aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Velkommen til Sandakeveien 20 L

Moderne 4-roms (3-R + 1-R utleiedel) | Vestvendt balkong | Heis | Garasje kan kjøpes av selger

 • BRA 119 m²
 • 3 soverom
 • OMKOSTNINGER249 720
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER9 549 720
 • EIENDOMSTYPELeilighet
 • EIERFORMEierseksjon
 • BYGGEÅR2 012
 • SOVEROM3
 • AREALP-rom 119 m²
 • FELLESKOST./MND7 651
 • TOMT910 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • 9 300 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  8 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  250,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  237 500,- (Dokumentavgift)
  --------------------------------------------------------
  249 720,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  9 549 720,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Leiligheten ligger i byggets 2. etasje og inneholder:
Hoveddel: Entré, stue med åpen kjøkkenløsning og utgang til balkong, omkledningsrom, to soverom og baderom.
Utleiedel: Stue med åpen kjøkkenløsning og baderom.

I tillegg disponerer leiligheten en bod i trappegang på ca. 5,8m².
Stue sett mot kjøkken

Sandakerveien 20L, Oslo

 • Entré med egen ekslusiv heisadkomst:
  Du har eksklusiv kodet heisadkomst rett inn i leiligheten. Entréen har god plass til skap, kommode, knagger eller annen oppbevaring. Praktisk med belegg på gulv og glatte malte overflater. Porttelefon.

  Leiligheten disponerer også bod på ca. 5,8m² i trappegang rett ved leiligheten.

  Stue med utgang til balkong:
  Stuen har god plass til både sittegruppe og stort spisebord. God standard med eikeparkett på gulv og glatte malte overflater. De store vindusflatene og balkongdøren slipper inn rikelig med naturlig lys. Lysinnslippet sammen med den gode takhøyden på ca. 2,68 meter bidrar til en god romfølelse.
  Det er biopeis og spiler som lager en fin skjerming mellom stue og kjøkkendel.

  Balkong:
  Fra stuen har du utgang til en stor og herlig balkong. Balkongen er på ca. 6,7m², og har god plass til ulike sittegrupper og grill (gass eller elektrisk). Gode materialer med komposittheller på gulv og rekkverk av metall og glass. Elektrisk markise fra 2019, utebelysning og stikkontakt. Terrassen er nordvestvendt, har gode solforhold og vender ut mot gårdsrom. Gårdsrommet mot nabobygget er pent opparbeidet.

  HTH-Kjøkken:
  Kjøkkenet ligger i en åpen og sosial løsning med stuen. Moderne og tidløst kvalitetskjøkken fra HTH som var nytt i 2012. Du har god skap- og benkeplass i kjøkkeninnredning med hvite glatte fronter. Benkeplaten er laminert og har nedfelt oppvaskkum. Kjøkkenet er utstyrt med integrert stekeovn, platetopp og oppvaskmaskin fra Siemens, samt plass til frittstående kjøleskap. Ventilator tilkoblet avtrekkskanal.

  Soverom 1 og 2:
  Begge rom er vendt mot rolig indregård. Hovedsoverommet er meget romslig med parkett på gulv og glatte malte overflater. Her er det plass til en stor dobbeltseng med tilhørende nattbord, samt garderobeløsninger etter behov og ønske.

  Soverom II - perfekt som barnerom, gjesterom eller kontor.

  Bad i hoveddel:
  Moderne og romslig baderom fra 2012. Tidløst og lekkert med store mørke fliser på gulv og lyse fliser på veggene. Moderne baderomsinnredning med heldekkende servant. Baderommet er også utstyrt med dusjhjørne med innfellbare dører og vegghengt toalett. Plass og opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Varmekabler i gulv.

  Praktisk omkledningsrom
  I tilknytning til soverommene og baderommet har du et praktisk omkledningsrom. Her har du svært gode oppbevaringsmuligheter for både klær, støvsuger og annet rusk og rask.

  Utleiedel:
  ..............................................................................................................
  Utleiedel på ca. 28m²
  Svært lys og romslig stue med parkett på gulv og glatte malte overflater. Det er mulig å lage et soverom i stuen slik at dette blir en toroms utleieleilighet. Det fungerer også ypperlig med en bokhylle som romdeler. .
  Tidløst og pent kjøkken fra HTH. Innredningen har hvite glatte fronter og laminert benkeplate. Kjøkkenet er utstyrt med integrert stekeovn og platetopp fra Siemens, og kjøleskap i benkemodell fra Matsui. Hvitevarene med unntak av kjøleskap medfølger i handelen. Ventilator i overskap tilkoblet avtrekkskanal. Moderne baderom fra 2012 med opplegg for vaskemaskin.


  Oppsummering av TG2:
  Overflater generelt: Stedvis sår/riper/hakk/sprekkdannelser/skjolder i overflater. Generell slitasje på overflater.
  Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
  Våtrom: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på bad/våtrom. Det mangler lekkasjesikring fra innebygget sisterne.
  • Det er påvist avvik i krav til høydeforskjell/fall-løsning på våtrommet. Badet fungerer fint med avviket.
 • Torshov ligger i bydel Sagene, kjent for sin avslappede atmosfære, med nærhet til parker og grønne lunger. I Sandakervein 20 bor du like ved kafeer og serveringssteder, parker og kollektivtilbud.

  Torshovparken ligger cirka fem minutters gange fra leiligheten. Fra Torshovparkens høyeste punkt har du utsikt over Oslo by. Her arrangeres også konserter i paviljongen. Like ved parken kan du spille minigolf eller sandvolleyball.
  Torshovdalen med sine 180 mål står for parkliv fra vår til tidlig høst, turmuligheter hele året og preparerte skiløyper vinterstid.

  Populære "vannhull" i området er nabolagsbaren Bruun-Larsen, med biljard, suppe og øl. I 2019 åpnet vinbaren Lasarett. Bar Albatross står for spennende cocktails, god vin og stemning. Er man sulten, har Caminito (like rundt hjørnet for baren), pizza og panini. Både Trikkestallen og Grisen har solrik uteservering og godt utvalg på menyen. Ellers er det mye å velge i, om man vil sitte ned eller ta med. God sushi hos Mr Fish, indisk hos Jewel of India og kaffe samt smørbrød fra Kaffebrenneriet, Espressohouse og W.B. Samson.

  Matvarehandelen er enkel: På Torshov Torg har du en stor Rema 1000-butikk med hyggelig betjening og post i butikk. Ellers finnes Kiwi, Coop Extra og Bunnpris i nærheten. Sandaker senter har blomsterbutikk, Coop Mega og Vinmonopolet, i tillegg til frisør, bibliotek og diverse tilbud. Legendariske slakter Strøm-Larsen er kjent for sin kvalitet og service. Strøm-Larsen leverer også kjøtt til lokale bedrifter (som for eksempel Godt Brød, i Thorvald Meyers gate på Grünerløkka). Nieu Scene og Bistro på Soria Moria har populær humorscene og god mat. Populære Villa Paradiso finnes på Lilleborg Torg. Digg pizza fås selvsagt også hos Lofthus Samvirkelag, på Sandaker - i samme lokale er det Åpent Bakeri som driver kafé på dagtid.

  Mustang Sally er en koselig, selvstendig butikk som selger bl.a. jeans og snittblomster, i tillegg til grønne planter og tilbehør. Konstabel er en hyggelig interiørbutikk, med tidsriktige merkevarer, sko og barneklær.

  Treningssenter i området er bl.a. Myrens Treningssenter og Klatreverket, med gruppetimer, squashbane og klatrevegger. SATS Ringnes Park er kun en kort tur unna. Det er så klart flere andre alternativer å velge i. Dersom du foretrekker å legge treningsøkten ute, er Akerselva ideell. Her er det flotte grøntområder og turstier, som gir hyggelige turopplevelser gjennom hele året. Følg elva helt opp til Maridalen og Nordmarka. Følger du elva nedover, når du til slutt Bjørvika og Sørenga sjøbad.

  Meget god bussforbindelse (nr. 20 til Majorstua/Skøyen, 30 til Nydalen og Bygdøy gjennom sentrum med busstopp på Torshov ca. 2 min unna leiligheten). Buss nr. 21 (Aker Brygge/Helsfyr) fra Chr.Michelsens gt. Trikk (nr. 11, 12 og 18) går like i nærheten med nærmeste stopp på Torshov og Biermannsgate, begge 2 min unna. Nærmeste T-bane er Storo (ca. 15 min gangavstand eller to busstopp). Flybussekspressen går til Gardermoen i Christian Michelsens gate - busstopp Vogts gate (2 min unna), hver halvtime. Buss 28 går også fra holdeplassen i Vogts gate til Fornebu/Helsfyr.

  Torshov er et attraktivt sted å bo, og de som først flytter hit, flytter sjeldent til andre steder. Her bor man roligere til, men med livlige bydeler som Grünerløkka innen kort avstand. Hopp på trikken, eller tusle ned til Birkelunden på ca. 10 minutter. Om man hopper på sykkelen (det er flere Bysykkel-stativ i området), er man på øvre Grünerløkka på ca. 3 minutter. Sagene og Storo er også innen kort avstand. Velkommen til et trivelig sted å bo!
 • Enkel adkomst fra gate. Det vil bli satt opp AKTIV visningsskilt under visning.
 • Boligbygg over 5 etasjer samt kjeller og utbygget loft. Bygget ble oppført som et næringsbygg i 1958 og ble i 2012 ombygget til leiligheter. Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker i hovedsak av betong/stål. Yttervegger forblendet med pussede fasadeplater. Tilnærmet flat takkonstruksjon samt saltak av tre. Antatt fundamentert med støpt grunnmur/såle
  på fast grunn.

  Se vedlagte tilstandsrapport datert 09.06 2022 av Thomas Haugan i for teknisk beskrivelse av eiendommen.
 • 2.etasje: 119 kvm bruksareal
  2. etasje: 119 kvm primærareal som består av: entré, stue/kjøkken - hybel, bad -hybel, Stue/kjøkken , soverom , soverom , bad , Omkledningsrom

  Leiligheten disponerer også bod i trappeoppgangen på ca 5.8 kvm.
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Fjernvarme via radiatorer samt varme i gulv på bad. Balansert ventilasjon. Felles varmtvann/fyring.
 • Eiet fellestomt på 910 kvm. Tomten er fellesareal og er pent opparbeidet med asfalterte gangveier, prydbusker og diverse beplantning. Sameiet har en flott felles terrasse på bakkeplan mot bakgården med sittegrupper og urtekasser.
 • Selger har en garasjeplass i kjelleren. Denne kan kjøpes separat eller legges til i budsum. Det kan installeres ladestasjon om eier ønsker.

  Biler som er tilknyttet lader i garasjeanlegget skal ha egen måler for faktisk forbruk. Målestand blir registrert 15. Januar hvert år av sittende styret. Forretningsfører vil fakturere eier av parkeringsplass for strømforbruk, baser på en gjennomsnittsberegning av strømpris for de siste 12 måneder iht. faktura.

  Garasjeplass (nr. 14) i felles garasjeanlegg i kjeller med tilkomst via bilheis. Det er lagt til rette for installasjon av elbillader. Infrastrukturen er bygget ut. Sameiet har en gjesteplass på utsiden av bygget. Mulighet for utleie av garasjeplass. Selger har tidligere leid ut for kr. 1 500,- pr. mnd.

  Sameiet har p-plasser i form av midlertidige eksklusive brukrettigheter, som selges separat. Dette skal avtales særskilt, enten ved egen kontrakt eller som et eget kontraktspunkt ved salg av seksjoner. Kjøpekontrakt for overdragelse av p-plass skal sendes OBF da det holdes en egen oversikt over p-plassene. Kjøper av p-plass faktureres for overdragelsen iht. gjeldene priser. Det mps igneres avtale mellom selger og kjøper av plass. Forholdet tinglyses ikke da plassene pr. april 2022 er regulert som fellesareal.
 • Vei: Offentlig
  Vann/avløp: Privat stikkledning til offentlig nett.
 • Forretningsfører: OSLO OG OMEGN BOLIGFORVALTNING AS
 • Leiligheten tilhører Sameiet Sandakerveien 20 som består av 31 andelsleiligheter med tilsammen 36 boenheter inkludert hybler.

  VAKTMESTERTJENESTER
  Sameiet Sandakerveien 20 har avtale med Oslo Vaktmestertjeneste som ivaretar oppgaver knyttet til daglig drift, tilsyn, og løpende mindre vedlikehold.

  RENHOLD
  Sameiet Sandakerveien 20 har avtale med Absolutt Rengjøring AS om ukentlig og m nedlig renhold. Renholdet skjer onsdag eller fredag. Dørmatter til heis og hovedinngang leveres av Stil Tekstilservice AS.

  BREDBÅND OG KABEL-TV
  Sameiet Sandakerveien 20 har avtale med Telenor Norge AS for leveranse av bredbånd og kabel-tv.

  VVS SERVICE
  Sameiet har rammeavtale med Rørleggerhuset AS p rørleggertjenester. Denne kan også benyttes av beboere i sameiet.

  VENTILASJON
  Sameiet har avtale med Air-Tech AS for drift og vedlikehold av ventilasjonsanleggene

  BRANNSENTRAL
  Sameiet har serviceavtale med Nortek Security & Technology AS for kontroll og vedlikehold av brannsentral med tilhørende komponenter.

  Det ble på ekstraordinært årsmøte 27.02.2020 vedtatt å foreta rehabilitering av sameiets fasade m.m. med ett kostandsestimat på kr 9 millioner. Tiltaket ble vedtatt å skulle finansieres ved låneopptak på 7,7 millioner+ kapitalinnkreving fra seksjonseierne. Det ble videre vedtatt at det skal etableres IN-ordning på lånet. Alt lån er betalt og arbeid er utført.
  Ettersom det er usikkert om kostnadsveksten er varig, har sameiet i denne omgang basert driften på en moderat økning i felleskostnadene kombinert med ekstraordinær kapitalinnkreving på 800 000.

  Planlagt prioritert vedlikehold i budsjettåret 2022:
  - Lukke avvik etter el-kontroll (gjennomført/ Pluggen elektro AS)
  - Lukke prioriterte avvik fra heiskontrollen for bilheisen (gjennomført/Total teknikk AS).
  - Skille ut glykolkrets for gatevarme med egen varmeveksler, automasjon og snøføler (gjennomført/Snersrud & Pedersen).
  - Utbedring av personheis med nytt heistablå og dører (forsikringssak 2021/KONE)
  - Delvis utbedring av sprinkleranlegg basert på FG-kontroll. Prioritet på glykolkretser, beregninger og dokumentasjon. (Utbedring planlegges gjennomført over flere år).
  - Utbedring av feilkoblede varmekretser for radiatorer og innregulering av anlegget.
  - Fjerne spilevegger på tak, av hensyn til sikkerhet. Gjenoppbygging planlagt i 2023.
  - Utskifting av lufteskruer på varmkrets for ventilasjonsaggregat. Kontroll av temperatursensorer og flytting av trykkfølere.
  - Tilkobling av sprinklerventiler (gjennomført) og ventilasjonsaggregater (planlagt) til alarmsentralen/brannalarm.
  - Installasjon av nye filter som supplement til eksisterende på ventilasjonsanlegg. (2022/23)
  - Det tas forbehold om å justere planen i samsvar med de til enhver tid gjeldende økonomiske forutsetningene og hensiktsmessighet.

  Oversikt over større vedlikehold som har blitt gjennomført de siste årene:
  2021/22:
  - Utskifting av sensor for pumpealarm for overvann, årlig service på pumper samt montering av ekstern pumpealarm i garasjekjeller for kloakk/totalavløp. Pumpe-Service AS
  - Sluttføring av fasadeprosjekt. Rehabilitering av skallsikring, herunder fasade Øst og Vest, beslagsløsninger, svalganger og balkonger, samt nedløpsrør m/varmekabler. Karlsen & Nordseth Entreprenør AS
  2021:
  - Utbedring av enkelte el-feil, samt supplering av nød og ledelys. Pluggen Elektro AS.
  - Utbedring/ombygging av tak over trappehus, utbedring av skader på fasade av trappehus samt deler av nordre og søndre fasade. Karlsen & Nordseth Entreprenør AS. - 2021: Utskifting av hovedstoppekraner og hovedinnlegg for sprinkleranlegg. Snersrud og Pedersen.
  - Branntetting av rørgjennomføringer i garasjekjeller, samt tekniske rom. Oslo Brannsikring.
  - Utbedring (reetablering) av ventilasjon m/serviceluker i garasjekjeller og underetasje. AirTech
  - Midlertidig utbedring av personheis etter omfattende hærverk. Nye innerdører og heistabl er i bestilling og under produksjon. Installering av GSM/M2M alarmtelefon. Kone
  - Utskifting av pumpe i gulvet i garasjekjeller. Ombygging av vannrør til søppelrom og felles terrasse for hindre konflikt med sprinkleranlegg. Rørleggerhuset.
  - Utskifting av soilrør i garasjekjeller, samt rørføringer i himling i underetasje pga brannkrav. Utbedring av motfall i avløp i 1 etg. Rørleggerhuset
  2020:
  Utbedring fuktinnsig garasjevegg og vegg ved siden av teknisk rom. Nor Entreprenør
  2019:
  - Ny pumpe i septiktank. Rørleggerhuset
  - Vedlikeholdsspyling rør. Rørleggerhuset
  - Utbedring kasse ved ventil p tak etter vanninnsig i personheis. Roald Larsen
  - 2018:
  - Ny støp p garasjegulv og utbedring søyler. Valdres Industrigulv
  - Utbedring ventilasjon. Airtech
  - Varmekabler i takrenner (erstattet under fasadeprosjektet)
  - Ny hovedinngangsdør
  - Maling av vegg i bilheisen i hht. brannkrav
  -2017:
  - Utbedring teknisk rom. Snesrud og Pedersen

  Eierseksjonen hører til boligsameie. Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i sameiets styre og/eller generalforsamling.
 • Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.
 • Husdyr tillates såfremt dette ikke er til sjenanse eller ulempe for øvrige beboere eller byggets drift for øvrig. Det er båndtvang i bygget.
 • Gjensidige Forsikring ASA
  Polisenummer: 81763763
  Innboforsikring tegnes på egenhånd.
 • Formuesverdi som primærbolig kr 1 935 333 per 31.12.20
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 6 967 200 per 31.12.20
 • Totale felleskostander er: 7 651,- og inkluderer:
  Oppvarming med fjernvarme og varmtvann, kabel-TV og bredbånd fra Telenor (2 abonnementer), garasje, trappevask, vaktmestertjenester, felles bygningsforsikring, drift og vedlikehold, forretningsførsel og kommunale avgifter

  Fellesutgifter: Felleskostnader 6 732,-
  Kabel-tv og bredbånd. Brøkfordelt 699,-
  Biloppstillingsplasser ( 6081 - 14 ) 220,-

  Ytterligere differensiering foreligger ikke fra forretningsfører.

  Sameiet Sandakerveien 20 har avtale med Telenor Norge AS for leveranse av bredbånd og kabel-tv. Avtalen om levering av produktet Frihet S har en bindingstid på 36 måneder og løper frem til februar 2024.
 • Andel fellesgjeld er 0. Gjelden er innfridd.
  Andel fellesformue kr 33 702,- pr. 31.12.21 .
 • Sameiet har et lån i Handelsbanken:

  Lånenummer: 94927036015, Handelsbanken
  Annuitetslån, 12 terminer per år.
  Rentesats per 24.05.2022: 4.14% pa.
  Antall terminer til innfrielse: 337
  Saldo per 24.05.2022: 6 302 717,-
  Andel av saldo: 0,-
  Første termin/første avdrag: 15.05.2022 ( siste termin 15.06.2050 )
  Opprinnelig innfrielse lån (IN): 404 199,-
  Nedkvittert saldo innfrielse per d.d. (IN): 396 39,-
 • For felles ansvar og forpliktelser hefter den enkelte sameier i forhold til sin sameiebrøk, jf eierseksjonsloven § 30.
 • Kommunaleavgifter betales via felleskostnadene.
  Dersom man antar at boligens verdi er 9.3 millioner vil man betale ca 7 100,- kroner i eiendomsskatt for 2022.

  For boliger og fritidsboliger er eiendomsskatten 3 promille av eiendomsskattegrunnlaget minus bunnfradraget. Bunnfradraget for 2022 er på inntil 4 millioner kroner.
 • Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand. Selgers energiforbruk var ca 6 000,- kWh i 2021. Det bor pt 3 i husstanden inkl utleie.
  Utover det som er nevnt under punktet "Felleskostnader", påløper kostnader til for eksempel strøm, innboforsikring, innvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett (eventuelt oppgradering av kanalpakker og linjehastighet der hvor grunnpakke er inkludert).
 • Det foreligger ferdigattest på ombygging til leiligheter/ bruksendring datert 28.07.14. Bygget ble ferdig renovert i 2012. Selve bygningen ble satt opp i 1958.
 • Deler av boligen kan leies ut, forutsatt at det er en del av boligens godkjente hoveddel med rom godkjent for varig opphold og at den utleide delen ikke er adskilt som en selvstendig boenhet.
 • Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
  Iht. eiersl. § 23 kan ingen kjøpe en boligseksjon hvis kjøpet fører til at man, direkte eller indirekte, blir eier av flere enn to boligseksjoner i eierseksjonssameiet. Begrensningen gjelder ikke kjøp av fritidsboliger. Det finnes også enkelte andre unntak i bestemmelsen.
 • En servitutt er en rettighet/forpliktelse eller bestemmelse. Denne kan være både positiv og negativ. Bestemmelsen innskrenker en eiers rett til å fritt bestemme over egen eiendom. F.eks en nabo som gir en annen nabo rett til å kjøre over sin eiendom. En servitutt etableres i all hovedsak ved inngåelse av en avtale, enten skriftlig eller muntlig, mellom de berørte partene, men den kan også være etablert på andre måter.

  På denne eiendommen er det normale rettigheter for Oslo kommune til å vedlikeholde/anlegge vann/kloakk/trafo på sameiets eiendom.
  Her er en oppramsing av disse. Spør megler dersom du/dere har spørsmål.

  1957/404461-1/105 Erklæring/avtale
  20.03.1957
  Vedtak av Oslo kommunes vann- og kloakkreglement
  Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
  Overført fra: 0301-225/235
  Gjelder denne registerenheten med flere

  1958/501070-1/105 Erklæring/avtale
  23.11.1958
  Bestemmelse om trafostasjon/kiosk
  Med flere bestemmelser
  Overført fra: 0301-225/235
  Gjelder denne registerenheten med flere

  1960/512201-1/105 Erklæring/avtale
  18.07.1960
  Midlertidig dispensasjon fra Bygningsloven vedr. brannvegg
  Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
  Overført fra: 0301-225/235
  Gjelder denne registerenheten med flere

  2010/804188-1/200 Erklæring/avtale
  19.10.2010
  Midlertidig dispensasjon fra bygningsloven
  Sandakerveien godkjennes i sin nåværende bredde
  Plikt til fremtidig vederlagsfri avståelse av veigrunn til Oslo kommune
  Overført fra: 0301-225/235
  Gjelder denne registerenheten med flere

  Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. De andre sameierne har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til to ganger folketrygdens grunnbeløp; jfr. lov om eierseksjoner § 31. Kontakt oppdragsansvarlig for ytterligere informasjon.
 • Leiligheten ligger i et område regulert til byggeområde for bolig.
  Reguleringsplan S-4262: Reguleringsplan med reguleringsbestemmelser for gnr. 225, bnr. 235. Sandakerveien 20 vedtatt 30.08.2006 av bystyret

  Reguleringsplan S-178GO: Reguleringsplan for Østre bydel IV vedtatt 06.11.42 av innenriksdepartementet.

  KDP-4, Saken gjelder: Akerselva miljøpark.Sikrer et gjennomgående parkdrag og bevaring av verneverdig bebyggelse langs elva fra Maridalsvannet til Vaterland.Det stilles krav til utforming vedtatt 28.11.90 av bystyret.

  KDP-17, Saken gjelder: Kommunedelplan for torg og møteplasser vedtatt 22.04.09 av bystyret.

  Pågående byggesaker:
  Saksnummer 201913875: Sandakerveien 20 G-L - Glassoverdekking av svalgang, dispensasjon fra reguleringsplanen.

  Saksnummer 202200559: Sandakerveien ved nr. 14 A og 16 B-D - Oppføring av to gitterporter.
 • Gnr. 225 Bnr. 235 Snr. 13 i Oslo kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtakelse etter nærmere avtale med selger.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 10. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Det anbefales at hver budgivers første bud har en tilfredsstillende akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Ifølge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 0.8% av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 15 000 -, oppgjørshonorar kr 6 000,- ,- og visninger har en fastpris på 5 000,- . Alle beløp er inkl. mva.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Maja Zhang Olsen
  Sindre Fagereng Fjellavli
Marius Wang

Megler

Marius Wang

46 82 88 87

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev