aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til herlige, klassiske Ole Jacob Brochs gate 5 C

Meget attraktivt og tiltalende 2-roms - Nydelig beliggh.Fint kjøkken og bad - Peisovn - Muligh. for utbygn. av kjeller*!

 • 5 350 000
 • BRA 53 m²
 • 1 soverom
 • PRISANTYDNING5 350 000
 • OMKOSTNINGER16 654
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER5 629 455
 • EIENDOMSTYPELeilighet
 • EIERFORMBorettslag
 • BYGGEÅR1 920
 • SOVEROM1
 • AREALP-rom 53 m²
 • ANDEL FELLESGJELD262 801
 • FELLESKOST./MND3 098
 • TOMT2 020 m²
 • EIERFORM TOMTFestet fellestomt
 • 5 350 000,- (Prisantydning)
  262 801,- (Andel av fellesgjeld)
  --------------------------------------------------------
  5 612 801,- (Pris inkl. fellesgjeld)

  Omkostninger
  5 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  250,- (Panteattest kjøper)
  480,- (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument)
  480,- (Tinglysingsgebyr BRL-skjøte)
  7 644,- (Forkjøpsrettsgebyr)
  --------------------------------------------------------
  16 654,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  5 629 455,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
Vi har for salg en meget attraktiv og tiltalende klassisk 2-roms andels leilighet i populære Linderen Haveby med gjennomgående og god løsning. Disse vakre klassiske gårdene gjenkjennes med store vinduer med brede karmer, god takhøyde, solide tregulv

* I borettslaget ligger det vedtatte retningslinjer for utbygging av leiligheter ned til underetasjen når dette mulig.. Dersom dette er av interesse må naboer forespørres/godkjenne og tegninger/planer godkjennes av styret og kommunen. Ny eier bekoster dette. Konferer med megler om videre informasjonsgrunnlag.

Fantastisk leilighet for samboerpar, de som er på utkikk etter sin første leilighet, eller de som bare ønsker en leilighet beliggende stille og sentralt med nærhet til både Oslo sentrum og marka. Boligen har god planløsning, moderne og flott kjøkken fra 2017, pent og flislagt baderom, godt soverom beliggende inn mot rolig gårdsrom og stue med peisovn og fin løsning.

Noen høydepunkter:
- Gjennomgående 2 roms med mulighet for utbygging av kjellerareal etter etablerte retningslinjer.

- Tiltalende spisekjøkken med ny innredning fra 2017

- Soverommet vender inn mot stille gårdsrom.

- Vakkert opparbeidet gårdsrom

- Alt av servicetilbud i umiddelbar nærhet.

- Ingen dokumentavgift og lave omkostninger ved kjøp.
Integrert komfyr og topp

Ole Jacob Brochs gate 5 C, Oslo

 • Høy 1 etasje:

  Entré:
  Malt himling, malte vegger og fliser på gulv. Fin entré med hengeplass på vegg og dørcalling.

  Soverom:
  Malt himling, malte vegger og parkett på gulv. Godt soverom med stor garderobeplass.

  Kjøkken:
  Malt himling, malte vegger og slipt tregulv. . Stor, tiltalende romslig Norema kjøkkeninnredning fra 2017 med mye skapplass. Integrert komfyr med keramisk induksjonstopp og ventilator over kokesone. Oppvaskmaskin. Råkul plassbygget betongplate som virkelig gjør kjøkkenet. Og så har man en hyggelig spiseplass for de gode måltidene.

  Stue:
  Malt himling, malte vegger og parkett på gulv. Romslig og fin stue med god plass til sofagruppe. Godt lysinnfall igjennom de store glassflatene. God peisovn for varme og hygge på kalde høst- og vinterdager.

  Bad:
  Malt himling, fliser på vegger og gulv. Flislagt baderom fra 2010, delvis oppusset i 2016 med nye fliser på gulv og ny himling. Dusjhjørne og svingbare glassdører samt WC 2008. Servant med underskap 2017. Varme i gulv. 2 downlights i himling.

  I tillegg disponerer leiligheten en kjellerbod på ca. 4 kvm. og en loftsbod på ca. 6 kvm. gulvareal.

  Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 - 11 stk.. Ingen TG 3.

  1. Vinduer - bygningen har malte trevinduer med 2-lags glass. Vurdering av avvik: Noe avflassing/riss i vinduskarmer/foringer. Tiltak: Lokal utbedring.
  2. Dører - Eldre malt ytterdør med glassfelt. Vurdering av avvik: Noe hakk/sår/riper. Tiltak: Lokal utbedring.
  3. Overflater - Innvendige gulvoverflater med fliser, tregulv, malte flater. Vurdering av avvik: Sår/riper/hakk/bruksslitasje og sprekker/riss på overflater. Flisbom. Tiltak: Lokale utbedringer.
  4. Radon - Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Vurdering av avvik: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Tiltak: Det bør gjennomføres radonmålinger.
  5. Våtrom - Overflater vegger og himling. Fliselagte veggoverflater og malte flater i tak. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på bad/våtrom. Perforerte veggfliser. Svell i dørgerikter. Tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må bad/våtrom oppusses/moderniseres, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Lokale utbedringer.
  6. Våtrom - Overflater Gulv. Fliselagte gulvoverflater. Varmekabler på bad. Vurdering av avvik: Krav til fall (høydeforskjell) er ikke oppfylt, men det er fall til sluk. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på bad/våtrom. Tiltak: Vær oppmerksom ved bruk. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må gulvet bygges om, for å få riktig fall til sluk. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak. Ved en eventuell renovering, påse at våtrommet bygges med riktig fall til sluk. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må bad/våtrom oppusses/moderniseres, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om.
  7. Sluk, membran og tettesjikt - Eldre sluk i gulv og det er ukjent tettesjikt/membran. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen. Sluk ikke sentrert i dusj/våtsone på bad. Tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må
  tettesjiktet skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om.
  8. Ventilasjon - Det er naturlig ventilering. Vurdering av avvik: Våtrommet mangler styrt tilluftsventilering. Rommet har kun naturlig ventilasjon. Tiltak: Det bør etableres tilluft til våtrommet. Det bør etableres tilfredsstillende tilluft til våtrom f.eks. luftespalte ved dør e.l.
  9. Vannledninger - Vannledninger i kobberrør. Vurdering av avvik: Det er irr på rør. Vurdering er basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at
  mer enn halvparten av forventet brukstid for skjulte røranlegg er oppbrukt. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon. Anbefales etablering av lekkasjesikring på kjøkken. Tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må røranlegget skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Ved renovering, påse at røranlegget dokumenteres av fagperson. Lokal utbedring.
  10. Avløpsrør - Avløpsrør i plast og eldre soilrør. Vurdering av avvik:Vurdering basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for skjulte røranlegg er oppbrukt. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon. Tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må røranlegget skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Ved renovering, påse at røranlegget dokumenteres av fagperson.
  11. Elektrisk anlegg - Sikringsskap i felles trappegang. Eldre skrusikringer og noen automatsikringer. 25 A hovedsikring. 1. Foreligger det eltilsynsrapport de siste 5 år, og det er ikke foretatt arbeid på anlegget etter denne, utenom retting av eventuelle avvik i eltilsynsrapport (dvs en el-tilsynsrapport uten avvik)? Nei.
 • Nydelig beliggenheti det attraktive boligområdet Lindern Hageby i bydel St. Hanshaugen, tilnærmet fritt for all form for støy. Området ligger meget sentralt, men byr på en landlig følelse og særpreget bebyggelse i engelsk stil. Her er det nærhet til offentlig kommunikasjon, samt et rikt utvalg av butikker og servicetilbud.

  Kort gangavstand til Veterinærhøyskolen, Tannlegehøyskolen, Bislett, Blindern, Majorstuen, Ullevål sykehus og Lovisenberg sykehus.

  Det er flere hyggelige parker i nærheten, bl.a. Idioten, Stensparken og ikke minst St. Hanshaugen med flotte grøntområder, turstier, festplass og damanlegg. Parken er svært populær om sommeren med mulighet for grilling og solbading i idylliske omgivelser og fantastisk utsikt. I området finner du også fotballbane, skøytebane, idrettshall, tennisanlegg og svømmehall m.m.

  Kort avstand til St. Hanshaugen og Adamstuen. Her finner man alt av servicetilbud som matbutikker, nisjebutikker, vinmonopol og restauranter. Her kan nevnes Joker, Bunnpris, Adamstuen Sushi, Åpent bakeri, Kaffebrenneriet m.m. Kjente Bogstadveien/ Hegdehaugsveien ligger 10 minutters gange fra leiligheten. Her finner man et bredt utvalg av butikker, en rekke spisesteder og cafeér samt eksklusive spesialforretninger innen klær og mote.

  Det ligger flere treningssenter i nærheten som SATS , Fresh Fitness og FitnessXpress. Videre har man også Bislett Bad og Bislett Stadion med sine treningstilbud.

  God offentlig kommunikasjon i nærområdet med 37-bussen Nydalen/Helsfyr og holdeplass
  for 20- og 28-bussen i Fayes gate. Trikkestopp for trikk 17- og 18 finner du på Adamstuen. Bysykkelstativ rett
  i nærheten..

  Kollektivtilbud i umiddelbar nærhet med trikk fra Adamstuen, buss 37 i Geitemyrsveien eller buss 20 i Kirkeveien.
 • Det er primært leilighets-/gårdsbebyggelse i området.
 • Enkel adkomst fra Ole Jacob Brochs gate via portal til vakkert gårdsrom.
  Det vil bli satt opp AKTIV visningsskilt under visning.
 • Se vedlagt tilstandsrapport fra Thomas A. Haugan.
 • 1.etg: 53/53 kvm P-rom/BRA
  Følgende rom inngår i primærareal:
  Entré, soverom, kjøkken, stue og bad
 • Dørcaling. Bredbånd, kabel-TV: Borettslaget har en kollektiv avtale med Telia (tidl GET) som leverer kabel-tv og bredbåndstjenester i borettslaget. Se www.telia.no Utløp av dagens avtale er 31.5.2023. Alle andelseiere har mottatt et tilbud om å bytte ut den gamle GET-boksen med en ny
  TELIA- boks. Det vil være naturlig å se på endringer i den kollektive avtalen i 2023, og da særlig med tanke på et bedre kollektivt tilbud knyttet til internettkapasiteten for den enkelte beboer.

  Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Elektrisk oppvarming samt varme i gulv på bad. Peis i stue
 • Nyoppgradert, vakkert, engelsk inspirert gårdsrom med store grøntarealer, flotte busker, plater og mange sittegrupper. Fine lekearealer og intern veier. Et godt gårdsrom med bred sosial omgang.

  Borettslaget har egen portner som skal ivareta oppgavene knyttet til rydding, plenklipping, snømåking, løpende vedlikehold samt andre forefallende oppgaver i hht portnerinstruks.

  Borettslaget har også en Utemiljøgruppe (UMG). Den består av beboere, representanter fra styret og portner Jonas. Felles for arbeidet er å finne gode løsninger på borettslagets fellesarealer, og da først og fremst utendørs. Gruppen har jevnlige møter, og blir av styret tatt med til råds i aktuelle og relevante saker. Alle tiltak eller innkjøp godkjennes av styret.

  Kvartalet ble tegnet av arkitektene Henry F. Koll, Carl F. Linthoe og Harald Hals. Utformingen er inspirert av den østerriske byplanlegger Camillo Sitte, med blant annet buete gateløp, tilbaketrukkete bygninger og parkmessig opparbeidet gårdsrom. Kvartalet ble oppført i årene 1919-22. Kvartalene på Lindern står i Byantikvarens Gule liste som bevaringsverdige.

  Borettslaget fester tomt av Oslo Kommune. Festekontrakt til 2021, avgift 2014 kr 150 278,-. Festekontrakten forlenges på samme kontraktsvilkår fra 01.11.2021 og til borettslaget eventuelt skulle velge å si opp festet eller innløse festetomten, jf. tomtefesteloven §36. Videre er det varslet at festeavgiften vil bli oppregulert med virkning fra 01.11.2021. I følge tomtefesteloven §15 kan festeavgiften reguleres i samsvar med endringen i konsumprisindeksen fra Statistisk sentralbyrå. Festeavgiften ble sist regulert den 01.12.2011. Deretter reguleres avgiften med KPI hvert 10. år. I følge budsjettet for 2022 er festeavgiften kr. 190.020,-
  Grunneier:
  Festeavgift kr:
 • Borettslaget har 24 utleide parkeringsplasser med venteliste. Det må påregnes lang ventetid. Det finnes også andre garasjer i området, blant annet Adamstuen Garasjer AS i General Birchs gate 16. Det er beboerparkering i området. Det koster kr 5.400,- årlig å parkere i sonen, etter søknad hos kommunen. For helelektrisk bil koster det 1.620 ,- for et år. Les gjerne mer på Oslo kommunes hjemmesider.
 • Vei: Offentlig
  Vann/avløp: Privat stikkledning til offentlig nett.
 • Forretningsfører: OBF
 • Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i borettslagets styre og/eller generalforsamling.

  Borettslaget består av 141 andelsleiligheter, fordelt på 20 oppganger. Borettslaget fester tomten av Oslo kommune. Borettslaget har gårdsnr. 220, bruksnr. 2,4,6,8,13,25,80,81,82,83. Følgende adresser tilhører borettslaget: Armauer Hansens gate 2, 4, 6, 8, Eugenè Hansens gate 2, General Birchs gate 7 og Ole Jacob Brochs gate 1, 3, 5, 7, 9.

  Borettslaget har to vaskerier med til sammen tre vaskemaskiner og to tørketromler.

  Andelene yter dugnadsbidrag på kr. 60,-/mnd over felleskostnadene. Bidraget refunderes til andeler som bidrar på pliktige dugnader.
  Ved omsetning følger refusjonen andelen.

  Det er gjennomført et forprosjekt for å kartlegge felles rør- og våtrom i borettslaget (2016). Ingen beslutning er tatt om oppstart av et
  fellesprosjekt. Ved planer om å pusse opp badet i privat regi, kontakt styret.

  Opplysninger om eventuell mulighet for utbygging loft/kjeller, se vedtekter/retningslinjer og kontakt styret.

  Fellesgjelden er flytende fordelt på hele arealet i boligselskapet. Ved arealutvidelser vil forholdet mellom felleskostnader, renter og
  avdrag forskyves for samtlige andeler.

  Borettslaget Lindern kv III har egen vaktmester/portner. Portnerens navn er Ionut Jugrin (Jonas) og kan treffes på mobil 405 74 517 eller portner@lindern3.no. Portneren er ansatt i en 20 % stilling. Portneren skal ivareta oppgavene knyttet til rydding, plenklipping, snømåking, løpende vedlikehold samt andre forefallende oppgaver i henhold til portnerinstruks.

  Borettslaget Lindern kv III har avtale med renholdstjeneste med Absolutt Rent AS. Se oppslag i oppgangen for tidspunkter.

  Tak og fasade - låneopptak:
  Borettslaget vedtok på generalforsamling i 2019 rehabilitering av tak, fasade og piper. Kontrakten ble inngått 31.10.2019 med Entreprenøren Front Entreprenør AS. Kontraktssummen var på kr. 36 366 218,- inkl. mva. Prosjektet er nå fullført, og arbeidet formelt overtatt av borettslaget ved overtakelsesbefaring 16.9.2021. Reklamasjonstiden gjelder i fem år fra denne datoen. Prosjektleder har vært OBOS Prosjekt AS. Låneopptaket
  for å finansiere prosjektet er på 40 millioner kroner.

  Merking av ringeklokkeskilt og bestilling av nøkler:
  Det er mange som setter opp egne lapper på ringeklokkene ved ytterdørene. Det er ikke nødvending. Styret lager disse lappene, og setter de opp dersom det gis beskjed om hva som skal stå på dem. Se info om dette på nettsiden under «praktisk info». Der finner du
  også info og bestillingsskjema for systemnøkler.

  Styret har til vurdering om det bør iverksettes en kontroll og utbedring av utvendige rørledninger (bunn- og uttrekksledninger) og kummer slik at tilsvarende hendelser kan forebygges.

  Overflatevann og drenering
  Det er ingen utvendig drenering av fra opprinnelig byggeår. Det er spesielt i forbindelse med kjellerutbygging at det kan oppstå et alvorlig problem med fuktgjennomtrengning. Det oppstår en ny situasjon når en kjeller bygges om til beboelse og bruken endres. Retningslinjene ved utbygging er litt uklare i forhold til om det faktisk må dreneres eller ikke i regi av utbygger. Styret har som følge av enkelte tilfeller av fuktgjennomtrengning
  satt som vilkår at det er nødvendig å etablere utvending drenering. I tillegg må overvann og takvann fra nedløp ledes bort fra grunnmuren. Dette er i henhold til Oslo kommune sine anbefalinger.

  Alle kjellerbodene skal merkes, slik at det er mulig for styret eller portner å finne eieren ved f.eks. vedlikeholdsarbeider eller vannlekkasjer. Enkelte boder inneholder elektrisk utstyr som representerer en brannrisiko (f eks fryser, kjøleskap, tørkeskap). Dette er ikke tillatt, og slik utstyr skal fjernes.

  Sykkelparkering
  Det er et stort behov for bedre sykkelparkering og -oppbevaring utendørs. Styret arbeider fortsatt med forslag om sykkelstativer med og uten tak, sykkelboder med og uten lås. Det er også ulike innspill vedrørende plassering. De mange nye elektriske syklene som er både med og uten lastedel, er kostbare og må låses eller sikres på en god måte. Dessverre fortsetter tyveriene av disse syklene blant borettslagets beboere.
 • Laget har forkjøpsrett for andelseierne
 • Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.
 • Husdyrhold etter tillatelse fra styret.
  Det må søkes styret om tillatelse for dyrehold forut for anskaffelse av dyr. Det er ikke tillatt å lufte hund, katt eller andre husdyr i gårdsrommet.
 • Eiendommen til Borettslaget Lindern kv III er forsikret i Gjensidige Forsikring ASA og har polisenummer 82157370. Eier må selv bekoste innboforsikring.
 • Formuesverdi som primærbolig kr 1 204 587 per 31.12.20
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 4 336 513 per 31.12.20
 • 3 098 pr. mnd. Felleskostnader kr. 2261,- som dekker kabel-TV, vaktmestertjenester, trappevask, komm. avgifter, løpende drift og felles forsikring...., . Renter og avdrag kr. 347,- og kr. 430,-. Dugnadsbidrag kr. 60,-.
  Borettslagsmodellen innebærer at en andelseier kan bli ansvarlig for felleskostnader andre andelseiere ikke betaler, herunder felleskostnader for usolgte andeler i et prosjekt. Enkelte borettslag er tilknyttet en sikringsordning som reduserer borettslagets risiko for tap på grunn av andelseiernes betalingsmislighold. En avtale om sikringsordning kan sies opp, være tidsbestemt og beløpsmessig avgrenset.
 • Andel fellesgjeld kr 262 801,- pr. 27.06.22.
  Andel fellesformue kr 73 082,- pr. 31.12.21.
 • Spesifikasjon av lån:
  Lånenummer: 90537034962, Handelsbanken
  Annuitetslån, 12 terminer per år.
  Rentesats per 27.06.2022: 2.19% pa.
  Antall terminer til innfrielse: 197
  Saldo per 27.06.2022: 16 459 603
  Andel av saldo: 79 451
  Første termin/første avdrag: 28.07.2019 ( siste termin 28.10.2038 )

  Lånenummer: 90537064128, Handelsbanken
  Annuitetslån, 12 terminer per år.
  Rentesats per 27.06.2022: 2.19% pa.
  Antall terminer til innfrielse: 330
  Saldo per 27.06.2022: 37 984 281
  Andel av saldo: 183 351
  Første termin/første avdrag: 26.07.2020 ( siste termin 26.12.2049 )
 • Boligselskapet er ikke tilknyttet sikringsordning.
 • Det foreligger ferdigattest på fasaderehabiliteringen datert 01.02.2022.
  Det foreligger ekspedisjonsdokument fra 1919.
 • Bruksoverlating er ikke tillatt uten styrets samtykke og godkjennelse av leietaker.
 • Det er ikke konsesjon på denne boligen.
 • Det er ikke odel på eiendommen.
 • Borettslaget har 1.prioritetspant for forfalt husleie.

  Det avholdes dugnad etter behov satt av styret.

  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
 • 1955/306834-25/105 Festekontrakt - vilkår
  22.08.1955
  festetid: 70 år
  ÅRLIG AVGIFT NOK 3,906
  PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT
  BESTEMMELSER OM FORKJØPSRETT
  MED FLERE BESTEMMELSER

  1955/306835-1/105 Erklæring/avtale
  22.08.1955
  Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.
  Korrekt dok.nr. iht gammel grunnbok og pantebokskopi: 306833/1955
  Gjelder denne registerenheten med flere

  Pengeheftelser i festerett
  1955/306834-25/105 Festekontrakt - vilkår
  22.08.1955
  festetid: 70 år
  ÅRLIG AVGIFT NOK 3,906
  PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT
  BESTEMMELSER OM FORKJØPSRETT
  MED FLERE BESTEMMELSER
  Gjelder feste

  2014/607005-1/200 Pantedokument
  18.07.2014
  BELØP: NOK 25.000.000
  Panthaver:HANDELSBANKEN
  Org.nr: 971171324
  Gjelder feste
  Gjelder denne registerenheten med flere

  2014/607155-1/200 Pantedokument
  18.07.2014
  BELØP: NOK 110.000
  Panthaver:HANDELSBANKEN
  Org.nr: 971171324
  Gjelder feste
  Gjelder denne registerenheten med flere

  2019/1410773-1/200 Pantedokument
  25.11.2019 15:28
  BELØP: NOK 40.000.000
  Panthaver:HANDELSBANKEN EIENDOMSKREDITT FILIA
  Org.nr: 991303995
  Gjelder feste
  Gjelder denne registerenheten med flere
  Elektronisk innsendt

  2020/3048226-1/200 ** Massetransport
  18.09.2020 14:25
  Fra:HANDELSBANKEN
  Org.nr: 971171324
  Til:HANDELSBANKEN EIENDOMSKREDITT FILIA
  Org.nr: 991303995
  Elektronisk innsendt

  Borettslaget har lovbestemt første prioritets pant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.
 • Eiendommen ligger i et område regulert til byggeområde for boliger, jf. reguleringsplan S-2255 vedtatt 28.07.1977. Planen er delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn.

  Kommunedelplan for torg og møteplasser (KDP-17), vedtatt 22.04.2009. Kommunedelplan for torg og møteplasser ble vedtatt i Oslo bystyre den 24.04.2009. Planen består av mål, plankart (i fire deler: for indre Oslo, og ytre by vest, øst og syd), bestemmelser og retningslinjer.

  Eiendommen står på byantikvarens gule liste over listeførte eiendommer.

  Naboeiendommer er regulert til byggeområder for boliger, område for eksisterende bebyggelse (p.t. vetrinærhøyskolen) m.v. Reguleringsbestemmelser fåes hos megler.
 • Andelsnr. 67 Orgnr. 954578178 i Oslo kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtakelse etter nærmere avtale med selger.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 10. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Det anbefales at hver budgivers første bud har en tilfredsstillende akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Ifølge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 2.5 % av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr. 17.990,- , oppgjørshonorar kr. 5.000,- og visninger kr. 2.990, -. Totale utlegg dekkes med kr. 25.500,-. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket utlegg. Alle beløp er inkl. mva.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Kasper Evensen
  Terje Roald Evensen
Thomas Wahl

Megler

Thomas Wahl

40 80 04 44

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev