aktiv-eiendomsmegling
Nydelig beliggenhet på Sørenga 106 - Blir nesten som 2 for 1 pga planløsning over 2 plan og separate innganger

OSLO Sørengkaia 106

Pen og unik 5-roms over 2 plan|2 balkonger|1 terrasse|2 bad|2 kjøkken

 • kr 13 500 000
 • BRA 124 m²
 • 3 soverom
 • Prisantydningkr 13 500 000
 • Omkostningerkr 350 542
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 13 850 542
 • ObjektstypeLeilighet
 • EierformEierseksjon
 • Byggeår2 015
 • Soverom3
 • ArealP-rom 122 m²
 • Felleskostnaderkr 4 955
 • Tomt2 468 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 13 500 000,- (Prisantydning) Omkostninger 8 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585 (Tingl.gebyr pantedokument) 585 (Tingl.gebyr skjøte) 337 500 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 13 500 000)) 350 542 (Omkostninger totalt) 13 850 542 (Totalpris inkl. omkostninger)

Meld deg på visning!

Påmelding
Tiltalende og unik 5-roms familieleilighet, ny i 2015, med mulighet for utleiedel i u.etasjen samt tre flotte uteplasser. Leiligheten ligger i et nyetablert, meget attraktivt og urbant satsingsområde på Sørenga, med umiddelbar nærhet til alt Oslo by har å by på. Her har du Oslofjorden, Operaen, Munchmuseet, Nye Deichmanske og Barcode-distriktet med Oslos nye «skyline» samt kort avstand til et yrende bysentrum. - Mulighet for utleie - 2 moderne kjøkken og 2 bad - 2 store boder - Radiatorfyring og varmtvann akonto - Utsikt til fjorden - Felles takterrasse, kajakkrom og sykkelboder - Mulighet for garasjeleie

Sørengkaia 106, Oslo

 • Arealbeskrivelse
  Eierseksjon
  Bruksareal
  Kjeller: 53 kvm
  1. etasje: 71 kvm
  Primærrom
  Kjeller: 51 kvm Entré, Arbeidsrom, Stue/kjøkken, Gang, Bad og Soverom
  1. etasje: 71 kvm Entré, Kjøkken, Stue, Gang, Bad og 2 soverom
  Sekundærrom
  Kjeller: 2 kvm Bod  Tomt
  2468m²

  Beskrivelse av tomt
  Felles tomt, opparbeidet med bl.a. busker, plen, lekeapparater, betongdekke m.m.

  Beliggenhet
  Boligen ligger i et nyetablert, meget attraktivt og urbant satsingsområde på Sørenga i Oslo. Her har du umiddelbar nærhet til alt Oslo by har å by på. Sørenga ligger ut fra Bjørvika. Her har du utsikt av Oslofjorden, idylliske Ekeberg, Operaen, Akershus festning, Hovedøya, Holmenkollåsen og Barcode-distriktet med Oslos nye «skyline». Fjordbyens nyeste tilskudd er Nye Munchmuseet og Deichmanske bibliotek, som er allerede kjent for sin spennende arkitektur. Området har kort vei til alt av servicetilbud, et godt utvalg av restauranter, puber, kafeer samt et pulserende kulturliv. Helt ytterst på Sørenga finner man byens flotteste sjøbad. Sjøbadet er et stort og åpnet rekreasjonsområde med direkte tilgang til sjøen, fine sitteplasser og utendørsbasseng for både store og små. En flott havnepromenade skal gå fra Sørenga mot Akershus festning med massevis av tilbud som restauranter og butikker. Det er bare noen få minutters gang til Oslo S og Bussterminalen med tilknytning til hele landet. Rundt boligområdet på Sørenga finner du sentralparken som fremstår som et område med mye grøntarealer. Ved parken ligger det to barnehager, som er drevet privat, men med kommunalt opptak. Kort vei til offentlig kommunikasjon. Nærmeste bussholdeplass er Sørenga med buss nr 85 som går i rute mellom Jernbanetorget og Ulvøya via Malmøya. Ladegården bussholdeplass med buss nr 32 og 74, St. Halvards plass med trikkelinje 18 og 19, samt buss nr 34, 70 og 73 ligger like ved.

  Adkomst
  Se digitalt kart i finn-annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. Det vil bli satt opp visningsskilt under visning.

  Bebyggelse
  Området består primært av leilighets-/gårdsbebyggelse.

  Byggemåte
  Informasjon er hentet fra vedlagte tilstandsrapport, datert 24.04.2022. Bygning: Bygning fundamentert med støpt mur/peler til fjell, etasjeskillere med støpt dekke fra byggeåret, yttervegger i treverk og betong med plater på fasader og teglsteinsfasader, etasjeskillere i betong og flatt tak antatt tekket med papp eller folie. Vinduer: Vinduer med 2-lags glass og trekarmer fra byggeåret. Dører: Malte lyd/brannklassifiserte entredører. Terrassedører med glass. Innvendige malte dører. Trapper: Innvendig tretrapp med eiketrinn og malte vanger. Balkong/terrasse: Terrasse i treverk ut fra stue i 1. etasje. Størrelse 12 m². To balkonger med støpt dekke, tregulv og rekkverk i glass ut fra kjøkken og stue/kjøkken i underetasje. Størrelse 4.5 m². VVS-installasjoner: Det er vannrør av type rør-i-rør-system i boligen. Koblingsskap i himling på baderom. Det er avløpsrør av plast fra byggeåret i bygningen. Luftbehandling: Det er balansert ventilasjonsanlegg fra byggeåret i bygningen. Elkraft: El-anlegg med automatsikringer fra byggeåret. Nedenfor gjengis en kort oppsummering der den bygningssakyndige har beskrevet avvik ved boligen som har fått tilstandsgrad 2 (TG 2) eller 3 (TG 3). TG2 med avvik som ikke krever umiddelbare tiltak: Innvendig | Overflater: Det er stedvis slitasje på parkettgulv. Innvendig | Radon: Dokumentasjon på radonsperre foreligger ikke. Opplistingen over er ikke uttømmende og du oppfordres til å lese og sette deg grundig inn i alt salgsmateriell.

  Sammendrag selgers egenerklæring
  Selges eiendommen med utleiedel, leilighet, hybel eller tilsvarende? - Ja. Leiligheten har godkjent utleiedel med egen inngang, ringeklokke ved hovedinngang og balkong. Er ovenfornevnte godkjent hos bygningsmyndighetene? - Ja. Denne er en doble leilighet over to plan med godkjent utleiedel.

  Innhold
  1.etg: BRA/P-rom: 71/71 m² U.etg: BRA/P-rom: 53/51 m² Totalt: BRA/P-rom: 124/122 m² 1.etg: Entré, gang, stue, kjøkken, to soverom og bad/wc. U.etg: Entré, gang, stue/kjøkken, soverom, arbeidsrom, bad/wc og bod. Alle rom er primærrom, unntatt bod. I tillegg disponeres kjellerbod på 2.5 m² og bod utenfor inngangen til underetasjen på 5.5 m².

  Standard
  1. etasje: Entré: Lys og innbydende entré med plass til skoskap og oppheng i tillegg til medfølgende garderobeløsning med sitteplass. Med dør-calling slipper du gjestene enkelt inn. Stue: Lys og koselig stue med plass til god sofagruppe. Overflatene er hvitmalte og det er montert effektive lyskilder i himlingen. Fra stuen er det utgang til 12 m² markterrasse og indre gårdsrom. Kjøkken: Eget romslig kjøkkenrom med spiseplass. Innredningen har høyglansede hvite fronter og laminerte benkeplater. I innredningen er det integrerte hvitevarer som komfyr, platetopp og oppvaskmaskin, samt opplegg og plass til kjøleskap. Mosaikk-fliser beskytter bakveggene og ventilatoren er tilkoblet sentralt avtrekksanlegg. Fra kjøkkenet er det utgang til 4.5 m² balkong over kanalen. Soverom: Det er to gode soverom i hovedetasjen. Det største soverommet har god plass til dobbeltseng med nattbord og skrivepult i tillegg til medfølgende garderobeløsning. Det andre soverommet er velegnet som gjeste-/barnerom og kontor. Her medfølger også garderobeskap. Mellom dette soverommet og badet er det eget garderoberom med innebygd oppbevaringsplass. Bad: Romslig og flislagt bad med varmekabler i gulvet og downlights i himlingen. Badet er utstyrt med dusjhjørne med innfellbare glassvegger, vegghengt wc og servantinnredning med under- og sideskap. Det er også opplegg og plass til både vaskemaskin og tørketrommel under praktisk brettebenk. U. etasje med egen inngang og som kan stenges av fra 1.etasje for evt. utleie: Entré: Egen inngang og entré til underetasjen med medfølgende garderobeløsning og oppheng. Fra entréen er det tilgang til et rom innredet som arbeidsrom. Stue: Trivelig stue med plass til sofagruppe og spisebord. Fra stuen er det utgang til 4.5 m² balkong over kanalen. Kjøkken: Kjøkkenet har åpen løsning mot stuen. Praktisk og plassbesparende innredning med slette hvite fronter og laminert benkeplate. I innredningen er det integrerte hvitevarer som komfyr, platetopp og oppvaskmaskin. Mosaikk-fliser beskytter bakveggene og ventilatoren er tilkoblet sentralt avtrekksanlegg. Soverom: Lunt og godt soverom med plass til seng og skrivepult. Det er veggmonterte skap for ekstra oppbevaring. Bad: Romslig og flislagt bad med varmekabler i gulvet og downlights i himlingen. Badet er utstyrt med dusjhjørne med innfellbare glassvegger, vegghengt wc og servantinnredning med under- og sideskap. Det er også opplegg og plass til både vaskemaskin og tørketrommel under praktisk brettebenk. Oppbevaring: Det er kjellerbod og en større bod til venstre for inngangsdør inn til leiligheten i underetasjen som passer perfekt som oppbevaringsrom for klær/sko mm. Gulvoverflater: Fliser på bad. Parkett for øvrig (TG2). Veggoverflater: Fliser på bad. Malte flater for øvrig. Himlinger: Malte flater og plater.

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Hvitevarer
  Det gjøres oppmerksom på at kun integrerte hvitevarer på kjøkken medfølger ved overdragelsen. Leveres uten noen form for garantier, ut over eventuell gjenværende leverandørgaranti.

  Parkering
  Mulighet for å leie garasjeplass. Det er innimellom garasjeplasser til salgs (privat). Gateparkering etter gjeldende bestemmelser. Parkering på sameiets eiendom er forbudt. Styret har vedtatt å sette opp bom. Ved særskilt behov kan det søkes til styret om senkning av bom.

  Radonmåling
  Det er ikke utført radonmåling og det er heller ikke krav til dette. Kjøper overtar eiendommen slik og er selv ansvarlig for å utføre eventuelle tiltak. For mer informasjon vedrørende radon se www.dsa.no

  Diverse
  Selger har lest og godkjent innholdet i salgsoppgaven.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  13 500 000,- (Prisantydning) Omkostninger 8 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585 (Tingl.gebyr pantedokument) 585 (Tingl.gebyr skjøte) 337 500 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 13 500 000)) 350 542 (Omkostninger totalt) 13 850 542 (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  Det er felles fyringsanlegg med radiatorer i bygningen. Varmekabler på bad.

  Energiklasse
  C

  Info energiklasse
  Denne bolig er energimerket. På en skala fra A til G, der A er best, har denne bolig oppnådd grønn C (en normalbolig vil gjerne ligge i området C-F). Kopi av energiattest kan fås ved henvendelse til megler.

 • Info kommunale avgifter
  Inkludert i felleskostnadene.

  Info om eiendomsskatt
  I kommunen som eiendommen ligger, er det innført eiendomsskatt på boliger og annen fast eiendom. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av eiendomsskattegrunnlaget minus bunnfradraget. Bunnfradraget for 2021 er på inntil 4 millioner kroner. Se kommunens nettsider for mer informasjon.

  Formuesverdi primær
  2113316

  Formuesverdi primær år
  2020

  Formuesverdi sekundær
  7607938

  Formuesverdi sekundær år
  2020

  Andre utgifter
  Utover det som er nevnt under punktet «Felleskostnader», påløper kostnader til for eksempel strøm, innboforsikring, innvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett (eventuelt oppgradering av kanalpakker og linjehastighet der hvor grunnpakke er inkludert).

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

  Sameiebrøk
  119/9226

  Felleskostnader pr. mnd
  4955

  Felleskostnader inkluderer
  Kabel-TV og internett (Telenor), kommunale avgifter, felles bygningsforsikring, drift, forretningsførsel og avsetning vedlikeholdsfond. Fordeling: Felleskostnader kr. 4 024 Vedlikeholdsfond kr. 931 I tillegg kommer pr.mnd: Fjernvarme ákonto kr. 5 000 Ekstraordinært vedlikehold kr. 75 Fjernvarme og varmtvann er ikke inkludert i felleskostnadene. Det betales inn et ákonto beløp som avregnes etter hvert år mot faktisk forbruk. Dette leveres av Ista og tar hensyn til eierskiftene. Faktura for avregningen sendes eiere mellom mai-august. Felleskostnader økte sist med 6,5 % fra 01.01.2023. Rentenivå, eventuelt nye låneopptak, endret nedbetalingsplan og årsmøtevedtak kan påvirke felleskostnadenes størrelse.

  Andel fellesformue
  37196

  Andel fellesformue per dato
  2022-12-30T23:00:00Z

  Om sameiet
  Sørenga 6 sameie består av 110 boliger og 2 næringslokaler.

  Forkjøpsrett
  Det foreligger ingen forkjøpsrett på eiendommen.

  Styregodkjennelse
  Det kreves ikke styrets godkjennelse, kun eierskiftemelding.

  Vedtekter/husordensregler
  Eier forplikter seg til å gjøre seg kjent med vedtekter og eventuelle husordensregler. Kopi av disse foreligger hos megler.

  Beboernes forpliktelser og dugnader
  Dugnad samt trappevask må påregnes.

  Dyrehold
  Dyrehold er tillatt i sameiet. Det forutsettes at eier av dyret er kjent med politivedtektene angående dyrehold og straffebestemmelsene som gjelder for å holde dyr.

  Eierskiftegebyr
  6225

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 301/234/108/23: 02.04.2012 - Dokumentnr: 263727 - Best. om adkomstrett gjelde gangvei - åpen for allmenheten Sletting eller endring kan ikke skje uten samtykke fra Oslo kommune v/Plan- og bygningsetaten. Overført fra: Knr:0301 Gnr:234 Bnr:108 Gjelder denne registerenheten med flere 02.04.2012 - Dokumentnr: 263727 - Best. om adkomstrett gjelde gangvei - åpen for allmenheten Sletting eller endring kan ikke skje uten samtykke fra Oslo kommune v/Plan- og bygningsetaten. Overført fra: Knr:0301 Gnr:234 Bnr:108 Gjelder denne registerenheten med flere 02.04.2012 - Dokumentnr: 263727 - Erklæring/avtale Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:234 Bnr:103 Bestemmelse om reparasjon og vedlikehold. Sletting eller endring kan ikke skje uten samtykke fra Oslo kommune v/Plan- og bygningsetaten. Overført fra: Knr:0301 Gnr:234 Bnr:108 Gjelder denne registerenheten med flere 02.04.2012 - Dokumentnr: 263727 - Erklæring/avtale Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:234 Bnr:104 Snr:1-117 Bestemmelse om reparasjon og vedlikehold Sletting eller endring kan ikke skje uten samtykke fra Oslo kommune v/Plan- og bygningsetaten. Overført fra: Knr:0301 Gnr:234 Bnr:108 Gjelder denne registerenheten med flere 02.04.2012 - Dokumentnr: 263727 - Erklæring/avtale Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:234 Bnr:105 Bestemmelse om reparasjon og vedlikehold Sletting eller endring kan ikke skje uten samtykke fra Oslo kommune v/Plan- og bygningsetaten. Overført fra: Knr:0301 Gnr:234 Bnr:108 Gjelder denne registerenheten med flere 02.04.2012 - Dokumentnr: 263727 - Erklæring/avtale Bestemmelse om reparasjon og vedlikehold Sletting eller endring kan ikke skje uten samtykke fra Oslo kommune v/Plan- og bygningsetaten. Overført fra: Knr:0301 Gnr:234 Bnr:108 Gjelder denne registerenheten med flere 02.04.2012 - Dokumentnr: 263727 - Erklæring/avtale Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:234 Bnr:107 Bestemmelse om reparasjon og vedlikehold Sletting eller endring kan ikke skje uten samtykke fra Oslo kommune v/Plan- og bygningsetaten. Overført fra: Knr:0301 Gnr:234 Bnr:108 Gjelder denne registerenheten med flere 02.04.2012 - Dokumentnr: 263727 - Erklæring/avtale Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:234 Bnr:109 Bestemmelse om reparasjon og vedlikehold Sletting eller endring kan ikke skje uten samtykke fra Oslo kommune v/Plan- og bygningsetaten. Overført fra: Knr:0301 Gnr:234 Bnr:108 Gjelder denne registerenheten med flere 02.04.2012 - Dokumentnr: 263727 - Erklæring/avtale Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:234 Bnr:110 Bestemmelse om reparasjon og vedlikehold Sletting eller endring kan ikke skje uten samtykke fra Oslo kommune v/Plan- og bygningsetaten. Overført fra: Knr:0301 Gnr:234 Bnr:108 Gjelder denne registerenheten med flere 02.04.2012 - Dokumentnr: 263727 - Erklæring/avtale Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:534 Bnr:7 Bestemmelse om reparasjon og vedlikehold Sletting eller endring kan ikke skje uten samtykke fra Oslo kommune v/Plan- og bygningsetaten. Overført fra: Knr:0301 Gnr:234 Bnr:108 Gjelder denne registerenheten med flere 03.09.2015 - Dokumentnr: 801689 - Bestemmelse om veg Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:234 Bnr:105 Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:534 Bnr:7 Snr:3 Gjelder denne registerenheten med flere 02.05.2018 - Dokumentnr: 718279 - Bruksrett Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:234 Bnr:102 Snr:1-222 Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:234 Bnr:103 Snr:1-95 Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:234 Bnr:104 Snr:1-117 Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:234 Bnr:105 Snr:1-127 Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:234 Bnr:107 Snr:1-63 Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:234 Bnr:109 Snr:1-120 Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:234 Bnr:110 Snr:1-129 Kan ikke slettes uten samtykke fra: Oslo Kommune Org.nr: 958 935 420 Gjelder regulert fellesområde Kan ikke endres uten samtykke fra Oslo kommune Gjelder denne registerenheten med flere 02.05.2018 - Dokumentnr: 718279 - Urådighet Kan ikke slettes uten samtykke fra: Oslo Kommune Org.nr: 958 935 420 Eiendommene kan ikke omsettes eller pantsettes hver for seg, med unntak av overskjøting mellom gnr. 534 bnr. 24 og gnr. 234 bnr. 108. Begrensningen gjelder ikke for de enkelte seksjonene på gnr. 234 bnr. 108. Bestemmelsen gjelder fram til eiendommen er sammenslått. Endring kan ikke skje uten samtykke fra Oslo kommune Gjelder denne registerenheten med flere 12.06.2015 - Dokumentnr: 527206 - Seksjonering Opprettet seksjoner: Snr: 23 Formål: Bolig Tilleggsdel: Grunn Sameiebrøk: 119/9226 ---------- Reseksjonering Fellesareal, 3 boder, legges som tilleggsdel til snr. 88, 101 og 109

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det er utstedt ferdigattest, datert 04.03.2021. At slike tillatelser/attester eksisterer gir ingen garanti for at det ikke senere er utført arbeider som ikke er byggemeldt/godkjent.

  Vei, vann og avløp
  Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp. Alle eiendommer som er tilknyttet offentlig vann og avløp har private stikkledninger, som vedlikeholdes for eiers egen regning. For ytterligere opplysninger om de private stikkledningene tar man kontakt med kommunen.

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen er regulert til bolig/forretning/kontor. Reguleringsplan: 18709. Gjeldende kommunedelplan: KDP-17. Bystyret vedtok 23.09.2015 kommuneplanen "Oslo mot 2030: Smart, trygg og grønn". Oslo by er stadig under endring/utvikling, bygg settes opp, rehabiliteres og rives ned. Vi anbefaler derfor alle budgivere å sette seg inn i gjeldende reguleringsbestemmelser. Pågående byggesaker: Saksnr 202000928: Sørengkaia 106 - Bruksendring av bod til soverom. Siste dok. 31.03.2022. Saksnr 201503863: Sørengkaia 78 - 146 - Informasjonsskilt - Sørenga Utvikling AS. Siste dok. 25.03.2015.

  Adgang til utleie
  Sameiet har ingen begrensninger i forhold til utleie. Dog må styret varsles.

  Legalpant
  De andre sameierne har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt, og kommunale avgifter/gebyrer.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse. 

  Budgivning
  Eiendomsmeglere kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn kl. 12:00 første virkedag etter siste annonserte visning hvor selger er forbruker, jfr. Informasjon om budgivning. Alle bud og budforhøyelser med eventuelle forbehold, opplysning om finansiering og overtakelse skal sendes skriftlig til megler. Megler kan ikke formidle muntlige bud verken til selger, budgivere eller interessenter. Budgiver må legitimere seg med kopi av legitimasjon og underskrift. Megler skal sende skriftlig varsel om bud og budforhøyelser til budgiver, selger og interessenter. Aksept av bud skal sendes skriftlig til budgiver og selger. Budgiver kan benytte budskjema, elektronisk budgiving, skannet budskjema sendt på mail eller annen godkjent skriftlig kommunikasjonsform, f.eks. App?er i forbindelse med budgivningen. Konferer med megler. Megler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes teknisk feil. Under budrunden kan akseptfristene kortes inn ved mottakelse av nye bud. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere og kjøper meddeles aksept innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud fremkommer til megler. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles av megler.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  13 500 000,- (Prisantydning) Omkostninger 8 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585 (Tingl.gebyr pantedokument) 585 (Tingl.gebyr skjøte) 337 500 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 13 500 000)) 350 542 (Omkostninger totalt) 13 850 542 (Totalpris inkl. omkostninger)

  Omk. kjøper beløp
  350542

  Betalingsbetingelser
  Kjøpesum og alle omkostninger skal være innbetalt til megler klientkonto før overtakelse. Det forutsettes at skjøte tinglyses på ny eier. Dersom kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen til seg må det tas forbehold om dette i bud.

  Hvitvaskingsreglene
  Eiendomsmeglere er underlagt lov om hvitvasking og er forpliktet til å rapportere til Økokrim om mistenkelige transaksjoner. Lov om hvitvasking innehar også strenge regler om kontroll av legitimasjon fra alle parter i handelen, herunder, selger, kjøper og fullmektiger for disse.

  Personopplysningsloven
  I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter som henvender seg til megler vil bli registrert for videre oppfølging.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 0,75% av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr. 11 900,- oppgjørshonorar kr. 5 990,- og visninger kr 2 500, -. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr  79 900,-.  Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale totalt kr. 21 062,-. Utleggene omfatter fotograf, kommunale opplysninger, forretningsfører og tilstandsrapport. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket vederlag for utført arbeid.  Alle beløp er inkl. mva. 

Heidi Siri Petersen

Megler

Heidi Siri Petersen

90 69 34 84

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev