aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Ørakerstien 4 - et vakkert hjem med nydelige uteområder
Velkommen til Ørakerstien 4 - et vakkert hjem med nydelige uteområder

OSLO Ørakerstien 4A

Fantastisk eiendom med nydelige uteområder. Solid og god standard. 3 bad - lekkert kjøkken - 5 soverom - dobbel garasje

  • kr 17 900 000
  • BRA-i 192 m²
  • 5 soverom
  • Prisantydningkr 17 900 000
  • Omkostningerkr 466 640
  • Totalpris inkl. omkostningerkr 18 366 640
  • ObjektstypeEnebolig
  • EierformSelveier
  • Byggeår2002
  • Soverom5
  • Tomt599.8 m²
  • Eierform tomtEiet
  • 17 900 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 15 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 447 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 17 900 000,00))   466 640,- (Omkostninger totalt)   18 366 640,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

Meld deg på visning!

Påmelding
Planløsning - 1.etasje
Velkommen til Ørakerstien 4 A - en meget tiltalende, varm og gjennomført enebolig med fin standard, gode rom og masse plass. Boligen er løpende godt vedlikeholdt og modernisert i de siste år. Huset går over 2 plan og inneholder lekkert kjøkken fra 2014 med flott spisestue og lys, pen stue ved vedovn. 5 gode soverom og 3 flislagte baderom. Det er muligheter og opplegg for å etablere en praktikant del. Hagen og uteområdene er vesentlig oppgradert i 2016 med bl.a. en fantastisk hagestue som kan benyttes hele året. Eiendommen er gjennomgående pent opparbeidet med belegningsstein, fine grøntområder og medfølgende jacuzzi. Dobbelgarasje med elektrisk port og Tesla lader er også på plass. Solrik og tilbaketrukket beliggenhet i enden av blindvei. Eiendommen bør sees!
Uteplassen har en stilig pizzaovn

Ørakerstien 4A, Oslo

  • Tomt
    599.8m²

    Beskrivelse av tomt
    Meget pent opparbeidet og beplantet eiet tomt med gressplen, busker og beplantning. Belegningssten ved innkjørsel og til inngangspartiet av huset. Medfølgende Jacuzzi ved utedusjen ved hagesiden av garasjen. Flere flotte terrasser, opparbeidet i 2016 med store flislagte flater og trapper. Nydelig belyst med lamper og lykter. Hyggelig terrasse med utgang fra spisestue med elektrisk markise og varmeelement på vegg. Flislagt gulv og lekkert glass rekkverk med innramming i børstet stål. Flott trapp leder ned til ytterligere terrasse, hage og det herlige utestuen.

    Beliggenhet
    Attraktiv og sentral beliggenhet på Ullern i et barnevennlig og populært boligområde. Eiendommen ligger i blindvei med lite trafikk. Gangavstand til servicetilbud, offentlig kommunikasjon og fine rekreasjonsområder. På Lilleaker har man alle servicefasilieter man trenger i hverdagen innen kort rekkevidde. Lilleaker sentrum kan by på to matbutikker (Kiwi og Coop med post-i-butikk), sushirestaurant, frisør, apotek samt hyggelige og populære Kafé Grønn som er et koselig stoppested, også på søndager. Vider finnes også flere interiør/klesbutikker. Nyåpnede Pizza Di Mammo har på kort tid blitt en populær restaurant i nærmiljøet. På Lysaker finner du søndagsåpen matbutikk. (Joker) Her finnes også det populære handlesenteret CC Vest med et rikt utvalg av butikker. Her finner man byens beste utvalg av handel, servering og inspirasjon. Senteret er et av byens største med sine inneholder fasiliteter som apotek, legesenter, vinmonopol, kles- og sportsforretninger samt kafeer og restauranter som Baker Hansen, Bagel & Juice, Mats & Martin, Niwa Sushi og Åpent Bakeri. På senteret finner man også Meny med en service og et utvalg utover det vanlige. På Lille CC Vest finnes treningssenteret Sats, renseri, Buddy mm. Flotte tur - og rekreasjonsområder i nærheten med gangavstand til fine turstier langs Lysakerelven, som går helt fra Lysaker til Bogstad. Her kan man spasere eller ta en løpetur i naturskjønne og historiske omgivelser. På sommeren er det bade- og yrende båtliv ved Sollerudstranda. Lysaker brygge ligger også i gang- og sykkelavstand med flott turterreng og fine badeplasser. Det er sykkelsti langs Bestumkilen og Frognerkilen inn til Aker Brygge, eller via Vækerø mot Sandvika. Om vinteren er det oppkjørte skispor på Bygdøy. I tillegg har man kort vei til Mærradalen hvor det går preparerte skiløyper til Sørkedalen og videre innover i marka. Oslo vinterpark er også et godt alternativ om man foretrekker alpint.Kort gangavstand til Ullern Idrettspark med kunstgressbaner og flott flerbrukshall som stod ny i 2020. På vinteren er det utendørs skøytebane. Ullern Idrettsforening ble stiftet allerede i 1909 og gjennom 120 år har klubben vokst seg stor og i dag tilbys fotball, håndball, basket, allidrett og bandy.

    Adkomst
    Enkel adkomst fra Lilleakerveien via Ørakerstien til eiendommen.

    Bebyggelse
    Veletablert boligområde bestående av eneboliger, tomannsboliger og småhus.

    Barnehage/skole/fritid
    Det er flere barnehager og skoler i nærområdet. Både ungdomsskole, barnehage og barneskole er i en radius på omtrent 200m i et tilnærmet bilfritt område.

    Skolekrets
    Boligen sogner til Bjørnsletta barne- og ungdomsskole

    Offentlig kommunikasjon
    Meget godt tilbud av offentlig kommunikasjon med Kolsåsbanen (T-bane) fra Bjørnsletta og trikk nr. 13 fra Lilleaker samt bussnr. 23 (Simensbråten- Lysaker) og bussnr. 42 til Tjuvholmen- Voksen Skog)

    Byggemåte
    Se vedlagte tilstandsrapport fra takstmann Thomas Haugan

    Sammendrag selgers egenerklæring
    Har du kjennskap til eiendommen? Svar: Ja Når kjøpte du boligen? Svar: 2014 Hvor lenge har du eid boligen? Svar: 10 år Har du bodd i boligen siste 12 måneder? Svar: Ja 2 Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Svar: Ja, kun av faglært Beskrivelse: har tatt alt rør, og elektrikerfirma alt elektrisk. Hadde norsk firma som tok resten. Arbeid utført av: Ullevål rørservice Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet? Svar: Ja, alt ble skiftet i 2019. Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Svar: Ja, alle sikringsskap er skiftet og ekstra satt inn til kurs av lader i garasjen og til boblebad. Dette er overlevert til megler. Har du ladeanlegg/ladeboks for elbil i dag? Svar: Ja, Teslalader i garasjen. Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade? Svar: Ja, kun av faglært Beskrivelse: Terrassen ble bygd i 2016/17 av ett bygge firma fra Drammen, usikker på navnet. samme som gjorde alt av uteområde på tomten. Arbeid utført av: Firma fra Drammen Selges eiendommen med utleiedel, leilighet, hybel eller tilsvarende? Svar: Ja. Det er mulighet for å lage utleie del, egen inngang, og alle rør ligger klart i vegg om man vil koble på kjøkken. Det var det i utgangspunktet. Er ovenfornevnte godkjent hos bygningsmyndighetene? Svar: Ja, Vi kjøpte huset med utleiedel, men gjorde om.

    Innhold
    Velkommen til Ørakerstien 4 A - en meget tiltalende, varm og gjennomført enebolig med fin standard, gode rom og masse plass. Boligen er løpende godt vedlikeholdt og modernisert i de siste år. Huset går over 2 plan og inneholder i 1. etg. entré, gang, moderne og lekkert kjøkken fra 2014 med flott spisestue og lys, pen stue ved vedovn. 3 gode soverom og delikat baderom pusset opp i 2019. Underetasjen inneholder bl.a. 2 gode soverom, ett med walk in closet, 2 flislagte baderom og hyggelig stue med flott gasspeis. Her er det muligheter og opplegg for å etablere en praktikant del. Hagen og uteområdene er vesentlig oppgradert i 2016 med bl.a. en fantastisk hagestue som kan benyttes hele året. Se vedlagte bilder for herlig stemning her. Eiendommen er gjennomgående pent opparbeidet med belegningsstein, fine grøntområder og medfølgende jacuzzi samt utedusj. Dobbelgarasje med elektrisk port og Tesla lader er også på plass. Solrik og tilbaketrukket beliggenhet i enden av blindvei. Dette er en eiendom av god kvalitet som bør sees. Velkommen til en hyggelig visning...

    Standard
    Meget tiltalende og elegant enebolig over 2 plan. Lystette gardiner/persienner i de fleste rom i både 1. etasjen og underetasjen. Det er installert master switch for belysningsstyring i begge etasjer. 1. etg. - hovedetasje: Entré: Malt himling med downlights, malte overflater på vegg og vanntett gulvbelegg på gulv med varme. God skyvedørsgarderobe for oppbevaring av yttertøy og sko. Loftstige med nedfellbar trapp. Her er det meget gode muligheter for mye lagringsplass om man ønsker å legge til rette for dette. Kjøkken: Malt himling, tapet og malte overflater på vegg og solid eikeparkett på gulv. Moderne og tidsriktig Kvik kjøkkeninnredning fra 2014 med hvite slette fronter. Meget innholdsrik med mye skapplass og lang benkeplate i stein. Alle hvitevarer er integrert/medfølgende som NEFF vegghengt komfyr og micro samt oppvaskmaskin. 80 cm. induksjonstopp og avtrekksvifte i børstet stål. Dobbelt AEG kjøle-/fryse skap med vann, kullsyre og isbiter. Lys under overskap. Underlimt kjøkkenvask med Tapwell blandebatteri. Stort og meget funksjonelt kjøkken rikelig med plass for den kokkeglade. Varme i gulv. Alle hvitevarer medfølger. Vinskap er ødelagt. Spisestue: Malt himling, tapet på vegg og solid eikeparkett på gulv. Flott spisestue med plass til store bord, både runde og avlange. Varme i gulv. Nobilis fakir tapet på endevegg og direkte utgang til solrik, hellelagt terrasse. Stue: Malt himling med downlights, tapet på vegg og solid eikeparkett på gulv. Flott stue med Dovre vedovn fra 2014. Stuen har god plass til flere sittegrupper, bl.a. ved den solfylte karnappen. Integrert TV-reol som kan kjøpes om ønskelig. Varme i gulv. Gang: Malt himling med downlights, malte overflater på vegg og vanntett gulvbelegg på gulv. Fra gangen er det tilgang til 3 soverom, baderom og trappegang til underetasjen. Baderom 1: Malt himling, fliser på vegg og gulv. Meget delikat og pent baderom rehabilitert i 2019. Alt av rør ble skiftet av Ullevål rørservice. Meget romslig dusjsone med glassvegg, samt regndusj og håndholdt dusj. Vegghengt toalett med spyl og tørk funksjon. Dobbel servant og underskap levert av Foss Bad. Tapwell blandebatteri. Speilskap på vegg med overlys. Baderommet har avtrekk i himling med tillegg av elektrisk avtrekk på vegg. Varme i gulv. Soverom 1: Malt himling, malte overflater på vegg og Tarkett parkett på gulv. Pent soverom av god størrelse. Fin plass til både seng, garderobeløsning og kontorplass. Soverom 2: Malt himling, malte overflater på vegg og Tarkett parkett på gulv. Hyggelig soverom med god plass til både seng og smarte garderobeløsninger. Soverom 3 - hovedsoverom i denne etasjen: Malt himling, malte overflater på vegg og Tarkett parkett på gulv. Stort soverom med plass til dobbeltseng og romslige garderobeløsninger. Direkte utgang til sydvendt solrik balkong med utsikt mot fjorden. Trapperom ned til underetasje med Panama Nuus tapet på vegg og Jaraconda Natural Wave Hexagon Grey sisal teppe i trinn. Innfelt trinnbelysning i trappevanger. Underetasje med egen inngangsdør fra eiendommen: Gang: Malt himling med lysskinne, malte overflater på vegg og fliser med varmekabler på gulv. Vaskerom/teknisk rom: Malt himling, malte overflater på vegg og parkett på gulv. Varmtvannstank fra 2018. Nytt sikringsskap for alle utekurser installert i 2019. Opplegg til vaskemaskin og tørketrommel. Utslagsvask med fin arbeidsbenk. Sikringsskap på vegg. Soverom 4: Malt himling, malte overflater på vegg, sisal teppe på gulv. Er godt rom som fungerer godt som barnerom, gjesterom eller hjemmekontor. Baderom 2 med badstue: Malt himling, fliser på vegg og gulv. Pent modernisert baderom 2017 med overflater med flis på flis på gulv. Samtidig ble det montert vegghengt toalett, stort hjørne boblekar og servant med underskap. Flott badstue med inngang rett fra baderommet. Stue: Malt himling med lysskinne, malte overflater på vegg og eikeparkett på gulv. Flott, lys og pens stue med stor og varmende gass peis og integrert TV-reol på vegg. Her er det blendet en ekstra utgangsdør om man skulle bygge om deler av underetasjen til praktikantdel. Teknisk rom 2: Her finnes varmtvannstank til baderom nr. 3. Det er også sluk i gulv her om man skulle lage dette som et vaskerom. Hovedsoverom på 30 kvm. og eget walk in closet: Malt himling, Elitis Eldorado tapet på vegg og eikeparkett på gulv. Nydelig, stort og lyst soverom med plassbygget garderobeskap og direkte tilgang til eget innholdsrikt walk in closet. I dette store rommet ligger det røropplegg i vegg om man skulle ønske å installere et lite kjøkken her, samtidig som walk in garderoben også har eget vindu om dette rommet skulle omdisponeres. Baderom nr. 3: Malt himling, fliser på vegg og gulv. Modernisert baderom fra 2017 med flis på flis på gulvet, nytt vegghengt toalett, dusjkabinett og dobbel servant med underskap. Stort speil på vegg med overlys. Varme i gulv. Sportsrom: Malt himling, malte overflater og mur på vegg, fliser på gulv med varme. Flott sportsrom med egen inngang fra hagen med vindu og elektriske uttak. Foran dette rommet er det også en overbygget del av terrassen hvor ytterligere treningsapparater kan plasseres. Hagestue: Glasstak, vegger med 2 sider liggende panel og 2 sider med glassdører som kan åpnes. Flislagt gulv med varmekabler. En helt fantastisk hagestue som kan brukes året rundt. I tillegg til varmekablene i gulv er det montert store varmeelementer på vegg. Himlingen har innebygget led belysning og har elektrisk, fjernstyrt solskjerming. Følgende TG2 er gjentatt fra tilstandsrapporten: 1. Taktekking - Tretak tekket med takstein. Besiktiget fra bakkenivå. Vurdering av avvik: Taktekkingen har mose og slitasje på grunn av elde. Konsekvens/tiltak: Lokal utbedring må utføres. 2. Nedløp og beslag - Takrenner, nedløp og beslag er av type stål antatt fra byggeåret. Det bemerkes at kontrollen ble utført fra bakkenivå. Ingen store unormale avvik ble observert foruten normal bruksslitasje. Det var oppholdsvær på befaringsdagen slik at renner og nedløpsfunksjon er vanskelig å stadfeste med sikkerhet. Vurdering av avvik: Det er ikke tilfredsstillende bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på renner/nedløp/beslag. Det er avvik: Det er stedvis noe slitasje på renner, nedløp og beslag. Det er ikke snøfangere. Om du må ha snøfangere på taket er avhengig av hva taket er tekket med og vinkelen på taket. Har du tak med glatt overflate, som takplater eller glatt takstein, må du ha snøfangere uansett. Har taket ru overflate, som takpapp, shingel eller ru takstein, må du ha snøfanger dersom takvinkelen er 27 grader eller mer. Konsekvens/tiltak: Det må foretas tiltak for å lukke avviket. Det bør lages system for bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur. Lokale tiltak/utbedringer. 3. Veggkonstruksjon - Grunnmur i leca/betong. Yttervegger er oppført i tradisjonelt bindingsverk utvendig kledd med trepanel. Vurdering av avvik: Bordkledning går stedvis nesten helt ned i terreng. Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. Det er værslitt/oppsprukket trevirke/trepaneler. Konsekvens/tiltak: Det må foretas tiltak for å lukke avviket. Lokal utbedring bør foretas for å øke avstanden mellom terreng og bordkledning. 4. Takkonstruksjon/loft - Trekonstruksjoner. Adkomst via luke i loft, i entre. Plassbygd rom med tekniske installasjoner. Vurdering av avvik: Det er begrenset/dårlig ventilering av takkonstruksjonen. Det er fra loft/kryploft påvist indikasjoner på at det er punktering av dampsperre, som medfører svekket effekt av dampsperrefunksjonen. Undertaket er misfarget. Mangelfull ventilering rundt plassbygd rom. Mangelfull isolering av rør. Ujevn isolasjon. Konsekvens/tiltak - Det bør gjøres lokale tiltak. Lufting/ventilering bør forbedres. 5. Vinduer - Bygningen har malte trevinduer med 2-lags glass. Vurdering av avvik: Aldersrelatert slitasje. Noe justeringsbehov. Konsekvens/tiltak - Lokale utbedringer/tiltak. 6. Dører - Malt ytterdør med glassfelt. Kodelås. Malt tofløyet terrassedør med glassfelt. Malt balkongdør med glassfelt. Malt ytterdør med glassfelt. Kodelås. Vurdering av avvik: Aldersrelatert slitasje. Skader/hakk i ytterdør. Noe justeringsbehov. Konsekvens/tiltak: Lokale utbedringer/tiltak. 7. Balkonger, terrasser og rom under balkonger - Balkong utenfor soverom i 1. etasje. Størrelse på ca 5 kvm.Skiferb terrasse utenfor 1. etasje. Størrelse på ca 18 kvm. Vurdering av avvik:. Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Det er værslitt/oppsprukket trevirke/trepaneler. Konsekvens/tiltak - Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyde opp til dagens forskriftskrav. 8. Innvendige overflater - Innvendige gulvoverflater med teppe, fliser og parkettgulv. Innvendige veggoverflater med malt strie, tapet og malte flater. Innvendige takflater med malte flater. Vurdering av avvik: Stedvis noe sår/riper/hakk/flisbom/riss i overflater. Konsekvens/tiltak - Lokale utbedringer. 9. Etasjeskille/gulv mot grunn - Betongdekke/trebjelkelag. Vurdering av avvik: Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Konsekvens/tiltak - For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak. 10. Radon - Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Vurdering av avvik: Det bør gjennomføres radonmålinger. 11. Pipe og ildsted - Peisovn i stue. Vurdering av avvik: Ildfast plate mangler på gulvet under sotluke/feieluke på pipe. Saltutslag på pipeløp, på loft. Konsekvens/tiltak - Det anbefales å montere ildfast plate under luker på pipe. 12. Rom Under Terreng - Det er underetasje med innredede rom med utforede trevegger under terreng. Hulltaking utført i utforet vegg. Vurdering av avvik: Eldre utforede vegger defineres ofte som en risikokonstruksjon. Denne løsningen avhenger av 100% fungerende drenssystem. Vektprosent målt i utforet vegg i underetasje ble målt med 12 % utslag, noe som betyr at det er tørt. Konsekvens/tiltak- Det bemerkes begrenset inspeksjonsmulighet og erfaringsmessig anses innredet rom under terreng som en risikokonstruksjon grunnet høy skadefrekvens. På generelt grunnlag anbefales det jevnlig kontroll og det kan følgelig ikke garanteres mot skader skjult i konstruksjonen. 13. Innvendige trapper - Innvendig tretrapp med tette trinn. Teppebelagt trinn. Vurdering av avvik: Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Konsekvens/tiltak - Håndløper må monteres på vegg for å tilfredsstille krav på byggetidspunktet. 14. 1. etg bad - Overflater vegger og himling - Fliselagte veggoverflater. Malte flater i tak. Vurdering av avvik: Det er vindu/dør med ikke fuktbestandige materialer i våtsonen (ved vask, dusj, badekar, osv.), løsningen eller byggematerialet er uegnet. Svell i dørlister. Konsekvens/tiltak - Lokale utbedringer/tiltak. 15. Sluk, membran og tettesjikt - Det er slukrenne ved vegg i dusjsonen og ukjent tettesjikt/membran. Vurdering av avvik: Det kan ikke konstateres synlig bruk av membran/tettesjikt på våtrommet. Konsekvens/tiltak - Det må gjøres nærmere undersøkelser. 16. Sanitærutstyr og innredning - Speilskap, servantskap og høyskap. Vegghengt-toalett, 2 servanter og dusj med glassvegg. 1. ETASJE > BAD - Vurdering av avvik: Det mangler lekkasjesikring fra innebygget sisterne. Det må foretaes lokal utbedring. 17. Underetasje - vaskerom - Overflater vegger og himling. Malt strie på veggoverflater. Malte flater i tak. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på våtrommet. Konsekvens/tiltak - Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må våtrommet rehabiliteres/oppusses, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. 18. Overflater Gulv - Fliselagte gulvoverflater. Elektriske varmekabler. Det er påvist avvik i krav til høydeforskjell/fall-løsning på våtrommet. Krav til fall er ikke oppfylt og gulvet er tilnærmet flatt (har ikke motfall). Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på våtrommet. Våtrommet fungerer med dette avviket. Vær oppmerksom ved bruk. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må gulvet bygges om, for å få riktig fall til sluk. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak. Ved en eventuell renovering, påse at våtrommet bygges med riktig fall til sluk. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må våtrommet rehabiliteres/oppusses, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. 19. Sluk, membran og tettesjikt - Det er plastsluk og ukjent tettesjikt/membran. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen. 20. Ventilasjon - Det er naturlig ventilering. Vurdering av avvik: Rommet har kun naturlig ventilasjon. Konsekvens/tiltak. Elektrisk avtrekksvifte bør monteres for å lukke avviket. 21. Underetasje bad - Overflater vegger og himling. Fliselagte veggoverflater. - Malte flater i tak. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på våtrommet. Noe flisbom og riss/sprekker i fuger. Konsekvens/tiltak - Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må våtrommet rehabiliteres/oppusses, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. 22. Under etasje bad - Fliselagte gulvoverflater. Elektriske varmekabler. Vurdering av avvik: Det er påvist avvik i krav til høydeforskjell/fall-løsning på våtrommet. Krav til fall er ikke oppfylt og gulvet er tilnærmet flatt (har ikke motfall). Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på våtrommet. Noe flisbom og riss/sprekker i fuger. Konsekvens/tiltak - Vær oppmerksom ved bruk. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må gulvet bygges om, for å få riktig fall til sluk. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak. Ved en eventuell renovering, påse at våtrommet bygges med riktig fall til sluk. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må våtrommet rehabiliteres/oppusses, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. 23. Underetasje bad 2 - Fliselagte veggoverflater. Malte flater i tak. Vurdering av avvik: - Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på våtrommet. Perforerte veggfliser. Konsekvens/tiltak - Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må våtrommet rehabiliteres/oppusses, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. 24. Overflater Gulv bad 2 - Fliselagte gulvoverflater. Elektriske varmekabler. Vurdering av avvik: Det er påvist avvik i krav til høydeforskjell/fall-løsning på våtrommet. Krav til fall er ikke oppfylt og gulvet er tilnærmet flatt (har ikke motfall). Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på våtrommet. Konsekvens/tiltak - Vær oppmerksom ved bruk. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må gulvet bygges om, for å få riktig fall til sluk. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak. Ved en eventuell renovering, påse at våtrommet bygges med riktig fall til sluk. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må våtrommet rehabiliteres/oppusses, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. 25. Sluk, membran og tettesjikt - Det er eldre sluk under kabinettbunn, og ukjent tettesjikt/membran. Vurdering av avvik: - Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på slukløsningen. Sluk har begrenset mulighet for inspeksjon og rengjøring. 26. Kjøkken - Overflater og innredning. Kvik hvit kjøkkeninnredning med benkeplate i grå utførelse. Int. platetopp/komfyr/micro. Oppvaskkum. Vurdering av avvik: Aldersrelatert slitasje. 27. Spesialrom - Badstue fra byggeår. Vurdering av avvik: Usikkert ved. oppbygning. Konstruksjon fra byggeår. Konsekvens/tiltak - Anbefales kontroll. 28. Vannledninger - Vannledninger i plastrør og kobberrør. Stoppekran på vaskerom. Vurdering av avvik: Vurdering er basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for skjulte røranlegg er passert. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon. 29. Ventilasjon - Boligen har naturlig ventilasjon. Motor til mekanisk avtrekk på loft. Vurdering av avvik: Aldersrelatert slitasje. Kontroll og lokale tiltak. 30. Varmtvannstank - Oso varmtvannsbereder på vaskerom. Liten bereder i bod i underetasje. Vurdering av avvik: Oversteget 50 % av antatt levetid. Bereder er tilkoblet stikkontakt og ikke direkte til el-anlegget. Påregnelig med utskiftning etterhvert. Lokal utbedring. 31. Elektrisk anlegg - Dette er en forenklet kontroll begrenset til de spørsmål og undersøkelser. Som forskrift til avhendingslova (tryggere bolighandel) § 2-18 inneholder. Dette kan ikke sammenlignes med en kontroll utført av offentlig myndighet (Det lokale eltilsyn) eller registrert elektrovirksomhet, og en bygningssakkyndig har verken kompetanse eller lov til å foreta en slik kontroll. Tilstandsgraden er vurdert ut fra den forenklede og begrensede kontrollen som forskriften inneholder. El-anlegget kan ha feil og mangler som en slik forenklet undersøkelse ikke vil avdekke. Vær derfor oppmerksom på denne risikoen, og søk videre veiledning eller få en fullstendig kontroll utført av registrert elektrovirksomhet. Sikringsskap på vaskerom i underetasje og i bod i underetasje. Automatsikringer. Foreligger det eltilsynsrapport de siste 5 år, og det er ikke foretatt arbeid på anlegget etter denne, utenom retting av eventuelle avvik i eltilsynsrapport (dvs en el-tilsynsrapport uten avvik)? Nei Følgende TG3 er gjentatt fra tilstandsrapporten: 1. 1. etg bad - Overflater Gulv. Fliselagte gulvoverflater. Elektriske varmekabler. Vurdering av avvik: Det er påvist avvik i krav til høydeforskjell/fall-løsning på våtrommet. Målinger viser at det ikke er fall til sluk (motfall). Krav til fall er ikke oppfylt og gulvet er tilnærmet flatt i våtsone. Stedvis flisbom. Det ble registrert svakt motfall i baderomsgulv forøvrig. Konsekvens/tiltak - Våtrommet fungerer med dette avviket. Det må foretas utbedring av avviket. Vær oppmerksom ved bruk. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må gulvet bygges om, for å få riktig fall til sluk. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak. Ved en eventuell renovering, påse at våtrommet bygges med riktig fall til sluk. Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000 2. Underetasje bad - Sluk, membran og tettesjikt - Det er ukjent tettesjikt/membran. Sluket beliggende under badekar som er fuget fast og er dermed umulig å besiktige. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på slukløsningen. Sluk er ikke tilgjengelig for inspeksjon. Sluk har begrenset mulighet for inspeksjon og rengjøring. Konsekvens/tiltak - Tilgang til sluk må bedres både for inspeksjon og rengjøring. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må slukløsningen skiftes ut og sannsynligvis må også membransjiktet skiftes/utbedres. Det er imidlertid vanskelig å si noe om tidspunktet for når dette er nødvendig. Kostnadsestimat: Under 10 000

    Innbo og løsøre
    Følgende inventar medfølger ikke salget: - Lampe over spisestuen - Lampe over sofa i stue (1 etg.) - Taklampe på hovedsoverommet i underetasjen Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse. 

    Hvitevarer
    Medfølger salget: - Alle hvitevarer på kjøkken( vinskap er ødelagt)

    Moderninseringer og påkostninger
    Har dere gjort noen moderniseringer/påkostninger de siste årene? Svar: alt ute er tatt i 2016/17 med utestue, boblebad. utedusj montert i 2021, alt inne ble pusset opp ved hjelp av interiørarkitekt i 2021 (Kristin Gude interiør).

    TV/Internett/bredbånd
    Boligen er tilkoblet Viken fiber. Dette koster ca. kr. 1000,-i mnd.

    Parkering
    Parkering i garasje samt på egen tomt. Det er installert Tesla lader i garasjen. Dobbel garasje med elektrisk port. Fint hyllesystem på vegg og god lagringsplass i loftet på garasjen.

    Forsikringsselskap
    Tryg Forsikring

    Polisenummer
    8693045

    Diverse
    Det ble installert 2 stk. nye utekraner i 2023. Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel. Areal i salgsoppgaven er hentet fra tilstandsrapporten. Boligens areal oppgis i BRA (bruksareal), som deles i underkategoriene BRA-i (arealet innenfor boenheten), BRA-e (arealet utenfor boenheten(e) og som tilhører denne, slik som for eksempel boder hvor adkomsten er utenfor boenheten), og BRA-b (arealet av innglasset balkong, veranda eller altan når denne er tilknyttet boenheten). TBA er arealet av terrasser, åpne balkonger og åpen altan tilknyttet boenheten.

    Prisantydning inkl. omkostninger
    17 900 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 15 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 447 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 17 900 000,00))   466 640,- (Omkostninger totalt)   18 366 640,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

  • Oppvarming
    Elektrisk oppvarming. Dovre peisovn fra 2014 i stue. Varme i gulv i gang, kjøkken, stue og bad i 1 etasje. I underetasjen er det varme i gulv i begge bad, stuen (som også har gasspeis) samt hovedsoverom.

    Energiklasse
    unknown

    Info energiklasse
    Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

  • Kommunale avgifter
    26900

    Kommunale avgifter år
    2024

    Info kommunale avgifter
    De kommunale avgiftene omfatter vann- og avløpsgebyr, renovasjonsgebyr samt feie- og tilsynsavgift. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle kommunale endringer av gebyr/avgift. De kommunale avgiftene innbetales fire ganger i året á kr. 10.991,- (mars, mai, august, oktober)

    Info om eiendomsskatt
    For boliger og fritidsboliger er eiendomsskatten 2,8 promille av eiendomsskattegrunnlaget minus bunnfradraget. Bunnfradraget for 2024 er på inntil 4,7 millioner kroner. Det gjøres oppmerksom på at det kan komme endringer i regelverket knyttet til eiendomsskatt.

    Formuesverdi primær
    5224067

    Formuesverdi primær år
    2022

    Formuesverdi sekundær
    14675726

    Formuesverdi sekundær år
    2022

    Andre utgifter
    Utover det som er nevnt under punktet «kommunale avgifter», påløper kostnader til for eksempel strøm, fyring/brensel, forsikring, innvendig/utvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett.

    Tilbud lånefinansiering
    Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.

  • Tinglyste heftelser og rettigheter
    På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 301/10/270: 16.12.1938 - Dokumentnr: 15742 - Skjønn 16.12.1938 - Dokumentnr: 15743 - Erklæring/avtale FRAVIKELSESKJENNELSE Gjelder denne registerenheten med flere 30.09.1982 - Dokumentnr: 26184 - Skjønn REGULERING AV AREAL I FORBINDELSE MED VEGGRUNN/JERNBANEGRUNN Gjelder denne registerenheten med flere 20.07.2000 - Dokumentnr: 41841 - Best. om adkomstrett Bestemmelse om gjensidig bruksrett til nødvendig areale til avkjørsel/snuplass Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m. Midlertidig dispensasjon fra Bygningsloven vedr. vei Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune v/Plan- og bygningsetaten Gjelder denne registerenheten med flere 20.07.2000 - Dokumentnr: 41847 - Erklæring/avtale Midlertidig dispensasjon fra Bygningsloven vedr. Ørakerstien Vedtak av visse vilkår vedr. utskillelse/bebyggelse av denne eiendom Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune v/plan- og bygningsetaten Gjelder denne registerenheten med flere 12.03.2002 - Dokumentnr: 16550 - Erklæring/avtale Midlertidig dispensasjon fra Vegloven vedr. GARASJE Kan ikke slettes uten samtykke fra Direktøren for Plan- og Bygningsetaten i Oslo. 10.07.1925 - Dokumentnr: 900565 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:0301 Gnr:10 Bnr:163 24.10.1941 - Dokumentnr: 10677 - Registrering av grunn Utskilt fra denne matrikkelenhet: Knr:0301 Gnr:10 Bnr:466 11.05.2000 - Dokumentnr: 26619 - Sammenslåing Sammenslått med denne matrikkelenhet: Knr:0301 Gnr:10 Bnr:1031 23.06.2000 - Dokumentnr: 35732 - Grensejustering Gjelder denne registerenheten med flere 20.07.2000 - Dokumentnr: 41838 - Registrering av grunn Utskilt fra denne matrikkelenhet: Knr:0301 Gnr:10 Bnr:1196 28.01.2002 - Dokumentnr: 5807 - Erklæring/avtale Rettighet hefter i: Knr:0301 Gnr:10 Bnr:159 Rettighet hefter i: Knr:0301 Gnr:10 Bnr:1007 Bestemmelse om vann/kloakkledning Med flere bestemmelser Gjelder denne registerenheten med flere

    Ferdigattest/brukstillatelse
    Det foreligger ferdigattest på boligen datert 14.11.2002.

    Vei, vann og avløp
    Vei: Offentlig Vann/avløp: Privat stikkledning til offentlig nett

    Regulerings- og arealplanner
    Boligen ligger i et område regulert til byggeområde for boliger. S-4220 REGULERINGSPLAN FOR SMÅHUSOMRÅDER I OSLOS YTRE BY,(SMÅHUSPLANEN). Ny § 6, 7, 8 ,9, 10, 12, 18 og 20, vedtatt 12.6.13. Ny § 9, 4. ledd og § 10, 1. ledd andre setning, vedtatt 17.3.15. BUK-sak 57/15. Det er midlertidig forbud mot tiltak i området. Pågående byggesaker: Saksnummer 202305456 Ørakerstien 8 - Tilbygg, påbygg, bruksendring av loft samt delvis riving av terrasse. Siste dokument i saken datert 21.09.2023. Saksnummer 202207677 Ørakerstien 12 - Oppføring av enebolig. Siste dokument i saken datert 05.06.2023 Pågående plansak: Saksnr 202102096 Saken gjelder: Revisjon av reguleringsplan for småhusområder i Oslos ytre by (Småhusplanen). Siste dokument i saken datert 04.01.2023. Fortsetter i sak 202300230

    Adgang til utleie
    Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.

    Legalpant
    Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

    Kommentar konsesjon
    Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.

    Kommentar odelsrett
    Det er ikke odel på eiendommen.

  • Lovanvendelse
    Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse.

    Budgivning
    Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

    Omk. Kjøper beskrivelse
    17 900 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 15 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 447 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 17 900 000,00))   466 640,- (Omkostninger totalt)   18 366 640,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

    Omk. kjøper beløp
    466640

    Betalingsbetingelser
    Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

    Hvitvaskingsreglene
    Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

    Personopplysningsloven
    Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

    Boligselgerforsikring
    Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

    Boligkjøperforsikring
    Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring, med tillegg av fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at boligkjøperforsikring kun kan tegnes av forbruker. Meglerforetaket mottar kr 4 200/4 600/5 000 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av Boligkjøperforsikring Pluss.

    Meglers vederlag
    Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1,25% av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr. 23.000,- oppgjørshonorar kr  8500,- og visninger kr. 4500, -. Alle beløp er inkl. mva. 

Thomas Wahl

Megler

Thomas Wahl

40 80 04 44

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev