aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Velkommen til Pontoppidans gate 13 C - Presentert av Nina Friis Stensland v/Aktiv Carl Berner.

BOLIG SOLGT! Visning avlyst. Ring megler på 98 08 41 42 dersom du har spørsmål!

 • BRA 33 m²
 • 1 soverom
 • OMKOSTNINGER118 292
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER3 990 168
 • EIENDOMSTYPELeilighet
 • EIERFORMEierseksjon
 • BYGGEÅR1 916
 • SOVEROM1
 • AREALP-rom 33 m²
 • ANDEL FELLESGJELD71 876
 • FELLESKOST./MND1 984
 • TOMT29 591 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • 3 800 000,- (Prisantydning)
  71 876,- (Andel av fellesgjeld)
  --------------------------------------------------------
  3 871 876,- (Pris inkl. fellesgjeld)

  Omkostninger
  8 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  106 150,- (Dokumentavgift)
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  --------------------------------------------------------
  118 292,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  3 990 168,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Velkommen til Pontoppidans gate 13 C - en lys og sjarmerende 2-roms leilighet med svært attraktiv beliggenhet i River'n på Sagene. Leiligheten har en gjennomtenkt og godt utnyttet planløsning med alt du trenger. Store vinduer mot to himmelretninger sikrer godt med naturlig lys i alle rom, samt gir hyggelig utsyn mot den flotte bebyggelsen og beplantningen i området. Den delvis åpne løsningen mellom stue og kjøkken gir deg muligheten til å sosialisere og kokkelere på samme tid. Den romslige stuen med plass til både sofagruppe og spisebord er et ypperlig oppholdsrom med plass til flere gjester. Alle flater er malt i tidløse, behagelige fargetoner som gjør det enkelt å møblere etter dine egne ønsker og behov. Dette er et hjem du garantert vil trives i! Ta med deg flyttelasset og flytt rett inn!

Leiligheten ligger i et av de mest kjente sameiene på Sagene, nemlig Det Rivertzske Sameiet. På begynnelsen av 1900-tallet ønsket man at folk skulle oppleve "lys, luft og skjønnhet" der de bodde, og arkitekt Kristen Rivertz hadde revolusjonerende ideer om hvordan dette skulle gjøres. Han tegnet opp 15 frittstående bygninger og plasserte de nord-sør for at de skulle få maksimalt med lys og luft mellom gårdene. Denne leiligheten er lett å trives i, og har ideell beliggenhet for deg som vil bo sentralt og ha alt av servicetilbud og offentlig kommunikasjon like i nærheten.
Stuen er lys og luftig med god plass til sofa, bord, TV-benk og et sosialt spisebord.

Pontoppidans gate 13C, Oslo

 • Entré:
  Fra svært hyggelige fellesareal er det enkelt trappeadkomst til leiligheten som ligger i 2. etasje.
  I det du trer over dørstokken forstår du umiddelbart hvilket lyst og innbydende hjem dette er.
  Entréen er lys med plass til yttertøy og sko. Praktisk skoskap og hylleløsninger gjør det en enkelt å gjemme bort sko og henge opp yttertøy. Flislagt gulv og gråmalte vegger gir en hyggelig velkomst.

  Stue:
  Den lyse og sosiale stuen blir fort det rommet du vil tilbringe mest tid i!
  Stuen er lys og luftig med god plass til sofa, bord, TV-benk og et sosialt spisebord.
  Det store vinduet med dype karmer sikrer rikelig med naturlig lys i rommet, så vel som hyggelig utsyn mot de grønne utearealene. Veggene er malt i en tidløs, behagelig gråtone som gjør det enkelt å møblere etter eget ønske og behov. Dette er rommet for avkobling og hvile, så vel som større, sosiale sammenkomster.

  Kjøkken:
  I en åpen løsning fra stuen ligger det stilrene kjøkkenet. Selve innredningen er velholdt med hvite fronter og laminat benkeplate med nedfelt kum. Det er godt med oppbevaringsplass i skuffer og skap som gjør det enkelt å holde orden. Av hvitevarer følger oppvaskmaskin i egen nisje (ny i 2022), stekeovn med platetopp og frittstående kjøle/fryseskap. Det store vinduet på kjøkkenet gir mye lys i rommet. Her kan maten tilberedes samtidig som hyggelig utsyn mot det trivelige nabolaget kan nytes.

  Soverom:
  Soverommet er lyst og innbydende med plass til dobbeltseng. Veggene er malt i en lun gråtone som gir et behagelig rom å oppholde seg i. Langs den ene veggen er det etablert en praktisk skyvedørsgarderobe med speilfronter som maksimerer plassutnyttelsen i rommet. Her kan en god natts søvn nytes, skjermet fra trafikk og støy.

  Bad:
  Badet ble pusset opp i regi av sameiet i 2006.
  Her får du alt du trenger med baderomsinnredning med glatte fronter og heldekkende servant, speilskap med lys over og gulvstående toalett. Det er også opplegg for vaskemaskin av smal type.

  Gulv:
  Parkett i stue, kjøkken og soverom.
  Flislagt entré og baderomsgulv.
  Det er noen løse fuger i entré.

  Vegger:
  Malte glatte veggflater i boligen.
  Flissatte baderomsvegger.

  Tak:
  Glatte, malte himlingsflater.
  Himlingshøyden i stuen er målt til 2,75m.

  Annet:
  Ventilasjon:
  Boligens ventilasjon er tilknyttet sentralt, mekanisk ventilasjonsanlegg.
  Tilluft via veggventiler.
  Avtrekk skjer via ventiler på bad og kjøkken.
  Kjøkkenventilator over stekesone.

  Avløpsrør:
  Interne og synlig avløpsrør i plast.
  Øvrige avløpsrør er felles for bygningen og ikke inspisert/vurdert).

  Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og 3.

  Forhold som har fått TG2:
  Etasjeskille/gulv mot grunn:
  Det antas at etasjeskiller er i trebjelkelag med stubbloftleire som isolasjon.
  Stubbeloft er et undergulv av bord som spenner mellom bjelkene i en etasjeskiller av tre. Stubbeloft er vanligere i eldre trekonstruksjoner og ble tidligere brukt som underlag for isolasjonsfyll som leire eller sand.
  Vurdering av avvik:
  • Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
  Gulvavvik over 10mm i eldre bygninger er relativt normalt, selv om det ikke tilfredsstiller kravene i forskriften.
  Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette.
  Tiltak
  • For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak.

  Sluk, membran og tettesjikt:
  Plastsluk med synlig klemring.
  Det er ingen synlig membran i sluket. Dette utelukker ikke at det benyttet membran, men sier at det ikke er mulig å fastslå hvordan en evt. membranløsning er.
  Merk at sluk må renses jevnlig for å unngå lukt og tett sluk samt for å forlenge slukets levetid.
  Rengjør sluket ca. 3-4 ganger i året. Sluket renses etter risten er fjernet
  - Vippes opp med skrutrekker eller lignende.
  Rør ikke klemringen (festet med skruer). Utløpet kan renses etter at vannlås er fjernet (om sluket har dette).
  Vannlåstrakten trekkes enklest opp ved å gripe tak i ribben i bakkant med for eksempel en tang eller lignende.
  Vannlåsen trekkes rett opp.
  Sammenføyning igjen skjer i motsatt rekkefølge.
  Vær nøye med at vannlåstrakten med gummiring kommer riktig på plass.
  Vurdering av avvik:
  • Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen
  • Over halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsningen.
  Tiltak
  • Sluket må sjekkes og rengjøres jevnlig. Det anbefales å installere tett dusjkabinett for å kontrollere vann til sluk og forlenge levetiden på baderommet.

  Forhold som har fått TG3:
  Ingen forhold har fått TG3.
 • Med Sagene og Bjølsen som utgangspunkt har en alt innen rekkevidde, om det er særegne og koselige butikker, restauranter, marka, trenings- eller kulturtilbud som frister; her er mulighetene mange!

  Restauranter som Sagene Lunsjbar, Sagene Samfunnshus og Mat og Mer har alle sin egen unike atmosfære. I tillegg finner du flere kaffebarer og andre små utsalgssteder. Kaffe Gram og Norð Bjølsen Bakeri fortjener å trekkes frem som et flott eksempel på godt gammeldags håndverk og ekte service. Sentralt i Grimstadgata finner du Sagene Torg, som byr på et bredt utvalg av blant annet frukt og grønnsaker, samt en spennende ferskvaredisk. Torget blir flittig brukt av beboere i nærområdet og er absolutt verdt et besøk.

  Sagene har også fått et unikt og hyggelig møtested, Mysterud Bar. Valget av navnet på baren er langt fra tilfeldig, da lokalene i en årrekke har vært en særpreget jernvarebutikk drevet av tre generasjoner ved samme navn. Drømmen om en lokal bar i nærmiljøet ble realisert av fem lokale Sagene-gutter, som selv handlet kruttlapper, cowboy- og indianerfigurer på Mysterud da de var små. Baren har et godt utvalg av lokale øltyper fra Oslo-bryggeriene, i tillegg til ulike viner og klassiske cocktails på drinklisten.

  En kort spasertur i fine omgivelser langs Akerselva og du ender opp på Grünerløkka eller i Nydalen. I tillegg til flotte grøntområder samt tur- og rekreasjonsmuligheter langs elva, tilbyr området Myraløkka, Bjølsenparken, Geitmyra skolehager og Voldsløkka Idrettsanlegg - sistnevnte med volleyballbaner, skatepark, fotballbaner og joggeløyper. Ikke minst kjøres det opp skispor på Voldsløkka idrettsanlegg vinterstid.

  Av treningstilbud finner du SATS Elixia på Sagene og Myrens Sportssenter på Torshov. Hos Myrens har man tilgang til selve treningssenteret og Oslo Squash, men også til landets råeste klatresenter.

  God offentlig kommunikasjon med buss nr. 20 (Galgeberg/Skøyen), 37 (Nydalen/Helsfyr), 54 (Kjelsås/Tjuvholmen) eller 34 (Ekeberg/Tåsen). Fra Sandaker/Torshov går det trikk, samt T-bane fra Nydalen eller Storo Stasjon. Utdanningsinstitusjoner som BI Nydalen, Blindern - Universitetet i Oslo, Høyskolen i Oslo og Akershus, Tannlegehøyskolen, Veterinærhøyskolen, Lovisenberg Diakonale Høgskole og Arkitekthøyskolen er alle i nærheten.
 • Det er primært leilighets-/gårdsbebyggelse i området.
 • Se vedlagte kart i annonse. Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger. For kollektivtilbud se www.ruter.no.
 • Vinduer:
  Vinduer med trerammer og isolerglass, merket med produksjonsår 2010.

  Dører:
  Laminert, brann- og lydklassifisert entrédør (B30s)

  Andre utvendige forhold:
  Saltak i trekonstruksjoner tekket med plater.
  Snøfangere er montert.
  Yttervegger i mur og teglsteins.
  Pussede og malte fasader med trekninger rundt vinduer.

  Etasjeskille/gulv mot grunn:
  Det antas at etasjeskiller er i trebjelkelag med stubbloftleire som isolasjon.

  Innvendige dører:
  Sprøytelakkerte dører i profilert utførelse.

  Se vedlagte tilstandsrapport utført av Tony Andersen for ytterligere teknisk beskrivelse av eiendommen.
 • 2.et: Bra/P-rom: 33m²/33m²

  Følgende rom inngår i primærareal:
  Entré, bad, kjøkken, stue og soverom

  I tillegg:
  Kjeller: Bod på ca. 4,6m² merket med 6.
  Loft: Bod på ca. 5 m² gulvflate med skråtak, merket med 6.
 • Entré: Skohylle er satt i entréen.
  Soverom: Skyvedørsgarderobe med speil fronter.

  Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Elektrisk oppvarming med panelovner.
 • Gateparkering etter gjeldende bestemmelser.
  Det er beboerparkering i området.

  Bensinbil, dieselbil, hybridbil, ladbar hybridbil: Kr. 5.400,-/årlig
  El-bil (helelektriske): Kr. 1620,-/årlig
  Motorsykkel og moped: Kr. 2700,-/årlig
  Hydrogenbil og el-varebil: gratis
  El-motorsykkel og el-moped: Kr. 810,-/årlig

  For mer info se: https://www.oslo.kommune.no/gate-transport-og-parkering/parkering/beboerparkering/beboerparkering-for-privatpersoner/
 • Offentlig.
 • Forretningsfører: OBOS Eiendomsforvaltning AS
  Sameiets revisor er BDO AS.
 • Sameiet består av 318 seksjoner.
  Det Rivertzske Sameiet er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 993529346, og ligger i bydel Sagene i Oslo kommune med følgende adresse:
  Kierschowsgate 7
  Pontoppidans Gate 10, 11, 12, 13, 14, 15
  Stockfleths Gate 52, 54, 56
  Thurmanns Gate 14, 16, 18
  Uelands Gate 63, 65, 67

  Sameiet har egen hjemmeside: www.rivern.no med mye nyttig informasjon.

  Kabel-TV
  Telenor Norge AS er sameiets leverandør av TV- og bredbåndstjenester. Har du spørsmål knyttet til dette kan du ringe Telenor på telefon 915 09 000 eller besøke deres nettside www.telenor.no.

  Økonomi:
  Sameiet har, og har over lengre tid hatt en sunn og god økonomi. Årlige små justeringer i felleskostnadene bidrar til forutsigbarhet for seksjonseiere og en økonomi som tåler økte kostnader til forsikring, renovasjon etc. I år har styret besluttet å øke felleskostnadene med 5% fra juli 2022. Dette for å holde tritt med økte kostnader for de tjenestene vi bruker, og for å betjene økte lånekostnader.

  Tak- og piperehabiliteringen:
  Rehabiliteringen av tak og piper har pågått siden 2014, og vi er i dag ferdige med 13 av 16 tak. Styret har funnet en god arbeidsmodell, og med driftsleder på stedet klarer vi også å følge opp rehabiliteringen underveis. I 2021 var fire tak i veldig dårlig stand, og det ble vurdert som nødvendig å rehabilitere alle fire. Stockfleths gate 52 og 54, Uelands Gate 67, samt det store taket til Kierschows gate 7. Info: www.rivern.no/renovering/
  Totalt kostet rehabiliteringen av fire tak i 2021 drøyt 18,6 millioner kroner, summen ble høyere enn det som var planlagt. Grunnen til det var økte bygge- og materialkostnader, indeksreguleringer, samt at det underveis i prosjektet ble oppdaget mange svake pipekonstruksjoner under tak i Uelands gate 67 og Kierschows 7. Disse måtte bankes ned og mures på nytt fra loftsgulv og opp til tak. Det ble også oppdaget skader på mur og blikk som måtte utbedres på gavlvegg mot nabo i Kierschows gate 5.

  De uforutsette utgiftene ble dekket av oppsparte midler. Dette gjør at sameiet må bruke mindre penger i 2022 for å opparbeide seg en trygg bufferkonto igjen. Dette påvirker videre tak- og piperehabilitering, oppussing av oppganger og antallet grunnmurer som
  pusses opp. Det gjenstår nå tre tak i sameiet som må rehabiliteres. Styret vurderer fortløpende progresjonen, men arbeidene vil tidligst kunne starte i 2023.

  Oppussing av oppganger:
  Det ble pusset opp fem oppganger i 2020, og arbeidet med fem nye i 2021 er snart over. Vi vil ta en pause i oppussingen i 2022, for å spare inn økte utgifter i forbindelse med rehabiliteringen av tak i 2021. Det oppdages ofte skader på veggene i oppgangene ved ut- og innfytng i leiligheter. Slike skader skal utbedres, og det er de som har påført skaden som må bekoste utbedringen.

  Lån:
  Sameiet har i dag et lån på 39 millioner kroner i OBOS-banken, og foreløpig en rente på 3,4%. Sameier har høyere rente en privatkunder og borettslag fordi banken ikke kan ta pant i eiendommen på samme måte. Når vi er ferdig med rehabiliteringen av de tre siste takene vil det kunne bli aktuelt å se på hvordan vi på sikt skal betjene lånet. Det vil si at vi for eksempel kan vurdere nedbetalingstiden, løsninger for individuell nedbetaling, eller en
  samlet nedbetaling.

  Eierseksjonen hører til boligsameie. Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i sameiets styre og/eller generalforsamling.
 • Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.
 • Fra husordensregler:
  10. Dyrehold
  Dyrehold er ikke tillatt uten skriftlig samtykke fra styret. Dyrehold og lufting av hund eller andre husdyr skal ikke være til sjenanse for andre beboere. Hund skal føres i bånd på sameiets område.
  Det må ikke legges ut mat til fugler, da dette kan tiltrekke seg uønskede skadedyr.
 • Gjensidige Forsikring
  Polisenummer: 76464003.
 • Formuesverdi som primærbolig kr 786 180 per 31.12.21
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 2 830 246 per 31.12.21
 • 1 984 pr. mnd. Forretningsfrøsel, drift og vedlikehold, Kabel-TV, trappevask mm.
  Herav:
  Felleskostnader 1.486,-
  Trappevask 85,-
  Kabel-tv 339,-
 • Andel fellesgjeld pr. 01.07.2022 kr. 71.846,-
  Andel fellesformue pr. 31.12.2021 kr. 2.544,-

  Sameiet er i gang med rehabilitering av tak, dette vil påvirke fellesgjelden.
  Les mer om dette under informasjon om sameiet.
 • Lånenr: OBOS04-98207968994
  Type lån: A
  Restsaldo: 38.994.773,-
  Restløpetid: 24 år 2 md.
  Term pr år: 12
  Type rente: Flyt
  Rente: 3,35%
  Andel av fellesgjeld: 71.846,-
 • For felles ansvar og forpliktelser hefter den enkelte sameier i forhold til sin sameiebrøk, jf eierseksjonsloven § 30.
 • Inkludert i boligens fellesutgifter.
 • Utover det som er nevnt under felleskostnader, påløper kostnader til for eksempel strøm, fyring/brensel, innboforsikring og innvendig vedlikehold. Det gjøres videre oppmerksom på at kommunen har innført eiendomsskatt. For andels-/aksjeboliger faktureres dette av forretningsfører i tillegg til felleskostnadene. For selveide boliger faktureres det fra kommunen.
 • Det er utstedt ekspedisjonsdokument på eiendommen fra 1912.
 • Erverver av seksjon og leietaker av bruksenhet må godkjennes av styret. Godkjenning kan bare nektes når det er saklig grunn til det. Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.

  Fra vedtekter:
  2. Utleie
  All utleie av seksjonen med varighet over 30 døgn sammenhengende skal godkjennes av styret før leieforholdet starter.
  Korttidsutleie som totalt overskrider 60 døgn per kalenderår er ikke tillatt. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Hvis en seksjon skal benyttes til korttidsutleie, må seksjonseier informere styret om dette.
  All utleie forutsetter at seksjonseier har gjort leietaker kjent med disse ordensreglene før leieforholdet inngås. Seksjonseier må også til enhver tid videreformidle eventuell informasjon fra sameiet til sine leietakere.
  Eventuelle skader som påføres oppgang ved inn- og utflytting er eier av leiligheten ansvarlig for. Skader melder til driftsleder snarest mulig.
 • Eiendommen er konsesjonsfri.
 • Det er ikke odel på eiendommen.
 • Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
  Iht. eiersl. § 23 kan ingen kjøpe en boligseksjon hvis kjøpet fører til at man, direkte eller indirekte, blir eier av flere enn to boligseksjoner i eierseksjonssameiet. Begrensningen gjelder ikke kjøp av fritidsboliger. Det finnes også enkelte andre unntak i bestemmelsen.
 • Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. De andre sameierne har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til to ganger folketrygdens grunnbeløp; jfr. lov om eierseksjoner § 31. Kontakt oppdragsansvarlig for ytterligere informasjon.

  1924/993507-1/105 Erklæring/avtale
  11.10.1924
  Bestemmelser om brannvegg/-dør
  Overført fra: 0301-221/101
  Gjelder denne registerenheten med flere

  1969/522591-1/105 Erklæring/avtale
  01.12.1969
  Bestemmelse om trafostasjon/kiosk
  Med flere bestemmelser
  Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
  Overført fra: 0301-221/101
  Gjelder denne registerenheten med flere

  1969/522595-1/105 Erklæring/avtale
  01.12.1969
  Bestemmelse om trafostasjon/kiosk
  Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo Lysverker.
  Overført fra: 0301-221/101
  Gjelder denne registerenheten med flere

  2008/794385-1/200 Best. om adkomstrett
  01.10.2008
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:221 Bnr:230
  Gjelder denne registerenheten med flere

  Grunndata
  2008/792991-1/200 Seksjonering
  30.09.2008
  opprettet seksjoner:
  snr: 101
  formål: Bolig
  sameiebrøk: 33/17911
  For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.
 • Eiendommen ligger i et byggeområde for boliger. Kopi av reguleringskart og reguleringsbestemmelser S-2255 kan sees hos megler.

  Reguleringsbestemmelser S-2255 er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn. Informasjon om ny kommuneplan med lenke til kartinnsynsløsning finner du på http://www.kommuneplan.oslo.kommune.no.
 • Gnr. 221 Bnr. 101 Snr. 101 i Oslo kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtakelse etter nærmere avtale med selger.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 10. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Det anbefales at hver budgivers første bud har en tilfredsstillende akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Ifølge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

  Alle hvitevarer medfølger salget.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt provisjon tilsvarende 0,90 % av kjøpesum inkludert fellesgjeld for gjennomføring av salgsoppdraget på denne eiendommen.
  I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke:
  Tilrettelegging kr. 19.900,-
  Visninger/Overtakelser kr. 2.890,- pr. stk.
  Oppgjørshonorar kr. 4.990,-
  Markedsføringspakke kr. 16.990,-
  Prospektpakke kr. 3.990,-
  Meglerpakke kr 1.955,-
  Meglerlisens kr. 393,-
  Innhenting av informasjon fra forretningsfører kr 4.100,-
  Grunnboksspørringer kr. 990,-
  Eierskiftegebyr til forretningsfører: 6.115,-
  Tinglysning av panterettsdokument med urådighetserklæring kr. 585,-
  Sikkerhetsstillelse kr. 850,- + 2,5 promille av salgssum.
  Dersom handel ikke kommer i stand har oppdragstaker krav på dekning påløpte utlegg, samt vederlag for utført arbeid med kr. 3.490,- pr. time inkl. mva begrenset oppad til kr. 34.900,-.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Arne Aleksander Rånnerud
Nina Friis Stensland

Megler

Nina Friis Stensland

98 08 41 42

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev