aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Velkommen til en lys og lekker 2-roms med populær beliggenhet i Platousgate.

Oslo Platous gate 11B

Lys og lekker fabrikkleilighet med svalgangbalkong. Lave felleskostnader med varmtvann og fiber inkludert!

 • BRA 38 m²
 • 1 soverom
 • OMKOSTNINGER8 932
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER3 898 932
 • EIENDOMSTYPELeilighet
 • EIERFORMBorettslag
 • BYGGEÅR1 899
 • SOVEROM1
 • AREALP-rom 38 m²
 • FELLESKOST./MND2 486
 • TOMT1 221 m²
 • EIERFORM TOMTFellestomt
 • 3 890 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  5 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  480,- (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument)
  480,- (Tinglysingsgebyr BRL-skjøte)
  --------------------------------------------------------
  8 932,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  3 898 932,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Leiligheten fikk nytt 1-stavs gulv i 2020. Det er montert spesialtilpassede plissegardiner på vinduet i stuen.

Platous gate 11B, Oslo

 • Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og 3.

  Følgende har fått tilstandsgrad to:
  Det elektriske anlegget er i hovedsak fra 2003/04. TG-2 er satt med tanke på at det ikke er foretatt kontroll av elektrisk anlegg i leiligheten
  de siste 5 år. Undertegnede har ikke elektrokompetanse, og det elektriske anlegget er derfor ikke faglig vurdert. Det anbefales på generelt grunnlag å rekvirere en el-takstmann/elektriker dersom korrekt tilstand for det elektriske anlegget ønskes.
  Bad: TG-2 er satt med tanke på bompuss under enkelte gulvfliser, sprekk/riss i en gulvflis og enkelte mindre slagskade i gulvfliser. TG-2 er satt med tanke på at servantskap er fuktpåvirket i form av svelling.
  Innerdører: TG-2 er satt med tanke på at baderomsdør er noe fuktpåvirket i form av svelling i nedkant på baderomsside samt 4 skruehull i dørbladet på baderomsside.

  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.
 • Alt du trenger i umiddelbar nærhet!

  Leiligheten ligger rolig til, vendt ut mot Platous gate som er en enveisskjørt sidegate mellom Grønlandsleiret og Schweigaards gate, like ved broen over til Bjørvika. Her bor du med andre ord vegg i vegg med nyutviklede Bjørvika og med badelivet på Sørenga like ved. Området har de seneste årene økt voldsomt i popularitet, og det er mange grunner til det. Her bor du tilbaketrukket fra vei- og biltrafikk samtidig som det er kort vei til alle fasiliteter og servicetilbud. Rett i nærheten av leiligheten finner du flere dagligvarebutikker, kaffebarer, restauranter og populære serveringssteder som for eksempel Oslo Mekaniske Verksted på Teaterplassen - et av byens beste "vannhull". Her kan du møte venner til øl, spille sjakk, feire bursdager eller nyte et glass rødvin foran peisen. Du kan ta med deg forskjellig mat fra de nærliggende takeawayrestaurantene, enten det er sushi, indisk, pizza eller annet. Mange leverer også maten kostnadsfritt. På Teaterplassen er det også lagt opp til utescene for artister o.l. på torget om sommeren, og om vinteren tennes julegranen midt på plassen.

  Dagens første kaffekopp, hyggelige helgefrokoster eller brunsj med venner kan nytes på populære Fuglen coffee roasters, Stockfleths eller kaffebrenneriet i den gamle brannstasjonen i Grønlandsleiret - alle ligger en kort rusletur fra leiligheten.

  Dagligvarehandelen kan gjøres på Rema 1000, Coop extra eller Joker, som alle ligger få skritt unna boligen. På Grønland finner du dessuten det beste utvalget av frukt og grønt i de mange grønsakshandlene som er spredt i gatene, hvor det bugner av frisk og eksotisk frukt og grønt samt spennende krydder og matvarer til rimelige priser.

  Det gode kollektivtilbudet i området gjør at du enkelt kan forflytte deg både rundt i byen og ut av byen enten du skal til Nordmarka for en skitur eller om du skal på ferie. Oslo S, landets største knutepunkt, ligger kun fem minutters gange fra leiligheten. Her finner du T-banen med alle linjer, trikker og busser med ruter over hele byen samt nattuss og flytoget.

  På stadig mer populære Tøyen Torg åpnes også hyppig nye utesteder og spisesteder. Skatten er et av de mest populære stedene her. De har fersk bakst og brød fra sitt eget bakeri 7 dager i uken. På kvelden forvandles stedet til en av Oslos beste cocktailbarer. Ellers kan populære Grådi på toppen av Enerhaugen ved Sørli plass by på en spennende meny som skifter etter råvarer og sesong.

  Nærområdet kan også by på en rekke grønne parker, som for eksempel Botanisk hage, Botsparken og Middelalderparken, som alle er flotte parker som ligger i gangavstand. Middelalderparken skal utvides til dobbel størrelse, og togskinnene skal legges under bakken. Parken skal gjenoppstå slik den fremstod under middelalderen og vil være skille mellom Gamlebyen der Oslo oppstod, og den nye fjordbyen med Sørenga og Bjørvika .

  Med andre ord finnes det mange alternativer som egner seg perfekt for både soling, hyggelige pikniker og trening! Videre er både Ola Narr / Tøyenparken og Ekebergskogen flotte steder med fine løpemuligheter hvor man har flott utsikt utover Oslo og bratte bakker som brukes til aking vinterstid.

  Sørenga har de senere årene blitt en populær badeplass under sommerhalvåret, og ligger kun et par minutter unna med sykkel, eller en 10 minutters spasertur. Både Sørenga og Bjørvika er to store, vellykkede satsningsområder i Oslo, og er en del av årsaken til at Gamle Oslo også øker voldsomt i popularitet. Gamlebyen og Grønland er knyttet til Bjørvika gjennom to nye gangbroer. Den ene gangbroen, Akrobaten, er kåret til Europas peneste gangbro og gir beboerene i bydelen rask og enkel tilgang til sjøen og Oslos "nye hotspot"

  Det har med andre ord de siste årene skjedd store positive endringer i bydelen, og slik vil det også fortsette i årene fremover. Velkommen til et spennende område i rivende utvikling.
 • Det er primært leilighets-/gårdsbebyggelse i området.
 • Se vedlagte kart. Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger.
 • Bygården er oppført med naturstein grunnmur, støpte kjellergulv. Bærekonstruksjon av teglstein med teglstein, samt pusset og malt fasade.
  Etasjeskillere av trebjelkelag med islasjon av stubbloftsleire.
  Saltakkonstruksjon i tre tekket med antatt plater. Taket ble ikke besiktiget på befaringsdag.
  Utvendig fasade fremstår som normalt godt vedlikeholdt mot gate, byggeår tatt i betraktning. Fasaden mot bakgård har behov for
  rehabilitering. Fasaden er rehabilitert/ombygget i 2004.
 • 2. etg
  P-rom: 38 kvm
  BRA: 38 kvm

  Følgende rom inngår i primærareal:
  Entre/VF, bad/wc, stue med åpent kjøkkenløsning, soverom.

  Utover overnevnte areal er det en bod i kjeller på ca 4,0 m2 som disponeres av leiligheten.
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Dørtelefon med åpner.
  Skyvedørsgarderober i entre/VF og soverom.
 • Elektrisk oppvarming.
  Varmekabler i bad fra ca 2004.
 • 1 221,9 kvm.
 • Parkering i gate etter gjeldene bestemmelser. Beboerparkering i området.
 • Offentlig. Kopi av tinglyste avtaler vil bli utlevert ved henvendelse til megler.
 • Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS i henhold til kontrakt.
 • Platousgate 11 Borettslaget består av 35 andelsleiligheter.

  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i borettslagets styre og/eller generalforsamling.
 • Det praktiseres ikke forkjøpsrett i borettslaget.
 • Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.
 • Det fremkommer ikke av borettslagets vedtekter at det foreligger hinder for dyrehold.
 • Gjensidige Forsikring
  Polisenummer: 80651711
 • Formuesverdi som primærbolig kr 794 741,- per 31.12.20
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 2 861 068,- per 31.12.20
 • Totale felleskostnader pr. d.d. kr 2.486,- pr. md.
  Herav:
  Felleskostnader: 2.287,-
  Dugnad: 100,-
  Bredbånd: 99,-

  Borettslagsmodellen innebærer at en andelseier kan bli ansvarlig for felleskostnader andre andelseiere ikke betaler, herunder felleskostnader for usolgte andeler i et prosjekt. Enkelte borettslag er tilknyttet en sikringsordning som reduserer borettslagets risiko for tap på grunn av andelseiernes betalingsmislighold. En avtale om sikringsordning kan sies opp, være tidsbestemt og beløpsmessig avgrenset.
 • Andel fellesgjeld kr 0,- pr. 01.10.22.
  Andel fellesformue kr 0,- pr. 31.12.21.
 • Lånenr: * OBBK01-98207366951
  Type: A
  Restsaldo: 15.840.844,-
  Restløpetid: 31 år 5 md.
  Term pr år: 12
  Avdr.frihet til og med: -
  Type Rente: Flyt
  Rente: 3,40%
 • Borettslaget bekreftes tilknyttet Skadeforsikringsselskapet Borettslagenes Sikringsordning AS. Avtalen er løpende, såfremt premie med forfall 1. februar er betalt.
 • Strøm og felleskostnader.
  Det gjøres oppmerksom på at det kan påløpe eiendomsskatt på boligen.
 • Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.
 • Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (1) nr. 3 har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene.
 • Eiendommen er konsesjonsfri.
 • Det er ikke odel på eiendommen.
 • Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
 • Borettslaget har lovbestemt første prioritets pant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.
 • Kopi av reguleringskart og reguleringsbestemmelser kan sees hos megler.
 • Andelsnr. 2 Orgnr. 987587717 i Oslo kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtakelse etter nærmere avtale med selger.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1,25% av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget samt øvrige utlegg. Dette inkluderer tilrettelegging, markedsføring, prospekt, foto, visning, info offentlige registre og sikkerhetsstillelse. Provisjonsbasert vederlag og øvrige vederlag er sammenlagt på 1,25% av salgssum inkl. fellesgjeld pluss kr 44.610,-. Direkte utlegg 9.830,-. Meglerforetaket har krav på å få dekket alle kostnader foruten provisjon i henhold til oppdragsavtalen dersom avtalen trekkes. Alle beløp er inkl. mva
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Jørgen Braa
Kamilla Jæger

Megler

Kamilla Jæger

97 66 44 73

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev