aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Inne har tiden stått stille i noen år, og her må det påregnes oppussing.

OSLO Olaf Schous vei 16

Romslig og lys leilighet med et stort potensial! Herlig, sydvendt balkong fra 2019. Varmtvann/Fyring A-konto!

 • kr 3 800 000
 • BRA 54 m²
 • 1 soverom
 • Prisantydningkr 3 800 000
 • Omkostningerkr 109 642
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 3 974 426
 • ObjektstypeLeilighet
 • EierformEierseksjon
 • Byggeår1 937
 • Soverom1
 • ArealP-rom 53 m²
 • Felleskostnaderkr 5 176
 • Tomt1 913 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 3 800 000,- (Prisantydning)
  64 784,- (Andel av fellesgjeld)

  Omkostninger
  8 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler)
  585 (Tingl.gebyr pantedokument)
  585 (Tingl.gebyr skjøte)
  96 600 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 800 000))

  109 642 (Omkostninger totalt)

  3 974 426 (Totalpris inkl. omkostninger)
Klør det i fingrene etter å skape noe eget? I Olaf Schous vei 16 har tiden stått stille i noen år, og her må det påregnes oppussing, men med litt kjærlighet og velvilje kan du snart nyte egen leilighetsdrøm. Ja, for den gode planløsningen her sørger for et optimalt utgangspunkt og leiligheten har virkelig et stort potensial. Her bor du på et høydedrag ovenfor knutepunktet Carl Berner med kort vei til sentrumskjernen. Ditt nye nabolag er dessuten omkranset av grøntområder og med Torshovdalen som en av flere gode naboer kan man ikke annet enn trives. En avslappet piknik i parken, rusle ned på Løkka for en god lunsj, trikketur til sentrum eller joggeturer langs Akerselvas skjønne promenade. Sydvendt balkong fra 2019 Medfølger bodplass Gjennomgående leilighet Mulighet for parkeringsleie

Olaf Schous vei 16, Oslo

 • Arealbeskrivelse

  Bruksareal
  3. etasje: 54 kvm
  Primærrom
  3. etasje: 53 kvm Inngangsparti, stue, kjøkken, soverom samt baderom.  Tomt
  1913m²

  Beskrivelse av tomt
  Felles eiertomt for borettslaget/aksjelaget/eierseksjonssameiet. Fellesarealer er ryddig og pent opparbeidet med gressplen, diverse beplantning og asfalterte internveger og parkeringsarealer.

  Beliggenhet
  Leiligheten er meget attraktivt og sentralt plassert i Sinsenbyen. Her er man godt tilbaketrukket fra trafikk, fritt og luftig med store grøntarealer som omkranser sameiet. Området kan by på flere serveringssteder og et godt utvalg av forskjellige butikker, samt servicetilbud som nærbutikker som Kiwi, Rema 1000 og Bunnpris med sine fleksible åpningstider. Sinsenbyen er et stort boligområde på Sinsen vest for Gjøvikbanen i bydel Grünerløkka i Oslo. Det ble anlagt i 1935-39 og var i sin tid den største private utbyggingen i Oslo. Området omtales i dag som området mellom Trondheimsveien, Siloveien, Sinsenterrassen, Olaf Schous vei og Konghellegata. Sinsenbyen, som tidligere var jordbrukseiendom, ble bebygd med 45 lamellblokker. De hadde i alt ca. 2562 leiligheter (herav 967 ettroms, 1061 toroms, 500 treroms og 34 større) og 75 næringslokaler. Blokkene er i all hovedsak i fire eller fem etasjer. Hovedarkitekter for prosjektet var Kristofer Lange (regulering) og Thorvald Christian Hauff (bygninger). Blokkene er bygd i parallelle grupper og følger terrenget. Fasadene er stort sett i rød tegl. Det er også kort vei til de grønne lungene Torshovdalen, Torshovparken, Sofienbergparken, Botanisk Hage og Ola Narr. Om du er glad i å gå på tur har du også muligheten til å spasere langs Akerselven ned til sentrum. For de treningsglade finnes både Fresh Fitness, SATS og Mudo Gym i nærheten. Utomhus byr nærområdet på minigolf, sandvolleyballbaner og tennisbaner. Grünerløkka med sitt pulserende byliv er også innen gangavstand. Her har du et meget godt utvalg av kafeer, butikker, spisesteder og mye annet. Oslos populære kultur- og kreative næringssenter, Vulkan, er også å finne på Grünerløkka. Vulkanområdet er en spennende møteplass med et mangfold av tilbud og opplevelser rett utenfor døren. her finner du Mathallen, Dansens Hus med bar og uteservering, BAR Vulkan, Smelteverket (som har Nord-Europas lengste bar), Pokalen (sportsbar), BLÅ (Konsert- og utested) og flere andre serveringssteder. I tillegg har man Westerdals School of Communications og flere treningssentre.

  Adkomst
  Se vedlagte kart i annonse. Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger. For kollektivtilbud se www.ruter.no.

  Bebyggelse
  Det er primært leilighets-/gårdsbebyggelse i området.

  Offentlig kommunikasjon
  Carl Berners Plass er et viktig knutepunkt i kollektivtrafikken, og ligger kun en kort rusletur unna. I umiddelbar nærhet finnes Rosenhoff buss- og trikkeholdeplass. Sinsen T-banestasjon er også innen få minutters gange. Fra Olaf Schous vei er det dermed kort avstand til direktelinjer med trikk, T-bane eller busser til destinasjoner som BI Nydalen, Blindern, Høyskolen, Ullevål Sykehus, Oslo S, Majorstuen, Bislett m.m. Med andre ord kommer man seg enkelt rundt i hele sentrumsområdet. For eksempel tar t-banelinjen "Ringen" deg til BI Nydalen på 3 stopp og til UiO Blindern på 6 stopp. T-banelinjene 4, 5 og 6 og trikk nr. 17 går gjennom Carl Berner. Av busser har man blant annet 20, 21, 28, 31 og 57 i tillegg til flybussen. Se www.ruter.no for mer info.

  Byggemåte
  Bygård i mur/teglsteins konstruksjon. Leilighetens etasjeskille er i betong. Yttertak i konstruksjon er tekket med papp.

  Sammendrag selgers egenerklæring
  2 Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Ja, kun av faglært. Sameiet gjorde avtale med dette firmaet, da nye bad måtte bygges i forbindelse med at alle vannrør/avløp ble skiftet gjennom etasjene i 2006. Arbeid utført av Nordiske varme og Sanitær. 2.1 Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet? Ja. Sameiet sto for bestilling og oppfølging, og jeg går utfra at jobben ble gjort i henhold til reglene i 2006, men jeg vet ikke hvordan dette ble gjort. 2.2 Er arbeidet byggemeldt? Ja. Sameiet må svare på dette. 11 Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja, kun av faglært. Elvia gjennomførte tilsyn av el-anlegget i nov. 2022. Fire avvik ble avdekket: 1. Jordfeilvarsler virket ikke. 2. Manglende bruksanvisning for jordfeilvarsler. 3,. Dør til sikringsskap skal være låst. 4. Ikke verifisert jotdforbindelse på kjøleskap og fryser. Ovenevnte firma lukket avvikene i desember 2022. Anlegget godkjent, med dokumentasjon og samsvarserklæring. Arbeid utført av Kåre hagen & co, Frysjaveien 33A, 0884 OSLO. 11.1 Foreligger det samsvarserklæring (i henhold til forskrift om elektriske lavspenningsanlegg)? Ja. 16 Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade? Ja, kun av faglært. I 2019 ble det bygd balkong. Sameiet sto for bestilling, all kontakt med entreprenører, og kontroll av arbeidene. Balkongdør, ny radiator og arbeider forøvrig. Leilighetseierene fikk avregning for alt fra Sameiet. Styret i sameiet bekrefter at garantitiden for balkongarbeidene løper fra 16.12.2019. Første bruksår av balkongen var 2020. Arbeid utført av: Sameiet må svare, jeg fikk regning fra dem.

  Standard
  Kjøkken Kjøkkenet er av en eldre kjøkkeninnredning og fremstår med malte glatte fronter. Laminat benkeplate med oppvaskkum og 1-greps blandebatteri. Det er montert lys under overskap. Ventilator over komfyr er tilkoblet kullfilter. Baderom Badet ble bygget i 2006, utført av fagfolk. Badet ble tatt i regi av sameiet. Takflater er belagt med malte plater og innfelt lys, veggflater er belagt med fliser. Gulv på bad fremstår med: Fliser på gulv, belagt med underliggende gulvvarme. Gulvet fremstår med normall funkjsonalitet, og fall mot sluk. Det er synlig banemembran i hovedsluk. Innredning og sanitærutstyr fremstår med: Veggmonterte dusjdører og tilhørende garnityr, servant med underskap og speilskap med lys over. Det er også opplegg for vaskemaskin. Balkong Det er adkomst til balkong fra stue, med gulvareal på ca 4,5 m². Gulvet er belagt med støpt betongdekke. Høyde på rekkverk er målt til 1,01 meter. Det er kun tillat å bruke gass- og elektriske griller iht. sameiets husordensregler. Balkongen ble satt opp i 2019, i regi av sameiet. Vinduer og dører Vinduer i boligen fremstår med 2-3-lags glass i treramer. Alder på vinduer varierer fra 1988 på kjøkken og soverom, samt 2015 i stue. Balkongdør er i treramme med 3-lags glass fra 2015. Entredør i laminert utforming med B-30/ 35db klassifisering Innvendig gulv Innvendig gulvflater er belagt med laminat. Innvendig vegger Veggflater i leiligheten er belagt med, malte fkater av panel, strie og mur. Innvendig himling Innvendig takflater er belagt med malte flater i alle rom bestående av dekke. Takhøyde i leilighetene er målt opp mot 2,62m. Ventilasjon Ventilasjonen i leiligheten fremstår med: Naturlig ventilasjon via spalter og ventiler i vinduer/yttervegg. Annet - Oppvarming ved fjernvarme via radiatorer i leiligheten. - Med boligen følger det med en kjellerbod merket nr. 34. - A Konto oppvarming er inkludert i husleien. - Mulighet for å leie parkering via sameiet. Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og TG 3.   Forhold som har fått TG2: Utvendig > Vinduer TG settes ut i fra alder på glass på de eldste vinduer, da isoleringsevne i glass vil reduseres med årene. Tiltak: Vinduer fungerer bra med tanke på alder, det er ingen behov for strakstiltak. Innvendig > Overflater Det er avvik: Det er observert noe svelling i skjøter på laminat, samt noe avskalling på panel. Tiltak: Det bør på beregnes noe oppgradering av overflater på tak, vegger og gulv. Innvendig > Innvendige dører Det er avvik: Det er observert noe svelling på dørblad mot bad, samt noe slitasje i låskasse. Tiltak: TG settes ut i fra svelling, alder/slitase på hengsler og låskasser. Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad Det er avvik: Det er gitt TG.2 på veggflater grunnet alder på tilhørende tettesjikt, med brukstid på mer enn halvparten av konstruksjonens levetid. Tiltak: Konstruksjoner fungere med dagens løsning. Det er målt på vegger med Protymeter fuktmåler, ingen unormale verdier er registrert. Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad Det er avvik: Det er observert krakelering i servant. Våtrom > Ventilasjon > Bad Rommet har kun naturlig ventilasjon. Det etablerte avtrekksystemet fungerer som normalt. Naturlig avtrekk kan variere etter værforhold, med tanke på vindstyrke/retning og temperatur. Det er i eldre bygårder vanskelig å etablere annet type avtrekk, enn opprinnelig naturlig avtrekk. Da dette føres i felles kanaler, og kan påvirke felles anlegget. Andre tiltak: Det kan være behov for rengjøring av kanaler, om avtrekket skulle reduseres. Kjøkken > Overflater og innredning > Kjøkken Det er avvik: Deler av kjøkkeninnredningen er av eldre dato, og den mangler bruksfunksjoner/løsninger som er forventbart på et kjøkken pr. I dag. Det er observert noe svelling på fronter. Resterende innredning fremstår som nyere og er oppgradert. Tiltak: Ut i fra alder på den eldste innredning, bør det påberegnes oppgradering. Dette begrunnes med slitasje på hengsler, og skinner til skuffer, samt svelling på fronter. Kjøkken > Avtrekk > Kjøkken Det er kun kullfilterventilator på kjøkkenet og heller ikke andre forserte/mekaniske avtrekksløsninger fra kokesonen. Andre tiltak: På generelt grunnlag orienteres det om at kullfilter for optimal virkning må rengjøres samt at det må påregnes utskiftning av filter med gjevne mellomrom. Tekniske installasjoner > Vannledninger Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger. TG settes ut i fra alder på deler av vannrør på kjøkken, da mer enn halvparten av forventet levetid er oppbrukt. Andre tiltak: Vannrør fungerer tilfredstillende med dagens løsning Tekniske installasjoner > Avløpsrør Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger. Det er påvist ufagmessig utførelse av avløpsledninger. Det er observert motfall på avløpsrør i kjøkkenbenk. Tiltak: Anlegget bør sjekkes av fagperson Tekniske installasjoner > Varmesentral Det er avvik: TG settes ut i fra alder på deler av anlegget, da mer enn halvparten av forventet levetid er oppbrukt. Tiltak: Anlegget fremstår med normal funksjonalitet, til tross for alder. Forhold som har fått TG3: - Det er ingen forhold i leiligheten som har fått TG3.

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  TV/Internett/bredbånd
  Kabel TV/internett er inkludert i felleskostnadene.

  Parkering
  Gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

  Radonmåling
  Boligen ligger minimum 3 etasjer over bakkenivå, og radonmålinger er ikke relevant. Det er ikke opplyst om radonmålinger av boligen. Boligen ligger i ett område med moderate målinger, i følge oversiktskart for radonmåling fra DSA.

  Diverse
  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  3 800 000,- (Prisantydning)
  64 784,- (Andel av fellesgjeld)

  Omkostninger
  8 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler)
  585 (Tingl.gebyr pantedokument)
  585 (Tingl.gebyr skjøte)
  96 600 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 800 000))

  109 642 (Omkostninger totalt)

  3 974 426 (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  Oppvarming ved fjernvarme via radiatorer i leiligheten. Åpne vannrør med tilkobling til radiatorer. Gulvvarme på badet.

  Energiklasse
  G

  Info energiklasse
  Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

 • Info kommunale avgifter
  Kommunale avgifter er inkludert i felleskostnadene.

  Info om eiendomsskatt
  Det gjøres videre oppmerksom på at kommunen har innført eiendomsskatt. For andels-/aksjeboliger faktureres dette av forretningsfører i tillegg til felleskostnadene. For selveide boliger faktureres det fra kommunen.

  Formuesverdi primær
  1165527

  Formuesverdi primær år
  2021

  Formuesverdi sekundær
  4195896

  Formuesverdi sekundær år
  2021

  Andre utgifter
  Utover det som er nevnt under felleskostnader, påløper kostnader til for eksempel strøm, fyring/brensel, innboforsikring og innvendig vedlikehold. Det gjøres videre oppmerksom på at kommunen har innført eiendomsskatt. For andels-/aksjeboliger faktureres dette av forretningsfører i tillegg til felleskostnadene. For selveide boliger faktureres det fra kommunen.

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

  Sameiebrøk
  172/10000

  Felleskostnader pr. mnd
  5176

  Felleskostnader inkluderer
  A konto oppvarming, dugnadsinnbetaling, felleskostnader, lån, balkonglån og kabel-TV.

  Andel fellesgjeld
  64784

  Andel fellesgjeld år
  2023

  Andel fellesgjeld per dato
  2023-02-28T23:00:00Z

  Andel fellesformue
  17483

  Andel fellesformue per dato
  2022-12-30T23:00:00Z

  Om sameiet
  Sameiet Olaf Schous vei 12-18 består av ett bygg med i alt 61 seksjoner hvorav 59 boliger og 2 næringsseksjoner. Boligene består av en blanding av ettroms, toroms og treroms leiligheter. Sameiet er organisert etter de bestemmelser som følger av lov om eierseksjoner og sameiets vedtekter, og har til formål å drive eiendommen i samråd med og til beste for seksjonseierne. Bygningen står på byantikvarens gule liste over verneverdige bygninger. Det påløper et flyttegebyr til sameiet fra seksjonseier ved inn- og utflytting av beboer (seksjonseier og evt. leieboer) pålydende kr. 500,-. Hjemmeside Sameiet har lagt ned sin hjemmeside til fordel for VIBBO, et Obos-produkt. Vibbo er bare åpent for seksjonseiere og ev leieboere. Vi anbefaler alle eiere og leieboere om å registrere seg på Vibbo. Det sikrer deg all informasjon som styret legger ut på Vibbo straks den legges ut og du kan lese den uansett hvor du er i verden. Styret satser på at alle korrespondanse skal skje elektronisk.

  Lånebetingelser fellesgjeld
  Lånenr: HANBAN-94927002536 Type: A Restsaldo: 1.642.705,- Restløpetid: 3år Term pr. år: 4 Type Rente: Flyt Rente (24.03.23): 4,79% Lånenr: HANBA2-94927030920 Type: A Restsaldo: 1.147.683,- Restløpetid: 20år 7md. Term pr. år: 4 Type Rente: Flyt Rente (24.03.23): 4,79%

  Forkjøpsrett
  Det praktiseres ikke forkjøpsrett.

  Styregodkjennelse
  Det praktiseres ikke styregodkjennelse i sameiet.

  Regnskap/budsjett/kostnadsøkninger
  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt av styret/årsmøtet/generalforsamling.

  Sikringsordning fellesgjeld
  Sameiet er ikke tilknyttet en sikringsordning mot tap av felleskostnader.

  Sameiets forsikringsselskap
  If Skadeforsikring

  Vedtekter/husordensregler
  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i gjeldende vedtekter og husordensregler. Dokumentene følger vedlagt i salgsoppgaven. 

  Dyrehold
  Dyrehold er tillatt. Dyreholdet må ikke være til sjenanse for de øvrige brukerne av eiendommen.

  Eierskiftegebyr
  6215

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 301/83/179/34: 27.07.1936 - Dokumentnr: 8601 - Best. om vann/kloakkledn. Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v. Overført fra: Knr:0301 Gnr:83 Bnr:179 Gjelder denne registerenheten med flere 25.09.1936 - Dokumentnr: 10762 - Bestemmelse om veg Bestemmelse om kloakkledning Bestemmelse om gjerde Med flere bestemmelser Overført fra: Knr:0301 Gnr:83 Bnr:179 Gjelder denne registerenheten med flere 22.04.1937 - Dokumentnr: 4236 - Erklæring/avtale VEDR. FELLES SENTRALFYRHUS Med flere bestemmelser Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen Overført fra: Knr:0301 Gnr:83 Bnr:179 Gjelder denne registerenheten med flere 31.07.1963 - Dokumentnr: 9374 - Erklæring/avtale Bestemmelse om benyttelse Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen Overført fra: Knr:0301 Gnr:83 Bnr:179 Gjelder denne registerenheten med flere 21.03.1975 - Dokumentnr: 5480 - Erklæring/avtale PANTERETT UTEN OPPTRINNSRETT TIL SAMEIET FOR: NOK 5,000 Gjelder denne registerenheten med flere 21.03.1975 - Dokumentnr: 5480 - Seksjonering Opprettet seksjoner: Snr: 34 Formål: Bolig Sameiebrøk: 172/10000 EIENDOMMEN ER OPPDELT I 61 SEKSJONER Formål endret for snr. 12 og 13 Rettet etter tingl. §18 16.16.2020 Arkivref 17/04393-9

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det er utstedt ferdigattest på eiendommen fra 1936.

  Vei, vann og avløp
  Eiendommen er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett.

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen ligger på en tomt regulert til Byggeområde for boliger U 1,0-1,5 med gjeldende reguleringsplan S-2255, vedtaksdato 28.07.77. Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (Kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn). Endret reguleringsbestemmelser, reguleringsplan S-2937, vedtaksdato 01.10.87. Eiendommen er underlagt KDP-17. Kommunedelplan for etablering av torg og møteplasser ved byutvikling. Vedtaksdato: 22.04.2009. Vedtatt av: Bystyret, egengodkjenning. Lovverk: PBL 1985. Kommunedelplanens hovedmål er å tilrettelegge for etablering av nye og videreutvikling av eksisterende torg og møteplasser for hele Oslos byggesone utenom sentrumsområdet, og slik at det i hver bydel over en femårsperiode kan utvikles en lokal møteplass, lett tilgjengelig for beboerne. Interessenter oppfordres til å lese kommunedelplan KDP-17 som finnes digitalt ved søk på Oslo kommune, benytt følgende link: http://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/showregbest.asp?planid=15137879. Kommunedelplanen kan også fås ved henvendelse til meglers kontor.

  Adgang til utleie
  Det følger av eierseksjonsloven § 24 at korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig ikke er tillatt. Bestemmelsen gjelder ikke for fritidsboliger. Med korttidsutleie menes utleie inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på årsmøtet. Ta kontakt med megler dersom du ønsker kopi av vedtektene for nærmere informasjon om hvilke vedtak som er fattet i dette sameiet om korttidsleie.

  Verneklasse/sefrak
  Det gjøres oppmerksom på at  er SEFRAK-registrert. SEFRAK-registeret er et landsdekkende register over eldre bygninger og andre kulturminner i Norge. Bygget kan ha vernestatus, men i mange tilfeller er de kun ført i registeret på grunn av alder. Kommunen har ikke opplyst om at bygget har noen vernestatus, men det kan likevel foreligge spesielle restriksjoner i forhold til om-/påbygging og generell utnyttelse av eiendommen.

  Legalpant
  De andre sameierne har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt, og kommunale avgifter/gebyrer.

  Kommentar bo- og driveplikt
  Det er ikke bo- og driveplikt på eiendommen.

  Kommentar konsesjon
  Eiendommen er konsesjonsfri.

  Kommentar odelsrett
  Det er ikke odel på eiendommen.

 • Lovanvendelse
  I lov om avhending av fast eiendom fremgår at eiendommen skal overdras med de innredninger og gjenstander som etter lov, forskrift eller annet offentlig vedtak skal være der. Varige innretninger og utstyr, som enten er fastmontert eller særskilt tilpasset boligen medfølger. Bestemmelsene kan fravikes ved avtale mellom kjøper og selger. Tilbehørsliste som er utarbeidet av meglerbransjen i felleskap er vedlagt salgsoppgaven og gjelder dersom ikke annet er særskilt avtalt for kjøpet.

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  3 800 000,- (Prisantydning)
  64 784,- (Andel av fellesgjeld)

  Omkostninger
  8 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler)
  585 (Tingl.gebyr pantedokument)
  585 (Tingl.gebyr skjøte)
  96 600 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 800 000))

  109 642 (Omkostninger totalt)

  3 974 426 (Totalpris inkl. omkostninger)

  Omk. kjøper beløp
  109642

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring på boligen. Selger har likevel utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 2% av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget.

Audun Thorp Bjørnstad

Megler

Audun Thorp Bjørnstad

91 32 05 66

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev