aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Velkommen til Mogata 16A - Her vil du garantert trives med å bo!

OSLO Mogata 16A

Lys, luftig og familievennlig 4-roms leilighet - Solrik balkong - Skjermet og barnevennlig nabolag - Parkeringsmul.*

 • kr 7 250 000
 • BRA 78 m²
 • 3 soverom
 • Prisantydningkr 7 250 000
 • Omkostninger -
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 7 339 805
 • EierformAndel
 • Byggeår1 959
 • Soverom3
 • ArealP-rom 76 m²
 • Andel fellesgjeldkr 89 805
 • Felleskostnaderkr 3 866
 • Tomt2 647 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 7 250 000 (Prisantydning) 89 805 (Andel av fellesgjeld)   7 339 805 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte) 7 769 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   17 601 (Omkostninger totalt)   7 357 406 (Totalpris inkl. omkostninger)
Ønsker du å flytte til et av Oslos mest populære nabolag, med den unike kombinasjonen av nærhet til sentrum og et eldorado for barn? Det er sjelden 4-r leiligheter i akkurat dette nabolaget er for salg. Her trives folk godt og flytter sjelden. Boligen vi nå skal selge er oppusset og inspirert av den nordiske stilen, og med fokus på gode innredningsløsninger. Her føles ingen rom trange eller overmøblerte, og selve prikken over i-en er den solrike balkongen. Her kan du nyte lange, deilige sommerkvelder i solen sammen med familie eller venner! Med Bjølsenparken og Hjemmets kolonihager nesten vegg i vegg er det lett å bli inspirert til å innrede sin egen grønne oase. - Lekkert oppusset bad fra 2018 - Stilrent kjøkken fra 2020/21 - Vedkamin - Gode parkeringsmuligheter

Mogata 16A, Oslo

 • Arealbeskrivelse

  Bruksareal
  3. etasje: 78 kvm Utover overnevnte areal disponerer leiligheten 3 kjellerboder på henholdsvis ca 3,1 m2, 2,1 m2 og 2,0 m2. Felles vaskeri.
  Primærrom
  3. etasje: 76 kvm Entre/gang, bad/wc, kjøkken med spiseplass, stue med utgang balkong, 3 soverom.
  Sekundærrom
  3. etasje: 2 kvm Kott.  Tomt
  2647m²

  Beskrivelse av tomt
  Lavblokk i 4 etasjer beliggende til offentlig gate. Adkomst til leiligheten via gårdstun og trappeoppgang fra Mogata.

  Beliggenhet
  Med Sagene og Bjølsen som utgangspunkt har en alt innen rekkevidde, om det er særegne og koselige butikker, restauranter, marka, trenings- eller kulturtilbud som frister; her er mulighetene mange! Restauranter som Sofies hage, Sagene Lunsjbar, Sagene Samfunnshus og Mat og Mer har alle sin egen unike atmosfære. I tillegg finner du flere kaffebarer og andre små utsalgssteder. Nazar Café og Norð Bjølsen fortjener å trekkes frem som et flott eksempel på godt gammeldags håndverk og ekte service. Sentralt i Grimstadgata finner du Sagene Torg, som byr på et bredt utvalg av blant annet frukt og grønnsaker, samt en spennende ferskvaredisk. Torget blir flittig brukt av beboere i nærområdet og er absolutt verdt et besøk. Sagene har også fått et unikt og hyggelig møtested, Mysterud Bar. Valget av navnet på baren er langt fra tilfeldig, da lokalene i en årrekke har vært en særpreget jernvarebutikk drevet av tre generasjoner ved samme navn. Drømmen om en lokal bar i nærmiljøet ble realisert av fem lokale Sagene-gutter, som selv handlet kruttlapper, cowboy- og indianerfigurer på Mysterud da de var små. Baren har et godt utvalg av lokale øltyper fra Oslo-bryggeriene, i tillegg til ulike viner og klassiske cocktails på drinklisten. En kort spasertur i fine omgivelser langs Akerselva og du ender opp på Grünerløkka eller i Nydalen. I tillegg til flotte grøntområder samt tur- og rekreasjonsmuligheter langs elva, tilbyr området Myraløkka, Bjølsenparken, Geitmyra skolehager og Voldsløkka Idrettsanlegg - sistnevnte med volleyballbaner, skatepark, fotballbaner og joggeløyper. Ikke minst kjøres det opp skispor på Voldsløkka idrettsanlegg vinterstid. Av treningstilbud finner du SATS Elixia på Sagene og Myrens Sportssenter på Torshov. Hos Myrens har man tilgang til selve treningssenteret og Oslo Squash, men også til landets råeste klatresenter. God offentlig kommunikasjon med buss nr. 20 (Galgeberg/Skøyen), 37 (Nydalen/Helsfyr), 54 (Kværnerbyen) eller 34 (Ekeberg/Tåsen). Fra Sandaker/Torshov går det trikk, samt T-bane fra Nydalen eller Storo Stasjon. Utdanningsinstitusjoner som BI Nydalen, Blindern - Universitetet i Oslo, Høyskolen i Oslo og Akershus, Tannlegehøyskolen, Veterinærhøyskolen, Lovisenberg Diakonale Høgskole og Arkitekthøyskolen er alle i nærheten.

  Adkomst
  Det vil bli satt opp visningsskilt under visning.

  Bebyggelse
  Det er primært leilighets-/gårdsbebyggelse i området.

  Byggemåte
  Lavblokken er oppført med betong grunnmur og støpte kjellergulv. Murkonstruksjon som er pusset og malt samt innslag av tegl i nedre del av fasade. Dekker/etasjeskillere i armert betong. Flatt tak med innvendig taknedløp, tekket med papp/folie. Taket ble ikke besiktiget på befaringsdag.

  Innhold
  SELGERS INTERVJU: Når kjøpte dere eiendommen? Boligen ble kjøpt i 2010 Hva var avgjørende for valget deres? Den sentrale plasseringen, akkurat på grensen mellom den urbane delen av byen og de mer etablerte boligområdene fra Sagene og nordover. Området er både barnevennlig og voksenvennlig. Hvorfor skal dere flytte? Vi flytter fordi vi har blitt en større familie som ønsker mer plass. Hva har dere likt spesielt godt med leiligheten og kommer til å savne mest? Vi kommer nok spesielt til å savne de solfylte kveldene på balkongen der man kan slappe av med en god bok og samtidig den flotte bakgården der våre barn har lært å sykle, sammen med de andre barna i bakgården. Hvordan er naboene? Naboene her i Mogata er fine og vi har blitt kjent med både barnefamilier, single og par som bor i de ulike enhetene. Vi kommer til å savne dem. Hvordan er styret? Styret er flinke og har sikret en god drift av borettslaget. Hva har dere betalt i strømregning sommer og vinter? Om sommeren mellom 500 og 1000 kroner, og om vinteren mellom 2000 og 5000 kroner. Det har jo variert veldig med strømprisene den siste tiden, dessverre?? Hva har dere likt best med området? Den umiddelbare nærheten til restauranter, cafeer, butikker, god kollektivtransport og flotte Bjølsenparken. Sagene bydel har mange fine lekeplasser for barn, tilbyr grønne lunger og yrer av liv. Har dere noen favoritt-restauranter eller kafeer i området? En middag på Mat & Mer etterfulgt av et stopp på Mysterud er å anbefale. Nazar cafe er også en favoritt med nydelig mat og stemning. Ellers kommer vil å savne å ha Kaffebrenneriet 2 minutters gange unna. Det er også kort vei til alt som finnes på Torshov og i Nydalen. Damplassen er heller ikke langt unna! Vinter - vår - sommer og høst. Hvordan er de ulike årstidene i boligen og området? Om sommeren bruker vi vår egen balkong, men også den fine bakgården vår med fellesgriller og store bord. Om vinteren aker vi i Bjølsenparken og drikker kakao i snøen. Vi er også ofte på Geitmyra for å hilse på hønene! Til slutt - beskriv boligen med tre ord! Et godt hjem!

  Standard
  Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og TG 3.   Forhold som har fått TG2: VINDUER/DØRER Totalvurdering: TG-2 er satt med tanke på at 3-lags isolerglass vinduer fra 1986 har nådd godt over halvparten av forventet funksjonstid og at det vil være større risiko for punktering av glass og større behov for vedlikehold i tiden som kommer samt at en vindusvrider/lukker på ett vindu i kjøkken har brukket. Anbefalte tiltak: Utskifting av vinduer fra 1986 bør påregnes i nær fremtid. ILDSTED Totalvurdering: Det er foretatt en visuell kontroll av synlige sider av pipemur i stue og to soverom, det ble ikke registrert avvik. TG-2 er satt med tanke på at pipemur er tildekket av malt tapet og ikke mulig å besiktige på en tilfredstillende måte, at det ikke er montert ildfast plate i front av vedkamin ned mot brennbart materiale på gulv og at vedkaminer av denne type/alder, er ildsteder som ønskes generelt utfaset og erstattet med rentbrennende, mer miljøvennlig ildsteder. Anbefalte tiltak: På generelt grunnlag anbefales det at piper og ildsteder kontrolleres av brann- og feiervesen for å vurdere tilstand og eventuelle behov for tiltak. Erfaringsmessig ser vi at teglsteinspiper ofte har et behov for rehabilitering etter ca. 50 år. ELEKTRISK Totalvurdering: TG-2 er satt med tanke på at det ikke er foretatt kontroll av det elektriske anlegget i leiligheten de siste 5 år. Anbefalte tiltak: Undertegnede har ikke elektro kompetanse, og det elektriske anlegget er derfor ikke faglig vurdert. Det anbefales på generelt grunnlag å rekvirere en el-takstmann/elektriker dersom korrekt tilstand for det elektriske anlegget ønskes. VENTILASJON Totalvurdering: TG-2 er satt med tanke på mangelfull ventilasjon og luftutveksling i leiligheten. Anbefalte tiltak: Bedre ventilasjon og luftutveksling i leiligheten. Det anbefales å åpne alle tilluftsventiler i leiligheten som er blendet igjen. BAD/WC Totalvurdering av sanitær og ventilasjon: TG-2 er satt med tanke på manglende ventilering av rommet som medfører en økt og uønsket fuktbelastning i rommet. Anbefalte tiltak sanitær og ventilasjon: Bedre ventilering av rommet anbefales samt og feste servantbatteriet bedre til servant. GULV Totalvurdering: TG-2 er satt med tanke på at parkettgulv er preget av bruksslitasje samt at parkettgulv i stue er montert rundt vedkamin og ikke under med åpen glippe mellom vedkamin og parkettgulv. Øvrig standard Kjøkken Lyse, glatte, folierte, fronter fra IKEA med laminat benkeplate og nedfelt rustfri oppvaskkum samt ettgreps kjøkkenbatteri. Integrert komfyr med keramisk platetopp, oppvaskmaskin og kjøl/frys. Dør til fryseskap er ikke tilkoblet IKEA dør i front. Det er montert stoppekraner til tappesteder i kjøkken. Aquastop er montert på kaldtvannsinntak i benkeskap. Waterguard er montert i benk. Komfyrvakt er montert. Kjøkkeninnredningen er montert ny i 2020/2021. Kjøkkeninnredningen fremstår som godt ivaretatt. Bad Badet ble rehabilitert i privat regi i 2018 med blant annet nytt plast gulvsluk med klemring for foliemembran. Fliser på gulv og vegger. Porselensservant med ettgreps servantbatteri montert på laminert heltre benkeplate med to underliggende servantskap. Veggmontert speil over servantbenk. Vegklosett. Veggmonterte svingbare dusjvegger av herdet glass som foldedører og termostat dusjbatteri med to dusjhoder. Opplegg vaskemaskin. Balkong Overbygget nordvestvendt balkong på ca 3,5 m2 gulvareal fra byggeår. Balkongen er oppført med støpt gulv med integrert avrenningsrør i gulv. Rekkverk av malt murverk med overliggende håndløper i behandlet stålkonstruksjon i front. Levegg av glass montert på rekkverk på en side mot nabo. Vinduer/dører 3-lags isolerglass vinduer fra 1986. 3-lags isolerglass vindu fra 1986 i balkongdør. Det er montert luftespalter i vindusrammer. Dør mot fellesareal er brann- og lydklassifisert (B30 og dB40) med sikkerhetslås og kikkhull. Ildsted Kleberstein vedkamin i stue fra byggeår. Ildstedet er ikke funksjonstestet på befaringsdag, men eier opplyser at vedkaminen fungerer som tiltenkt. Det er ukjent for eier om pipeløpet er innvendig rehabilitert etter byggeår. Gulv Fliser i bad, belegg i kjøkken, malt mur i kott, forøvrig parkett. Parkettgulv er slipt og behandlet i ca 2015 i henhold til eier. Vegger Fliser i bad, malt mur i entre/gang og kott, malt tapet/mur i kjøkken, forøvrig malt tapet. Annet utstyr Dørtelefon med åpner. Manuellstyrt markise foran balkong, montert ny i 2021. Frittstående skyvedørsgarderobe og ett garderobeskap oppført i ett soverom. Integrert garderobeskap i ett soverom. Tak Malte plater i bad, forøvrig malt mur. Takhøyden i stue er målt til 2,49 m.

  Innbo og løsøre
  Medfølger ikke: - Stringhyller på stue - IKEA bokhylle - Taklampe på kjøkken Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  TV/Internett/bredbånd
  Telenor Norge AS er borettslagets leverandør av TV- og bredbåndstjenester.

  Parkering
  Borettslaget har parkeringsplasser som leies ut etter venteliste. Parkeringsleien reguleres hvert år med KPI. Dersom du ønsker plass, ta kontakt med styret. Parkeringsleie/administrasjonskostnader belastes etter gjeldende satser. Borettslaget eier et ladeanlegg knyttet til borettslagets parkeringsplasser. Man kan kjøpe en ladeboks og få den installert på sin parkeringsplass, slik eier har gjort. Gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  7 250 000 (Prisantydning) 89 805 (Andel av fellesgjeld)   7 339 805 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte) 7 769 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   17 601 (Omkostninger totalt)   7 357 406 (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  Elektrisk oppvarming. Varmekabler i bad, fra 2018. Kleberstein vedkamin i stue fra byggeår.

  Energiklasse
  G

  Info energiklasse
  Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

 • Formuesverdi primær
  1667134

  Formuesverdi primær år
  2021

  Formuesverdi sekundær
  6001683

  Formuesverdi sekundær år
  2021

  Andre utgifter
  Utover det som er nevnt under punktet «Felleskostnader», påløper kostnader til for eksempel strøm, innboforsikring, innvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett (eventuelt oppgradering av kanalpakker og linjehastighet der hvor grunnpakke er inkludert).

  Tilbud på finansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

  Andelsnummer
  49

  Part.obl.nr.
  948472813

  Felleskostnader pr. mnd.
  3866

  Andel fellesgjeld
  89805

  Andel fellesgjeld per dato
  2023-02-28T23:00:00Z

  Andel fellesformue
  78297

  Andel fellesformue per dato
  2022-12-30T23:00:00Z

  Borettslaget
  Mogaten Borettslag

  Borettslagets org.nr
  948472813

  Om borettslaget
  Mogaten Borettslag består av 76 andelsleiligheter. I tillegg kommer 1 tjenesteleilighet. Borettslaget er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 948472813, og ligger i bydel Sagene i Oslo kommune. Boligselskapets hjemmeside: https://vibbo.no/mogaten. Borettslaget er 11.11.2013 ført opp på Byantikvarens Gule liste. Større vedlikehold og rehabilitering 2021 Rørspyling i alle leiligheter. Ny hekk langs Mogata. Ettersyn med brannsikringsutstyr i alle leiligheter. 2019 Ladeanlegg for elbil på 38 plasser 2017 Rehabilitering av fasade. Kontrollert brannsikringsutstyr i alle leiligheter 2016 Kontrollert brannsikringsutstyr i alle leiligheter; røykvarslere og husbrannslanger. Renset ventilasjonskanaler. Fjernet gamle TV-signalkabler over tak mellom bygningene. Byttet styringsenheter på stor vaskemaskin i fellesvaskeri. Malt vaskerigolv. Påmontert innbruddsbeslag på hovedinngangsdører. Påbegynt vedlikeholdsplan. 2015 Maling av vaskeri. Spyling og inspeksjon av avløpsrør. Ny avtale med Canal Digital, utlevering av nye dekodere. 2014 Maling av oppganger. Asfaltering av oppstillingsplasser (ca. 10 plasser). Byttet og fuget glass i overlys i oppganger. 2013 Overflatebehandling av vinduer og dører samt vask av balkonger, montert innbruddsbeslag på ytterdører, utbedringer i vaskeri: Utbedret rundt sluk pga. utvasking av betong og underbygging under kjellergulv, byttet 3 stk. ovner samt byttet tidsbryter til tørkeromsvifte og byttet låskasse på dør til vaskeriet. Utvendig: Tømt sandfang- og drenskummer for sand og grus, foretatt TVkontroll av drensledninger, kjøpt inn 1 stk barnevogngarasje 2011 Nytt brannvernutsyr i alle leiligheter 2010 Oppussing/lydisolering av fellesvaskeri

  Gebyr forkjøpsrett
  7769

  Forkjøpsrett
  Det er forkjøpsrett for medlemmer i borettslaget, samt OBOS medlemmer. Forkjøpsretten blir parallellavklart med salget. Kontakt megler for meldefrist.

  Styregodkjennelse
  Kjøper skal godkjennes av styret. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.    Kjøper er forpliktet til å gjennomføre handelen uavhengig av om kjøper på overtakelsestidspunktet er godkjent av borettslaget som ny andelseier. Risikoen for å bli godkjent som ny andelseier påhviler kjøper.  Dersom kjøper på overtakelsestidspunktet ikke er godkjent som ny andelseier, har kjøper dog ikke rett til å ta eiendommen i bruk, jf. borettslagslovens § 4-5 (2).   Kjøper kan gå til søksmål mot borettslaget dersom kjøper mener manglende godkjennelse ikke er saklig begrunnet.

  Regnskap/budsjett/kostnadsøkninger
  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt av styret/årsmøtet/generalforsamling.

  Lånebetingelser fellesgjeld
  Lånenr: OBOS01-98208004174 Type: A Restsaldo: 5.622.883,- Restløpetid: 15 år Term pr. år: 12 Type rente: Flyt Rente: 4,60%

  Sikringsordning fellesgjeld
  Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 ? tolv? måneder regnet fra oppsigelsesdato.

  Borettslagets forsikringsselskap
  Gjensidige Forsikring

  Polisenummer felles forsikring
  91167319

  Vedtekter/husordensregler
  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i gjeldende vedtekter og husordensregler. Dokumentene følger vedlagt i salgsoppgaven. 

  Dyrehold
  Det fremkommer ikke av borettslagets vedtekter eller husordensregler at det foreligger hinder for dyrehold.

  Eierskiftegebyr
  6215

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

  Vei, vann og avløp
  Offentlig vei, vann og avløp. 

  Regulerings- og arealplanner
  Kopi av reguleringskart og reguleringsbestemmelser kan sees hos megler.

  Adgang til utleie
  Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (1) nr. 3 har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene.

  Legalpant
  Borettslaget har legalpant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

  Kommentar konsesjon
  Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.

  Kommentar odelsrett
  Det er ikke odel på eiendommen.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud. Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen. Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse.

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  7 250 000 (Prisantydning) 89 805 (Andel av fellesgjeld)   7 339 805 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte) 7 769 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   17 601 (Omkostninger totalt)   7 357 406 (Totalpris inkl. omkostninger)

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

Monica Frøseth

Megler

Monica Frøseth

48 03 59 99

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev