aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Osterhaus ´gate 16!/Presentert av Fredrik Markeland tlf (91 24 60 82)
Velkommen til Osterhaus ´gate 16!/Presentert av Fredrik Markeland tlf (91 24 60 82)

OSLO Osterhaus' gate 16C 102

Moderne 2- roms| Kjøkken fra 2022|Sentralt|V.V og fyring inkl i fk| Balkong | Trappefri adk| l God utleiemulighet

 • kr 4 399 000
 • BRA 36 m²
 • 1 soverom
 • Prisantydningkr 4 399 000
 • Omkostningerkr 123 767
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 4 552 767
 • ObjektstypeLeilighet
 • EierformEierseksjon
 • Byggeår2003
 • Soverom1
 • ArealP-rom 36 m²
 • Felleskostnaderkr 2 270
 • Tomt2 415.2 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 4 399 000,- (Prisantydning) 30 000,- (Andel av fellesgjeld)   Omkostninger: 8 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 110 725,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 399 000,00))   123 767,- (Omkostninger totalt)   4 552 767,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Meld deg på visning!

Påmelding
Plantegning
En attraktiv og moderne 2- roms leilighet midt i byen. Leiligheten byr bl.a. på et lekkert åpent kjøkken fra 2022, et romslig soverom, fin balkong og meget arealeffektiv planløsning. Denne 2-romsen ligger stille og tilbaketrukket til, med alt du trenger rett utenfor døren! Sentral beliggenhet med Youngstorget og Grünerløkka kun en gåtur unna, med flust av restauranter, kafeer, utesteder og parker. Velkommen til Osterhaus' gate 16C- her vil du garantert trives! Kort om boligen: - Svært høy 1 etasje - Lekkert kjøkken fra 2022 og nytt vinylgulv fra 2021 - Nymalt 2022/23 i tidløse farger - Opplegg for oppvaskmaskin - V.V, fyring og bredbånd inkl og lave fk - Felles takterrasse med flott utsikt! - Arealeffektiv 2-roms - Gode utleiemuligheter - Sentral beliggenhet - Kort vei til Oslo S
Plass til lite cafébord og stol

Osterhaus' gate 16C 102, Oslo

 • Arealbeskrivelse

  Bruksareal
  1. etasje: 36 kvm
  Primærrom
  1. etasje: 36 kvm Bad , entré/gang , kjøkken , stue , soverom  Tomt
  2415.2m²

  Beskrivelse av tomt
  Pent opparbeidet felles bakgård med grøntareal, busker , trær og beplantning. Felles hellelagte internveier og lekeplass. Stor felles takterrasse til benyttelse for seksjonseierne.

  Beliggenhet
  Velkommen til hjertet av byen! Området har alt du måtte ønske deg av liv i hovedstaden og tilbyr rikelig med butikker, spisesteder, caféer og uteliv. Her ligger noen av bydelens mest populære spise- og serveringssteder. På Vulkan finner man kjente Mathallen med matprodukter av høy kvalitet. I tillegg byr Mathallen på en rekke caféer og spisesteder. For den utelivsglade er det en rekke utvalg av nattklubber, puber og loungebarer like i nærheten. Shoppingen er også ganske spennende med mange små, uavhengige butikker som selger klær, smykker, keramikk og kunst utenom det vanlige - alt fra originale butikker drevet av unge, norske designere til kule vintagebutikker. Av de større kjedene finner du alt i gangavstand. Du kan på noen minutter gå til både Steen&Strøm, Arkaden, Byporten, Oslo City samt benytte deg hoved handlegaten Karl Johans gate hvor du finner alt du trenger av mat, klær og sko mm. Bo i urbane omgivelser: Leiligheten har en perfekt beliggenhet "i hjertet av sentrum". Dette er en leilighet for dem som ønsker å bo sentralt med nærhet til urbant byliv, gangavtasand til sentrum og til Grünerløkka men som samtidig ønsker å bo i nærheten av store, flotte grøntarealer. Bydelens restaurant- og uteliv: Området har et meget variert tilbud av spisesteder - her finner du alt fra take-away restaurantene som sushi, indisk eller pizza, til kritikerroste spisesteder. Er du ivrig på yrende byliv kan du enkelt gå til Youngstorget, Karl Johans gate og Grünerløkka som bogner av større og mindre utesteder. Kort vei til parkliv - Akerselva: Akerselva som har en hyggelig tursti som tar deg hele veien opp til Maridalen og Nordmarka med sine flotte turmuligheter. På en varm sommerdag er også den nye Nedre Foss park et solid førstevalg, sammen med Kubaparken, Birkelunden og Grünerhagen. Ønsker du å ta deg et forfriskende bad sykler du enkelt ned til Sjøbadet ytterst på Sørenga. Sjøbadet har blitt en populær badeplass under sommerhalvåret. Alt av servicetilbud rett rundt hjørnet: Gode muligheter for spennende dagligvarehandel med unike grønnsaksbutikker, bakeri og dagligvare i nærområdet. Det er flere dagligvarehandler like i nærheten, Kiwi i Markveien, Schous Dagligvare ved Schous plass og Bunnpris i Thorvald Meyers gate. Ellers finner du apotek, kiosk, kino, blomsterhandel, møbelbutikk og andre spennende servicetilbud kun en liten spasertur unna.

  Adkomst
  Enkel adkomst fra gate via bakgård. Det vil bli satt opp AKTIV visningsskilt under visning.

  Bebyggelse
  Det er primært leilighets-/gårdsbebyggelse i området.

  Barnehage/skole/fritid
  Barnehager: Hausmannsgate barnehage (1-5 år) 1 min Kia barnehage (0-4 år) Nedregate barnehage (1-5 år) Skoler: Møllergata skole (1-7 kl.) 2 min St Sunniva skole (1-10 kl.) 8 min Lakkegata skole (1-7 kl.) 13 min Sofienberg skole (8-10 kl.) 15 min Kristelig gymnasium (8-10 kl.) 22 min Elvebakken videregående skole 4 min

  Skolekrets
  Leiligheten sogner til Møllergata Barneskole og Fagerborg Ungdomsskole.

  Offentlig kommunikasjon
  Området har et av Oslos beste tilbud av offentlig kommunikasjon, noe som gjør det svært enkelt å komme seg rundt om i byen. Ved Schous plass går trikken titt og ofte og du har holdeplass for flere trikkelinjer. Det er også gode busstilbud og bussrutene nr. 30 Bygdøy-Nydalen, 31 Snarøya-Grorud, 31E Fornebu-Tonsenhagen, 34 Tåsen-Ekeberg hageby og 54 Tjuvholmen-Kjelsås stasjon går flere ganger i timen.

  Byggemåte
  Bygg oppført i bærende konstruksjoner i betong. Fasaden er pusset og malt. I følge årsberetningen er fasadene det utført "fasadeutbedring" i 2020. Omfang er ikke kjent. Flatt tak tekket med sveiset banebelegg (takpapp/pvc- membran). 2- lags isolerglass i trerammer. Vinduene er sidehengslede på soverommet. Fastkarmsvindu i stuen. Brannsertifisert (B 30) og lydklassifisert (40 db) inngangsdør. Balkongdør med glassfelt. Balkong i betong med rekkverk i betong og platekonstruksjon. Boligen har etasjeskille i betong.

  Sammendrag selgers egenerklæring
  Har du kjennskap til eiendommen? Svar: Ja Når kjøpte du boligen? Svar: 2020 Hvor lenge har du eid boligen? Svar: 2 år 9 mnd. Har du bodd i boligen siste 12 måneder? Svar: Ja 4 Kjenner du til feil eller om har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp? Svar: Ja, kun av faglært Beskrivelse: Service partner Elite AS har vært engasjert av sameie for å endre på rør i veggen for å redusere trykkstøt støy. Arbeid utført av: Service Partner Elite AS 8 Kjenner du til om det er/har vært f.eks. sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende? Svar: Ja, et par små sprekker på gipsplate. 11 Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Svar: Svar Ja, kun av faglært Beskrivelse: Montert komfyrvakt og programmert, montert stikk til oppvask og festet kabler i kjøkken. Arbeid utført av: Proff Elektriker AS 11.1 Foreligger det samsvarserklæring (i henhold til forskrift om elektriske lavspenningsanlegg)? Svar: Ja 12 Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Svar: Ja, - Kontroll av eksisterende elektrisk installasjon - Ingen avvik ble funnet Tilleggskommentar: -Helt nytt kjøkken med integrert oppvaskmaskin fra 2022 -Nytt vinylgulv i hele leiligheten og innvendige dører fra 2021 -Nymalte vegger og himling fra 2022 og 2023.

  Standard
  Høy 1. etasje: Entré: Lys og fin entré med stort garderobeskap. I tillegg er det plass til hengeplass til ytterklær og skoskap. Dørcalling på vegg ved inngangsdør. Malt himling, malte vegger og vinylgulv. Mellomgang: I mellomgangen det plass til øvrige garderobeløsninger. I dag har selger kjøleskap her. Malt himling, malte vegger og vinylgulv. Stue: Koselig stue med store vindusflater som gir naturlig lys. Plass til sofa og bord. Malt himling, malte vegger og vinylgulv. Balkong: Balkongen på ca. 2 kvm. med utgang fra stuen. Gulvet har løs platting i tre med kunstig gress. Balkongen er omtrent sydvestvendt Kjøkken fra 2022: Ny delikat IKEA kjøkkeninnredning fra 2022 med glatte fronter, laminat benkeplate og nedfelt oppvaskkum. Det er oppbevaring i skap og skuffer. Innebygget stekeovn i høyskap, samt integrert oppvaskmaskin (smal type) og keramisk platetopp. Ventilator med kullfilter over kokesone. Det er installert komfyrvakt og lekkasjestopper. Åpen kjøkkenløsning i stue. Malt himling, malte vegger og vinylgulv. Bad/wc: Flislagt bad med dusjkabinett, servant med ett greps blandebatteri og toalett. Opplegg for vaskemaskin. Det er bryterstyrt vifte på badet. Badet er fra byggeår(2003) Malt himling, fliser på vegger og gulv. Soverom: Fint soverom med plass til dobbeltseng, nattbord og garderobeløsning. Malt himling, malte vegger og vinylgulv. I tillegg disponerer leiligheten en kjellerbod på ca. 2,5 m² med inngang fra garasjekjelleren. Følgende TG 2 er gjentatt fra tilstandsrapporten: UTVENDIG 1. Balkonger, terrasser og rom under balkonger. Balkong i betong med rekkverk i betong og platekonstruksjon. Gulvet har løs platting i tre med kunstig gress. Sveiset membran på gulvet under plattingen. Membranen er ikke tilgjengelig for inspeksjon. Avrenning fra balkongen gjennom åpning i balkongen. Høyde på rekkverk er ca. 86 cm. med dagens gulv, ca. 90 cm. hvis man fjerner gulvet. Balkongen er på ca. 2 m². Balkongen er omtrent sydvestvendt. Vurdering av avvik: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på tettesjikt/membran. Konsekvens/tiltak: Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyde opp til dagens forskriftskrav. Tidspunkt for utskiftning av tettesjikt/membran nærmer seg ut ifra alder på dagens tekking. INNVENDIG 2. Radon. Det foreligger ikke informasjon om eventuelle radontiltak. Vurdering av avvik: Dokumentasjon på radonsperre foreligger ikke. Konsekvens/tiltak: Innhent dokumentasjon, om mulig. VÅTROM 3. Sluk, membran og tettesjikt. Plastsluk med klemring. Antatt sveiset membranløsning. Det foreligger ikke dokumentasjon på utførelse og besiktigelsen begrenses til opplysninger som oppgitt alder og synlige avslutninger. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen. Ukjent fuktsikring og løsning på vegger. Konsekvens/tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tettesjiktet skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Det er installert dusjkabinett. Kabinett anbefales for god kontroll av dusjvann. 4. Avtrekk. Ventilator med kullfilter. Vurdering av avvik: Det er kun kullfilterventilator på kjøkkenet og heller ikke andre forserte/mekaniske avtrekksløsninger fra kokesonen. Kullfilter skal i denne type rapporter vurderes etter dagens regler som TG 2. Konsekvens/tiltak: Det er vanskelig å etablere andre løsninger. Borettslag/sameier tillater vanligvis ikke tilkobling av vifter på felles ventilasjonsanlegg/-kanaler. Dette er ikke hensyntatt i fastsettelse av tilstandsgrad (TG). TG genereres automatisk i rapporten med henvisning til gjeldende Norsk Standard for denne type rapporter. TEKNISKE INSTALLASJONER 5. Vannledninger. Vannrør kjøkken: Rør i rør i benkeskapet. Det er montert lekkasjestopper i benkeskapet på både varmt- og kaldtvann. Det er tettemuffer på rørene. Bad: Inspeksjonsluke over dusjen. Det er stoppekraner over luken. Vurdering av avvik: Det er påvist rustdannelser på jernrør. Gjelder på stoppekraner. Konsekvens/tiltak: Andre tiltak: Kontakt rørlegger for vurdering. 6. Elektrisk anlegg. 1. Foreligger det eltilsynsrapport de siste 5 år, og det er ikke foretatt arbeid på anlegget etter denne, utenom retting av eventuelle avvik i eltilsynsrapport (dvs en el-tilsynsrapport uten avvik)? Nei

  Innbo og løsøre
  Innbo: Innboforsikring må tegnes på egenhånd. Løsøre: MEDFØLGER IKKE: -Planter -Stoler -Persienner i stue MEDFØLGER: Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

  Hvitevarer
  MEDFØLGER IKKE: -Kjøleskap -Vaskemaskin -Mikrobølgeovn MEDFØLGER: Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Moderninseringer og påkostninger
  Denne leiligheten er skilt ut fra naboleilighet i 2012. Det foreligger ferdigattest. Vinylgulv lagt i 2021. Innvendige dører fra 2021 Kjøkkeninnredning fra 2022. Vegger og himling er malt i 2022 og 2023.

  TV/Internett/bredbånd
  Proximo er selskapets internettleverandør. Internett er inkludert i felleskostnadene.

  Parkering
  Det medfølger ikke parkeringsplass til denne leiligheten. Gateparkering etter områdets gjeldende bestemmelser. Det er beboerparkering i området. Den årlige prisen for å parkere i sonen, etter søknad hos kommunen, er kr 5700,- for bensinbil, dieselbil, hybridbil og ladbar hybridbil, og kr 1920,- for elbil (helelsektrisk).

  Diverse
  Sikringsskap er i gangen med automatsikringer og jordfeilbryter. Det er brannvarslere i leiligheten. Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  4 399 000,- (Prisantydning) 30 000,- (Andel av fellesgjeld)   Omkostninger: 8 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 110 725,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 399 000,00))   123 767,- (Omkostninger totalt)   4 552 767,- (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  Sentralfyring via radiatorer samt varme i gulv på bad. Varmtvann og oppvarming (radiator) er inkludert i felleskostnadene

  Info strømforbruk
  Selger opplyser om at totalt strømforbruk i 2022 var 1720 kWh. Merk at dette vil variere med antall personer i husstanden og forbruk.

  Energiklasse
  D

 • Info kommunale avgifter
  De kommunale avgiftene er inkludert i felleskostnadene.

  Formuesverdi primær
  1114914

  Formuesverdi primær år
  2021

  Formuesverdi sekundær
  4013690

  Formuesverdi sekundær år
  2021

  Andre utgifter
  Strøm og innboforsikring

  Sameiebrøk
  37/7149

  Felleskostnader pr. mnd
  2270

  Felleskostnader inkluderer
  Herav: Brensel 546,- Felleskostnader 1.607,- Vedlikeholdsfond 35,- Bredbånd 82,- Felleskostnadene inkluderer: Drift og vedlikehold, felles forsikring, energi/fyring, kommunale avgifter, forretningsførsel, internett

  Andel fellesgjeld
  30000

  Andel fellesgjeld per dato
  2023-08-31T22:00:00Z

  Andel fellesformue
  12080

  Andel fellesformue per dato
  2022-12-30T23:00:00Z

  Om sameiet
  Leiligheten tilhører Centrum Boligsameie som består av 102 seksjoner. Centrum Boligsameie er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 986174990, og ligger i bydel St.Hanshaugen i Oslo kommune. Sameiet har et selskapslokale ved takterrassen som seksjonseiere kan leie. Styrets arbeid: HMS, brannvern og sikkerhet - Branninstruks er gjort tilgjengelig i alle oppganger og på sameiets informasjons- og kommunikasjonssystem, Vibbo. Det er viktig at alle beboere setter seg godt inn i disse. Styret har rutiner ved brannalarm. - Styret har gjennomført el-kontroll og arbeider med innhenting av tilbud for utskiftning av blant annet armaturer og lyskilder i alle oppganger, fellesområder, garasje og uteplass - Det arbeides med utbedring av kameraovervåking i sameiet som preventivt tiltak for innbrudd. Vedlikehold: Styret følger en 5-årsplan, fornyet i 2019, for vedlikehold. Det arbeides nå med å oppdatere denne for en ny periode. I løpet av siste del av 2022 ble tilbud til ny garasjeport innhentet og ny garasjeport leveres i mai 2023. Prioritert vedlikehold i 2023 er utskiftning av markterrasser, utbedring av takterrassene (Dog G-oppgangen), samt dekke på sykkelskuret. Som nevnt er også elektroarbeid en prioritet. Utskiftning av slitasjedeler på heis vil også gjennomføres i 2023. Vi ser imidlertid et økende behov for å sette av midler til fremtidig heis-vedlikehold. Økonomi og felleskostnader: Fasadearbeidet i 2020/21 ble finansiert ved låneopptak, totalt kr. 6 MNOK, som per mars 2023 er ca. kr. 5,8 MNOK. Husleien består av postene brensel/fjernvarme, internett, garasjeleie, vedlikeholdsfond og felleskostnader. Felleskostnader vil bli økt med 10% fra 01.07.23 for å møte økning i realpriser og som følge av ny vurdering ift. utsikter til økte rentekostnader. Reseksjonering av parkeringsplasser: På årsmøtet i 2019 ble det vedtatt at hver av de 54 parkeringsplassene i sameiets parkeringsanlegg skal seksjoneres som tilleggsdel til den seksjon som i dag disponerer parkeringsplassen. Gjesteparkering: Styret har iverksatt en ordning for gjesteparkering for sameiets beboere. Dette er en pilot og endringer vil kunne forekomme. Mer informasjon om ordningen finnes på Vibbo. Hagedugnad, bortkjøring av skrot og opprydning i sykkelskur: Det ble gjennomført hagedugnad som innebar luking i blomsterbed og klipping av busker i bakgård. Det ble bestilt container for opprydning i private boder. Tilgangsstyring: Centrum Boligsameie har elektronisk tilgangs/nøkkelsystemet via Oslo Låsservice (tidligere Nordic Security). I tillegg har sameiet porttelefon/dørcalling via app. Kommunikasjon og informasjon: Sameiets eksterne hjemmeside, http://centrumboligsameie.no., ble fornyet i 2022. Informasjon og kommunikasjon til beboere vil i hovedsak være tilgjengelig på Vibbo, og styret oppfordrer alle til å holde seg oppdatert via https://vibbo.no/centrum, og dersom man ønsker kan man bli medlem i sameiets Facebook gruppe, Centrum Boligsameie Større vedlikehold og rehabilitering: 2023 ? Ny garasjeport med sidedør, overstykke sidedør og overstykke port. Nødvendig vedlikehold/utskiftning av driftsdeler til heis 2022 ? Utskiftning av heisalarmer 2021 ? Ny inngangsport/dør. Ny lekeplass. Utvendig maling av vinduskarmer og verandadører (inn mot bakgården samt 6 og 7 etasje mot Osterhaus og Mariboes gate) Maling og sandblåsing av søyler. Oppussing av selskapslokalet (vegger, lister og gulv) 2020 - Fasadeutbedring. Ventilasjonsrens 2019 - Avløpsrens. Ny dørcalling 2018 - Påbegynt utskiftning av lysarmaturer/overgang til led-belysning 2017 - Nytt nøkkelsystem 2016 - Oljing av felles terrasser og møbler 2011 - 2015 Utvending maling av vinduskarmer

  Lånebetingelser fellesgjeld
  Sameiet har et lån: Lånenr.: OBOS01-98207869236 Type: A Restsaldo: 5.774.832,- Restløpetid: 22 år Term pr. år.: 12 Type rente: Flyt Rente pr. 26.09.23: 6,98% Andel fellesgjeld pr. 01.09.23: 30.000,- Kapitalkostn.: 222,-

  Styregodkjennelse
  Det kreves ikke styrets godkjennelse ved overtakelse.

  Regnskap/budsjett/kostnadsøkninger
  Årets (2022) resultat vises kr. 302 456 og foreslås ført mot egenkapital. Eventuelt avdrag på langsiktig gjeld (lån) er ikke tatt hensyn til. Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt av styret/årsmøtet/generalforsamling.

  Sameiets forsikringsselskap
  Gjensidige Forsikring

  Vedtekter/husordensregler
  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i gjeldende vedtekter og husordensregler. Dokumentene følger vedlagt i salgsoppgaven. 

  Beboernes forpliktelser og dugnader
  Se mer info i vedtektene § 5-2

  Dyrehold
  Det er tillatt å holde husdyr som for eksempel katt eller hund, men dette må ikke være til sjenanse for andre beboere.

  Eierskiftegebyr
  6215

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 301/208/510/102: 08.10.1892 - Dokumentnr: 900489 - Erklæring/avtale Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v. Overført fra: Knr:0301 Gnr:208 Bnr:510 Snr:4 Gjelder denne registerenheten med flere 21.12.2012 - Dokumentnr: 1092790 - Resek/deling av seksjon Seksjon som deles: Snr: 4 Formål: Bolig Sameiebrøk: 116/7149 Ny seksjon: Snr: 102 Formål: Bolig Sameiebrøk: 37/7149 14.09.2022 - Dokumentnr: 1023756 - Reseksjonering Snr: 102 Formål: Bolig Sameiebrøk: 37/7149 Vederlag: NOK 0 Omsetningstype: Uoppgitt Endring av fellesareal Endring av tilleggsdel Endring av tegninger

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det foreligger ferdigattest på oppføring av boligblokk med garasje i kjeller.

  Vei, vann og avløp
  Vei: Offentlig Vann/avløp: Privat stikkledning til offentlig nett

  Regulerings- og arealplanner
  Leiligheten ligger i et område regulert til bolig/forretning/ kontor. S-3014 Reguleringsplan for Hausmannskvartalene. Vedtatt av bystyret 16.11.1988. Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262(Kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn). Kommunedelplan for torg og møteplasser (KDP-17), vedtatt 22.04.2009. Kommunedelplan for torg og møteplasser ble vedtatt i Oslo bystyre den 24.04.2009. Planen består av mål, plankart (i fire deler: for indre Oslo, og ytre by vest, øst og syd), bestemmelser og retningslinjer. Saksnummer 202307670 - Byggesak: Osterhaus' gate 13 - Etablering av frittstående ventilasjonsaggregat i bakgården. Siste dokument i saken 25.07.23. Pågående plansak: Saksnr 202209792 Markveien - Olaf Ryes plass til Torggata - Dialogfase - Gateopprustning. Siste dokument i saken datert 14.09.23

  Adgang til utleie
  Utleie er tillatt. I hht vedtektene skal styret skriftlig underrettes ved utleie av seksjon. Et gebyr kr. 500,- tilkommer. Gebyret favner styrets administrative kostnader, samt postkasseskilt, ringetablå, oppdatering av lister m.m.

  Legalpant
  De andre sameierne har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt, og kommunale avgifter/gebyrer.

  Kommentar konsesjon
  Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.

  Kommentar odelsrett
  Det er ikke odel på eiendommen.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  4 399 000,- (Prisantydning) 30 000,- (Andel av fellesgjeld)   Omkostninger: 8 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 110 725,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 399 000,00))   123 767,- (Omkostninger totalt)   4 552 767,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  Omk. kjøper beløp
  123767

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende fastpris kr. 30 000,- . I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 8 900 -, oppgjørshonorar kr 6 000,- og visning/overtagelse per stk kr 3 900, -. Markedspakken er 18.990,-. Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg

Fredrik Markeland

Megler

Fredrik Markeland

91 24 60 82

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev