aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Sveriges gate 11!

OSLO Sveriges gate 11C

Lys og arealeffektiv 2-roms med god planløsning. Attraktiv beliggenhet i hjertet av Vålerenga!

 • kr 4 000 000
 • BRA 47 m²
 • 1 soverom
 • Prisantydningkr 4 000 000
 • Omkostningerkr 113 042
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 4 113 042
 • ObjektstypeLeilighet
 • EierformEierseksjon
 • Byggeår1 938
 • Soverom1
 • ArealP-rom 47 m²
 • Felleskostnaderkr 3 790
 • Tomt648.7 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 4 000 000,- (Prisantydning)
  0,- (Andel av fellesgjeld)

  Omkostninger
  8 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler)
  585 (Tingl.gebyr pantedokument)
  585 (Tingl.gebyr skjøte)
  100 000 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 000 000))

  113 042 (Omkostninger totalt)

  4 113 042 (Totalpris inkl. omkostninger)

Meld deg på visning!

Påmelding
Velkommen til Sveriges gate 11C! En sjarmerende 2-roms med herlig beliggenhet i 4.etg. Flotte lysforhold og en gjennomgående leilighet med mange smarte løsninger på idylliske Vålerenga. Leiligheten har god takhøyde og store vindusflater med usjenert utsikt som skaper luftig atmosfære. Vålerenga er kjent for sitt trivelige bomiljø med en unik blanding av sjarmerende trehusbebyggelse og flotte teglsteinsgårder med store, grønne lunger imellom. Her har du følelsen av å bo på landet, samtidig som du har umiddelbar nærhet til storbyen. Kort om boligen: - Smarte løsninger - Varmtvann og fyring inkl. i felleskostnadene - Stort soverom mot skjermet gårdsrom - Kjellerbod - Fellesvaskeri og sykkelparkering - Flott og grønn bakgård - Idyllisk beliggenhet - Kollektivtrafikk i nærheten

Sveriges gate 11C, Oslo

 • Arealbeskrivelse

  Bruksareal
  4. etasje: 47 kvm Det medfølger også en kjellerbod på 3 kvm.
  Primærrom
  4. etasje: 47 kvm Entre, bad/wc, kjøkken, stue og soverom med utgang brannbalkong.  Tomt
  648.7m²

  Beliggenhet
  Velkommen til bydelens kanskje mest sjarmerende bo-område. Ser du etter rolige bo-omgivelser sentralt i Oslo er denne leiligheten noe for deg! Enten du har parkert bilen i nærheten, tatt T-banen til Ensjø eller 37- bussen som stopper i kort gangavstand fra inngangsdøren, er det lettvint å komme frem til Sveriges gate 11C. På vei til leiligheten rusler du gjerne gjennom Vålerengas karakteristiske trehusbebyggelse og idylliske Vålerenga park. Koselige og stille gater preger nærområdet, med fasader som er fredet av byantikvaren, noe som gjør at området vil beholde sin sjarm og trivelige atmosfære også i fremtiden. De frittliggende bygårdene og stille gatene rundt Ingeborgs gate skaper et pusterom man lærer seg å sette pris på. Store og grønne fellesarealer sørger for god stemning om sommeren. På en herlig og solrik dag kan ettermiddagen nytes på gressplenen i den rolige bakhagen. For den matglade finnes det mange spennende spisesteder som er verdt et besøk her. Velrennomerte Smia ligger like rett nedi gata, og ett kvartal unna finner du Pizzeria la Pietra med himmelsk pizza. Ellers er det også verdt å nevne Galgen og hyggelige Kampen Bistro. I Schweigaards gate i Gamlebyen kan du plukke med deg byens beste sushi fra Sushi deluxe på vei hjem. Og dersom du ikke vil ta helgefrokosten på kjøkkenet, eller dagens første kaffekopp på terassen, kan du rusle bort til en av de mange hyggelige kafèene og kaffebarene like i nærheten. Det er svært god offentlig kommunikasjon i området med kort vei til busslinje 37 som går fra Nydalen via sentrum til Helsfyr, og busslinje 20 som tar deg raskt til områder som Torshov og Sagene. Begge busslinjene går hele døgnet. T-banestasjonen på Ensjø ligger for øvrig rundt 10 minutters gange unna leiligheten. En har også gangavstand til sentrum, Sørenga og Grünerløkka. Rett rundt hjørnet finner du et bysykkelstativ som gjør at du enkelt kan forflytte deg rundt i byen, og raskt rulle ned til sentrum. Det er flere dagligvarebutikker i umiddelbar nærhet av leiligheten. I nærheten finner du noen av byens særpregede lunger, nærmeste nabo er Vålerengaparken med Vålerenga Kirke. Etterstad kolonihage med store grøntarealer, Tøyenparken, der den stadig mer populære Øyafestivalen arrangeres ligger også i gangavstand. Kampen økologiske barnebondegård samt flotte turmuligheter langs Svartdalsparken, Alnaelva eller i Ekebergskrenten er heller ikke langt unna. Dersom du er glad i å bade i sjøen, kan du enkelt ta deg ned til den populære badeplassen på Sørenga med sykkel eller til fots. Gamle Oslo er knyttet til Bjørvika og Sørenga gjennom to nye gangbroer. Den ene gangbroen, Akrobaten, er kåret til Europas peneste gangbro og gir beboere i bydelen rask og enkel tilgang til sjøen. Utbyggingen i Bjørvika gjør at sentrum nærmer seg Vålerenga, og vil også bidra til et positivt løft for hele området, samt en prisøkning for leilighetene i bydelen. Her ligger alt til rette for en behagelig hverdag!

  Adkomst
  Det vil bli satt opp visningsskilt under visning.

  Bebyggelse
  Det er primært leilighets-/gårdsbebyggelse i området.

  Byggemåte
  Lavblokken er oppført med betong grunnmur og støpte kjellergulv. Murkonstruksjon som er pusset og malt. Dekker/etasjeskillere i armert betong. Saltakkonstruksjon i tre tekket med plater. Lavblokken fremstår som normalt godt vedlikeholdt, byggeår tatt i betraktning. Fasaden mot bakgård er rehabilitert i 2017. Felles trappeoppgang er pusset opp i ca 2016. Taket ble rehabilitert/tekket om i ca 2012. Eldre, 2-lags isolerglass vinduer fra ukjent år. Eldre, 2-lags isolerglass vindu i dør til brannbalkong fra ukjent år. Det er montert luftespalter i alle vindusrammer. Dør mot fellesareal er brann- og lydklassifisert (B30 og dB35) med kikkhull.

  Standard
  Boligen har gjennomgående laminatgulv fra 2018 foruten fliser på bad. Alle vegger bortsett fra grønn kontrastfarge i stue og vegger i bad er malt i 2023. Lyse, glatte, folierte fronter fra Kvik kjøkken med laminat benkeplate og nedfelt oppvaskkum samt ettgreps kjøkkenbatteri. Integrert komfyr med keramisk platetopp og oppvaskmaskin. Det er montert Ballofix stoppekraner i benkeskap for tappesteder i kjøkken. Der ikke montert komfyrvakt. Kjøkkeninnredningen er montert ny i 2018. Enkelte fronter har behov for justeringer, forøvrig vurderes innredningen å være i funksjonell tilfredsstillende stand og ingen symptom på fukt eller skader ble påvist i utsatte soner. Badet har fliser på gulv og vegger. Porselensservant med ettgreps servantbatteri og servantskap. Speilskap med integrert lys i speilfronter over servant. Klosett. Dusjkabinett med avløp til gulvsluk og termostat dusjbatteri. Opplegg vaskemaskin. Servantskap er montert nytt i 2023 etter undertegnedes befaring og er derfor ikke besiktiget. Varmekabler i bad, montert nye i 2018. Tilstandsgrader Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG2.   Forhold som har fått TG2: Elektrisk: TG-2 er satt med tanke på manglende Samsvarserklæring på elektrisk arbeid utført i leiligheten, manglende faglig utført kursfortegnelsen i sikringsskapet, at jordingskabel i gulvsluket ikke er koblet til jord og at det innvendige elektriske anlegget i leiligheten ikke er kontrollert de siste 5 år. Vannbåren varme: Levetidsbetraktning på radiatorer og radiatorrør er mellom 60-80 år. TG-2 er satt med tanke på oppnådd alder på radiatorer og radiatorrør fra byggeår. Vannledninger: TG-2 er satt med tanke på at det ikke er registrert hovedstoppekraner til bad i leiligheten og oppleggskraner i kjeller må benyttes ved behov for stenging av vann. Ventilasjon: TG-2 er satt med tanke på mangelfull ventilasjon og luftutveksling i leiligheten. Vær oppmerksom på at det ikke er fremlagt ferdigattest / midlertidig brukstillatelse.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Parkering
  Gateparkering etter gjeldende bestemmelser. Beboerparkering i området.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  4 000 000,- (Prisantydning)
  0,- (Andel av fellesgjeld)

  Omkostninger
  8 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler)
  585 (Tingl.gebyr pantedokument)
  585 (Tingl.gebyr skjøte)
  100 000 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 000 000))

  113 042 (Omkostninger totalt)

  4 113 042 (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  Sentralvarme. Radiatorer og radiatorrør fra byggeår. Varmekabler i bad, montert nye i 2018. Sameiet Sveriges gate 11 har individuell kostnadsmåling av forbruket knyttet til varme.

  Energiklasse
  G

  Info energiklasse
  Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

 • Info kommunale avgifter
  Kommunale avgifter er inkludert i felleskostnadene.

  Formuesverdi primær
  1032043

  Formuesverdi primær år
  2021

  Formuesverdi sekundær
  3715354

  Formuesverdi sekundær år
  2021

  Sameiebrøk
  277/10000

  Felleskostnader pr. mnd
  3790

  Felleskostnader inkluderer
  Herav: - A konto oppvarming 1 024,- - Felleskostnader 2 627,- - Internett/bredbånd 139,-

  Andel fellesformue
  15644

  Andel fellesformue per dato
  2022-12-30T23:00:00Z

  Om sameiet
  Sameiets navn er Sveriges gate 11, og har gårdsnummer 232 og bruksnummer 322 i Oslo kommune. Sameiet består av 36 seksjoner. Relevant informasjon for sameiere og beboere legges ut på portalen vibbo.no Det pågår planlegging av oppgradering av elanlegg for hele gården. Det kan blir behov for å hente inn ekstra beløp fra hver sameier. Antas ca.10 000-30 000kr pr seksjon. Sameiet har sett på muligheten for å bygge balkonger men ingenting er besluttet enda.

  Lånebetingelser fellesgjeld
  Ingen lån registrert for selskap.

  Styregodkjennelse
  Det foreligger krav om styregodkjennelse av ny erverver i sameiets vedtekter.   Risikoen for å bli godkjent som ny erverver påhviler kjøper og kjøper er forpliktet til å gjennomføre handelen uavhengig av om slik godkjennelse foreligger på overtakelsestidspunktet.   Kjøper kan gå til søksmål mot sameiet dersom kjøper mener manglende styregodkjennelse ikke er saklig begrunnet, jf. eierseksjonsloven § 24 tredje ledd.

  Sikringsordning fellesgjeld
  De andre seksjonseierne har panterett i seksjonen for krav mot seksjonseieren som følger av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til to ganger folketrygdens grunnbeløp på det tidspunktet tvangsdekning besluttes gjennomført. Panteretten omfatter også krav som skulle ha vært betalt etter at det har kommet inn en begjæring til namsmyndighetene om tvangsdekning.

  Sameiets forsikringsselskap
  Gjensidige Forsikring

  Dyrehold
  Det er ikke tillatt å holde dyr i leiligheten uten sameiets skriftlige tillatelse.

  Eierskiftegebyr
  6215

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 301/232/322/28: 20.04.1939 - Dokumentnr: 403116 - Best. om vann/kloakkledn. Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
  Overført fra: Knr:0301 Gnr:232 Bnr:322
  Gjelder denne registerenheten med flere
  20.01.1942 - Dokumentnr: 400389 - Best. om vann/kloakkledn. Med flere bestemmelser
  Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
  Overført fra: Knr:0301 Gnr:232 Bnr:322
  Gjelder denne registerenheten med flere
  17.04.1984 - Dokumentnr: 519660 - Erklæring/avtale PANTERETT UTEN OPPTRINNSRETT TIL SAMEIET
  FOR: NOK 10,000
  MED PRIORITET
  ETTER 75% AV FØRSTE TINGLYSTE OVERDRAGELSESSUM
  Gjelder denne registerenheten med flere
  04.07.2001 - Dokumentnr: 38103 - Erklæring/avtale Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:232 Bnr:209
  Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:232 Bnr:211
  Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:232 Bnr:242
  Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:232 Bnr:243
  Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:232 Bnr:244
  Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:232 Bnr:245
  Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:232 Bnr:325 Snr:1
  Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:232 Bnr:325 Snr:2
  Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:232 Bnr:327
  Bestemmelse om garasje/parkering
  Elektriske kraftlinjer/ledninger/kabelgrøfter
  Bestemmelse om adkomstrett
  Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune ved
  direktøren for Bolig- og eiendomsetaten.
  Gjelder denne registerenheten med flere
  17.04.1984 - Dokumentnr: 519660 - Seksjonering Opprettet seksjoner:
  Snr: 28
  Formål: Bolig
  Sameiebrøk: 277/10000
  EIENDOMMEN ER OPPDELT I 36 SEKSJONER
  09.10.1989 - Dokumentnr: 69059 - Best. om adkomstrett Rettighet hefter i: Knr:0301 Gnr:232 Bnr:243
  Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
  24.09.2001 - Dokumentnr: 57251 - Erklæring/avtale Rettighet hefter i: Knr:0301 Gnr:232 Bnr:327
  Bestemmelse om bruk av gårdsrom.
  Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo Kommune ved
  direktøren for Bolig- og Eiendomsetaten.
  Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.
  Med flere bestemmelser
  Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.


  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det foreligger ekspedisjonsdokument fra 02.02.1939.

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen ligger i et område regulert til boligformål.

  Adgang til utleie
  Utleie er tillatt iht. vedtekter og etter godkjenning fra styret. Sameiere skal melde utleie til styrets leder/ forretningsfører med leietakers navn, mobiltelefonnummer og epostadresse, i tillegg til egen adresse og kontaktinformasjon. Disse opplysningene benyttes kun ved innkallelse til årsmøte og eventuelt andre behov der kontakt mellom styret og sameierne er nødvendig.

  Legalpant
  De andre sameierne har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt, og kommunale avgifter/gebyrer.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse. 

  Omk. Kjøper beskrivelse
  4 000 000,- (Prisantydning)
  0,- (Andel av fellesgjeld)

  Omkostninger
  8 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler)
  585 (Tingl.gebyr pantedokument)
  585 (Tingl.gebyr skjøte)
  100 000 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 000 000))

  113 042 (Omkostninger totalt)

  4 113 042 (Totalpris inkl. omkostninger)

  Omk. kjøper beløp
  113042

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev