aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Ola Narr 7!

Luftig og vakker 2-roms toppleilighet med separat kjøkken. Herlig balkong med nydelig utsikt mot byen. Ingen dok.avgift.

 • 4 990 000
 • BRA 54 m²
 • 1 soverom
 • PRISANTYDNING4 990 000
 • OMKOSTNINGER17 076
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER5 234 967
 • EIENDOMSTYPELeilighet
 • EIERFORMBorettslag
 • BYGGEÅR1 947
 • SOVEROM1
 • AREALP-rom 54 m²
 • ANDEL FELLESGJELD227 891
 • FELLESKOST./MND5 137
 • TOMT18 413 m²
 • EIERFORM TOMTFellestomt
 • 4 990 000,- (Prisantydning)
  227 891,- (Andel av fellesgjeld)
  --------------------------------------------------------
  5 217 891,- (Pris inkl. fellesgjeld)

  Omkostninger
  5 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  480,- (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument)
  480,- (Tinglysingsgebyr BRL-skjøte)
  500,- (Depositum brl)
  7 644,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
  --------------------------------------------------------
  17 076,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  5 234 967,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
Drømmer du om en sjarmerende, luftig toppleilighet med god intern beliggenhet og en herlig balkong? Da er dette den perfekte leilighet for deg!

Her får du en flott leilighet med en gjennomført planløsning med separat stue- og kjøkkenløsning. Gjennomgående for leiligheten er det originale lysmalte tregulvet som strekker seg gjennom leilighetens rom. Store vindusflater på stuen gir en god romfølelse til leilighetens sosiale samlingspunkt og herfra får du nydelig utsikt ut over byen.

På vår- og sommerhalvåret vil du garantert sette pris på å kunne tusle ut på en herlig balkong. Her kan deilige sommerdager nytes til det fulle!

• Flott kombinasjon av originale detaljer og moderne løsninger
• Store vindusflater som gir godt med naturlig sollys
• Romslig og sosial stue
• Separat kjøkken med gode arbeidsforhold
• Utgang til en herlig balkong på 5 m²
• Ingen dokumentavgift

Leiligheten ligger i byggets 4.etajse og inneholder:
Fra fellesarealer tar du tappen opp til 4.etasje og møter leilighetens flotte og romslige entré.
Videre kommer du inn til leilighetens hjerte - den sjarmerende og lyse stuen. Det første man legger merke til er de store vindusflatene som har en nydelig utsikt som underbygger den gode romfølelsen. Stuen er et sted for både avslapning og sosiale stunder. Rommets gode atmosfære gjør dette til en plass man ønsker å oppholde seg og tilbringe tid i. Spisestuen får en naturlig del i rommet - her kan venner og familie inviteres til hyggelige stunder. Kjøkkenet ligger separat fra stuen og gir gode arbeidsforhold i rolige omgivelser. Kjøkkenet er innholdsrikt og har en rustikk kjøkkeninnredning som kombinerer originale og moderne detaljer. Den flotte, heltre benkeplaten danner grunnlaget for gode arbeidsforhold. Dette er et kjøkken du vil se frem til å kokkelere på!

Boligens særpreg:
Leiligheten har en flott balkong på 5m². Her får du muligheten til å nyte sommerens varme og deilige dager i fred og ro. Utsikten er også nydelig da leiligheten ligger i byggets 4.etasje. Her kan du innrede med ønsket møblement og invitere en venn eller tre til et glass vin i sommervarmen.
Gjennomgående for leiligheten er det originale, lysmalte tregulvet som strekker seg gjennom leilighetens rom.

Ola Narr 7, Oslo

 • Leiligheten har en god standard med gjennomgående detaljer som det flotte originale tregulvet og store vindusflater i alle rom som gjør at leiligheten oppleves lys og luftig.

  Kjøkken
  Kjøkkeninnredningen består av overskap og høyskap fra byggeår, med lakkerte og finerte fronter. Underskap og skap med ventilator er fra IKEA, med hvite, glatte fronter. Videre består kjøkkenet av heltre benkeplate med nedfelt oppvaskkum. Det er integrerte hvitevarer med oppvaskmaskin av smal type, stekeovn, nedfelt keramisk koketopp og kombinert fryse- og kjøleskap. Det er kullfilterventilator over stekesonen.

  Bad
  Badet ble pusset opp i regi av borettslaget i 2006 med bl.a. nytt sluk og membraner, elektrisk gulvvarme, fliser og sanitærutstyr m.m. Badet er innredet med dusj, gulvstående klosett, servant, baderomsinnredning og opplegg for vaskemaskin.

  Selger opplyser om følgende: Problemer med varmekablene. Det ble gjort en midlertidig reparasjon i august 2021 så de fungerer nå, men er noe ustabilitet med termostaten.

  Innvendige dører
  Originale innerdører som er lakkert.

  Innvendige gulv
  Originale tregulv som er malt.

  Innvendige vegger
  Sparklede og malte flater.

  Innvendig himling
  Malte flater i himlinger.
  Nedforet himling i bad.
  Takhøyde i stue på ca. 269 cm.

  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Registrerte avvik fra tilstandsrapporten

  TG 2 - Avvik som kan kreve tiltak
  Utvendig > Vinduer
  Vinduene og balkongdørene har en anbefalt brukstid på ca. 40 år. Bygningsdelen er nå ca. 36 år, og mer enn halvparten av anbefalt brukstid er overskredet. De vurderes derfor til TG-2 for alder. Vinduer/balkongdør fungerer fint med dagens bruk.

  Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn
  Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Det ble målt ca. 2,5 cm. høydeforskjell i stue og soverom.

  Våtrom > Gulvvarme > Bad
  Selger opplyser følgende i egenerklæringen: Problemer med varmekablene. Det ble gjort en midlertidig reparasjon i august 2021 så de fungerer
  nå, men er noe ustabilitet med termostaten. Skaderapport fra M-tek M-TEK AS ble rekvirert da kunde ønsker et forsøk på reparasjon av varmekabelen
  på badet. Usikkert og si noe om hvor lenge det vil vare, da målinger viser at det er svekkelser i ytterkappe og kabelen måler 23Mohm etter reparasjon. Ny endeavslutning ble montert og sløyfe under vaskemaskin hugget frem og skjøtet sammen, slik at sløyfen i dusjen der feilen er har blitt koblet vekk.
  Begge skadestedene ble støpt igjen med hurtigherdende betong for å kunne utføre flisreparasjon. Ny effektregulator med kort syklustid ble montert i håp om å forlenge levetiden, samt gammel termostat fra 2006 var ustabil.

  Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad
  Vegger: Vurdering basert på alder. Smøremembran som er over 15 år, blir vurdert til TG- 2 i rapporten. Dette badet er nå ca. 16 år gammelt. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for membran/tettesjikt marginalt er oppbrukt.
  Gulv: Vurdering basert på alder. Banemembran som er over 20 år, blir vurdert til TG-2 i rapporten. Dette badet er nå ca. 16 år gammelt, og blir derfor
  vurdert til TG-1.

  Tekniske installasjoner > Ventilasjon
  På oppføringstidspunktet ble det benyttet naturlig oppdriftsventilasjon. Med naturlig oppdriftsventilasjon vil til-luft til boligen tilføres med spalteventiler i vinduer eller ventiler i yttervegger. Avtrekk fra boligen gjøres med avtrekksventiler i kjøkken og bad, ført ut over yttertak via luftekanaler. Naturlig oppdriftsventilasjon blir i rapporten alltid vurdert til TG-2.

  Tekniske installasjoner > Vannbåren varme
  Mer enn halvparten av forventet brukstid på anlegg for vannbåren varme er oppbrukt.

  Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg
  Sikringsskap: Plassert i trappeoppgang. Hovedsikringer: 32 amp. hovedsikringer. Sikringer: Automatsikringer. Jordfeilvarsler/jordfeilbryter.
  Kurser:
  10 amp: 1 kurs.
  16 amp: 1 kurs.
  20 amp: 1 kurs.

  Dels skjult, dels åpent el-anlegg i leiligheten. Det anbefales alltid kontroll av el-anlegget, da takstmannen ikke har autorisasjon inne el-kontroll. Dette blir vurdert til TG-2 i rapporten.

  Fra selgers egenerklæring
  1 Kjenner du til om det er/har vært feil tilknyttet våtrommene, f.eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader?
  Ja. Sprekk i flis i et hjørne på badet. Problemer med varmekablene. Det ble gjort en midlertidig reparasjon i august 2021 så de fungerer nå, men er noe ustabilitet med termostaten.

  2 Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
  Ja, kun av faglært. Skaderapport fra M-tek M-TEK AS ble rekvirert da kunde ønsker et forsøk på reparasjon av varmekabelen på badet. Badene skal pusses opp i regi av borettslaget, men det er ønskelig med varme i gulvet frem til den tid. Usikkert og si noe om hvor lenge det vil vare, da målinger viser at det er svekkelser i ytterkappe og kabelen måler 23Mohm etter reparasjon. Ny endeavslutning ble montert og sløyfe under vaskemaskin hugget frem og skjøtet sammen, slik at sløyfen i dusjen der feilen er har blitt koblet vekk. Begge skadestedene ble støpt igjen med hurtigherdende betong for å kunne utføre flisreparasjon. Ny effektregulator med kort syklustid ble montert i håp om å forlenge levetiden, samt gammel termostat fra 2006 var ustabil.

  26 Kjenner du til vedtak/forslag til vedtak om forhold vedr. eiendommen som kan medføre økte felleskostnader/økt fellesgjeld?
  Ja. Vinduene skal moderniseres i løpet av de neste årene, men styret har signalisert at de vil vente med arbeidet til mer fellesgjeld er nedbetalt for å unngå stor økning i fellesutgiftene.
 • Ola Narr og nærområdet kan by på det aller meste man kan trenge og ønske seg. Her er alt lagt til rette for deilige dager ute i parken, det aller meste av servicetilbud og et av Oslos beste kollektivtilbud. Her bor du med nærhet til alt!

  Populære Ola Narr
  Tøyen kulturpark er et grøntområde mellom Ola Narr, Botanisk hage, Caltexløkka kunstgressbane og Kampen park. Dette er det perfekte stedet for herlige dager på sommeren med grilling og sol. For barna er det gode lekemuligheter her, og parken byr på mye aktivitet og moro. Fra toppen av parken er det nydelig utsikt ut over hele Oslo. Her holder Ola Narr Parsellhage til, og dette er en av byens eldste og mest kjente parsellhager. Her er alt lagt til rette for selvdyrking av frukt og grønt - som er en økende trend i Oslo. Opp til toppen er det bratte bakker som kan brukes til aking og skihopp på vinterstid, og dermed har man muligheten til å utnytte vinteren midt i byen. Dette er også parken hvor Øya-festivalen arrangeres, som er en av Oslos største musikkfestivaler som tar sted i august hvert år. Her møtes titusener av musikkentusiaster i fem dager og lever ut festivallivet til det fulle! Parken huser også populære Tøyenbadet. Her er det for tiden stengt grunnet oppføring av et splitter nytt badeanlegg som er planlagt å ferdigstilles i 2023. Det nye Tøyenbadet vil bestå av et innendørsbad med fire basseng, et stort utendørs badeanlegg, vannsklie inne og ute, kafeteria og flerbrukshall. Her blir det gode forhold for svømmeopplæring og forskjellige aktiviteter. Her er det mye å glede seg til!

  Carl Berner - en by i byen og et sentralt knutepunkt
  Ola Narr ligger like ved Carl Berner - et område som er i stor utvikling, og her forventes det å bli et nytt samlingspunkt for bydelen!
  Nærområdet byr på alt du måtte trenge i umiddelbar nærhet med flere gode service- og forretningstilbud i området, alle med minutters gange fra leiligheten. Det nyeste tilskuddet er Carl Berner Torg som åpnet dørene i februar 2021. Her finnes blant annet Coop Mega som kan friste med sin deilige ferskvaredisk og et stort utvalg med dagligvare, apotek, kaffebrenneriet, og Asia Avenue som er en ny og spennende asiatisk restaurant. I tillegg til dette finnes Carl Berner Passasjen som åpnet høsten 2020. Her finnes blant annet Kiwi og Vinmonopolet. Hvis dette ikke er nok finnes det flere tilbud rundt rundkjøringen i Carl Berner krysset. Her er det både Narvesen og 7-eleven, W.B Samson, Backstube og Kaffekompaniet, Carl Berner frukt og grønt og delikatesser som selger ferske grønnsaker og Mini Sushi som kan by på deilig take-away. Andre praktiske gjøremål kan også gjøres her. Området byr på flere forretninger som postkontor, Lampemagasinet, Elkjøp, Jernia, skredder, Dr. Dropin, Squeeze for en deilig massasje, hudpleiesalongen Skin By Me, flere blomsterforretninger, og nok et apotek. Hvis du mot all formodning skulle ha glemt at butikkene stenger på søndager må du ikke fortvile. Joker Carl Berner er søndags- og døgnåpent. Dette er et område hvor vi mener det når vi sier at du har alt du måtte trenge i umiddelbar nærhet.

  Et kollektiv-knutepunkt
  Området har et av Oslos beste tilbud av offentlig kommunikasjon. Det er noen minutters gange til T-bane (Carl Berner) med direktelinjer til blant annet Nydalen, Blindern, Forskningsparken, Ullevål sykehus, sentrum m.m. Ringen T-banelinje går gjennom Carl Berner. I tillegg er det bussforbindelse, samt ytterligere trikk og bussforbindelser ved Carl Berner-krysset, som bl.a. 20, 21, 28, 31 og 57 bussen, samt 17-trikken. 31-bussen kjører alle dager og gjennom hele døgnet som er helt topp om du jobber skift eller har vært en tur på byen. Flybussen går også forbi Carl Berner. Her behøves ingen planlegging når du skal ut på farten!

  For den spreke
  Det er variert utvalg av treningsmuligheter for deg som etter en lang dag på kontoret eller lesesalen, ønsker å trene innendørs. I boligens nærområde finnes SATS Carl Berner, Fresh Fitness og Tøyenbadet. I tillegg finnes det både store og små grøntarealer, fotballbaner, sandvolleyballbaner og tennisbaner.

  Kort vei til parkliv
  Det er mange flotte grøntområder i umiddelbar nærhet. Byens fineste park, Botanisk hage, er det naturlige førstevalget da det ligger få minutter unna. Hagen har 7500 forskjellige plantearter og sorter som er samlet opp siden den ble etablert i 1814. Naturhistorisk museum, Geologisk museum, Zoologisk museum og Tøyen hovedgård ligger alle i Botanisk hage. Kampen park, med sin storslåtte utsikt og unike stemning er ikke langt unna. Sofienbergparken er også populær om sommeren. I tillegg er det store grøntområder langs Akerselva med flotte turmuligheter.

  Rodeløkka
  Et av byens mest sjarmerende områder ligger få minutters gange unna leiligheten - Rodeløkka er et vakkert og idyllisk boligområde med masse sjarm. Det er ikke nok å bare se området, det må også oppleves. Rodeløkka ligger stille og skjermet til. Her er det ingen gjennomgangstrafikk. Bebyggelsen er karakteristisk, og består i stor grad av eldre trehus. Her er det også en populær velforening som arrangerer populære aktiviteter for barn og voksne.

  Grünerløkka
  Innen gåavstand finner du også hippe og urbane Grünerløkka som er kjent for sitt pulserende kultur- og uteliv. Her finner man spennende kaféer og restauranter - blant annet populære Munchies, Delicatessen, Villa Paradiso etc. På Grünerløkka er det kort vei til populære utesteder som Blå, Aku Aku og Parkteatret. Liker man å gå på loppemarked, arrangeres dette hver søndag i Birkelunden.

  Tøyen
  Tøyen kan by på restauranter, bakeri, renseri, m.m. supermarkeder, for å nevne noe. Området er i tillegg kjent for sine mange supermarkeder og rikholdige grønnsaksbutikk. Ta deg en rusletur til koselige Lille Tøyen Kolonial. Dette er mer enn bare en ordinær dagligvare, det er også en café med servering av kaffe, bakervarer og lunsjretter. Kolonialen er et naturlig samlingspunkt i dette området. Lille Tøyen Hageby kan by på flotte parkanlegg, lekeplasser, fotballbane, basketballbane og skøytebane.
 • Det er primært leilighets-/gårdsbebyggelse i området.
 • Se vedlagte kart i annonse. Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger. For kollektivtilbud se www.ruter.no.
 • Grunnmur: Støpt betong.
  Yttervegger: Yttervegger i murverkskonstruksjon, utvendig med murpuss, eller forblendet med spekket teglstein.
  Yttertak: Saltakkonstruksjon i tre, tekket m/betongtakstein. Kaldloft m/boder.
  Etasjeskillere: Støpte betongdekker.

  Vinduer
  Vinduer og balkongdør med 2-lags isolerglass. utvendig, karm og ramme i tre fra 1986.
  Svevegardiner i vinduer i stue.
  Rullgardin i soverom.

  Dører
  Brann- og lydklassifisert entredør. B-30, og 35 dB klassifisert dør.

  Balkong
  Utgang fra stuen til balkong på ca. 5 m². Det er lagt tregulv på balkongen og det ble montert markise i 2021. Rekkverkhøyde målt til 117 cm. Balkongene er rehabilitert av borettslaget.

  Se vedlagte tilstandsrapport utført av Rune Kristiansen for ytterligere teknisk beskrivelse av eiendommen.
 • 4.etg: Bra / P-rom: 54 m² / 54 m²

  Følgende rom inngår i primærareal
  Entré, stue, kjøkken, baderom og soverom.

  I tillegg:
  Stor loftsbod. Skråtak i boden.
  Kjellerbod.
 • Selger tar med seg følgende
  Lampe over spisebord.

  Elektrisk anlegg
  Sikringsskap: Plassert i trappeoppgang.
  Hovedsikringer: 32 amp. hovedsikringer.
  Sikringer: Automatsikringer. Jordfeilvarsler/jordfeilbryter.
  Kurser:
  10 amp: 1 kurs.
  16 amp: 1 kurs.
  20 amp: 1 kurs.
  Dels skjult, dels åpent el-anlegg i leiligheten.

  Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Sentralfyr, radiatorer og felles varmtvann.
  Borettslaget er tilkoblet fjernvarme.
  Eldre regulatorer og rør-opplegg.

  Vi gjør oppmerksom på at det under generalforsamling 5. juni ble det besluttet å innføre individuell måling og betaling av oppvarming og varmtvann. Styret får fullmakt til å velge løsning for individuell måling og betaling. Dette medfører at energikostnader for leiligheten vil faktureres direkte til eier.
 • Tomtens grunnareal: 18413 kvm.
 • Det medfølger ikke parkeringsplass til leiligheten.

  Borettslaget har ca. 83 parkeringsplasser som tildeles etter venteliste. Søknader, oppsigelser eller spørsmål sendes til styret@olanarr.no. Oppsigelse av parkeringsplassen går ikke automatisk ved salg eller bruksoverlating, det er viktig at megler påser at leieforhold blir sagt opp av andelseier. Det er oppsigelsestid på en måned. Parkeringsleie/administrasjonskostnader belastes etter gjeldende satser.

  Hertz Bilpool
  Borettslaget leier ut 6 parkeringsplasser til Hertz Bilpool. Beboere i borettslaget har rabaterte priser/gratis medlemskap. Se www.olanarr.no for mer informasjon.
 • Offentlig.
 • Forretningsfører: OBOS
 • Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i borettslagets styre og/eller generalforsamling.

  Generelle opplysninger om Ola Narr Borettslag
  Borettslaget består av 204 andelsleiligheter. Ola Narr Borettslag er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer
  948314991, og ligger i bydel Grünerløkka i Oslo kommune med følgende adresse: Ola Narr 1-11 og 2-22, Frydens gate 1 og 3. Gårds- og bruksnummer: 229 / 4.

  Forretningsførsel og revisjon
  Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS i henhold til kontrakt. Autorisert regnskapsfører (oppdragsansvarlig) er Egil Havre, regnskapssjef i OBOS. Borettslagets revisor er PricewaterhouseCoopers AS.

  Styret
  Styret har kontor ved velferdsrommet i Ola Narr 1. De er tilgjengelige hver onsdag mellom 18.30 og 19.30 for å svare på spørsmål, utleie av velferdsrom, parkering m.m. Styret kan kontaktes på:
  E-post: styret@olanarr.no.
  Telefon: 951 54 537 (telefonen er ikke betjent 24 timer i døgnet, skulle man ikke få kontakt så send SMS og epost)
  Post: Ola Narr 12, 0653 Oslo

  Boligselskapets hjemmeside www.olanarr.no

  Vaktmester
  Vaktmester Mats Grønsveen ivaretar den daglige drift og det løpende vedlikeholdet i borettslaget.
  Vaktmester kan kontaktes på telefon 92 111 720, e-post vaktmester@olanarr.no

  Renhold
  Borettslaget har avtale med Nova Ren om renhold av fellesarealene.

  Velferdsrommet
  Borettslaget har et eget velferdsrom som leies ut til borettslagets beboere og andre naboer. Her kan det arrangeres barnebursdager, selskaper, kurs, generalforsamling m.m. Rommet har en kapasitet på 30 til 40 personer. For mer informasjon se hjemmesiden.

  TV
  Borettslaget har kollektiv avtale på Rikspakken fra Riks TV. Denne inneholde de mest sette kanalene, HBO MAX, Paramount + og ukesarkiv m.m. Alle har fått utdelt PVR-boks som følger leiligheten, det kan også benyttes app for telefon og appleTV. Ved salg må kundeforholdet omregistreres via kundeservice hos Riks TV. For mer informasjon se www.rikstv.no eller ring kundeservice på 210 10 210.

  Internett
  OBOS OpenNet leverer internett til borettslagets andelseiere. Hastighet 1000/1000 Mbps. Andelseiere må selv skaffe trådløs ruter. Kundeservice www.obosopennet.no, telefon 21 01 61 50, service@opennet.no.

  Sosiale arrangement og dugnad
  Styret arrangerer 2 dugnader hvert år, en på våren samt en på høsten. Dette blir gjort blant annet for å holde driftskostnadene nede, øke samholdet i borettslaget, forbedre bomiljøet.

  Tradisjon tro arrangeres flaggheising på 17. mai i borettslagets bakgård, akkompagnert av lokalkorpset.

  Borettslaget har som tradisjon å pynte fellesområdet til jul, som belysning i busker og trær, julegran i bakgården etc. Julegrantenning arrangeres første søndag i advent. Her serverer vi gløgg, pepperkaker m.m. .Nissekorpset spiller jula inn med kjente og kjære julesanger og kanskje kommer julenissen med en overraskelse til de minste.

  Viktig info fra årsmøtet 2022
  På generalforsamling 5. juni ble det besluttet å innføre individuell måling og betaling av oppvarming og varmtvann.
  Styret får fullmakt til å velge løsning for individuell måling og betaling.

  Felles tilbud for renovering av bad
  Fra borettslagets hjemmeside:
  I 2006 ble alle badene i borettslaget renovert. Det viser seg at det har vært produksjonsfeil med varmekabler produsert rundt denne tiden. Som en følge av blant annet dette har mange hatt behov for å utbedre feil eventuelt bytte varmekablene på badene. På grunn av mange saker dekker ikke borettslagets forsikring utbedringer av varmekabler montert i 2006 lenger. Utbedring/utskiftning må derfor gjennomføres av hver enkelt beboer.

  I 2018 gjennomførte borettslaget en felles anbudsrunde for utbedring av bad for beboerne. Oppussingen ble dekket av de beboerne som utbedret sine bad. På grunn av at det var mange som meldte seg fikk man god rabatt på oppussingen.

  Samme prosess er nå igangsatt. Dette er sannsynligvis den siste gjennomføringen av felles anbud i regi av styret. Styret innhenter tilbud på renovering av bad, og de som har meldt sin interesse vil motta dette tilbudet. Har du ytterlige spørsmål om dette, ta kontakt med styret.

  Se hjemmesiden for mer informasjon: https://olanarr.no/felles-tilbud-for-renovering-av-bad/

  Større vedlikehold og rehabilitering:
  2019 - 2020:
  Ladeanlegg for el-bil (16 plasser).
  Montert tilbakeslagsventiler i alle leiligheter.

  2018 - 2019:
  Drenert Ola Narr 18-22 øst- og sørsiden.
  Reetablert gangstier med varmekabler (for snøsmelting) ON 5-11, 18-22, gangvei mellom ON 18 og 2 .
  Reetablert grøntarealer i samme områder med gress, hekk, prydtrær, sykkelparkering, belysning og benker.
  Malt oppganger i Ola Narr 12,14,16 og 18 samt vaskeri.

  2017 - 2018:
  Sykkelparkering ved Ola Narr 1 og 3
  Støttemur og belysning ved garasjen ved Ola Narr 11
  Beplantning foran Ola Narr 6, 8 og 10
  Etablert fastmontert grill
  Oppussing av velferdsrommet
  Malt oppganger i Ola Narr 2, 4, 5, 6, 7, 8, 9,10 og 11

  2016 - 2017:
  Etablert utelamper langs gangveier i Ola Narr 1,3,5 og Frydensgate 1a.
  Montert vindusgitter på kjellervinduer i Frydensgate 1a og 1b.
  Byttet hovedkraner på varmeanlegget i Ola Narr 2,4,11 og 18.
  Merket opp parkeringsplasser. Etablering av betongskiller på parkering ved Ola Narr 1.

  2015 - 2016:
  Rehabiliterte gangveier til Ola Narr 1,3,5 og Frydensgate 1 a.
  Totalrehabiliterte rørkulvert mellom Ola Narr 4 og 1.
  Installerte vakuumog slamutskiller på varmeanlegget.

  2014 - 2015:
  Skiftet ut porttelefon/callinganlegg.

  2013 - 2014:
  Etablert nytt fibernett samt trukket kabel til fremtidig brannvarsling.
  Installert branndører inn til hovedtavler i alle kjellere.
  Nytt betalingssystem til vaskeri (dekkes av Miele).

  2012 - 2013:
  Byttet vinduer og dører velferdsrom og næringslokale
  Renset ventilasjonskanaler
  Maling av alle vinduer
  Vask av fasade Ola Narr 1-12, 14, 16, 18, 20, 22 og vaskeri
  Rehabilitert fasade Frydensgate 1a,1b, Ola Narr 1- 4
  Rehabilitert alle balkonger

  2011 - 2012:
  Balkong og fasadeprosjekt; planlegging og byggesøknader.
  VVS vedlikehold; byttet trykkreduksjonsventiler i hvert vanninntak.
  Samt byttet t-koblinger på hovedvannledningene inn til blokkene.
  Gjerder, porter og skilt vedlikeholdt og byttet.
  Fryseriet avviklet og forsvarlig demontert.
  Flyttet styrerommet for å frigi lokaler til utleie.

  2010:
  Avsluttet drenering og videreføring av grøntplan. Pusset opp vaskeriet.
  Nytt lekestativ
  Nye avfallsbrønner
  Pusset opp velferdsrommet

  2009:
  Startet drenering

  2008:
  Lagt inn fjernvarme og rehabilitert fyringsanlegget

  2007 - 2008:
  Utskifting av entrédører og oppussing av trappeoppganger 33 Ola Narr Borettslag

  2006:
  Våtromsrehabilitering ferdigstilt

  2005:
  Våtromsrehabilitering, oppussing bad/kjøkken velferdsrom. Nytt toalett styrerom.

  2004:
  Maling av vegg ved Frydens gt. 1 A og 1 B. Pusset opp vaskeri og velferdsrom.

  2003:
  Skifte av tak i Ola Narr 6, 8, 10, 12, 14, 16. Skiftet blikk på tak i Frydens gt. 1 A og 1 B, Ola Narr 1, 2, 3, 4. Drenert utenfor Ola Narr 18, 20, 22.
  Ny oljebrenner.

  2002:
  Skifte av tak i Ola Narr 18, 20 og 22. Nye porttelefoner. Ny oljetank.

  2001:
  Skifte av tak i Ola Narr 5 - 11, og takluker i Ola Narr 1, 3 og 2, 4.

  2000:
  Maling av vinduer, og delvis vask av fasade Ola Narr 6 -16.

  1999:
  Maling av vinduer. Montering av nytt fryseanlegg i fellesfryseri.
  Oppgradering lekeanlegg iht nye forskrifter. Rensing og åpning av dreneringskummer.

  1998:
  Oppgradert kabel-tv-anlegget, ny vaskemaskin.

  1997:
  Omtrekking av el. ledninger ferdigført

  1994 - 1996:
  Omtrekking av el. ledninger i leiligheter og vaskeri.
  Nytt gårdslysanlegg.

  1992 - 1993:
  Nytt varmeanlegg

  1990:
  Ombygging av flere tak, utbedring av kloakkledninger.
  Kjøp av festetomt.

  1989:
  Omlegging av tak, modernisering av vaskeri med ny vaskemaskin og tørketrommel.
  Oppussing av fasadene, oppgradering av grøntanlegget.

  1988:
  Oppussing av de malte blokkene, reparasjon av balkonger.

  1986:
  Vindusutskiftning, inngangspartier, porttelefonanlegg.
 • Medlemmer av borettslaget/boligbyggelaget har forkjøpsrett. For hver enkelt bolig blir det ved salg fastsatt en egen frist for å melde bruk av forkjøpsretten (meldefrist). Medlemmer som vil benytte forkjøpsretten, tar kontakt med OBOS for å få oppgitt faksnummer eller eventuell e-postadresse som kan benyttes. Meldingen må være mottatt av OBOS innen den fastsatte frist. Meldefristen vil være normalt 5 virkedager etter at boligen er kunngjort i OBOS-annonse i Aftenposten og/eller på www.obos.no . Hvis OBOS mottar din melding om forkjøp etter at fristen er gått ut, kan du ikke kreve å få overta boligen på grunnlag av forkjøpsretten. Gjør du bruk av forkjøpsretten, trer du inn i en allerede inngått avtale og kjøper boligen til den avtalte pris på avtalte vilkår. Finansieringen må være i orden, og den må i sin helhet dokumenteres skriftlig. Er det flere medlemmer som vil benytte forkjøpsretten, får den med lengst ansiennitet fortrinnsrett. Andelseiere i det borettslaget boligen tilhører går foran øvrige medlemmer i OBOS. Dersom flere i borettslaget vil benytte forkjøpsretten, blir normalt botiden i borettslaget avgjørende.
 • Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.
 • Dyrehold er tillatt, men det må avklares med dine nærmeste naboer. Husdyr skal ikke luftes på lekeplassen, og det er båndtvang hele året på borettslagets eiendom. Ved gjentatte klager på dyrehold fra flere beboere vil styret avgjøre om dyreholdet kan fortsette.
 • Protector
  Polisenummer: 1285396
 • Formuesverdi som primærbolig kr 1 064 986 per 31.12.20
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 3 833 950 per 31.12.20
 • 5 137 pr. mnd. Felleskostnader 2.103,-
  Oppvarming 1.177,-
  Internett 229,-
  TV 292,-
  Kapitalkost. lån 2 HANBA2 805,-
  Kapitalkost. lån 1 HANDEL 531,-

  Vi gjør oppmerksom på at det under generalforsamling 5. juni ble det besluttet å innføre individuell måling og betaling av oppvarming og varmtvann. Dette medfører at energikostnadene vil faktureres direkte til eier.

  Borettslagsmodellen innebærer at en andelseier kan bli ansvarlig for felleskostnader andre andelseiere ikke betaler, herunder felleskostnader for usolgte andeler i et prosjekt. Enkelte borettslag er tilknyttet en sikringsordning som reduserer borettslagets risiko for tap på grunn av andelseiernes betalingsmislighold. En avtale om sikringsordning kan sies opp, være tidsbestemt og beløpsmessig avgrenset.
 • Andel fellesgjeld kr 227 891,- pr. 22.06.22.
  Andel fellesformue kr 35 044,- pr. 22.06.22.
 • Lånenr: HANBA2-83987171637
  Type lån: A
  Restsaldo: 25.739.695,-
  Restløpetid: 21 år 1 md.
  Term pr år: 4
  Type rente: Flyt
  Rente: 2,25%
  Andel av fellesgjeld: 165.363,-

  Lånenr: HANBA3-83987171653
  Type lån: A
  Restsaldo: 1.128.836,-
  Restløpetid: 5 år 10 md.
  Term pr år: 4
  Type rente: Flyt
  Rente: 2,25%
  Andel av fellesgjeld: 4.906,-

  Lånenr: HANDEL-83987171645
  Type lån: A
  Restsaldo: 12.173.935,-
  Restløpetid: 10 år 1 md.
  Term pr år: 4
  Type rente: Flyt
  Rente: 2,25%
  Andel av fellesgjeld: 57.622,-

  Mulighet for individuell nedbetaling på hele eller deler av fellesgjeld (IN-lån): Ja
 • Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato.
 • Utover det som er nevnt under felleskostnader, påløper kostnader til for eksempel strøm, fyring/brensel, innboforsikring og innvendig vedlikehold. Det gjøres videre oppmerksom på at kommunen har innført eiendomsskatt. For andels-/aksjeboliger faktureres dette av forretningsfører i tillegg til felleskostnadene. For selveide boliger faktureres det fra kommunen.
 • Det er utstedt ferdigattest på eiendommen for rehabilitering av bad fra 2006.
  Det er utstedt ekspedisjonsdokument på eiendommen for vaaningshus fra 1952.
 • Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (3) har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene.
 • Eiendommen er konsesjonsfri.
 • Det er ikke odel på eiendommen.
 • Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
 • Borettslaget har lovbestemt første prioritets pant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.

  1947/401632-3/105 Bestemmelse om bebyggelse
  26.03.1947
  Bestemmelse om benyttelse
  Med flere bestemmelser

  1947/401632-4/105 Erklæring/avtale
  26.03.1947
  I.H.T. FESTEKONTRAKT
  Festetid: 50 år
  Best. om festeavgift
  Best. om regulering av leie
  Best. om bebyggelse
  Pant for forfalt festeavgift
  Med flere bestemmelser

  1948/400001-2/105 Bestemmelse om bebyggelse
  02.01.1948
  Med flere bestemmelser

  1951/411791-2/105 Best. om vann/kloakkledn.
  20.09.1951
  Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

  1951/411792-2/105 Best. om vann/kloakkledn.
  20.09.1951
  Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
 • Eiendommen ligger i et område regulert til boligformål i byggeområde for boliger med betegnelse U 0.6-1.5 S-2255, 28.7.77.
  Se endr.reg.best. S-2937, 1.10.87.

  På eiendommen er det et område avsatt til kommunaltekn.anl.1. spesialområde-rigg og anlegg og 2. byggeområde for boliger med betegnelse S-4336 26.9.07 se reg.best.
 • Andelsnr. 151 Orgnr. 948314991 i Oslo kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtakelse etter nærmere avtale med selger.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 10. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Det anbefales at hver budgivers første bud har en tilfredsstillende akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Ifølge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt provisjon tilsvarende 0,9 % av kjøpesum inkludert fellesgjeld for gjennomføring av salgsoppdraget på denne eiendommen.
  I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke:
  Tilrettelegging kr. 24.900,-
  Visninger/Overtakelser kr. 3.890,- pr. stk.
  Oppgjørshonorar kr. 4.990,-
  Markedsføringspakke kr. 16.990,-
  Prospektpakke kr. 3.990,-
  Meglerpakke kr 1.955,-
  Meglerlisens kr. 425,-
  Grunnboksspørringer kr. 990,-
  Innhenting av informasjon fra forretningsfører kr 3.600,-
  Eierskiftegebyr til forretningsfører kr. 6.115,-
  Tinglysning av panterettsdokument med urådighetserklæring kr. 480,-
  Sikkerhetsstillelse kr. 850,- + 2 promille av salgssum.
  Dersom handel ikke kommer i stand har oppdragstaker krav på dekning påløpte utlegg, samt vederlag for utført arbeid med kr. 3.490,- pr. time inkl. mva begrenset oppad til kr. 34.900,-.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Mari Paus
Stein Christian Dykesteen

Megler

Stein Christian Dykesteen

48 99 20 03

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev