aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Marmorveien 1 (digitalt stylet)

Oslo Marmorveien 1

Topp og endeleilighet med 2 soverom | Ingen forkjøpsrett | Sydvendt balkong og vedovn | Bad og kjøkken fra 2016

 • 3 900 000
 • BRA 61 m²
 • 2 soverom
 • PRISANTYDNING3 900 000
 • OMKOSTNINGER17 076
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER4 062 076
 • EIENDOMSTYPELeilighet
 • EIERFORMBorettslag
 • BYGGEÅR1 955
 • SOVEROM2
 • AREALP-rom 61 m²
 • ANDEL FELLESGJELD145 000
 • FELLESKOST./MND3 208
 • TOMT94 349 m²
 • EIERFORM TOMTFellestomt
 • ENERGIMERKINGF
 • 3 900 000,- (Prisantydning)
  145 000,- (Andel av fellesgjeld)
  --------------------------------------------------------
  4 045 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

  Omkostninger
  5 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  480,- (Tinglysingsgebyr BRL-skjøte)
  480,- (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument)
  7 644,- (Forkjøpsrettsgebyr)
  500,- (Medlemsskap BRL)
  --------------------------------------------------------
  17 076,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  4 062 076,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
Stue

Marmorveien 1, Oslo

 • Lys og moderne 3-roms topp og endeleilighet med sydvendt balkong og vedovn. Leiligheten har god standard, det er nyere baderom 2016 og kjøkken 2016. Vinduer og verandadør fra 2011. Det er gulvvarme i gulvet på kjøkken, gang og bad. Leiligheten disponerer i tillegg loftsbod og to kjellerboder.

  Entré:
  Romslig entré med porttelefon og stor skyvedørsgarderobe. Flislagt entré med varmekabler.

  Stue:
  En lys og pen stue med god plass til sittegruppe og spisebord. Utgang til balkong på ca 6 kvm. Downlights i kasser.

  Kjøkken: Kjøkkenet ble sist pusset opp i 2017. Godt med skap og benkeplass. Hvit kjøkkeninnredning med laminat benkeplate.
  Oppvaskkum. Det er kjøkkenventilator med kullfilter. God plass til kjøkkenbord. 116 l Høiax varmtvannsbereder i benkeskap.

  Bad:
  Badet ble sist pusset opp i 2016. Fliselagte veggoverflater og malte flater i tak. Fliselagte gulvoverflater. Elektriske varmekabler.
  Det er plastsluk. og smøremembran med ukjent utførelse. Speilskap og servantskap. Vegghengt-toalett, servant, dusjhjørne og uttak til vaskemaskin.
  Hånddusj ved servant. Det er naturlig ventilering. Takstmannen foretok hulltaking uten å påvise unormale forhold.

  Soverom 1 og 2:
  Her er det god plass til en romslig dobbeltseng med nattbord på hver side, samt oppbevaringsmøbler. Det medfølger skap. Ellers plass til kommode eller annen oppbevaring.

  Soverom 2 er også av normalt god størrelse med plass til seng, skap, pult eller annen oppbevaring.

  Oppsummering av tilstandsgrad 2
  Balkong: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder.
  Overflater: Stedvis noe sår/riper/hakk i overflater. Svellskader i baderomsdør.
  Pipe/ildsted: Pipeløp er tapetsert.
  Bad: Krakelering veggflis. Krav til fall (høydeforskjell) er ikke oppfylt, men det er fall til sluk. Gjelder selve dusjsone. Noe svakt lokalt fall. Det kan ikke konstateres synlig bruk av membran/tettesjikt på våtrommet. Rommet har kun naturlig ventilasjon.
  Avløpsrør/vannrør: Vurdering er basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for skjulte røranlegg er oppbrukt. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon.
 • Sentral beliggenhet på populære Lambertseter med gangavstand til nærbutikk (Bunnpris) og offentlig transport (buss og t-bane). Videre er det kort vei til Lambertseter senter hvor man finner et godt servicetilbud med 83 butikker og tjenester. Her finnes blant annet Meny, vinmonopol, bibliotek, apotek, diverse interiør- og klesbutikker, samt spisesteder. Her ligger også Symra kino og Deichman bibliotek.

  Fine turområder i nærheten samt Ekebergsletta hvor det i tillegg til turområder finnes ridesenter, minigolf og husdyrpark. I nærområdet er det også svømmehall, tennisanlegg og fotballstadion. For innendørs trening finnes Sats Lambertseter og Evo Nordstrand.

  Kort vei til Østensjøvannet med fine turområder som tar deg videre til Østmarka med flotte tur- og rekreasjonsmuligheter. Her finnes badevannene Ulsrudvann og Nøklevann. På vinterstid er det preparerte skiløyper fra Østensjøvannet og innover i Østmarka. Ved Nøklevann ligger Rustadsaga Sportstue som har servering av kioskvarer og hjemmebakst.

  Nærhet til offentlig kommunikasjon med buss (nr. 79, 75 C) like utenfor døren samt kort vei til Lambertseter T-bane stasjon. Herfra går linje 1 og 4 som tar deg enkelt til Oslo Sentrum.
 • Det er primært leilighets- og rekkehusbebyggelse i området
 • Enkel adkomst fra gate.
  Det vil bli satt opp AKTIV visningsskilt under visning.
 • Bygningen har malte trevinduer med 2-lags glass. Malt ytterdør. Malt balkongdør med glassfelt. Utgang til balkong fra stue. Størrelse på ca 6 kvm.
  Tregulv. Etasjeskiller er av betongdekke. Boligen ligger minimum tre etasjer over bakkenivå og radonmålinger er ikke relevant. Peisovn i stue.
  Vannledninger i plastrør og kobberrør. Fordelerskap på bad. Avløpsrør i plast og soilrør. Boligen har naturlig ventilasjon.

  Se vedlagte tilstandsrapport avholdt 11.10.2022 av Ingeniør og Takstmann Thomas A. for teknisk beskrivelse av eiendommen.
 • 5.etasje 61 kvm bruksareal
  Primærrom: 61 kvm og består av: Entré, bad/vaskerom, kjøkken, stue , soverom, soverom 2

  1 loftsbod på ca 12 kvm gulvareal. Skråtak.
  2 kjellerboder på ca 3,2 kvm og 3,8 kvm.

  Følgende rom inngår i primærareal:
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Elektrisk oppvarming. Det er gulvvarme i gulvet på kjøkken, entre og bad. Vedovn i stue.
 • Pent opparbeidet fellestomt med busker, trær og asfalterte gangveier. Lekeplass og sittegrupper på fellesområdet.
 • Parkering og garasjeplasser fordeles etter lister. Det er inntil 2 års venteliste for parkeringsplass og 5-10 år for garasjeplass. Borettslaget har 198 plasser uten strøm og 57 med strøm samt 32 garasjer.
  I tillegg er det etablert en ladepark med totalt 14 ladeplasser i krysset Antenneveien, Feltspatveien og Vaskeribakken. Dette er plasser som er ment som rullerende plasser og disse er kun for beboere i Marmorberget Borettslag.

  Borettslaget har påbegynt etablering av infrastruktur for ladepunkter på faste parkeringsplasser, det ble tilrettelagt for 24 plasser i 2021.
  For 2022 er det avsatt 1,5 mill i budsjettet for viderføring av dette arbeidet.

  Borettslaget har 15 oppstillingsplasser for motorsykler i garasjer, 8 i Marmorveien og 7 i Vaskeribakken.
 • Vei: Offentlig
  Vann/avløp: Privat stikkledning til offentlig nett.
 • Forretningsfører: OBOS
 • Leiligheten tilhører Marmorberget Borettslag som består av 537 andelsleiligheter.
  Marmorberget Borettslag er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med
  organisasjonsnummer 947822969, og ligger i bydel Nordstrand i Oslo kommune med
  følgende adresse: Antenneveien 1-9 2-24, Lambertseterveien 39-41, Lambertseterveien 45-59, Marmorveien 1-19 4-24, Nylænde 1-3, Vaskeribakken 2-12,Vaskeribakken 7-17

  Borettslaget har egen hjemmeside: https://vibbo.no/marmorberget

  Rørutskifting:
  Borettslaget har betydelige utfordringer knyttet til vann og avløpsrør, hvor det er en årlig økning i antall skadesaker. OBOS Prosjekt har gjennom et forprosjekt konkludert med at vann og avløpsrør må byttes, da disse har begrenset gjenstående levetid. Ved utskiftning av vann og avløp inkludert sluk, er det ikke mulig å unngå skader på eksisterende konstruksjoner. Gulv, vegger og tak på bad/toalett utbedres samtidig. Styret jobber i en prosess vedrørende rehabilitering av bad og vil inngå avtale om profesjonell prosjekt- og byggeledelse for ivaretakelse av borettslagets interesser, bistand med kontrahering av entreprenør og oppfølging av arbeidet i rehabiliteringsperioden.
  Det er avholdt ekstraordinær generalforsamling fra 3-6 juli hvor det ble vedtatt et låneopptak på inntil kr. 175 000 000 til planlagt rørutskifting. Oppstart av prosjektet er planlagt i oktober 2022,og antas avsluttes i juli 2025. Delutbetaling nr 1 av lånet kr 20. mnok tatt ut av rammen 20.09.22- fellesgjelden er oppdatert.

  Dersom hele lånerammen brukes vil andelens fellegjeld øke med ca 350 000,- Dette er et anslag utifra tidligere eiebrøk.

  Styret vedtok å øke felleskostnadene og leietillegg for påbygg med 3,5 % fra 01.01.2022, men bakgrunn i generell prisutvikling (styremøte 27.10.21)
  Forretningsfører opplyser at felleskostnader vil øke 01.01.2023, men det er pr. d.d. ikke bestemt hvor mye. Ytterligere økning av felleskostnader og andel fellesgjeld må påregnes. Se også punktet Om borettslaget i salgsoppgaven.

  Telia er leverandør av bredbånd og tv-tjenester.

  Borettslaget har etablert driftskontor og driftstjeneste til å ivareta den daglige drift og vanlig vedlikehold i borettslaget.

  Innkreving eiendomsskatt: I månedene mai, juni, september og november påløper det eiendomsskatt på enkelte leiligheter i borettslaget. Dette fremkommer som egen kategori på felleskostnadene i disse månedene.

  Større vedlikehold og rehabilitering:
  2021: Utskifting av loft og kjellerdører, utskifting av låssystemer.
  2020: Skiftet tak på 3 rekkehus i Marmorveien 20-24. Asfaltert flere parkeringsarealer.
  2019: Ferdigstilt ladeparken med tilhørende grøntanlegg og sykkelparkering. Ferdigstilling av grøntanlegg ifm. drenering i A7 og A1. Ferdigstilt de 2 siste garasjerekkene. Utskifting av utgangsdører punktblokkene, etablert brannceller i alle hovedtavler ved prosjektering og utskifting av dører.
  2018: Påbegynt infrastruktur- tilrettelegging for El biler. Skiftet to tak på rekkehus, Drenering i Antenneveien 1 og 7. Etablert 12 nye garasjeplasser,
  rens av ventilasjon
  2017: Omtekking av 2 tak på rekkehus, total renovering av 3 lekeplasser
  2016: Omtekking av 3 tak på rekkehus, ferdigstillelse av første del av garasjeanlegg.
  2015: Omtekking av 2 tak på rekkehus, begynt rehabilitering av garasjeanlegget.
  2014: Trapper/asfalt rekkehus, utskifting av lekeapparater, ferdigstilt utskifting av porttelefon anlegg. I Antenneveien 9 er tak, pipe og heishus
  rehabilitert. Fasaden på grendehuset ferdig rehabilitert.
  2013: Rehabilitering av fasader og piper over tak. Reparasjon av balkongtak.
  2012: Rehabilitering av fasader.
  2011: Påbegynt utskifting av porttelefon anlegg. Utskifting av vinduer og balkongdører. Inngangsdører/kjellerdører i rekkehusene. Ny heis i
  Antenneveien 9.
  2010/2011: Rehabilitering av piper.
  2009/2010: Rehabilitering av piper ca. 1/3 utført i 2010. Brannvarslingsanlegg montert i Antenneveien 9.
  2009: Maling av alle oppgangene. Arbeidet sluttføres i 2010. Utskifting av alle trapperomsdører, samt i kjeller og loft i Antenneveien 9.
  2009: Rehabilitering av Antenneveien 26. Arbeidene er etterisolering av tak/vegger samt utskifting av vinduer og dører. Arbeidet er avsluttet.
  2008: Rehabilitering Marmorveien 4-24. Etterisolering og nye fasader rekkehus, ny kledning samt utskifting av vinduer og verandadører. Arbeidene er avsluttet.
  2006-2008: Rehabilitering av alle soilrør.
  2004: Utvendig søppelhus ferdigstilt. Reparasjon av alle balkongtak.
  2003: Grendehuset ferdigstilt (ombygd gammelt vaskeri).
  2001: Rehabilitering av borettslagets porttelefonanlegg. Maling oppganger Marmorveien 1-11.

  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i borettslagets styre og/eller generalforsamling.
 • Det foreligger forkjøpsrett i borettslaget. Forkjøpsretten er forhåndsavklart slik at man normalt sett for svar på forkjøp dagen etter endt budrunde. Forretningsfører har 5 dager til behandling av denne.
 • Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.
 • Det er ikke tillatt å holde utekatt i borettslaget. Kun 1 - en - hund er tillatt pr. leilighet.
  Eventuelle klager på dyrehold må skje skriftlig. Styret kan innkalle partene til samtaler i saken. Styret kan pålegge påklaget om å fjerne dyret.
 • Protector AS
  Polisenummer: 1462587

  Innboforsikring tegnes på egenhånd
 • Formuesverdi som primærbolig kr 1 030 394 per 31.12.20
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 3 709 418 per 31.12.20
 • 3 208 pr. mnd. Herav:
  Felleskostnader 3.149,-
  Trappevask 59,-

  Drift og vedlikehold, renter og avdrag fellesgjeld, felles forsikring, kommunale avgifter, tv-anlegg/ bredbånd (grunnpakke), trappevask, vaktmester

  Herav:
  Felleskostnader 3.149,-
  Trappevask 59,-

  For ytterligere spesifikasjon, vennligst se regnskapet i årsrapporten.

  Innkreving eiendomsskatt: I månedene mai, juni, september og november påløper det eiendomsskatt på enkelte leiligheter i borettslaget. Dette fremkommer som egen kategori på felleskostnadene i disse månedene.

  Borettslagsmodellen innebærer at en andelseier kan bli ansvarlig for felleskostnader andre andelseiere ikke betaler, herunder felleskostnader for usolgte andeler i et prosjekt. Enkelte borettslag er tilknyttet en sikringsordning som reduserer borettslagets risiko for tap på grunn av andelseiernes betalingsmislighold. En avtale om sikringsordning kan sies opp, være tidsbestemt og beløpsmessig avgrenset.
 • Andel fellesgjeld kr 145 000,- pr. 01.10.22 .
  Andel fellesformue kr 16 957,- pr. 31.12.21 .
 • Borettslaget har 6 lån i OBOS Banken:

  Lånenr.: * OBBK01-98207764612
  Type: A
  Restsaldo: 2.552.144,-
  Restløpetid: 16 år 7 mnd.
  Terminer pr. år: 12
  Rente type: Flyt
  Rente: 2,90% Andel restsaldo: 4.843,-
  Kapitalkostnad: 32,-

  Lånenr.: * OBBK02-98207764647
  Type: A
  Restsaldo: 25.637.930,-
  Restløpetid:13 år 11 mnd
  Terminer pr. år: 12
  Rente type: Flyt
  Rente: 2,90% Andel restgjeld: 48.611,-
  Kapitalkostnad: 365,-

  Lånenr.: OBBK03-98207764620
  Type: A
  Restsaldo: 12.404.244,-
  Restløpetid: 15 år 8 mnd
  Terminer pr. år: 12
  Rente type: Flyt
  Rente: 2,90%
  Andel restgjeld: 23.521,-
  Kapitalkostnad: 161,-

  Lånenr.: OBBK04-98207764639
  Type: A
  Restsaldo: 13.096.309,-
  Restløpetid: 13 år 6 mnd.
  Terminer pr. år: 12
  Rente type: Flyt
  Rente: 2,90%
  Andel restgjeld: 24.830,-
  Kapitalkostnad: 192,-

  Lånenr.: OBBK05-98207872369
  Type: A
  Restsaldo: 2.754.682,-
  Terminer pr. år: 12
  Rente type: Flyt
  Rente: 2,90%
  Andel restgjeld: 5.223,-
  Kapitalkostnad: 32,-

  Lånenr.: OBOS06-98208045806
  Type: A
  Restsaldo: 20.000.000,-
  Restløpetid: 24 år 11 md.
  Terminer pr. år: 12
  Avdragsfrihet til og med: 01.06.2025
  Rente type: Flyt
  Rente: 2,90%
  Andel restgjeld: 37.926,-
  Kapitalkostnad: 106,-
  Estimert endring etter avdragsfrihet: 94,-

  Mulighet for individuell nedbetaling på hele eller deler av fellesgjeld (IN-lån): Nei
 • Borettslaget har avtale med OBOS Factoring AS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS Factoring AS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader.
 • Det foreligger ferdigattest på boligblokk datert 11.05.1955
 • Andelseier som selv bor i boligen, kan overlate bruken av deler av boligen til andre. I tillegg kan andelseier overlate bruken av hele boligen til andre opp til 30 døgn i løpet av året

  Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (1) nr. 3 har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene.
 • Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
 • Utover andelens fellegjeld overdras boligen fri for pengeheftelser.
  En servitutt er en rettighet/forpliktelse eller bestemmelse. Denne kan være både positiv og negativ. Bestemmelsen innskrenker en eiers rett til å fritt bestemme over egen eiendom. F.eks en nabo som gir en annen nabo rett til å kjøre over sin eiendom. En servitutt etableres i all hovedsak ved inngåelse av en avtale, enten skriftlig eller muntlig, mellom de berørte partene, men den kan også være etablert på andre måter.

  I dette borettslaget er det helt generelle servitutter som at kommunen har rett til å vedlikeholde f.eks vann, vei og kloakk. Under er en oppramsing av disse.

  1978/12656-1/105 Fellesobl. for bor.innsk.
  13.06.1978
  BELØP: NOK 2.462.100
  Panthaver:Andelseierne Ved Obos
  Lnr: 1123609

  2001/73824-1/105 ** Forhøyelse
  27.11.2001
  FORHØYET TIL NOK 2,466,700

  2003/33790-1/105 ** Forhøyelse
  05.06.2003
  FORHØYET TIL NOK 2,469,400

  1986/43040-2/105 Bestemmelse om veg
  16.07.1986
  Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.

  1998/66353-1/105 Erklæring/avtale
  10.11.1998
  Bestemmelse om trafostasjon/kiosk
  Kan ikke slettes uten samtykke fra Viken Energinett,
  Med flere bestemmelser

  2018/806383-1/200 Bestemmelse om bebyggelse
  28.05.2018 21:00
  Kan ikke slettes uten samtykke fra:OSLO KOMMUNE
  Org.nr: 958935420
  Midlertidig dispensasjon fra Vegloven

  2018/824739-1/200 Bestemmelse om bebyggelse
  31.05.2018 21:00
  Kan ikke slettes uten samtykke fra:OSLO KOMMUNE
  Org.nr: 958935420
  Midlertidig dispensasjon fra Vegloven

  2019/97639-1/200 Pantedokument
  23.01.2019 12:42
  BELØP: NOK 66.500.000
  Panthaver:OBOS-BANKEN AS
  Org.nr: 911986884
  Elektronisk innsendt

  2022/1018688-1/200 Pantedokument
  13.09.2022 13:14
  BELØP: NOK 190.000.000
  Panthaver:OBOS-BANKEN AS
  Org.nr: 911986884
  Elektronisk innsendt

  Borettslaget har lovbestemt første prioritets pant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.
 • Eiendommen er regulert til boligformål. Området for øvrig er regulert til: bolig, barnehage, friareal, parkering med mer. Reguleringsplan: S-438. Gjeldende kommunedelplan: KDP-17. Bystyret vedtok 23.09.2015 kommuneplanen "Oslo mot 2030: Smart, trygg og grønn". Pågående byggesaker i området: Marmorveien 14 A-D - Gjenoppbygging av rekkehus over kjeller etter brann. Saksnummer 202111786. Marmorveien 16 A - Fasadeendring. Saksnummer 202212179. Pågående plansaker i området: Langbølgen 22 med flere - Bestilling av oppstartsmøte - Rehabilitering og utvidelse av Lambertseter skole. Saksnummer 202107988. Oslo by er stadig under endring/utvikling, bygg settes opp, rehabiliteres og rives ned. Vi anbefaler derfor alle budgivere å sette seg inn i gjeldende reguleringsbestemmelser.
 • Andelsnr. 511 Orgnr. 947822969 i Oslo kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Etter avtale, dog tidligst etter at forkjøpsrett er avklart og styrets godkjennelse er gitt.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 10. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt provisjonsbasert vederlag fastpris på 35 000,-. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 15 000 -, oppgjørshonorar kr 6 000 ,- og visninger har en fastpris på 5 000,- kr. Markedspakken er satt til 18.990,-.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Jacob Kvarme
Marius Wang

Megler

Marius Wang

46 82 88 87

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev