aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til St. Jørgensvei 65!

Oslo St. Jørgens vei 65

Romslig 2-roms hjørneleilighet - Solrik balkong - Skjermet beliggenhet - Populært område - Mulighet for parkering*

 • 4 500 000
 • BRA 60 m²
 • 1 soverom
 • PRISANTYDNING4 500 000
 • OMKOSTNINGER16 576
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER4 812 974
 • EIENDOMSTYPELeilighet
 • EIERFORMBorettslag
 • BYGGEÅR1 953
 • SOVEROM1
 • AREALP-rom 60 m²
 • ANDEL FELLESGJELD296 398
 • FELLESKOST./MND3 128
 • TOMT61 435 m²
 • EIERFORM TOMTFellestomt
 • ENERGIMERKINGE
 • 4 500 000,- (Prisantydning)
  296 398,- (Andel av fellesgjeld)
  --------------------------------------------------------
  4 796 398,- (Pris inkl. fellesgjeld)

  Omkostninger
  5 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  480,- (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument)
  480,- (Tinglysingsgebyr BRL-skjøte)
  7 644,- (Forkjøpsrettsgebyr)
  --------------------------------------------------------
  16 576,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  4 812 974,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
Fra stuen har du direkte utgang til balkongen. Ditt eget fristed på sommerstid.

St. Jørgens vei 65, Oslo

 • Åpent kjøkken
  Malte, lettprofilerte fronter fra IKEA med laminat benkeplate og nedfelt rustfri oppvaskkum samt ettgreps kjøkkenbatteri. Børstet stålplate
  montert på vegg over benk. Integrert komfyr med keramisk platetopp og kjøl/frys. Frittstående oppvaskmaskin fra 2018. Det er ikke etablert
  komfyrvakt. Kjøkkeninnredningen er oppført ny i 2008, senere er fronter malt i ca 2020

  Bad
  Badet ble rehabilitert i 2001 i borettslagets regi med blant annet nytt hovedsluk med klemring for foliemembran. Flislagte overflater på gulv og vegger.
  Forkrommet stålservant med ettgreps servantbatteri nedfelt i malt benkeplate og underliggende servantskap. Integrert speil i vegg over servant. Veggklosett. Dusjvegger med en skyvedør og termostat dusjbatteri. Opplegg vaskemaskin.

  Balkong
  Overbygget sydvestvendt balkong på ca 7,5 m2.
  Balkongen er oppført med betong gulv i stålkonstruksjon med overliggende oppforet tregulv. Rekkverk i malt stålkonstruksjon med
  utfyllende plater i rekkverk. Balkonggulv har naturlig avrenning i front av balkonggulv.
  Balkongens malte flater er pusset opp i form av maling i 2022 i henhold til eier.

  Vindu/dører
  Vinduer med 3-lags isolerglass fra 2017. Det er etablert luftespalte i vindusrammer.
  Balkongdør med 3-lags isolerglass fra 2017.
  Dør mot fellesareal er brann- og lyd klassifisert (B30 og dB35).

  Gulv
  Fliser i bad og entre, forøvrig parkett. Parkettgulv er slipt og lakkert i 2022 i stue og kjøkken.

  Vegger
  Fliser i bad, malte plater/mur i entre, forøvrig malt mur. Vegger i entre, kjøkken og stue er sparklet og malt i 2020. Vegger i soverom er malt i 2020.

  Tak
  Malte plater i bad, malte plater/mur i entre og stue, forøvrig malt mur. Alle tak er malt i 2020 i henhold til eier. Takhøyden i stue er målt til 2,52 m.


  Tilstandsgrader
  Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2.

  ÅPENT KJØKKEN
  TG-2 er satt med tanke på at kjøkkenbatteriet ikke er festet tilfredstillende til benkeplate, avløpsrør i benkeskap i kjøkken er ikke montert i henhold til forventet faglig standard og bør utbedres og at dørhengsel til fryseskap kommer i konflikt med dørfront til kjøleskap ved åpne/lukke funksjon. Innredningen vurderes forøvrig å være i funksjonell tilfredsstillende stand og ingen symptom på fukt eller skader ble påvist i utsatte soner.
  Anbefalte tiltak: Det anbefales å montere komfyrvakt.

  AVLØPSRØR
  TG-2 er satt med tanke på funksjonsfeil ved dårlig avrenning gjennom servantavløp i badet. Kontrollen er avgrenset til innvendig i leiligheten, og kontrollen stopper ved sluket/etasjeskille. Resterende avløpsanlegg er borettslaget sitt ansvar.
  Anbefalte tiltak: Det anbefales og utbedre overnevnte forhold.

  ELEKTRISK
  TG-2 er satt med tanke på manglende Samsvarserklæring på utført elektrisk arbeid i leiligheten, at det ikke er utført kontroll av det elektriske anlegget i leiligheten de siste 5 år, at kursbetegnelsen i sikringsskapet ikke stemmer med virkeligheten, at jordingskabel i hovedsluk og hjelpesluk i badet ikke er koblet til jord og at fjernstyrt downlight belysning i entre, stue, under overskap i kjøkken samt lampepunkt i entre fungerer ustabilt og at downlight belysning i lyslist over overskap i kjøkken ikke fungerer.
  Anbefalte tiltak: Undertegnede har ikke elektrokompetanse, og det elektriske anlegget er derfor ikke faglig vurdert. Det anbefales på generelt grunnlag å rekvirere en el-takstmann/elektriker dersom korrekt tilstand for det elektriske anlegget ønskes.

  VARMTVANNSBEREDER
  TG-2 er satt med tanke på at varmtvannsbereder er plassert i tørt rom, og har ikke automatisk vannstoppventil.
  Anbefalte tiltak: Overnevnte forhold bør utbedres.

  VENTILASJON
  TG-2 er satt med tanke på dårlig sug gjennom avtrekksventil i badet.
  Anbefalte tiltak: Det anbefales å utbedre overnevnte forhold.

  BAD/WC
  Totalvurdering overflater: TG-2 er satt med tanke på dårlig fall mot hjelpesluk i dusjsone.
  Totalvurdering membran, tettesjikt og sluk: Levetidsbetraktning for bad er mellom 20-25 år. Slukløsning og tettesjikt har nådd en alder som gjør tettheten usikker i tiden som kommer.
  Anbefalte tiltak membran, tettesjikt og sluk: Full rehabilitering av badet bør påregnes i nær fremtid.
  Totalvurdering av sanitær og ventilasjon: TG-2 er satt med tanke på dårlig sug gjennom avtrekksventil i vegg i badet, veggklosett er montert i vesentlig lavere høyde over gulv enn normal monteringshøyde og funksjonsfeil ved at nedre styretapper til skyvedør i dusjvegg er defekte.
  Anbefalte tiltak sanitær og ventilasjon: Bedre ventilering av rommet anbefales.
  Fuktmåling: Det ble søkt etter fukt i bad, søket indikerte noe fuktutslag i nedre del av vegger i dusjsone. TG-2 er satt med tanke på resultatet av fuktsøket i vegger i dusjsone.
  Anbefalte tiltak fukt: Det anbefales å installere dusjkabinett med avløp til hjelpesluk.

  GULV
  TG-2 er satt med tanke på bompuss under enkelte gulvfliser i entre.

  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.
 • Leiligheten har en perfekt beliggenhet for deg som ønsker å bo sentralt med nærhet til urbant byliv, men samtidig ønsker å bo med store, flotte grøntarealer til fri bruk - rett utenfor døren. Boligen ligger stille til på Hovin, skjermet for trafikk. Området er sjarmerende og har fin blanding av velholdte blokker og åpne grøntarealer. Det er store flotte grøntområder som er godt ivaretatt av borettslagets beboere. Alltid nyklipt gress på sommeren og alltid brøytet og måket på vinteren. Flotte turområder i nærheten, med andedam like ved. Ta en joggetur rundt andedammen eller en av de mange turstiene i området. Alternativt kan du ta en tur på skøyter på ærverdige Valle Hovin. Dette er et rolig, men sentral område, med gangavstand til eksempelvis Tøyen hvor blant annet Øyafestivalen blir arrangert hver sommer.

  Meget godt servicetilbud
  Nærområdet byr på det aller meste av forretnings- og servicetilbud, som dagligvarebutikker og postkontor. Hasle Torg med blant annet Coop Mega, Baker Hansen, apotek, frisør, Nille, blomsterbutikk, treningssenter og Vinmonopolet ligger i umiddelbar nærhet. Fyrstikktorget ligger også kun en liten gåtur unna. Her finner man matservering, bakeri, sushi, supermarkeder, apotek, frisør, renseri, postkontor, helsestasjon, lege, blomster, bokhandel. Din nærmeste matvarebutikk er Joker, og den ligger kun noen få meter fra boligen.

  Turområder
  Flotte turområder i nærheten med andedam, tursti like utenfor døren og Hovinbekken (Teglverksdammen) 3-4 minutters gange fra boligen. Det er gangavstand til Jordal, Kampenparken, Tøyenbadet og Botanisk Hage. Oslo sentrum er en drøy halvtimes spasertur unna og den spreke kan følge turveier helt opp til Grefsenkollen og inn i Lillomarka.

  Kollektivtrafikk
  Dette er en leilighet som har svært god tilgang på offentlig kommunikasjon. Det er kun kort avstand til både buss og t-banen på Hasle. På Hasle finner du både T-banens linje 5, samt 21- og 28-bussen, i tillegg til nattbussens linje 5. Som om ikke dette var nok går også Flybussens linje 5 fra Hasle busstopp. Her er det kort vei til langt vekk!

  Trening
  Det er kort avstand til flere idretts- og fritidstilbud som fotballbane, tennishall, svømmehall, skøytebane, treningssenter m.m. Vallhall idrettsanlegg med treningssenter er kun noen minutters gange fra leiligheten. SATS på Hasle Torg er nærmeste treningsstudio, men det er heller ikke langt til Fitness Xpress på Intility Arena. Ønsker du heller å trene på Fresh, finner du denne nede på Ensjø.

  Et område i vekst
  Området er utrolig spennende med nærhet til både Ensjøbyen og Økernbyen. 2 "nye" bydeler i enorm vekst og utvikling, noe som er med på å løfte nærområdet. Det nye Økern-senteret er under utvikling og kommer til å gå gjennom store forandringer med positivt fortegn. Bilbyen på Ensjø skal bort og det skal etter planen bygges 7000 boliger med tilhørende barnehageplasser, nye butikker og servicetilbud samt grøntområder, turstier og ny skole. Utviklingen er allerede godt i gang og området vil ha et godt prisstigningspotensial de nærmeste årene. Ensjøutbyggingen vil legge vekt på attraktive boligprosjekter og nye frodige grøntområder.
 • Det er primært leilighets-/gårdsbebyggelse i området.
 • Det vil bli satt opp AKTIV-visningsskilt under visning.
 • Lavblokken er oppført med betong grunnmur, støpte kjellergulv. Murkonstruksjon forblendet med teglstein. Dekker/etasjeskillere i armert betong. Saltakkonstruksjon bygget opp med tresperrer, taktro, papp og sløyfer/lekter tekket med takstein. Taket ble ikke besiktiget på befaring dag. Lavblokken fremstår som godt vedlikeholdt. Fasaden er rehabilitert/etterisolert i 1997.
 • 1. etg
  P-rom: 60 kvm
  BRA: 60 kvm

  Følgende rom inngår i primærareal:
  Entre, bad/wc, åpent kjøkken, stue med utgang til balkong, soverom.
  Utover overnevnte areal disponerer leiligheten to kjellerboder på ca 1,5 m2 og ca 2,9 m2.
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Sikringsskapet er plassert i trappeoppgang med automatsikringer. Hovedsikringen er på 40 ampere.
  Dørtelefon med åpner.
  Frittstående skyvedørsgarderobe mot en vegg i soverom.
  Pipeløp i stue, eier opplyser at pipeløp er i drift.
 • Elektrisk oppvarming.
  Varmekabler i bad fra antatt ca 2001.
 • Tomtens grunnareal: 61 435 kvm.
 • *Borettslaget har 216 parkeringsplasser og 6 garasjeplasser for leie. Parkeringsplass blir bevilget etter søknadsordning i borettslaget.
 • Offentlig. Kopi av tinglyste avtaler vil bli utlevert ved henvendelse til megler.
 • OBOS
 • Hovin Borettslag består av 540 andelsleiligheter. Borettslaget er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 950142898, og ligger i bydel Grunerløkka i Oslo kommune med følgende adresse:
  St Jørgens Vei 1-77 2-32

  Borettslagets hjemmeside er www.hovinborettslag.no

  Borettslaget har inngått avtale om internett levert overfiber med Homenet.

  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i borettslagets styre og/eller generalforsamling.

  Større vedlikehold og rehabilitering
  2020 Rehabilitert bunnledningene.
  2018 Branntettet samtlige sluk i boligselskapet.
  2017 Vindu- og balkongdørutskifting. Selve utskiftingen ble igangsatt i januar 2017 og bleferdigstilt på våren
  2018. Vedlegg 1 43 av 58 Årsrapport.pdf
  2016 Takbryggene på ytterpunktene av bygningene i St. Jørgens vei 1-7, 9-13, 15-21, 23-29, 31-37, 41-47 og 49-55 hadde ikke tilstrekkelig sikring. Disse fikk nye takbrygger med rekkverk.
  2016 Oppgangene i St. Jørgens vei 9, 10, 11, 12, 13, 14, 23, 25, 27 og 29 manglet takutspring, disse ble ferdigstilt februar 2016.
  2015 Utskiftning av alle avfallsbrønnene i borettslaget
  2014 Bytte av tak i nr. 67-69 og 71-73. Utbygging av fibernett.
  2013 Utskiftning av ytterdører. Branntiltak i nr 32. Tilstandsvurdering av tak.
  2012 Utskiftning av inngangsdører til leilighetene. Ny varmepumpe til fyren i nr. 32. Oppgradering av flaggstangplass og lekeplass. Fornyelse av skjøtselavtale. Utvikling av vedlikeholdsrapport. Vedlikehold avfallsbrønner
  2011 Oppgradering av heisen i nr 32. Ombygging av vaskeriet til forsamlingshus. Sikring av glasstak over øverste balkong. Brannsikring, nye røykvarslere og brannslukningsapparat til alle leilighetene, redningsliner til leilligheter over 12 meter.
  2010 Bytte av porttelefoner. Bytte til branndører til loftsrom og i kjeller. Asbestsanering i leilighetene.
  2009 Maling av oppganger og installering av nye postkasser.
  2008 Nytt avfallssystem i form av nedgravde avfallsbrønner. Nye lysmaster langs gangveien mot Hasle torg. Nedgraving av høyspentkabel ved friområdet øst for borettslaget.
  2007-2008 Sluttføring av Utomhus fase 2 / Opparbeiding av nye parkeringsplasser / Opprusting av lekeplass / Pussing og maling av fasader på garasjer i nr. 10. 12 og 14.
  2006 Skiftet ut låssystemer i borettslaget (mai 2006) / Sluttføring av Utomhus fase I inklusive beplantning av hekk og stauder i inngangssonene, ny hekk og inngjerding mot Grenseveien / Igangsetting av Utomhus fase II
  2005 Sluttført maling av vindusrammer
  2004 Ferdigstilling av nytt elektrisk anlegg i fellesarealer / Utomhusplan fase I igangsatt, oppgradering av alle inngangssoner (fase I) består av inngangsparti i skifer/granitt, nye benker og sykkelstativ / Maling av vindusrammer fortsatte, sluttført i 2005.
  2003 Maling av vindusrammer ble påbegynt, arbeidet fortsatte i 2004 / Nytt elektrisk anlegg i fellesarealer. Arbeidet ble påbegynt i desember 2003 og ferdigstilt 2004. Innebærer sensorstyrt lys i trappeløp og inngangsparti. Lys til kjellere styres gjennom en hovedbryter ved dør, samme gjelder loft. / En rekke piper har blitt modifisert for å hindre røyknedslag / Utbedring av heis nr. 32
  2002 Rehabilitering av gavlpiper / Montert dekkplater over alle kjellervinduer (hindrer rotteplager og innbrudd) / Elektrisk anlegg skiftet i kjeller St. Jørgens vei 14 og 6
 • Det er utlyst parallell forkjøpsrett for medlemmer av borettslaget/boligbyggelaget. Meldefristen er 25/11-22.
 • Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.
 • Dyrehold er tillatt iht. borettslagets husordensregler, etter godkjennelse fra styre.
 • Tryg Forsikring
  Polisenummer: 6610222
 • Formuesverdi som primærbolig kr 1 179 533,- pr. 31.12.20
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 4 246 319,- pr. 31.12.20
 • Totale felleskostnader pr. d.d. kr 3 128,- pr. mnd.

  Styret opplyser at felleskostandene vil øke i forbindelse med takoppføring og økte kostnader. Det er ikke besluttet hvor mye denne økningen blir.

  Borettslagsmodellen innebærer at en andelseier kan bli ansvarlig for felleskostnader andre andelseiere ikke betaler, herunder felleskostnader for usolgte andeler i et prosjekt. Enkelte borettslag er tilknyttet en sikringsordning som reduserer borettslagets risiko for tap på grunn av andelseiernes betalingsmislighold. En avtale om sikringsordning kan sies opp, være tidsbestemt og beløpsmessig avgrenset.
 • Andel fellesgjeld kr 296 398,- pr. 10.10.2022.
  Andel fellesformue kr 59 517,- pr. 31.12.2022.
 • Lånenr: OBBK01-98207575976
  Type: A
  Restsaldo: 25.707.489,-
  Restløpetid: 24 år 5 md.
  Term pr. år: 12
  Avdr.frihet til og med:
  Type rente: Flyt
  Rente: 3,30%

  Lånenr: OBOS02-98207933333
  Type: A
  Restsaldo: 18.399.080,-
  Restløpetid: 5 år 2 md.
  Term pr. år: 12
  Avdr.frihet til og med:
  Type rente: Flyt
  Rente: 3,30%

  Lånenr: OBOS03-98207933325
  Type: A
  Restsaldo: 108.337.580,-
  Restløpetid: 29 år 5 md.
  Term pr. år: 12
  Avdr.frihet til og med:
  Type rente: Flyt
  Rente: 3,30%

  Lånenr: OBOS04-98208025872
  Type: A
  Restsaldo: 16.472.470,-
  Restløpetid: 30 år
  Term pr. år: 12
  Avdr.frihet til og med:
  Type rente: Flyt
  Rente: 3,30%
 • Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader.
 • Strøm og felleskostnader.

  Det gjøres oppmerksom på at det kan påløpe eiendomsskatt på boligen.
 • Det er utstedt ferdigattester på eiendommen:
  - Boligblokk fra 1958.
  - Balkonger fra 1993.
  - Rehab fasader fra 1997
  - Rørgjennomføring for 24 blokker fra 2020.
 • Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (1) nr. 3 har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene.
 • Eiendommen er konsesjonsfri.
 • Det er ikke odel på eiendommen.
 • Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
 • Borettslaget har lovbestemt første prioritets pant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.
  Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. De andre sameierne har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til to ganger folketrygdens grunnbeløp; jfr. lov om eierseksjoner § 31. Kontakt oppdragsansvarlig for ytterligere informasjon.
 • Kopi av reguleringskart og reguleringsbestemmelser kan sees hos megler.
 • Andelsnr. 105 Orgnr. 950142898 i Oslo kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtakelse etter nærmere avtale med selger.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

  Vaskemaskin og tørketrommel medfølger ikke salget.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt provisjonsbasert vederlag og øvrige vederlag er sammenlagt på 1,00 % av salgssum inkl. fellesgjeld pluss kr 41 040,-. Direkte utlegg 9 780,-. Dette inkluderer tilrettelegging, markedsføring, prospekt, foto, visning, info offentlige registre og sikkerhetsstillelse. Meglerforetaket har krav på å få dekket alle kostnader foruten provisjon i henhold til oppdragsavtalen dersom avtalen trekkes. Alle beløp er inkl. mva
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Jorunn Birgitte Sætre
  Lucian Muntean
Marina Salvigsen

Megler

Marina Salvigsen

92 25 58 89

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev