aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Schweigaards gate 77B!

Oslo Schweigaards gate 77B

Elegant, lys og luftig 3-R med generøs takhøyde og moderne løsninger. Flott kjøkken og stilrent bad. Bo midt i smørøyet

 • 5 990 000
 • BRA 75 m²
 • 2 soverom
 • PRISANTYDNING5 990 000
 • OMKOSTNINGER163 692
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER6 226 661
 • EIENDOMSTYPELeilighet
 • EIERFORMEierseksjon
 • BYGGEÅR1 887
 • SOVEROM2
 • AREALP-rom 75 m²
 • ANDEL FELLESGJELD72 969
 • FELLESKOST./MND3 242
 • TOMT718 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • ENERGIMERKINGG
 • 5 990 000,- (Prisantydning)
  72 969,- (Andel av fellesgjeld)
  --------------------------------------------------------
  6 062 969,- (Pris inkl. fellesgjeld)

  Omkostninger
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  151 550,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 6 062 969,-))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  8 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  --------------------------------------------------------
  163 692,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  6 226 661,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
La oss spørre selger .. Hva har du likt spesielt godt med leiligheten og kommer til å savne mest?
Jeg har elsket den naturlige lune, gode stemningen i leiligheten- her har jeg virkelig følt meg trygg og 'hjemme'! Jeg falt spesielt for den luftige, åpne romfølelsen, samt det nydelige lyset i leiligheten som skifter farge og form både gjennom dagen, men også gjennom de ulike årstidene. Hovedsoverommet er kanskje mitt favorittrom; det er luksuriøst romslig og har en genial garderobeløsning. Anser det rommet som leilighetens 'indréfilé! Jeg kommer til å savne morgenkaffen fra senga hvor jeg ser på morgenlyset fylle hele leiligheten. I tillegg er jeg veldig glad i Sameiets hage, den er for meg en liten urban grønn oase som kompenserer for den foreløpig litt triste bakgården vår. Her har jeg puslet i blomsterbedene og fortært mange måltider opp gjennom årene.

Hvordan er naboene?
Naboene er imøtekommende, sosiale og trivelige. Flere av naboskapene mine har faktisk gjennom de seks årene jeg nå har bodd her utviklet seg til å bli vennskap. Det er en god miks av litt yngre folk og mer voksne folk, og Sameiet er rolig.

Hvordan er styret?
Styret er velfungerende og består av en sammensveiset, hyggelig beboer-gjeng. Styret teller i dag 4 personer- jeg sitter selv i Styret.

Hva har du likt best med området?
Gamlebyen er et nabolag som står mitt hjerte nær. Jeg har bodd her i flere omganger og flytter faktisk kun 200 meter ned i gata nå. Om jeg skal trekke frem noe jeg spesielt setter pris på må det være den sentrale beliggenheten, mangfoldet og den generelle gode atmosfæren. Gamlebyen er et attraktivt, levende nabolag i spennende utvikling; eksempelvis er både Klosterenga Park og Middelalderparken under oppgradering nå, hvilket vil gi hele området et fint løft. I tillegg dukker det stadig opp nye butikker, cafèer og restauranter i nærområdet. Gamlebyen ligger ekstremt sentralt til, men har likevel flere grønne lommer. Svartdalsparken er en spesiell favoritt som er magisk alle årstider!

Har du noen favoritt-restauranter eller kafeer i området?
Jeg tror Gamlebyen med ZZ pizza og Fuglen muligens kan skryte av Oslos beste pizza og kaffe! I tillegg er det mange andre nevneverdige steder kun et steinkast unna; den bittelille italienske restauranten Roald & Umerto, trendy Brutus som serverer kortreist mat og naturvin, klassikerne Smia Galleri + Olympen + Pigalle, og supersunne Kumi som disker opp med organisk vegetarlunsj- for å nevne noen få.

Vinter - vår - sommer og høst. Hvordan er de ulike årstidene i boligen og området?
Jeg har et tre rett utenfor kjøkken/ stue som speiler årstidene og nesten har vært en hyggelig 'nabo' i seg selv. Det står i full blomst om våren, er ikledd høstens fine farger og fanger nysnøen på vakkert vis gjennom vinteren. Om sommeren er leiligheten deilig og sval, om vinteren lun og koselig.
Og som nevnt; Svartdalsparken er magisk alle årstider; grønn, frodig og sval på sommerstid, vakker, hvit og stille om vinteren.
De flotte tregulvene gir leiligheten særpreg og sjarm.

Schweigaards gate 77B, Oslo

 • Kjøkken
  Kvik kjøkkeninnredning fra 2013 med hvite, glatte fronter og takhøye overskap. Videre har innredningen malt benkeplate med underlimt oppvaskkum. Det er integrerte hvitevarer med oppvaskmaskin, stekeovn, koketopp, micro samt frys- og kjøleskap. Det er kullfilterventilator over koketoppen. Vinkjøleskap er defekt.

  Baderom
  Badet ble oppusset i regi av en tidligere eier i 2013. Det er lagt fliser på vegger og gulv, med elektrisk gulvvarme. Badet har dusj med innfellbare dusjdører, servant, baderomsinnredning og opplegg for vaskemaskin/ vaskesøyle. Mekanisk avtrekk på baderommet.

  Separat wc
  Flislagt toalettrom med vegghengt klosett.

  Pipe og ildsted
  Det er i følge eier mulighet for ildsted i stuen.
  Piper i selskapet er nylig rehabilitert.

  Innvendige gulv
  Slipte furugulv og malte tregulv.

  Innvendige vegger
  Malte flater.

  Innvendig himling
  Malte flater.
  Innfelte downlights i tak i entre.

  Innvendige dører
  Dobbeltfløyet dør til hoved-soverom. Hvitmalt fyllingsdør.
  Øvrige dører, hvite/glatte dører.

  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Registrerte avvik iht. tilstandsrapporten

  TG 3 - Store eller alvorlige avvik
  Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn
  Målt høydeforskjell på over 30 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Det blir kontrollert for skjevhet i etasjeskiller: I stue er det målt totalt retnings-avvik i rommet på ca. 3- 3,5 cm. I hoved-soverom er det målt totalt retnings-avvik i
  rommet på ca. 2 cm. I bygg som dette, og fra denne tiden, må man påregne skjevheter i etasjeskillere/gulv.

  Tekniske installasjoner > Ventilasjon
  Kjøkken skal i denne type blokker, normalt ha permanent avtrekk ført via luftesjakt/kanal, ut over yttertak. Da kjøkken er flyttet inn i stuen, er det med dagens løsning ikke avtrekksventilasjon fra rommet. Dette vurderes til TG-2 i rapporten. (Det er montert en kullfilterventilator)

  På oppføringstidspunktet ble det benyttet naturlig oppdriftsventilasjon. Med naturlig oppdriftsventilasjon vil til-luft til boligen tilføres med spalteventiler i vinduer eller ventiler i yttervegger. Avtrekk fra boligen gjøres med avtrekksventiler i kjøkken og bad, ført ut over yttertak via luftekanaler. Naturlig oppdriftsventilasjon blir i rapporten alltid vurdert til TG-2.

  Det er ikke avtrekk fra wc. Dette blir vurdert til TG-3 i rapporten.

  Det er ikke luftespalte i dør til bad. TG-2.

  TG 2 - Avvik som kan kreve tiltak
  Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad
  Det mangler dokumentasjon på membranarbeider. TG-2.

  Spesialrom > Overflater og konstruksjon > Wc
  Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne.

  Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg
  Sikringsskap plassert i entre. Hovedsikringer og måler plassert i felles skap i kjeller. Sikringer: Automatsikringer med jordfeilbrytere, kombiautomater.
  16 amp: 12 stk.
  20 amp: 1 stk.
  Anbefaling om el-kontroll vil alltid bli vurdert til TG-2 i rapporten.

  Fra selgers egenerklæring
  2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
  Ja. Forrige eier i 2013 pusset opp badet: Fliser, innredning, downlights, varme i gulv, opplegg til vaskemaskin og tørketrommel, mekanisk vifte.

  2.1 Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet?
  Ja. Badet ble fornyet i sin helhet, men tidligere eier har ikke opplyst om ovennevnte, så derfor usikker.

  6. Kjenner du til om det er/har vært problemer med ildsted/skorstein/pipe f.eks. dårlig trekk, sprekker, pålegg, fyringsforbud eller lignende?
  Ja. Sameiet utbedret pipelop i sin hele lengde i jan 2022. Arbeidet er godkjent av Brann- og redningsetaten mai 2022.

  8. Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader/insekter/skadedyr i boligen som: rotter, mus, maur eller lignende?
  Ja. Det ble i 2018 pavist veggdyr som stammet fra naboeiligheten i 3.etg. Begge leilighetene ble oyeblikkelig sanert av Anticimex (dekket av Sameiets forsikring). Ikke inntruffet nye tilfeller i etterkant.

  11. Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade?
  Ja. Forrige eier informerte om at det ble lagt nytt tak før han flyttet inn ifm utbygging av loftsleiligheter, men han kjente ikke til firma.

  13. Kjenner du til om det utfort kontroll av el]anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon, varmepumpe)?
  Ja. Årlig kontroll av brannalarmanlegget. Sist utført i apr 2022 av Autronica.

  17. Kjenner du til forslag eller vedtatte reguleringsplaner, andre planer, nabovarsel eller offentlige vedtak som kan medføre endringer i bruken av
  eiendommen eller av eiendommens omgivelser?
  Ja. Naringslokaler i underetasjen i A]oppgang er solgt fra Smestad & Vangsoy Rorservice til Retro Antikk. Overtakelse sep 2022.

  27. Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader/insekter/skadedyr i sameiet/laget/selskapet (fellesareal eller i andre boliger) som: rotter, mus,
  maur eller lignende?
  Ja. Det ble påvist ekskrementer fra rotter i kjeller i 2018. Saneringsarbeid gjennomført av vaktmester og Anticimex.
 • Leiligheten ligger meget fint til i Gamlebyen. Området er sentralt, samtidig som at det oppleves akkurat langt nok unna kjernen til at det er et rolig og godt sted å bo. Her har du flere grøntområder for både hygge og trening i nærheten, i tillegg til at det er gangavstand til alt av fasiliteter og servicetilbud.

  Alt du trenger av servicefasiliteter
  Du behøver ikke å gå mange meterne ned i gata, før det bugner av spennende serveringssteder og små koselige caféer. Noen få minutters gange fra boligen kan du for eksempel nyte en god espresso og ferskt brød på Stockfleths, Cafékontoret eller Fuglen. Fuglen forvandles fra et av byens beste kaffe-steder til en avslappet cocktail- og vinbar fra torsdag-søndag etter kl.18.00. På torsdager har de dessuten livemusikk, DJ, pop-ups eller andre arrangementer for å bidra til mer liv til Gamlebyen.

  De deiligste oster får du hos Gamle Oslo Delikatesse og byens beste pizza i ekte New York stil fås på Mad love i Grønlandsleiret. På vei hjem fra jobb kan du legge turen innom Grønland for byens beste og rimeligste utvalgt av frukt og grønt, eller du kan plukke med deg fersk sushi fra Sushi Deluxe.

  Hyggelige næringslokaler ligger spredt langs alléen i Schweigaards gate og i sidegatene. I 1991 ble Schweigaards gates øvre del ombygd til landets første "miljøgate", som en del av det statlige og kommunale samarbeidsprosjektet Miljøbyen Gamle Oslo. Fartsgrensen ble satt ned til 30 km/t og det ble plantet trær langs kjørebanen. Det som en gang var "røyk og gass på Harald Hårdrådes plass" er i dag et friskt, grønt og trivelig nabolag.

  Kollektivtransport
  Det gode kollektivtilbudet i området gjør at du enkelt kan forflytte deg både rundt i byen og ut av byen enten du skal til Nordmarka for en skitur eller om du skal på ferie. 37-bussen gir tilgang på store deler av byen på kort tid, og har avgang hvert sjette minutt. Oslo S, landets største knutepunkt, ligger få minutters gange fra leiligheten eller kun to stopp med bussen. Det er også flere bysykkelstativ i området som gjør det mulig å trille ned til Sørenga på rundt 7 minutter på fine sommerdager.

  Flotte tur- og rekreasjonsmuligheter
  Dersom du er glad i turer i skog og mark trenger du heller ikke å reise langt. Ekebergparken starter ved foten av Gamlebyen, og byr på en rekke fine turstier med kanskje byens flotteste utsikt. Svartdalesparken er et annet fint alternativ for løpe- eller gåturer. Nærområdet kan også by på en rekke grønne parker som for eksempel Klosterenga park, Botsparken, vakre Botanisk hage og Middelalderparken.

  Klosterenga park er under utvikling i samarbeid med arkitektfirmaet Landskap +. Hovinbekken skal gjenåpnes gjennom sentrum av Klosterenga park med gressletter, skulpturer og beplantning rundt. Målsettingen med parken har vært å tilføre bydel Gamle Oslo et rekreasjonsområde av høy kvalitet og å synliggjøre de verdiene som kulturminnene, naturen og levende bomiljøer utgjør. Prosjektet startet som et lokalt initiativ for utvikling av bydel Gamle Oslo. Ildsjeler i bydelen og Gamlebyen beboerforening fikk sammen med billedhugger Bård Breivik ideen til å hente frem Hovinbekken og la den renne gjennom Klosterenga i et system av renner, kar, vanntrapper og basseng som Bård Breivik utformer.
  Les mer om prosjektet og se illustrasjonsbilder her: https://www.laplus.no/portfolio/klosterenga-park/

  Barcode og Bjørvika
  De siste årene har det skjedd mye i bydel Gamle Oslo, og spesielt området mot sjøen, sørvest for Gamlebyen har hatt en enorm forvandling som har bidratt svært positivt til bydelen. Det er nemlig ikke så veldig lenge siden Bjørvika var konteinerhavn preget av tett trafikk. I dag ligger motorveien i tunnel under bakken, sikten mot sjøen er åpnet opp og bygninger og byliv har nærmest vokst opp fra fjorden.

  Er du interessert i moderne arkitektur, er Bjørvika rene godtebutikken. Det hvite operahuset, høyhusrekken i Barcode som har gitt byen en ny skyline, den karakteristiske gangbroen Akrobaten som binder sammen Grønland og Bjørvika er yndede fotomotiver for både lokalbefolkning og besøkende.

  Over veien for Barcode, ut mot fjorden og ved siden av det nye Munchmuseet, ligger Oslobukta. En rusletur langs kanalene mellom byggene gir de besøkende en følelse av å gå langs kanalene i Venezia eller mellom rorbuene i Lofoten. Her ligger også gallerier, butikker og opplevelser tett, og man kan nyte et bredt tilbud av mat og drikke i alle prisklasser ved fjorden, her finner du blant andre Holzweiler platz, SUMO, The Vandeley og Maaemo med tre stjerner i Michelinguiden.

  Til glede for de badeglade har det nylig også kommet to tilskudd av bademuligheter; Oslobukta med bryggekant, flytebrygge og badestige på baksiden av Munch museet, samt den nye sandstranden Operastranden på fremsiden av operabygget.

  Rusler du utover til Sørenga, er det muligheter for saunabesøk, og kajakkpadling. Her finner du dessuten det som omtales som Europas flotteste bryggeanlegg med Oslos største utendørs badeanlegg og sandstrand for de minste. På motsatt side av Sørenga står kunstlandsbyen SALT for et rikt kulturprogram - og en vedfyrt badstue som er blitt meget populært for Osloborgere året rundt.

  Det har med andre ord de siste årene skjedd store positive endringer i bydelen, og slik vil det også fortsette i årene fremover. Velkommen til et spennende område i rivende utvikling!
 • Det er primært leilighets-/gårdsbebyggelse i området.
 • Se vedlagte kart i annonse. Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger. For kollektivtilbud se www.ruter.no.
 • Bygårdsbebyggelse fra 1887.
  Grund/fundamentering: Fundamentert til ukjent grunn.
  Grunnmur: Grunnmur i tegl/naturstein.
  Yttervegger: Yttervegger i murkonstruksjon, hulmur - utvendig pusset og malt.
  Trekninger/profileringer rundt vinduer.
  Yttertak: Takkonstruksjon tekket med takstein.
  Etasjeskillere: Trebjelkelag, antatt isolert med stubbloftsleire.
  Bygningen har en noe skjevheter/setninger, som må forventes av bygninger fra denne tiden.

  Vinduer
  Vinduer med 2-lags isolerglass, fra 1998.
  Lyddempende glass i vinduer mot toglinjen.
  Vindu i det lille soverommet med 2-lags isolerglass, samt ekstra utvendig glass/ramme. Fra 1984.
  Ingen vesentlige feil avdekket og vinduer vurderes til TG-1.
  Men man må være klar over alder på vinduet fra 1984.

  Dører
  Brann- og lydklassifisert entredør. B-30, 35 dB klassifisert dør.
 • 3.etg: Bra / P-rom: 75 m² / 75 m²

  Følgende rom inngår i primærareal:
  Entré, stue, kjøkken, hovedsoverom, lite "soverom", bad og wc.

  I tillegg:
  Kjellerbod på ca. 5 m².
  Bod i trappeoppgangen som deles med nabo.

  Kommentar fra takstmann:
  Det bemerkes at det lille soverommet ikke tilfredsstiller volumkrav for et soverom. I rapporten blir dette rommet kaldt "lite soverom". Rommenes bruk på befaringsdagen er avgjørende for hva rommene benevnes/beskrives som i rapporten, og om det vurderes som et P-rom eller S-rom. Det tas ved arealmåling ikke hensyn til hva rommene er byggemeldt til, eller om rommene kan være i strid med byggeforskriftene. Byggeforskriftene og målereglene for oppmåling av rom, er ikke sammenfallende, og rom kan derfor være tatt med som et P-rom, selv om det ikke tilfredsstiller formelle krav til rom for varig opphold, f.eks. soverom, kontor m.m.
 • Selger tar med seg følgende:
  Fastmonterte lamper, speil og bilder.
  Knagger i entréen.

  Løsøre som medfølger:
  Vaskemaskin og tørketrommel.

  Varmtvannstank
  Bereder plassert opp i nedforet himling over badet.
  Bereder ser ut til å være fra da badet ble oppusset, i 2013.

  Elektrisk anlegg
  Sikringsskap plassert i entré.
  Hovedsikringer og måler plassert i felles skap i kjeller.
  Sikringer: Automatsikringer med jordfeilbrytere, kombiautomater.
  16 amp: 12 stk.
  20 amp: 1 stk.

  Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Oppvarming med elektriske panelovner i stue/kjøkken og soverom.
 • Tomtens grunnareal: 718 kvm.
 • Gateparkering etter gjeldende bestemmelser.
 • Offentlig.
 • Forretningsfører: USBL
 • Eierseksjonen hører til boligsameie. Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i sameiets styre og/eller generalforsamling.

  Generelle opplysninger om sameiet
  Sameiet Schweigaardsgate 77 ligger i Oslo kommune, og har organisasjonsnummer 995134535 Sameiet Schweigaardsgate 77 består av 17 boliger og 3 næringslokaler.

  Forretningsførsel og revisjon
  Forretningsfører er Boligbyggelaget Usbl.
  Revisor er KPMG.

  Reservering av hagen
  I forbindelse med selskap og lignende er det mulig å reservere hagen. Dette gjøres ved oppslag på tavlene i begge oppgangene.

  Nylig renovering av pipeløp
  Brann- og Redningsetaten gav i 2020 sameiet pålegg om å utbedre pipeløpene i gården. Felleslånet ble øket for å bekoste renoveringen og det ble inngått en avtale med USBL Prosjekt for å gjennomføre renoveringen. Styret vedtok å renovere 4 pipeløp slik at alle leilighetene som i dag har tilgang til pipeløp fremdeles vil ha dette. Prosjektet er avsluttet, godkjent av PBE og BRE og levert under budsjett.

  TV og internett
  Den gamle og kostbare avtalen med Get er avsluttet og det er installert fiber i gården fra Home_Net. Dette har redusert felles kostnader til TV/Internet betraktelig fra ca kr 60000 til ca 6000 i året.
 • Det praktiseres ikke styregodkjennelse i sameiet.
 • Fra husordensreglene:
  Det er adgang til å søke om tillatelse til husdyrhold.
 • If Skadeforsikring NUF
  Polisenummer: SP1272943
 • Formuesverdi som primærbolig kr 1 315 152 per 31.12.20
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 4 734 546 per 31.12.20
 • 3 242 pr. mnd. forretningsførsel, strøm for fellesareal, kommunale avgifter, vaktmestertjenester, huseierforsikring og felles lån.
  Avdrag lån 284
  Renter lån 220
  Felleskostnader 2 738
 • Andel fellesgjeld kr 72 969,- pr. 12.07.22.
  Andel fellesformue kr 78 669,- pr. 12.07.22.
 • Lånenummer: 16363922892, DNB Bank ASA
  Annuitetslån, 4 terminer per år.
  Rentesats per 12.07.2022: 3.55% pa.
  Antall terminer til innfrielse: 75
  Saldo per 12.07.2022: 1 324 294
  Andel av saldo: 72 969
  Første termin/første avdrag: 30.06.2021 ( siste termin 31.03.2041 )
 • For felles ansvar og forpliktelser hefter den enkelte sameier i forhold til sin sameiebrøk, jf eierseksjonsloven § 30.
 • Inkludert i boligens fellesutgifter.
 • Utover det som er nevnt under felleskostnader, påløper kostnader til for eksempel strøm, fyring/brensel, innboforsikring og innvendig vedlikehold. Det gjøres videre oppmerksom på at kommunen har innført eiendomsskatt. For andels-/aksjeboliger faktureres dette av forretningsfører i tillegg til felleskostnadene. For selveide boliger faktureres det fra kommunen.
 • Det gjøres oppmerksom på at boligmassen er oppført i 1887, før dagens regler om midlertidig brukstillatelse og ferdigattest.
  Det foreligger kun en bygningsanmeldelse for oppføring av våningshus dater 1886.
 • Tillatt.

  Fra vedtektene:
  Ved salg og fremleie skal styret skriftlig underrettes. Dersom en seksjonseier leier ut sin bolig skal hun/han påse at leietaker skriftlig forplikter seg til å følge sameiets vedtekter og ordensregler, samt vedtak av årsmøtet og styret.
 • Eiendommen er konsesjonsfri.
 • Det er ikke odel på eiendommen.
 • Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
  Iht. eiersl. § 23 kan ingen kjøpe en boligseksjon hvis kjøpet fører til at man, direkte eller indirekte, blir eier av flere enn to boligseksjoner i eierseksjonssameiet. Begrensningen gjelder ikke kjøp av fritidsboliger. Det finnes også enkelte andre unntak i bestemmelsen.
 • Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. De andre sameierne har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til to ganger folketrygdens grunnbeløp; jfr. lov om eierseksjoner § 31. Kontakt oppdragsansvarlig for ytterligere informasjon.

  1886/991820-1/105 Bestemmelse om bebyggelse
  23.10.1886
  Bestemmelse om benyttelse
  Bestemmelse om gjerde
  Bestemmelse om veg
  Overført fra: 0301-233/402
  Gjelder denne registerenheten med flere

  1954/314487-1/105 Erklæring/avtale
  06.08.1954
  Vedtak av Oslo kommunes vann- og kloakkreglement
  Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
  Overført fra: 0301-233/402
  Gjelder denne registerenheten med flere

  1960/501823-1/105 Skjønn
  27.01.1960
  Overført fra: 0301-233/402
  Gjelder denne registerenheten med flere

  1988/26940-1/105 Best. om adkomstrett
  21.04.1988
  Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.
  Kan bare slettes av Oslo kommune ved boligdirektøren
  Overført fra: 0301-233/402
  Gjelder denne registerenheten med flere
 • Eiendommen ligger i et område regulert til boligformål.
 • Gnr. 233 Bnr. 402 Snr. 16 i Oslo kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtakelse etter nærmere avtale med selger.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 10. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt provisjon tilsvarende 0,85 % av kjøpesum inkludert fellesgjeld for gjennomføring av salgsoppdraget på denne eiendommen.
  I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke:
  Tilrettelegging kr. 19.900,-
  Visninger/Overtakelser kr. 2.490,- pr. stk.
  Oppgjørshonorar kr. 4.990,-
  Markedsføringspakke kr. 0,-
  Prospektpakke kr. 4.490,-
  Meglerpakke kr 1.955,-
  Meglerlisens kr. 393,-
  Grunnboksspørringer kr. 990,-
  Innhenting av informasjon fra forretningsfører kr 3.713,-
  Tinglysning av panterettsdokument med urådighetserklæring kr. 525,-
  Sikkerhetsstillelse kr. 850,- + 2 promille av salgssum.
  Dersom handel ikke kommer i stand har oppdragstaker krav på dekning påløpte utlegg, samt vederlag for utført arbeid med kr. 2.490,- pr. time inkl. mva begrenset oppad til kr. 24.900,-.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Mona Elisabeth Thorvaldsen
Per-Kristian Hansen

Megler

Per-Kristian Hansen

90 68 04 11

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev