aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Velkommen til Solbergliveien 116A!

OSLO Solbergliveien 116A

Lys og pen 4-roms med solrik balkong. Gjennomgående. Barnevennlig beliggenhet. Rett ved marka. P-plass/garasje*

 • kr 4 250 000
 • BRA 70 m²
 • 3 soverom
 • Prisantydningkr 4 250 000
 • Omkostningerkr 17 601
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 4 410 084
 • EierformAndel
 • Byggeår1 960
 • Soverom3
 • ArealP-rom 70 m²
 • Andel fellesgjeldkr 142 483
 • Felleskostnaderkr 4 153
 • Tomt24 889 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 4 250 000 (Prisantydning) 142 483 (Andel av fellesgjeld)   4 392 483 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte) 7 769 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   17 601 (Omkostninger totalt)   4 410 084 (Totalpris inkl. omkostninger)
Velkommen til Solbergliveien 116A! Er du på utkikk etter en leilighet i et attraktivt område rett ved marka? Da kan denne leiligheten bli din! Dette er et lyst og sjarmerende hjem med nærhet til det du måtte trenge av servicetilbud i hverdagen. Leiligheten byr på følgende kvaliteter: - Gjennomgående 4-roms - Familievennlig - Usjenert balkong på ca. 7 m² med gode solforhold - 3 kjellerboder - Stor stue med vedovn - Flislagt bad med varmekabler og opplegg til vaskemaskin - Gode turmuligheter i området - Kort vei til barnehager og skoler - Godt kollektivtilbud med buss og t-bane - Lave omkostninger - ingen dokumentavgift - Mulighet for å leie av p-plass av borettslaget etter venteliste, samt leie av garasje i p-hus (Vetlandsveien) Velkommen til visning!

Solbergliveien 116A, Oslo

 • Arealbeskrivelse

  Bruksareal
  3. etasje: 70 kvm Entré, 3 soverom, kjøkken, stue, bad.
  Primærrom
  3. etasje: 70 kvm Entré, 3 soverom, kjøkken, stue, bad.  Tomt
  24889m²

  Beskrivelse av tomt
  Tomten er pent opparbeidet.

  Beliggenhet
  Solbergliveien 116A ligger på Oppsal. Fra boligen er det kort vei til offentlig kommunikasjon som tar deg enkelt ned til sentrum på kun kort tid, gåavstand til Østmarka med flotte turmuligheter og ikke minst nye Oppsal senter. Handel: Dagligvarehandel kan gjøres blant annet ved Rema 1000, Coop Prix eller på Meny på Oppsal senter. Her finner du et rikt utvalg av butikker og servicetilbud som f.eks. Boots apotek, ARK Bokhandel AS, nille, Auster Academy, Floriss, Life Helsekost og Labben hund og katt. For ytterligere servicetilbud ligger Bryn, Tveita og Manglerud senter få kjøreminutter unna. Friluftsliv: Leiligheten ligger med kort avstand fra inngangen til Østmarka, der det er flotte tur- og rekreasjonsmuligheter. Her finnes både bade-, fiske-, krepse- og padlevann. Marka har et vidstrakt lysløypenett, tur- og sykkelstier, og serveringsstuer som er turmål for mange om søndagen. Idylliske Østensjøvannet er også bare en spasertur unna, med det mest mangfoldige fuglelivet i Norge. Kultur og idrett: Oppsal har et rikt utvalg av aktivitetstilbud, både når det gjelder idrett og kultur. Oppsal Arena idrettsanlegg og idrettshall ligger like i nærheten. På Bøler finner du badeanlegg. Les mer om kultur, fritid og nærmiljø på Bydel Østensjøs nettsider http://www.bydel-ostensjo.oslo.kommune.no/

  Adkomst
  Se vedlagte kart. Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger.

  Bebyggelse
  Det er primært leilighets-/gårdsbebyggelse i området.

  Barnehage/skole/fritid
  Det er flere skoler og barnehager i nærheten, deriblant Godlia barnehage og Godlia skole.

  Skolekrets
  Leiligheten sokner til Godlia skole.

  Offentlig kommunikasjon
  Nærhet til god offentlig kommunikasjon, hvorav nærmeste T-bane ligger ca. 7 minutters gange fra leiligheten og tar deg til Oslo sentrum på ca. 15 minutter. Fra boligen er det kort avstand til bussholdeplasser som det går buss nr. 76, 79 og 61B fra. Hvis du heller vil kjøre bil er det kort vei til Ring 3. Tidsavstand med bil: - Oslo S ca. 15 min - Storo ca. 12 min - Ullevål ca. 14 min - Gardermoen ca. 36 min

  Byggemåte
  Det benyttes tilstandsgrader for å angi eventuelle byggetekniske tilstandssvekkelser. Forklaring på de ulike tilstandsgradene(TG): TG 0: Ingen avvik TG 1: Mindre avvik TG 2: Vesentlige avvik og mindre avvik som etter NS3600 gir TG2 TG 3: Store eller alvorlige avvik TGIU: Ikke undersøkt/ikke tilgjengelig for undersøkelse Det gjøres oppmerksom på følgende fra tilstandsrapporten med TG2: - Balkonger, terrasser og rom under balkonger har TG2. Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. - Overflater har TG2. TG settes ut i fra slitasje/hakk i parkett, samt noe knirk i stue og entre. - Etasjeskille/gulv mot grunn har TG2. Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Det er registrert 17 mm høydeforskjell, på gjennomgående mål i stue. Høydeforskjell på dette nivået er svært vanskelig å registrere uten nivelleringslaser. - Innvendige dører har TG2. Det er observert noe slark/slappe dørvridere på flere dører. - Overflater vegger og himling > Bad har TG2. Det er gitt TG.2 på veggflater grunnet alder på tilhørende tettesjikt, med brukstid på mer enn halvparten av konstruksjonens levetid. - Ventilasjon > Bad har TG2. Rommet har kun naturlig ventilasjon. - Overflater og innredning > Kjøkken har TG2. TG settes ut i fra slitasje på enkelte hengsler og skuffeskinner. Det er observert noe svelling/avskalling i bunnplate på benkeskap. - Avtrekk > Kjøkken har TG2. Det er kun kullfilterventilator på kjøkkenet og heller ikke andre forserte/mekaniske avtrekksløsninger fra kokesonen. - Tekniske installasjoner > Varmtvannstank har TG2. Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. - Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg har TG2. Elektrisk anlegg fremstår med skjult anlegg. Sikringsskap med automatsikringer plassert i felles oppgang.

  Sammendrag selgers egenerklæring
  Kjenner du til om det er/har vært problemer med ildsted/skorstein/pipe f.eks. dårlig trekk, sprekker, pålegg, fyringsforbud eller lignende? Fyringsforbud i slutten av 2021/starten av 2022. Feilen ble rettet opp av borettslaget på alle leilighetene. Kjenner du til forslag eller vedtatte reguleringsplaner, andre planer, nabovarsel eller offentlige vedtak som kan medføre endringer i bruken av eiendommen eller av dens omgivelser? Mulig oppussing av byggets fasade. Kjenner du til vedtak/forslag til vedtak om forhold vedr. eiendommen som kan medføre økte felleskostnader/økt fellesgjeld? Mulig ombygging av byggets fasade.

  Innhold
  Entré: Fra felles trappeoppgang tar du deg til boligen i 3. etasje. Her møtes du av en lys og innbydende entré med plass til oppheng av yttertøy, samt oppbevaring av sko. Stue: Lys og romslig stue med en god atmosfære. Du vil spesielt legge merke til de store vindusflatene som slipper inn rikelig med naturlig lys, som gir et trivelig hjem. Stuen er romslig, slik du kan innrede etter ønske og behov. Du har plass til sofagruppe, bord og tilhørende TV-møblement. Her ligger alt til rette for å kunne trives. Balkong: Noe du garantert vil sette pris på er den herlige balkongen. Her er det god plass til å innrede med ønsket utemøblement, og nyte varmen fra solen. Balkongen vil fungere som en forlengelse av stuen. Separert kjøkken: Boligens kjøkken er separat og svært arbeidsvennlig med god oppbevaringsplass i skuffer og skap. Innredningen har malte profilerte fronter og heltre benkeplate med oppvaskkum. Det er lys under overskap, samt ventilator med kullfilter. Med plass til spisebord under vindusposten, kan dagens måltid nytes her! 3 soverom: Leiligheten har tre gode soverom med plass til å innrede etter ønske og behov. I tillegg til hovedsoverom kan man innrede barnerom, gjesterom og/eller kontor - alt etter hva man har behov for. Bad: Boligens bad er flislagt og er innredet med dusjhjørne, toalett, servant med underskap, samt speilskap over servant. Det er også opplegg for vaskemaskin.

  Standard
  Leiligheten er beliggende i byggets 3.etg. og fremstår med parkett og fliser på gulvene og malte veggflater. Badet er flislagt på gulv og vegger. Kjøkkeninnredning fremstår med profilerte fronter. Adkomst til balkong fra stue. Leiligheten fremstår med varierende bruksslitasje på innvendig bygningsmasse. Det må alltids påregnes noe overflatebehandling ved kjøp av brukt bolig. Bygninger kan ha skjulte feil og mangler som er vanskelig å oppdage ved befaring. Særlig kritiske områder er membranløsninger i våtrom, isolasjon i gulv, vegger og himlinger, vann- og avløpsrør og evt. drenering. Elde og utidsmessig het kombinert med endret bruk, kan over tid avdekke skjulte feil og mangler som ikke oppdages ved visuell kontroll. I tillegg: Med boligen følger det tre kjellerboder på 1,2 m², 2,9 m² og 4,1 m², merket med 3006. Disposisjonsrett på bod er gitt av eier/rekvirent, det er ikke fremlagt noe papirer på eierforholdet. Kommentar til areal: Alle innvendige sjakter, rørkasser o.l. er medberegnet i boligens areal. Det er bruken av rommet på befaringstidspunktet som avgjør om rommet er definert som P-ROM eller S-ROM i arealoppsettet. Dette betyr at rommet både kan være i strid med Teknisk forskrift (TEK) og mangle godkjennelse i kommunen for den aktuelle bruken, uten at dette vil få betydning for takstmannens valg av romdefinisjon. Dette er i henhold til "Takstbransjens retningslinjer ved arealmåling". Primærrom er skjønnsmessig vurdert på stedet og tilfredsstiller ikke nødvendigvis kravene i Teknisk forskrift for rom til varig opphold mht. rommets størrelse, takhøyde, lysforhold og rømning. Innbygde/plassbygde skap er skjønnsmessig vurdert på stedet og inkludert i primærrom.

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Moderninseringer og påkostninger
  2008: Badet ble oppussert i regi av BRL. og utført av AF Skandinavia AS.

  TV/Internett/bredbånd
  Telenor (tidl. Canal Digital) er borettslagets leverandør av TV- og bredbåndstjenester. Fra sommeren 2022 går vi over til ny leverandør av fiber OBOS Open Net med valgfri TV-løsning.

  Parkering
  Borettslaget har parkeringsplasser som leies ut etter ventelister. P-plasser til vanlig bil koster kr 300,-. P-plass til el-bil koster kr 539,- Dersom du ønsker plass så kan du henvende deg skriftlig til styret (e-post til styret@solhogda.no). Mulighet for leie av garasje i p-hus (Vetlandsveien ). Kontakt kundesenter@apcoa.no. Ellers gateparkering etter gjeldende regler.

  Radonmåling
  Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

  Diverse
  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  4 250 000 (Prisantydning) 142 483 (Andel av fellesgjeld)   4 392 483 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte) 7 769 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   17 601 (Omkostninger totalt)   4 410 084 (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  Oppvarming i leiligheten med vedovn i stue og panelovner. Det er etablert gulvvarme på badet.

  Energiklasse
  D

  Info energiklasse
  Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler

 • Formuesverdi primær
  1212659

  Formuesverdi primær år
  2021

  Formuesverdi sekundær
  4608103

  Formuesverdi sekundær år
  2021

  Info formuesverdi
  Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

  Andre utgifter
  Utover det som er nevnt under felleskostnader, påløper kostnader til for eksempel strøm, fyring/brensel, innboforsikring og innvendig vedlikehold. Eiendomsskatt: Det er eiendomsskatt i Oslo kommune. Bunnfradraget i Oslo er i 2023 på 4 millioner kroner for bolig og fritidsboliger. Skattesatsen i 2023 er 3 promille av eiendomsskattegrunnlaget. For mer informasjon se: https://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/hvor-mye-skal-du-betale-i-eiendomsskatt/. Faktura for eiendomsskatt sendes den som er registrert eier av eiendommen på faktureringstidspunktet. Ved eierskifte må kjøper og selger gjøre opp betalingen av eiendomsskatten seg imellom. Eiendomsskatt per år for 2023: 5,71 mill. eller lavere. Eiendomsskattegrunnlag 4 mill. eller lavere. Ingen eiendomsskatt. 6 mill. Eiendomsskattegrunnlag 4,2 mill. Estimert eiendomsskatt per år: 600 kr. 7 mill. Eiendomsskattegrunnlag 4,9 mill. Estimert eiendomsskatt per år: 2.700 kr. 8 mill. Eiendomsskattegrunnlag 5,6mill. Estimert eiendomsskatt per år: 4.800 kr. 10 mill. Eiendomsskattegrunnlag 7 mill. Estimert eiendomsskatt per år: 9.000 kr. 15 mill. Eiendomsskattegrunnlag 10,5 mill. Estimert eiendomsskatt per år: 19.500 kr. 20 mill. Eiendomsskattegrunnlag 14 mill. Estimert eiendomsskatt per år: 30.000 kr.

  Tilbud på finansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.

  Andelsnummer
  236

  Part.obl.nr.
  950130156

  Felleskostnader pr. mnd.
  4153

  Andel fellesgjeld
  142483

  Andel fellesgjeld år
  2023

  Andel fellesgjeld per dato
  2023-02-28T23:00:00Z

  Andel fellesformue
  8234

  Andel fellesformue per dato
  2022-12-30T23:00:00Z

  Kommentar kommunale avgifter
  Kommunale avgifter er inkludert i felleskostnadene. De kommunale avgiftene omfatter vann- og avløpsgebyr, renovasjonsgebyr samt feie- og tilsynsavgift. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle kommunale endringer av gebyr/avgift

  Borettslaget
  Solhøgda Borettslag

  Borettslagets org.nr
  950130156

  Om borettslaget
  Borettslaget består av 536 andelsleiligheter. Solhøgda Borettslag er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 950130156, og ligger i bydel Østensjø i Oslo kommune med følgende adresse: Vetlandsfaret 5 A Vetlandsfaret 1-11 2-16 Vetlandsveien 54-66,70-72 Solbergliveien 106-118 Kontakt: E-post styret@solhogda.no. Se borettslagets hjemmeside på www.solhogda.no for ytterligere informasjon. Fellesvaskeri: Borettslaget har 11 fellesvaskerier som kan benyttes fritt (innenfor den fastsatte tiden og etter gjeldende regler). Vaktmester: Borettslaget er tilknyttet Oppsal Vaktmestersentral, Løypevn. 2. Sentralbord 22 76 28 80, faks 22 76 28 81 e-post kontor@oppsalvaktmestersentral.no. Nøkkelbrikker: Nøkkelbrikker til inngangsdør, kjeller og vaskeri bestilles hos styret. Skilt til ringeklokke og postkasse bestilles direkte ved henvendelse til vaktmester. Nøkkel til postkasse må bestilles hos Servicegruppen AS. Avtale om leveranse av elektrisk kraft: OBOS Eiendomsforvaltning AS har fremforhandlet en kraftavtale med Entelios på vegne av selskapene. Solhøgda Borettslag er tilsluttet avtalen med kraftleveranse til våre fellesanlegg. Moderniseringer og påkostninger i regi av borettslaget: 2021/2022: Rehabilitering av piper. 2021: Ny gangvei, sykkelgarasje, pipemurer og feieluker i kjellere, uteområder og oppganger. 2020: Ladeplasser (etablert 40 ladeplasser ute. Opprettet infrastruktur for til sammen 110 plasser). Oppgradering av underfordelinger i alle kjellere og vaskerier. 2019: Utskifting av all belysning i alle innvendige fellesarealer i borettslaget. Ny utebelysning. Ny Sykkelgarasje. 2018: Rørrehabilitering bunnledning. Skiftet vannstoppere i leilighetene. 2016/17: Nye vinduer og balkongdører, rehabilitert alle balkonger og stålkonstruksjonen til disse, betongfasade høyblokk. Nye postkasser, nye ytterdører høyblokk, rehabilitert pipe Vetlandsfaret 1A, branndører i alle kjellere. 2016: Nytt avfallssystem. 2015: Alle callinganlegg i borettslaget er skiftet ut. Fasadene er vasket. Skiftet belysning i oppganger i høyblokka. 2014: Påbegynt utskifting av heiser, ferdig april 2015, vask av fasader/balkong på lavblokker. Felling og replanting av eldre og til dels dårlige trær. 2012: Fortsatt maling av oppganger, maling av vindskier. Fjernvarme tilknyttet høyblokka. 2011; Ferdigstillelse av utskiftning takpapp, maling av oppganger. 2010: Ny lekeplass, utskifting takpapp, drenering blokker, maling av oppganger. 2009: Ferdigstillelse rehabilitering bad. 2008: Drenering takvann og lekeplassutstyr. 2007: Påbegynt rehabilitering av bad, trefelling og påbegynt arbeid med kildesortering. 2006: Påbegynt arbeidet med forlenging og montering av værhaner. 2004: Takarbeid (bytting og maling av beslag, reparasjon av smålekkasjer). 2003: Maling av balkonger i høyblokka, arbeider med grøntanlegg. 2003 - 2004: Feste fasadeplater, maling av vinduer, oppussing av en del inngangspartier. 2002: Oppussing og nytt el-anlegg i alle fellesvaskerier. 2001: Skiftet alle dører mellom trappegang og kjeller, avfuktingsanlegg i alle fellesvaskerier. 2000: Alle låser i borettslagets dører er skiftet, heisene i Vetlandsveien 66 totalrenovert. Kommende vedlikehold: I årene som har gått etter rehabiliteringen, er det på nytt observert rust i de bærende konstruksjonene. I tillegg er innfesting av fronter og sideplater begynt å ruste. Dagens fasader gir borettslaget et slitt uttrykk, noe styret mener svekker førsteinntrykket av borettslaget når man kommer til Solhøgda. I 2015 gjennomførte borettslaget en tilstandsvurdering i borettslaget i regi av OBOS prosjekt. Det ble utarbeidet en rapport som er redegjort for ved tidligere generalforsamling, beboermøter og beboerinformasjon. Tilstanden på borettslagets balkonger var ikke tilfredsstillende og styret ble rådet til å iverksette tiltak straks som følge av de påpekte skadene. Borettslaget gjennomførte rehabiliteringen i 2016. Etter rehabiliteringen har styret forsøkt ved kyndig hjelp å få vasket balkongene utvendig (fasadevask) fordi de hvite platene er falmet av inngrodd skitt. Dette arbeidet ble stoppet da vasken ikke medførte noen bedring. Det ble på ekstraordinær generalforsamling 27.10.2022 fremmet forslag om utskifting av balkonger. Dette ble nedstemt. Det blir muligens tatt en ny vurdering ved neste generalforsamling. Kommentar fra styret vedrørende vedlikehold og felleskostnader: I disse tider kan man aldri si noe sikkert om økning av felleskostnader, sist økte disse nå nylig og vi kan ikke garantere ytterligere økning, avhengig av prisveksten i samfunnet. Pr. i dag er det bare prisveksten som avgjør dette. Pr. i dag har vi ikke planer om vedlikehold som krever låneopptak. Det foreligger derimot forslag til årsmøtet som på sikt kan medføre låneopptak, men dette er usikkert. Årsmøtet for 2023 er 13. april.

  Gebyr forkjøpsrett
  7769

  Forkjøpsrett
  Dersom en andel skifter eier, har andelseierne i borettslaget og dernest de øvrige andelseierne i boligbyggelaget, utpekt av OBOS, forkjøpsrett.

  Styregodkjennelse
  Kjøper skal godkjennes av styret. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.    Kjøper er forpliktet til å gjennomføre handelen uavhengig av om kjøper på overtakelsestidspunktet er godkjent av borettslaget som ny andelseier. Risikoen for å bli godkjent som ny andelseier påhviler kjøper.  Dersom kjøper på overtakelsestidspunktet ikke er godkjent som ny andelseier, har kjøper dog ikke rett til å ta eiendommen i bruk, jf. borettslagslovens § 4-5 (2).   Kjøper kan gå til søksmål mot borettslaget dersom kjøper mener manglende godkjennelse ikke er saklig begrunnet.

  Regnskap/budsjett/kostnadsøkninger
  Driftsinntekter i 2021 var til sammen kr 24 002 043. Dette er høyere enn budsjettert og skyldes i hovedsak tilskudd fra Obos og baseleie. Driftskostnadene i 2021 var til sammen kr 22 935 201. Dette er høyere enn budsjettert og skyldes i hovedsak økte strømpriser. Årets resultat på kr 6 350 fremkommer i resultatregnskapet og foreslås overført til egenkapital. Eventuelt avdrag på langsiktig gjeld (lån) er ikke tatt hensyn til. Borettslagets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var pr 31.12.2021 kr 3 300 723 og viser borettslagets likviditet. De disponible midlene bør til enhver tid være positive, som en del av forutsetningene for videre drift.

  Lånebetingelser fellesgjeld
  Lånenr: HANBA1-83987149275 Type: A Restsaldo: kr. 34.648.709,- Restløpetid: 15 år 3 md. Terminer: 12 Type rente: Flytende Rente: 3,95% Lånenr: HANBA2-83987188653 Type: A Restsaldo: kr. 38.028.099,- Restløpetid: 19 år 9 md. Terminer: 12 Type rente: Flytende Rente: 3,95% Mulighet for individuell nedbetaling på hele eller deler av fellesgjeld (IN-lån): Nei.

  Sikringsordning fellesgjeld
  Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 måneder regnet fra oppsigelsesdato.

  Borettslagets forsikringsselskap
  Gjensidige Forsikring

  Polisenummer felles forsikring
  87137323

  Vedtekter/husordensregler
  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i gjeldende vedtekter og husordensregler. Dokumentene følger vedlagt i salgsoppgaven. 

  Beboernes forpliktelser og dugnader
  Dugnad må påregnes.

  Dyrehold
  Dyrehold er tillatt etter bestemte regler og kontrakt med styret i borettslaget, fattet i generalforsamlingen 30.03.1998. Alle katter og hunder skal registreres. Skjema for registrering utleveres hos styret og skal være returnert i utfylt stand innen 1 måned etter anskaffelse av dyr.

  Eierskiftegebyr
  6215

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det foreligger approbasjon for Solbergliveien 116 A - B og 118 A - B, boligblokk. Datert 01.01.1958. Det gjøres oppmerksom på at det ikke utstedes ferdigattest for ikke-avsluttede byggesaker/ byggemeldinger som er fra før 1998. Ferdigattest utstedes av bygningsmyndighetene på grunnlag av mottatt dokumentasjon fra kontrollansvarlige når et søknadspliktig tiltak er utført i samsvar med tillatelsen og øvrige krav etter plan- og bygningslovgivningen. At ferdigattest eksisterer, gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boligen som ikke er byggemeldt eller godkjent.

  Vei, vann og avløp
  Eiendommen er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett.

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen ligger i et regulert område til byggeområde for boliger etter eldre reguleringsplan S-795 datert 19.09.1959. Se vedlagte kartutsnitt i salgsoppgaven, ta kontakt med megler for utdypende forklaring av reguleringskart med bestemmelser ved ønske. Følger kommuneplanen Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn for bebyggelse, nåværende (utviklingsområde ytre by) som ble vedtatt 23.09.2015. Følger også KDP-17 kommunedelplan for torg og møteplasser datert 22.04.2009. Vi oppfordrer alle interessenter til å sette seg inn i kommuneplan og hvilken betydning denne har for eiendommen. Oslo by er stadig under endring/utvikling, bygg settes opp, rehabiliteres og rives ned. Vi anbefaler derfor alle budgivere å sette seg inn i gjeldende reguleringsbestemmelser. Reguleringskart er vedlagt salgsoppgaven. Kopi av reguleringskart med tegnforklaring er vedlagt salgsoppgave. Vi oppfordrer interessenter til å gjøre seg kjent med disse. Pågående byggesaker i område: - Vetlandsveien 66. Fasadeendringer/balkonger. Rammetillatelse gitt. Saksnummer 202208966. Pågående plansaker i område: - Ytre Ringvei. Sykkelfelt fra Stordamveien til Ulsrud videregående skole. Saksnummer 202017309. Dialogfase.

  Adgang til utleie
  Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (1) nr. 3 har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene. Energimerking: Ved salg eller utleie av boliger skal det utarbeides en energiattest. På www.energimerking.no kan andelseieren utarbeide energiattest for sin bolig.

  Legalpant
  Borettslaget har lovbestemt første prioritets pant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.

  Kommentar bo- og driveplikt
  Det er ikke bo- og driveplikt på eiendommen.

  Kommentar konsesjon
  Eiendommen er konsesjonsfri.

  Kommentar odelsrett
  Det er ikke odel på eiendommen.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse. 

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  4 250 000 (Prisantydning) 142 483 (Andel av fellesgjeld)   4 392 483 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte) 7 769 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   17 601 (Omkostninger totalt)   4 410 084 (Totalpris inkl. omkostninger)

  Omk. kjøper beløp
  17601

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt provisjon tilsvarende 0,9% av kjøpesum inkludert fellesgjeld for gjennomføring av salgsoppdraget på denne eiendommen. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke: Tilrettelegging kr. 19.900,- Visninger/Overtakelser kr. 3.400,- pr. stk. Oppgjørshonorar kr. 4.990,- Markedsføringspakke kr. 18.890,- Meglerlisens kr. 393,- Grunnboksspørringer kr. 990,- Eierskiftegebyr til forretningsfører kr. 6.215,- Utlegg opplysninger fra forretningsfører kr. 4.100,- Tinglysning av panterettsdokument med urådighetserklæring kr. 480,- Sikkerhetsstillelse kr. 850,- + 2 promille av salgssum. Oppdragstaker har krav på dekning av vederlag for utført arbeid med kr. 3.490,- pr. time inkl. mva begrenset oppad til kr. 34.900,-. I tillegg kan oppdragstaker kreve dekket øvrige vederlag etter oppdragsavtalens pkt. 6.2.1 og utlegg etter pkt. 6.2.2 uten hensyn til årsaken til at handel ikke har kommet i stand, jf. eiendomsmeglingsloven kapittel 7.

Tommy Stenseth

Megler

Tommy Stenseth

94 84 97 57

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev