aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Det gode balkongliv kan nytes i Teglverksgata 8.

Oslo Teglverksgata 8

Innbydende og lys 2-roms med herlig balkong og eget walk-in closet. Heis i bygget. Sentralt og attraktivt i rolig gate.

 • BRA 46 m²
 • 1 soverom
 • OMKOSTNINGER6 132
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER4 706 824
 • EIENDOMSTYPELeilighet
 • EIERFORMBorettslag
 • BYGGEÅR2 008
 • SOVEROM1
 • AREALP-rom 43 m²
 • ANDEL FELLESGJELD1 400 692
 • FELLESKOST./MND6 896
 • TOMT1 042 m²
 • EIERFORM TOMTFellestomt
 • ENERGIMERKINGD
 • 3 300 000,- (Prisantydning)
  1 400 692,- (Andel av fellesgjeld)
  --------------------------------------------------------
  4 700 692,- (Pris inkl. fellesgjeld)

  Omkostninger
  5 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  172,- (Panteattest kjøper)
  480,- (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument)
  480,- (Tinglysingsgebyr BRL-skjøte)
  --------------------------------------------------------
  6 132,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  4 706 824,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Hva har du likt spesielt godt med leiligheten og kommer til å savne mest?
Nyte en sommer morgen på balkongen, når sola skinner inn i leiligheten. Veldig koselig og trygt borettslag. Det kommer jeg til å savne mest.

Hvordan er styret?
Veldig i orden.

Hva har du likt best med området?
Livet på Grunerløkka. Leiligheten er litt tilbaketrukket, men samtidig så sentralt.

Har du noen favoritt-restauranter eller kafeer i området?
Godt brød er en av mine favoritt lunsj steder. Av restauranter liker jeg at det er mange å velge mellom, mye variert.

Hvordan har det vært å finne parkering i hverdagen?
Gateparkering rundt borettslaget er veldig enkelt.

Vinter - vår - sommer og høst. Hvordan er de ulike årstidene i boligen og området?
Jeg liker alle årstidene like mye. Områdene rundt boligen er like fine. Når våren/sommeren kommer og blomstrene i bakgården kommer fram synes jeg er ekstra fint.
Dette er et perfekt hjem for den selskapskjære; kjøkkenet ligger i en åpen løsning mot stuen.

Teglverksgata 8, Oslo

 • Kjøkken
  Moderne prefabrikert kjøkken, slette fronter, benkeplater i laminat og oppvaskkum i rustfritt stål. Opplegg til oppvaskmaskin. Fliser på vegg over kjøkkenbenk. Integrert komfyr og induksjon koketopp. Avtrekksventilator.

  Baderom
  Malte plater med integrerte downlights i himling. Kravet til 25 mm høydeforskjell mellom oppkant ved terskel til overkant slukrist er oppfylt. Støpt baderomsgulv med keramiske fliser. Badet har dusj med glassvegger, servantseksjon med integrert servant, speil med lys samt gulvstående wc. Det er opplegg for vaskemaskin /tørketrommel. Avtrekksventil og flat terskel observert.

  Balkong
  Balkong på ca. 4 m². Rekkverk i glass og metall, høyde 1,20 meter. Tretremmer på gulv. Tretremmer må vedlikeholdes.

  Vinduer og dører
  Vinduer i tre med 2 lags isolerglass. Balkongdør i tre med isolerglass. Brann- og lydklassifisert entredør. Malte slette dører fra byggeår. Skyvedører til soverom.

  Innvendige overflater
  Gulvflater belagt med parkett. Malte plater samt malt betong på innvendige veggflater. Malte flater i himling.

  Lovlighet
  Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk.

  Annet
  - Det er bryter for gulvvarme på bad, funksjon er ikke kontrollert.
  - Sentralvarme med radiatorer.
  - Det er automatsikringer og kursfortegnelse i skapet.
  - Det er felles brannvarslingsanlegg i gården.
  - Leiligheten disponerer en kjellerbod på ca. 5 m².

  Registrerte avvik iht. tilstandsrapporten
  TG IU - Kontruksjoner som ikke er undersøkt
  Innvendig > Radon
  Eier har ikke målt radonnivåer.

  Våtrom > Fukt i tilliggende konstruksjoner > Bad
  Konsekvens for hulltaking i tilstøtende vegg ble vurdert. Hensikten med hulltaging er å kunne avdekke en eventuell eventuelle fuktskader i badets våt-sone. Begge veggene i dusj er leilighetskille og brannskille. Branncellebegrensende konstruksjon vil ødelegges ved gjennomboring. Takstmann har derfor vurdert hulltaking som ikke hensiktsmessig og gjennomførbart. Det er anvendt fuktmåler langs vegg og gulv på tilstøtende soverom uten at det ble funnet unormale verdier.

  TG 2 - Avvik som kan kreve tiltak
  Utvendig > Vinduer Gå til side
  Kun enkelte vinduer er undersøkt. Vinduene trenger fornying av maling og generelt vedlikehold. Det er generelt behov for vedlikehold som maling, skraping, smøring og justering.

  Utvendig > Dører
  De er behov for maling og vedlikehold av balkongdør spesielt. Det er ikke behov for utbedringstiltak utover justering og vedlikehold.

  Innvendig > Overflater
  Det er normal bruksslitasje på innvendige overflater. Generelt et behov for maling, en del unøyaktige og lite fagmessig utført malerarbeid.

  Innvendig > Innvendige dører
  Skyvedører trenger justering/reparasjon. Eier opplyst at dør til bad skulle skiftes før visning. Justering og vedlikehold.

  Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad
  Det er sprekker i servant. Tilstandsgrad er satt på bakgrunn av bygningsdelens alder. De fleste komponentene har nådd mer enn 50 % av forventet levetid og skal da gis TG 2. Da TG 2 er gitt grunnet alder, vil bygningsdelen trenge jevnlig vedlikehold i perioden frem til full utskifting. Utskifting av enkeltkomponenter anses som vedlikehold.

  Kjøkken > Overflater og innredning > Stue/kjøkken
  Tilstandsgrad er satt på bakgrunn av bygningsdelens alder. Fuktskade på parkett. Komponenter har nådd mer enn 50 % av forventet levetid og skal da gis TG 2. Komfyrvakt og automatisk vannstoppventil er ikke montert. Det ble krav til installasjon av dette i kjøkken montert etter 2010.

  Tekniske installasjoner > Ventilasjon
  NS 3600 angir at TG 0 og TG 1 kun kan benyttes der det er balansert ventilasjon.

  TG 2 - Avvik som ikke krever umiddelbare tiltak
  Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad
  Bygningsdelens tilstand er vurdert som TG 2. TG 2 skal gis der det er grunn til å varsle om at bygningsdelen er gammel og det derfor er grunn til å overvåke delen på grunn av faren for skader eller følgeskader.

  Fra selgers egenerklæringsskjema
  Tilleggsopplysninger: Er en sprekk på veggen under vinduet i stue og soverom. Er merker på gulvet under sengen. En lyspære på kjøkken som ikke funker, og et lys over speil på badet. Blinkende lys på klokken på komfyren. Ene skyvedør kan være hard å få opp.

  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.
 • Teglverksgata er en blindvei i et trafikkstille boligområde. Eiendommen ligger midt mellom Grünerløkka og Carl Berner. Nabolaget er kjent for sin flotte trehusbebyggelse og sjarmerende gater. Området har vært under utvikling de seneste årene og byr på et rikt utvalg av fasiliteter og servicetilbud. Her er det kort vei til skoler, barnehager og offentlig kommunikasjon. Kiwi-butikk finnes i nabobygget, og det er flere søndagsåpne butikker i nærheten. Kun få minutters gange til hjertet av Grünerløkka, med sitt pulserende kultur- og uteliv. Boligen har også nærhet til flotte park- og grøntområder som for eksempel Botanisk hage, Sofienbergparken og Birkelunden med et yrende folkeliv, arrangementer og konserter om sommeren. Kun en liten rusletur fra leiligheten finner man hyggelig tursti langs Akerselva, samt kulinariske opplevelser på Vulkan som populære Mathallen, gourmetrestauranten Kontrast og Nedre Foss Gård.

  Sjarmerende Rodeløkka
  Rodeløkka er et svært rolig, trafikkskjermet og barnevennlig område som har sin historiske forankring i industri- og håndverksnæring, samt forretningsvirksomhet. Her har du muligheten til å ta en hverdagspause på en av de mange kafeene, før du besøker et spennende marked for å gjøre dine daglige innkjøp. Spaser rundt, kjenn på mangfoldet og opplev hvordan en ny bydel vokser frem i takt med det myldrende livet i alle parkene og gatene. Naboområdet Grünerløkka langs Akerselva, fikk navnet etter myntmester Friedrich Grüner, og allerede på 1850 tallet startet utviklingen av bydelen. I dag er Grünerløkka kjent som en pulserende bydel i hovedstaden med et rikholdig utvalg av serveringssteder. Her kan alle finne sin favoritt!

  Området kan by på flere parker og grønne rekreasjonsmuligheter
  Det er mange flotte grøntområder i umiddelbar nærhet. I Sofienbergparken, som ligger kun få minutter unna leiligheten, finner man bl.a. en populær lekeplass, bordtennisbord og griller. Andre eksempler er Botanisk hage, Olaf Ryes plass og Birkelunden med et yrende folkeliv, arrangementer og konserter om sommeren. I Tøyenparken arrangeres også Øya-festivalen.

  Byens fineste park, Botanisk hage, er det naturlige førstevalget da det ligger få minutter unna. Hagen har 5500 forskjellige plantearter og sorter som er samlet opp siden den ble etablert i 1814. Naturhistorisk museum, Geologisk museum og Zoologisk museum og Tøyen hovedgård ligger alle i Botanisk hage. Kampen park, med sin storslåtte utsikt og unike stemning er ikke langt unna. I tillegg er det store grøntområder langs Akerselva med flotte turmuligheter. Sjøbadet ytterst på Sørenga har blitt en populær badeplass under sommerhalvåret.

  Bydelens restaurant- og uteliv
  Grünerløkka som kjent for sitt pulserende kultur- og uteliv ligger innen gangavstand fra leiligheten. Her finner man alt av spennende kaféer og restauranter - blant annet populære Munchies, Delicatessen, Villa Paradiso etc. Like kort vei er det til populære utesteder som Blå, Aku Aku og Parkteatret. Liker man å gå på loppemarked, arrangeres dette hver søndag i Birkelunden.

  Området har meget variert tilbud av spisesteder - fra take-away restaurantene som sushi, indisk eller pizza, til kritikerroste spisesteder som blant annet Postkontoret på Tøyen med bar og scene, Melt Thai og Anatolia tyrkisk restaurant på Tøyen. Mellom Grønlands gater ligger Teaterplassen, som tilbyr kaffebarer, spisesteder og hyggelig uteservering. Det er kort vei til Bjørvika og Sørenga som har en rekke ulike spisesteder i toppklasse.

  Bo nær kollektiv-knutepunkt
  En av de største fordelene med å bo sentralt er et utbredt kollektivtilbud, og fra Teglverksgata er det kort vei til alle linjer du trenger for å komme deg rundt i byen. Det er ca 10 minutters gange til Carl Berner T-banestasjon med direktelinjer til blant annet Nydalen, Blindern, Forskningsparken, sentrum m.m. I tillegg er det ca. 500m trikkeforbindelse på Olaf Ryes plass, samt ytterligere trikk- og bussforbindelser ved Birkelunden og Carl Berner-krysset, som bl.a. trikk nr. 11,12,13 & 17, samt buss nr. 20, 21, 28, 30, 31, 33 og 57.
 • Det er primært leilighets-/gårdsbebyggelse i området.
 • Se vedlagte kart i annonse. Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger. For kollektivtilbud se www.ruter.no.
 • Fundamenter av betong. Bærekonstruksjoner og yttervegger av betong og stål. Støpte etasjeskiller. Fasader pusset og malt. Flatt tak tekket med banemembran. Bygningen forutsettes oppført i henhold til normal byggeskikk på oppføringstidspunktet.
 • 5.et: 46 BRA
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Tomtens grunnareal: 1042 kvm.
 • Offentlig.
 • Forretningsfører: OBOS Eiendomsforvaltning AS

  Autorisert regnskapsfører (oppdragsansvarlig) er Egil Havre, regnskapssjef i OBOS.

  Borettslagets revisor er PricewaterhouseCoopers AS.
 • Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i borettslagets styre og/eller generalforsamling.

  Om Sofies Hage Borettslag
  Borettslaget består av 56 andelsleiligheter. Sofies Hage Borettslag er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 990347433, og ligger i bydel Grünerløkka i Oslo kommune med følgende adresse: Karlstadgata 5, Karlstadgata 7, Karlstadgata 9, samt Teglverksgata 8 og Teglverksgata 10. Eiendommen har gårds- og bruksnummer: 227, 571.

  Styret
  Styret har e-postadresse styret.tg8@gmail.com.

  Vaktmester
  Sofies Hage Borettslag har avtale om vaktmestertjeneste med Vaktmesterdrift AS. Kontakt styret ved behov. Dersom ikke annet er avtalt med styret på forhånd, må den enkelte eier påregne å måtte betale for tjenesten selv.

  Vektertjeneste
  Borettslaget har avtale med G4S AS om vakthold.

  Renhold
  Borettslaget har avtale med Bjerkan Renhold AS om renhold av fellesarealene.

  Internett og TV
  Borettslaget har Telenor som leverandør av TV (og internett over kobberlinjene). Telenor har varslet prisøkning på TV-leveranse og arbeider med vurdering av alternative fremtidige løsninger i forhold til TV/Internett. Per i dag har borettslaget en god avtale, men risikerer en vesentlig kostnadsøkning i tiden fremover. Styret vurderer derfor ulike løsninger som TV over internett, videreføring av dedikert TV over kabel (dagens løsning) samt andre mulige løsninger. Styret ønsker også i fremtiden et godt og balansert tilbud for alle beboere, og vil arbeide med sikte på at nye løsninger vil kunne tilbys/etableres innen utgangen av nåværende kontrakt 2023. Under 2022 vil dette arbeidet fortsette og oppdateringer vil finne sted på Vibbo. Lynet tilbyr også internett over fiber og borettslaget har en god avtale med disse. Selger har internett herfra nå.

  Uteområder
  Styret i Utomhussameiet består av Borettslaget og Sameiet, det er en egen vedlikeholdsplan som håndteres av Styret i Utomhussameiet, ønsker eller innspill kan sendes til styret.tg8@gmail.com. Under 2021 ble det vedtatt er del nye avtaler, herunder klipping av trær mm. Nytt huskestativ ble montert i 2021. Utelys har til tider vært en utfordring da det er en kabel som mest sannsynlig ligger med en jordfeil, dette har medført en del ekstraarbeid og kostnader. Arbeidet på dette er planlagt ferdig i Mars / April 2022.
 • Det er utlyst parallell avklaring av forkjøpsretten og avklaring skjer kort tid etter endt budrunde. Konferer megler for ytterliggere informasjon.
 • Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.
 • Det er tillatt å holde dyr så lenge dyreholdet ikke er til sjenanse for de øvrige beboerne. Dyrehold tillates kun etter søknad til styret og undertegning av borettslagets dyreholdserklæring.
 • Gjensidige Forsikring
  Gjensidige Forsikring
  Polisenummer: 88553941
 • Formuesverdi som primærbolig kr 997 043 per 31.12.20
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 3 589 353 per 31.12.20
 • 6 896 pr. mnd. Forr.førsel, drift/vedlikehold, komm.avg., felles forsikring, vaktmestertj., varmtvann/fyring, kabel-TV.

  Fordelt slik:
  Fjernvarme 464,-
  Felleskostnader 1.513,-
  Lån/Renter 662,-
  Kapitalkost. lån 1 EIKA1 4.257,-
  Borettslagsmodellen innebærer at en andelseier kan bli ansvarlig for felleskostnader andre andelseiere ikke betaler, herunder felleskostnader for usolgte andeler i et prosjekt. Enkelte borettslag er tilknyttet en sikringsordning som reduserer borettslagets risiko for tap på grunn av andelseiernes betalingsmislighold. En avtale om sikringsordning kan sies opp, være tidsbestemt og beløpsmessig avgrenset.
 • Andel fellesgjeld kr 1 400 692,- pr. 05.07.22.
  Andel fellesformue kr 8 516,- pr. 05.07.22.
 • Lånenr: EIKA1-200073920
  Type lån:A
  Restsaldo: 47.605.237,-
  Restløpetid: 35år 11md
  Term pr år: 12
  Type rente: Flyt
  Rente: 2,18%
  Andel av fellesgjeld: 1.271.484,-

  Lånenr: OBBK01-98207578665
  Type lån:A
  Restsaldo: 1.808.903,-
  Restløpetid: 19år 19md
  Term pr år: 12
  Type rente: Flyt
  Rente: 2,18%
  Andel av fellesgjeld: 129.208,-

  Borettslaget har lagt til rette for individuell nedbetaling av fellesgjeld (IN-ordning). Dette gir andelseier adgang til å innbetale sin del av fellesgjelden. Innbetaling forutsetter at andelseier har inngått en egen avtale med borettslaget. Ved henvendelse til OBOS Eiendomsforvaltning vil andelseier få informasjon om avtalens betingelser og priser. Innbetaling kan foretas to ganger pr. år ved terminforfall 30.05 og 30.11 på borettslagets felleslån. Andelseier må ta kontakt med OBOS minimum en måned før terminforfall for opprettelse av avtale. Innbetalingen må være kreditert OBOS' klientkonto senest 10 dager før terminforfall. Dersom fristen ikke overholdes vil nedbetaling ikke kunne foretas, og beløpet blir returnert andelseier. Minimumsbeløpet for innbetaling er kr 60 000 pr. gang. Andelseieren vil da få redusert sine kapitalutgifter (andel renter og avdrag) som kreves inn sammen med felleskostnadene.
 • Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato.
 • Utover det som er nevnt under felleskostnader, påløper kostnader til for eksempel strøm, fyring/brensel, innboforsikring og innvendig vedlikehold. Det gjøres videre oppmerksom på at kommunen har innført eiendomsskatt. For andels-/aksjeboliger faktureres dette av forretningsfører i tillegg til felleskostnadene. For selveide boliger faktureres det fra kommunen.
 • Det foreligger ferdigattest for oppføring av blokken datert 2010.
  Det foreligger ferdigattest for oppføring av balkonger datert 2017.
 • Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (1) nr. 3 har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene.
 • Eiendommen er konsesjonsfri.
 • Det er ikke odel på eiendommen.
 • Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
 • 2007/1021313-6/200 Erklæring/avtale
  11.12.2007 Bestemmelse om gjensidig rett til bruk av nødvendig grunn på respektive eiendommer for reparasjon og vedlikehold. Kan ikke slettes eller endres uten samtykke fra Oslo kommune v/Plan- og bygningsetaten. Gjelder denne registerenheten med flere

  2007/1021313-7/200 Erklæring/avtale
  11.12.2007 Bestemmelse om vann og kloakkledning
  Med flere bestemmelser Kan ikke slettes eller endres uten samtykke fra Oslo kommune v/Plan- og bygningsetaten. Gjelder denne registerenheten med flere

  2008/319272-1/200 Pantedokument
  21.04.2008 BELØP: NOK 108.129.000 Panthaver:OBOS BBL Org.nr: 937052766

  2008/372890-1/200 Pantedokument
  08.05.2008 BELØP: NOK 46.341.000 Panthaver:Fellesskapet Av Innskytere Jfr §2-11, 1. Ledd Lnr: 10015276

  2017/645762-1/200 ** Prioritetsbestemmelse
  16.06.2017 21:00 veket for: PANTEDOKUMENT 2017/216011-1/200

  2017/216011-1/200 Pantedokument 10.03.2017 BELØP: NOK 3.600.000 Panthaver:OBOS-BANKEN AS
  Org.nr: 911986884 Uomsettelig Elektronisk innsendt

  Grunndata
  2007/1021259-1/200 Registrering av grunn
  11.12.2007 Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:0301 Gnr:227 Bnr:403

  Rettigheter på andre eiendommer
  Rettigheter på 0301-227/403
  Rettigheter i eiendomsrett
  2007/1021313-2/200 Erklæring/avtale 11.12.2007rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:227 Bnr:569 rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:227 Bnr:570 rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:227 Bnr:571 Bestemmelse om fellesareal. Kan ikke slettes eller endres uten samtykke fra Oslo kommune v/Plan- og bygningsetaten.

  Rettigheter på 0301-527/2
  Rettigheter i eiendomsrett
  2007/1021313-3/200 Erklæring/avtale 11.12.2007 rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:227 Bnr:562 rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:227 Bnr:563 rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:227 Bnr:569 rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:227 Bnr:571

  Bestemmelse om bruk av underjordisk garasjeanlegg.
  Med flere bestemmelser Kan ikke slettes eller endres uten samtykke fra Oslo kommune v/Plan- og bygningsetaten. Rettigheter på 0301-527/2 Rettigheter i eiendomsrett

  2007/1021313-5/200 Erklæring/avtale
  11.12.2007 rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:227 Bnr:571 Bestemmelse om bruksrett til boder. Kan ikke slettes eller endres uten samtykke fra Oslo kommune v/Plan- og bygningsetaten.
 • Området er regulert til byggeområde for boliger, forretning og kontor. S-3848, 13.6.01. Vi oppfordrer våre interessenter til å gjøre seg kjent med reguleringen i området, og således også reguleringskartet vedlagt salgsoppgaven.
 • Andelsnr. 50 Orgnr. 990347433 i Oslo kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtakelse etter nærmere avtale med selger.
 • Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring på boligen. Selger har likevel utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Det anbefales at hver budgivers første bud har en tilfredsstillende akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Ifølge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

  Medfølger ikke
  Vaskemaskin samt garderobeskapet på soverom medfølger ikke salget.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt provisjon tilsvarende 0,60 % av kjøpesum inkludert fellesgjeld for gjennomføring av salgsoppdraget på denne eiendommen.
  I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke:
  Tilrettelegging kr. 19.900,-
  Visninger/Overtakelser kr. 3.890,- pr. stk.
  Oppgjørshonorar kr. 4.990,-
  Markedsføringspakke kr. 16.990,-
  Prospektpakke kr. 3.990,-
  Meglerpakke kr 1.955,-
  Meglerlisens kr. 425,-
  Grunnboksspørringer kr. 990,-
  Innhenting av informasjon fra forretningsfører kr 3.600,-
  Eierskiftegebyr til forretningsfører kr. 6.115,-
  Tinglysning av panterettsdokument med urådighetserklæring kr. 480,-
  Sikkerhetsstillelse kr. 850,- + 0,25 promille av salgssum.
  Dersom handel ikke kommer i stand har oppdragstaker krav på dekning påløpte utlegg, samt vederlag for utført arbeid med kr. 2.490,- pr. time inkl. mva begrenset oppad til kr. 24.900,-.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Ameer Harris Khan
  Rajvindar Sandhu Khan
Audun Thorp Bjørnstad

Megler

Audun Thorp Bjørnstad

91 32 05 66

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev