, opplysning om finansiering og overtakelse skal sendes skriftlig til megler. Megler kan ikke formidle muntlige bud verken til selger, budgivere eller interessenter. Budgiver må legitimere seg med kopi av legitimasjon og underskrift. Megler skal sende skriftlig varsel om bud og budforhøyelser til budgiver, selger og interessenter. Aksept av bud skal sendes skriftlig til budgiver og selger. Budgiver kan benytte budskjema, elektronisk budgiving, skannet budskjema sendt på mail eller annen godkjent skriftlig kommunikasjonsform, f.eks. App?er i forbindelse med budgivningen. Konferer med megler. Megler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes teknisk feil. Under budrunden kan akseptfristene kortes inn ved mottakelse av nye bud. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere og kjøper meddeles aksept innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud fremkommer til megler. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles av megler.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  5 990 000,- (Prisantydning)
  232 887,- (Andel av fellesgjeld)

  Omkostninger
  8 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler)
  585 (Tingl.gebyr pantedokument)
  585 (Tingl.gebyr skjøte)
  155 550 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 990 000))

  168 592 (Omkostninger totalt)

  6 391 479 (Totalpris inkl. omkostninger)

  Omk. kjøper beløp
  156924

  Betalingsbetingelser
  Kjøpesum og alle omkostninger skal være innbetalt til megler klientkonto før overtakelse. Det forutsettes at skjøte tinglyses på ny eier. Dersom kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen til seg må det tas forbehold om dette i bud.

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Dødsbo
  Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligen selges for et dødsbo. Arvingene (selgerne) har ikke bebodd eiendommen og har ingen kunnskap vedrørende eiendommen og eiendommens beskaffenhet utover det som her fremgår av salgsoppgaven. Kjøper oppfordres til å foreta en særlig grundig besiktigelse, gjerne med bistand fra teknisk sakkyndig. Boligen vil ikke bli ytterligere rengjort i forbindelse med overtakelsen.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 0,75% av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr  13 900,- oppgjørshonorar kr  7 400,- og visninger kr  2 500, -. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr  39 900,-.  Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale totalt kr  45 912,-. Utleggene omfatter tilrettelegging, markedsføring, oppslag grunnbok, foto og tilstandsrapport. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket vederlag for utført arbeid med kr 2 500,- pr. time oppad til kr 15 000 for utført arbeid.  Alle beløp er inkl. mva. 

Heidi Siri Petersen

Megler

Heidi Siri Petersen

90 69 34 84

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev