aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Velkommen til Sømveien 31G! Et innholdsrikt rekkehus i et familievennlig nabolag.

OSLO Sømveien 31G

Lyst, familievennlig rekkehus over 3 plan i attraktivt nabolag. Direkte utgang til flott, solrik uteplass. Garasjeplass.

 • kr 9 900 000
 • BRA 123 m²
 • 3 soverom
 • Prisantydningkr 9 900 000
 • Omkostningerkr 268 862
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 10 502 284
 • ObjektstypeRekkehus
 • EierformEierseksjon
 • Byggeår1 960
 • Soverom3
 • ArealP-rom 116 m²
 • Tomt44 673 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 8 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585 (Tingl.gebyr pantedokument) 585 (Tingl.gebyr skjøte) 255 820 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 9 900 000)) 268 862 (Omkostninger totalt)
Velkommen til Sømveien 31G Her kan dere bo i et veletablert, barnevennlig og attraktivt nabolag på Kjelsås. Boligen strekker seg over tre plan og byr på en fleksibel planløsning. Store oppholdsrom innbyr til hygge og det er nok av boltreplass både inne- og utendørs. Varme sommerdager kan nytes på egen, solrik uteplass mens barna leker i hagen. Nabolaget er skjermet og familievennlig, med lite trafikk og kort vei til barnehage og skole. Omgivelsene er virkelig skjønne, og med alt av servicefasiliteter i umiddelbar nærhet er det vanskelig å ikke trives her. - Lys og innholdsrikt rekkehus med god planløsning - Kjøkken med direkte utgang til uteplassen - Lys, innbydende stue i 2. etasje - To bad - ett med badstue - Stor bod i kjelleren - Garasjeplass i felles rekke - Ingen forkjøpsrett!

Sømveien 31G, Oslo

 • Arealbeskrivelse

  Bruksareal
  Kjeller: 39 kvm
  1. etasje: 42 kvm
  2. etasje: 42 kvm
  Primærrom
  Kjeller: 32 kvm Gang, "soverom", badstue og kombinert bad/vaskerom.
  1. etasje: 42 kvm Vindfang, kjøkken, soverom og bad.
  2. etasje: 42 kvm Stue og to soverom.
  Sekundærrom
  Kjeller: 7 kvm Bod.  Tomt
  44673m²

  Beliggenhet
  Rekkehuset i Sømveien har en skjermet og attraktiv beliggenhet i et familievennlig nabolag på Kjelsås. Herfra er det kort vei til offentlig kommunikasjon, butikker, Handleshøyskolen BI og Nydalen med en rekke kaféer, spisesteder og andre servicetilbud. Kjelsås er det populært utgangspunkt for flotte turområder, sommer som vinter. Her finner dere blant annet Maridalen og Maridalsvannet med tett skog, mange stier og flott utsikt. Andre flotte turmuligheter finner dere nedover langs Akerselva, via Grünerløkka og helt ned til sentrum. Langs Akerselva er det flere hyggelige badeplasser, blant annet "Badestenen" eller under fossen på Frysja. Nordmarka er et eldorado av trenings- og turmuligheter både for ski, sykkel og til fots. Det er kort vei til Grefsenkollen med alpinsenter og kilometervis med flotte lysløyper. Videre byr området på gode trenings- og fritidstilbud for både barn og voksne. Et steinkast unna finner dere både Teknisk museum og badeplassen på Stilla. Det følger garasjeplass med boligen, men det er også praktisk med gode kollektivmuligheter i umiddelbar nærhet. Her finner dere Kjelsås stasjon med både tog og bussforbindelse, samt trikkeholdeplassen på Kjelsås. Trikken tar deg også til Storo, hvor du kan bytte til t-bane og flybussen. På Storo har du også Oslos største kjøpesenter, Storo senter. Med over 130 butikker og servicetilbud, finner du det meste du trenger her. For den daglige handelen er Stillatorget kun få minutter unna, med Rema 1000, apotek, frisør, interiørbutikk m.m.

  Adkomst
  Se vedlagte kart. Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger.

  Bebyggelse
  Veletablert boligområde bestående av eneboliger, tomannsboliger og småhus.

  Byggemåte
  Veggkonstruksjon Yttervegger over terreng med bindingsverk. Utvendig kledd med liggende trepanel. Taktekking Tak, tekket med papp. Taket ble lagt om i regi av sameiet i 2020/21. Nedløp og beslag Nye tak-renner og nedløp ble montert i 2020/21. Vinduer Vinduer i hovedsak fra 1983 med 2 eller 3-lags isolerglass. Vindu i "soverom" i kjeller er fra 1995. Vindu i bad i kjeller er fra byggeåret. Enkelt glass. Vinduer i stue ble byttet i 2016. Dører Hovedinngangsdør fra byggeåret, i malt utførelse og med glassfelt. Dobbelt-fløyet terrassedør fra 2013/14 med 2-lags isolerglass. Uteplassen Utgang fra kjøkken til romslig markterrasse. På ca. 16 kvm. Terrassemarkise montert over vinduer/terrassedør. Utvendige trapper Nyere og støpt trapp til inngangen. Denne ble byttet i 2010. For mer informasjon se vedlagte tilstandsrapport avholdt av Rune Kristiansen for teknisk beskrivelse av eiendommen. 

  Sammendrag selgers egenerklæring
  Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Ja, kun av faglært. Byttet kjøkkenkrana, vask og toalett på begge badene mars 2023. Arbeid utført av Comfort Storo AS. Kjenner du til feil eller om har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp? Ja, kun av faglært. Utbedring av avløp for hele rekkehuset oktober 2012. Arbeid utført av Ny teknikk. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja, kun av faglært. Utbedring etter tilsyn i februar 2017 og oppgradering i april 2023. Arbeid utført av GK Elektro Service Oslo. Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? El-tilsyn i januar 2017 og alle punktene ble utbedret av GK Elektro Service Oslo i februar 2017. Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade? Ja, kun av faglært. Bytte av tak på hele rekkehus Sømveien 31 i oktober 2021. Dokumentasjon etterspurt men ikke mottatt. Arbeid utført av Prosjektmester AS.

  Innhold
  Boligen strekker seg over tre plan og byr på følgende: Entré med plass til en sittebenk og mulighet for å henge fra seg yttertøy. Romslig kjøkken med spiseplass og direkte utgang til boligens hyggelige uteplass. Bad av eldre standard med badekar. Hovedsoverom av god størrelse med plass til dobbeltseng. Gode oppbevaringsmuligheter langs veggen ved trappeløpet. 2. etasje Lys, romslig stue med gode innredningsmuligheter. Store vindusflater sørger for godt med naturlig lys til rommet. Romslig kontor med god skapplass og mange bruksmuligheter. Soverom med adkomst fra kontoret. Kjeller Rom i kjeller innredet med en lesekrok/kjellerstue. Rom innredet som soverom. Ikke godkjent rom for varig opphold. Romslig, flislagt baderom med direkte adkomst til en badstue. Vi gjør særskilt oppmerksom på at innredningen av kjelleren fraviker fra godkjente og byggemeldte tegninger. I papirene står det at "intet rom i kjeller må brukes til varig opphold". Uteplassen Direkte utgang til en herlig, skjermet uteplass. Uteplassens størrelse byr på plass til sosiale sammenkomster samt lek og moro for barna. Uteplassen ligger stille til på motsatt side av inngangsdøren. Her er det god plass til hyggelig sittegruppe, grill og ønsket utemøblement. Gled dere til å nye deilige sommerkvelder med familie, venner og gode naboer!

  Standard
  Boligen strekker seg over tre plan og byr på en innholdsrik planløsning. Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men det er avvik fra disse. I byggesakspapirene står det at "intet rom i kjeller må brukes til varig opphold". I denne boligen er kjeller innredet med "soverom", og en gang som tidligere er benyttet som et kontor. Se vedlagte tegninger i prospektet. Kjøkkenet Noe eldre kjøkkeninnredning med malte fyllingsfronter og laminat benkeplate med nedfelt oppvaskkum. Det er opplegg for oppvaskmaskin og montert ny ventilator. Baderom 1. etasje Eldre bad med behov for oppussing/modernisering. Det er malte fliser på gulv og vegger. Videre er badet utstyrt med badekar, gulvstående klosett, servant/servantskap og speilskap. Det er montert nytt klosett og servant. Bad- og vaskerom i kjeller I kjelleren er det et kombinert bad- og vaskerom som ble etablert av en tidligere eier. Gulvet er flislagt og det er elektrisk gulvvarme. Rommet er innredet med dusj med dusjvegger, gulvstående klosett, servant, baderomsinnredning og opplegg for vaskemaskin. Det er montert nytt klosett og servant. Rommet har behov for modernisering/oppgradering, og vurderes til å være i grenseland mellom TG-2 og TG-3. Oppussingsarbeider fremstår noe ufagmessig utført. Badstue Badstue i kjeller med panel på tak og vegger, samt fliser på gulvet. Videre er det satt inn en Thule badstue-ovn, glassdør og lufteventiler. Badstuen fungerer i følge eier fint. Pipe og ildsted Eldre vedovn montert i kjeller. Murt pipe i teglstein, i følge byggesaksmappe. Annet Varmtvannsbereder fra 2000, plassert i bod i kjeller. Den er på 2 kw. 198 liter. Innvendige overflater Gulv: Originale tregulv som er malt, laminatgulv, flislaminat, fliser og murgulv. Vegger: Malt panel, malt glassfiberstrie, malte flater, malt mur, malte plater med synlige skjøter i kjøkken og fliser over kjøkkenbenk. Himling: Malt panel, malte flater og tak-ess plater. Innvendige dører Originale og finerte dører som er malt. Furu fyllingsdører. Innvendige trapper Innvendige vangetrapper i tre, som er malt. Registrerte avvik iht. tilstandsrapporten TG IU - Konstruksjoner som ikke er undersøkt Våtrom > Tilliggende konstruksjoner våtrom > Bad/vaskerom Det er pga bygningsmessige hindringer ikke fysisk mulig å foreta hulltaking i vegg bak våtsone. TG 2 - Avvik som kan kreve tiltak Utvendig > Veggkonstruksjon Avviket gjelder enkelte kledningsbord: Enkelte av panelkledningen har bruks/værslittasje. Disse vurderes til TG-2. Vedlikehold av fasader er hver seksjonseiers ansvar. Utvendig > Vinduer Forventet brukstid på vinduer er fra 40-60 år, avhengig av bruk og værforhold m.m. Vinduene er i hovedsak ca. 40 år. Vinduene fra 1983 har noe brukslitasje. Vindu i soverom i 1. etg. er noe tregt ved åpning/lukking. Brukslitasje på det gamle vinduet i bad/vaskerom. Utvendig avflassing. Utvendig > Dører Døren har brukslitasje ut i fra alder, og vurderes totalt sett til TG-2. Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger Tregulvet, delevegger mot naboer, og markiseduken har bruks/værslittasje. Innvendig > Overflater De originale tregulvene har brukslitasje. De vurderes til TG-2. Noe ufagmessig legging av fliser i kjeller. Enkelte glipper i laminatgulv i 1. etg. Overflater totalt sett har ikke vesentlige avvik/mangler, men overflateoppussing kan alltid påregnes ved kjøp av brukt bolig. Innvendig > Pipe og ildsted TG-2 settes for ovnens alder. Selger opplyser at den fungerer fint. Innvendig > Innvendige trapper Sikkerhet for trapper, skal vurderes opp imot dagens krav/regler. Det bemerkes at det kun er montert håndløper på en side i trappeløpene. Bratt rapp til kjeller. Det skal kommenteres om åpning er i rekkverk er over 10 cm. I stue har rekkverk inn mot trappen åpninger på ca. 15 cm. Innvendig > Innvendige dører De gamle dørene har brukslitasje. Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad/vaskerom Det er generelt noe ufagmessig utførelse på flisarbeider/overflater. Vindu er plassert i dusjsone. Våtrom > Overflater Gulv > Bad/vaskerom Generelt ufagmessig utførelse på flisarbeider. Et sjekkpunkt i rapporten er at det skal måles og beskrive høydeforskjell fra overkant slukrist, og til overkant gulvfliser/membran ved dør. Hvis dette er under 2,5 cm. blir dette kommentert i rapporten. I dette badet er det målt kun 1 cm. Bunnprofil for dusjhjørne har en sokkel som er høyere en dørterskel. Sluket er plassert inne i dusjhjørne. Badet utenfor dusjhjørnet har derfor i praksis ikke sluk, og evnt. lekkasjevann her, vil kunne renne ut i gangen. Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad/vaskerom Ukjent utførelse og alder på membraner. Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad/vaskerom Sanitærutstyr for øvrig vurderes til TG-2. Våtrom > Bad generelt > Bad Badet er av eldre standard/utførelse, og oppussing/modernisering, inkl. bytte av sluk og røropplegg m.m. må påregnes. Som badet fremstår i dag, bør man ikke dusje direkte på vegger og gulv. En midlertidig løsning kan være å montere lukket dusjkabinett. Kjøkken > Overflater og innredning > Kjøkken Kjøkkeninnredningen har brukslitasje. Den vurderes til TG-2. Ny ventilator. TG-1. Tekniske installasjoner > Vannledninger Vurdering er bl.a. basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for røranlegg er oppbrukt. Det er ingen kjente lekkasjer, men man må være klar over rørenes alder. Tekniske installasjoner > Avløpsrør Anbefalt/forventet brukstid for avløps-rør i støpjern er ca. 50 år. Vurdering: Avløpsrør i støpejern over 25 år - "Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt" = TG 2. Disse rørene er nå ca. 60 år. Selger opplyser at avløpsrør fra boligen og til felles tilkoblingspunkt er innvendig behandlete med strømpeløsning. Dette ble gjort i 2010. Tekniske installasjoner > Ventilasjon På oppføringstidspunktet ble det benyttet naturlig oppdriftsventilasjon. Med naturlig oppdriftsventilasjon vil til-luft til boligen tilføres med spalteventiler i vinduer eller ventiler i yttervegger. Avtrekk fra boligen gjøres med avtrekksventiler i kjøkken og bad, ført ut over yttertak via luftekanaler. Naturlig oppdriftsventilasjon blir i rapporten alltid vurdert til TG-2. Kjøkken skal i denne type blokker, normalt ha permanent avtrekk ført via luftesjakt/kanal, ut over yttertak. I denne leiligheten er denne ventilen blendet bak overskap. Kjøkkenet har med dagens løsning ikke permanent avtrekk. Dette vurderes til TG-2. (Det er montert en ny ventilator med avtrekk ut.) I byggesakspapirene er det oppgitt at bad skal ha ventilasjon opp over yttertak. Badet i kjeller er etablert senere, og det er ikke avtrekk ført opp over yttertak fra dette badet. Det er montert en vifte i vindu. Ventil i ett soverom i 2. etg. er malt fast. Tekniske installasjoner > Varmtvannstank Berederen er nå over 20 år, og bør byttes grunnet alder. Det bemerkes at dagens krav til tilkobling er strengere med fast tilkobling, og ikke med stikkontakt. Etter dagens krav skal det være monter automatisk vann-stopper/WaterGuard, ved beredere som ikke er plassert i et rom med sluk. Tekniske installasjoner > El-varme TG-2 settes for gulvvarmens alder. Dette gjelder begge bad og for kjeller. Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg Sikringsskap plassert i gang i kjeller. Hovedsikringer: 40 amp. automatsikringer. Sikringer: Automatsikringer. Disse er noe eldre Jordfeilbryter. 10 amp: 4 stk. 16 amp: 3 stk. 20 amp: 2 stk. I hovedsak åpent el-anlegg i boligen. 2023: Forbedring av el-anlegg, varme & taklys på stue og 3 soverom. Selger opplyser: Dokumentasjon etterspurt og kommer. 2017: Utbedringer av elektrisk anlegg etter El-tilsyn. Det anbefales alltid kontroll av el-anlegget da takstmannen ikke har autorisasjon innen kontroll av el -anlegg. Dette blir vurdert med TG-2 i rapporten. Ved f.eks. oppussing/modernisering av bl.a. bad og kjøkken, vil det være naturlig å oppgradere elanlegget i boligen. Arealer Kjeller: Bra / P-rom: 39 m² / 32 m² 1.etasje: Bra / P-rom: 42 m² / 42 m² 2. etasje: Bra / P-rom: 42 m² / 42 m² Totalt: Bra / P-rom: 123 m² / 116 m² Kommentar fra takstmann Takhøyde i stuen er målt til ca. 238 cm. Takhøyde i kjeller er målt til ca. 196-200 cm. Fra byggesakspapirene: "Intet rom i kjeller må brukes til varig opphold". Rom for varig opphold er normalt stue, kjøkken, soverom og kontor. I denne boligen er kjeller innredet med "soverom, og en gang som tidligere er benyttet som et kontor. Rommenes bruk på befaringsdagen er avgjørende for hva rommene benevnes/beskrives som i rapporten, og om det vurderes som et P-rom eller S-rom. Det tas ved arealmåling ikke hensyn til hva rommene er byggemeldt til, eller om rommene kan være i strid med byggeforskriftene. Byggeforskriftene og målereglene for oppmåling av rom, er ikke sammenfallende, og rom kan derfor være tatt med som et P-rom, selv om det ikke tilfredsstiller formelle krav til rom for varig opphold, f.eks. soverom, kontor m.m. Rom i kjeller tilfredsstiller ikke krav til takhøyde og lys-innspill/utsyn. Det er ikke søkt om bruksendring til dagens bruk. Det er ikke forskriftsmessig rømningsvei fra kjeller. Vinduet i "soverommet" er mindre en godkjent størrelse på vinduer som benyttes til rømningsvei. I tillegg er det plassert høyt oppe på vegg. 2. eg. Det lille soverommet tilfredsstiller ikke volumkrav for et soverom.

  Innbo og løsøre
  Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Parkering
  Det medfølger bruksrett til garasjeplass i felles garasjerekke. Inngang via dobbel garasjedør som deles med nabo. Det er ikke satt opp skillevegger inne i garasjen. Garasjene disponeres av den enkelte sameier. Bruksretten kan overføres til andre sameiere. Det kan ikke være bruksrett til mer enn én garasje pr. seksjon

  Forsikringsselskap
  IF SKADEFORSIKRING

  Polisenummer
  1763422

  Diverse
  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  8 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585 (Tingl.gebyr pantedokument) 585 (Tingl.gebyr skjøte) 255 820 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 9 900 000)) 268 862 (Omkostninger totalt)

 • Oppvarming
  Elektrisk oppvarming i boligen. Det er montert enkelte elektriske panelovner. Det er elektrisk gulvvarme i entré, begge bad og i deler av kjeller.

  Energiklasse
  G

  Info energiklasse
  Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler

 • Info kommunale avgifter
  Kommunale avgifter er inkludert i felleskostnadene.

  Formuesverdi primær
  2726248

  Formuesverdi primær år
  2021

  Formuesverdi sekundær
  9814492

  Formuesverdi sekundær år
  2021

  Andre utgifter
  Utover det som er nevnt under felleskostnader, påløper kostnader til for eksempel strøm, fyring/brensel, innboforsikring og innvendig vedlikehold. Det gjøres videre oppmerksom på at kommunen har innført eiendomsskatt. For andels-/aksjeboliger faktureres dette av forretningsfører i tillegg til felleskostnadene. For selveide boliger faktureres det fra kommunen.

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 301/73/739/123: 05.06.1959 - Dokumentnr: 6603 - Erklæring/avtale ANG HOBBYROM Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet Overført fra: Knr:0301 Gnr:73 Bnr:739 Gjelder denne registerenheten med flere 22.10.1959 - Dokumentnr: 12964 - Bestemmelse om veg Bestemmelse om kloakkledning Bestemmelse om gjerde Overført fra: Knr:0301 Gnr:73 Bnr:739 Gjelder denne registerenheten med flere 02.11.1959 - Dokumentnr: 13556 - Erklæring/avtale ANG KJELLERROM Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet Overført fra: Knr:0301 Gnr:73 Bnr:739 Gjelder denne registerenheten med flere 02.11.1959 - Dokumentnr: 13557 - Erklæring/avtale ANG KJELLERROM Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet Overført fra: Knr:0301 Gnr:73 Bnr:739 Gjelder denne registerenheten med flere 23.12.1959 - Dokumentnr: 15920 - Erklæring/avtale Bestemmelse om trafostasjon/kiosk Overført fra: Knr:0301 Gnr:73 Bnr:739 Gjelder denne registerenheten med flere 23.12.1959 - Dokumentnr: 15921 - Erklæring/avtale Bestemmelse om trafostasjon/kiosk Overført fra: Knr:0301 Gnr:73 Bnr:739 Gjelder denne registerenheten med flere 20.01.1960 - Dokumentnr: 852 - Erklæring/avtale Vedtak av Oslo kommunes vann- og kloakkreglement Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen Overført fra: Knr:0301 Gnr:73 Bnr:739 Gjelder denne registerenheten med flere 11.02.1960 - Dokumentnr: 1794 - Best. om vann/kloakkledn. Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen Overført fra: Knr:0301 Gnr:73 Bnr:739 Gjelder denne registerenheten med flere 08.10.1960 - Dokumentnr: 12512 - Bestemmelse om gjerde Overført fra: Knr:0301 Gnr:73 Bnr:739 Gjelder denne registerenheten med flere 14.12.1960 - Dokumentnr: 15803 - Bestemmelse om bebyggelse ANG GRUNNMUR Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet Overført fra: Knr:0301 Gnr:73 Bnr:739 Gjelder denne registerenheten med flere 10.01.1961 - Dokumentnr: 329 - Best. om vann/kloakkledn. Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m. Overført fra: Knr:0301 Gnr:73 Bnr:739 Gjelder denne registerenheten med flere 17.02.1961 - Dokumentnr: 1907 - Bestemmelse om gjerde Bestemmelse om vann/kloakkledning Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet Overført fra: Knr:0301 Gnr:73 Bnr:739 Gjelder denne registerenheten med flere 27.06.1961 - Dokumentnr: 7946 - Erklæring/avtale Bestemmelse om tilfluktsrom Overført fra: Knr:0301 Gnr:73 Bnr:739 Gjelder denne registerenheten med flere 22.02.1962 - Dokumentnr: 2283 - Best. om vann/kloakkledn. Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:73 Bnr:757 Med flere bestemmelser Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen Overført fra: Knr:0301 Gnr:73 Bnr:739 Gjelder denne registerenheten med flere 25.01.1972 - Dokumentnr: 1290 - Best om garasje/parkering Midlertidig dispensasjon fra bygningsloven Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet Overført fra gnr 73 bnr 764 Overført fra: Knr:0301 Gnr:73 Bnr:739 Gjelder denne registerenheten med flere 30.12.1983 - Dokumentnr: 42120 - Erklæring/avtale PANTERETT UTEN OPPTRINNSRETT TIL SAMEIET FOR: NOK 20,000 MED PRIORITET ETTER 90% AV LÅNETAKST Gjelder denne registerenheten med flere 30.09.1985 - Dokumentnr: 59629 - Best om garasje/parkering Overført fra: Knr:0301 Gnr:73 Bnr:739 Gjelder denne registerenheten med flere 07.10.1987 - Dokumentnr: 65092 - Erklæring/avtale Bestemmelse om trafostasjon/kiosk Overført fra: Knr:0301 Gnr:73 Bnr:739 Gjelder denne registerenheten med flere 22.12.2021 - Dokumentnr: 1609976 - Bruksrett Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:73 Bnr:757 Snr:4 Bestemmelse om bruksrett til kjellerareal Bestemmelse om adkomstrett Bestemmelse om benyttelse Gjelder denne registerenheten med flere ---------- Transport Fra: Knr:0301 Gnr:73 Bnr:757 Snr:1 Fra: Knr:0301 Gnr:73 Bnr:757 Snr:2 Fra: Knr:0301 Gnr:73 Bnr:757 Snr:3 Fra: Knr:0301 Gnr:73 Bnr:757 Snr:5 Til: Knr:0301 Gnr:73 Bnr:757 Snr:4 30.12.1983 - Dokumentnr: 42120 - Seksjonering Opprettet seksjoner: Snr: 123 Formål: Bolig Sameiebrøk: 1305/234247 EIENDOMMEN ER OPPDELT I 196 SEKSJONER 30.09.2022 - Dokumentnr: 1097432 - Reseksjonering Snr: 123 Formål: Bolig Sameiebrøk: 1305/234787 Vederlag: NOK 0 Omsetningstype: Uoppgitt Deler av fellesareal overføres til seksjonen Endring av sameiebrøk Endring av tegninger

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det foreligger ferdigattest for Sømveien 31 A - H - Rekkehus datert 1962. Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men det er avvik fra disse. I byggesakspapirene står det at "intet rom i kjeller må brukes til varig opphold". I denne boligen er kjeller innredet med "soverom", og en gang som tidligere er benyttet som et kontor. Se vedlagte tegninger i prospektet.

  Vei, vann og avløp
  Offentlig vei, vann og avløp. 

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger 22/59 (S-658).

  Adgang til utleie
  Utleie er tillatt iht. vedtektene og skal meldes skriftlig til styret.

  Legalpant
  De andre sameierne har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt, og kommunale avgifter/gebyrer. 

  Kommentar bo- og driveplikt
  Det er ikke bo- og driveplikt på eiendommen.

  Kommentar konsesjon
  Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.

  Kommentar odelsrett
  Det er ikke odel på eiendommen.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse. 

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  8 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585 (Tingl.gebyr pantedokument) 585 (Tingl.gebyr skjøte) 255 820 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 9 900 000)) 268 862 (Omkostninger totalt)

  Omk. kjøper beløp
  268862

  Betalingsbetingelser
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud. Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen. Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse.

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 0,5% av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale.

Stein Christian Dykesteen

Megler

Stein Christian Dykesteen

48 99 20 03

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev