aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Velkommen til spennende Skjelderups gate 15B, som du kan bli ny eier av!

Oslo Skjelderups gate 15B

Sjarmerende 2(3)-roms perle med spennende bruksmuligheter, i hjertet av Grûnerløkka. Moderne Peis. Klassiske detaljer.

 • BRA 49 m²
 • 1 soverom
 • OMKOSTNINGER114 612
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER4 394 368
 • EIENDOMSTYPELeilighet
 • EIERFORMEierseksjon
 • BYGGEÅR1 900
 • SOVEROM1
 • AREALP-rom 49 m²
 • ANDEL FELLESGJELD29 756
 • FELLESKOST./MND2 774
 • TOMT497 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • ENERGIMERKINGF
 • 4 250 000,- (Prisantydning)
  29 756,- (Andel av fellesgjeld)
  --------------------------------------------------------
  4 279 756,- (Pris inkl. fellesgjeld)

  Omkostninger
  8 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  102 470,- (Dokumentavgift)
  --------------------------------------------------------
  114 612,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  4 394 368,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Entré:
Førsteinntrykket er svært godt når du trår over dørstokken. Entréen er romslig med god plass for oppbevaring av yttertøy og sko.

Kjøkken:
Kjøkkeninnredning med profilerte fronter, laminert benkeplate, dobbel oppvaskkum, komfyr med kullfiltervifte, oppvaskmaskin og opplegg for vaskemaskin. Det er også plass til spisegruppe ved vinduet.

Stue:
Lys og romslig stue med god atmosfære. Et herlig, sosialt rom som fyller de flestes ønsker og behov. Det er god plass til å innrede etter ønske og behov. Her ligger alt til rette for å invitere venner og familie til hyggelige middager. Du vil garantert sette pris på peisen, både som varmekilde og for ren hygge.

Soverommet:
Romslig soverom med plass til å innrede med både dobbeltseng og tilhørende nattbord. Du kan også innrede med kontorløsning om det er ønskelig. Her ligger alt til rette for en god natts søvn. God plass til garderobeløsning. Det er antatt mulig å etablere et ekstra soverom ved å flytte kjøkkenet til stuen.

Baderommet:
Flislagt bad med varmekabler i gulvet, som sørger for ekstra komfort i hverdagen. Bad ble totalrenovert i 2015 i regi av eier med nye overflater, membranløsninger, sluk, røropplegg, innredning og sanitærutstyr. Arbeidene ble utført av Brødrene Amundsen Rørleggerbedrift AS/Bademiljø, med 10 års garanti. Badet består av servant med underskap, speilskap med overlys, dusj og veggmontert toalett. Dokumentperm gis kjøper og legges frem før visning til interessenter.
Det er god plass til å innrede etter ønske og behov.

Skjelderups gate 15B, Oslo

 • Leilighet beliggende i blokkens 2. etasje, bestående av entre, soverom, stue, kjøkken og bad. Leiligheten fremstår som normalt vedlikeholdt med vanlig bruksslitasje. Det må alltids påregnes noe oppgraderinger/overflatebehandlinger ved kjøp av brukt bolig. Parkett og laminat på gulvene. Malte veggflater, strie på soverom. Nesten hele leiligheten er nymalt. Badet er flislagt på gulv og vegger og er iflg eier oppusset i 2015. Kjøkkeninnredning med profilerte fronter.

  Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Dagens rominndeling avviker fra opprinnelige byggtekniske tegninger. Det er etablert bad i leiligheten.
 • Dette er en leilighet for dem som ønsker å bo sentralt med nærhet til urbant byliv, men som samtidig ønsker å bo i vakre omgivelser med store, flotte grøntarealer like i nærheten.

  Grünerløkka har et meget variert tilbud av spisesteder - her finner du alt fra take-away restaurantene med sushi, indisk eller pizza, til kritikerroste spisesteder. I umiddelbar nærhet av leiligheten finner man Delicatessen, Parkteatret, Mucho Mas, Kaffebrenneriet , BASS OSLO, Munchies, Villa Paradiso, Samson bakeri, Supreme Roastwork, Tim Wendelboe, Südøst Asian Crossover, Bar Boca og Fru Hagen. Det er også kort vei til populære utesteder som Blå og Aku Aku. Riksscenen for folkemusikk og folkedans, Schous kulturbryggeri og Schous kulturstasjon er nær ved. Deichman bibliotek er også på spennende Tøyen Torg. Liker man å gå på loppemarked, arrangeres dette hver søndag i Birkelunden. Både der og i Botanisk hage får du jevnlig Bondens marked med alt du måtte ønske av økologisk mat.

  Kun en gange unna finner man også Vulkan, Oslos nye og trendy kultur- og kreative næringssenter med hoteller, Atletica treningssenter, Mathallen med alt fra fiskedisk til Asian fusion restauranter, Dansens Hus, restauranter og barer.

  Sofienberg parken ligger et par minutters gange fra leiligheten. Her er det store grøntarealer til lek og morro. I nærheten har du også Akerselva som har en hyggelig tursti som tar deg hele veien opp til Maridalen og Nordmarka med sine flotte turmuligheter. På en varm sommerdag er også den nye Nedre Foss park et alternativ, sammen med Kubaparken, Birkelunden og
  Grünerhagen. Ønsker du å ta deg et forfriskende bad sykler du enkelt ned til Sjøbadet ytterst på Sørenga. Sjøbadet har blitt en populær badeplass under sommerhalvåret. Du kan også ta deg opp til Nydalen utepark, hvor det har blitt flotte uteområder og bademuligheter.

  Nær leiligheten finner du Botanisk hage med 7500 forskjellige plantearter og sorter som er samlet opp siden den ble etablert i 1814. Naturhistorisk museum, Geologisk museum og Zoologisk museum og Tøyen hovedgård ligger alle i Botanisk hage.

  Like opp i gata finner du store grøntarealer med fine rekreasjonsmuligheter. Kun en kort spasertur unna finner du Tøyenparken hvor Øya-festivalen arrangeres, om en stund nytt Tøyenbad og samtlige av T-banens linjer. Med T-banen i umiddelbar nærhet er du heller aldri langt unna verken Østmarka, med sine rike fiskevann og kuperte terreng, eller Nordmarka med Sognsvann og Frognerseteren som populære utgangspunkt for sykkel, ski eller løpeturer.

  Er du glad i å trene har du flere gode treningsmuligheter i umiddelbar nærhet som Sats og Evo. Livsstilsenteret "The Studio" holder til i Thorvald Meyersgate 7 og tilbyr en rekke gruppetimer innen dans, yoga og pilates, kampsport, mindfulness m.m. Ringnes Park byr også på en stor og svært lekker Sats. Du har også Sats på Schous plass, samt crossfit senter i Nydalen. Utomhus byr nærområdet på minigolf, fotballbaner, sandvolleyballbane og tennisbaner.
  Gode muligheter for spennende dagligvarehandel med unike grønnsaksbutikker, bakeri og dagligvare i nærområdet. Det er mange dagligvarehandler like i nærheten, søndagsåpen Joker rett ved inngangsporten. Kiwi Schous plass, samt du har Meny på Ringnes park i gangavstand fra leiligheten. På Ringnes park finner du Ringen kino som tilbyr de siste filmene i topp moderne kinosaler.


  Det er et stort tilbud på offentlig kommunikasjon i umiddelbar nærhet. Trikk og buss rett ved i Trondheimsveien og Sars gate, som tar deg til Oslo S og sentrum på få minutter. Busslinjer i Helgesens gate, trikk og buss i Heimdalsgata, Schous plass, Herslebsgate og T-bane på Tøyen og Grønland.

  I de senere år har Grünerløkka utviklet seg til å bli et urbant boligområde for unge mennesker, og er en av byens mest populære bydeler. Her er det yrende folkeliv og flere fantastiske kulturtilbud hver dag. En kan kanskje si at Grünerløkka er den mest stemningsfulle bydelen i Oslo p.t. Bebyggelsen er karakteristisk, og består i stor grad av eldre bygårder og gamle industribygg som i dag er fine leiligheter. Birkelunden, Grünerløkka skole, Paulus kirke og ca. 135 bygårder ble i 2006 fredet av Oslo Kommune.
 • Det er primært leilighets-/gårdsbebyggelse i området.
 • Det vil bli satt opp visningsskilt under visning.
 • Det benyttes tilstandsgrader for å angi eventuelle byggetekniske tilstandssvekkelser.
  Forklaring på de ulike tilstandsgradene(TG):

  TG 0: Ingen avvik
  TG 1: Mindre avvik
  TG 2: Vesentlige avvik og mindre avvik som etter NS3600 gir TG2
  TG 3: Store eller alvorlige avvik
  TGIU: Ikke undersøkt/ikke tilgjengelig for undersøkelse

  UTVENDIG
  Bygning, generelt
  Det antas at bygningen er fundamentert på leire og komprimerte faste masser. Murverk i bærende konstruksjoner og yttervegger med originale utvendige fasader med trekninger, ornamenter og konsoller. Etasjeskillere i trekonstruksjon med stubbloftsleire.
  Sadlet tak i trekonstruksjon, tekket med takplater.
  Rapporten begrenser seg til boligen, og det som normalt vil omfattes
  av eiers selvstendige vedlikeholdsansvar som seksjons- eller
  andelseier. Normalt utgjør dette alt innenfor seksjonens/andelens
  vegger. Tilstandsrapporten tar derfor ikke for seg bygningens
  fellesdeler som for eksempel tak, yttervegger, grunnmur, drenering, og
  felles tekniske installasjoner. Balkonger/terrasser og vinduer vurderes
  dersom takstmannen finner det relevant for leiligheten.
  Kjøper må forøvrig sette seg inn borettslagets/sameiers
  vedtekter/årsberetning for utført og planlagt vedlikehold.
  Det anbefales å innhente evt. vedlikeholdsplaner/rapporter som
  omhandler felles bygningsdeler på borettslagets/sameiets
  bygningsmasse.
  Varme og lydisolering er forutsatt utført i hh til byggeårets normer og
  krav. Eldre bygårder vil alltid ha noe retningsavvik og setninger.
  Bygninger/leiligheter kan ha skjulte feil og mangler som er vanskelig å
  oppdage ved befaring. Særlig kritiske områder er membranløsninger i
  våtrom, isolasjon i gulv, vegger og himlinger, vann- og avløpsnett. Elde
  og utidsmessighet kombinert med endret bruk, kan over tid avdekke
  skjulte feil og mangler som ikke oppdages ved visuell kontroll.
  Bygningsdelene er gitt TG ut fra generelle vurderinger og vurdering av
  levetider på bygningselement. En del bygningselement kan ha
  generelle levetider helt ned til 15 år (f.eks VVB og andre elektriske
  komponenter), mens andre bygningsdeler kan ha tilnærmet
  ubegrenset levetid. TG er satt ut fra en generell vurdering med ønske
  om å opplyse en kjøper om at det til stadighet må påregnes
  utbedringer og vedlikehold av en brukt eiendom. Jo eldre en bygning
  er, jo større tiltak må påregnes (jmf. også innledende tekst i dette
  dokumentet som forklare mer om TG / tilstandsgrad).
  Merk. Det er satt tilstandsgrader på bygningsdeler som er synlig inne i
  leiligheten, selv om disse mulig kan omfattes av
  sameiets/borettslagets vedlikeholdsansvar. (F.eks. vinduer, entrédører)

  Vinduer
  Malte trevinduer med 2-lags glass. Hvitmalte karmer og lister.
  Det blir kun gjort kontroll på enkelte vinduer, avvik på årstall kan
  forekomme.
  Normal funksjon på vinduene, noe justering kan forekomme. Det er
  kun foretatt stikkontroll på funksjon av vinduene.
  Innsetningsdetaljer, slik som beslag, vannbord, omramming, karm og
  ytre tetting er ikke vurdert av takstmann da dette antas å være lagt
  under borettslagets/sameiets vedlikeholdsplikt.
  Avhengig av lys- og solforhold kan punktering i glass være vanskelig å
  se, og derfor kan det være tilfelle at glass er punktert uten at det er
  oppgitt i denne rapporten. Det blir kun gjort kontroll på enkelte
  vinduer, avvik på årstall kan forekomme. TG2.

  Vurdering av avvik:
  Vinduene synes å oppfylle tiltenkt funksjon, men TG er gitt utfra alder
  og gjenværende brukstid på glassene, samt manglende barnesikring
  på vinduene. Tek 17 §12-17 punkt 3.
  I byggverk der barn kan oppholde seg skal vindu ha barnesikring hvis
  vinduet er plassert fra 3,3 m over terrenget eller den underliggende
  flaten.

  Det ble registrert løs tetningslist på noen av vinduene, eier skal
  utbedre dette før salg. Ikke videre kontrollert av takstmannen.

  Tiltak:
  Det må foretas tiltak for å lukke avviket.

  Dører
  Entredør fra Jømna Brug AS, B-30 tek.krav. Ukjent produksjonsår men
  av nyere dato. Innsetningsdetaljer, slik som beslag, vannbord, omramming, karm og
  ytre tetting er ikke vurdert av takstmann da dette antas å være lagt
  under borettslagets/sameiets vedlikeholdsplikt. Normal funksjon på døren, noe justering på dør kan forekomme. TG1.

  Andre utvendige forhold
  Adkomst til leiligheten via felles trapperom. TGIU.

  INNVENDIG
  Overflater
  Overflater gulv består av: Parkett og laminat.
  Overflater vegger består av: Malte flater/tapet og strie.
  Overflater himling består av: Malte flater. Rosett og stukkatur i stue.
  Noe overflatebehandling av vegger og tak må alltids påregnes ved et
  eierskifte.
  Normal slitasje på parketten, noe bruksslitasje må alltid påregnes ved
  kjøp av brukt bolig. TG1.

  Etasjeskille/gulv mot grunn
  Trolig trebjelkelag med stubbloft i etasjeskille.
  Trebjelkelaget er naturlig nok ikke tilgjengelig for inspeksjon uten å
  gjøre inngrep i konstruksjonen, det er ikke foretatt inngrep i
  konstruksjonen.
  Det er foretatt stikkprøver med laser for å kontrollere skjevheter i
  etasjeskille, eller gulv på grunn i boligen.
  Stikkprøver er foretatt i minst to rom, i hver etasje hvis boligen har det.
  Kontroll er utført i stue og kjøkken
  Høyder er tatt punktvis i hvert hjørne og midt på gulvet og svanker
  eller ujevnheter utover målte punkter kan forekomme.
  Øvrige rom kan også ha skjevheter i konstruksjoner uten at det er
  nevnt i rapporten.
  Målinger er utført etter stikkprøveprinsippet for å gi en indikasjon på
  evt. skjevheter i gulvkonstruksjoner i boligen.
  Etasjeskillere fremstår i normal forventet stand på bakgrunn av
  visuelle observasjoner, samt bruk av niveleringsutstyr. Det er ikke tatt
  hensyn til kosmetiske forhold, men selve konstruksjonselementet som
  er observert.
  Med bakgrunn i at bygningen har "satt" seg etter oppføringen, må
  enkelte mindre skjevheter dog påregnes.

  Vurdering av avvik:
  Målt høydeforskjell på over 20 mm innenfor en lengde på 2 meter.
  Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente
  måleavvik.
  Målt høydeforskjell på over 30 mm gjennom hele rommet.
  Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente
  måleavvik.
  Det er målt høydeforskjell på ca 69mm i stue gjennom hele rommet og
  målt ca 24mm høydeforskjell over en lengde på ca 2 meter.
  Det er målt høydeforskjell på ca 33mm i kjøkken gjennom hele
  rommet og målt ca 10mm høydeforskjell over en lengde på ca 2 meter.
  Tilstandsgraden settes grunnet avvik fra standarens krav til godkjent
  måleavvik i de overnevnte rommene.

  Tiltak
  For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil
  imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående
  tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan
  man vurdere slike tiltak.
  Årsaken til skjevhetene er ikke vurdert
  Kostnadsestimat : 10 000 - 50 000.

  Radon
  Det er fremlagt dokumentasjon på radonmåling og målinger ligger
  under grenseverdier. Det er foretatt radonmåling i leilighet beliggende i 1.etg, utført i stue
  og soverom i 2016 med årsmiddelverdi på hhv 62 og 50 Bq/m³
  Boligen ligger i et område som i NVE Radon aktsomhetskart er definert
  til "moderat til lav" aktsomhetsgrad. Det anbefales radonmålinger på etasjer til og med 2. etasje i
  boligblokken. I boligblokker skal boenheter med bakkekontakt og boenheter i
  etasjen over, måles. En tradisjonell førsteetasje har per definisjon alltid
  bakkekontakt, selv om det er kjeller/krypkjeller under.
  Link til radonkart http://geo.ngu.no/kart/radon/ TG0.

  Pipe og ildsted
  Pusset og malt teglsteinspipe. Peisovn i stue
  Funksjonaliteten på pipen er ikke undersøkt. Det antas at de lokale
  krav fra feier og brannvesen er fulgt. Dette er ikke kontrollert
  nærmere.
  Den tekniske tilstanden av piper og ildsted er ikke vurdert da dette må
  utføres av det stedlige feievesen.
  Feieluke er ikke inspisert av takstmannen.
  Det opplyses om pipe kontroll i regi av sameiet, i forbindelse med
  arbeidet rundt brannsikring ble det avklart at disse har nylig blitt
  kontrollert og funnet i orden.
  Det er ikke kjent for takstmannen om ovn tilfredstiller dagens krav.
  Iflg eier fungerer ildstedet bra. Det anbefales alltid en kontroll av
  ildsteder ved kjøp av ny leilighet. TG2.

  Vurdering av avvik:
  Pipevanger er ikke synlige.
  Tilstandsgrad settes på bakgrunn av teglsteins pipe som ikke har 4
  sider tilgjengelig for inspeksjon.
  REF Byggforskserien 752.135 - 714 Tilgjengelighet for inspeksjon.
  En teglskorstein må oppstilles slik at alle fire sidene er tilgjengelige for
  inspeksjon med hensyn til eventuelle sprekker i skorsteinen.
  Det er ikke tillatt å bruke kledninger, belegg eller tapeter som skjuler
  tegloverflaten for inspeksjon med hensyn til sprekker. Tynne
  papirtapeter, som eventuelt vil sprekke opp sammen med skorsteinen,
  kan likevel brukes.

  Tiltak:
  Pipevanger må gjøres tilgjengelig.
  Tiltak av avvik på pipe er ikke hensyntatt da dette ikke lar seg
  gjennomføre.

  Innvendige dører
  Innvendige hvite profilerte dører med hvitmalte karmer og lister.
  Normal funksjon på dørene, noe justering på dører kan forekomme.
  Det er kun foretatt stikkontroll på funksjon av dører. TG1.

  Andre innvendige forhold
  Teknisk anlegg er ikke funksjonstestet på befaring, det ble ikke opplyst
  om problemer ved teknisk anlegg/ funksjoner i boligen på befaringen.
  Stamme fra byggeår, ved oppussing eller ombygging der
  konstruksjoner åpnes vil det kunne avdekkes feil og mangler ved
  bygget/konstruksjonen. TGIU.

  VÅTROM
  Generelt
  Bad er oppusset i 2015 i regi av eier med nye overflater,
  membranløsninger, sluk, røropplegg, innredning og sanitærutstyr.
  Arbeidene ble utført av Brødrene Amundsen Rørleggerbedrift
  AS/Bademiljø (nå: Søstrene Amundsen) med 10 års garanti fra
  16.10.2015 - 16.10.2025
  Eier har FDV-dokumentperm som legges frem på visning og gis til kjøper. Garantibevis og bilde av gulvmembran hadde eier med til takstmannen, men ikke hele permen.
  Takstmann kan da ikke vurdere annet enn overflater og tilgjengelige installasjoner. Det tas derfor et generelt
  forbehold om membranløsninger, tilkobling til sluk etc.
  Til orientering bør det nevnes at takstmannen ikke har kjennskap til
  oppbygningen av badets konstruksjon med hensyn til løsninger rundt
  membran \ tettesjikt og sluk.

  Overflater vegger og himling
  Overflate vegger består av: Fliser
  Overflate himling består av: Malte flater TG1.

  Overflater Gulv
  Flislagt gulv og gulvvarme.
  Gulvet fremstår med normal funksjonalitet, og fall mot sluk.
  Nedsenket gulv i dusjsonen med ca 1cm. Det er på badegulvet målt
  høydeforskjell fra gulv ved dør til overkant slukrist.
  Det er i tillegg gjort enkle punktmålinger av gulvet på befaringen og
  ikke testet med vann. Svanker kan forekomme. TG1.

  Sluk, membran og tettesjikt
  Plast hovedsluk er plassert i dusjsone, det er ikke hjelpesluk på badet.
  Det er ikke opplyst om at det ble brutt noe brannskille ved evnt bytte
  av sluket under oppussingen. Takstmannen har derfor lagt til grunn at
  oppussing av badet ikke var søknadspliktig.
  Membran/tettesjik er en skjult konstruksjon og umulig å kontrollere
  uten inngrep i konstruksjonen. Kontroll av tettesjik kan imidlertid til en
  hvis grad kontrolleres ved hjelp av prosjekteringsgrunnlag og
  sjekklister fra utførende håndverker. Dette er ikke forelagt takstmann
  og membran/tettesjikt vurderes derfor utelukkende på bakgrunn av
  alder/gjenværende levetid iht. Sintef Byggforsk 700.320.
  Synlig membran under klemring i sluket, oppbrett på dørterskel, samt
  på tilsendt bilde.
  Takstmann er ikke godkjent innenfor området VVS, det anbefales
  derfor å få en autorisert rørlegger til å gjennomgå anlegget dersom
  dette er ønskelig. Anlegget er kun visuelt besiktiget da dette krever
  spesielt utstyr og kompetanse.
  Røranlegget innbygd i konstruksjonen er ikke vurdert. TG1.

  Sanitærutstyr og innredning
  Bad består av inn-utadslående dusjvegger, veggmontert toalett,
  servant m/underskap, speil med overlys.
  Innredning og sanitærutstyr fra 2015 da bad ble rehabilitert. TG1.

  Ventilasjon
  Naturlig ventilasjon med ventil i himling til luftekanal og tilluft under
  dørblad til bad/wc.
  Kapasitet og mengde luftutskifting er ikke kontrollert da det krever
  eget utstyr for måling og hører ikke under nivå 1 undersøkelse. Det er
  kun utført enkel kontroll av ventilasjon ved bruk av et ark/papir eller
  røykampull. Det er ikke foretatt tallfestede målinger, men
  ventilasjonen antas og fungere tilfredsstillende. TG2.

  Vurdering av avvik:
  Rommet har kun naturlig ventilasjon.
  Tilstandsgrad settes på bakgrunn standardens strenge krav til
  mekanisk avtrekk på våtrom.

  Tiltak:
  Elektrisk avtrekksvifte bør monteres for å lukke avviket.
  Standardens strenge krav til mekanisk avtrekk fra våtrom lar seg som
  regel ikke gjennomføre da borettslag/sameier ofte har interne
  retningslinjer/vedtekter om føring av mekanisk avtrekk ut av
  yttervegg, eller til sentralt ventilasjonsanlegg.
  Eier må kontrollere/avklare med styret i borettslaget/sameiet om
  deter lov å montere en elektrisk avtrekksvifte på våtrommet.

  Fukt i tilliggende konstruksjoner
  Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig pga tilliggende
  konstruksjoner. Det er montert kanalsjakt mellom bad og kjøkken.
  Sjakten er på ca 50 cm og kan i tillegg være en egen branncelle, samt
  det er fastmontert kjøkkeninnredning mot tilliggende konstruksjoner
  til dusjsone. Takstmannen demonterte ikke noe kjøkkeninnredning,
  det er svært risikabelt å borre igjennom innredninger og kanal til
  ukontrollerte vegger. Det er ikke mulig å søke etter stendere eller
  vannrør gjennom innredning og til vegg.
  Hulltaking ble ikke gjennomført da det ikke er praktisk mulig å
  gjennomføre, fordi det krever tilgang til bygningskonstruksjon som er
  en del av flere boligers fellesareal (ventilasjonskanal), mur i ve eller til
  en boenhet med en annen eier iht. § 2-2 forskrift til avhendingslova.
  Takstmannen kontrollerer alltid med fuktindikator i våtsoner på bad.
  Om ikke annet er kommentert har takstmannen ikke registrert skadelig
  fukt i området. TGIU.

  Vurdering av avvik:
  Det er pga bygningsmessige hindringer ikke fysisk mulig å foreta
  hulltaking i vegg bak våtsone. Det er mur/betong i veggene, samt ventilasjonskanal.

  Tiltak:
  TGIU gitt ut ifra manglende mulighet for hulltaking.

  KJØKKEN
  Overflater og innredning
  Kjøkkeninnredning med profilerte fronter, laminert benkeplate, dobbel
  oppvaskkum, ventilator og opplegg for oppvaskmaskin.
  Opprinnelig eldre kjøkkeninnredning med nyere fronter. Ukjent alder.
  Det er ikke montert komfyrvakt over steketoppen eller lekkasjestopper
  i kjøkkenbenk. Normal bruksslitasje på kjøkkeninnredning. TG1.

  Avtrekk
  Avtrekksvifte med kullfilter over steketoppen.

  Vurdering av avvik:
  Det er manglende forsert mekanisk avtrekk fra kokesone i kjøkken.
  Tilstandsgrad settes på bakgrunn standardens strenge krav til forsert
  avtrekk fra kjøkkenventilator over kokesone.

  Tiltak:
  Mekanisk avtrekk bør etableres.

  Andre tiltak:
  Standardens strenge krav til forsert avtrekk fra kjøkkenventilator lar
  seg som regel ikke gjennomføre da borettslaget/sameiet ofte har
  interne retningslinjer/vedtekter om føring av mekanisk avtrekk fra
  kjøkkenventilator ut av yttervegg, eller til sentralt ventilasjonsanlegg.
  Eier må kontrollere/avklare med styret i borettslaget/sameiet om det
  er lov å montere en elektrisk avtrekksvifte på kjøkkenet.

  TEKNISKE INSTALLASJONER
  Vannledninger
  Kjøkken:
  Vannrør med flexitslanger til blandebatteri, samt plast avløpsrør i
  kjøkkenbenken.
  Bad:
  Skjulte vann og avløpsrør til installasjonene.
  Fordelerskap med stoppekraner er plassert på badet. Avrenning fra
  fordelerskap for synliggjøring av eventuelt lekkasjevann ved toalettet
  Stoppekraner for kjøkken og bad/wc er lokalisert i fordelerskap på
  bad/wc og funksjonstestet.
  Det er naturlig å tro at det meste av vannledninger til bad og kjøkken
  er byttet i forbindelse med oppussingen, men at hovedstamme til
  vannrør er av eldre og ukjent dato.
  Takstmann er ikke godkjent innenfor området VVS, det anbefales
  derfor å få en autorisert rørlegger til å gjennomgå anlegget dersom
  dette er ønskelig. Anlegget er kun visuelt besiktiget da dette krever
  spesielt utstyr og kompetanse.
  Røranlegget innbygd i konstruksjonen er ikke vurdert. TG1.

  Avløpsrør
  Avløpsrør i plast fra installasjoner på kjøkken og bad. Tilstandsgrad er
  kun vurdert utfra synlig avløp i boligen og byggeår.
  Det er naturlig å tro at det meste av avløp til bad og kjøkken er byttet i
  forbindelse med oppussingen, men at hovedstamme til avløp er av
  eldre og ukjent dato.
  Lufting og stakemuligheter på avløpsanlegg er ikke synlig eller vurdert
  av takstmannen da dette er boligbygg med flere boenheter.
  Takstmann er ikke godkjent innenfor området VVS, det anbefales
  derfor å få en autorisert rørlegger til å gjennomgå anlegget dersom
  dette er ønskelig. Anlegget er kun visuelt besiktiget da dette krever
  spesielt utstyr og kompetanse.
  Røranlegget innbygd i konstruksjonen er ikke vurdert. TG1.

  Ventilasjon
  Naturlig ventilasjon i leiligheten med spalteventiler i vinduer.
  Kapasitet og mengde luftutskifting er ikke kontrollert da det krever
  eget utstyr for måling og hører ikke under nivå 1 undersøkelse. Det er
  kun utført enkel kontroll av ventilasjon ved bruk av et ark/papir eller
  røykampull. Det er ikke foretatt tallfestede målinger, men
  ventilasjonen antas og fungere tilfredsstillende. Referanse for settingav
  tilstandsgrad for boligventilasjon er satt til byggeår og dagens krav er
  ikke videre vurdert. TG1.

  Varmtvannstank
  Høiax varmtvannsbereder på ca 120 liter, bereder er plassert i
  kjøkkenbenken. Ukjent årstall på bereder, ikke synlig merking.
  Det anbefales montering av automatisk vannstoppesystem
  medmagnetventil på varmtvannsberedere som står i rom uten sluk. TG1.

  Andre installasjoner
  Leiligheten er elektrisk oppvarming med panelovner, ovn i stue, samt
  gulvvarme på badet.
  Varmeinstallasjoner er ikke funksjontestet på befaring, men antas og
  fungere normalt. Det er ikke opplyst om noe feil eller mangler. TG1.

  Elektrisk anlegg
  Elektrisk anlegg er en kombinasjon av åpent og skjult anlegg.
  Eier/bruker er ansvarlig for at den elektriske installasjonen og det
  elektriske utstyret er i henhold til gjeldende regelverk.
  Opplysninger om det elektriske anlegget er gitt av eier.
  Sikringsskap med automatsikringer. Det ble ikke opplyst om noe feil
  med det elektriske anlegget i leiligheten på befaringen.
  Det er utført en EL-kontroll med utbedringer av leiligheten og
  utbedring av registrerte avvik av Gulbrandsen & Olimb AS den
  11.05.2022. TG1.

  Takstmannen legger denne til grunn for vurdering av det elektriske
  anlegget i leiligheten.
  1. Foreligger det eltilsynsrapport de siste 5 år, og det er ikke foretatt
  arbeid på anlegget etter denne, utenom retting av eventuelle avvik
  i eltilsynsrapport (dvs en el-tilsynsrapport uten avvik)?
  Ja

  Branntekniske forhold
  Ifølge forskrift om brannforebygging skal alle boliger ha minst én
  godkjent røykvarsler i hver etasje, samt manuelt slokkeutstyr i form av
  pulverapparat eller brannslange.
  Boliger oppført iht. eldre regelverk enn TEK-10, hadde ikke krav til
  røykvarslere tilknyttet strømforsyning. I disse boligene kan det
  benyttes batteridrevne røykvarslere.
  Leiligheten er utstyrt med pulverapparat, 1 stk batteridrevet
  røykvarsler og 1 felles brannvarsler. TG1.

  1. Er det mangler for brannslukningsutstyr i boligen iht.
  forskriftskrav?
  Nei Det ble fremvist håndslukkeapparat på befaringen

  2. Er det skader på brannslokkingsutstyr eller er apparatet eldre enn
  10 år?
  Nei Slukkeutstyr er ikke funksjonstestet

  3. Er det mangler på røykvarsler i boligen iht. forskriftskrav?
  Nei Det er montert felles brannvarsling system i leiligheten som
  er tilkoblet strøm, samt batteridrevet røykvarsler

  4. Er det skader på røykvarslere?
  Ukjent Røykvarsler er ikke funksjonstestet
 • 2. etasje: BRA/P-rom: 49 m² / 49 m²

  Følgende rom inngår i primærareal:
  Entré, soverom, kjøkken stue, bad.

  I tillegg:
  Leiligheten disponerer 2 kjellerboder på hhv ca 2,5m² og 5,5m². Disposisjonsrett på bodene er gitt av eier/rekvirent, det er ikke fremlagt noe papirer på eierforholdet.

  Kommentar til areal:
  Alle innvendige sjakter, rørkasser o.l. er medberegnet i boligens areal. Det er bruken av rommet på befaringstidspunktet som avgjør om rommet er definert som P-ROM eller S-ROM i arealoppsettet. Dette betyr at rommet både kan være i strid med Teknisk forskrift (TEK) og mangle godkjennelse i kommunen for den aktuelle bruken, uten at dette vil få betydning for takstmannens valg av romdefinisjon. Dette er i henhold til "Takstbransjens retningslinjer ved arealmåling". Primærrom er skjønnsmessig vurdert på stedet og tilfredsstiller ikke nødvendigvis kravene i Teknisk forskrift for rom til varig opphold mht. rommets størrelse, takhøyde, lysforhold og rømning. Innbygde/plassbygde skap er skjønnsmessig vurdert på stedet og inkludert primærrom. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

  Det opplyses om en tidligere vannlekkasje i etasjen over som rant ned i kjøkkenet på denne leiligheten i 2017. Utbedringer av skade ble utført i
  regi av IF forsikringsselskap og arbeidene ble utført av Frøiland Bygg AS. Det foreligger div skaderapporter, fuktprotokoller og
  ferdigstillelseskjema på utførte arbeider. For mer info ta kontakt med eier/megler for å se dokumenter.

  Det er ikke foretatt noen vurderinger rundt brann- og rømningsveier vedrørende sameiets fellesarealer/trapperom. Det
  forventes at sameiet har innarbeidet rutiner for dette.

  Det er rømningsvei ut fra leilighet til fellesoppgang. Det er montert brannstige utenfor soveromsvindu. Det antas at
  øvrig rømming fra fellesarealer er ivaretatt og at dette er blokkens ansvar. Dette er ikke kontrollert videre.

  Det er ikke foretatt inngrep i konstruksjoner, eller flyttet skap/innredning for å avdekke evt. avvik i branncelleinndeling.
  Observasjoner er kun visuelt på synlige overflater. Branncelledelende vegger og etasjeskille er umulig å kontrollere opp
  mot forskriftskrav uten å foreta inngrep i konstruksjoner og er av den grunn ikke kontrollert av takstmann.

  Lovlighet:
  Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men de stemmer ikke med dagens bruk. Leilighetens bad fremkommer ikke av de tegninger foretaket har mottatt fra Oslo kommune. Av tegningene fremkommer rom merket skap. Det foreligger ikke søknad om bruksendring/etablering av bad og følgelig heller ikke formell godkjenning av badeværelset. I den grad det skulle komme pålegg fra kommunen i denne forbindelse, vil dette helt og fullt være kjøpers ansvar.
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Leiligheten er elektrisk oppvarming med panelovner, ovn i stue, samt gulvvarme på badet.
 • Pent opparbeidet tomt.
 • Gateparkering etter gjeldende bestemmelser.
 • Offentlig.
 • Forretningsfører: Solibo AS
  Sameiets revisor er BDO AS.
 • Sameiet Skjeldrupsgate 15 har til formål å ivareta sameiernes fellesinteresser og administrasjon av eiendommen med fellesareal og fellesanlegg av enhver art. Sameiet består av 27 boligseksjoner og 1 næringsseksjon.

  Styret har arbeidet med mange sake det siste året:
  Endring av forretningsfører:
  Styret har valgt å endre forretningsfører fra OBOS til Solibo.
  Den nye avtalen trer i kraft fra Juni 2022. Styret vurderer også mulighetene til å ha en
  ekstern styreleder for å få en bedre kontinuiteten med styrets arbeid spesielt med tanke på
  flere vedlikeholdprosjekter som bør iverksettes de nærmeste årene.

  I august ble det avholdt Ekstraordinært årsmøte for valg av ny styreleder, fordi nyinnflyttet eier i sameiet, Kjersti Øverby ønsket å stille til valg, sammen med mulig ekstern styreleder som var tenkt fra Solibo. Kjersti Øverby ble valgt.

  Utbedring av rør:
  En rapport (tilstandsvurdering) fra OPAK (datert Mars 2020) bestilt av
  det forrige styret konkluderte med at vann og felles vann og avløpsrør burde skiftes ut
  innen en periode på 5 år. Dagens styre har fått utført en rørinspeksjon (inkl. video av
  innsiden av rørene) og innhentet ekspertuttalelser fra firmaer som utfører rørfornyelse.
  Videokonsultasjonen viser allikevel at rapporten fra OPAK er en overdrivelse, og
  eventuelle utbedringer vil være betydelig mindre enn hva OPAK ga oss tilbud på. Det vil
  derfor ikke være nødvendig å utsette planlagte renoveringer av bad/våtrom etc. Eventuelle
  utbedringer vil være av "rør-rør" løsning/epoxy-metoden. Styret er i ferd med å
  sammenfatte og beslutte hva som må gjøres for å utbedre svakheter i sameiets rørsystem.

  Brannsikring:
  Sameiet ble i 2021 pålagt av Oslo kommune/Brann og redningsetaten om å
  lage en plan for å øke brannsikkerheten. Dette inkluderte blant annet en brannteknisk
  vurdering av bygget, samt en fremdriftsplan som beskriver hvordan og når eventuelle
  avvik skal rettes. Firmaet Oslo Brannvern har bistått styret i dette arbeidet og det er
  laget en plan for å utbedre påviste mangler. I første omgang vil nødlys i fellesarealer bli
  installert.

  Pipeløp:
  Det har vært spørsmål fra flere beboere hvorvidt pipeløpene er i orden. I
  forbindelse med arbeidet rundt brannsikring ble det avklart at disse har nylig blitt kontrollert
  og funnet i orden.

  Elektrokontroll av fellesarealene:
  Høsten 2021 ble det foretatt en elektrokontroll av firmaet
  Elsjekk AS. Det ble påvist en del avvik som elektriker firmaet H-I Elektro utbedret i mars
  2022.

  Støyende vifter:
  Det er kommet klager fra beboere på støy fra viftene på taket. På grunn
  av vanskelige forhold på taket mht på is og snø har har vifteleverandører ønsket å vente
  med å komme på befaring. Styret jobber videre med saken.

  Skadedyr:
  Det ble høsten 2021 påvist veggdyr i en leilighet i sameiet. Oslo
  Veggdyrkontroll utførte nødvendige tiltak.

  Økte felleskostnader og/eller fellesgjeld:
  I forbindelse med ovennevnte behov for rehabilitering, i kombinasjon med drift og løpende vedlikehold, må ny eier regne med at det kan komme økningre i både felleskostnader og fellesgjeld.

  Kabel-TV:
  Telia (Get) er sameiets leverandør av TV- og bredbåndstjenester. Har du spørsmål så
  kontakt Teilas (Gets) kundetjeneste på telefon 21545454, eller se på deres hjemmeside
  www.telia.no.

  Økonomi:
  Driftsinntekter i 2021 var til sammen kr 903 426.Dette er lavere enn budsjettert. Driftskostnadene i 2021 var til sammen kr 793 399. Dette er kr. 70 677 høyere enn budsjettert og skyldes i hovedsak kommunale avgifter og andre driftskostnader. Årets resultat på kr 93 483 fremkommer i resultatregnskapet og foreslås overført til egenkapital. Eventuelt avdrag på langsiktig gjeld (lån) er ikke tatt hensyn til. Arbeidskapitalen fremkommer i balansen ved å trekke kortsiktig gjeld fra omløpsmidler og viser sameiets likviditet. Arbeidskapitalen pr. 31.12.2021 var kr 464 494.

  Innflyttingsbebyr:
  Ved erverv av seksjon betaler vedkommende sameier et innflyttingsgebyr i henhold til forretningsførers til en hver gjeldende satser. Innflyttingsgebyret betales direkte til forretningsfører.

  Eierseksjonen hører til boligsameie. Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i sameiets styre og/eller generalforsamling.
 • Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.
 • Det foreligger ikke regler for dyrehold.
 • Gjensidige Forsikring
  Polisenummer: 88271758

  Fellespolise for borettslagets eiendom. Dette innebærer at andelseier selv må sørge for innbo- og løsøreforsikring.
 • Formuesverdi som primærbolig kr 1 005 956 per 31.12.20
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 3 621 442 per 31.12.20

  Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

  Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).
 • 2 774 pr. mnd. Kommunale avgifter, felles bygningsforsikring, revisjon, forretningsførsel, styrehonorar osv.

  Den enkelte sameier plikter å betale et a kontobeløp fastsatt av sameiermøtet eller styret til dekning av sin andel av felleskostnadene. Beløpet forfaller til betaling den 1. i hver måned. Hvis betaling ikke er skjedd innen den 10. i hver måned er sameieren på forlangende forpliktet til å betale gjeldende morarente av det utestående beløpet.
 • Andel fellesgjeld: kr. 30.443,- pr. 31.12.2021.
  Andel fellesformue: kr. 17.416,- pr. 31.12.2021.
 • Bank: OBOS
  Lånenummer: 9820.73.82728
  Nominell rente: 4,50 %
  Innfrielsesår: 2039
  Lånetype: Annuitet
  Antall terminer pr år: 12
  Saldo pr 01.08.2022: kr 793 889
  Andel av saldo: kr 29 756
  IN-ordning: Nei
 • For felles ansvar og forpliktelser hefter den enkelte sameier i forhold til sin sameiebrøk, jf eierseksjonsloven § 30.
 • Kommunale avgifter er inkludert i felleskostnadene. De kommunale avgiftene omfatter vann- og avløpsgebyr, renovasjonsgebyr samt feie- og tilsynsavgift. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle kommunale endringer av gebyr/avgift.
 • Utover det som er nevnt under felleskostnader, påløper kostnader til for eksempel strøm, fyring/brensel, innboforsikring og innvendig vedlikehold.

  Eiendomsskatt:
  Det er eiendomsskatt i Oslo kommune. Bunnfradraget i Oslo er i 2020 på 4 millioner kroner for bolig og fritidsboliger. Skattesatsen i 2020 er 3 promille av eiendomsskattegrunnlaget. For mer informasjon se: https://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/hvor-mye-skal-du-betale-i-eiendomsskatt/. Faktura for eiendomsskatt sendes den som er registrert eier av eiendommen på faktureringstidspunktet. Ved eierskifte må kjøper og selger gjøre opp betalingen av eiendomsskatten seg imellom.

  Eiendomsskatt per år for 2022:
  5,71 mill. eller lavere. Eiendomsskattegrunnlag 4 mill. eller lavere. Ingen eiendomsskatt.
  6 mill. Eiendomsskattegrunnlag 4,2 mill. Estimert eiendomsskatt per år: 6.00 kr.
  7 mill. Eiendomsskattegrunnlag 4,9 mill. Estimert eiendomsskatt per år: 2.700 kr.
  8 mill. Eiendomsskattegrunnlag 5,6mill. Estimert eiendomsskatt per år: 4.800 kr.
  10 mill. Eiendomsskattegrunnlag 7 mill. Estimert eiendomsskatt per år: 9.000 kr.
  20 mill. Eiendomsskattegrunnlag 14 mill. Estimert eiendomsskatt per år: 30.000 kr.
 • Det foreligger ekspedisjonsdokument for våningshus. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc.). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer i hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

  Ferdigattest utstedes av bygningsmyndighetene på grunnlag av mottatt dokumentasjon fra kontrollansvarlige når et søknadspliktig tiltak er utført i samsvar med tillatelsen og øvrige krav etter plan- og bygningsloven. At ferdigattest eksisterer, gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boligen som ikke er byggemeldt eller godkjent. Det gjøres oppmerksom på at det ikke utstedes ferdigattest for ikke-avsluttede byggesaker/byggemeldinger som er fra før 1998.
 • Seksjonseieren disponerer fritt over egen seksjon med de begrensningene som følger av sameieforholdet og eierseksjonsloven, jf. eierseksjonsloven § 24. Seksjonseieren kan fritt selge, pantsette og leie ut sin egen seksjon. Utleieforhold skal meddeles styret og forretningsfører. Erverver av seksjon, leietaker og fremleietaker skal samtidig med melding skriftlig bekrefte at de er kjent med og godtar som bindende for seg sameiets vedtekter, husordensregler og reglene for erverv, utleie og fremleie av seksjoner og for klager på leietaker eller fremleietaker. Seksjonens eier er til en hver tid ansvarlig for seksjonen og for påhvilende forpliktelser og har ansvar for rundskriv og annen informasjon fra styret blir gjort kjent for ny eier eller leietaker.

  Radonmåling:
  Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

  Energimerking:
  Ved salg eller utleie av boliger skal det utarbeides en energiattest. På www.energimerking.no kan andelseieren utarbeide energiattest for sin bolig.
 • Eiendommen er konsesjonsfri.
 • Det er ikke odel på eiendommen.
 • Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
  Iht. eiersl. § 23 kan ingen kjøpe en boligseksjon hvis kjøpet fører til at man, direkte eller indirekte, blir eier av flere enn to boligseksjoner i eierseksjonssameiet. Begrensningen gjelder ikke kjøp av fritidsboliger. Det finnes også enkelte andre unntak i bestemmelsen.

  Fra egenerklæringen:
  Kjenner du til om det er/har vært feil tilknyttet våtrommene, f.eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader?
  Rett før jeg kjøpte leiligheten i 2015 fikk jeg via tidligere styreleder rede på at sluket og badet var dårlig, og at det
  hadde vært en lekkasje. Det var umulig å inspisere sluket pga. dusjkabinett over, selger hadde ikke informert om
  dette, og jeg fikk fullrenovert badet med 10 års garanti - delvis på selgers regning da jeg kjøpte leiligheten.

  Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
  Svar: Ja, kun av faglært.
  Beskrivelse 2015: Totalrenovert bad, med 10 års garanti fra 16.10.2015 - 16.10.2025.
  Arbeid utført av: Brødrene Amundsen Rørleggerbedrift AS/Bademiljø (nå: Søstrene Amundsen).

  Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet?
  Hele badet ble renovert.

  Er arbeidet byggemeldt?
  Jeg går ut fra at Brødrene Amundsen Rørleggerbedrift AS/Bademiljø gjorde det da de fikk oppdraget.

  Kjenner du til om det er/har vært f.eks. sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende?
  I en blokk som Skjelderups gate 15 er det skjevheter her og der, som skjeve gulv.

  Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
  Svar: Ja, kun av faglært.
  Beskrivelse 2017: Omlegging av kabler pga. rivning av tak og remontering av taklampe etter malerarbeider, dvs. demontert og remontert anlegg kjøkken.
  Arbeid utført av: Wethal El-Fag AS, elektroentreprenør.

  Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
  2022: Gulbrandsen & Olimb AS, Elektro Installasjon: Jeg bestilte omfattende El-kontroll med utbedringer.

  Selges eiendommen med utleiedel, leilighet, hybel eller tilsvarende?
  Det er selveierleiligheter i sameiet, det er utført radonmåling som viser lave verdier, og man kan leie ut hele
  leiligheten eller del av den om man bor der selv.

  Er ovenfornevnte godkjent hos bygningsmyndighetene?
  Det har vært slik så lenge jeg vet.

  Er det foretatt radonmåling?
  Radonmåling utført i 1. etg. av Eurofins Radonlab AS; i luft med lukket CR-39 sporfilm i henhold til ISO 11665-4: 2012.

  Radonmåling
  År: 2017
  Verdi: Utført fra 01.12.2016-06.07.2017, med følgende verdier: Soverom årsmiddel 50 Bq/m3, stue årsmiddel 62 Bq/m3

  Kjenner du til vedtak/forslag til vedtak om forhold vedr. eiendommen som kan medføre økte felleskostnader/økt fellesgjeld?
  I "Årsmøte 2022" står følgende om mulige arbeider i årene framover, men det står ikke noe om økte fellesutgifter nå,
  i alle fall ikke i 2022: "Utbedring av rør: En rapport (tilstandsvurdering) fra OPAK (datert Mars 2020) bestilt av det
  forrige styret konkluderte med at vann og felles vann og avløpsrør burde skiftes ut innen en periode på 5 år.
  Dagens styre har fått utført en rørinspeksjon (inkl. video av innsiden av rørene) og innhentet ekspertuttalelser fra
  firmaer som utfører rørfornyelse. Videokonsultasjonen viser allikevel at rapporten fra OPAK er en overdrivelse, og
  eventuelle utbedringer vil være betydelig mindre enn hva OPAK ga oss tilbud på. Det vil derfor ikke være nødvendig
  å utsette planlagte renoveringer av bad/våtrom etc. Eventuelle utbedringer vil være av "rør-rør" løsning/epoxymetoden. Styret er i ferd med å sammenfatte og beslutte hva som må gjøres for å utbedre svakheter i sameiets
  rørsystem. Brannsikring: Sameiet ble i 2021 pålagt av Oslo kommune/Brann og redningsetaten om å lage en plan
  for å øke brannsikkerheten. Dette inkluderte blant annet en brannteknisk vurdering av bygget, samt en
  fremdriftsplan som beskriver hvordan og når eventuelle avvikene skal rettes. Firmaet Oslo Brannvern har bistått
  styret i dette arbeidet og det er laget en plan for å utbedre påviste mangler. I første omgang vil nødlys i fellesarealer
  bli installert."

  Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader/insekter/skadedyr i sameiet/laget/selskapet (fellesareal eller i andre boliger) som rotter, mus,
  maur eller lignende?
  I "Årsmøte 2022" opplyses at det ble påvist veggdyr i en leilighet i blokka i 2021, og at Oslo Veggdyrkontroll utførte nødvendige tiltak. Tidligere var det kommet rotter inn i kjelleren; hvor et skadedyrfirma også gjorde omfattende tiltak.

  Eier tilføyer at styret har nøkkel til en av de to bodene til leiligheten, da en gammel hoved-stoppekran er plassert innerst inne der.
 • Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. De andre sameierne har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til to ganger folketrygdens grunnbeløp; jfr. lov om eierseksjoner § 31. Kontakt oppdragsansvarlig for ytterligere informasjon.
  2015/425575-1/200 HJEMMEL TIL EIENDOMSRETT TINGLYST
  15.05.2015
  KJØPER:Aukrust Marie IDEELL: 1/1

  1895/992979-1/105 BESTEMMELSE OM BEBYGGELSE TINGLYST
  27.06.1895
  Bestemmelse om benyttelse
  Bestemmelse om vann/kloakkledning
  Med flere bestemmelser
  OVERFØRT FRA: 0301-228/362
  Gjelder denne registerenheten med flere

  1984/524480-1/105 PANTSETTELSESERKLÆRING TINGLYST
  22.05.1984
  BELØP: NOK 50.000
  PANTHAVER:Sameiet
  Lnr: 1119927
  PANTSETTELSESERKLÆRING
  PRIORITET ETTER: 80%
  AV VERDITAKST TIL ENHVER TID
  Gjelder denne registerenheten med flere

  1996/9428-1/105 ERKLÆRING/AVTALE TINGLYST
  21.02.1996
  Best. om taknedløp.
  Rettighetshaver: Skjeldrupsgt 15
  Gjelder denne registerenheten med flere

  2005/53869-2/105 ERKLÆRING/AVTALE TINGLYST
  19.08.2005
  Denne seksjon har tilleggsdel - bygning.
  Gjelder denne registerenheten med flere

  1984/513224-2/105 SEKSJONERING TINGLYST
  20.03.1984
  SNR: 13
  FORMÅL: Bolig
  SAMEIEBRØK: 22/520
  EIENDOMMEN ER OPPDELT I 25 SEKSJONER

  2005/7847-1/105 RESEK/TILLEGGSSEK TINGLYST
  04.02.2005
  SNR: 26
  FORMÅL: Bolig
  SAMEIEBRØK: 30/611
  SNR: 27
  FORMÅL: Bolig
  SAMEIEBRØK: 35/611
  SNR: 28
  FORMÅL: Bolig
  SAMEIEBRØK: 26/611
  SNR: 13
  FORMÅL: Bolig
  SAMEIEBRØK: 22/520
  2005/7847-2/105 RESEK/ENDRING FORMÅL/BRØK/TILLEGGSDEL TINGLYST
  04.02.2005
  SNR: 13
  FORMÅL: Bolig
  SAMEIEBRØK: 22/611

  2005/53869-1/105 RESEK/ENDRING FORMÅL/BRØK/TILLEGGSDEL TINGLYST
  19.08.2005
  SNR: 13
  FORMÅL: Bolig
  SAMEIEBRØK: 50/1334
  For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.

  1995/4863-1/105 BRUKSRETT TINGLYST
  27.01.1995
  :Knr:0301 Gnr:228 Bnr:362 Snr:1
  :Knr:0301 Gnr:228 Bnr:362 Snr:2
  :Knr:0301 Gnr:228 Bnr:362 Snr:3
  :Knr:0301 Gnr:228 Bnr:362 Snr:4
  :Knr:0301 Gnr:228 Bnr:362 Snr:5
  :Knr:0301 Gnr:228 Bnr:362 Snr:6
  :Knr:0301 Gnr:228 Bnr:362 Snr:7
  :Knr:0301 Gnr:228 Bnr:362 Snr:8
  :Knr:0301 Gnr:228 Bnr:362 Snr:9
  :Knr:0301 Gnr:228 Bnr:362 Snr:10
  :Knr:0301 Gnr:228 Bnr:362 Snr:11
  :Knr:0301 Gnr:228 Bnr:362 Snr:12
  :Knr:0301 Gnr:228 Bnr:362 Snr:13
  :Knr:0301 Gnr:228 Bnr:362 Snr:14
  :Knr:0301 Gnr:228 Bnr:362 Snr:15
  :Knr:0301 Gnr:228 Bnr:362 Snr:16
  :Knr:0301 Gnr:228 Bnr:362 Snr:17
  :Knr:0301 Gnr:228 Bnr:362 Snr:18
  :Knr:0301 Gnr:228 Bnr:362 Snr:19
  :Knr:0301 Gnr:228 Bnr:362 Snr:20
  :Knr:0301 Gnr:228 Bnr:362 Snr:21
  :Knr:0301 Gnr:228 Bnr:362 Snr:22
  :Knr:0301 Gnr:228 Bnr:362 Snr:23
  :Knr:0301 Gnr:228 Bnr:362 Snr:24
  :Knr:0301 Gnr:228 Bnr:362 Snr:25
  :Knr:0301 Gnr:228 Bnr:362 Snr:26
  :Knr:0301 Gnr:228 Bnr:362 Snr:27
  :Knr:0301 Gnr:228 Bnr:362 Snr:28
  :Knr:0301 Gnr:228 Bnr:581
  :Knr:0301 Gnr:228 Bnr:582 Snr:1
  :Knr:0301 Gnr:228 Bnr:582 Snr:2
  :Knr:0301 Gnr:228 Bnr:582 Snr:3
  :Knr:0301 Gnr:228 Bnr:582 Snr:4
  :Knr:0301 Gnr:228 Bnr:582 Snr:5
  :Knr:0301 Gnr:228 Bnr:582 Snr:6
  :Knr:0301 Gnr:228 Bnr:582 Snr:7
  :Knr:0301 Gnr:228 Bnr:582 Snr:8
  :Knr:0301 Gnr:228 Bnr:582 Snr:9
  :Knr:0301 Gnr:228 Bnr:582 Snr:10
  :Knr:0301 Gnr:228 Bnr:582 Snr:11
  :Knr:0301 Gnr:228 Bnr:582 Snr:12
  :Knr:0301 Gnr:228 Bnr:582 Snr:13
  :Knr:0301 Gnr:228 Bnr:582 Snr:14
  :Knr:0301 Gnr:228 Bnr:582 Snr:15
  :Knr:0301 Gnr:228 Bnr:582 Snr:16
  :Knr:0301 Gnr:228 Bnr:582 Snr:17
  :Knr:0301 Gnr:228 Bnr:582 Snr:18
  :Knr:0301 Gnr:228 Bnr:582 Snr:19
  :Knr:0301 Gnr:228 Bnr:582 Snr:20
  :Knr:0301 Gnr:228 Bnr:582 Snr:21
  :Knr:0301 Gnr:228 Bnr:582 Snr:22
  :Knr:0301 Gnr:228 Bnr:582 Snr:23
  :Knr:0301 Gnr:228 Bnr:582 Snr:24
  :Knr:0301 Gnr:228 Bnr:582 Snr:25
  vedr bruksrett til gårdsrom
  Bestemmelse om adkomstrett
  Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.
  Med flere bestemmelser
  Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo komune ved direktør
  for etat for eiendom og utbygging
  Gjelder denne registerenheten med flere
 • Området er regulert til bolig tilhørende anlegg, jf. reguleringsplan S-2255 ifølge Oslo kommune. Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (Kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn).

  Eiendommen er oppført på byantikvarens "Gule liste". Ettersom eiendommen er registrert i Gul liste skal Byantikvaren gi en rådgivende uttalelse i eventuelle byggesaker som berører eiendommen. For ytterligere informasjon:
  https://www.oslo.kommune.no/plan-bygg-og-eiendom/kulturminner-og-bevaring/gul-liste
 • Gnr. 228 Bnr. 362 Snr. 13 i Oslo kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtakelse etter nærmere avtale med selger.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 10. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud. Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man kan gå ut ifra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen. Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt provisjon tilsvarende 1% av kjøpesum inkludert fellesgjeld for gjennomføring av salgsoppdraget på denne eiendommen.

  I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke:
  Tilrettelegging kr. 19.900,-
  Visninger/Overtakelser kr. 2.990,- pr. stk.
  Oppgjørshonorar kr. 4.990,-
  Markedsføringspakke kr. 12.900,-
  Meglerlisens kr. 393,-
  Grunnboksspørringer kr. 990,-
  Eierskiftegebyr til forretningsfører kr. 3.860,-
  Utlegg opplysninger fra forretningsfører kr. 5.995,-
  Tinglysning av panterettsdokument med urådighetserklæring kr. 585,-
  Sikkerhetsstillelse kr. 850,- + 2 promille av salgssum.

  Dersom handel ikke kommer i stand har oppdragstaker krav på dekning påløpte utlegg, samt vederlag for utført arbeid med kr. 2.490,- pr. time inkl. mva begrenset oppad til kr. 24.900,-.Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Marie Aukrust
Helena Holthe

Megler

Helena Holthe

92 41 03 93

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev