aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Velkommen til Olaf Schous vei 1!

OSLO Olaf Schous vei 1

Pen og lys 2-roms m/balkong. Varmtvann/fyring inkl. Sentral beliggenhet. Perfekt som førstegangskjøp eller til utleie!

 • kr 4 350 000
 • BRA 47 m²
 • 1 soverom
 • Prisantydningkr 4 350 000
 • Omkostningerkr 122 512
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 4 502 270
 • ObjektstypeLeilighet
 • EierformEierseksjon
 • Byggeår1 937
 • Soverom1
 • ArealP-rom 46 m²
 • Felleskostnaderkr 3 844
 • Tomt1 934.5 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 4 350 000,- (Prisantydning)
  29 758,- (Andel av fellesgjeld)

  Omkostninger
  8 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler)
  585 (Tingl.gebyr pantedokument)
  585 (Tingl.gebyr skjøte)
  109 470 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 350 000))

  122 512 (Omkostninger totalt)

  4 502 270 (Totalpris inkl. omkostninger)
Velkommen til Olaf Schous vei 1! Dette er en pen og lys 2-roms leilighet på populære Sinsen i Oslo. Leiligheten har en god intern beliggenhet med stor balkong på ca. 8 m². Beliggenheten er sentral med gangavstand til alt man skulle trenge av butikker, kaféer, servicetilbud og offentlig kommunikasjon. I tillegg er det kort vei til flotte turområder. Kort oppsummert: - Pen og lys 2-roms - Balkong på ca. 8 m² - Gode solforhold fra sydøstvendt balkong vendt mot lite traffikert gate - Bad fra 2007 i regi av sameiet - God planløsning med eget separat soverom - Varmtvann og fyring er inkludert i felleskostnadene - Kjellerbod og god innvendig lagringsplass - Populært og sentralt boområde - Veldrevet sameie - Fantastisk førstegangskjøp eller utleieleilighet Ikke gå glipp av denne muligheten!

Olaf Schous vei 1, Oslo

 • Arealbeskrivelse

  Bruksareal
  3. etasje: 47 kvm Gang/ entre, stue/kjøkken, bad, soverom og gang mellom soverom og bad. Skap/kott med tilgang fra stue på 0,7kvm og skap i gang mellom soverom og bad på 0,3kvm.
  Primærrom
  3. etasje: 46 kvm Gang/ entre, stue/kjøkken, bad, soverom og gang mellom soverom og bad.  Tomt
  1934.5m²

  Beskrivelse av tomt
  Felles eiet tomt. Utearealer er pent opparbeidet med busker, store trær, rikelig med gressareal og hyggelige sittegrupper.

  Beliggenhet
  Leiligheten ligger i et sentrumsnært område som ligger i gang-avstand til Carl Berners plass og Grünerløkka med et yrende folkeliv og alt av bymessige servicetilbud, handlegater, restauranter og kafeer m.m. Dagligvarebutikker i nærheten er bl.a Rema 1000, Kiwi og søndagsåpen nærbutikk i Schouterrassen og 5 minutter gåavstand til søndagsåpen Bunnpris. Treningssenter som Fresh Fitness, Bare Trening, Yggdrasil Crossfit og SATS ligger i kort avstand til leiligheten. Har du ønske om gode tur- og joggeløyper i parker og stier ligger bl.a. Torshovdalen like i nærheten av leiligheten og ikke minst Akerselva en rask gåtur unna. Det er videre mange bysykkelstativer i nærområdet som raskt tar deg rundt i byen. Med andre ord kommer man seg enkelt rundt i hele sentrumsområdet.

  Adkomst
  Se vedlagte kart. Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger.

  Bebyggelse
  Det er primært leilighets-/gårdsbebyggelse i området.

  Offentlig kommunikasjon
  Den offentlige kommunikasjonen er godt utbygd med busser, trikk, T bane og flybuss. Nærmeste holdeplass for trikk og buss er Rosenhoff og ligger ca. 2 min fra leiligheten. Her går bl.a buss nr. 31 som har avganger hele døgnet. Leiligheten har dermed kort avstand til direktelinjer med trikk, T-bane eller busser til destinasjoner som BI Nydalen, Blindern, Høyskolen, Ullevål Sykehus, Oslo S, Majorstuen, Bislett m.m. Det er videre mange bysykkelstativer i nærområdet som raskt tar deg rundt i byen. Med andre ord kommer man seg enkelt rundt i hele sentrumsområdet.

  Byggemåte
  TG 1: Mindre avvik TG 2: Vesentlige avvik og mindre avvik som etter NS3600 gir TG2 TG 3: Store eller alvorlige avvik TGIU: Ikke undersøkt/ikke tilgjengelig for undersøkelse Det gjøres oppmerksom på følgende avvik i tilstandsrapporten: Våtrom - Overflater gulv. TG2. Tilstandsgrad 2 er gitt med bakgrunn av flisgulvets alder, samt marginalt manglende påvist høydedifferanse fra topp sluk til topp flis ved terskel. Våtrom - Membran, tettesjuktet og sluk. TG2. Tilstandsgrad 2 er gitt med bakgrunn av membranens alder på over 15 år. Kjøkken - TG2. Tilstandsgrad 2 er gitt med bakgrunn i alder på kjøkkeninnredning og at det bør påregnes behov for vedlikehold/modernisering innen rimelig tid. Vinduer og ytterdører - TG2. Vinduer fra NorDan bestående av to lags isolerglass med trekarmer. Ventiler over vinduer. Vinduene er funksjonstestet og åpnes greit. Datostempling på vinduene er utydelig. Kan se ut som de er fra år 2000. Normal levetid for vinduer er 10-40år. Vinduene vurderes til tilstandsgrad 2 på grunn av alder på mer enn 20 år Balkonger, verandaer og lignende - TG2. Tilstandsgrad 2 er gitt med bakgrunn av manglende høyde på rekkverk. WC og innvendige vann- og avløpsrør - TG2. Tilstandsgrad 2 er gitt med bakgrunn av manglende dokumentasjon samt alder på VVS anlegg. Ventilasjon - TG2. Tiltsandsgrad 2 er vurdert med bakgrunn i at det kun er naturlig ventilasjon til leiligheten. Elektrisk anlegg og samsvarserklæring - TG2. Tilstandsgrad 2 er gitt med bakgrunn i alder og manglende fremlagt dokumentasjon for elektriske installasjoner.

  Sammendrag selgers egenerklæring
  Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Svar: Ja, av faglært og ufaglært/egeninnsats/dugnad. Beskrivelse: 2008. Arbeid utført av: Alliero Våtrom. Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet? Membran fornyet. Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Stikkprøvekontroll av elektrisk anlegg. Ingenting å utsette. Kjenner du til om det foreligger skaderapporter/ tilstandsvurderinger eller utførte målinger? Stikkprøvekontroll av elektrisk system.

  Innhold
  2-roms selveierleilighet beliggende i blokkens 3. etasje. Planløsningen inneholder stue med utgang til sydøstvendt balkong, kjøkken, entré, flislagt bad og soverom. To innvendige skap/kott for oppbevaring.

  Standard
  Leiligheten har en normalt god standard ut fra alder. Våtrom ble oppgradert av sameiet i 2007, forøvrig er overflater godt vedlikeholdt med normal bruksslitasje i forhold til alder. Gang/entre: 2,7 kvm. Laminat/parkett på gulv. Malte murvegger. Malt betonghimling. Kjøkken/ Stue: 26 kvm. Laminat/parkett på gulv. Malte mur- og gipsvegger. Malt betonghimling. Soverom: 11,3 kvm. Laminat/parkett på gulv. Malte mur- og gipsvegger. Malt trepanel Bad: 2,5 kvm. Fliser på vegg og gulv. Malt himling Gang mellom soverom og bad: 1,1 kvm. Laminat/parkett på gulv. Malte mur- og gipsvegger. Malt betonghimling. God himlingshøyde på 272-275cm i stue/kjøkken og entre, ca 243cm på soverom og ca 220cm på bad. Arealene som er oppgitt for hvert enkelt rom er målt på innside vegger i rommene. Det totale arealet av disse rommene samsvarer derfor ikke med BRA. Disse er oppgitt for å gi en indikasjon av gulvareal i rommene.

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse. 

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Moderninseringer og påkostninger
  Hjemmelshaver kjøpte leiligheten våren 2021. Siden da har eier fått gjennomført følgende vedlikehold/ oppgraderinger: - Malt kjøkken, nye håndtak - Malt vegger I regi av sameie skal blant annet følgende ha blitt endret oppgradert: - Oppgradering av våtrom i 2007 - Skiftet vinduer ca. år 2000

  Parkering
  Kommunal parkering i offentlig gate etter gjeldende regler. Borettslaget disponerer også gjesteparkering og noen parkeringsplasser som tildeles beboere etter venteliste.

  Radonmåling
  Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

  Diverse
  Etter eierseksjonsloven § 23 kan ingen kjøpe en boligseksjon hvis kjøpet fører til at man, direkte eller indirekte, blir eier av flere enn to boligseksjoner i eierseksjonssameiet. Begrensningen gjelder ikke kjøp av fritidsboliger. Det finnes også enkelte andre unntak i bestemmelsen. Areal i salgsoppgaven er hentet i fra tilstandsrapporten. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk.  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  4 350 000,- (Prisantydning)
  29 758,- (Andel av fellesgjeld)

  Omkostninger
  8 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler)
  585 (Tingl.gebyr pantedokument)
  585 (Tingl.gebyr skjøte)
  109 470 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 350 000))

  122 512 (Omkostninger totalt)

  4 502 270 (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  Radiatorer i stue og soverom. Oppvarminsgskostnad inkludert i felleskostnader. Elektriske varmekabler på bad.

  Energiklasse
  G

  Info energiklasse
  Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

 • Info kommunale avgifter
  Kommunale avgifter er inkludert i felleskostnadene. De kommunale avgiftene omfatter vann- og avløpsgebyr, renovasjonsgebyr samt feie- og tilsynsavgift. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle kommunale endringer av gebyr/avgift

  Info om eiendomsskatt
  Det er eiendomsskatt i Oslo kommune. Bunnfradraget i Oslo er i 2023 på 4 millioner kroner for bolig og fritidsboliger. Skattesatsen i 2023 er 3 promille av eiendomsskattegrunnlaget. For mer informasjon se: https://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/hvor-mye-skal-du-betale-i-eiendomsskatt/. Faktura for eiendomsskatt sendes den som er registrert eier av eiendommen på faktureringstidspunktet. Ved eierskifte må kjøper og selger gjøre opp betalingen av eiendomsskatten seg imellom. Eiendomsskatt per år for 2023: 5,71 mill. eller lavere. Eiendomsskattegrunnlag 4 mill. eller lavere. Ingen eiendomsskatt. 6 mill. Eiendomsskattegrunnlag 4,2 mill. Estimert eiendomsskatt per år: 600 kr. 7 mill. Eiendomsskattegrunnlag 4,9 mill. Estimert eiendomsskatt per år: 2.700 kr. 8 mill. Eiendomsskattegrunnlag 5,6mill. Estimert eiendomsskatt per år: 4.800 kr. 10 mill. Eiendomsskattegrunnlag 7 mill. Estimert eiendomsskatt per år: 9.000 kr. 15 mill. Eiendomsskattegrunnlag 10,5 mill. Estimert eiendomsskatt per år: 19.500 kr. 20 mill. Eiendomsskattegrunnlag 14 mill. Estimert eiendomsskatt per år: 30.000 kr.

  Formuesverdi primær
  1127999

  Formuesverdi primær år
  2021

  Formuesverdi sekundær
  4286395

  Formuesverdi sekundær år
  2021

  Info formuesverdi
  Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

  Andre utgifter
  Utover det som er nevnt under felleskostnader, påløper kostnader til for eksempel strøm, innboforsikring og innvendig vedlikehold.

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

  Sameiebrøk
  163/10000

  Felleskostnader pr. mnd
  3844

  Felleskostnader inkluderer
  varmtvann, fyring, renter og avdrag andel fellesgjeld, kommunale avgifter, felles bygningsforsikring, forretningsførsel, revisjon, styrehonorar osv.

  Andel fellesgjeld
  29758

  Andel fellesgjeld år
  2022

  Andel fellesgjeld per dato
  2022-12-30T23:00:00Z

  Andel fellesformue
  26658

  Andel fellesformue per dato
  2022-12-30T23:00:00Z

  Om sameiet
  Boligselskapet består av 63 seksjoner. Selskapets navn er Sameiet Olaf Schousvei 1-3-5 med org.nr.: 890222072 i Oslo kommune. Facebook-side: Sameiet har sin egen gruppe på Facebook "Sameiet Olaf Schous vei 1-3-5" Det anbefales å registrere seg her da det blir brukt som informasjonskanal både fra styret og mellom beboerne.

  Lånebetingelser fellesgjeld
  Spesifikasjon av lån: Lånenummer: 94907026390, Handelsbanken Annuitetslån, 12 terminer per år. Rentesats per 28.04.2023: 5.55% pa. Antall terminer til innfrielse: 29 Saldo per 28.04.2023: 1 611 122,- Første termin/første avdrag: 25.10.2017 ( siste termin 25.09.2025 ) Flytende rente

  Styregodkjennelse
  Det foreligger krav om styregodkjennelse av ny erverver i sameiets vedtekter.   Risikoen for å bli godkjent som ny erverver påhviler kjøper og kjøper er forpliktet til å gjennomføre handelen uavhengig av om slik godkjennelse foreligger på overtakelsestidspunktet.   Kjøper kan gå til søksmål mot sameiet dersom kjøper mener manglende styregodkjennelse ikke er saklig begrunnet, jf. eierseksjonsloven § 24 tredje ledd.

  Regnskap/budsjett/kostnadsøkninger
  Regnskapet viser et resultat på kr 986 339,- Styret har kjørt en stram økonomisk styring gjennom 2022 for å unngå økning i fellesutgiftene. Fjernvarmeutgiftene har vært høye da det er politisk bestemt at leverandøren Hafslund Oslo Celsio kan følge spotprisen på strøm i sin prissetting. Det er også betydelige økninger i kommunale avgifter som vann, avløp og renovasjon. Kommende vedlikehold: Det er ingen akutte vedlikeholdsbehov som må utføres i 2023, men det er et ønske om å male fasaden der det ikke er teglstein. Dette var planlagt i 2022 men pga. den økonomiske usikkerheten vi er inne i ble dette utsatt. Det er ingen spesielle vedlikeholdsbehov utover vanlig løpende driftskostnader i kommende 5 års periode.

  Sikringsordning fellesgjeld
  De andre seksjonseierne har lovbestemt panterett i seksjonen for krav mot seksjonseieren som følger av sameieforholdet, jf. eierseksjonslovens § 31. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til to ganger folketrygdens grunnbeløp på det tidspunktet tvangsdekning besluttes gjennomført. Panteretten omfatter også krav som skulle ha vært betalt etter at det er kommet inn en begjæring til namsmyndighetene om tvangsdekning.

  Sameiets forsikringsselskap
  Gjensidige Forsikring ASA

  Vedtekter/husordensregler
  Utkast til budsjett og vedtekter for sameiet følger som vedlegg til salgsoppgaven. Interessenter oppfordres til å gjøre seg kjent med disse. Det er forutsatt at kjøper aksepterer vedtektsutkastet som grunnlag for avtalen. Det gjøres oppmerksom på at budsjett og vedtekter kan endres av selger forut for, eventuelt i forbindelse med, seksjonering og stiftelse av sameiet, og/eller ved sameiernes felles enighet ved stiftelse av sameiet.

  Beboernes forpliktelser og dugnader
  Dugnad må påregnes.

  Dyrehold
  Det fremgår ikke regler for dyrehold av hverken sameiets vedtekter eller husordensregler.

  Eierskiftegebyr
  6215

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 301/83/229/39: 08.02.1938 - Dokumentnr: 1449 - Best. om vann/kloakkledn. Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v. Overført fra: Knr:0301 Gnr:83 Bnr:229 Gjelder denne registerenheten med flere 29.07.1938 - Dokumentnr: 8886 - Bestemmelse om veg Bestemmelse om gjerde Bestemmelse om kloakkledning Med flere bestemmelser Overført fra: Knr:0301 Gnr:83 Bnr:229 Gjelder denne registerenheten med flere 12.03.1975 - Dokumentnr: 4737 - Erklæring/avtale PANTERETT UTEN OPPTRINNSRETT TIL SAMEIET FOR: NOK 5,000 MED PRIORITET ETTER FØRSTE OVERDRAGELSESSUM. Gjelder denne registerenheten med flere 22.03.2021 - Dokumentnr: 340186 - Jordskifte Sak: 17-144410REN-JLST SINSENPARKEN Gjelder denne registerenheten med flere 12.03.1975 - Dokumentnr: 4737 - Seksjonering Opprettet seksjoner: Snr: 39 Formål: Bolig Sameiebrøk: 163/10000 EIENDOMMEN ER OPPDELT I 63 SEKSJONER

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det foreligger: Det gjøres oppmerksom på at det ikke utstedes ferdigattest for ikke-avsluttede byggesaker/ byggemeldinger som er fra før 1998. Ferdigattest utstedes av bygningsmyndighetene på grunnlag av mottatt dokumentasjon fra kontrollansvarlige når et søknadspliktig tiltak er utført i samsvar med tillatelsen og øvrige krav etter plan- og bygningslovgivningen. At ferdigattest eksisterer, gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boligen som ikke er byggemeldt eller godkjent.

  Vei, vann og avløp
  Eiendommen er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett.

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen ligger i et område regulert til boligformål.

  Adgang til utleie
  Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut. Utleie kan meldes inn på "min side" på abbl.no. Utleie av seksjon skal meldes til styret.

  Legalpant
  De andre sameierne har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt, og kommunale avgifter/gebyrer.

  Kommentar bo- og driveplikt
  Ikke aktuelt.

  Kommentar konsesjon
  Ikke aktuelt.

  Kommentar odelsrett
  Ikke aktuelt.

 • Lovanvendelse
  I lov om avhending av fast eiendom fremgår at eiendommen skal overdras med de innredninger og gjenstander som etter lov, forskrift eller annet offentlig vedtak skal være der. Varige innretninger og utstyr, som enten er fastmontert eller særskilt tilpasset boligen medfølger. Bestemmelsene kan fravikes ved avtale mellom kjøper og selger. Tilbehørsliste som er utarbeidet av meglerbransjen i felleskap er vedlagt salgsoppgaven og gjelder dersom ikke annet er særskilt avtalt for kjøpet. Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse. 

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  4 350 000,- (Prisantydning)
  29 758,- (Andel av fellesgjeld)

  Omkostninger
  8 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler)
  585 (Tingl.gebyr pantedokument)
  585 (Tingl.gebyr skjøte)
  109 470 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 350 000))

  122 512 (Omkostninger totalt)

  4 502 270 (Totalpris inkl. omkostninger)

  Omk. kjøper beløp
  122512

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt en provisjon på 1,15% på salgssummen inkludert andel fellesgjeld for gjennomføring av salgsoppdraget på denne eiendommen. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke: Tilrettelegging kr. 19.900,- Visninger/Overtakelser kr. 3.890,- pr. stk. Oppgjørshonorar kr. 4.990,- Markedsføringspakke kr. 12.900,- Meglerlisens kr. 393,- Grunnboksspørringer kr. 990,- Eierskiftegebyr til forretningsfører kr. 5.890,- Utlegg opplysninger fra forretningsfører kr. 3.850- Tinglysing av pantedokument kr. 480,- Sikkerhetsstillelse kr. 850,- + 25 promille av salgssum. Dersom handel ikke kommer i stand har oppdragstaker krav på dekning påløpte utlegg, samt vederlag for utført arbeid med kr. 3.490,- pr. time inkl. mva begrenset oppad til kr. 34.900,-.Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

Kristoffer Ottesen

Megler

Kristoffer Ottesen

46 50 35 02

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev