aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Silurveien 53!

OSLO Silurveien 53

Lys & pen 2-roms selveier hjørneleilighet fra 2006 | Stor balkong på 17m² | Garasjeplass | Heis | 2 min gange til T-bane

 • kr 5 100 000
 • BRA 53 m²
 • 1 soverom
 • Prisantydningkr 5 100 000
 • Omkostningerkr 140 542
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 5 240 542
 • ObjektstypeLeilighet
 • EierformEierseksjon
 • Byggeår2 006
 • Soverom1
 • ArealP-rom 53 m²
 • Felleskostnaderkr 2 825
 • Tomt9 256.5 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 5 100 000,- (Prisantydning) Omkostninger: 8 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 127 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 100 000,00))   140 542,- (Omkostninger totalt)   5 240 542,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Meld deg på visning!

Påmelding
Velkommen til Silurveien 53! Dette er en lys, pen og velholdt 2-roms hjørneleilighet i et attraktivt, rolig og etablert boligområde på Ullernåsen, med nærhet til et rikt utvalg av fasiliteter og servicetilbud, samt umiddelbar nærhet til kollektivtransport. Det er kort vei inn til byen, eller til flotte tur- og friluftsområder. Planløsningen er arealeffektiv og godt utnyttet med stue og kjøkken i åpen løsning, entré, flislagt bad med opplegg for vaskemaskin, samt romslig soverom. Fra stuen og kjøkkenet er det utgang til en stor balkong på hele 17 m², som vil fungere som et ekstra oppholdsrom på vår- og sommerhalvåret. Det følger med garasjeplass i felles, lukket anlegg med opplegg for el-billader. Det er heisadkomst til leilighet. Varmtvann, kabel-TV og bredbånd inkl. Flytt rett inn!

Silurveien 53, Oslo

 • Arealbeskrivelse

  Bruksareal
  3. etasje: 53 kvm Entré, soverom, bad, stue/kjøkken.
  Primærrom
  3. etasje: 53 kvm Entré, soverom, bad, stue/kjøkken.  Tomt
  9256.5m²

  Beskrivelse av tomt
  Felles eiertomt for borettslaget/aksjelaget/eierseksjonssameiet. Fellesarealer er ryddig og pent opparbeidet med gressplen, diverse beplantning og asfalterte internveger og parkeringsarealer.

  Beliggenhet
  Leiligheten ligger i et attraktivt og etablert boligområde på Ullern i Oslo, med nærhet til skoler, barnehager, offentlig kommunikasjon, samt et rikt utvalg av fasiliteter og servicetilbud. Det er kort vei inn til byen, eller til flotte tur- og friluftsområder som gir gode rekreasjonsmuligheter både sommer og vinter. Dagligvarehandelen kan gjøres på nærbutikken Joker (5 min unna), Rema 1000 Vækerøveien eller Kiwi og Coop Prix Lilleaker. På CC Vest er det et variert utvalg av kjedebutikker, vinmonopol og selvstendige butikker. På Røa senter har man et godt utvalg nisjebutikker, kaféer, vinmonopol, apotek, treningssenter, blomsterbutikk, Meny m/ferskvaredisk m.m. På Røa finner man også SATS som er et bade- og treningsanlegg med fantastiske fasiliteter. I tillegg er det kort vei til lekeplass, fotballbane, lysløype, skiløyper, idrettshall og treningssenter m.m. Bogstad gård har kafé, butikker, museum og tilbud for de aller minste. Her finner du også Oslo Golfklubb som etter nyåpning i 2009 kan tilby en av Europas beste golfbaner. Bogstad er åpen for greenfeespill hele sesongen og har bl.a. innendørs treningssenter samt golfsimulator. I tillegg har Røa IL flotte anlegg og et bredt idrettstilbud. Tryvann alpinbakke ligger kun 10 minutter unna. Boligen ligger rett ved Mærradalen, turveien i denne flotte "vestkantjungelen" går langs Mærradalsbekken og byr på vakker naturopplevelse. Videre kan man følge Lysakerelva opp til Østern Brug Ridesenter ved Fossum og Bogstadvannet.

  Adkomst
  Se vedlagte kart. Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger.

  Bebyggelse
  Det er primært leilighets-/gårdsbebyggelse i området.

  Offentlig kommunikasjon
  Ullernåsen T-banestasjon ligger 2 minutter unna og med banen herfra er du i sentrum på 10 minutter. Det tar cirka 10 minutter å gå til bussholdeplassen på Radiumhospitalet. Der går bussene 28 og 23.

  Byggemåte
  TG 1: Mindre avvik TG 2: Vesentlige avvik og mindre avvik som etter NS3600 gir TG2 TG 3: Store eller alvorlige avvik TGIU: Ikke undersøkt/ikke tilgjengelig for undersøkelse Det gjøres oppmerksom på følgende avvik i tilstandsrapporten: UTVENDIG Etasjeskille/gulv mot grunn - TG2. Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. VÅTROM Overflater Gulv - TG2. Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under). Bom under 3-4 gulvfliser utenfor dusjsonen. Sluk, membran og tettesjikt - TG2. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen. Sanitærutstyr og innredning - TG2. Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne.

  Sammendrag selgers egenerklæring
  Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Svar: Ja, av faglært og ufaglært/egeninnsats/dugnad Beskrivelse: Plugget vann og avløp på kjøkken. Skiftet wc på bad + montert div utstyr. Tekst hentet fra faktura. Fliser er lagt i egen regi. Arbeid utført av: Rørleggermester Harald Larsen AS. Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade? Styret har informert om at det har vært noe drypping i felles garasjekjeller. Kjenner du til om det er/har vært f.eks. sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende? Sprekk i betonggulv inn til bod i 1. etg. Kjenner du til om det er/har vært skjeggkre i boligen? Det ble i 2021 foretatt skjeggkrebekjempelse i hele blokken i regi av styret, men det er ikke observert skjeggkre i denne spesifikke leiligheten. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Svar: Ja, kun av faglært. Beskrivelse: Elektriske arbeider i forbindelse med oppgradering av kjøkken og bad. Utskiftning av downlights i gang. Arbeid utført av: Norelco AS og Aktiv Ventilasjon AS. Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ventilasjonsanlegget (avtrekkskanaler og aggregater) i hele blokken ble i 2021 kontrollert og renset i regi av styret. Kjenner du til om det er/har vært skjeggkre i sameiet/laget/selskapet (fellesareal eller i andre boliger)? Utført skjeggkrebekjempelse i alle leiligheter. Det har aldri vært påvist skjeggkre i denne leiligheten.

  Innhold
  2-roms selveierleilighet med arealeffektiv planløsning bestående av entré, soverom, bad og stue/kjøkken. Utgang fra stue/kjøkken til balkong på hele 17 m². I tillegg: Det medfølger en bod på ca. 5 m². Boden ligger rett ved utgangsdøra i 1.etg. (Det er setninger/sprekk i dekke i/ved boden).

  Standard
  Normal standard på bygget ut ifra alder/konstruksjon - jamfør beskrivelse under konstruksjoner. Bygget er jevnlig vedlikeholdt. Kjente feil/anmerkninger: - Det renner vann ut på gulvet ved dusjing. - Parkeringsplassen oppleves som smal på grunn av to søyler man må rygge inn gjennom. Kommentar til areal: Arealet er beregnet ut i fra oppmåling på stedet. Arealer beregnes etter bruken av rommet på befaringstidspunktet, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse. 

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Moderninseringer og påkostninger
  Nåværende eier overtok leiligheten i 2018 og arbeider er utført i med egeninnsats/bekjent i 2018: - Lagt flis på flis, samt ny innredning på bad. - Malt vegger. - Lagt nytt parkettgulv og fliser i entre. - Lagt nytt balkongdekke. - Byttet ut kontakter og brytere. - Malt dører, vinduskarmer og lister. - Satt inn garderobeskap på soverom. Regi sameiet: - Byttet ventilator på kjøkken i 2021. - Utvendig kledning malt for et par år siden.

  TV/Internett/bredbånd
  Kabel-TV/bredbånd er inkludert i felleskostnadene.

  Parkering
  Det medfølger garasjeplass i felles, lukket anlegg med opplegg for el-billader. Montering av dette bekostes i tilfellet av ny eier.

  Radonmåling
  Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

  Diverse
  Areal i salgsoppgaven er hentet i fra tilstandsrapporten. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk.  Etter eierseksjonsloven § 23 kan ingen kjøpe en boligseksjon hvis kjøpet fører til at man, direkte eller indirekte, blir eier av flere enn to boligseksjoner i eierseksjonssameiet. Begrensningen gjelder ikke kjøp av fritidsboliger. Det finnes også enkelte andre unntak i bestemmelsen. Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  5 100 000,- (Prisantydning) Omkostninger: 8 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 127 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 100 000,00))   140 542,- (Omkostninger totalt)   5 240 542,- (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  Elektrisk oppvarming. Varmekabler på bad.

  Energiklasse
  F

  Info energiklasse
  Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

 • Info kommunale avgifter
  Kommunale avgifter er inkludert i felleskostnadene.

  Info om eiendomsskatt
  Det er eiendomsskatt i Oslo kommune. Bunnfradraget i Oslo er i 2023 på 4 millioner kroner for bolig og fritidsboliger. Skattesatsen i 2023 er 3 promille av eiendomsskattegrunnlaget. For mer informasjon se: https://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/hvor-mye-skal-du-betale-i-eiendomsskatt/. Faktura for eiendomsskatt sendes den som er registrert eier av eiendommen på faktureringstidspunktet. Ved eierskifte må kjøper og selger gjøre opp betalingen av eiendomsskatten seg imellom. Eiendomsskatt per år for 2023: 5,71 mill. eller lavere. Eiendomsskattegrunnlag 4 mill. eller lavere. Ingen eiendomsskatt. 6 mill. Eiendomsskattegrunnlag 4,2 mill. Estimert eiendomsskatt per år: 600 kr. 7 mill. Eiendomsskattegrunnlag 4,9 mill. Estimert eiendomsskatt per år: 2.700 kr. 8 mill. Eiendomsskattegrunnlag 5,6mill. Estimert eiendomsskatt per år: 4.800 kr. 10 mill. Eiendomsskattegrunnlag 7 mill. Estimert eiendomsskatt per år: 9.000 kr. 15 mill. Eiendomsskattegrunnlag 10,5 mill. Estimert eiendomsskatt per år: 19.500 kr. 20 mill. Eiendomsskattegrunnlag 14 mill. Estimert eiendomsskatt per år: 30.000 kr.

  Formuesverdi primær
  1400198

  Formuesverdi primær år
  2021

  Formuesverdi sekundær
  5040711

  Formuesverdi sekundær år
  2021

  Info formuesverdi
  Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

  Andre utgifter
  Utover det som er nevnt under felleskostnader, påløper kostnader til for eksempel fyring, strøm, innboforsikring og innvendig vedlikehold.

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

  Sameiebrøk
  53/6854

  Felleskostnader pr. mnd
  2825

  Felleskostnader inkluderer
  Varmtvann, kabel-TV/internett, kommunale avgifter, vedlikeholdsfond, felles bygningsforsikring, styrehonorar, revisjon, forretningsførsel osv. 01.07.2023: Felleskostnadene øker med 3,5%, og etter de kjente fremtidige endringene blir summen av de totale felleskostnadene kr. 2.937,-

  Andel fellesformue
  10446

  Andel fellesformue per dato
  2022-12-30T23:00:00Z

  Om sameiet
  Sameiet består av 99 seksjoner. Silurveien Boligsameie er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 989582135, og ligger i bydel Ullern i Oslo kommune med følgende adresse: Silurveien 47 Silurveien 49 Silurveien 53 Silurveien 55 Silurveien 57 Silurveien 59 Sameiet er delt i to. Seksjon nr 1 til 64 kalles Park (avd.AV-B15982) Silurvn. 53-59 og fra seksjon nr 65 til 99 Panorama (avd. AV B25982) Silurvn. 47 og 49. Forretningsførsel og revisjon: Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS i henhold til kontrakt. Autorisert regnskapsfører (oppdragsansvarlig) er Tor-Sigve Bjørndal. Sameiets revisor er BDO AS. Hjemmeside: Sameiets hjemmeside: http://web3.herborvi.no/5982 Flyttegebyr: Kjøper og selger blir fakturert kr 1.000,- for flyttegebyr (jfr. vedtektene) samt administrasjonskostnader f.t. kr 94,- pr. faktura til OBOS. Ved utleie likeledes kr. 1.000,- for innflytting og kr.1.000,- for utflytning. Gebyret må betales en uke før overtakelsesdato for nye eiere eller ny leietagers garasjetilgang (mobil nr oppgis). Utreding av vanninntrengning i Park garasje og i underetasje: Grunnet vanninntrengning i Garasjeanlegget i Park har Styret fått tilbakemeldinger fra beboere og vært på flere befaringer. Det er påvist vanninntrengning flere steder og det har tidligere vært gjort utbedringer som bare delvis har fungert. Det er også oppdaget fuktutslag i taket i boder i underetasje i Silurveien 47. Vaktmester Compagniet AS sammen med Styret har gått befaring på utsiden og innsiden av eiendommen og påvist mangler ved grunnmur på utsiden. Det er utført enkelt fuktmåling som påviser mye fukt i betongkonstruksjonen: 15 - 65 % H2O. Med bakgrunn i tilbakemeldinger og befaringer så har Styret valgt å engasjere Opak AS som vil bistå med fuktmålinger, undersøkelser og vurdering der det er nødvendig i garasje og kjeller. Opak driver med rådgivningstjenester til bygg-, anleggs- og eiendomsmarkedene. Siden utbedringer har vært prøvd på tidligere i sameiet uten tilfredsstillende resultater ser Styret det nødvendig å få utarbeidet en rapport. Dette for å få anbefalinger på hva som bør og må gjøres for å få en permanent løsning på vanninntrengning problematikken i både Park garasjen og i underetasje i Silurveien 47. Opak vil utarbeide en rapport med anbefalinger på hva som bør utarbeides. Bytte av dreneringsrister i nedkjøringen garasje Park: Dreneringsristene i nedkjøring til garasje Park var løsnet, og det var nødvendig å få byttet disse for å unngå eventuelle skader på biler. I januar ble det i tillegg registrert at garasjeporten til Park måtte bytte kabler. Disse skal i teorien vare for 100.000 bevegelser. Came Norge AS gjør vedlikehold to ganger i året, men her måtte en ekstraordinær reparasjon til. Til våren må varmekablene ned til Park garasjen byttes da det ble registrert jordfeil på et av feltene. Nesberget AS fikk koblet ut dette feltet slik at de øvrige feltene, 4 av 5 fortsatt virker.

  Lånebetingelser fellesgjeld
  Ingen lån registrert for selskap per 01.05.2023.

  Styregodkjennelse
  Det kreves ikke styregodkjenning ved overdragelse av seksjon.

  Regnskap/budsjett/kostnadsøkninger
  Inntekter Driftsinntekter i 2022 var til sammen kr 4 505 288,-. Kostnader Driftskostnadene i 2022 var til sammen kr 3 998 816,-. Dette er lavere enn budsjettert og skyldes i hovedsak lavere kostnader til strøm og forsikring. Resultat Årets resultat vises i resultatregnskapet og foreslås ført mot egenkapital. Kommentarer til sameiets arbeidskapital pr. 31.12.2022. Arbeidskapitalen vises i balansen ved å trekke kortsiktig gjeld fra omløpsmidler og viser sameiets likviditet. Arbeidskapitalen pr. 31.12.2022 var kr 1 420 243,-. Kommende vedlikehold/økning i felleskostnader: Vi har ingen planer om å ta opp lån, men det er mulig felleskostnadene vil øke en gang til i løpet av året. Det blir løpende vurdert, ut fra vedlikeholdsbehov og generell prisstigning.

  Sikringsordning fellesgjeld
  Den enkelte seksjonseier skal forskuddsvis betale et akontobeløp som fastsettes på årsmøtet, eller av styret, for å dekke sin andel av felleskostnadene. Akontobeløpet kan også dekke avsetning av midler til fremtidig vedlikehold, påkostninger eller andre fellestiltak på eiendommen dersom årsmøtet har vedtatt slik avsetning. Midlene skal settes på egen bankkonto. Avsetning til vedlikehold er en felleskostnad og innbetalingene skal følge sameiebrøk. De andre seksjonseierne har lovbestemt panterett i seksjonen for krav mot seksjonseieren som følger av sameieforholdet, jf. eierseksjonslovens § 31. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til to ganger folketrygdens grunnbeløp på det tidspunktet tvangsdekning besluttes gjennomført. Panteretten omfatter også krav som skulle ha vært betalt etter at det er kommet inn en begjæring til namsmyndighetene om tvangsdekning.

  Sameiets forsikringsselskap
  Tryg Forsikring

  Vedtekter/husordensregler
  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i gjeldende vedtekter og husordensregler. Dokumentene følger vedlagt i salgsoppgaven. 

  Beboernes forpliktelser og dugnader
  Dugnad må påregnes.

  Dyrehold
  Det forutsettes at husdyr holdes uten sjenanse for andre. På sameiets fellesarealer gjelder båndtvang hele året.

  Eierskiftegebyr
  6215

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 301/28/1229/17: 05.07.2002 - Dokumentnr: 44457 - Erklæring/avtale Midlertidig dispensasjon fra Plan-og bygningsloven § 67 vedr.vei. Med flere bestemmelser Kan ikke slettes eller endres uten samtykke fra Oslo kommune v/Plan-og bygningsetaten. Overført fra: Knr:0301 Gnr:28 Bnr:1229 Gjelder denne registerenheten med flere 26.01.2004 - Dokumentnr: 5456 - Erklæring/avtale Rettighetshaver: Oslo Kommune Ved Samferdselsetaten org.nr: 976 062 035 Bestemmelse om bebyggelse Bestemmelse om veg Med flere bestemmelser Overført fra: Knr:0301 Gnr:28 Bnr:1229 Gjelder denne registerenheten med flere ---------- Nye vilkår Bestemmelse om evigvarende bruksrett til Oslo kommune og allmennheten for gang og sykkelvei ---------- Nye vilkår Bestemmelse om midlertidig bruksrett for Oslo kommune og allmennheten til vendehammer Bestemmelse om drift og vedlikehold 01.04.2004 - Dokumentnr: 23279 - Erklæring/avtale Midlertidig dispensasjon fra Plan- og bygningsloven § 67. Bestemmelse om veg Bestemmelse om plikt til vederlagsfri overdragelse av veigrunn til Oslo kommune Med flere bestemmelser Overført fra: Knr:0301 Gnr:28 Bnr:1229 Gjelder denne registerenheten med flere 03.02.2006 - Dokumentnr: 8225 - Erklæring/avtale Denne seksjon har tilleggsdel - bygning. Gjelder denne registerenheten med flere 27.04.2009 - Dokumentnr: 291225 - Erklæring/avtale Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:28 Bnr:1004 Rettighet til å ha oppført dragere med betongplate med delvis beliggenhet på eiendommen. Med flere bestemmelser Gjelder denne registerenheten med flere 03.02.2006 - Dokumentnr: 8225 - Seksjonering Opprettet seksjoner: Snr: 17 Formål: Bolig Sameiebrøk: 53/6854 Bestemmelser om tilleggsdel, se under servitutter. Gjelder seksjon nr. 1-99

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det foreligger midlertidig brukstillatelse - datert 07.03.2006 - Oppføring av blokk. Det gjøres oppmerksom på at det ikke utstedes ferdigattest for ikke-avsluttede byggesaker/ byggemeldinger som er fra før 1998. Ferdigattest utstedes av bygningsmyndighetene på grunnlag av mottatt dokumentasjon fra kontrollansvarlige når et søknadspliktig tiltak er utført i samsvar med tillatelsen og øvrige krav etter plan- og bygningslovgivningen. At ferdigattest eksisterer, gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boligen som ikke er byggemeldt eller godkjent.

  Vei, vann og avløp
  Offentlig.

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen ligger på en tomt som er regulert til byggeområde for boliger ihht. reguleringsbestemmelse S-3900. Oslo kommune vedtok i 2015 en ny kommuneplan. Dette har fått betydning for en rekke av de vedtatte reguleringsplanene i kommunen. Reguleringskart ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med ansvarlig megler for nærmere informasjon. Oslo og området er under stor utvikling og byggeprosjekter/ utvikling i nærområdet må påregnes. For informasjon om eventuelle arbeider i nærliggende områder anbefaler vi et søk på plan og bygg sin saksinnsyn portal: https://www.oslo.kommune.no/plan-bygg-og-eiendom/ Pågånde plansak: - Saksnummer - 202016424 Saken gjelder: Silurveien 45 - Bestilling av oppstartsmøte - Boliger Silurveien 45 AS (CAKA AS og Bonum AS) foreslår å omregulere Silurveien 45 fra telesentral til boliger. Hensikten er å transformere og bygge på telesentralen med 2-3 etasjer, med plass til ca. 19 leiligheter. https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?direct=Y&mode=&caseno=202016424 Pågånde plansak: - Saksnummer - 202007578 Saken gjelder: Silurveien 41 - Bestilling av oppstartsmøte - Boliger og friområde https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202007578 Plankunngjøring: Saksnr - 202102096 Saken gjelder: Revisjon av reguleringsplan for småhusområder i Oslos ytre by (småhusplanen) https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/sidinmening/main.asp?idnr=2022043322 Midlertidig forbud mot tiltak: Saksnummer - 202204703 Saken gjelder: Småhusplanen - Midlertidig forbud mot tiltak https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202204703 Pågående byggesaker: Silurveien 43 - Boring av energibrønner. Silurveien 18 - 20 - Oppføring av tre bolighus med parkeringskjeller. Saksnummer 202208438 Klage på utbygging av Silurveien 45 sendt Oslo kommune plan og bygg. Styret har med god hjelp fra Vebjørn Walderhaug fulgt opp utbyggingsprosjektet i Silurveien 45. Det ble sendt inn en klage på vegne av sameiet hvor hovedbegrunnelsene på hvorfor vi er imot denne utbyggingen var trafikk situasjonen i Silurveien, bygningshøyden og uteoppholdsareal.

  Adgang til utleie
  Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut. De som leier ut sin leilighet må opplyse styret om leietagers navn og kontaktdata, samt egen adresse man bor på.

  Legalpant
  De andre sameierne har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt, og kommunale avgifter/gebyrer.

  Kommentar bo- og driveplikt
  Ikke aktuelt.

  Kommentar konsesjon
  Ikke aktuelt.

  Kommentar odelsrett
  Ikke aktuelt.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse. 

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  5 100 000,- (Prisantydning) Omkostninger: 8 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 127 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 100 000,00))   140 542,- (Omkostninger totalt)   5 240 542,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  Omk. kjøper beløp
  140542

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt en provisjon på 0,9% på salgssummen inkludert andel fellesgjeld for gjennomføring av salgsoppdraget på denne eiendommen. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke: Tilrettelegging kr. 19.900,- Visninger/Overtakelser kr. 2.500,- Oppgjørshonorar kr. 4.990,- Markedsføringspakke kr. 18.890,- Meglerlisens kr. 393,- Grunnboksspørringer kr. 990,- Eierskiftegebyr til forretningsfører kr. 6.150,- Utlegg opplysninger fra forretningsfører kr. 4.500,- Tinglysing av pantedokument kr. 585,- Sikkerhetsstillelse kr. 850,- + 25 promille av salgssum. Dersom handel ikke kommer i stand har oppdragstaker krav på dekning påløpte utlegg, samt vederlag for utført arbeid med kr. 3.490,- pr. time inkl. mva begrenset oppad til kr. 34.900,-.Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

Klaus Westersund

Megler

Klaus Westersund

92 61 05 85

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev