aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Osterhaus' gate 16C
Velkommen til Osterhaus' gate 16C

OSLO Osterhaus' gate 16C

Moderne & attraktiv 3-roms - Gjennomgående og lys - Kjøkken fra 2021- Vestvendt solrik balkong-V.v/fyring, bredbånd inkl

  • kr 5 500 000
  • BRA-i 62 m²
  • 2 soverom
  • Prisantydningkr 5 500 000
  • Omkostningerkr 139 990
  • Totalpris inkl. omkostningerkr 5 690 774
  • ObjektstypeLeilighet
  • EierformEierseksjon
  • Byggeår2003
  • Soverom2
  • Felleskostnaderkr 4 249
  • Tomt2 416 m²
  • Eierform tomtEiet
  • Salgsoppdrag 5 500 000 (Prisantydning) -------------------------------------------------------- 50 784 (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 5 550 784 (Pris inkl. fellesgjeld) -------------------------------------------------------- Omkostninger 138 750 (Dokumentavgift) 240 (Panteattest kjøper) 500 (Tinglysningsgebyr pantedokument) 500 (Tinglysningsgebyr skjøte) 10 400 (Boligkjøperforsikring ? fem års varighet (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Help Pluss - ett års varighet (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 139 990 (Omkostninger totalt) 150 390 (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 153 190 (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- 5 690 774 (Totalpris. inkl. omkostninger) 5 701 174 (Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet)) 5 703 974 (Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss)) -------------------------------------------------------- Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Meld deg på visning!

Påmelding
Plantegning
Velkommen til Osterhaus' gate 16C! En attraktiv, lys og moderne 3- roms leilighet midt i byen. Leiligheten byr bl.a. på et lekkert åpent kjøkken fra 2021, to romslige soverom og solrik vestvendt balkong. Denne 3-romsen ligger tilbaketrukket til, med alt du trenger rett utenfor døren! Sentral beliggenhet med Youngstorget og Grünerløkka kun en gåtur unna, med flust av restauranter, kafeer, utesteder og parker. Høydepunkter: - Vestvendt og solrik innglasset balkong. - Lekkert kjøkken fra 2021 og nytt parkettgulv fra 2021 - Nymalt 2021 i tidløse farger - Opplegg for oppvaskmaskin og varme i gulv på bad - V.V, fyring og bredbånd inkl og lave fk - Felles takterrasse med flott utsikt! - Dyr tilatt - Trappefri adk Selgers beskrivelse i tre ord: -Sentralt, moderne, koselig
Solrik vestvendt balkong. På sommeren kan solen nytes fra ca. kl 16:00 til kl 20:00

Osterhaus' gate 16C, Oslo

  • Tomt
    2416m²

    Beskrivelse av tomt
    Sameiet har et pent opparbeidet gårdsrom, som er skjermet fra bylivet utenfor. Her er det interne gangveier, gressplen, busker og trær - i tillegg til en lekeplass for de små.

    Beliggenhet
    Velkommen til hjertet av byen! Området har alt du måtte ønske deg av liv i hovedstaden og tilbyr rikelig med butikker, spisesteder, caféer og uteliv. Her ligger noen av bydelens mest populære spise- og serveringssteder. På Vulkan finner man kjente Mathallen med matprodukter av høy kvalitet. I tillegg byr Mathallen på en rekke caféer og spisesteder. For den utelivsglade er det en rekke utvalg av nattklubber, puber og loungebarer like i nærheten. Shoppingen er også ganske spennende med mange små, uavhengige butikker som selger klær, smykker, keramikk og kunst utenom det vanlige - alt fra originale butikker drevet av unge, norske designere til kule vintagebutikker. Av de større kjedene finner du alt i gangavstand. Du kan på noen minutter gå til både Steen&Strøm, Arkaden, Byporten, Oslo City samt benytte deg hoved handlegaten Karl Johans gate hvor du finner alt du trenger av mat, klær og sko mm. Bo i urbane omgivelser: Leiligheten har en perfekt beliggenhet "i hjertet av sentrum". Dette er en leilighet for dem som ønsker å bo sentralt med nærhet til urbant byliv, gangavtasand til sentrum og til Grünerløkka men som samtidig ønsker å bo i nærheten av store, flotte grøntarealer. Bydelens restaurant- og uteliv: Området har et meget variert tilbud av spisesteder - her finner du alt fra take-away restaurantene som sushi, indisk eller pizza, til kritikerroste spisesteder. Er du ivrig på yrende byliv kan du enkelt gå til Youngstorget, Karl Johans gate og Grünerløkka som bogner av større og mindre utesteder. Kort vei til parkliv - Akerselva: Akerselva som har en hyggelig tursti som tar deg hele veien opp til Maridalen og Nordmarka med sine flotte turmuligheter. På en varm sommerdag er også den nye Nedre Foss park et solid førstevalg, sammen med Kubaparken, Birkelunden og Grünerhagen. Ønsker du å ta deg et forfriskende bad sykler du enkelt ned til Sjøbadet ytterst på Sørenga. Sjøbadet har blitt en populær badeplass under sommerhalvåret. Alt av servicetilbud rett rundt hjørnet: Gode muligheter for spennende dagligvarehandel med unike grønnsaksbutikker, bakeri og dagligvare i nærområdet. Det er flere dagligvarehandler like i nærheten, Kiwi i Markveien, Schous Dagligvare ved Schous plass og Bunnpris i Thorvald Meyers gate. Ellers finner du apotek, kiosk, kino, blomsterhandel, møbelbutikk og andre spennende servicetilbud kun en liten spasertur unna.

    Adkomst
    Det vil bli satt opp AKTIV visningsskilt under visning.

    Bebyggelse
    Området består hovedsakelig av blokkbebyggelse

    Barnehage/skole/fritid
    Du har mange flotte skoler og barnehager i nærheten. - Hausmannsgate barnehage (1-5 år) 2 min - Kia barnehage (0-5 år) 4 min - Nedregate barnehage (1-5 år) 7 min - Møllergata skole (1-7 kl.) 2 min - St Sunniva skole (1-10 kl.) 9 min - Vahl skole (1-7 kl.) 16 min - Sofienberg skole (8-10 kl.) 19 min - Kristelig gymnasium (8-10 kl.) 25 min - Elvebakken videregående skole 4 min - Heltberg gymnas 8 min Treningssenter: - Sats Schous Plass (800 m) - Haralds gym (500 m ) - EVO Gründerløkka (800 m) - Fresh fitness St.Hanshaugen (1 km)

    Skolekrets
    Osterhaus gate 16C sogner til Møllergata Skole

    Offentlig kommunikasjon
    Buss: Jakob kirke (Linje 34, 54) 2 minutter gangavstand Trikk: Nybrua i Storgata (Linje 11,12,17,18) 8 minutter gangavstand T-bane: Jernbanetorget (Linje 1,2,3,4,5) 11 minutter gangavstand Tog: Oslo S (Totalt 24 ulike linjer) 14 minutter gangavstand

    Byggemåte
    Bygget er oppført med bærende konstruksjoner i betong. Fasaden er pusset og malt. Taket er flatt og tekket med sveiset banebelegg (takpapp/PVC-membran). Vinduene består av 2-lags isolerglass i trerammer. Inngangsdøren er brannsertifisert (B 30) og lydklassifisert (40 dB). Balkongdøren har glassfelt. Balkongen er laget i betong, med rekkverk i betong og platekonstruksjon. Boligen har etasjeskiller i betong.

    Sammendrag selgers egenerklæring
    Har du kjennskap til eiendommen? Svar: Ja Når kjøpte du boligen? År: 2021 Hvor lenge har du eid boligen? Antall år: 3 Antall måneder: 2 Har du bodd i boligen siste 12 måneder? Svar: Ja

    Innhold
    Hvordan er parkeringsmulighetene? Gode muligheter for parkering. Man kan leie faste parkeringsplasser av naboer eller benytte seg av gjesteparkeringen i garasjen ved enkelttilfeller. Gode mulighet for gateparkering også ved siden av bygget Når kjøpte dere eiendommen? Vi overtok leiligheten i 2021 Hva var avgjørende for valget deres? Beliggenheten var avgjørende. Leiligheten ligger sentralt til med kort vei til både Torggata, Oslo S og Karl Johan. Du har butikker, restauranter, kafeer og kollektivtransport i nærheten, noe som gjør hverdagen veldig praktisk. Leiligheten ligger også i et område med et mangfoldig kulturtilbud, hvor det alltid skjer noe, enten det er konserter, utstillinger eller andre arrangementer. I tillegg er det flere parker i nærheten, som Kubaparken og Botanisk hage, som gir fine muligheter for rekreasjon og rolige turer. Til tross for den sentrale plasseringen, er leiligheten i et rolig og hyggelig bygg med et godt nabomiljø fra barnefamilier, eldre par og unge studenter. Det er effektiv planløsning med god plass i begge av soverommene og en komfortabel stue. Med oppussing i 2021 er også leiligheten moderne. Hvorfor skal dere flytte? Vi skal flytte på grunn av behov for større plass. Familien vår har vokst, og vi trenger et ekstra soverom. Hva har dere likt spesielt godt med boligen og kommer til å savne mest? Vi har likt veldig godt den sentrale beliggenheten og den åpne plansløsningen som gjør at det føles romslig. Vi kommer til å savne nærheten til alt som skjer i byen, og ikke minst det rolige miljøet i leilighetskomplekset. Hva har dere likt best med området? Området er perfekt for dem som liker å ha nærhet til både kultur og uteliv. Det er mange kaféer, restauranter og butikker rett i nærheten. Vi har også likt nærheten til parker som Kubaparken og Akerselva hvor man kan slappe og gå søndagsturer Er det noe dere ikke er fornøyd med? Vinter - vår - sommer og høst. Hvordan er de ulike årstidene i boligen og området? Om vinteren er leiligheten lun og koselig, med god isolasjon som holder leiligheten varm under kalde kvelder. Det blir alltid gjennomført måking og strø av grus i fellesområder av sameiet. Våren og sommeren er fantastisk. Med godt selskap har man mulighet for å nyte en drikke på mange av de ulike serveringstedene i området. Ellers kan man velge å nyte sommerkveldene på takterassen. Temperaturen i leiligheten holder seg behagelig, og det er fint å kunne åpne balkongviduene for å slippe inn frisk luft. Området rundt våkner virkelig til liv om våren og sommeren, med nærhet til parker, kafeer og restauranter, noe som gjør det ekstra hyggelig å bo her i de varme månedene. Om høsten er det fint å ha nærheten til parker, som skifter farger og gir en følelse av ro midt i byen. Til slutt - beskriv boligen med tre ord! Sentralt, moderne, koselig.

    Standard
    Entré: Fin entré med hengeplass til ytterklær og dørcalling på vegg ved inngangsdør. Malt himling, malte vegger og parkett på gulv. Himling og vegger malt i 2021 og nytt gulv fra samme år. Stue: Romslig stue med store vindusflater som gir mye lys og en god romfølelse. Plass til sofagruppe og spiseplass. Uttak til kabel-tv og utgang til balkong. Malt himling, malte vegger og parkett på gulv. Himling og vegger malt i 2021 og nytt gulv fra samme år. Stuen varmes opp gjennom radiatorer tilknyttet sentralt fyringsanlegg. Kjøkken: Moderne, nytt og stilren kjøkkeninnredning fra 2021.Kjøkkenet har en mørk innredning med over- og underskap, laminat benkeplate, samt fliser mellom over- og underskap. Det er belysning under overskapene. Kjøkkenet er utstyrt med integrerte hvitevarer som komfyr, plate topp, oppvaskmaskin og kjøleskap. Oppvaskkum med ettgreps blandebatteri. Malt himling, malte vegger og parkett på gulv. Himling og vegger malt i 2021 og nytt gulv fra samme år. Malt himling, malte vegger og parkett på gulv. Himling og vegger malt i 2021 og nytt gulv fra samme år. Bad: Lekkert flislagt bad med servantskap med heldekkende servant og ettgreps blandebatteri. Speilskap med integrert belysning. Dusjhjørnet har glassdører. Det er opplegg for vaskemaskin, samt gulvstående toalett. Fliser på himling, vegger og gulv. Bad varmes opp gjennom varme i gulv. Soverom I: Fint soverom med plass til dobbeltseng og tilhørende møblement. Plass til svært garderobeskap og oppebevaringsmuligheter. Svært vindu som slipper in mye lys. Hyggelig utsyn mot bakgård fra soverommet. Malt himling, malte vegger og parkett på gulv. Himling og vegger malt i 2021 og nytt gulv fra samme år. Soverom varmes opp gjennom radiatorer tilknyttet sentralt fyringsanlegg. Soverom II: Fint soverom med plass til seng og tilhørende møblement. Plass til svært garderobeskap og oppebevaringsmuligheter. Svært vindu som slipper in mye lys. Malt himling, malte vegger og parkett på gulv. Himling og vegger malt i 2021 og nytt gulv fra samme år. Soverom varmes opp gjennom radiatorer tilknyttet sentralt fyringsanlegg. Balkong: Fin balkong på ca 2m2 med ettermiddagssol og hyggelig utsyn. Innglasset balkong i betong med rekkverk i betong og platekonstruksjon. Gulvet har løs platting i tre. Sveiset membran på gulvet under plattingen. Avrenning fra balkongen gjennom åpning i balkongen. Ventilasjon: Boligen har tilluftsventiler i ytterveggen, samt mekanisk avtrekk på kjøkkenet og badet. Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en eierskifterapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og TG 3 : Følgende TG2 er gjengitt fra tilstandsrapporten: 1.1.2 Bad Overflate gulv - Det er ikke påvist riss og sprekker. - Det er påvist sprekker i fuger, se under. - Det er ikke påvist bom (hulrom) under fliser. - Det er påvist spor etter råteskade, muggvekst eller skadedyr. Se under. - Det er påvist tilfredsstillende fall til sluket. - Terskel er vurdert som tilfredsstillende. - Det er ikke påvist knirk i gulvet. - Det er påvist flekker eller andre skader. Se under. Beskrivelse av vurdert bygningsdel: Flislagt gulv med varmekabler. Fallet på gulvet ble kontrollert med laser, og det ble registrert tilfredsstillende fall mot sluk. Overflatene ble ellers visuelt inspisert, og det ble gjennomført en enkel funksjonstest av overflatene. Merknader: Det er registrert riss og sprekker i flisfugene. Det er også registrert svertesopp i både mørtelfuger og silikonfuger. Enkelte steder mangler mørtelfuger. Slike riss og sprekker kan indikere mulige bakenforliggende fuktskader, og det anbefales at konstruksjonen observeres jevnlig for å vurdere eventuell utvikling. Normal tid for utskifting av keramiske fliser er 10 ? 30 år. Overflatene må utbedres eller skiftes. TG2 er vurdert basert på de registrerte forholdene og badets alder 1.1.3 Bad Membran, tettesjiktet og sluk Membranen er fra 2003 - Det er ikke påvist avvik i forhold til sluk, rørgjennomføringer, mansjetter eller klemring. - Det er muligheter for å rengjøre sluk. - Arbeidet vurderes som fagmessig utført. - Det er ikke boret hull i tilstøtende rom eller fra undersiden. Se under. - Det er fuktkontrollert med egnet fuktmåleverktøy. Se under. Beskrivelse av vurdert bygningsdel: Sluk: Plastsluk med klemmring. Membran: Ukjent matreiale og utførelse på membran. Merknader: Membranen ligger skjult i konstruksjonen og kan ikke undersøkes uten å foreta destruktive inngrep, som å fjerne fliser. Det er viktig å merke seg at membranen har en naturlig slitasje over tid og en begrenset forventet levetid. Det ble ikke foretatt hulltaking i tilstøtende vegg i våtsonen, da tilkomsten var begrenset på grunn av kjøkkeninnredningen. Hulltaking er en inspeksjonsmetode hvor det bores et hull på 73 mm fra tilstøtende rom for å undersøke eventuelle fuktproblemer eller skader. Det ble gjennomført en fuktkontroll med fuktindikator, som viste utslag for fukt. Slike overflatemålinger er imidlertid ikke alltid presise, da badet er i daglig bruk. Hulltaking vil generelt gi en mer nøyaktig fuktanalyse. Det anbefales å installere et tett dusjkabinett for å redusere risikoen for fremtidige fuktskader. TG2 vurderes fordi det ikke foreligger dokumentasjon på membranløsningen, og den forventede levetiden for membranen nærmer seg slutten. TG2 vurderes fordi det ikke foreligger dokumentasjon på membranløsningen, og den forventede levetiden for membranen nærmer seg slutten. 2.1 Kjøkken Vanninstallasjonen er fra 2003 - Det er ikke påvist knirk, skader eller fuktskjolder på gulvet. - Det er ikke påvist fukt ved kjøleskap, vaskemaskin, varmtvannsbereder eller andre vanninstallasjoner. - Det er ikke påvist avvik i forhold til trykk i vannkran. - Det er ikke påvist avvik i forhold til avrenning fra avløp. Innredning kjøkken: Kjøkkenet har en mørk innredning med over- og underskap, laminat benkeplate, samt fliser mellom over- og underskap. Det er belysning under overskapene, styrt med bryter. Oppvaskkum med ettgreps blandebatteri. Kjøkkenet er utstyrt med integrerte hvitevarer som komfyr, platetopp, oppvaskmaskin og kjøleskap. Det er ventilasjonshette over komfyren med avtrekk som fører luften ut av leiligheten. Det er ikke montert automatisk lekkasjestopper eller komfyrvakt på kjøkkenet. Selv om dette ikke var et krav ved oppføringen, anbefales det å ettermontere disse for økt sikkerhet. Merknader: Det er registrert sprekker i fugene over kjøkkenbenken. Vanntrykket i vasken er høyt, noe som førte til sprut over oppvaskkummen da det ble testet av takstmann. TG2 vurderes på grunn av sprekker i mørtelfugene over kjøkkenbenken. 3.1 Andre rom Andre rom: (gulv, vegger, himling og dører) Gulv: Parkett i alle rom. Vegger: Malte slette flater. Himling: Malte betong elementer. Dører: Hvite dører med 3 speil. Øvrige rom fremstår i normalt god stand, uten tegn til vesentlige skader eller mangler. Det ble ikke avdekket feil eller avvik som krever strakstiltak utover normalt vedlikehold. Det er vanlig å finne mindre hull i overflater etter bilder, hyller, og lignende, samt misfarging eller skjolder der møbler, bilder og hyller har vært plassert. På gulvene kan det også være slitasje, misfarging, riper og merker der møbler har stått. Dette er normalt i en fraflyttet boenhet, og slike mindre avvik regnes som en del av normal bruksslitasje. Merknader: Det er registrert at døren inn til badet og døren inn til soverommet fra entréen subber, og disse må justeres. I tillegg er det noe slitasje og avskalling på døren inn til badet, spesielt på undersiden av døren. Det er også registrert enkelte sår og hakk på listverk og vegger. TG2 vurderes fordi innerdørene er skjeve og går i karmen 5.1 Balkonger, verandaer og lignende Beskrivelse av vurdert bygningsdel: Innglasset balkong i betong med rekkverk i betong og platekonstruksjon. Gulvet har løs platting i tre. Sveiset membran på gulvet under plattingen. Membranen er ikke tilgjengelig for inspeksjon. Avrenning fra balkongen gjennom åpning i balkongen. Høyde på rekkverk er ca. 90 cm. med dagens gulv. Balkongen er på ca. 2 m². Merknader: Det er registrert avskalling av puss på veggen. TG2 vurderes da rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på tettesjikt/membran. 6.1 WC og innvendige vann- og avløpsrør - Innvendige vann og avløpsrør er fra 2003 - Hovedstoppekranen er lokalisert og funksjonstestet. - Vannrør: Anlegget er skjult og uten dokumentasjon, men kan likevel fungere greit. - Materiale og sammenkoblingspunkter vurderes som tilfredsstillende. - Avløp: Anlegget er skjult og uten dokumentasjon, men kan likevel fungere greit. - Det er ingen WC med innebygget sisterner. Rør: Vannførende rør i plast (rør-i-rør-opplegg). Rørstokk er lokalisert i himling på badet. Øvrige rørføringer er felles for bygningen og ikke inspisert/vurdert. Rørføringer og rørenes tilstand kan være vanskelig å gi en fullstendig vurdering av, da disse for det meste ligger skjult i boligens vegger og konstruksjoner eller er innkasset. Undertegnede har ikke fullt ut vurdert bereder og røranlegget for varmtvann, da dette krever spesielt utstyr og kompetanse. Alder, fortetting og brudd kan være risikomomenter i ethvert anlegg. Tegn til dette ble ikke observert på befaringsdagen. Interne og synlige avløpsrør er i plast. Øvrige avløpsrør er felles for bygningen og ikke inspisert/vurdert. Det påpekes at felles rørføringer kan være av annet materiale og dermed ha en annen tilstand enn interne rørføringer. Tilstandsgrad er satt ut fra vurdering av de bygningsdelene som var tilgjengelige og mulige å bedømme ut fra en visuell befaring. Det er stoppekraner i inspeksjonsluken på badet som ble funksjonstestet, men takstmann klarte ikke å stenge vannet helt. Det anbefales å kontakte en rørlegger for ytterligere inspeksjon og reparasjon av stoppekranene. TG2 vurderes fordi stoppekranene ikke fungerer som de skal. I tillegg er det manglende tettemuffer på rør-i-rør-systemet i kjøkkenskapet. 6.3 Ventilasjon - Boligen har naturlig ventilasjon. - Boligen har mekanisk ventilasjon. Boligen har tilluftsventiler i ytterveggen, samt mekanisk avtrekk på kjøkkenet og badet. Merknader: Det mangler tilluftsventil på soverommet ved stuen. TG2 vurderes på grunn av manglende tilluft til det ene soverommet Forhold som har fått TG 3 : 1.1.1 Bad Overflate vegger og himling - Det er påvist riss og sprekker, se under. - Det er påvist sprekker i fuger, se under. - Det er ikke påvist bom (hulrom) under fliser. - Det er ventiler som kan åpnes. Beskrivelse av vurdert bygningsdel: Badet er fra 2003. Tekniske forskrifter i perioden 1997-2010 er lagt til grunn. Veggeene er flislagt og taket har slett malt flate. Innredning bad: Servantskap med heldekkende servant og ettgreps blandebatteri. Speilskap med integrert belysning. Dusjhjørnet har glassdører. Det er opplegg for vaskemaskin, samt gulvstående toalett. Mekanisk avtrekk styrt av bryter. Merknader: Det er registrert riss og sprekker i flisfugene. Det er også påvist svertesopp i både mørtelfuger og silikonfuger. Enkelte steder mangler mørtelfuger, og flere fliser er sprukket. Silikonfugen i overgangen mellom vegg og gulv er løsnet og mangler på enkelte steder. Slike riss og sprekker kan indikere mulige bakenforliggende fuktskader, og det anbefales at konstruksjonen observeres jevnlig for å vurdere eventuell utvikling. Oppgraderinger av overflatene må påregnes. Normal tid for utskifting av keramiske fliser er 10 ? 30 år. TG3 er vurdert basert på de registrerte forholdene og badets alder. Takstmannens prisvurdering ved utskiftning antas mellom Kr. 25.000. - og 50.000 Elektrisk anlegg og samsvarserklæring: - Når det gjelder resultater fra det lokale el-tilsynet: Se eventuelt eiers egenerklæringsskjema. - Det elektriske anlegget ble installert i 2003 - I følge eier/oppdragsgiver har det ikke vært brann, branntilløp eller varmgang i anlegget. Se eventuelt - egenerklæringsskjema fra selger. - I følge eier/oppdragsgiver løses ikke sikringene ut ofte. Se eventuelt egenerklæringsskjema fra selger. - I følge eier/oppdragsgiver finnes det kursfortegnelse. - I følge eier/oppdragsgiver er antallet sikringer i samsvar med kursfortegnelse. - Det er ikke fremlagt samsvarserklæring. El-anlegget: Sikringsskapet er plassert i entréen og har automatsikringer, samt en kursfortegnelse. Innvendig har boligen skjulte rørføringer. Undertegnede takstmann har ikke den nødvendige fag- eller spesialkompetansen til å utføre en full kontroll av elektriske anlegg og installasjoner. Det kreves spesifikk kompetanse for å kontrollere elektriske anlegg, og det anbefales generelt at en autorisert elektroinstallatør eller kontrollør gjennomfører en grundig kontroll av hele det elektriske anlegget. Vurderingen av det elektriske anlegget er basert på visuell inspeksjon, opplysninger fra eier, eventuell medfølgende dokumentasjon, samt bruk av en standard sjekkliste. Det må imidlertid bemerkes at dette innebærer mer begrensede undersøkelser sammenlignet med en godkjent elkontroll. Branntekniske forhold: Alle boliger skal ha enten et brannalarmanlegg eller røykvarslere. Minimumskravet er minst én røykvarsler i hver etasje i boligen. I tillegg skal alle boliger ha slokkeutstyr, som en husbrannslange eller et brannslukningsapparat. Brannslukningsapparatet må ha en kapasitet på minst 6 kg og en effektivitetsklasse på minst 21 A for skumapparater. Hvis det brukes brannslange, må denne være tilkoblet en fast vannforsyning, og det anbefales å bruke en kuleventil (type kran). Det gis ingen tilstandsgrad for det elektriske anlegget.

    Innbo og løsøre
    INNBO Kjøper må selv tegne innboforsikring. LØSØRE Medfølger Handelen: - Hattehylle i gang vil medfølger Medfølger ikke handelen: -Gardiner medfølger ikke Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

    Hvitevarer
    Medfølger handelen: -Kjøkkeninnredning -Vaskemaskin på badet følger med ved behov. Medfølger ikke handelen: Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse. 

    Moderninseringer og påkostninger
    I 2021 fikk leiligheten en omfattende oppussing. Det ble installert nytt kjøkken med integrerte hvitevarer, det ble lagt nytt parkett på gulv, i tillegg ble vegger og himling ble malt på nytt. På badet ble det installert ny dusj, sink og oppbevaring. Det har også blitt installert nye dører innad i leiligheten. Selger finner dessverre ingen dokumentasjon fra installasjonen av kjøkkenet.

    TV/Internett/bredbånd
    Proximo er selskapets internettleverandør. Internett er inkludert i felleskostnadene.

    Parkering
    Det medfølger ikke parkeringsplass til denne leiligheten. Gateparkering etter områdets gjeldende bestemmelser. Det er beboerparkering i området. Den årlige prisen for å parkere i sonen, etter søknad hos kommunen, er kr 5700,- for bensinbil, dieselbil, hybridbil og ladbar hybridbil, og kr 1920,- for elbil (helelsektrisk).

    Radonmåling
    Det foreligger ikke informasjon om eventuelle radontiltak. I følge radonkart over området er området vurdert med moderat til lav forekomst av radon. (http://geo.ngu.no/kart/radon/).

    Prisantydning inkl. omkostninger
    Salgsoppdrag 5 500 000 (Prisantydning) -------------------------------------------------------- 50 784 (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 5 550 784 (Pris inkl. fellesgjeld) -------------------------------------------------------- Omkostninger 138 750 (Dokumentavgift) 240 (Panteattest kjøper) 500 (Tinglysningsgebyr pantedokument) 500 (Tinglysningsgebyr skjøte) 10 400 (Boligkjøperforsikring ? fem års varighet (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Help Pluss - ett års varighet (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 139 990 (Omkostninger totalt) 150 390 (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 153 190 (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- 5 690 774 (Totalpris. inkl. omkostninger) 5 701 174 (Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet)) 5 703 974 (Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss)) -------------------------------------------------------- Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

  • Oppvarming
    Sentralfyring via radiatorer samt varme i gulv på bad

    Info strømforbruk
    Selger opplyser om at totalt strømforbruk i 2023 var 1096 kWh. Merk at dette vil variere med antall personer i husstanden og forbruk.

    Energiklasse
    F

    Info energiklasse
    Energikarakteren angir hvor energieffektiv boligen er, inkludert oppvarmingsanlegget. Energikarakteren er beregnet ut fra den typiske energibruken for boligtypen. Beregningene er gjort ut fra normal bruk ved et gjennomsnittlig klima. Det er boligens energimessige standard og ikke bruken som bestemmer energikarakteren. A betyr at boligen er energieffektiv, mens G betyr at boligen er lite energieffektiv. En bolig bygget etter byggeforskriftene vedtatt i 2010 vil normalt få C.

  • Info kommunale avgifter
    Kommunale avgifter er inkludert i felleskostnadene.

    Info om eiendomsskatt
    Pr. dags dato 23.09.2024 er det ikke eiendomsskatt på denne eiendom.

    Formuesverdi primær
    1316581

    Formuesverdi primær år
    2022

    Formuesverdi sekundær
    5003007

    Formuesverdi sekundær år
    2022

    Info formuesverdi
    De beregnede boligverdiene beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Beregningene baserer seg på en modell ut fra størrelsen på bolig, boligtype, boligprisene i området for denne boligtypen, boligens alder og geografisk plassering. Formuesverdi beregnes ut fra hvordan type bolig det er snakk om: primærboliger (boligen du selv bor i): Formuesverdien settes til 25 prosent av beregnet markedsverdi for boliger med markedsverdi under 10 millioner kroner primærboliger med markedsverdi over 10 millioner kroner: Opp til 10 milloner kroner verdsettes til 25 prosent av beregnet markedsverdi. Det over 10 millioner verdsettes til 50 prosent av beregnet markedsverdi i 2022 og til 70 prosent av markedsverdi i 2023. sekundærboliger (utleieboliger mv): Formuesverdien settes til 100 prosent av beregnet markedsverdi i 2023 (95 prosent i 2022).Se skatteetaten for mer informasjon: https://www.skatteetaten.no/person/skatt/hjelp-til-riktig-skatt/bolig-og-eiendeler/bolig-eiendom-tomt/formuesverdi/

    Andre utgifter
    -Strøm -Innbo -TV

    Sameiebrøk
    64/7149

    Felleskostnader pr. mnd
    4249

    Felleskostnader inkluderer
    Vedlikeholdsfond 229,00 Felleskostnader 2 982,00 Brensel/fjernvarme 948,00 Internett 90,00 Felleskostnadene inkluderer: Drift og vedlikehold, felles forsikring, kommunale avgifter, forretningsførsel, internett, varmtvann og oppvarming (radiator) mm.

    Andel fellesgjeld
    50784

    Andel fellesgjeld år
    2024

    Andel fellesgjeld per dato
    2024-09-23T22:00:00Z

    Andel fellesformue
    8421

    Andel fellesformue per dato
    2023-12-30T23:00:00Z

    Om sameiet
    Sameiet består av 102 seksjoner. Centrum Boligsameie er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 986174990, og ligger i bydel St. Hanshaugen i Oslo kommune. Styrets arbeid: HMS, brannvern og sikkerhet: - Branninstruks er gjort tilgjengelig i alle oppganger og på sameiets informasjons- og kommunikasjonssystem, Vibbo. Det er viktig at alle beboere setter seg godt inn i disse. Årlig sendes det ut informasjon angående brannvern og seksjonseiers samt beboers plikter ift. å sikre at deteksjons- og slukkeutstyr er på plass og vedlikeholdt - Branninstruks på norsk og engelsk er lagt i alle beboeres postkasser. - Styret har rutiner ved brannalarm. Det gjennomføres årlig test av brannsystemet. Styret følger opp feilmeldinger fra felles brannvarslingssystem. Kommunikasjonsfeil mellom kontrollpaneler er utbedret av Honeywell, samt oppdatering av software. - Lufttrykket klarte dermed ikke å balansere seg og ved bruk stod viftene på fullt trykk. Dette medførte at ytterdørene i oppgangene ble tunge og åpne ved brannalarm. Det er to slanger per vifterom; en til friluft og en til oppgangen. Et arbeid ble gjennomført for å dra nye slanger, skifte frekvensomformere og justere viftene. Via koordinering mellom Honeywell og L S Solland ble dørene testet og trykket justert. - Styret har fulgt opp forbedringsområder fra el-kontrollen. Belysning (armaturer, lyskilder og ledninger) er skiftet i alle oppganger. Arbeid ble utført av elektriker O?Stabell etter gjennomføring av konkurranse. - Styret arbeider med innhenting av ytterligere tilbud for utskiftning av blant annet armaturer og lyskilder i fellesområder, garasje og uteplasser, da utskiftning av elektrisk anlegg vil tas etter prioritet - Det arbeides med utbedring av kameraovervåking i sameiet som preventivt tiltak for innbrudd. I begynnelsen av 2024 har styret arbeidet med å innhente og vurdere kostnad og nytte av vaktholdtjenester, samt hvilke teknologiske muligheter (som sensorer etc.) som kunne være aktuelt, og inngikk i mai en avtale med GSS for nattlig vaktrunde. Muligheter knyttet til alarmering gjennom videoovervåkning vurderes som ytterligere tiltak Vedlikehold: Styret følger en vedlikeholdsplan, fornyet i 2019, og igjen i 2023. Gjeldende vedlikeholdsplan løper nå for perioden 2023 til 2026. Ny garasjeport ble levert i mai 2023. Utskiftning av lysarmaturer og overgang til ledbelysning i oppganger ble ferdigstilt i januar 2024. Prioritert vedlikehold i 2024 er utskiftning av markterrasser, videre utbedring av (råtne terrassebord) takterrassene (D- og G-oppgangen), samt dekke og rekkverk på sykkelskurtaket. Det hentes inn tilbud våren 2024 for markterrasser, mens takterrasser planlegges utbedret over dugnad. Som nevnt er videre elektroarbeid en prioritet. Ytterligere utskiftning av mekaniske slitasjedeler på heis vil også prioriteres i 2024. Vi ser et økende behov for å sette av midler til fremtidig heis-vedlikehold Heiskontrollen AS gjennomfører årlig kontroll av heisene. Viken AS, som er vår heisserviceleverandør, gjennomfører kontroll hvert kvartal. Slitasjedeler (buffere) ble skiftet som følge av utløpt levetid. Det er også informert til styret om at heisene (7 stykker) har behov for utskiftninger av ytterligere slitasjedeler (ruller, styrehus, magneter etc.) og elektrisk modernisering. Styret har derfor økt vedlikeholdsfondet vesentlig (tilsvarende kr 210 000,- årlig) samt innarbeidet en stegvis plan for utskiftning og modernisering av heisene, hvor en til to heiser vil moderniseres i 2025. Økonomi og felleskostnader: Fasadearbeidet i 2020/21 ble finansiert ved låneopptak, totalt kr. 6 MNOK, som per april 2024 er på ca. 5,7 MNOK (mot ca. 5,8 MNOK i mars 2023). Husleien består av postene brensel/fjernvarme, internett, garasjeleie, vedlikeholdsfond og felleskostnader. Felleskostnader ble økt med 9% fra 01.01.24. Dette inkluderte økning av vedlikeholdsfondet med kr 210 000,- årlig, for å dekke økt vedlikeholdsbehov til heis, fra totalt kr. 79 000,-. Felleskostnadene ble også økt med 6 % fra 01.07.2023. Økningene skyldes i hovedsak økning i realpriser, rentekostnader og økning i kommunale avgifter (vann- og avløpsavgiften øker med ca. 21% og renovasjonsavgiften med ca. 7%). Nominelle renter er 7,38 % per april 2024. Reseksjonering av parkeringsplasser: På årsmøtet i 2019 ble det vedtatt at hver av de 54 parkeringsplassene i sameiets parkeringsanlegg skulle seksjoneres som tilleggsdel til den seksjon som i dag disponerer parkeringsplassen Gjesteparkering Styret har iverksatt en ordning for gjesteparkering for sameiets beboere. Mer informasjon om ordningen finnes på Vibbo. Hagedugnad, bortkjøring av skrot og opprydning i sykkelskur: Det ble gjennomført hagedugnad (både vår og høst) som innebar luking i blomsterbed og klipping av busker i bakgård, samt utskiftning av ødelagte terrassebord Det ble bestilt container for opprydning i private boder. Sykler ble merket og sykler hvor strips ikke fjernes innen fristen, vil fjernes fra sameiet. Bruk av søppelrom og gjensatte gjenstander i fellesområder: Grunnet gjentagende forsøpling av fellesarealer har styret vedtatt at kostnader knyttet til arbeidet med å identifisere vedkomne og kjøre bort avfallet, faktureres seksjonseier. Tilgangsstyring: Centrum Boligsameie har elektronisk tilgangs/nøkkelsystemet via Oslo Låsservice (tidligere Nordic Security). I tillegg har sameiet ringeklokke via app (Defigo). Kommunikasjon og informasjon: Sameiets eksterne hjemmeside, http://centrumboligsameie.no., ble fornyet i 2022. Informasjon og kommunikasjon til beboere vil i hovedsak være tilgjengelig på Vibbo, og styret oppfordrer alle til å holde seg oppdatert via https://vibbo.no/centrum. Seksjonseier kan legge til medboere eller leietagere i Vibbo. Dersom man ønsker, kan man bli medlem i sameiets Facebook gruppe, Centrum Boligsameie (lukket gruppe). Oppdatering fra styret pr tlf den 30.09.2024: Markterrasser- Er fikset og satt ut. Takterrassene- Utbedring takterrasse er ikke tatt enda og blir mest sannsynlig ikke gjort før til neste år, med tanke på vinter som snart kommer. Fremtidige vedlikeholdsplaner som vil utgjøre økt fellesgjeld og felleskostnader? I følge styret er det pt (30.09.2024) ikke planlagt noen flere vedlikeholdsplaner annet heis-prosjektet. Generell vedhold må dog påregnes. Større vedlikehold og rehabilitering: 2024 - Belysning (armaturer, lyskilder og ledninger) er skiftet i alle oppganger 2023 ? Ny garasjeport med sidedør, overstykke sidedør og overstykke port. Nødvendig vedlikehold/ utskiftning av driftsdeler til heis 2022 ? Utskiftning av heisalarmer 2021 ? Ny inngangsport/dør. Ny lekeplass. Utvendig maling av vinduskarmer og verandadører (inn mot bakgården samt 6 og 7 etasje mot Osterhaus og Mariboes gate) Maling og sandblåsing av søyler. Oppussing av selskapslokalet (vegger, lister og gulv) 2020 - Fasadeutbedring. Ventilasjonsrens 2019 - Avløpsrens. Ny dørcalling 2018 - Påbegynt utskiftning av lysarmaturer/ overgang til led-belysning 2017 - Nytt nøkkelsystem 2016 - Oljing av felles terrasser og møbler 2011 - 2015 Utvending maling av vinduskarmer

    Lånebetingelser fellesgjeld
    Pr. dags dato 24.09.2024 Bank: Obos-Banken AS Lånenr.: 98207869236 Lånetype: Annuitetslån Rentesats: 7,38% Restsaldo 5 672 879,00 Innfrielsesdato: 30.08.2045 Type rente: Flytende Kapitalkostnad pr måned: kr 349,-

    Forkjøpsrett
    Forkjøpsrett: Nei

    Styregodkjennelse
    Det kreves ikke styrets godkjennelse ved overtakelse.

    Regnskap/budsjett/kostnadsøkninger
    Årets resultat vises i resultatregnskapet som et underskudd på kr 349.561,- og foreslås ført mot udekket tap.. Eventuelt avdrag på langsiktig gjeld (lån) er ikke tatt hensyn til. Det ble nedbetalt avdrag på lån i 2023 med kr 118.620,-. Årsresultatet for 2022 vises kr. 302 456 og foreslås ført mot egenkapital. Eventuelt avdrag på langsiktig gjeld (lån) er ikke tatt hensyn til. Arbeidskapital Arbeidskapitalen vises i balansen ved å trekke kortsiktig gjeld fra omløpsmidler og viser sameiets likviditet. Arbeidskapitalen pr. 31.12.2023 var kr 1.741.147,- Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt av styret/årsmøtet/generalforsamling.

    Sikringsordning fellesgjeld
    Sikringsordning: Nei

    Sameiets forsikringsselskap
    Gjensidige Forsikring

    Vedtekter/husordensregler
    Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i gjeldende vedtekter og husordensregler. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket.

    Beboernes forpliktelser og dugnader
    Se mer info i vedtektene § 5-2

    Dyrehold
    Det er tillatt å holde husdyr som for eksempel katt eller hund, men dette må ikke være til sjenanse for andre beboere.

    Eierskiftegebyr
    6385

  • Tinglyste heftelser og rettigheter
    På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 301/208/510/5: 08.10.1892 - Dokumentnr: 900489 - Erklæring/avtale Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.
    Overført fra: Knr:0301 Gnr:208 Bnr:510
    Gjelder denne registerenheten med flere
    24.09.2024 - Dokumentnr: 1992439 - Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver Rettighetshaver: Grefsen Og Torshov Eiendomsmeglin A
    Org.nr: 884 030 862
    Elektronisk innsendt
    08.05.2003 - Dokumentnr: 27002 - Seksjonering Opprettet seksjoner:
    Snr: 5
    Formål: Bolig
    Sameiebrøk: 64/7084
    Bestemmelser om tilleggsdel, se under servitutter.
    Gjelder seksjon nr. 6,8,10,12,13 og 94.
    21.08.2007 - Dokumentnr: 662079 - Resek/endring formål/brøk/tilleggsdel Endret seksjon:
    Snr: 5
    Formål: Bolig
    Sameiebrøk: 64/7149
    14.09.2022 - Dokumentnr: 1023756 - Reseksjonering Snr: 5
    Formål: Bolig
    Sameiebrøk: 64/7149
    Vederlag: NOK 0
    Omsetningstype: Uoppgitt
    Endring av fellesareal
    Endring av tilleggsdel
    Endring av tegninger


    Ferdigattest/brukstillatelse
    Det foreligger ferdigattest på oppføring av boligblokk med garasje i kjeller fra 21.12.2017.

    Vei, vann og avløp
    Vei: Offentlig Vann/avløp: Privat stikkledning til offentlig nett

    Regulerings- og arealplanner
    Leiligheten ligger i et område regulert til bolig/forretning/ kontor. S-3014 Reguleringsplan for Hausmannskvartalene. Vedtatt av bystyret 16.11.1988. Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262(Kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn). Kommunedelplan for torg og møteplasser (KDP-17), vedtatt 22.04.2009. Kommunedelplan for torg og møteplasser ble vedtatt i Oslo bystyre den 24.04.2009. Planen består av mål, plankart (i fire deler: for indre Oslo, og ytre by vest, øst og syd), bestemmelser og retningslinjer Pågående byggesaker: Saksnummer 202307670 - Byggesak: Osterhaus' gate 13 - Etablering av frittstående ventilasjonsaggregat i bakgården - Tillatelse gitt - Siste dokument i saken datert 25.07.23. Saksnummer 202306812 - Byggesak: Torggata 27 - Etablering av to takarker og riving av takterrasse - Igangsettingstillatelse gitt - Siste dokument i saken datert 24.05.2024 Saksnummer 202458071 - Byggesak: Torggata 27 - Gjenoppbygging av brannskillevegg og trapperom etter brann - Tillatelse gitt - Siste dokument i saken datert 22.07.2024 Saksnummer 202460073 - Byggesak: Torggata 27 - Gjenoppbygging av leilighet etter brann - Mottatt søknad - Siste dokument i saken datert 20.09.2024 Saksnummer 202007097 - Byggesak: Torggata 29 - Oppføring av fasadeskilt - Tillatelse gitt - Siste dokument i saken datert 14.06.2022 Saksnummer 202010602 - Byggesak: Torggata 29 - Fasadeskilt om folieringen - D-San - Tillatelse gitt - Siste dokument i saken datert 16.08.2022 Saksnummer 201311969 - Byggesak: Torggata 30 - Flytting av dør til kafélokale i 1.etasje - endret tillatelse gitt - Siste dokument i saken datert 07.08.2024 Saksnummer 201811554 - Byggesak: Torggata 34 - Installasjon av brannalarmanlegg - Venter på tilleggsdokumentasjon - Sist dokument i saken datert 26.06.2024 Saksnummer 202452084 - Byggesak: Mariboes gate 13 - Endring av brannskille - Tillatelse gitt - Sist dokument i saken datert 20.03.2024 Saksnummer 202456759 - Byggesak: Mariboes gate 14 E - Bruksendring og etablering av tempel og forsamlingslokale i næringslokale - Tillatelse gitt - Sist dokument i saken datert 08.09.2024 Saksnummer 202307761 - Byggesak: Mariboes gate 14 - bruksendring til kontor og kontaktkafé - Søknad avslått - Siste dokument i saken datert 17.09.2024 Saksnummer 202455366 - Byggesak: Brenneriveien - Oppgradering av gate - Venter på tilleggsdokumentasjon - Siste dokument i saken datert 30.08.2024 Saksnummer 201207110 - Byggesak: Storgata - Thorvald Meyers gate - Pensearrangement - Tillatelse gitt - Siste dokument i saken datert 30.08.2024 Pågående plansaker: Saksnummer 202209792 - Plansak: Markveien - Gateopprustning - Dialogfase - Siste dokument i saken datert 15.08.2024 For mer info om regulering-/arealplaner se Oslo kommune Saksinnsyn: https://od2.pbe.oslo.kommune.no/kart/?mode=saksinnsyn

    Adgang til utleie
    Utleie er tillatt. I hht vedtektene skal styret skriftlig underrettes ved utleie av seksjon. Et gebyr kr. 500,- tilkommer. Gebyret favner styrets administrative kostnader, samt postkasseskilt, ringetablå, oppdatering av lister m.m.

  • Lovanvendelse
    Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

    Budgivning
    Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

    Omk. Kjøper beskrivelse
    Salgsoppdrag 5 500 000 (Prisantydning) -------------------------------------------------------- 50 784 (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 5 550 784 (Pris inkl. fellesgjeld) -------------------------------------------------------- Omkostninger 138 750 (Dokumentavgift) 240 (Panteattest kjøper) 500 (Tinglysningsgebyr pantedokument) 500 (Tinglysningsgebyr skjøte) 10 400 (Boligkjøperforsikring ? fem års varighet (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Help Pluss - ett års varighet (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 139 990 (Omkostninger totalt) 150 390 (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 153 190 (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- 5 690 774 (Totalpris. inkl. omkostninger) 5 701 174 (Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet)) 5 703 974 (Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss)) -------------------------------------------------------- Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

    Omk. kjøper beløp
    139990

    Betalingsbetingelser
    Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon. Det forutsettes av skjøtet tinglyses på ny eier, med mindre det er tatt andre forbehold i budgivningen. 

    Hvitvaskingsreglene
    Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

    Personopplysningsloven
    Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

    Boligselgerforsikring
    Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

    Boligkjøperforsikring
    Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring, med tillegg av fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring Pluss betales årlig. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at boligkjøperforsikring kun kan tegnes av forbruker. Meglerforetaket mottar kr 4 200/4 600/5 000 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av Boligkjøperforsikring Pluss.

    Meglers vederlag
    Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 0.8% av kjøpesum inkl. f. gjeld for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 15 000 -, oppgjørshonorar kr 7 000,- , visning/overtagelse 2990 pr st, søk eiendomsregister og elektronisk signering kr.1 500,- og garantipremie kr. 350,- .Markedsføringspakke inkl Stor Annonse på Finn og Ukens bolig + Aktiv Treff er satt til kr.19.900,-. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr 40 000,-. Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg

Fredrik Markeland

Eiendomsmeglerfullmektig

Fredrik Markeland

91 24 60 82

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev