aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Velkommen til Steinspranget 48 - en herlig 2-/(3) roms hjørneleilighet

Lys og pen 2-(3) roms hjørneleiligh. - lekkert bad og kjøkken - peisovn - flott utsikt. God intern beliggh. uten innsyn

 • BRA 58 m²
 • 1 soverom
 • OMKOSTNINGER16 654
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER4 084 654
 • EIENDOMSTYPELeilighet
 • EIERFORMBorettslag
 • BYGGEÅR1 956
 • SOVEROM1
 • AREALP-rom 58 m²
 • ANDEL FELLESGJELD178 000
 • FELLESKOST./MND2 955
 • TOMT70 721 m²
 • EIERFORM TOMTFellestomt
 • 3 890 000,- (Prisantydning)
  178 000,- (Andel av fellesgjeld)
  --------------------------------------------------------
  4 068 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

  Omkostninger
  5 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  250,- (Panteattest kjøper)
  480,- (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument)
  480,- (Tinglysingsgebyr BRL-skjøte)
  7 644,- (Forkjøpsrettsgebyr)
  --------------------------------------------------------
  16 654,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  4 084 654,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Vi har for salg en ettertraktet og tiltalende 2-(3) roms hjørneleilighet beliggende høyt og fritt til i 4. etg. med solrik balkong og fin utsikt. Fine og rolige grøntområder rundt boligen. Leiligheten er av de største 2-roms leilighetene og har mulighet for å bygges om til en 3-roms etter godkjenning. God planløsning, store rom og mye lys. Se gjerne plantegningen for gode løsninger.

Leiligheten inneholder entré med innebygd skap, flislagt baderom i regi av borettslaget 2012, nytt lekkert kjøkken 2016, stort soverom med mye garderobeplass og stue med utgang til balkong. Rommene har pene overflater og parkett på gulv. Tre-stavs laminat på soverommet og en-stavs parkett i alle andre rom. Nymalte innerdører og dørkarmer sommer 2022. Nye vinduer og balkongdør 2015 og sikringsskap med automatsikringer.

Leiligheten har en god intern beliggenhet og hele 3 disponible boder. Gjennomført og pen leilighet som er innflytningsklar. Velkommen til visning
Godt utsyn fra balkongen

Steinspranget 48, Oslo

 • Flott 2-(3) hjørneleilighet beliggende i 4 etasje:

  Entré:
  Malt himling, malte vegger og en- stavs parkett på gulv. Fin entré med praktisk innebygget kott til oppbevaring. Dørcalling på vegg ved ytterdør.

  Soverom:
  Malt himling, malte vegger og tre-stavs laminat på gulv. Stort og godt soverom med plass til dobbeltseng og tilhørende møblement. Her er det også plass til garderobeløsning og eventuelt hjemmekontor. 3 stk. plassbygde skap medfølger leiligheten.

  Bad/wc:
  Malt himling med downlights, fliser på vegger og gulv. Pent og delikat baderom totalrenovert i regi av brl. ferdigstilt i 2012. Dusjnisje med svingbare glassdører og vegghengt toalett. Servant med underskap og speilskap på vegg med overlys. Mekanisk avtrekk. Opplegg til vaskemaskin. Varme i gulv.

  Kjøkken:
  Malt himling, malte vegger og en-stavs parkett på gulv. Nytt lekkert kjøkken fra 2016, med fin høyglans kjøkkeninnredning og integrerte hvitevarer som induksjonstopp, komfyr, oppvaskmaskin og kjøle-/fryseskap. Ventilator med kullfilter over kokesone. Godt med skap- og benkeplass. Lekre plater på vegg over benk med råbetong utseende. Dinbare ledlys under overskap. Delvis åpen kjøkkenløsning i stue. Varmtvannstank fra 2012 i hjørnet av innredningen. Dette kjøkkenrommet ut gjør i dag ca. 7 kvm. og kan alternativt bygges om til soverom 2 ved å sette opp en lettvegg med dør og flytte kjøkkenet inn i stuen.

  Stue:
  Malt himling, malte vegger og en-stavs parkett på gulv. Romslig stue med plass til sofagruppe og spisebord. Store vindusflater gir mye lys og en god romfølelse. Utgang til balkong. Stuen er på ca. 26 kvm.

  Balkong:
  Stor og usjenert sydvendt balkong på ca. 7 kvm. med formiddags- og ettermiddagssol. Plass til møblement. Praktisk bod på ca. 1 kvm. til oppbevaring av puter og balkongutstyr.

  I tillegg disponerer leiligheten 2 kjellerboder (ca 3,5 og 2 kvm) og 1 loftsbod (ca 7,5 kvm. gulvareal med skråtak). Felles tørkeloft og låsbar bod for sykler i oppgangen.

  Det er notert 7 stk. TG 2 - forhold som kan kreve tiltak i tilstandsrapporten:
  1) Dører - Malt balkongdør med glassfelt. Avvik: ytterdør subber noe. Tilak. bør justeres. Merk: Selger har justert stormhengsel i toppen av døra, gikk tregt. Hengselet er smurt og det oppleves ikke som at døren subber nå.

  2) Overflater - Innvendige gulvoverflater med parkettgulv og laminatgulv. Fliser på bad. Innvendige veggoverflater med malt tapet og malte flater. Avvik: Stedvis slitt/sår/små skader i gulv. Tiltak: lokale utbedringer.

  3) Pipe og ildsted: Peisovn i stue. Avvik: Pipevanger inne på soverommet er ikke synlige. Tiltak: Pipevanger må gjøres tilgjengelig

  4) Våtrom - overflater gulv: Fliselagte gulvoverflater. Elektriske varmekabler. Avvik: Krav til fall er ikke oppfylt, men det er fall til sluk. Tiltak: Vær oppmerksom ved bruk. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må gulvet bygges om, for å få riktig fall til sluk. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak. Ved en eventuell renovering, påse at badet bygges med riktig fall til sluk.

  5) Våtrom - sluk, membran og tettesjikt: Badet har plastsluk og ukjent tettesjikt/membran. Avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen. Tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tettesjiktet skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Merk: kommentar fra selger: "En eventuell fremtidig utbedring av membranløsning på badene vil være borettslagets ansvar/oppgave."

  6) Våtrom - Ventilasjon. Avvik: Rommet har kun naturlig ventilasjon. Tiltak: Elektrisk avtrekksvifte bør monteres for å lukke avvik.
  Merk: I følge borettslagets vedtekter er dette ikke et avvik da det ikke er anledning til å montere egen avtrekksvifte. Blokkens ventilasjonssystem - og avtrekket i ventilen på badet - fungerer akkurat som det skal. Her har takstmannen ikke undersøkt tilstrekkelig med borettslaget i forkant av rapporten.

  7) Elektrisk anlegg - Sikringsskap i felles trappegang. Automatsikringer. Foreligger det eltilsynsrapport de siste 5 år, og det er ikke foretatt
  arbeid på anlegget etter denne, utenom retting av eventuelle avvik i eltilsynsrapport (dvs en el-tilsynsrapport uten avvik)? Nei, det er ikke foretatt en elsynsrapport, dette gir autonatisk TG 2.

  Alle hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med.
 • Flott og spennende leilighet, beliggende usjenert i 4. etg, i et veletablert og rolig område på Lambertseter.

  Kort vei til offentlig kommunikasjon, matbutikk og Lambertseter Senter med 85 butikker og flere hyggelige spisesteder. Her finnes også bibliotek og kino, stort utvalg avbutikker, post, apotek, vinmonopol, bank m.m. Kun noen få minutters gange til REMA1000 og T-bane.

  Fine turområder i nærheten samt Ekebergsletta hvor det i tillegg til turområder finnes ridesenter, minigolf og husdyrpark. Lysløype i Lambertseterskogen rett utenfor leiligheten. I nærområdet er det også svømmehall, tennisanlegg og fotballstadion.

  Kort vei til Østensjøvannet med fine turområder som tar deg videre til Østmarka med flotte tur- og rekreasjonsmuligheter. Her finnes badevannene Ulsrudvann og Nøklevann. På vinterstid er det preparerte skiløyper fra Østensjøvannet og innover i Østmarka. Ved Nøklevann ligger Rustadsaga Sportstue som har servering av kioskvarer og hjemmebakst.

  For innendørs trening finnes Sats Lambertseter og Evo Nordstrand.

  Nærhet til offentlig kommunikasjon med Bergkrystallen T- bane stasjon som nærmeste holdeplass. Herfra går linje 1 og 4 som tar deg enkelt til Oslo Sentrum. Videre er det flere bussforbindelser i Langbølgen.
 • Veletablert boligområde bestående av blokkbebyggelse
 • Se vedlagte kart. Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger.
 • Se vedlagt tilstandsrapport fra Thomas A. Haugan.
 • 4. etg. P-rom/BRA: 58/58 kvm.
  Følgende rom inngår i primærareal: Entré, baderom, soverom, kjøkken og stue.
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Elektrisk oppvarming, vedfyring i peisovn i stuen, samt varme i gulv på bad.
 • Felles eiet tomt på 70 670 m². Pent opparbeidet med grøntarealer, asfalterte internveier, trær, busker og sittegrupper til felles bruk.
 • Rabben har akkurat oppgradert strømstolpene på parkeringsplassene for lading av el-bil via nye smart-ladere. Borettslaget har 211 parkeringsplasser, som fordeles etter ventelister hos OBOS. Ved ønske om parkeringsplass ta kontakt med OBOS avd. Oslo Øst på telefon: 22865500 eller e-postadresse: postmottak.tveita@obos.no
 • Vei: Offentlig
  Vann/avløp: Privat stikkledning til offentlig nett.
 • Forretningsfører: OBOS
 • Leiligheten tilhører Rabben Borettslag som består av 503 andelsleiligheter. I tillegg kommer 1 tjenesteleilighet. Rabben Borettslag er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 948776812, og ligger i bydel Nordstrand i Oslo kommune med følgende adresse: Kvartsveien 1-11 2-14, Mellombølgen 64-78, Mellombølgen 145-155, Steinspranget 44-48 52-62, Steinspranget 66-68 53-67.

  Telia Norge AS er borettslagets leverandør av TV- og bredbåndstjenester. Med denne avtalen har du mulighet til å velge om du ønsker både TV og bredbånd, kun TV eller kun bredbånd.

  Borettslaget har egen hjemmeside: http://www.rabbenborettslag.no

  Informasjon om fellesvaskeriene finner man på nettsiden: vibbo.no/rabben

  Rabben borettslag har utleielokale som tar ca. 20 personer i Mellombølgen 147. Dette er ledig for for utleie til andelseierne. Reglement, utleievilkår og gjeldende priser finner du på vår hjemmeside www.rabbenborettslag.no og/eller du kan få dette ved henvendelse til styrerommet på samme adresse.

  Borettslaget har egne vaktmestere som ivareta den daglige drift og vanlig vedlikehold i borettslaget.

  Det er flere fellesvaskerier i borettslaget. Disse ligger i Kvartsveien 4, 6 og 14, Steinspranget 46, 58, 63 og 66/68, Mellombølgen 68 og 155 og kan benyttes av beboerne mot betaling som for tiden er kr 10 pr vask. Påfylling og kjøp av vaskekort skjer fortrinnsvis på internett og kvittering medbringes til styrerommet innenfor kontortiden for påfylling. Det er ikke anledning til å anvende vaskeriene uten gyldig vaskekort. Mer informasjon finner du på vår nettside: vibbo.no/rabben

  Større vedlikeholdsbehov fremover: Inngått en ny 10 års vedlikeholdsnøkkel/plan med OBOS Prosjekt.

  Styret har i samarbeid med Obos Prosjekt utarbeidet en ny 10 års vedlikeholdsplan/nøkkel for Rabben Borettslag for perioden 2021 - 2031, og avtalen ble signert i september 2021.

  I 2022 vil borettslaget måtte utføre full rehabilitering av fasade, betongreparasjoner av balkonger, vurdere nye balkongfronter og rekkverk innenfor lovmessige krav på høyde for balkonger, kontroll og vurdere utbedring av teglgavler mm i Steinspranget 66/68 (Høyblokka) da dette er første prioritet i OBOS Prosjekt og Rabben borettslag sin vedlikeholdsplan/nøkkel pga store skader som det haster med å få utbedret. Utover dette kan det se ut som vi også må gjøre enkelte utbedringer på taket.

  I tillegg kommer EL - Bil parkeringsplass prosjektet (alle parkeringsplassene i borettslaget bygges om til el - bil parkeringsplasser) Samt utbedringer av diverse murer langs fortauene i borettslaget.

  Disse prosjektene vil være svært kostnadskrevende og styret ser foreløpig for seg ett låneopptak på rundt kr 22 millioner, og styret tror prosjektet «høyblokka» alene vil utgjøre rundt 17-18 millioner. 1 delutbetaling kr 10 millioner er pr 22.06.22 utbetalt og fordelt på andelseierene.

  På grunnlag av det overnevnte har styret valgt å utsette etablering av låsbare sykkelskur inntil videre, men håper å ha dette på plass i løpet 2023.
  Andre større og kostnadskrevende vedlikehold/påkostninger i neste 5-10 års periode; Overflatebehandling av terrasser, oppganger inkl. himlinger, rekkverk, grunnmurer m.m. Dette arbeidet planlegges utført i løpet av 5-10 års periode. Sluttføring av gjenstående takrehabilitering/taktekking på adressene Mellombølgen 64 - 66, 68 - 70, 72 - 74 og 147 - 155 Steinspranget 57 - 67 og 52 - 62 og Kvartsveien 10 - 14 planlegges også utført i løpet av 5 - 10 års periode.

  Utført rehabilitering, større vedlikehold og påkostninger:
  2020: Det har blitt montert nye vaskemaskiner av typen Girbau HS 6008 i Kvartsveien 12 og Steinspranget 66/68. I tillegg er det montert en ny tørketrommel av typen Ipso ADE25 i Mellombølgen 68.

  2019: Det har blitt montert nye vaskemaskiner av typen Girbau HS 6008 i Mellombølgen 155 og Steinspranget 66/68 som i tillegg har fått montert en ny tørketrommel av typen Jako T201

  2018: Signert overtakelses protokoll datert 05.07.2018 for sluttføring av takrehabilitering/taktekking og av alle pipene mm i Mellombølgen 76/78 og 145 og i Kvartsveien 1 - 11 og 2 - 8 samt Steinspranget 53/55 og 44,46 og 48 (omtekking av til sammen 13 blokker). Det er også sluttført takrehabilitering/taktekking av tak over nedlagt barnehage i Mellombølgen 76/78. Reklamasjonstiden gjelder fra 05.07.2018, og gjelder i 5 år. De adressene som det foreløpig ikke har blitt utført takrehabilitering/taktekking samt pipene mm og som blir utført på ett senere tidspunkt fordi de ble vurdert som ok under befaring av takene er: Mellombølgen 64 -66, 68 - 70, 72 - 74 og Mellombølgen 147 - 155 Steinspranget 57 - 67 og 52 - 62 Kvartsveien 10 - 14. Det er montert ny tørketrommel Jako T 201 på ny sokkel for rett høyde i Steinspranget 66/68 og ny sentrifuge Electrolux C240 i Steinspranget 46, samt ny vaskemaskin Girbau HS6008 i Kvartsveien 6.

  2017: Påbegynt takrehabilitering/taktekking samt reparasjoner av alle pipene m.m i Mellombølgen 76/78 og 145 - Kvartsveien 1 - 11 og 2 - 8 samt Steinspranget 53/55, 44, 46 og 48 juni/juli 2017. Det vil også bli utført taktekking av tak over barnehagen i Mellombølgen 76/78.Det er blitt installert ny elektrisk vifte på pipeløp i Kvartsveien 14.

  2016: Montert 2 nye vaskemaskiner (en i Steinspranget 63 og en i 66/68) Installert lyssetting på lekeplass v/Steinspranget/Kvartsveien. Nytt takbelegg lagt i Steinspranget 66/68 sommeren 2016.

  2015:Skiftet vinduer og balkongdører utført av Palmgren AS og sluttført 03.07.2015, garantiperioden utløper 03.07.2020.

  2014: Etablering av 14 avfallsbrønner/nedgravd avfallsanlegg. Utskifting av samtlige lamper i oppgangene til LED lamper. Montert ny sentrifuge og
  tørketrommel i mellombølgen 155. Installering av bevegelsessensorer for lysene i vaskeriene.

  2013: Utbedring av øvre del av gavlvegger i enkelte lavblokker. Installasjon av betalingsløsning i fellesvaskerier. Bytte av lysarmatur mellom Mellombølgen og Kvartsveien. Rivning av garasjeanlegg og opparbeidelse av oppstillingsplasser. Utbedring av stikkvei i mellombølgen og parkeringsplasser. Bygging av ny redskapsgarasje til vaktmestertjenesten.

  2012: Maling av kjellere. Utskiftning av inngangsdører og dører til tekniske rom. Oppussing av toalett i utleielokale. Utskiftning av alle røykvarslere og brannslukningsapparat.

  2011: Våtromsrehabilitering: Totalrehabilitering av bad med oppstart i august 2011, ferdigstilt 13.08.2013 og garantiperiode utløper 13.08.18. Utredning av Parkeringsmuligheter. Montert varmekabler i takrenner i alle punktblokker. Tredeling og fjerning av krattskog i hele borettslaget innenfor egen tomtegrense. Etablering av standplass for avfallscontainer v/ss.46. Modernisering av elektrokjelen samt etterisolering av en del punkter i fyrrommet i ss.66/68. Kjøp av ny gressklipper (Kubota F 2880). Utskifting av alle søppelskur dører. Beskjæring av 33 frukt trær. Pusset opp utleielokalet i Mellombølgen 147. Utarbeidet HMS internkontrollbok med prosedyrer og rutiner ifbm helse, miljø og sikkerhet.

  2010: Utskifting av låssystem til fellesarealer. Oppgradering av lekeplass. Utskifting av røyklukeavtrekk i trapperommene i Mellombølgen 145, Steinspranget 44 - 48 og Kvartsveien 1 - 11. Gjennomgått og reparert alle stakeluker i kjellerne. Pusset opp utleielokale.

  2009: Opparbeidet 23 nye parkeringsplasser.

  2008: Foretatt asbestsanering i alle kjellere samt fyrrommet i Steinspranget 66/68. Rehabilitering av spillvannsledninger i hele borettslaget. Montert opp grillplass bak mellombølgen 153/155. Installert innbruddsalarm anlegg på styrerommet.

  2007: Etablert web/hjemmesider (juni) www.rabb1.no. Nye Postkasser i Steinspranget 66/68 (alle har nå nye postkasser). Oppgradering av
  utearealet/grøntanlegget med nye planter etc. Kartlegging av asbest i våre kjellere og fyrrommet. Rengjøring av ventilasjonskanaler/anlegg. Nytt brannvannanlegg i Steinspranget 66/68. Pusset opp/oppgradert styrerommet.

  2006: Alle oppganger pusset opp. Nye postkasser også montert. Skiftet ut dører til vaskeriene, loft, kjeller og rømningsveier via loft fra våre loftsleiligheter til brannsikre dører. Nye støttemurer St.sp 44 og MB/St.sp.

  2005: Ny vaktmestergarasje oppført. Alle vinduer og treflater i fasaden malt. Alle vaskerier pusset opp. Nytt belegg på balkonger i høyblokka.

  2003: Ferdigstilt renovering av alle balkonger.

  2002: Nytt port-telefonanlegg. Nye balkongtak.

  2001: Beslått piper.

  1999: Rehabilitert alle elektriske anlegg. Montert nye motor varmere på alle parkeringsplasser. Nytt kabelanlegg for TV også tilrettelagt for telefoni og internett.

  1996: Skiftet ut 3 vaskemaskiner.

  1995: Montert energisparende utelamper.

  1992/93: Etterisolert blokker og forblendet med teglstein, samt nye balkonger m/utebod. Fullført utskifting av tak belegg.

  1991: Utvendig søppelhus etablert. Satt ut "Miljøskap" i borettslaget. Nytt tak belegg i høgblokka Rehabilitering av fyringsanlegget i høyblokka hvor alle radiatorer ble byttet ut samtidig.

  1988/92: Skiftet takplater på en del av blokkene.

  1987/88: Rehabilitering av heiser i 66/68.

  1985/86: Skiftet vinduer og balkongdører samt utgangsdører

  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i borettslagets styre og/eller generalforsamling.
 • Det foreligger forkjøpsrett i borettslaget.
 • Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.
 • Dyrehold er tillatt iht. borettslagets husordensregler etter gjeldene retningslinjer samt godkjennelse fra styret. Se borettslagets husordensregler §2 - dyrehold og konf. megler.
 • Tryg Forsikring. Polisenummer: 6598551.
  Innboforsikring må tegnes på egenhånd.
  Tryg Forsikring
  Polisenummer: 6598551
 • Formuesverdi som primærbolig kr 1 042 641 per 31.12.20
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 3 753 509 per 31.12.20
  Formuesverdi som primærbolig kr 1 042 641 per 20.12.31
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 3 753 509 per 20.12.31
 • Felleskostnadene er kr2 955,- pr. mnd.
  Herav:
  Felleskostnader 2.372,-
  Kapitalkost. lån 1 HANBAN 583,-

  Etter kjente fremtidige endringer, blir summen av de totale felleskostnadene kr. 2.969,-

  Felleskostnadene inkluderer: Drift og vedlikehold, fellesforsikring, kommunale avgifter, forretningsførsel, tv-anlegg/bredbånd.

  Borettslagsmodellen innebærer at en andelseier kan bli ansvarlig for felleskostnader andre andelseiere ikke betaler, herunder felleskostnader for usolgte andeler i et prosjekt. Enkelte borettslag er tilknyttet en sikringsordning som reduserer borettslagets risiko for tap på grunn av andelseiernes betalingsmislighold. En avtale om sikringsordning kan sies opp, være tidsbestemt og beløpsmessig avgrenset.
 • Andel fellesgjeld kr 178 000,- pr. 01.06.22 .
  Andel fellesformue kr 17 177,- pr. 31.12.21
 • Borettslaget har 3 lån:

  Lånenr.: HANBAN-83987140049
  Type: A
  Restsaldo: 60.788.162,-
  Restløpetid: 19 år 11 mnd.
  Terminer pr. år: 12
  Rente type: Flyt
  Rente: 2,05%
  Andel restsaldo: 119.977,-
  Kapitalkostnader: 597,-

  Lånenr.: HANBA3-83987171076
  Type: A
  Restsaldo: 21.405.225,-
  Restløpetid: 20 år 1 md.
  Terminer pr. år: 12
  Rente type: Flyt
  Rente: 2,05%
  Andel restsaldo: 40.931,-
  Kapitalkostnader: 208,-

  Lånenr.: * HANBA4-83987213607
  Type: A
  Restsaldo: 10.000.000,-
  restløpetid: 10 år 2 md.
  Terminer pr. år: 12
  Rente type: Flyt
  Rente: 2,05%
  Andel restsaldo: 19.130,-
  Kapitalkostnader: 33,-
  Avdragsfrihet til og med: 01.12.2022

  Borettslaget har lagt til rette for individuell nedbetaling av fellesgjeld (IN-ordning) på det ene av borettslagets to lån.(Lånenr.: HANBAN-83987140049) Dette gir andelseier adgang til å innbetale sin del av fellesgjelden. Innbetaling kan foretas to ganger pr. år ved terminforfall (30/3 og 30/9) på borettslagets felleslån. Andelseier må ta kontakt med OBOS minimum en måned før terminforfall for opprettelse av avtale.
 • Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato.
 • Det foreligger tilsynsomslag med ferdigattestering for eiendommen datert 16.11.1960.
  Det foreligger ferdigattest på rehabilitering av bad datert 26.01.2015
 • Andelseieren kan ikke uten godkjenning fra styret overlate bruken av boligen til andre. Med styrets godkjenning kan andelseieren overlate bruken av hele boligen dersom:

  - andelseieren selv eller en person som nevnt i borettslagslovens § 5-6 første ledd nr. 3 har bodd i boligen i minst ett av de siste to årene. Andelseier kan i slike tilfeller overlate bruken av hele boligen for opp til tre år,
  - andelseieren er en juridisk person,
  - andelseieren skal være midlertidig borte som følge av arbeid, utdanning, militærtjeneste, sykdom eller andre tungtveiende grunner,
  - et medlem av brukerhusstanden er andelseierens ektefelle eller slektning i rett opp- eller nedstigende linje eller fosterbarn av andelseieren eller ektefellen,
  - det gjelder bruksrett til noen som har krav på det etter ekteskapslovens § 68 eller husstandsfellesskapsloven.
 • Det er ikke konsesjon på denne boligen.
 • Det er ikke odel på eiendommen.
 • Borettslaget har 1.prioritetspant for forfalt husleie.

  Kun fysiske personer kan være andelseiere, og ingen kan eie mer enn en andel.
  Når ikke annet følger av vedtektene eller lov om borettslag, kan bare fysiske personer være andelseiere i borettslaget. Ingen fysiske personer kan eie eller ha eierandel i mer enn en andel. Bare personer som bor eller skal bo i boligen kan eie en andel sammen. Følgende juridiske personer kan til sammen eie andel eller andeler som gir rett til minst en bolig og opp til ti prosent av boligene i laget: 1. stat, 2. fylkeskommune, 3. kommune, 4. selskap som har til formål å skaffe boliger og som blir leid og kontrollert av stat, fylkeskommune eller kommune, 5. stiftelse som har til formål å skaffe boliger og som er opprettet av staten, en fylkeskommune eller kommune, 6. selskap, stiftelse eller andre som har inngått samarbeidsavtale med stat, fylkeskommune eller kommune om å skaffe boliger til vanskeligstilte. (4) En kreditor kan eie en eller flere andeler i opp til to år for å berge krav som er sikret med pant i andelen eller andelene.

  Det avholdes dugnad etter behov satt av styret.

  Styret besluttet å øke kat.004 akonto oppvarming 28% og kat 001 felleskostnader med 10% f.o.m. 01.01.22.

  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
 • Heftelser/rettigheter/forpliktelser

  1955/9716-1/105 Erklæring/avtale
  26.07.1955 Bestemmelse om trafostasjon/kiosk

  1955/9970-1/105 Erklæring/avtale
  04.08.1955 Bestemmelse om trafostasjon/kiosk

  1957/10788-1/105 Bestemmelse om bebyggelse
  11.09.1957

  1958/15179-1/105 Best om garasje/parkering
  18.12.1958 Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet

  1959/15198-1/105 Erklæring/avtale
  08.12.1959 Vedtak av Oslo kommunes vann- og kloakkreglement
  Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

  1960/11762-1/105 Bestemmelse om bebyggelse
  26.09.1960 Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
  Bestemmelse om benyttelse. Med flere bestemmelser

  1960/13228-1/105 Erklæring/avtale 24.10.1960 .
  Vedtak av Oslo kommunes vann- og kloakkreglement
  Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

  1960/13942-1/105 Erklæring/avtale. 07.11.1960
  Bestemmelse om trafostasjon/kiosk

  1962/15202-1/105 Best om garasje/parkering
  27.11.1962 Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet

  1962/15203-1/105 Best om garasje/parkering

  1962/15204-1/105 Best om garasje/parkering
  27.11.1962 Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet

  1971/13349-1/105 Fellesobl. for bor.innsk. 04.08.1971
  BELØP: NOK 2.603.100. Panthaver:Oslo Bolig Og Sparelag Al
  Lnr: 1087017. PRIORITET ETTER OBLIGASJON(ER) TIL HUSBANKEN OG / ELLER ANDRE BANKER OG KREDITINSTITUSJONER. UTEN OPPTRINNSRETT.

  1987/46965-1/105 ** Transport av panthaver
  17.07.1987 Fra:Andelseierne I Borettslaget. Lnr: 1086915. Til:Oslo Bolig Og Sparelag Al. Lnr: 1087017

  2001/17368-1/105 ** Forhøyelse
  28.03.2001 FORHØYET TIL NOK 2,608,300

  2002/52083-1/105 ** Prioritetsbestemmelse
  12.08.2002 veket for: PANTEDOKUMENT 2002/48723-1/105

  1982/15509-1/105 Best. om adkomstrett
  10.06.1982 rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:159 Bnr:304

  1986/43042-2/105 Bestemmelse om veg
  16.07.1986

  1998/66342-1/105 Erklæring/avtale
  10.11.1998 Bestemmelse om trafostasjon/kiosk
  Kan ikke slettes uten samtykke fra Viken Energinett. Med flere bestemmelser.

  2011/396196-1/200 Pantedokument
  24.05.2011 BELØP: NOK 77.100.000 Panthaver:HANDELSBANKEN Org.nr: 971171324

  2015/96112-1/200 Pantedokument
  03.02.2015 BELØP: NOK 25.000.000
  Panthaver:HANDELSBANKEN Org.nr: 971171324

  Borettslaget har lovbestemt første prioritets pant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.
  Borettslaget har lovbestemt første prioritets pant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.
 • Leiligheten ligger i et område regulert til boligområde.

  S-438 Saken gjelder: Regulering av Lambertseter sør, gnr. 159,bnr. 1, Oslo. Vedtatt av: Kommunal og arbeidsdepartementet 16.05.1952.

  S-803 Saken gjelder: Endret regulerings- og bebyggelsesplan for del av Rabben II. (159/136 ) Vedtatt av Kommunal og arbeidsdepartementet 28.10.1959

  S-2183 Saken gjelder: Endret reguleringsplan for gnr.159 bnr.1,136 og 137,Lambertseter, som reguleres til byggeområde for boliger og friområde. Vedtatt av miljøverndepartementet 06.12.1976

  S-2478 Saken gjelder: Endret reguleringsplan med reguleringsbestemmelser for gnr.159 bnr.223 og 207 m.fl.Lambertseter, regulert til byggeområde for boliger og friområde m.v. Vedtatt av miljødepartementet 23.07.1980

  V011281N2 Saken gjelder: Mindre vesentlig endring av den stadfestede reguleringsplan for del av gnr. 159 bnr.1 og 136, del av området mellom Steinspranget og Europaveien - endring av felles avkjørsel. Vedtatt av byplansjefen 01.12.1981

  KDP-7 Saken gjelder: Næringskorridor syd.Legger til rette for næringsutvikling på ubebygde og uregulertearealer på begge sider av Europaveien fra Ryen til bygrensen. Vedtatt av bystyret 06.03.1991

  KDP-17 Saken gjelder: Kommunedelplan for torg og møteplasser. Vedtatt av bystyret 22.04.2009

  Sak- 201109678: Bergkrystallen torg - Reguleringsplan for boliger, barnehage, torg og møteplass - ved Bergkrystallen T-banestasjon.
  Planer for 70 nye boliger, barnehage og næring på Bergkrystallen ble vedtatt for to år siden, men det er fortsatt ikke klart når og av hvem planene skal realiseres. For nærmere informasjon, se plan- og bygg sine hjemmesider.

  Sak- 202115320: Bergkrystallen - Forhåndskonferanse - Oppføring av to bygg med boliger og næringsarealer
  Prosjektet består av to bygg med boliger og næringsarealer i henhold til plan nr S 5027. Det er sammenhengende kjeller under byggene. Bygg F1 er kombinert bolig og næring, samt pausearealer for sporveisansatte. Næring i 1 etasje og boliger i 2-5 etasje. Bygg F2 er et rent boligbygg med rekkehusleiligheter i de to nederste etasjene og vanlige leiligheter i 3- 5 etasje.

  Sak- 202119680: Mellombølgen 141-Forhåndskonferanse-Riving og oppføring av boligbygg med seks etasjer-Næring og parkeringskjeller
  Riving og oppføring av nytt boligbygg med totalt 6 etg, næring og underliggende P-kjeller.
 • Andelsnr. 376 Orgnr. 948776812 i Oslo kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtakelse etter nærmere avtale med selger.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 10. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 2.0 % av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr. 19.990,- , oppgjørshonorar kr. 6.000,- og visninger kr. 2.990, -. Totale utlegg dekkes med kr. 25.500,-. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket utlegg. Alle beløp er inkl. mva.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Stine A Eide
  Thomas Eide Holmen
Thomas Wahl

Megler

Thomas Wahl

40 80 04 44

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev