aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til visning i Ravnkroken 3 D

Oslo Ravnkroken 3D

Pen og romslig 4-r | Sydvestvendt terrasse (34m2) | Store bodareal (kino,treningsrom,50kvm) | Oppv./varmtvann. ink

 • 3 800 000
 • BRA 81 m²
 • 3 soverom
 • PRISANTYDNING3 800 000
 • OMKOSTNINGER9 432
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER4 280 799
 • EIENDOMSTYPELeilighet
 • EIERFORMBorettslag
 • BYGGEÅR1 983
 • SOVEROM3
 • AREALP-rom 81 m²
 • ANDEL FELLESGJELD471 367
 • FELLESKOST./MND6 435
 • TOMT18 000 m²
 • EIERFORM TOMTFellestomt
 • ENERGIMERKINGF
 • 3 800 000,- (Prisantydning)
  471 367,- (Andel av fellesgjeld)
  --------------------------------------------------------
  4 271 367,- (Pris inkl. fellesgjeld)

  Omkostninger
  500,- (Medlemsskap BRL)
  5 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  480,- (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument)
  480,- (Tinglysingsgebyr BRL-skjøte)
  --------------------------------------------------------
  9 432,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  4 280 799,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
Stue med utgang til meget romslig syd/ -vestvendt terrasse på 34 kvm

Ravnkroken 3D, Oslo

 • Velkommen til en flott familiebolig. Store gode rom og en flott terrasse. Leiligheten er kun 2 trapper ned fra parkeringen.
  Denne boligen har kvaliteter som svært få leiligheter i området rundt kan matche. Arealet bak leiligheten (bodene) er unikt.

  Eksempler på materialvalg:
  Vegg: Overflater er belagt med fliser på baderom, smartpanelplater-plater på kontor ellers malte slette flater i øvrige rom.
  Tak: overflater er belagt med malte slette flater i alle rom.
  Gulv: Overflater er belagt med fliser og gulvvarme på baderom, fliser på toalettrom og kjøkken, belegg på kontor ellers laminat i øvrige
  rom.

  Tilstandsgrad 2:
  Det er påvist at enkelte vinduer er vanskelig å åpne/lukke. Vindu på kontor tar i karm ved åpning i luftestilling.
  Etasjeskille/gulv mot grunn. Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med
  bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
  Det registreres at dør til baderom tar i karm og bør justeres. Enkelte dører må justeres.

  Entré/gang:
  En romslig entré med god plass til skap, skosskap knagger eller annen oppbevaring. Soverom ligger samlet, praktisk adskilt fra sosiale soner.

  Stue og terrasse:
  En attraktiv stue med gode vindusflater og skyvedør ut til terrasse. Åpen løsning mellom kjøkken og stue. Stuen er lett og møblere med god plass til både sittegruppe og stort spisebord. Adkomst fra stue til en syd/- vestvendt terrasse med flisheller på gulv på ca. 34 m². Balkongen er
  forøvrig utstyrt med elektrisk markise. Tilgang til en utvendig bod på ca. 2,4 m². Varmelampe og strømuttak.

  Tilstandsgrad 2
  Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Rekkverk måles til ca. 95 cm og tilfredstiller ikke dagens krav til 100 cm.
  Det var ingen synlig membran bak varmerør i vegg innspisert fra luke i stue.

  Kjøkken:
  Et pent kjøkken fra 2012 med gode arbeidsflater og godt med skapplass. Arbeidet utført av fagfolk. Det er god plass til fullhøyde kjøl og frys. Innredningen består av slette lakkerte skapfronter, laminat benkeplate med fliser på bakvegg, 1 1/2 oppvaskkum, ventilator og innfelte hvitevarer som koketopp, stekeovn, oppvaskkum, frittstående kjøl/- fryseskap. Det er kjøkkenventilator med kullfilter. Kjøkkenet ble utvidet inn i bod.
  Hovedstoppekraner plassert i hjørneskap på kjøkken. Funksjonstestet ok av takstmann.

  Tilstandsgrad 2:
  Kobber vannrør på kjøkken fra byggeår som nå har passert halvparten av forventet brukstid.
  Da kjøkken er flyttet ut i en åpen løsning i stue er det ikke tilfredstillende ventilasjon grunnet sentral avtrekksventil er plassert på kontor.

  Bad:
  Badet er av god størrelse og ble sist pusset opp i 2014. Arbeid utført av fagfolk. Mekanisk avtrekk fra toalettrom og tilluft via spalte under dør. Overflater er belagt med malte slette takflater og flislagte veggflater. Overflater er belagt med fliser og gulvvarme. Baderomsinnredningen er bestående av servant med skuffeseksjon, speilskap med overlys,veggskap, dusjhjørne med svingbare glassdører og opplegg for vaskemaskin.
  Det ble foretatt hulltagning i tilstøtende rom motvåtrom, og foretatt ett fuktsøk med pigger i treplate i vegg med normale verdier

  Tilstandsgrad 2:
  Det anbefales en el-kontroll av ett autorisert elktrofirma for arbeider utført på kjøkken og baderom som mangler samsvarserklæring. Dette er også nevnt i el-kontroll utført av Hafslund.

  Tilstandsgrad 2:
  Det registreres at det er benyttet plast (dampsperre) i alle vegger rundt baderom. Dette er ikke en godkjent løsning iht. Sintef Byggforsk 543.506.
  Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger.
  Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under) Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet.
  Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Det registreres stedvis bom (luftlomme imellom flis og lim) rundt dusjsone og langs vegg mot kjøkken.
  Tiltak: Bygningsdelen fungerer med dette avviket men det anbefales årvåkenhet ved bruk. For og få tilstandsgrad 1 må fliser legges om og
  fallforhold utbedres.
  Det registreres en del krakelering i servant.

  Separat wc-rom:
  Praktisk med wc-rom adskilt fra bad. Toalettrom med fliser på gulv og malte veggflater. Mekanisk avtrekk fra toalettrom og tilluft via spalte under dør.
  Innredningen er bestående av servant, speil og vegghengt klosett.

  Tilstandsgrad 2
  Ukjent oppbygning av toalettrom og innebygget sisterne for vegghengt klosett. Tilstandsgrad er satt grunnet manglende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne.

  Soverom 1,2 og 3
  Alle soverommene ligger praktisk adskilt fra sosiale soner. Hovedsoverommet er idag det minste, men med plass til skap og stor dobbeltseng. Det er ellers mange lagringsmuligheter i boder bak leiligheten i samme etasje. Både soverom 2 og 3 er av normalt god størrelse. Soverom 3 som takstmannen beskriver som kontor er ikke godkjent til varig opphold da lysinnslippet er på 8% og kravet er 10%. Her kan det eventuelt settes inn større vindu (søknadspliktig)

  Boder bak leiligheten:
  Tiltaket er prosjektert og bygget i henhold til bygg teknisk forskrift av
  2010 (TEK 10). Arbeider ble utført av nytt hjem


  Oppgraderinger de siste år:
  2009 Modernisering Totalrenovering av toalettrom, arbeid utført av Rørverket.
  2012 Modernisering Flytting av kjøkkenet, ny kjøkkeninnredning, gjennomføring av nytt hjem.
  2012 Tilbygg Utbygging bygge bod, gjennomført av nytt hjem. Det foreligger ferdigattest for tiltaket
  2014 Modernisering. Totalrenovering av bad gjennomført av
  2017 Modernisering. Maling av tak og vegger i stuen, gjennomført av mal og rull
  2022 Modernisering. Maling av gangen.
 • Boligen ligger i et veletablert, og meget barnevennlig boligområdet på Holmlia i Oslo. Området har nærhet til skoler, barnehager, offentlig kommunikasjon, samt et rikt utvalg av fasiliteter og servicetilbud. Det er kort vei til lekeplass, fotballbane, svømmehall, treningssenter og alpinanlegg

  Holmlia har et bredt tilbud for barn og unge med bl.a. en tradisjonsrik innebandyklubb, kommunal fritidsklubb, flere arenaer for organisert idrett, samt flere fotballbaner. Søndre Ås gård og Miljøsenter er en hyggelig besøksgård med blant annet rideskole.

  På Grønliåsen finner du lysløype, løypenett til Østmarka og muligheter for turorientering. I tillegg er det kort vei til kyststi, populære Hvervenbukta og andre idylliske badesteder langs Oslofjorden.

  Servicetilbud:
  Dagligvarehandelen kan gjøres ved bl.a. Joker (som er søndagsåpen), Kiwi, Rema 1000, Bunnpris m.fl. Holmlia senter og Deichman bibliotek ligger i kun 5 minutters gangavstand fra boligen. Nye Holmlia senter åpnet i november 2021. Her er det 34 butikker flere spisesteder, apotek, Vinmonopolet, blomsterbutikk, frisører, bokhandel mm (mer informasjon på www.holmliasenter.no). Videre er det også nærhet til Lambertseter, Sæter, Mortensrud og Kolbotn Torg. Ved disse stedene er det et godt utvalg av butikker, gode spisesteder, morsomme familieaktiviteter og et myldrende folkeliv. I tillegg finnes det kino, bibliotek og kulturhus.

  Offentlig kommunikasjon:
  Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss, hvorav nærmeste holdeplass er Ravnåsen. Fra Holmlia stasjon er det hyppige togavganger innover mot sentrum. Ved å benytte bil tar det ca. 5 min til Hvervenbukta, 8 min til Kolbotn, 8 min til Mortensrud, 14 min til Oslo S, 14 min til Vinterbro, samt 42 min til Oslo lufthavn.

  Skoler og barnehager:
  Eiendommen sogner til populære Lusetjern skole og Holmlia ungdomsskole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager.

  Beskrivelse av bebyggelsen
  Beliggende i tilnærmet bilfritt område med gode tur- og rekreasjonsområder. Bredt utvalg av servicetilbud og butikker med søndagsåpen Joker
  butikk i Hallagerbakken og Meny på Holmlia senter. Holmlia senter har gode servicetilbud med blant annet apotek, post, vinmonopol, legesenter, tannlege og Lia treningssenter. Boligen ligger i gangavstand til idylliske Hvervenbukta, nærhet til marka og flotte turområder med gode rekreasjonsmuligheter gjør dette området til et meget attraktivt sted å leve og bo.
 • Det vil bli skiltet med Aktiv Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.
 • Bygningen:
  Terrasseblokk på 6 etasjer med bærende konstruksjon i betong. Skillende dekker i armert betong. Fasader forblendet med malt mur og
  utfyllende bindingsverk med liggende panel på balkonger. Flatt yttertak antatt tekket med papp/membran. Tak er kun visuelt befart fra
  bakkeplan.

  Bygning utvendig/Bod:
  Utevndig bod er bygget med trebjelkelag og stemplet ned på fjell med bjelkesko. Det er en luke i gulv for kontroll av oppbygningen. På befaringsdagen ble det registreret noe fuktighet i nedre del av den ene stolpe. Dette er ikke videre kontrolert av takstmannen. Det ble ikke registrert fuktskader/råte i stolper eller bjelkelag. Grunnet fuktig grunn annbefales det sporadisk kontroll av stolper og bjelkelag.

  Leiligheten:
  Bygningen har malte trevinduer med to-lags glassfelt med produksjonsår 2017. Malte trevinduer med to-lags glassfelt med produksjonsår 1982 på kontor. Malt entredør med kikkehull, sikkerhetslås. Balkongdør med malte trerammer tre-lags glassfelt med produksjonsår 2017.

  Se vedlagte tilstandsrapport avholdt 17.11.2022 av Takstpartner Hosle for teknisk beskrivelse av eiendommen.
 • 4.etasje:
  Bruksareal: 81 kvm
  Primærrom: 81 kvm og består av: Entré/gang, stue, kjøkken, bad, toalettrom, soverom, soverom 2, soverom 3

  Leiligheten disponerer også en utvendig bod på terrasse og to større boder på utsiden av leiligheten hvorav en som er innredet som musikkrom.
  Disse rommene har en funksjon selv om de ikke er en del av boligens areal. Her kan du ha hjemmekino, treningsrom++. Arealene er ca 50 kvm med et gulvareale på 57 kvm. Det medfølger også en bod ved garasjene på 5 kvm.

  Utvendig bod er ikke medtatt i boligens bruksareal grunnet utvendig adkomst.
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Boligen er oppvarmet med gulvvarme på baderom ellers sentralfyr med radiatorovner. Varmtvann er også inkludert i felleskostnadene.
 • En hyggelig boområde. Kun et par minutters gange på trygge gangveier til både barneskole, ungdomsskole, barnehage, flerbrukshall og svømmehall. Lekeplassen Press Play ligger rett nedenfor terrasseblokken, akebakken rett utenfor døren. Stille område. Oppgangen er preget av stabile beboere som både er barnefamilier og eldre beboere, de fleste har bodd i leiligheten i mange år noen fra det var nytt i 1983. Borettslaget har for få år siden gjennomgått en total rehabilitering
 • Det medfølger garasjeplass i rekke. Ladestasjon medfølger (Zaptec Pro ladeanlegg) Garasjen er steng med port. Mulighet for å leie ekstra parkeringsplass av beboere som ikke benytter sin plass. Ellers gateparkering etter stedets gjeldene bestemmelser.

  Garasjer som er ervervet/knyttet til leilighet ved kjøp av denne, kan ikke omsettes. De som ikke benytter sin garasjeplass oppfordres til å leie ut denne til andre beboere i borettslaget. Oppslag kan settes opp på tavlen ved inngangen til garasjen. Det vises for øvrig til trafikkregler i beboerbrosjyren.
 • Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.
 • Forretningsfører: OBOS
 • Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i borettslagets styre og/eller generalforsamling.

  Borettslaget består av 109 andelsleiligheter.
  Nedre Ravnåsen Borettslag er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 948416328, og ligger i bydel Søndre
  Nordstrand i Oslo kommune med følgende adresse:
  Ravnkroken 1-29
  Gårds- og bruksnummer: 185 58

  Første innflytting skjedde i 1983. Tomten, kjøpt i 1986 er på 18 000 m2.

  Selskapet eier aksjer i Multinett AS.

  Borettslaget er aktive på facebook: Nedre Ravnåsen Borettslag

  Man kan leie gjesterom i borettslaget.
  Gjesterom med toalett og dusj som kan lånes for 250 kr pr døgn, 350 kr for en helg og 1000 kr for en uke.

  Brannsikringsutstyr
  Ifølge forskrift om brannforebygging skal alle boliger ha minst én godkjent røykvarsler i hver etasje, samt manuelt slokkeutstyr i form av pulverapparat eller brannslange. Det er borettslagets ansvar å anskaffe og montere utstyret, mens det er andelseiers ansvar å sørge for tilsyn og kontrollere at utstyret er i orden. Dersom utstyret er defekt, meldes dette til styret.

  Styret
  Styret har kontor i Ravnkroken 7. Styrets postkasse står i garasjen, innenfor oppgang 7/9. Borettslagets styre kan også nås på: nedreravnasen@styrerommet.no og har hjemmeside vibbo.no.

  Vektertjeneste
  Borettslaget har gjennom Stiftelsen Holmlia Nærmiljø avtale med Securitas om bomiljøvektertjeneste i borettslaget. Securitas går to runder i døgnet, men kan tilkalles ved behov. Dersom du har behov for assistanse, ta kontakt på 91 66 05 16. Denne tjenesten er gratis.

  Større vedlikehold og rehabiliteringer i borettslaget:
  - 2021 Utskiftet 6 avtrekksvifter, beising yttervegger.
  - 2020 Gjennomført radontiltak i laveste leiligheter. Rengjort og impregnert heller på gangplan, reparasjon og maling av boder m/dører
  gangplan, beising av yttervegger
  - 2019 Skiftet 52 og justert cc ytterdører. Asfaltert vei fra snuplass og til gjesteparker Iverksatt ny avtale med P-Service for parkeringskontroll.
  - 2018 Kamerainstallasjon garasje, utbedring betong.
  - 2017 Fullført rehabilitering av fasader og utbedring av membraner.
  - 2016 Rehabilitering av fasader og utbedring av membraner. Startet mars 2016 og ferdigstilles innen mai 2017. Detaljer fremkommer av
  styrets beretning over.

  Vedlikehold o.l.
  Ingen kjente planer om større vedlikehold/rehabilitering. I 2017 var en meget omfattende fasaderehabilitering ferdig.
  Enkelte leiligheter har også bod i bakkant av leilighetene, inn mot fjellet. Disse leilighetene har vedlikeholdsansvar for disse.

  Borettslaget har egen hjemmeside:
  Boligselskapets hjemmeside http://vibbo/546
 • Det er utlyst parallell forkjøpsrett for medlemmer av borettslaget/boligbyggelaget. Dette gjør at forkjøpsretten er avklart kort tid etter budaksept.
 • Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.
 • Dyrehold er tillatt. Alle leietakere skal undertegne en erklæring der de bekrefter å ha gjort seg kjent med reglene for husdyrhold.
  Megler kan oversende husordensregler om ønskelig.
 • Formuesverdi som primærbolig kr 899 193 per 31.12.20
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 3 237 094 per 31.12.20
 • 6 435.
  Borettslagsmodellen innebærer at en andelseier kan bli ansvarlig for felleskostnader andre andelseiere ikke betaler, herunder felleskostnader for usolgte andeler i et prosjekt. Enkelte borettslag er tilknyttet en sikringsordning som reduserer borettslagets risiko for tap på grunn av andelseiernes betalingsmislighold. En avtale om sikringsordning kan sies opp, være tidsbestemt og beløpsmessig avgrenset.
  Renter og avdrag fellesgjeld, varmtvann og fyring (sentralfyr), grunnpakke kabel-Tv og internett, kommunale avgifter, forretningsførsel og styrehonorar, fellesforsikringer.

  Borettslaget kan endre felleskostnadene med en månedes skriftlig varsel. Styret har besluttet å øke kat 001 Fellekostnader + 10% fom 01.01.23.

  På vegne av borettslagene forhandlet Multinett i oktober 2021 frem en ny avtale med Telia (tidligere GET) for levering av bredbånd og media (TV). Den nye avtalen gjelder til april 2025. Deretter 6 md. oppsigelsestid. Styret besluttet å gå videre med en pakke som heter Flex50 Premium - START50 TV + 50 Mbps bredbånd.
 • Andel fellesgjeld kr 471 367,- pr.01.11.2022 01.11.22.
  Andel fellesformue kr 25 950,- pr.31.12.2021 01.11.22.
 • Lånenummer: EIKA2-152100851
  Type lån: Annuitet
  Restsaldo borettslag: 54.954.226,-
  Restløpetid: 23 år og 5 mnd
  Terminer pr år: 12
  Ingen avdragsfrihet
  Type rente: Flytende pt 3,55 %

  Borettslaget har ikke tilrettelagt for individuell nedbetaling av fellesgjeld.
 • Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato.
 • Innboforsikring, forbruk strøm. Antatt årsforbruk 7206 kwh. Det bor pt 3 stykker i husstanden.
  Bystyret i Oslo har vedtatt å innføre og skrive ut eiendomsskatt. Det er eier av eiendommen som mottar varsel og krav om betaling. Dvs. borettslaget v/styret og det er opp til borettslaget å identifisere og kreve inn eiendomsskatt fra de andeler dette vil gjelde på vegne av Oslo kommune. Det var for 2022 ingen eiendomsskatt på denne eiendommen.
 • Det er utstedt ferdigattest på eiendommen. 09.05.1984 samt ferdigattest på fasaderehabilitering fra 2017.
  Opprinnelig bod er innlemmet i stue og kjøkken har blitt flyttet ut i en åpen stue/kjøkkenløsning. Omgjøring fra sekundærrom til primærrom er søknadspliktig, det er ikke fremlagt dokumentasjon på at dette er utført.
 • Andelseier som selv bor i boligen, kan overlate bruken av deler av boligen til andre. I tillegg kan andelseier overlate bruken av hele boligen til andre opp til 30 døgn i løpet av året
 • Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
 • En servitutt er en rettighet/forpliktelse eller bestemmelse. Denne kan være både positiv og negativ. Bestemmelsen innskrenker en eiers rett til å fritt bestemme over egen eiendom. F.eks en nabo som gir en annen nabo rett til å kjøre over sin eiendom. En servitutt etableres i all hovedsak ved inngåelse av en avtale, enten skriftlig eller muntlig, mellom de berørte partene, men den kan også være etablert på andre måter.

  Utover andelens fellesgjeld så overdras boligen fri for pengeheftelser. Det er tinglyst 6 servitutter på borettslagets eiendom. Disse omhandler regulering av tomt grunnet jernbane, adkomstrett over nabo eiendommer /tilliggende borettslag samt bruksrett til garasjeanlegg. Det finnes også en gammel bestemmelse om plikt til å gjerde inn tomt og rett for Oslo kommune til å anlegge og vedlikeholde trafostasjon på borettslagets eiendom.

  For krav på dekning av felleskostnader og andre krav fra lagsforholdet har borettslaget en lovbestemt panterett i andelen foran alle andre heftelser. Pantekravet er begrenset til en sum som svarer til to ganger folketrygdens grunnbeløp på tidspunktet tvangsdekning besluttes gjennomført.

  Borettslaget har lovbestemt første prioritets pant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.
 • Eiendommen ligger i et område regulert til bl.a
  - Byggeområde for boliger
  - Byggeområde for forretning/industri og/eller kontor
  - Tomt for offentlige bygninger (sykehjem, barnehage, barnepark, kirke)
  - Trafikkområde
  - Friområde
  - Fellesareal (avkjørsler, parkering og gangveier)

  I henhold til reguleringsbestemmelser i S-2497 utskrift datert 17.11.2022
 • Andelsnr. 35 Orgnr. 948416328 i Oslo kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Etter avtale, dog tidligst etter at forkjøpsrett er avklart og styrets godkjennelse er gitt.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Medfølger ikke: Det nye klesskapet på det ene soverommet. Kommoden på tv stuen tar vi med. Forøvrig kan hvitevarer på kjøkkenet følge med.
  Etter avtale: Pax hyllen på hovedsoverommet kan medfølge hvis ønskelig.

  dListen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 0.9% av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 17 000 -, oppgjørshonorar kr 6 000,- ,- og visninger har en fastpris på kr 5 000,- uavhengig av antall. Markedspakken er satt til 18.990,-. Alle beløp er inkl. mva.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Janette Irene K Reiersen
  Tor Andre Reiersen Kirkhus
Marius Wang

Megler

Marius Wang

46 82 88 87

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev