aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til en unik leilighet i Reichweins gate 1E - rett rundt hjørnet fra Babbo Collective//Parkveien
Velkommen til en unik leilighet i Reichweins gate 1E - rett rundt hjørnet fra Babbo Collective//Parkveien

OSLO Reichweins gate 1E

Leilighet med særpreg o/2 plan|Ingen dokumentavgift|Felles takterrasse på 40 kvm.|Generøs takhøyde

 • kr 6 390 000
 • BRA-i 105 m²
 • 1 soverom
 • Prisantydningkr 6 390 000
 • Omkostningerkr 1 240
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 6 702 848
 • EierformAndel
 • Byggeår1895
 • Soverom1
 • Andel fellesgjeldkr 311 608
 • Felleskostnaderkr 10 306
 • Tomt512 m²
 • Eierform tomtEiet
 • 6 390 000,- (Prisantydning) 311 608,- (Andel av fellesgjeld) 6 701 608,- (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 240 (Panteattest kjøper) 500 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 500 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte) 1240,- Omkostninger totalt 7 702 848,- (Totalpris inkl. omkostninger) 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))

Meld deg på visning!

Påmelding
Plantegning U.etasje
Klassisk bygård omkranset av brosteinlagte miljøgater, trær og hyggelige gatetun, er dette en særdeles attraktiv beliggenhet på Frogner (nedre del av Ruseløkka mellom Solli Plass og Tjuvholmen). Her bor du midt i et av Oslos mest sentrale og etterspurte områder. Kort gangavstand til alt av servicefasiliteter, uteliv og offentlig transport. Leiligheten ble etablert i 2015 og har hele 4 inn/utgangsdører, med separat inngang til u.etasje. Felles takterrasse på 40 kvm, 2 flislagte bad og kjellerbod på 6 kvm. U rbant og særegent N ærhet til alt I nnbydende bolig K lassisk bygård
Plantegning 1.etasje

Reichweins gate 1E, Oslo

 • Tomt
  512m²

  Beskrivelse av tomt
  Felles eiet tomt.

  Beliggenhet
  Reichweins gate 1E ligger på Ruseløkka i bydel Frogner. Her bor du midt i et av Oslos mest sentrale og populære områder. Kort gangavstand til alt av servicefasiliteter, uteliv og offentlig transport. Sommerro, VIA Village og Vikaterrassen samt nye Nasjonalmuseet, NAM, ligger kun 5 min. gange fra leiligheten. Dette området har fått et skikkelig "ansiktsløft" i de senere år og bidrar til at beliggenheten er etterspurt. Leiligheten ligger godt skjermet mellom bakgården og miljøgate. Nærmeste dagligvarebutikk er Bunnpris som ligger bare 50 m fra leiligheten samt Meny i Vika. Knutepunktet Solli Plass ligger også like ved. Her finner du kaféer, butikker, Kiwi dagligvare og Sats treningssenter. Kulinariske opplevelser som Alex Sushi, Babbo Collective, Plah & Ahaan, Tak Oslo bl.a. ligger alle innen 5 minutter gange fra leiligheten. Ned mot fjorden finner du Aker Brygge og Tjuvholmen, området er et senter for næringsliv, handel og hygge i Oslo. Her tilbys det aller meste av servicetilbud som Vinmonopol, apotek, gallerier, flere typer butikker, hyggelige spisesteder i alle prisklasser, badestrand, båthavn, utkikkstårn osv. Kort vei til alt av offentlig kommunikasjon. Buss og taxi fra Bryggetorget. Buss og trikk fra Solli Plass, Ruseløkka, Slottsparken og Nationaltheatret. Inngangen til Nationaltheatret med tog, flytog og T-bane ligger ca 500 m fra leiligheten på hjørnet av Parkveien og Henrik Ibsens gate.

  Adkomst
  Se vedlagte kart. Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger.

  Bebyggelse
  I bebyggelsen er det stor andel leiegårder fra 1800-tallet (murbyen), men også en del andre viktige bygg. Strøket er trekantformet og vanligvis avgrenset av Slottsparken i nord, Oslo Sentrum ved Vika i øst og Skillebekk i vest.

  Barnehage/skole/fritid
  Flere barnehager i umiddelbar nærhet: Ankerhagen andelsbarnehage BA, Ruseløkka barnehage AS, Norlandia Aker Brygge barnehage for å nevne noen få. Nye Ruseløkka skole 1-10 kun 3 min. gange fra leiligheten (åpnet august 2021) Den Franske skolen / Lycée français René Cassin d'Oslo er kun 10 min. gange unna Oslo Handelsgymnasium 1 min. å gå til skolen

  Skolekrets
  Nye Ruseløkka skole 1 - 10 trinn

  Offentlig kommunikasjon
  Offentlig kommunikasjon i umiddelbar nærhet, med kort vei til Solli Plass og Nationaltheatret, to knutepunkt for offentlig kommunikasjon i byen. Her finner du buss, trikk, t-bane og tog/flytog. Ellers går buss 21 fra Observatoriegata, ca.150m fra leiligheten, samt buss 30 og 31 fra Solli Plass. Her stopper også trikk nr. 12 og 13.

  Byggemåte
  Teglteinsvegger med pussede fasader. Eier opplyser at vegger i underetasje er kledd med lecablokker med luftespalte mot innside av grunnmur. Vinduer med 2-lags glass og trekarmer fra ca. 2000. Normal elde og slitasje etter alder. Malt ytterdør med glass. Glatte brann og lydklassifiserte dører til fellesarealer. For mer informasjon se vedlagte tilstandsrapport avholdt 15.03.2023 av Jan-Petter Vie for teknisk beskrivelse av eiendommen. 

  Sammendrag selgers egenerklæring
  Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Ja, av faglært og ufaglært/egeninnsats/dugnad Gjorde alt arbeid med rør og påkobling. Arbeid utført av Rørlegger lars As Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet? Ja. Ble bygget helt nye bad når vi tok over leiligheten med ny menbran og sluk. Er arbeidet byggemeldt? Ja. Kjenner du til feil eller om har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp? Ja, av faglært og ufaglært/egeninnsats/dugnad. Beskrivelse Alt av rør er nytt fra vi tok over leiligheten. Arbeid utført av Rørlegger lars As. Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller? Ja. Var en vannlekkasje i kjeller 2021 da de var en varmekabel ledning fra takrenne som gikk igjennom bakken og yttervegg. Fugen her hadde gitt seg og det ble sakte vannflekker i kjeller. Gaten ble gravd opp og hullet tettet. Ikke noe etter det. Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader/insekter/skadedyr på eiendommen som rotter, mus, maur eller lignende? Ja. Var rotter når vi bygget leiligheten. Var også i 2021 når en tetningslist hadde falt av 1 rotte snek seg inn bak murvegg i kjeller. Tetningslist satt på igjen. Pelias har lukket avviket. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja, kun av faglært. G4 elektro gjorde alt av EL arbeid. Samsvarserklæring foreligger. Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja. Elkontroll i 2020, alt ok. Kjenner du til om ufaglærte har utført arbeid som normalt bør utføres av faglærte, utover det som er nevnt tidligere (f.eks. drenering, murerarbeid, tømrerarbeid etc)? Ja. En del tømrerarbeid gjort av ufaglært sammen med faglært. Kjenner du til om det er innredet/bruksendret/bygget ut i kjeller eller loft eller andre deler av boligen? Ja. Innredet kjeller, godkjent og med brukstillatelse. Er innredning/utbyggingen godkjent hos bygningsmyndighetene? Ja, men ikke godkjent oppholdsrom. Er det foretatt radonmåling? Ja. Ikke foretatt radonmåling, men radonduk ble lagt ned i forbibdelse med støping av kjellergulv. Kjenner du til vedtak/forslag til vedtak om forhold vedr. eiendommen som kan medføre økte felleskostnader/økt fellesgjeld? Ja. Bytte av vinduer vil skje i fremtiden, fasade skal også taes innen et par år. Ingenting vedtatt. Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader/insekter/skadedyr i sameiet/laget/selskapet (fellesareal eller i andre boliger) som rotter, mus, maur eller lignende? Ja. Har vært rotter og mugg i fellesarealer i kjeller, men lenge siden og kjeller totalrenovert i ca 2018.

  Innhold
  1.etasje: Stue/kjøkken, spisestue, bad og soverom Underetasje: Trapperom, gjesterom, omkledningsrom og bad. I tillegg 1 egen kjellerbod på 6 kvm.

  Standard
  Overflater: Leiligheten har en stavsparkett på gulv med varme. Leiligheten er malt i lune farger på veggene. Inngangsparti: Leiligheten har fire inngangsdører, fra hjørnet Hansteens gate/Reichweins gate, hovedsoverommet, fra portrom Reichweins gate og fra u.etasje. Fra inngangsparti på hjørnet (Hansteens gate/Reichweins gate) kommer du direkte inn i en åpen gang/stue/kjøkken løsning. Inn til venstre er det etablert en praktisk garderobenisje med spilevegg mot stuen som gir lysinnslipp og skiller gangen naturlig fra stuen og trapp ned til underetasje. Stue: Stuen er delt inn i flere soner med mulighet for både sofagruppe og spiseplass i tillegg til mulighet for spisestue. Leiligheten har en unik planløsning som gir god plass og fin atmosfære for hyggelige stunder. De store vinduene med plisségardiner fra gulv til tak gir godt med lysinnslipp. Det er mulighet for å ha en mindre spiseplass om ønskelig. Kjøkken: Romslig åpen stue/kjøkken løsning med innredning i glatte lyse fronter. Benkeplate i rustfritt stål med nedfelt vask i rustfritt stål og ettgreps armatur. Integrerte hvitevarer, komfyr, induksjonsplatetopp med integrert kullfilterventilator og oppvaskmaskin. Det er også avsatt plass til vinskap og kjøl/frys i kjøkkeninnredning som går fra gulv til tak. Her er det mye oppbevaringsplass. Spisestue Fra stuen er det inngang til spisestue, eller det kan benyttes som kontor eller annen ønskelig møbleringsløsning etter behov. Herfra er det videre inngang til bad og dør ut til portrom. Bad i 1.etasje: Døren til badet går fra gulv til tak og glir fint inn i fargene på flis og resten av interiøret. Badet er pent flislagt med store fliser og varmekabler. Dusjnisje med svingbare dører i glass, fossefall og vegghengt toalett. Praktisk innredning med skuffer og speilskap med oppbevaring, nedfelt servant og ettgreps armatur. Soverom: Hovedsoverommet er av god størrelse, og har praktisk dobbel skyvedørsgarderobe. Heldekkende teppegulv og er malt i lun farge. Herfra er det også en inngangsdør som vender ut mot gaten. Bad i underetasje: Badet er større i størrelse og er pent flislagt med samme flis som bad i 1.etasje. Innredning med to frittstående servanter. Badet har badekar og praktisk dusj med fossefall etablert i enden av badet. Praktisk innebygd hylle for oppbevaring av håndkler, skittentøyskruver etc. Opplegg til vaskemaskin. Gjesterom: Soverommet i underetasjen er stort og har praktisk omkledningsrom med mye plass til oppbevaring. Det gjøres oppmerksom på at rommet ikke tilfredstiller krav til lysforhold og rømningsvei for rom til varig opphold. Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og TG 3.   Forhold som har fått TG3 store eller alvorlige avvik: Innvendig > Innvendige trapper Det mangler rekkverk på deler av trapp. Kostnadsestimat: 10 000 - 20 000 Tiltak - Rekkverk må monteres for å lukke avviket. Forhold som har fått TG2 avvik som ikke krever umiddelbare tiltak Utvendig > Veggkonstruksjon Det er påvist sprekker i murte/pussede fasader. Tiltak - Lokal utbedring må utføres. Innvendig > Overflater Det er avvik: Det er flere sprekker i støpt gulv på gjesterom i underetasje. Innvendig > Radon Dokumentasjon på radonsperre foreligger ikke. Tiltak - Innhent dokumentasjon, om mulig. Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne. Tiltak - Det må gjøres tiltak for å lukke avviket. Våtrom > Ventilasjon > Bad Det etablerte avtrekkssystemet fungerer ikke tilfredsstillende. Tiltak - Avtrekksystemet må utbedres. Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne. Tiltak - Det må gjøres tiltak for å lukke avviket. Våtrom > Ventilasjon > Bad Rommet har kun naturlig ventilasjon. Det etablerte avtrekkssystemet fungerer ikke tilfredsstillende. Tiltak - Elektrisk avtrekksvifte bør monteres for å lukke avviket. Tekniske installasjoner > Ventilasjon Det er påvist avvik i ventilasjonsløsning i forhold til gjeldende krav på oppføringstidspunktet. Det er flere rom i boligen uten tilfredstillende ventilasjon. Tiltak - Ventilasjonsløsningen må utbedres.

  Innbo og løsøre
  Se også beskrivelser under punktet om standard. Løsøre/tilbehør som gardinstenger/oppheng, frittstående hvitevarer samt dekodere og modem følger i utgangspunktet ikke med i handelen. Dekodere og modem kan være borettslagets eiendom og skal da følge med. Det gis ingen garantier i forhold til medfølgende løsøre/tilbehør.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Moderninseringer og påkostninger
  Leiligheten ble etablert i 2015

  TV/Internett/bredbånd
  Borettslaget har bredbånd (fiber) levert av GlobalConnect (tidligere Homenet) Hver enkelt andelseier inngår egen avtale med leverandøren.

  Parkering
  Beboerparkering etter gjeldende bestemmelser. Mulighet for leie av P-plass i Solli P-hus/Solligata, kun 2 min. gange fra eiendommen

  Radonmåling
  Iht. selger er det lagt radonduk u.etasje i forbindelse med støpning av kjeller gulv

  Diverse
  Ny fellesgjeld vil beløpe seg til ca. 600.000,-/650.000,- p.g.a. vedlikehold/oppussing bygården. Oppussingen som skal skje nå er utskifting av vinduer, ny taktekking og pipene skal utbedres. Det er nå vedtatt IN-ordning. Etter innfrielse av halve el. hele andelens fellesgjeld vil felleskostnadene reduseres. 1 Nåværende lån i BRL er ingen IN-ordning dette dekkes under fellesutgiftene 2 Når nytt lån for rehab tak og vinduer er aktivert, blir gammelt lån innfridd, og det vil bli en IN-ordning på den nye andelens fellesgjeld. Vi kan ikke si pr. nå hva dette vil utgjøre før lån er aktivert, og man ser hva renten er på dette tidspunktet, dette iht.. forretningsfører pr. 20.02.2024. Mulig salg av loft areal. Det er det ikke bestemt at det skal skje. Salg av fellesareal må vedtas på en generalforsamling, og det må være 2/3 flertall for salg. Det styret ba om, og fikk, på den ekstraordinære generalforsamlingen, var et mandat til å gå videre med saken. Hvor mye netto borettslaget vil tjene på et eventuelt salg av det aktuelle loft arealet, er blant annet det styret nå skal arbeide med å finne ut. Det er mulig at felleskostnadene vil kunne reduseres ytterligere etter salg av loft areal, ikke utarbeidet sum p.t. Rørene er i orden, kjellerne er fine og tørre, gården er brannsikret og i tillegg koblet direkte til brannvesenet samt borettslaget nå har et styre som holder bygningsmassen vedlike - slik at det ikke kommer enda større og uforutsette kostnader senere. Felles takterrasser er pusset opp med en ordentlig membran slik at det ikke skal bli vannskader i gården, kjellerne ble pusset opp både av brannvern hensyn og med tanke på å holde kontroll med -og forhindre muggsoppvekst. I tillegg ble port dører skiftet ut og det samme ble alle dører til leilighetene. Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel. Areal i salgsoppgaven er hentet i fra tilstandsrapporten. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk.  Det bemerkes at arealer i spisestue i 1 etasje og gjesterom i underetasje ikke tilfredstiller krav til lysforhold og rømningsvei for rom til varig opphold. Eier opplyser at innredningen er godkjent, men at arealer ikke er godkjent som oppholdsrom.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  6 390 000,- (Prisantydning) 311 608,- (Andel av fellesgjeld) 6 701 608,- (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 240 (Panteattest kjøper) 500 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 500 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte) 1240,- Omkostninger totalt 7 702 848,- (Totalpris inkl. omkostninger) 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))

 • Oppvarming
  Boligen varmes opp med elektrisitet.

  Energiklasse
  unknown

  Info energiklasse
  Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

 • Andre utgifter
  Utover det som er nevnt under punktet «Felleskostnader», påløper kostnader til for eksempel strøm, innboforsikring, innvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett (eventuelt oppgradering av kanalpakker og linjehastighet der hvor grunnpakke er inkludert).

  Tilbud på finansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

  Andelsnummer
  30

  Part.obl.nr.
  946991619

  Felleskostnader pr. mnd.
  10306

  Andel fellesgjeld
  311608

  Andel fellesgjeld år
  2023

  Andel fellesgjeld per dato
  2023-12-30T23:00:00Z

  Kommentar fellesgjeld
  Ny fellesgjeld vil beløpe seg til ca. 600.000,-/650 000,- p.g.a. vedlikehold/oppussing bygården. Oppussingen som skal skje nå er utskifting av vinduer, ny taktekking og pipene skal utbedres. Det er nå vedtatt IN-ordning. Etter innfrielse av halve eller hele andelens fellesgjeld vil felleskostnadene reduseres. 1 Nåværende lån i BRL er ingen IN-ordning dette dekkes under fellesutgiftene 2 Når nytt lån for rehab tak og vinduer er aktivert, blir gammelt lån innfridd, og det vil bli en IN-ordning. Vi kan ikke si pr. nå hva dette vil utgjøre før lån er aktivert, og man ser hva renten er på dette tidspunktet dette iht. forretningsfører 20.02.2024 Mulig salg av loft areal. Det er det ikke bestemt at det skal skje. Salg av fellesareal må vedtas på en generalforsamling, og det må være 2/3 flertall for salg. Det styret ba om, og fikk, på den ekstraordinære generalforsamlingen, var et mandat til å gå videre med saken. Hvor mye netto borettslaget vil tjene på et eventuelt salg av det aktuelle loft arealet, er blant annet det styret nå skal arbeide med å finne ut. Det er mulig at felleskostnadene vil kunne reduseres ytterligere etter salg av loft areal, ikke utarbeidet sum p.t. Rørene er i orden, kjellerne er fine og tørre, gården er brannsikret og i tillegg koblet direkte til brannvesenet samt borettslaget nå har et styre som holder bygningsmassen vedlike - slik at det ikke kommer enda større og uforutsette kostnader senere. Felles takterrasser er pusset opp med en ordentlig membran slik at det ikke skal bli vannskader i gården, kjellerne ble pusset opp både av brannvern hensyn og med tanke på å holde kontroll med -og forhindre muggsoppvekst. I tillegg ble port dører skiftet ut og det samme ble alle dører til leilighetene.

  Andel fellesformue
  9492

  Andel fellesformue per dato
  2023-12-30T23:00:00Z

  Kommentar kommunale avgifter
  Kommunale avgifter er inkludert i felleskostnader.

  Borettslaget
  Reichweinsgate 1 Borettslag

  Borettslagets org.nr
  946991619

  Om borettslaget
  Borettslaget består av 28 andeler.

  Forkjøpsrett
  Borettslaget praktiserer ikke forkjøpsrett.

  Styregodkjennelse
  Kjøper skal godkjennes av styret. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.    Kjøper er forpliktet til å gjennomføre handelen uavhengig av om kjøper på overtakelsestidspunktet er godkjent av borettslaget som ny andelseier. Risikoen for å bli godkjent som ny andelseier påhviler kjøper.  Dersom kjøper på overtakelsestidspunktet ikke er godkjent som ny andelseier, har kjøper dog ikke rett til å ta eiendommen i bruk, jf. borettslagslovens § 4-5 (2).   Kjøper kan gå til søksmål mot borettslaget dersom kjøper mener manglende godkjennelse ikke er saklig begrunnet.

  Lånebetingelser fellesgjeld
  Borettslaget har lån i DNB stort pr. 31.12.2021 kr. 9 124 831,- Lånet går over 25 år med Nominell renter 2,45 % til 2045 1 Nåværende lån i BRL er ingen IN-ordning dette dekkes under fellesutgiftene 2 Når nytt lån for rehab tak og vinduer er aktivert, blir gammelt lån innfridd, og det vil bli en IN-ordning. Vi kan ikke si pr. nå hva dette vil utgjøre før lån er aktivert, og man ser hva renten er på dette tidspunktet.

  Borettslagets forsikringsselskap
  Gjensidige

  Polisenummer felles forsikring
  90555466

  Vedtekter/husordensregler
  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i gjeldende vedtekter og husordensregler. Dokumentene følger vedlagt i salgsoppgaven. 

  Beboernes forpliktelser og dugnader
  Det gjennomføres to dugnader i året, én på våren og én på høsten.

  Dyrehold
  Dyrehold er tillatt iht. borettslagets husordensregler. Dyret/dyrene skal ikke være til sjenanse for andre beboere.

  Eierskiftegebyr
  3360

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 301/209/296: 29.04.1966 - Dokumentnr: 507626 - Erklæring/avtale Vedtak av Oslo kommunes vann- og kloakkreglement
  Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
  07.09.1987 - Dokumentnr: 57494 - Best. om adkomstrett Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.
  Med flere bestemmelser
  Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
  06.11.2014 - Dokumentnr: 968576 - Kjøpekontrakt Rettighetshaver: Berg Nikolai
  Fnr: 291289 44735
  Rettighetshaver: Schjøtt-Falster Carl Fredrik Nordberg
  Fnr: 051289 43953
  Gjelder denne registerenheten med flere
  02.05.1895 - Dokumentnr: 900108 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra:
  Knr:0301 Gnr:211 Bnr:142


  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det foreligger et ekpedisjonsdokument datert 27.06.1933. At slike Ekpedisjonsdokumenter/attester eksisterer gir ingen garanti for at det ikke senere er utført arbeider som ikke er byggemeldt/godkjent. Leiligheten ble bygget om og innredet som leilighet i 2015, og det foreligger ferdigattest for bruksendring til bolig datert 12.07.2017.

  Vei, vann og avløp
  Eiendommen har adkomst via offentlig veg eller gate. Eiendommen er tilknyttet offentlig vannforsyning via private stikkledninger. Eiendommen er tilknyttet offentlig avløpsnett via private stikkledninger.

  Adgang til utleie
  Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (1) nr. 3 har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene.

  Legalpant
  Borettslaget har legalpant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse. 

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  6 390 000,- (Prisantydning) 311 608,- (Andel av fellesgjeld) 6 701 608,- (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 240 (Panteattest kjøper) 500 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 500 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte) 1240,- Omkostninger totalt 7 702 848,- (Totalpris inkl. omkostninger) 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))

  Omk. kjøper beløp
  1240

  Betalingsbetingelser
  Det forutsettes av skjøtet tinglyses på ny eier, med mindre det er tatt andre forbehold i budgivningen.  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 0,8 % av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 11 900,- oppgjørshonorar kr 6 900,- og visninger kr 2 500, -. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr 34 900,-.  Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale totalt kr 7 172,-. Utleggene omfatter fotograf og opplysninger fra forretningsfører. Alle beløp er inkl. mva. 

Heidi Siri Petersen

Megler

Heidi Siri Petersen

90 69 34 84

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev