aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Øgårdsveien 13!

Oslo Øgårdsveien 13

Lys og meget pen 3-roms i firemannsbolig - Flott hage med stor terrasse på ca. 36 m²

 • 5 250 000
 • BRA 74 m²
 • 2 soverom
 • PRISANTYDNING5 250 000
 • OMKOSTNINGER145 792
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER5 492 042
 • EIENDOMSTYPELeilighet
 • EIERFORMEierseksjon
 • BYGGEÅR1 963
 • SOVEROM2
 • AREALP-rom 74 m²
 • ANDEL FELLESGJELD96 250
 • FELLESKOST./MND2 100
 • TOMT2 146 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • ENERGIMERKINGE
 • 5 250 000,- (Prisantydning)
  96 250,- (Andel av fellesgjeld)
  --------------------------------------------------------
  5 346 250,- (Pris inkl. fellesgjeld)

  Omkostninger
  8 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  133 650,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 5 346 250,-))
  --------------------------------------------------------
  145 792,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  5 492 042,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
Leiligheten består av entré, bad, stue/kjøkken og to soverom. Fra stuen er det utgang til en sydøstvendt terrasse på ca. 36 m². I tillegg disponerer boligen to boder i kjeller på ca. 4 og 7 m², samt garasje i felles garasjerekke på ca. 14 m².

Øgårdsveien 13, Oslo

 • Kjøkken:
  Stilrent kjøkken fra 2012/2013. Kjøkkeninnredning med fronter i høyglanset utførelse og heltre benkeplate med nedfelt kum i rustfritt stål. Det er fritthengende ventilator i stål. Induksjonstopp, stekeovn, oppvaskmaskin, mikrobølgeovn og kjøleskap/fryseskap er integrert i innredningen.

  Terrasse:
  Fra stuen er det utgang til en sydøstvendt terrasse på ca. 36 m². Det er terrassebord på bjelkelag og levegg i trekonstruksjon. Fra terrassen har du tilgang til en hage.

  Bad:
  Pent flislagt baderom med elektrisk gulvvarme. Baderomsinnredningen består av dusj med innfellbare dusjdører i herdet glass, servant og veggfestet klosett med innebygget sisterne. Det er plassbygget flislagt benkeplate, innfliset speil over servant og glasshyller over klosett.

  Overflater:
  Gulv: Enstavs parkett. Fliser på bad.
  Vegger: Sparklet og malte overflater på plater/murpuss. Fliser på bad.
  Himling: Sparklet og malte plater.
  Innvendige dører: Profilerte innvendige dører.
  Fast inventar: Garderobeskap med glatte fronter i entré og ett soverom. Garderobeskap med profilerte fronter i ett soverom.

  Forhold som har fått TG3:

  Ventilasjon - Bad:
  Ingen ventilasjon. Det er krav til avtrekk fra bad, og dette må påregnes å etablere. Det anbefales på generelt grunnlag at det etableres mekanisk avtrekk eller elektrisk avtrekksvifte fra våtrom for å begrense fuktpåkjenning på rommet. Tilstandsgrad 3 er gitt på grunn av nevnte forhold. Referansenivå på luftbehandling er satt til byggeår.

  Forhold som har fått TG2:

  Trapper:
  Felles rettløps trapper i tre.
  Tilstandsgrad 2 er gitt på grunn av alder og normal bruksslitasje.

  Vinduer:
  Vindu i kjøkken med tolags isolerglass, produsert i 2002.
  Vindu er av eldre dato og det må på generelt grunnlag påregnes høyere varmetap og lavere isolasjonsevne sammenlignet med vinduer av nyere dato. Risiko for punktering/skader er større i eldre vinduer. Det er observert mulige insektsegg mellom glass som kan være indikasjon på at vindu er punktert.

  Ytterdører:
  Entrédør i brannklasse B-30 med 35 desibel lydmotstand, produsert i 1989.
  Tilstandsgrad 2 er gitt på grunn av alder og slitasje. Døren subber noe i gulv ved åpning/lukking. Det bør på generelt grunnlag påregnes justering/vedlikehold av ytterdører.

  Etasjeskiller:
  Etasjeskiller i trebjelkelag. Det er foretatt måling av horisontalplan på tilfeldig sted i følgende rom: Entré, stue, kjøkken.
  Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt på 2,0 meter er målt til 11 mm mellom entré og kjøkken. Dimensjonering er ikke vurdert. I trebygninger vil det være noe bevegelse. Det bør på generelt grunnlag påregnes noe skjevhet i eldre bygninger.

  Piper, feieluker og plassbygde ildsteder:
  Teglsteinspipe i stue/soverom. Pipen har fotbeslag over yttertak. Kun pipens overflater i tilknytning til denne boligen er vurdert. Det er krav til at teglsteinspiper skal ha 4 synlige sider, som er pusset, flislagt eller lignende for å kunne avdekke eventuelle sprekkdannelser. Det er også krav til avstand på 10 cm. til brennbart materiale. I dette tilfellet er to sider tildekket av plater, samt at brennbar gulv/himling er nærmere enn 10 cm fra pipen. Tilstandsgrad 2 er gitt på grunn av alder og nevnte forhold. Det bør påregnes at eldre teglsteinspiper på sikt har behov for rehabilitering.

  Varmtvann:
  Varmtvannsbereder på 194 liter, produsert i 2019, montert i kjellerbod.
  Ved tidspunkt for oppussing var det krav om automatisk vannstopper i forbindelse med vanninstallasjoner i rom uten sluk. I dette tilfellet er det ikke montert automatisk vannstopper. Varmtvannsberederen er på 2000 w uten fast tilkobling. Maksimal tillatt effekt på varmtvannsberedere uten fast tilkobling montert etter 2014 er 1500 w.

  Ledningsnett for sanitærinstallasjoner:
  Ledningsnett for vann i rør i rør systemer med fordelerstokk i kjeller. Hovedstoppekran er lokalisert i kjeller. Avløpsrør i plast og støpejern.
  Vanntrykk og funksjon på avløp er undersøkt og funnet ok. Tilstandsvurdering er basert på alder og enkle observasjoner, da undertegnede ikke har spisskompetanse på området. Dimensjonering av rør, klamring og innfesting, fallforhold på avløpsrør og utførelse generelt er ikke kontrollert, da dette i hovedsak ligger skjult i konstruksjonen. Fordelerstokk er montert uten overløp til rom med sluk. Dette utgjør en risiko for vannskader i ved eventuelle lekkasjer. Ved tidspunkt for oppussing var det krav om automatisk vannstopper i forbindelse med vanninstallasjoner i rom uten sluk. I dette tilfellet er det ikke montert automatisk vannstopper i kjøkken.

  Ventilasjon:
  Ventilator i kjøkken med avtrekk gjennom yttervegg.
  Friskluftsventil på yttervegg i soverom og stue.
  Er avtrekk undersøkt med ark eller lignende? Ja
  Boligen ble opprinnelig bygget med avtrekk i kjøkken og bad. I dette tilfellet er det ikke lenger avtrekk i badet. Dette kan gi redusert luftsirkulasjon i boligen. Referansenivå på luftbehandling er satt til byggeår.

  Elektrisk anlegg:
  Det er foretatt forenklet vurdering av det elektriske anlegget, da det ikke foreligger tilsynsrapport fra det lokale el.-tilsynet. Det elektriske anlegget ligger både åpent og skjult i konstruksjonen. Sikringstavle med jordfeilautomater, montert i soverom. Tilstandsvurdering er basert på alder og enkle observasjoner, da undertegnede ikke har spisskompetanse på området. Ved arbeid utført på elektrisk anlegg etter 1999, skal samsvarserklæring foreligge. I dette tilfellet fremstår anlegget i hovedsak som nyere enn 1999, og mangler samsvarserklæringer. Sikringer i sikringsskap er ikke nummerert. Innfesting til jordingskabel i sluk i bad i er løs/knekt av. Dette kan medføre at avløp
  ikke er jordet. Det er ikke kjent om avløp er jordet på annen tilfredsstillende måte. Innfesting av jordingskabel i sluk bør påregnes. Det anbefales at forholdet undersøkes av fagperson eller el-takstmann. TG 2 er gitt på grunn av nevnte forhold. Det anbefales at anlegget kontrolleres av en el.-takstmann.

  Dokumentasjon - Bad:
  Badet er i følge tidligere salgsoppgave pusset opp i ca. 2012-2013. Dokumentasjon er ikke fremvist.
  Overflater på innvendige gulv - Bad:
  Fliser på betong. Sluk i plast med klemring og synlig membran klemt i klemringen. Hjelpesluk i dusjsone.
  Sluk skal monteres 25 mm under topp membran ved dørterskel, i dette tilfellet er det mindre enn 25 mm.

  Overflater på innvendige vegger - Bad:
  Flislagte overflater.
  Flislegging fremstår noe ufagmessig, med skjeve fliser/ujevne fuger, samt stedvis utvasket fugemasse.

  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.
 • Øgårdsveien 13 har en sentral, men skjermet beliggenhet i et attraktivt og barnevennlig boligområde på Nordstrand. Her har du nærhet til offentlig kommunikasjon, skoler, barnehager, samt et rikelig utvalg av servicetilbud Sæter Torg og Lambertseter. Det er kort vei til turområder ved Ljanselva som fører videre inn til Østmarka med flotte turstier om sommeren, og preparerte skiløyper om vinteren. Her finner du også Ulsrudvann og Nøklevann som er populære badesteder på sommertid. Leirskallen alpinanlegg er rett i nærheten, og Hvervenbukta og Nordstrand bad er korte sykkelturer unna.

  Aktiviteter og fritidstilbud:
  Bydel Nordstrand har flere gode og veldrevne idrettsmiljøer med flere ulike idrettsgrener. "Niffen" (NIF) har kunstgressbane og idrettshall. Her kan du spille blant annet fotball, håndball, ballidrett, tirathlon og parasport. Ved Nordseter skole ligger Nordstrand tennisklubb, som også har uteanlegg. I Skulleruddumpa starter lysløypa med løypenett til Østmarka. Det er også egen lokal lysløype på Lambertseter. Grønmo golfklubb og ridesenter på Ekeberg er korte kjøreturer unna.

  Servicetilbud:
  Dagligvarehandelen kan gjøres ved blant annet Kiwi Nordstrand, og Meny finner du på Sæter Torg. Her ligger også Rema 1000, samt flere kafeer, restauranter og butikker. Ønsker du et større utvalg av servicetilbud har Lambertseter senter 83 butikker og tjenester, samt bibliotek og kino.

  Skoler & barnehager:
  Eiendommen sogner til populære Munkerud skole. Det er et godt utvalg av både private og kommunale barnehager i området.

  Kollektivtilbud:
  Det er svært god kollektiv tilbud i området, med Øgården bussholdeplass 200 meter fra boligen. P.A. Holms vei er ca. 10 minutters gange fra boligen.
 • Veletablert boligområde bestående av eneboliger, tomannsboliger og småhus.
 • Det vil bli satt opp visningsskilt under visning.
 • Bygningen har grunnmur i betong. Yttervegger i bindingsverk, kledd med malt panel. Yttertak i trekonstruksjon, tekket med takstein.
 • 1.et: 74 kvm Bra

  Følgende rom inngår i primærareal:
  Entré, bad, stue/kjøkken, to soverom.
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Elektrisk oppvarming. Det er montert luft til luft varmepumpe i stue/kjøkken, ifølge eier fra 2018.
 • Pent opparbeidet tomt med asfaltert og gruset gårdsplass, plenarealer og prydbusker.
 • Garasje i felles garasjerekke. Garasjen er svært dårlig forfatning og det er usikkerhet knyttet til muligheten for oppgradering / bygge ny.
 • Offentlig.
 • Forretningsfører: Rafal Smolny
 • Eierseksjonen hører til boligsameie. Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i sameiets styre og/eller generalforsamling.
 • Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.
 • Fremtind Forsikring AS/Sparebank 1
  Polisenummer: 20958265/13
 • Formuesverdi som primærbolig kr 1 185 694 per 31.12.20
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 4 268 497 per 31.12.20
 • 2 100 pr. mnd. Kommunale avg., internett, strøm fellesareal m.m.
 • Andel fellesgjeld kr 96 250,- pr. 01.11.22.
  Andel fellesformue kr 16 250,- pr. 01.11.22.
 • Långiver: DNB
  Saldo: 385.000,-
  Nedbetalingsdato: 2027
  Rentesats: 6,85%
  Avdrag: 7960,-
 • For felles ansvar og forpliktelser hefter den enkelte sameier i forhold til sin sameiebrøk, jf eierseksjonsloven § 30.
 • Det må påregnes faste løpende kostnader i henhold til felleskostnader, strøm, innboforsikring mm.
 • Det er utstedt ferdigattest på eiendommen.
 • Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.
 • Eiendommen er konsesjonsfri.
 • Det er ikke odel på eiendommen.
 • Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
  Iht. eiersl. § 23 kan ingen kjøpe en boligseksjon hvis kjøpet fører til at man, direkte eller indirekte, blir eier av flere enn to boligseksjoner i eierseksjonssameiet. Begrensningen gjelder ikke kjøp av fritidsboliger. Det finnes også enkelte andre unntak i bestemmelsen.
 • Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. De andre sameierne har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til to ganger folketrygdens grunnbeløp; jfr. lov om eierseksjoner § 31. Kontakt oppdragsansvarlig for ytterligere informasjon.
 • Eiendommen ligger i et område regulert til boligformål.
 • Gnr. 159 Bnr. 103 Snr. 2 i Oslo kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtakelse etter nærmere avtale med selger.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 0,8% av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr. 19 900, oppgjørshonorar kr. 4 600,- og visninger kr. 2 500,-/3 000,- (helg) pr. stk. Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale. Dette dekkes av oppdragsgiver. Alle beløp er inkl. mva.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Josefin Maria E Köhlström
  Ulf Roger J Hasslinger
Eivind Braastad

Megler

Eivind Braastad

98 63 08 21

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev