aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Velkommen til Teglverksgata 8!

Innbydende og lys 3-roms med balkong, heis og garasjeplass m/ lader. Lave utgifter inkl v.vann og fyring. Rolig gate.

 • BRA 60 m²
 • 2 soverom
 • OMKOSTNINGER17 339
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER6 217 339
 • EIENDOMSTYPELeilighet
 • EIERFORMBorettslag
 • BYGGEÅR2 007
 • SOVEROM2
 • AREALP-rom 60 m²
 • FELLESKOST./MND2 746
 • EIERFORM TOMTFellestomt
 • 6 200 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  7 644,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
  763,- (Eierskiftegebyr parkeringsplass)
  5 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  480,- (Tinglysingsgebyr BRL-skjøte)
  480,- (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument)
  --------------------------------------------------------
  17 339,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  6 217 339,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Vi ønsker velkommen til Teglverksgata 8!

Her får dere et innbydende hjem med smarte, tidsriktige løsninger og en god planløsning, som gjør at leiligheten oppleves som større enn arealet skulle tilsi. Leiligheten stod ferdig i 2008 og holder en god innvendig standard. Den herlige balkongen blir garantert favoritten på sommerstid, og inviterer til masse kos og hygge.

Med leiligheten følger en parkeringsplass i garasjekjelleren, selvsagt med opplegg for elbillader. Herfra er det enkel adkomst med trapp eller heis.

Leiligheten ligger i et meget populært og sentralt område. Stille og rolig kun fire kvartaler unna hjertet av Grünerløkka. Et fantastisk utgangspunkt til et urbant og morsomt byliv, likevel med nærhet til rolige, grønne parker, og ikke minst med Botanisk hage kun en rusletur unna.

La oss høre med de som kjenner leiligheten best, nemlig selger .. Hva har dere likt spesielt godt med leiligheten og kommer til å savne mest?
Vi liker veldig godt at leiligheten er i et moderne bygg, men likevel så sentral. Det er veldig lite trafikk- og støy da leiligheten er vendt bort fra veien. Leiligheten har balkong som har ettermiddagssol og bakgården er veldig pent opparbeidet. Der er det en stor gassgrill til fri bruk, med store sittegrupper rett ved! Vi synes planløsningen i leiligheten er veldig god. Soverommene er i motsatte ender av leiligheten, og stue- og kjøkkenområdet er praktisk og romslig,

Hva har dere likt best med området?
At alt du trenger av både restauranter og butikker er i 10-15 minutters gange, og veldig nærme flere trikk- og busstopp. Sofienbergparken er en grønn lunge rett ved. Det er kort vei til Olaf Ryes plass, Markveien, Botanisk Hage osv.

Har dere noen favoritt-restauranter eller kafeer i området?
Vespa og Humla har nydelig brunch og pizza, og ligger bokstavelig talt rett borti gaten. Ellers kryr det av spisesteder og utesteder på Grünerløkka, men vi liker veldig godt Theka og Ostebutikken.

Vinter - vår - sommer og høst. Hvordan er de ulike årstidene i boligen og området?
Kort vei til flere parker om våren og sommeren. Uteservering mange steder. Om vinteren er Nordmarka bare en trikketur unna fra det nærmeste stoppet, og man kan nyte en kopp kakao på en kafé som spesialiserer seg på nettopp kakao på vei hjem fra skituren.
Som følge av store vindusflater, bader rommet i godt sollys på de fineste dagene.

Teglverksgata 8, Oslo

 • Kjøkken
  Kjøkkeninnredning fra Aster med fabrikkmalte fronter og laminat benkeplate med nedfelt oppvaskkum. Det er montert lys under overskapene og kjøkkenet har integrerte hvitevarer med oppvaskmaskin, komfyr med nedfelt induksjon koketopp og ventilator. Kjøkkeninnredningen er fra 2008 med koketopp fra 2017.

  Bad
  Flislagt bad fra 2008 med elektrisk gulvvarme. Badet er utstyrt med en dusjplass bak svingbare dusjdører i glass, veggmontert klosett, servant,
  baderomsinnredning og opplegg for vaskemaskin/ vaskesøyle.

  Innvendige dører
  Hvite/glatte innerdører.

  Innvendige gulv
  Parkett.

  Innvendige vegger
  Malte flater.

  Innvendig himling
  Malte flater.

  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Fra selgers egenerklæring

  1 Kjenner du til om det er/har vært feil tilknyttet våtrommene, f.eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader?
  Ja. Noen små svarte flekker på fuger i dusjen. Disse har ikke økt i størrelse så lenge vi har bodd i leiligheten.

  13 Har du ladeanlegg/ladeboks for elbil i dag?
  Ja. Lader på garasjeplass i felles garasjeanlegg. Installert våren 2019.

  19 Kjenner du til forslag eller vedtatte reguleringsplaner, andre planer, nabovarsel eller offentlige vedtak som kan medføre endringer i bruken av
  eiendommen eller av dens omgivelser?
  Ja. Helgesens gate og Københavngata skal kanskje oppgraderes i løpet av 2023.
  https://www.oslo.kommune.no/slikbygger-vi-oslo/gateoppgradering-helgesens-gate-og-kobenhavngata/
 • Teglverksgata er en blindvei i et trafikkstille boligområde og leiligheten vender i sin helhet mot en stille bakgård. Eiendommen ligger midt mellom Grünerløkka og Carl Berner. Nabolaget er kjent for sin flotte trehusbebyggelse og sjarmerende gater. Området har vært under utvikling de seneste årene og byr på et rikt utvalg av fasiliteter og servicetilbud. Her er det kort vei til skoler, barnehager og offentlig kommunikasjon. Kiwi-butikk finnes i nabobygget, og det er flere søndagsåpne butikker i nærheten. Kun få minutters gange til hjertet av Grünerløkka, med sitt pulserende kultur- og uteliv. Boligen har også nærhet til flotte park- og grøntområder som for eksempel Botanisk hage, Sofienbergparken og Birkelunden med et yrende folkeliv, arrangementer og konserter om sommeren. Kun en liten rusletur fra leiligheten finner man hyggelig tursti langs Akerselva, samt kulinariske opplevelser på Vulkan som populære Mathallen, gourmetrestauranten Kontrast og Nedre Foss Gård.

  Sjarmerende Rodeløkka
  Rodeløkka er et svært rolig, trafikkskjermet og barnevennlig område som har sin historiske forankring i industri- og håndverksnæring, samt forretningsvirksomhet. Her har du muligheten til å ta en hverdagspause på en av de mange kafeene, før du besøker et spennende marked for å gjøre dine daglige innkjøp. Spaser rundt, kjenn på mangfoldet og opplev hvordan en ny bydel vokser frem i takt med det myldrende livet i alle parkene og gatene. Naboområdet Grünerløkka langs Akerselva, fikk navnet etter myntmester Friedrich Grüner, og allerede på 1850 tallet startet utviklingen av bydelen. I dag er Grünerløkka kjent som en pulserende bydel i hovedstaden med et rikholdig utvalg av serveringssteder. Her kan alle finne sin favoritt!

  Området kan by på flere parker og grønne rekreasjonsmuligheter
  Det er mange flotte grøntområder i umiddelbar nærhet. I Sofienbergparken, som ligger kun få minutter unna leiligheten, finner man bl.a. en populær lekeplass, bordtennisbord og griller. Andre eksempler er Botanisk hage, Olaf Ryes plass og Birkelunden med et yrende folkeliv, arrangementer og konserter om sommeren. I Tøyenparken arrangeres også Øya-festivalen.

  Byens fineste park, Botanisk hage, er det naturlige førstevalget da det ligger få minutter unna. Hagen har 5500 forskjellige plantearter og sorter som er samlet opp siden den ble etablert i 1814. Naturhistorisk museum, Geologisk museum og Zoologisk museum og Tøyen hovedgård ligger alle i Botanisk hage. Kampen park, med sin storslåtte utsikt og unike stemning er ikke langt unna. I tillegg er det store grøntområder langs Akerselva med flotte turmuligheter. Sjøbadet ytterst på Sørenga har blitt en populær badeplass under sommerhalvåret.

  Bydelens restaurant- og uteliv
  Grünerløkka som kjent for sitt pulserende kultur- og uteliv ligger innen gangavstand fra leiligheten. Her finner man alt av spennende kaféer og restauranter - blant annet populære Munchies, Delicatessen, Villa Paradiso etc. Like kort vei er det til populære utesteder som Blå, Aku Aku og Parkteatret. Liker man å gå på loppemarked, arrangeres dette hver søndag i Birkelunden.

  Området har meget variert tilbud av spisesteder - fra take-away restaurantene som sushi, indisk eller pizza, til kritikerroste spisesteder som blant annet Postkontoret på Tøyen med bar og scene, Melt Thai og Anatolia tyrkisk restaurant på Tøyen. Mellom Grønlands gater ligger Teaterplassen, som tilbyr kaffebarer, spisesteder og hyggelig uteservering. Det er kort vei til Bjørvika og Sørenga som har en rekke ulike spisesteder i toppklasse.

  Bo nær kollektiv-knutepunkt
  En av de største fordelene med å bo sentralt er et utbredt kollektivtilbud, og fra Teglverksgata er det kort vei til alle linjer du trenger for å komme deg rundt i byen. Det er ca 10 minutters gange til Carl Berner T-banestasjon med direktelinjer til blant annet Nydalen, Blindern, Forskningsparken, sentrum m.m. I tillegg er det ca. 500m trikkeforbindelse på Olaf Ryes plass, samt ytterligere trikk- og bussforbindelser ved Birkelunden og Carl Berner-krysset, som bl.a. trikk nr. 11,12,13 & 17, samt buss nr. 20, 21, 28, 30, 31, 33 og 57.
 • Det er primært leilighets-/gårdsbebyggelse i området.
 • Se vedlagte kart i annonse. Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger. For kollektivtilbud se www.ruter.no.
 • Blokkbebyggelse oppført i 2008.
  Grunnmur: Støpt betong.
  Yttervegger: Yttervegger - bærende konstruksjoner i støpt betong/stålkonstruksjoner. Utvendig med murpuss-system, og noe fasadeplater.
  Yttertak: Flat tak-konstruksjon, tekket med papp/folie.
  Etasjeskillere: Støpte betong-elementer.
  Heis i trappeoppgangen.

  Vinduer
  Vinduer og balkongdør med 2-lags isolerglass, med produksjons-år 2007.
  Solskjerming i stuevindu.

  Dører
  Brann- og lydklassifisert entredør. B-30, og 35 dB klassifisert dør.

  Balkong
  Utgang fra stuen til romslig balkong på 6,8 m². Det er montert utelampe og stikkontakt på balkongen. Det er lagt tregulv i 2014. Rekkverkhøyde målt til 114 cm.
 • 2.etg: Bra / P-rom: 60 m² / 60 m²

  Følgende rom inngår i primærareal:
  Entré, stue/kjøkken, bad og 2 soverom.

  I tillegg:
  1 bod i oppgangen på ca. 5 m².
  1 kjellerbod ved garasje på ca. 3 m².
 • Elektrisk anlegg
  Sikringsskap med automatsikringer og jordfeilbrytere.
  Dels skjult, dels åpent el-anlegg i leiligheten.

  Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Radiatorer tilkoblet sentralvarmeanlegg/fjernvarme.
 • Tomtens grunnareal: kvm.
 • Det medfølger en eksklusiv bruksrett til garasjeplass i Sofies Hage Garasjesameie. Det er montert ladeboks på parkeringsplassen.

  Selger opplyser at garasjeplassen idag er leid ut for kr. 1200,- pr. mnd. Leietager har uttalt til selger at det er ønskelig å fortsette leieforholdet. Dersom kjøper også ønsker dette er kjøper selv ansvarlig for å inngå ny leiekontrakt.
 • Offentlig.
 • Forretningsfører: OBOS Eiendomsforvaltning AS
 • Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i borettslagets styre og/eller generalforsamling.

  Generelle opplysninger om Sofies Hage Borettslag
  Borettslaget består av 56 andelsleiligheter. Sofies Hage Borettslag er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 990347433, og ligger i bydel Grünerløkka i Oslo kommune med følgende adresse: Karlstadgata 5, Karlstadgata 7, Karlstadgata 9, samt Teglverksgata 8 og Teglverksgata 10. Eiendommen har gårds- og bruksnummer: 227, 571.

  Forretningsførsel og revisjon
  Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS i henhold til kontrakt.
  Autorisert regnskapsfører (oppdragsansvarlig) er Egil Havre, regnskapssjef i OBOS.
  Borettslagets revisor er PricewaterhouseCoopers AS.

  Styret
  Styret har e-postadresse styret.tg8@gmail.com.

  Vaktmester
  Sofies Hage Borettslag har avtale om vaktmestertjeneste med Vaktmesterdrift AS. Kontakt styret ved behov. Dersom ikke annet er avtalt med styret på forhånd, må den enkelte eier påregne å måtte betale for tjenesten selv.

  Vektertjeneste
  Borettslaget har avtale med G4S AS om vakthold.

  Renhold
  Borettslaget har avtale med Bjerkan Renhold AS om renhold av fellesarealene.

  Internett / TV
  Borettslaget har Telenor som leverandør av TV (og internett over kobberlinjene). Telenor har varslet prisøkning på TV-leveranse og arbeider med vurdering av alternative fremtidige løsninger i forhold til TV/Internett. Per i dag har borettslaget en god avtale, men risikerer en vesentlig kostnadsøkning i tiden fremover. Styret vurderer derfor ulike løsninger som TV over internett, videreføring av dedikert TV over kabel (dagens løsning) samt andre mulige løsninger. Styret ønsker også i fremtiden et godt og balansert tilbud for alle beboere, og vil arbeide med sikte på at nye løsninger vil kunne tilbys/etableres innen utgangen av nåværende kontrakt 2023. Under 2022 vil dette arbeidet fortsette og oppdateringer vil finne sted på Vibbo.

  Lynet tilbyr også internett over fiber og borettslaget har en god avtale med disse. Selger har internett herfra nå.

  Uteområder
  Styret i Utomhussameiet består av Borettslaget og Sameiet, det er en egen vedlikeholdsplan som håndteres av Styret i Utomhussameiet, ønsker eller innspill kan sendes til styret.tg8@gmail.com. Under 2021 ble det vedtatt er del nye avtaler, herunder klipping av trær mm. Nytt huskestativ ble montert i 2021. Utelys har til tider vært en utfordring da det er en kabel som mest sannsynlig ligger med en jordfeil, dette har medført en del ekstraarbeid og kostnader. Arbeidet på dette er planlagt ferdig i Mars / April 2022.
 • Det er utlyst parallell avklaring av forkjøpsretten og avklaring skjer kort tid etter endt budrunde. Konferer megler for ytterliggere informasjon.
 • Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.
 • Det er tillatt å holde dyr så lenge dyreholdet ikke er til sjenanse for de øvrige beboerne. Dyrehold tillates kun etter søknad til styret og undertegning av borettslagets dyreholdserklæring.
 • Gjensidige Forsikring
  Polisenummer: 88553941
 • Formuesverdi som primærbolig kr 1 292 042 per 31.12.20
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 4 651 352 per 31.12.20
 • 2 746 pr. mnd. Kabel-TV, varmtvann, fyring, kommunale avgifter, drift og vedlikehold, vaktmester, felles forsikring m.m
  Fjernvarme 599,-
  Felleskostnader 1.947,-
  Felleskostnader garasjeplass 200,-
  Borettslagsmodellen innebærer at en andelseier kan bli ansvarlig for felleskostnader andre andelseiere ikke betaler, herunder felleskostnader for usolgte andeler i et prosjekt. Enkelte borettslag er tilknyttet en sikringsordning som reduserer borettslagets risiko for tap på grunn av andelseiernes betalingsmislighold. En avtale om sikringsordning kan sies opp, være tidsbestemt og beløpsmessig avgrenset.
 • Andel fellesgjeld kr ,- pr. 04.07.22.
  Andel fellesformue kr 10 962,- pr. 04.07.22.
 • Lånenr: EIKA1-200073920
  Type lån: A
  Restsaldo: 47.506.237,-
  Restløpetid: 35 år 11 md.
  Term pr år: 12
  Type rente: Flyt
  Rente: 2,18%
  Andel av fellesgjeld: 0,-

  Lånenr: OBBK01-98207578665
  Type lån: A
  Restsaldo: 1.808.903,-
  Restløpetid: 19 år 10 md.
  Term pr år: 12
  Type rente: Flyt
  Rente: 2,18%
  Andel av fellesgjeld: 0,-

  Mulighet for individuell nedbetaling på hele eller deler av fellesgjeld (IN-lån): Ja.
 • Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato.
 • Utover det som er nevnt under felleskostnader, påløper kostnader til for eksempel strøm, fyring/brensel, innboforsikring og innvendig vedlikehold. Det gjøres videre oppmerksom på at kommunen har innført eiendomsskatt. For andels-/aksjeboliger faktureres dette av forretningsfører i tillegg til felleskostnadene. For selveide boliger faktureres det fra kommunen.
 • Det foreligger ferdigattest for oppføring av blokken datert 2010.
  Det foreligger ferdigattest for oppføring av balkonger datert 2017.
 • Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (3) har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene.
 • Eiendommen er konsesjonsfri.
 • Det er ikke odel på eiendommen.
 • Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
 • Borettslaget har lovbestemt første prioritets pant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.

  2007/1021313-6/200 Erklæring/avtale
  11.12.2007
  Bestemmelse om gjensidig rett til bruk av nødvendig grunn på respektive eiendommer for reparasjon og vedlikehold.
  Kan ikke slettes eller endres uten samtykke fra Oslo kommune v/Plan- og bygningsetaten.
  Gjelder denne registerenheten med flere

  2007/1021313-7/200 Erklæring/avtale
  11.12.2007
  Bestemmelse om vann og kloakkledning
  Med flere bestemmelser
  Kan ikke slettes eller endres uten samtykke fra Oslo kommune v/Plan- og bygningsetaten.
  Gjelder denne registerenheten med flere
 • Området er regulert for boliger, forretning og kontor, ref. S-3848, vedtaksdato 13.6.01.

  Det foreligger ingen kjente byggesaker i områder rundt.
 • Andelsnr. 12 Orgnr. 990347433 i Oslo kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtakelse etter nærmere avtale med selger.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 10. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt provisjon tilsvarende 1,25 % av kjøpesum inkludert fellesgjeld for gjennomføring av salgsoppdraget på denne eiendommen.
  I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke:
  Tilrettelegging kr. 24.900,-
  Visninger/Overtakelser kr. 3.890,- pr. stk.
  Oppgjørshonorar kr. 4.990,-
  Markedsføringspakke kr. 16.990,-
  Prospektpakke kr. 3.990,-
  Meglerpakke kr 1.955,-
  Meglerlisens kr. 425,-
  Grunnboksspørringer kr. 990,-
  Innhenting av informasjon fra forretningsfører kr 3.500,-
  Eierskiftegebyr til forretningsfører kr. 6.115,-
  Tinglysning av panterettsdokument med urådighetserklæring kr. 480,-
  Sikkerhetsstillelse kr. 850,- + 2 promille av salgssum.
  Dersom handel ikke kommer i stand har oppdragstaker krav på dekning påløpte utlegg, samt vederlag for utført arbeid med kr. 3.490,- pr. time inkl. mva begrenset oppad til kr. 34.900,-.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Lise Ruud Hval
  Øystein Walle
Lars Berge

Megler

Lars Berge

48 99 20 04

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev