aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Velkommen til Smeltedigelen 4 - Husk å melde på visning!

Oslo Smeltedigelen 4

Moderne 3-roms hjørneleil. med stor, solrik terrasse | Garasjeplass | Innvendig bod | Varmtvann inkl. | Heis

 • BRA 65 m²
 • 2 soverom
 • OMKOSTNINGER8 932
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER5 469 678
 • EIENDOMSTYPELeilighet
 • EIERFORMBorettslag
 • BYGGEÅR2 014
 • SOVEROM2
 • AREALP-rom 62 m²
 • ANDEL FELLESGJELD1 960 746
 • FELLESKOST./MND10 089
 • EIERFORM TOMTFellestomt
 • 3 500 000,- (Prisantydning)
  1 960 746,- (Andel av fellesgjeld)
  --------------------------------------------------------
  5 460 746,- (Pris inkl. fellesgjeld)

  Omkostninger
  5 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  480,- (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument)
  480,- (Tinglysingsgebyr BRL-skjøte)
  --------------------------------------------------------
  8 932,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  5 469 678,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Stor og moderne 3-roms fra 2014

I boligjakten gjør vi et av de viktigste kjøpene i løpet av livet, og det er selvsagt viktig å være kresen og selektiv når det kommer til valg av sitt nye hjem. Man oppsøker mange verdifulle egenskaper og fasiliteter blant leiligheter, slik som god standard, balkong, parkering, heis, gode lysforhold, moderne bad og så videre. Men å finne en leilighet som har alt dette på en gang må man gjerne lete lenge etter.

Vi tilbyr nettopp alt dette i en flott 3-roms i et veletablert nabolag med en sentral beliggenhet i Kværnerbyen.

Leiligheten ble ferdigstilt i 2014, og har derfor en høy standard med moderne og tidsriktige farger og materialer. Planløsningen er meget funksjonell og arealeffektiv, og sørger derfor for optimal utnyttelse av hvert eneste rom. Her får man blant annet gleden av en sydvendt og solrik balkong med lite innsyn.


Velkommen inn!
Entré/gang
Du blir møtt av en lys og trivelig entre. På gulvet er det parkett i lys ask som er gjennomgående i leiligheten, og de delikate fargevalgene skaper et meget positivt inntrykk. På din høyre hånd har man en praktisk bod, hvor du kan gjemme unna yttertøy, eller skape din egen walk-in-garderobe.

Man har plass til en kontorløsning på langveggen, som også er malt i en kontrastgivende, delikat gråfarge.

Ellers fungerer gangen som et praktisk knutepunkt mellom bod, bad, soverom og stue.

Stue
Videre gjennom gangen kommer man til stuen. Stuen er rektangulær med god plass til både sofagruppe, TV-benk og spisebord i hver sine naturlige adskilte soner. Det er lyse overflater med store vindusflater som bidrar til en behagelig og luftig atmosfære. Videre herfra kommer man ut på den solrike balkongen, som blir som en forlengelse av stuen på sommerstid. Fra stuen har man også inngang til det andre soverommet.

Balkong
Denne balkongen er på ca 16. kvadratmeter med god plass til utemøbler og grill. Balkongen er sydvendt kan man nyte solen store deler av dagen og ettermiddagen. Her kan du skape din egen oase, og invitere over venner og familie til hyggelige lag.

Kjøkken
I enden av stuen er det en åpen kjøkkenløsning. Her er det hvite glatte fronter, med en kontrastgivende farge i den beige benkeplaten av laminat, og håndtakene i børstet stål. Dette setter et moderne og stilrent preg. Integrert stekeovn, platetopp og oppvaskmaskin medfølger.

På kjøkkenet har man god plass til spisebord, hvor man enten kan innta de hektiske måltidene, eller be over til hyggelige middager rundt bordet.

Soverom
Stort soverom med god plass til dobbeltseng med nattbord på hver side. Overflatene er lyse, og behagelige. På motsatt side fra sengen er det montert en stor garderoberekke som gir mye oppbevaringsplass. Man har også ekstra plass til flere oppbevaringsmøbler dersom man ønsker det.

Soverom 2
Dette rommet har praktisk størrelse, og passer perfekt som soverom, gjesterom, kontor eller en kombinasjon av flere. Man har et stort garderobeskap som medfølger leiligheten.

Badet
Badet ble pusset opp i regi av borettslaget i 2018.
I det ene hjørnet er det veggmonterte svingbare dusjvegger av herdet glass. Det er montert servant med ettergreps servantbatteri nedfelt i laminat benkeplate med underliggende benkeskap, opplegg for vaskemaskin og avsatt plass til tørketrommel. Ellers er det veggmontert toalett.

Varmekablene i gulvet er spesielt behagelig på kjølige morgener.

Bod
En romslig kjellerbod på 5 kvm. følger leiligheten.
Du får også rikelig med dagslys inn fra de mange store vindusflatene.

Smeltedigelen 4, Oslo

 • Leiligheten holder en god standard.
 • Tanken bak Kværnerbyen er at det skal være enkelt å bo der. Dagligvarehandel gjøres hos KIWI på vei hjem fra jobb. Trenger findressen rens og skoene en puss, kan du levere dette til renseriet og skomakeren ved siden av butikken. Ellers finner du apotek, blomsterbutikk, frisør, barnehager, treningssenter mm. på området. Ca. 4000 mennesker bor her, og cirka 1000 vil ha området som sitt arbeidssted. I 2016 startet de på siste byggetrinn og innbyggerne merker at området virkelig har begynt å sette seg.

  Transport i Kværnerbyen
  Kværnerbyen er endestasjon for buss 32 som går hvert 15. minutt og går til Aker Brygge og Lysaker. Innen 5 minutters gange finner du buss i Konows gate og både buss og trikk i Schweigaards gate. Fra Lodalen går buss 34,70 og 74 som også frakter deg til sentrum. På Galgeberg, 5 minutter unna, kan du hoppe på 20-bussen til Torshov og Majorstuen, og her finner du også 37-bussen som tar deg til sentrum eller til Helsfyr. På Galgeberg kan du også sette deg på 401-bussen og 411-bussen som tar deg til Kjeller og Lillestrøm, via IKEA. Om du velger å gå til St. Halvardsplass finner du 13 og 19-trikken som tar deg opp til Ekeberg eller ned til sentrum på bare 5 minutter. Det er i det hele tatt veldig mange kollektivmuligheter i umiddelbar nærhet. Hvis du heller vil sykle, men ikke har sykkel, kan Kværnerbyen skilte med både by-sykkelstativ og egen utleie av el.sykkel. Det er svært effektiv adkomst til E6 og man finner ladestasjon for el-bil på området. Har du ikke bil selv kan du bli medlem i "bilkollektivet" som har plasser i Dreieskiva-kvartalet.

  Turmuligheter
  Svartdalsparken som starter i Kværnerbyen er inngangs-porten til Alnastien som er en flott turvei som går ut fra enden av parken, og følger Alnaelva gjennom den frodige og uberørte urskogen i Svartdalen. Her kan man gå så langt som til Østensjøvannet som er et naturreservat velkjent for sitt fugleliv og omfangsrike flora. Siste tilskudd her er en Tuftepark som ferdigstilles i 2017. En fin tur vil være langs Alnaelva, opp til Bryn og hjem igjen over flotte Vålerenga. På denne runden vil du møte flere av dine nye naboer, og kommer du til riktig tid kan du se sola gå ned fra benkene ved Vålerenga Kirke. Mange av innbyggerne bruker turområdene på Ekeberg som faktisk er 2/3 av størrelsen til storheter som Central Park og Bygdøy, og hele fire ganger så stort som Frognerparken. Ønsker du det mer urbane turvalget kan man også rusle i 20 minutter ned til Sørengkaia for et bad eller hva med en kaffe i Bjørvika?

  Ønsker du en mer historisk-inspirert tur, kan du rusle opp til Vålerenga, og derfra over Jordal og til Kampen. Her kan du beundre Oslos gamle trehusbebyggelse og se nye Jordal Amfi.

  Konserter og kultur
  Er du interessert i musikk og kultur er Kværnerbyen og Bydel Gamle Oslo stedet for deg. I Fyrhuset, som er nabolagets kulturhus, arrangeres det månedlig kulturelle happenings for både barn og voksne. De fleste arrangementer er gratis og det kommer oppslag av program på borettslagets tavle hver måned. Visste du f.eks. at Kværnerbyen har sitt eget orkester? I nærheten finnes mange arenaer for konserter og andre kulturarrangementer. Oslos og kanskje Norges beste festival, Øyafestivalen arrangeres i nabolaget. Under musikkens dag brukes også flere av parkene i nabolaget. Miniøya arrangeres også like i nærheten.
 • Primært blokkbebyggelse.
 • Det vil bli satt opp visningsskilt.
 • Bygning fundamentert med støpt mur/peler til fjell, yttervegger i betong og treverk med teglstein og plater på fasader, etasjeskillere i betong,
  heis, 2-lags vinduer og flatt tak antatt tekket med papp eller folie.
 • Bruttoareal (BTA): 72kvm
  Bruksareal (BRA): 65 kvm
  P-rom: 62 kvm

  Følgende rom inngår i primærareal:
  Entre/gang, bad, åpent kjøkken, stue med utgang til balkong, to soverom.
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Det er felles fyringsanlegg i bygningen med radiatorfyring.
 • Tomteareal: 4040,4 m2. Fellestomt opparbeidet med bl.a. busker, plen, asfalt, sykkelparkering m.m.
 • 1 egen garasjeplass i felles garasjeanlegg.

  El-billading: andelseier må bekoste ladeboks selv.

  Eierskifte av bruksrett til parkeringsplass kan kun foretas til en av de øvrige andelseierne i Borettslaget, og slik at bruksretten skal være knyttet til selve borettslagsandelen. Slikt eierskifte kan kun gjennomføres med styrets samtykke.
 • Offentlig.
 • OBOS
 • Borettslaget består av 135 andelsleiligheter.

  Pelton Borettslag er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 913 042 506, og ligger i bydel Gamle Oslo i Oslo kommune med følgende adresse:
  Smeltedigelen 4, 6
  Freserveien 2, 4, 6, 8, 10, 12

  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i borettslagets styre og/eller generalforsamling.
 • Det er utlyst parallell avklaring av forkjøpsretten og avklaring skjer kort tid etter endt budrunde.
 • Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.
 • Det er tillatt å holde dyr så lenge dyreholdet ikke er til sjenanse for de øvrige beboerne. Dyrehold tillates kun etter søknad til styret og undertegning av borettslagets dyreholdserklæring.
 • Gjensidige Forsikring
  Polisenummer: 90038903
 • 10 089 pr. mnd. Felleskostnader pr mnd. er kr. 10.089,-
  Kapitalkost lån 1: 3.937,-
  Kapitalkost lån 2: 2.952,-
  Garasje: 200,-
  Felleskost: 3.000,-
  Inkl. varmvann og fyring, bredbånd mm.
  Borettslagsmodellen innebærer at en andelseier kan bli ansvarlig for felleskostnader andre andelseiere ikke betaler, herunder felleskostnader for usolgte andeler i et prosjekt. Enkelte borettslag er tilknyttet en sikringsordning som reduserer borettslagets risiko for tap på grunn av andelseiernes betalingsmislighold. En avtale om sikringsordning kan sies opp, være tidsbestemt og beløpsmessig avgrenset.
 • Andel fellesgjeld kr 1 960 746,- pr. 01.09.22 10:00.
  Andel fellesformue kr ,- pr. 01.09.22 10:00.
 • Lånenr: * 2HAND1-83987182442
  Type: A
  Restsaldo: 184.471.376,-
  Restløpetid: 33 år 8 md.
  Term pr år: 12
  Avdr.frihet til og med: 01.11.2024
  Type Rente: Flyt
  Rente: 1,35%

  Lånenr: * 2HAND2-83987182434
  Type: A
  Restsaldo: 6.972.393,-
  Restløpetid: 3 år 8 md.
  Term pr år: 12
  Avdr.frihet til og med: -
  Type Rente: Flyt
  Rente: 1,35%

  Etter endt avdragsfrihet i 2024 vil felleskostnadene øke med estimert 2.662,- basert på dagens vilkår.
 • Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader.
 • Henholdsvis strøm, felleskostnader og innboforsikring.
 • Det er utstedt ferdigattest på eiendommen.
 • Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (1) nr. 3 har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene.
 • Eiendommen er konsesjonsfri.
 • Det er ikke odel på eiendommen.
 • Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
 • Borettslaget har lovbestemt første prioritets pant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.
 • Eiendommen er regulert til næring og boligformål.
 • Andelsnr. 48 Orgnr. 913042506 i Oslo kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Etter nærmere avtale med selger.
  Eiendommen kan overtas rask om ønskelig.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 10. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.

  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1% av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr. 19.900,- oppgjørshonorar kr 5.500,- og visninger kr 1.850,-. Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtalen. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket påløpte utlegg. Alle beløp er inkl. mva.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Erik Teigum
Marita Friis Stensland

Megler

Marita Friis Stensland

46 90 75 75

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev