aktiv-eiendomsmegling
01Fasade.jpg

OSLO Oscars gate 8B

Topp utleieobjekt - 4 roms selveier med solide leieinntekter - Utleid for kr. 32 500,- pr. mnd. - Moderniseringsbehov

 • kr 6 600 000
 • BRA 78 m²
 • 4 soverom
 • Prisantydningkr 6 600 000
 • Omkostningerkr 180 562
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 6 917 882
 • ObjektstypeLeilighet
 • EierformEierseksjon
 • Byggeår1 940
 • Soverom4
 • ArealP-rom 70 m²
 • Felleskostnaderkr 3 696
 • Tomt765.7 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 6 600 000,- (Prisantydning) 137 320,- (Andel av fellesgjeld) 6 737 320,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 8 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172,- (Panteattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 168 420,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 6 737 320,-)) 180 562,- (Omkostninger totalt) 6 917 882,- (Totalpris inkl. omkostninger) Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om endring i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtakelse.

Meld deg på visning!

Påmelding
Vi har for salg et supert utleieobjekt med topp beliggenhet midt imellom Bislett og Hegdehaugsveien, i Homansbyen. Meget rolig og usjenert beliggenhet samtidig som det er svært kort gangavstand til alle fasiliteter. Denne romslige 4-roms selveierleiligheten, med noe moderniseringsbehov, er i dag leiet ut med leieinntekt på kr. 32.500,- i mnd. Felles sentralfyring og varmtvann via fjernvarme, gjennomgående planløsning og heis i bygget. Her er det i dag kjøkken, flislagt baderom fra 2019 med dusj, toalett og opplegg til vaskemaskin, ekstra gjestetoalett og 4 soverom. Kort om boligen: - Romslig 4-roms med moderniseringsbehov - Selveierleilighet med stort potensial - Fyring og varmtvann inkludert i felleskostnader - Gjennomgående og arealeffektiv planløsning - 2 toaletter i leiligheten

Oscars gate 8B, Oslo

 • Tomt
  765.7m²

  Beskrivelse av tomt
  Eiet felles tomtegrunn på 76 kvm. Pent opparbeidet og beplantet fellesareal

  Beliggenhet
  Fantastisk beliggenhet, helt usjenert og rolig innerst i blindvei med grønne omgivelser. Samtidig svært sentralt til alle fasiliteter i Bogstadveien, Hegdehaugsveien og Karl Johan. Her er ALT innen kort gangavstand. Det er kun et par kvartaler til Slottsparken som tilbyr gode rekreasjonsmuligheter både sommer som vinter. Parkene i området er et naturlig samlingspunkt med gressplener, fontener, blomsterhager og lekeplasser for barn. Det ligger også flere gallerier i området for den kunstinteresserte. På sene kvelder kan man blant annet ta et glass på Litteraturhuset eller Kunstnernes hus. Høyskolen Oslo Met er rett rundt hjørnet. Boligen hører til Bolteløkka skolekrets med barneskolen og Fagerborg ungdomsskole en kort spasertur unna. I området finner man mange hyggelige kafeer og restauranter som Kanpai, Godt Brød, Laundromat, Kaffebrenneriet, Kolonialen, Cafe Nero, Fyr med flere. For innendørs trening finnes det blant annet flere SATS-sentre og Bislett bad har både basseng og andre treningsmuligheter. Det er også gode utetreningsområder på Lille Bislett med både treningsstativer, basket- og fotballbane.

  Adkomst
  Enkel adkomst fra Oscars gate.

  Bebyggelse
  Området består hovedsakelig av leilighets- og småhusbebyggelse.

  Skolekrets
  Boligen tilhører Bolteløkka Barneskole og Fagerborg Ungdomsskole

  Offentlig kommunikasjon
  God offentlig kommunikasjon rett i nærheten med holdeplass for 21-bussen og 19-trikken fra Homansbyen, samt 17 og 18- trikken fra Dalsbergstien.

  Byggemåte
  Se vedlagt tilstandsrapport fra Thomas A. Haugan.

  Innhold
  Vi har for salg et supert utleieobjekt med topp beliggenhet midt imellom Bislett og Hegdehaugsveien, i Homansbyen. Meget rolig og usjenert beliggenhet samtidig som det er svært kort gangavstand til alle fasiliteter. Denne romslige 4-roms selveierleiligheten, med noe moderniseringsbehov, er i dag leiet ut med leieinntekt på kr. 32.500,- i mnd. Felles sentralfyring og varmtvann via fjernvarme, gjennomgående planløsning og heis i bygget. Her er det i dag kjøkken, flislagt baderom fra 2019 med dusj, toalett og opplegg til vaskemaskin, ekstra gjestetoalett og 4 soverom. Kort om boligen: - Romslig 4-roms med moderniseringsbehov - Selveierleilighet med stort potensial - Fyring og varmtvann inkludert i felleskostnader - Gjennomgående og arealeffektiv planløsning - 2 toaletter i leiligheten - Rolig beliggenhet uten gjenboere - Baderom flislagt 2019 - Lagring i to disponible kjellerboder - Beliggende i rolig enveiskjørt gate - Nærhet til "alt" Ta kontakt med Eiendomsmegler/Daglig leder Thomas Wahl, 408 00 444 eller Eiendomsmegler/Partner Christian Wahl, tlf: 408 00 445 for ytterligere informasjon

  Standard
  Gjennomgående beliggenhet i 1. etg. Etasjen er høy uten innsyn fra gateplan. Entré: Malt himling med 9 stk. downlights, malt strie på vegg og parkett på gulv. Dørcalling og sikringsskap på vegg. Fra gangen er det inngang til alle 4 soverom, kjøkken, baderom og gjestetoalett. Separat toalett: Malt himling med 2 stk. downlights, fliser på vegg og fliser på gulv. WC og servant. Baderom: Malt himling med 5 stk. downlights, fliser på vegg og gulv. Romslig flislagt baderom med dusjhjørne og 2 svingbare dører. Servant med underskap og speil på vegg. Opplegg vaskemaskin. Varme i gulv og ventilasjon. Fra tilstandsrapporten opplyses det at baderom ble oppusset i 2019. Det foreligger ikke kvitteringer på de utførte arbeider. Det er plastsluk og ukjent tettesjikt/membran. Det er usikkert vedr. membranløsning mot sluk og valgt løsning her. Kontroll av baderom anbefales. Kjøkken: Malt himling, malte overflater på vegg, laminat på gulv. Kjøkkeninnredning med glatte fronter. Laminat benkeplate. Integrert kjøle-/fryseskap, komfyr og induksjonstopp. Opplegg til oppvaskmaskin. Det er kjøkkenventilator med kullfilter, ført til yttervegg. Kjøkkenet fremstår med behov for vedlikehold. Soverom I:: Malte himling, malt strie på vegg, parkett på gulv. Det minste soverommet, beliggende mot lukket, rolig gårdsrom. Soverom II:: Malte himling, malte overflater på vegg, parkett på gulv. Det største soverommet, beliggende inn mot gårdsrommet. Skyvedørsgarderobe. Soverom III:: Malte himling, malt strie på vegg, parkett på gulv. Godt soverom av god størrelse, beliggende ut mot rolig gate/blindvei. Soverom IV: Malte himling, malt strie på vegg, parkett på gulv. Nok et soverom av god størrelse, beliggende ut mot rolig gate/blindvei. Peis i hjørnet av rommet.

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  TV/Internett/bredbånd
  Sameiet Oscarsgt 6/8 har avtale med Telia for leveranse av bredbånd og/eller kabel-tv.

  Parkering
  Sameiet disponerer 6 garasjeplasser i bakgården og disse leies ut til beboere etter ventelisteprinsippet. Kontakt styret. Det er beboerparkering i området. Det koster p.t. kr 5.400,- årlig å parkere i sonen, etter søknad hos kommunen. For helelektrisk bil koster det 1.620 ,- for et år. Les gjerne mer på Oslo kommunes hjemmesider.

  Radonmåling
  Det er ikke foretatt radonmåling

  Diverse
  Ingen kan eie mer enn to seksjoner i sameiet ihht. lov om eierseksjoner 22, 3.ledd. Det avholdes dugnad etter behov satt av styret. Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men det er avvik fra disse. Avviket fra seksjoneringsbegjæringen består i delingen av den opprinnelige stuen. Rehabilitering og større vedlikehold 2021: - Byttet kodelåser på alle oppganger. - Utbedret vannskade i leilighet i 6A gjennom forsikringsselskapet vårt. - Gjennomført stein legging, muring, oppføring av gjerde der det var en trafikkulykke utenfor 8A i fjor sommer. Styrets arbeid i 2021 Siden forrige ordinært årsmøte har styret avholdt 3 møter og behandlet 5 styresaker. Rehabilitering: Styret har i samråd med vaktmester innhentet flere tilbud på tak rehabilitering og fasade rehabilitering å landet entreprenør for dette etter gjennomgang av tilbudene og referanser. Styret har også i samråd med vaktmester innhentet tilbud på asfaltering av bakgård / ordne drenering. Da det ved større nedbørsmengder kommer vann inn i bygget. Mindre vedlikehold: - Vi avventer med å innhente tilbud på oppussing av trappoppganger til vi har sett hvordan økonomien bærer etter rehabilitering av tak/fasade mot bakgård og asfaltering av bakgård. - Bestilt en til papp/papir avfall dunk. - Sjekket om det var defekte varmekabler i taket i 8A med rasfare. - Flyttet sykkelstativ da det sto i veien for garasje innkjøring. - Skiftet kodelåser på inngangsdørene. - Innkjøp av utstyr til vaktmester (stige etc.) - Innhentet tilbud på nytt callingannlegg. Styret har kommet frem til følgende prioritering for vedlikeholdsplan: 1. Tak og fasade mot bakgård. 2. Asfaltere og fikse drenering i bakgård. 3. Oppussing av oppganger (skifte lys, inngangsdør, sparkle/male). 4. Bytte låser i fellesområder (mot bakgård, ned i kjeller og opp på loft) Annet: Styret har diskutert frem og tilbake om tvisten mellom styret og Hammervold. For sameiere som ikke er kjent med tvisten legger vi ved dokumentasjon fra styrets advokat og Hammervold. Styret har gitt nye retningslinjer for vaktmester og han oppgaver for gården vår. Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel. Iht. eiersl. § 23 kan ingen kjøpe en boligseksjon hvis kjøpet fører til at man, direkte eller indirekte, blir eier av flere enn to boligseksjoner i eierseksjonssameiet. Begrensningen gjelder ikke kjøp av fritidsboliger. Det finnes også enkelte andre unntak i bestemmelsen.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  6 600 000,- (Prisantydning) 137 320,- (Andel av fellesgjeld) 6 737 320,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 8 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172,- (Panteattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 168 420,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 6 737 320,-)) 180 562,- (Omkostninger totalt) 6 917 882,- (Totalpris inkl. omkostninger) Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om endring i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtakelse.

 • Oppvarming
  Felles sentralfyring (fjernvarme) i radiator samt varmt vann. Elektrisk varme i gulv på bad. Kostnaden for fyring er inkludert i felleskostnadene.

  Energiklasse
  unknown

  Info energiklasse
  Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

 • Formuesverdi primær
  1356032

  Formuesverdi primær år
  2020

  Formuesverdi sekundær
  4520106

  Formuesverdi sekundær år
  2020

  Sameiebrøk
  30/1171

  Felleskostnader pr. mnd
  3696

  Felleskostnader inkluderer
  Fellesutgifter kr. 1 761 som dekker kabel-TV/bredbånd, vaktmestertj, trappevask, komm. avgifter felles forsikring og løpende drift. Renter og avdrag 563, Avdrag IN-lån 14, Avdrag IN-lån 125, Renter IN-lån 173, Renter IN-lån 20. Tillegg brensel 1 040.

  Andel fellesgjeld
  137320

  Andel fellesgjeld år
  2022

  Andel fellesgjeld per dato
  2022-11-22T23:00:00Z

  Andel fellesformue
  92667

  Andel fellesformue per dato
  2021-12-30T23:00:00Z

  Om sameiet
  Seksjonseieren disponerer fritt over sin egen seksjon med de begrensningene som følger av sameieforholdet, eierseksjonsloven og disse vedtektene. Seksjonseieren kan fritt selge, pantsette og leie ut sin egen seksjon. Sameiets navn er Eierseksjonssameiet Oscarsgt. 6/8 og består at to sameier, oppdelt i eierseksjoner; ett sameie for gnr 214 bnr 212, Oscarsgt. 6, i Oslo, og et sameie for gnr 214 bnr 215, Oscarsgt. 8, i Oslo. De to sameiene forvaltes og drives i fellesskap som ett sameie, Eierseksjonssameiet Oscarsgt. 6/8. Denne ordningen ble vedtatt ifm. stiftelsen og oppdelingen av eiendommene i eierseksjoner i den 25.04.1983. Sameiet Oscarsgt. 6, gnr 214 bnr 212, er oppdelt i 34 eierseksjoner (bolig) med 940 som nevner i sameiebrøken. De enkelte seksjoner har en av følgende tellere i sameiebrøken; 18, 20, 25, 26, 28, 29, 30 og 32. Sameiet Oscarsgt. 8, gnr 214 bnr 215, er oppdelt i 36 eierseksjoner (bolig) med 1171 som nevner i sameiebrøken. De enkelte seksjoner har en av følgende tellere i sameiebrøken; 12, 15, 23, 24, 25, 27, 28, 30, 32, 34, 37, 38, 45, 47 og 52. Sameiebrøken er fastsatt på grunnlag av bruksenhetenes innbyrdes verdi. Seksjonseierne eier i fellesskap følgende arealer / anlegg: - Utomhusarealene (fellesarealet utenfor de to bygningene) på begge eiendommer, - Fyringsanlegget i Oscarsgt. 8 - Vaktmesterleiligheten i Oscarsgr 6c, - Redskaps- og sykkelrom i Oscarsgt. 6, - Seks garasjer på fellesarealet. Sameiet er et tingsrettslig sameie. Både Oscarsgat 6 og 8 er seksjonert hver for seg og har 2 seksjonsbegjæringer. Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i sameiets styre og/eller generalforsamling. Sameiet har heis. Det er tinglyst at styret må godkjenne nye seksjonseiere. Godkjenningen skal sendes per post til megler, med kopi til OBF. Sameiermøtet vedtok 2013 at det skal kreves inn et gebyr på kr. 700 av hhv. ny eier ved eierskifte, og av utleier (eier) ved utleie, for bl.a. å dekke utgifter til skilt på ringetablå og postkasser. Dette følger vedtak om oppretting av gebyr på sameiermøtet 2006, vedtatt innført i vedtektene. Rehabilitering av glasstak gjennomført 2013-14. Dette gjelder ikke oppgang 8 A, som gjenstår. Det ble på årsmøtet 2019 vedtatt at kostnader til vinduer skal særfordeles slik at kostnadene fordeles mellom seksjonseierne ut fra faktisk kostnad pr seksjon, og ikke sameiebrøken. Tilslutninger innhentes. Flyttegebyr for selger kr 700 faktureres ved eierskifte. Faktureres megler/oppgjørsavdeling ved salgsoppgjør. Det ble vedtatt å etablere individuell innbetalingsmulighet på sameiets lån til bla vinduer. Ordningen etableres først når tilslutninger til særfordelen er innhentet. Det ble på årsmøte vedtatt låneopptak på kr 2 900 000 til oppussing av tak, fasade og brannbalkonger. Vaktmester- og renholdstjeneste: Sameiet Oscarsgt 6/8 har egen vaktmester/portner. Vaktmesterens/porterens navn er Erik Rudsli og kan treffes på 958 70 543. [Leverandør av vaktmestertjenester] ivaretar oppgavene knyttet til [rydding, plenklipping, snømåking, daglig drift, renhold, løpende vedlikehold. Sameiet Oscarsgt 6/8 har avtale med renholdstjeneste med Renetrapper AS. Renholdet skjer annenhver uke. Styret i Sameiet Oscarsgt 6/8 har tegnet yrkesskadeforsikring for dets ansatte. Bredbånd, kabel-tv: Sameiet Oscarsgt 6/8 har avtale med Telia for leveranse av bredbånd og/eller kabel-tv. Nøkler til inngangsdør, kjeller, postkasse, vaskeri bestilles hos Vaktmester. Det samme gjelder skilt til ringeklokke og postkasse. To sameier med forskjellig bruksnummer som opererer som 1. Seksjonsnummer avviker derfor fra grunnboken. Forretningsfører OBF har anbefalt en økning av fellesutgiftene på ca. 5% for å møte kommende utgifter.

  Lånebetingelser fellesgjeld
  Spesifikasjon av lån: Lånenummer: 83987136254, Handelsbanken Annuitetslån, 12 terminer per år. Rentesats per 23.11.2022: 5.4% pa. Antall terminer til innfrielse: 214 Saldo per 23.11.2022: 2 516 553 Andel av saldo: 42 605 Første termin: 01.10.2010. Første avdrag: 15.10.2010 ( siste termin 01.09.2040 ) Lånenummer: 83987161127, Handelsbanken Annuitetslån, 12 terminer per år. Rentesats per 23.11.2022: 5.4% pa. Antall terminer til innfrielse: 219 Saldo per 23.11.2022: 1 194 433 Andel av saldo: 4 890 Første termin/første avdrag: 01.03.2016 ( siste termin 01.02.2041 ) Lånenummer: 83987181888, Handelsbanken Annuitetslån, 12 terminer per år. Rentesats per 23.11.2022: 5.4% pa. Antall terminer til innfrielse: 255 Saldo per 23.11.2022: 6 320 707 Andel av saldo: 89 825 Første termin/første avdrag: 01.03.2019 ( siste termin 01.02.2044) Laget har avtale om IN samt IN lån. Andel fellesgjeld innfris på klientkonto: 1503.45.77339 v/OBF AS. Beløpet som skal brukes til innfrielse må være på konto den 20. i måneden før innfrielse skal skje. Ta kontakt med OBF for restsaldo, kontonummer og betalingsfrister. NB: Husk referansenummer (som fremgår av kontrakten).

  Forkjøpsrett
  Det foreligger ikke forkjøpsrett

  Styregodkjennelse
  Sameiets styre ved forretningsfører, skal underrettes om alle eierskifter.

  Regnskap/budsjett/kostnadsøkninger
  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt av styret/årsmøtet/generalforsamling.

  Sikringsordning fellesgjeld
  Nei

  Sameiets forsikringsselskap
  KLP Skadeforsikring

  Vedtekter/husordensregler
  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i gjeldende vedtekter og husordensregler. Dokumentene følger vedlagt i salgsoppgaven. 

  Beboernes forpliktelser og dugnader
  For felles ansvar og forpliktelser hefter den enkelte sameier i forhold til sin sameiebrøk, jf. eierseksjonsloven § 30.

  Dyrehold
  Dyrehold er ikke tillatt.

  Eierskiftegebyr
  6115

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 301/214/215/4: 21.05.1935 - Dokumentnr: 990755 - Erklæring/avtale Bestemmelse om kloakkledning Med flere bestemmelser Overført fra: Knr:0301 Gnr:214 Bnr:215 Gjelder denne registerenheten med flere 06.06.1935 - Dokumentnr: 990756 - Bestemmelse om bebyggelse Bestemmelse om adkomstrett Med flere bestemmelser Overført fra: Knr:0301 Gnr:214 Bnr:215 Gjelder denne registerenheten med flere 13.06.1935 - Dokumentnr: 990757 - Erklæring/avtale Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v. Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen Overført fra: Knr:0301 Gnr:214 Bnr:215 Gjelder denne registerenheten med flere 29.06.1935 - Dokumentnr: 990758 - Bestemmelse om veg Overført fra: Knr:0301 Gnr:214 Bnr:215 Gjelder denne registerenheten med flere 03.10.1935 - Dokumentnr: 990759 - Best. om vann/kloakkledn. Overført fra: Knr:0301 Gnr:214 Bnr:215 Gjelder denne registerenheten med flere 07.11.1935 - Dokumentnr: 990760 - Best. om adkomstrett Rettighetshaver: Oscarsgt 8B Overført fra: Knr:0301 Gnr:214 Bnr:215 Gjelder denne registerenheten med flere 07.11.1935 - Dokumentnr: 990761 - Best om garasje/parkering Overført fra: Knr:0301 Gnr:214 Bnr:215 Gjelder denne registerenheten med flere 17.01.1936 - Dokumentnr: 300258 - Erklæring/avtale best om sentralvarme m.v. Med flere bestemmelser Dok. tgl. m/dbnr. 300258 - 300259 Overført fra: Knr:0301 Gnr:214 Bnr:215 Gjelder denne registerenheten med flere 10.12.1938 - Dokumentnr: 306338 - Best om garasje/parkering Overført fra: Knr:0301 Gnr:214 Bnr:215 Gjelder denne registerenheten med flere 06.06.1984 - Dokumentnr: 528244 - Urådighet Rettighetshaver: Sameiet Oscarsgt 6/8 Org.nr: 978 594 832 Overdragelse skal godkjennes av styret Rettighetshaver innført med org.nr. Rettet etter tingl. §18 26.04.2021 Arkivref 21/18659-2 Gjelder denne registerenheten med flere 06.06.1984 - Dokumentnr: 528249 - Seksjonering Opprettet seksjoner: Snr: 4 Formål: Bolig Sameiebrøk: 30/1171 EIENDOMMEN ER OPPDELT I 36 SEKSJONER

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Etter et søk i Oslo Plan- og bygningsetatens arkiver fant ikke megler noen ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for bygget. Dette er ikke uvanlig for eiendommer fra denne perioden. Det foreligger et attestert ekspedisjonsdokument fra 14.02.1940, som fungerer som datidens ferdigattest.

  Vei, vann og avløp
  Vei: Offentlig Vann/avløp: Privat stikkledning til offentlig nett

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen ligger i et område regulert til byggeområder for boliger. Naboeiendommer er regulert til byggeområder for boliger, spesialområder for bevaring - boliger og offentlig bygning. Reguleringsbestemmelser fås hos megler. Eiendommen ligger i et område regulert til byggeområde for boliger, jf. reguleringsplan S-2255 vedtatt 28.07.1977. Planen er delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn. Kommunedelplan for torg og møteplasser (KDP-17), vedtatt 22.04.2009. Kommunedelplan for torg og møteplasser ble vedtatt i Oslo bystyre den 24.04.2009. Planen består av mål, plankart (i fire deler: for indre Oslo, og ytre by vest, øst og syd), bestemmelser og retningslinjer.

  Adgang til utleie
  Styret skal underrettes om utleieforhold. Seksjonseier skal opplyse styret og forretningsfører om leietakers navn og om egen adresse i utleieperioden. Sameiermøtet vedtok 2013 at det skal kreves inn et gebyr på kr. 700 av hhv. ny eier ved eierskifte, og av utleier (eier) ved utleie, for bl.a. å dekke utgifter til skilt på ringetablå og postkasser. Dette følger vedtak om oppretting av gebyr på sameiermøtet 2006, vedtatt innført i vedtektene

  Legalpant
  Det er legalpant for kommunale avgifter.

  Kommentar konsesjon
  Det er ikke konsesjon

  Kommentar odelsrett
  Det er ikke odelsrett

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud. Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen. Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse.

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  6 600 000,- (Prisantydning) 137 320,- (Andel av fellesgjeld) 6 737 320,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 8 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172,- (Panteattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 168 420,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 6 737 320,-)) 180 562,- (Omkostninger totalt) 6 917 882,- (Totalpris inkl. omkostninger) Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om endring i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtakelse.

  Omk. kjøper beløp
  180562

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring på boligen.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

Christian Wahl

Megler

Christian Wahl

40 80 04 45

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev