aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Malerhaugveien 39 - En helt ny og lekker 3-roms endeleilighet med 2 bad, 2 soverom og solrik balkong.
Velkommen til Malerhaugveien 39 - En helt ny og lekker 3-roms endeleilighet med 2 bad, 2 soverom og solrik balkong.

OSLO Malerhaugveien 39 303

Ensjø: Helt ny og lekker 3-roms - Overtatt oktober 2023 - 2 soverom - 2 bad - stor stue/kjøkken m/ solrik balkong

 • kr 7 500 000
 • BRA 78 m²
 • 2 soverom
 • Prisantydningkr 7 500 000
 • Omkostninger -
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 7 500 000
 • ObjektstypeLeilighet
 • EierformEierseksjon
 • Byggeår2023
 • Soverom2
 • ArealP-rom 75 m²
 • Felleskostnaderkr 3 993
 • Tomt9 358 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 7 500 000,- (Prisantydning) 0,- (Andel av fellesgjeld)   Omkostninger: 8 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 187 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 7 500 000,00))   200 542,- (Omkostninger totalt)   7 700 542,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Meld deg på visning!

Påmelding
Plantegning Malerhaugveien 39
Velkommen til Malerhaugveien 39 - En helt ny og gjennomgående 3- roms leilighet med vestvendt balkong og store vindusflater. Hjørne - og endeleiligheten har tiltalende stue med kjøkken i åpen løsning. Fra stuen har man også utgang til balkong. To gode soverom. Boligen har 2 bad som er praktisk og delikat innredet med integrert servant, vegghengt wc, dusjnisje, opplegg for vaskemaskin og tørketrommel, på det ene badet, under benkeplate. Romslig entré med god plass til garderobe. Leiligheten ligger meget godt plassert i bygget både med tanke på lysforhold og intern beliggenhet. Mulighet for å kjøpe garasjeplass. Leiligheten ligger i 3. etasje og inneholder: Entré, 2 soverom, 2 bad/wc, stue med åpen kjøkkenløsning som har utgang til balkongen.

Malerhaugveien 39 303, Oslo

 • Arealbeskrivelse
  3 etg
  Bruksareal
  3. etasje: 78 kvm Arealene er hentet fra byggetegninger og ikke kontrollmålt
  Primærrom
  3. etasje: 75 kvm Arealene er hentet fra byggetegninger og ikke kontrollmålt  Tomt
  9358m²

  Beskrivelse av tomt
  Pent opparbeidet fellesarealer med grøntområder, busker og beplantning. Felles internveier samt krakker og lekeapparat.

  Beliggenhet
  Malerhaugveien er en stille gate midt mellom Ensjø og Helsfyr, like ved sjarmerende Grønvold Hageby. Beliggende i et rolig bomiljø og med store utendørs fellesarealer. Ensjø er på god vei til å bli en av de mer attraktive bydelene i Oslo og Malerhaugveien 39 har en av de aller beste beliggenhetene. Her bor du både sentralt og tilbaketrukket. Området rundt Ensjø og Helsfyr er et byområde i vekst der barnehager, skoler og idrettsanlegg bygges i takt med utviklingen. Sammen med denne utviklingen vil også flere aktivitetstilbud komme til området. Det har allerede etablert seg flere kafeer, bakerier og butikker. Du trenger ikke reise til sentrum for å dra på quiz eller spille shuffleboard. Alt dette finner du på Ensjø. Dagligvarehandelen kan gjøres på KIWI og Rema 1000 på Ensjø, som er åpent hver dag med svært gode åpningstider (06-24 hverdag og lørdag, samt søndag 09-21). Du finner også et apotek, to frisørsalonger og to skjønnhetssalonger i Gladengveien og Ensjøveien. Fra boligen er det kort vei til sykkelstier som går helt inn til Østmarka, og det er kort vei til skiløypene i Lillomarka. Flotte turområder i nærheten med tursti, andedam og Hovinbekken. Det er gangavstand til Kampenparken, Jordal, og Valle Hovin. Oslo sentrum er trekvarters spasertur unna og den spreke kan følge turveier helt opp til Grefsenkollen og inn i Lillomarka.

  Adkomst
  Enkel adkomst fra gate. Det vil bli satt opp visningsskilt under visning.

  Bebyggelse
  Det er primært leilighetsbebyggelse i området.

  Barnehage/skole/fritid
  Det er flere barnehager og skoler i nærheten.

  Skolekrets
  Leiligheten sogner til Teglverket Barne- og Ungdomsskole

  Offentlig kommunikasjon
  Boligen ligger mellom to av Oslos store kollektivknutepunkt, Ensjø og Helsfyr. Hit kommer du enkelt med både T-bane, fly- og regionalbuss. Både 37- og 21-bussen har mange avganger fra Helsfyr og området rundt, og det går linjer til både Aker Brygge og Fornebu, sentrum, Nydalen og Grorud.

  Byggemåte
  Bygningen er utført med bærekonstruksjon i prefabrikkert og plasstøpt betong. Generelt er det plasstøpte betongkonstruksjoner mot grunn, mens alle betongvegger inne i kjeller, samt over bakken er prefabrikkerte. Utbygger står dog fritt til å utforme bærende vegger i stål, plasstøpt eller prefabrikkert betong etter hva han finner formålstjenlig. Fasadeveggene utføres i bindingsverk, isolert med mineralull. Utvendige fasader er planlagt med tegl, trepanel og/eller plater. Balkongflater leveres i ubehandlet betong. Disse er som en utvendig konstruksjon å anse og mindre ansamlinger av vann vil derfor kunne oppstå på gulvflaten og i evt. renner etter regnvær. Det vil forekomme drypp fra overliggende balkong. Innvendige vegger er i hovedsak av stålstendere som kles med gipsplater. Enkelte vegger med overflate i betong, som for eksempel mot trappesjakter og mellom leiligheter, ifm. bærende vegger/bæresystemet. Takkonstruksjon bygges av betong. Utvendig tak er flatt med innvendig nedløp. VINDUER/BALKONGDØRER Vinduer med energiglass. Enkelte vinduer er faste og kan ikke åpnes. Disse vinduene må pusses fra terrasse/balkong. Enkelte andre vinduer vil ha åpningsbare felt for vask. Det gjøres oppmerksom på at nye, moderne vinduer, med høy isolasjonsevne kan dugge på utsiden i enkelte værtyper

  Innhold
  Velkommen til Malerhaugveien 39- En helt ny og gjennomgående 3- roms leilighet med vestvendt balkong og store vindusflater. Hjørne - og endeleiligheten har tiltalende stue med kjøkken i åpen løsning. Fra stuen har man også utgang til balkong. To gode soverom. Boligen har 2 bad som er praktisk og delikat innredet med integrert servant, vegghengt wc, dusjnisje, opplegg for vaskemaskin og tørketrommel, på det ene badet, under benkeplate. Romslig entré med god plass til garderobe. Leiligheten ligger meget godt plassert i bygget både med tanke på lysforhold og intern beliggenhet. Mulighet for å kjøpe garasjeplass. Leiligheten ligger i 3. etasje og inneholder: Entré, 2 soverom, 2 bad/wc, stue med åpen kjøkkenløsning som har utgang til balkongen. Kort om boligen:
  • Nybygg fra 2023
  • Hjørne -og endeleilighet
  • Gjennomgående
  • 1-stavs eikeparkett
  • 2 flislagte bad
  • Heisadkomst til etasjeplan
  • 2 soverom
  • Meget god planløsning
  • Vestvendt balkong
  • Stort fellesrom i 1 etg.
  • Solrik, felles takterrasse
  • Sykkelparkering med egen sykkelvaskeplass
  • Stille og rolig beliggenhet
  • Kort vei til offentlig kommunikasjon
  • Ikke forkjøpsrett Videre disponeres 1 bod i kjeller Velkommen til visning med Partner/Eiendomsmegler Christian Wahl tlf: 408 00 445

   Standard
   3 etasje: Entré: Fin entré med plass til oppheng av yttertøy og garderobeløsning. Dørcalling med portåpner på vegg ved inngangsdør. Malt himling med downlights, malte vegger og 1-stavs eikeparkett på gulv. Stue: Romslig stue med store vindusflater gir mye lys og en god romfølelse. God plass til sofagruppe og spisebord. Uttak til tv/bredbånd. Utgang til balkong Malt himling, malte vegger og 1-stavs eikeparkett på gulv. Kjøkken: Delikat kjøkkeninnredning med glatte fronter og stålhåndtak. Det er demping på dører og skuffer. Laminat benkeplate med nedfelt stålvask med 1 kum og ettgreps blandebatteri. Integrert oppvaskmaskin, komfyr og kjøle-/ fryseskap. Keramisk platetopp og ventilator over kokesone. Det er installert komfyrvakt samt aquastop/lekkasjevarsler med sensorer og magnetventil. Lysarmatur under overskap. Åpen løsning i stue. Malt himling, malte vegger og 1-stavs eikeparkett på gulv. Balkong: Vestvendt hjørnebalkong på XXX kvm. med plass til utemøblement. Rekkverk i stål/aluminium med spiler og håndløper i metall. Dekke på balkongen i ubehandlet betong. Skillevegg i tre. Soverom I: Romslig soverom med plass til dobbeltseng og tilhørende møblement. Mulighet for garderobeløsning. Malt himling, malte vegger og 1-stavs parkett på gulv. Soverom II: Fint soverom med plass til seng og tilhørende møblement. Mulighet for garderobeløsning. Rommet er perfekt å innrede som barnerom, gjesterom, kontor eller kombinasjoner av disse. Malt himling, malte vegger og 1- stavs parkett på gulv. Baderom: Leiligheten har 2 deå det ene badet. Varme i gulv. Malt himling med downlights, fliser på vegger og gulvlikate flislagte bad med vegghengt klosett og servant med underskap. Dusjnisje med innsvingbare glassdører og dusjarmatur. Det er avsatt plass for vaskemaskin og tørketrommel med ferdig opplegg for vann og avløpstilkobling p. I tillegg disponeres en kjellerbod.

   Innbo og løsøre
   Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

   Hvitevarer
   Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

   TV/Internett/bredbånd
   Leiligheten leveres med 1 stk. TV/data-punkt i stue tilknyttet til kabel-TV via lokal leverandør. Tilknytning til kabel-TV er obligatorisk. Det leveres ikke egen telefonkontakt i leiligheten. Det forutsettes at eventuelt telefonabonnement må gå som et IP-abonnement tilknyttet kabel-TV/dataleverandør

   Diverse
   VENTILASJON Balansert ventilasjon med varmegjenvinning. Luft blåses inn i stue og soverom og trekkes ut fra bad og kjøkken. Kjøkkenhetten har lys og eventuelt funksjoner for styring av avtrekk/ventilasjon. Ventilasjonsaggregatet er plassert sentralt enten på taket eller i underetasjen og regulerer kapasiteten automatisk når kjøkkenhetten er i bruk. Alle ventilasjonskanaler er skjult med unntak av eventuelle kanaler i bod. Nødvendige inspeksjonsluker i nedforede himlinger og kasser må påregnes Felles vindusvask for fasadefelt hvor lift er påkrevd administreres av sameiet og faktureres de berørte sameierne sammen med felleskostnadene. Renovasjon vil bli anordnet med utvendig nedkast i avfallsbrønner beliggende i tilknytning til gang/ sykkelvei på området. Husordensregler vil bli fastsatt på et senere tidspunkt på sameiermøte. Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

   Prisantydning inkl. omkostninger
   7 500 000,- (Prisantydning) 0,- (Andel av fellesgjeld)   Omkostninger: 8 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 187 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 7 500 000,00))   200 542,- (Omkostninger totalt)   7 700 542,- (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  Vannbåren varme fra fjernvarme. Det er vannbåren gulvvarme i gang, stue, kjøkken og baderom. Det leveres ikke varme i soverom. Ved store vindusflater kan det oppleves en kaldrasfølelse, med mindre man plasserer en løs varmekilde på gulvet under vindu. I badegulv leveres det vannbåren gulvvarme med termostat. Varme fra sentralt anlegg. Forbruket blir ikke målt per leilighet, men fordelt ut i fra seksjonsbrøk. Det leveres samleskap for vann og varmerør i leilighet.

  Energiklasse
  unknown

 • Info kommunale avgifter
  Kommunale avgifter er inkludert i felleskostnadene.

  Info om eiendomsskatt
  Det er eiendomsskatt i Oslo kommune. Bunnfradraget i Oslo er i 2023 på inntil 4 millioner kroner for bolig og fritidsboliger. Skattesatsen er 3 promille av eiendomsskattegrunnlaget. For mer informasjon se: https://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/hvor-mye-skal-du-betale-i-eiendomsskatt/. Faktura for eiendomsskatt sendes den som er registrert eier av eiendommen på faktureringstidspunktet. Ved eierskifte må kjøper og selger gjøre opp betalingen av eiendomsskatten seg i mellom.

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

  Sameiebrøk
  78/13361

  Felleskostnader pr. mnd
  3993

  Felleskostnader inkluderer
  Herav: Felleskostnader 2569,- Energi/fjernvarme 1085,- Tv/bredbånd 339,- Felleskostnadene inkluderer: Kommunale avgifter, forretningsførsel, strøm fellesarealer, felles forsikring, renhold, vaktmestertjenester, avsetning til drift og mindre vedlikehold.

  Om sameiet
  Leiligheten tilhører Sameiet Malerhaugkvartalet som består av 193 boligseksjoner og 1 næringsseksjon.

  Lånebetingelser fellesgjeld
  Borettslaget har ingen lån pt.

  Styregodkjennelse
  Det foreligger ikke krav til styregodkjennelse av ny eier

  Regnskap/budsjett/kostnadsøkninger
  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt av styret/årsmøtet/generalforsamling.

  Sameiets forsikringsselskap
  If Skadeforsikring NUF

  Vedtekter/husordensregler
  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i gjeldende vedtekter.

  Dyrehold
  Dyrehold er tillatt så lenge dette ikke er til ulempe for de øvrige brukerne av eiendommen.

  Eierskiftegebyr
  6215

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 301/130/79/62: 26.06.1957 - Dokumentnr: 7355 - Bestemmelse om veg Bestemmelse om kloakkledning Bestemmelse om gjerde Regulering av areal i forbindelse med veggrunn/jernbanegrunn Overført fra: Knr:0301 Gnr:130 Bnr:79 Gjelder denne registerenheten med flere 08.07.1957 - Dokumentnr: 8031 - Erklæring/avtale Vedtak av Oslo kommunes vann- og kloakkreglement Overført fra: Knr:0301 Gnr:130 Bnr:79 Gjelder denne registerenheten med flere 17.12.1957 - Dokumentnr: 15678 - Bestemmelse om veg Bestemmelse om gjerde Bestemmelse om kloakkledning Regulering av areal i forbindelse med veggrunn/jernbanegrunn Overført fra: Knr:0301 Gnr:130 Bnr:79 Gjelder denne registerenheten med flere 26.04.1958 - Dokumentnr: 4569 - Bestemmelse om vannledn. Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:130 Bnr:102 Med flere bestemmelser Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen Overført fra: Knr:0301 Gnr:130 Bnr:79 Gjelder denne registerenheten med flere 04.09.1958 - Dokumentnr: 10018 - Bestemmelse om vannledn. Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen Overført fra: Knr:0301 Gnr:130 Bnr:79 Gjelder denne registerenheten med flere 05.12.1958 - Dokumentnr: 14570 - Bestemmelse om gjerde Overført fra: Knr:0301 Gnr:130 Bnr:79 Gjelder denne registerenheten med flere 01.03.1960 - Dokumentnr: 2507 - Bestemmelse om bebyggelse Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet Overført fra: Knr:0301 Gnr:130 Bnr:79 Gjelder denne registerenheten med flere 17.08.1960 - Dokumentnr: 9760 - Bestemmelse om vannledn. Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:130 Bnr:105 Bestemmelse om kloakkledning Med flere bestemmelser Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen Overført fra: Knr:0301 Gnr:130 Bnr:79 Gjelder denne registerenheten med flere 09.12.1965 - Dokumentnr: 17520 - Best. om vann/kloakkledn. Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:130 Bnr:93 Med flere bestemmelser Overført fra: Knr:0301 Gnr:130 Bnr:79 Gjelder denne registerenheten med flere 09.01.1967 - Dokumentnr: 990192 - Bestemmelse om gjerde Bestemmelse om bebyggelse Med flere bestemmelser Overført fra: Knr:0301 Gnr:130 Bnr:79 Gjelder denne registerenheten med flere 07.11.1973 - Dokumentnr: 21159 - Bestemmelse om bebyggelse Bestemmelse om tilfluktsrom Overført fra: Knr:0301 Gnr:130 Bnr:79 Gjelder denne registerenheten med flere 10.08.1977 - Dokumentnr: 17191 - Best. om vann/kloakkledn. Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:130 Bnr:80 Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen Overført fra: Knr:0301 Gnr:130 Bnr:79 Gjelder denne registerenheten med flere 29.11.1977 - Dokumentnr: 27128 - Erklæring/avtale Midlertidig dispensasjon fra bygningsloven Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet Overført fra: Knr:0301 Gnr:130 Bnr:79 Gjelder denne registerenheten med flere 29.10.2018 - Dokumentnr: 1470394 - Bestemmelse om adkomstrett Kan ikke slettes uten samtykke fra: Oslo Kommune Org.nr: 958 935 420 Kan ikke endres uten samtykke fra Oslo kommune Rettighetshaver allmennheten Overført fra: Knr:0301 Gnr:130 Bnr:79 Gjelder denne registerenheten med flere 09.12.2022 - Dokumentnr: 1403961 - Bestemmelse om nettstasjon Rettighetshaver: Elvia AS Org.nr: 980 489 698 Adkomstrett for drift og vedlikehold av anlegg/ledninger/kabler Bestemmelse om bebyggelse i nærheten av anlegg/ledninger/kabler Bestemmelse om endring i terrenget i nærheten av anlegg/ledninger/kabler Overført fra: Knr:0301 Gnr:130 Bnr:79 Gjelder denne registerenheten med flere 26.05.2023 - Dokumentnr: 541322 - Bruksrett Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:130 Bnr:242 Overført fra: Knr:0301 Gnr:130 Bnr:79 Gjelder denne registerenheten med flere 26.05.2023 - Dokumentnr: 541322 - Bruksrett Gjensidig bruksrett til takterasser Overført fra: Knr:0301 Gnr:130 Bnr:79 Gjelder denne registerenheten med flere 26.05.2023 - Dokumentnr: 541322 - Bestemmelse om adkomstrett Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:130 Bnr:241 Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:130 Bnr:242 Overført fra: Knr:0301 Gnr:130 Bnr:79 Gjelder denne registerenheten med flere 02.10.2023 - Dokumentnr: 1074033 - Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver Rettighetshaver: Noroppgjør AS Org.nr: 986 956 204 Gjelder denne registerenheten med flere 23.06.2023 - Dokumentnr: 664219 - Seksjonering Opprettet seksjoner: Snr: 62 Formål: Bolig Sameiebrøk: 78/13361

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det foreligger midlertidig brukstillatelse for tiltaket.

  Vei, vann og avløp
  Vei: Offentlig Vann/avløp: Privat stikkledning til offentlig nett.

  Regulerings- og arealplanner
  Leiligheten ligger i et område regulert til bolig/forretning/annen offentlig eller privat tjenesteyting/ kontor/bevertning. S-5037 Detaljregulering med reguleringsbestemmelser for Malerhaugveien 25 vedtatt 12.06.2019 av bystyret. Kommunedelplan for torg og møteplasser (KDP-17), vedtatt 22.04.2009. Kommunedelplan for torg og møteplasser ble vedtatt i Oslo bystyre den 24.04.2009. Planen består av mål, plankart (i fire deler: for indre Oslo, og ytre by vest, øst og syd), bestemmelser og retningslinjer Saksnr. 202314714 Grenseveien - Planforhåndskonferanse - Sykkeltilrettelegging mellom Grensesvingen og Økernveien Pågående plansaker: Saksnr. 202214130 Grenseveien 65 - Oppføring av ny Lilleberg ungdomsskole Siste dokument i saken 04.10.23 Saksnr. 202118619 - Reguleringssak Grenseveien 73, 91 og 95 - Dialogfase - Regulering til barneskole og park Siste dokument i saken 04.10.23 Saksnr. 202017619 Næringsbygg - Grenseveien 99 Siste dokument i saken 03.07.23 Saksnr. 201906491 - Reguleringssak Grenseveien 71 - Planforslag til politisk behandling - Boliger Siste dokument i saken datert 16.10.23

  Adgang til utleie
  Utleie er tillatt iht. vedtektene. Sameiets styre skal underrettes skriftlig om alle overdragelser og leieforhold.

  Legalpant
  De andre sameierne har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt, og kommunale avgifter/gebyrer.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  7 500 000,- (Prisantydning) 0,- (Andel av fellesgjeld)   Omkostninger: 8 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 187 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 7 500 000,00))   200 542,- (Omkostninger totalt)   7 700 542,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring på boligen. Selger har likevel utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

Dokumenter

Christian Wahl

Megler

Christian Wahl

40 80 04 45

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev