aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Velkommen til denne flotte leiligheten!

Oslo Thurmanns gate 12A

Meget pen 3-roms selveier - garasjeleie - heis - stor solrik balkong - flytt rett inn!

 • BRA 73 m²
 • 2 soverom
 • OMKOSTNINGER193 392
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER6 993 392
 • EIENDOMSTYPELeilighet
 • EIERFORMEierseksjon
 • BYGGEÅR1 998
 • SOVEROM2
 • AREALP-rom 73 m²
 • FELLESKOST./MND2 908
 • TOMT2 561 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • ENERGIMERKINGD
 • 6 800 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  181 250,- (Dokumentavgift)
  8 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  --------------------------------------------------------
  193 392,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  6 993 392,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Velkommen til denne flotte leiligheten!

Dette er en meget pen og romslig 3-roms selveier, med stor sydvendt balkong og mulighet for å overta leie av garasjeplass. Mellom 2019 og 2021 har den fått pusset opp badet, samt malt de fleste overflater for øvrig. Det er flere fine designelementer som gjør at denne leiligheten klarer det mange nye leiligheter ikke klarer: å skille seg ut med sjarm og varme. Planløsningen er meget bra, med stor, sosial stue- og kjøkkenløsning, og to soverom separat plassert på hver side av leiligheten.

Bygget er et av bydelens mer populære, med utrolig godt bomiljø. Her brukes gårdsrommet flittig, og hele Sagene Ring er selvsagt trafikkfritt.

Ny eier kan overta leie av garasjeplass i kjeller med direkte heisadkomst til leilighetens etasje.

Inneholder:
Entré, bad/WC, stue, kjøkken, to soverom samt innvendig bod. Leiligheten disponerer også en utvendig bod. Videre kan kjøper overta leie av garasjeplass i kjeller om ønskelig. Plassen følger ikke leiligheten ved salg.

Thurmanns gate 12A, Oslo

 • Leiligheten her gjennomgående bra standard, og kan flyttes rett inn i. Den har gjennomgått oppgraderinger i perioden 2019-2021 med bl.a. oppussing av bad, maling av overfalter og så videre. For ytterligere beskrivelse av standard henviser vi til tilstandsrapporten, og under finner du en liten beskrivelse rom for rom.

  Entré:
  Et fint sted å komme inn, med litt armslag også som virkelig ikke er dumt. Fine fliser på gulvet er både pent og praktisk. Fra entréen er det adkomst til den store, innvendige boden, i tillegg til en praktisk garderobenisje med én gang du kommer inn.

  Bad/WC:
  Stort og romslig bad, oppgradert i 2019. Her er det god plass til både vaskemaskin og tørketrommel, og litt hyller og andre ting. Pent og delikat er det virkelig også.

  Stue:
  Flott, lys stue med naturlig plass for sofadel, TV-opplegg og så videre. Ut fra stua er det også tilgang til en stor balkong, der det er sol hele dagen. Det er koselig utsyn både fra stua og balkongen.

  Kjøkken:
  Innholdrikt og pent kjøkken med alle hvitevarer integrert. Kjøkkenet fikk nye håndtak i 2021, og fremstår som meget pent. Stua og kjøkkenet er fint delt av med spisebordet.

  Soverom 1 og 2:
  Begge soverom har gode muligheter for skapplass, og ligger vendt mot rolige thurmanns gate.  Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og 3.

  TG 2: AVVIK SOM IKKE KREVER UMIDDELBARE TILTAK
  Radon
  Vurdering av avvik:
  - Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
  Tiltak
  - Det bør gjennomføres radonmålinger.

  Overflater gulv
  Fliselagt gulv med varmekabler. Termostat til varmekabel er skiftet i 2020.
  Vurdering av avvik:
  - Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet.
  Det er ikke tilstrekkelig fall til sluk i dusjsone.
  Tiltak
  - Det må foretas utbedring av fallforhold.

  Sluk, membran og tettesjikt
  Originalt sluk med udokumentert utførelse på membran.
  Vurdering av avvik:
  - Over halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsningen.
  Tiltak
  - Sluket må sjekkes og rengjøres jevnlig.
  - Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må slukløsningen skiftes ut og sannsynligvis må også membransjiktet skiftes/utbedres. Det er imidlertid vanskelig å si noe om tidspunktet for når dette er nødvendig.

  Sanitærutstyr og innredning
  Det er innredning med glatte fronter, og speilskap med lys i rommet.
  Dusjvegger er i glass og det er montert regnfallsdusj.
  Vurdering av avvik:
  - Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne.
  - Det er avvik:
  Dusjvegger lar seg ikke åpne helt opp, da de subber mot gulv.
  Tiltak
  - Det må gjøres tiltak for å lukke avviket.

  Vannledninger
  Vannrør i leiligheten er kobberrør fra byggeåret.
  Vurdering av avvik:
  - Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger.
  Tiltak
  - Tidspunkt for utskiftning av vannledninger nærmer seg.
  - Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.

  Avløpsrør
  Avløpsrør er av plast fra byggeåret.
  Vurdering av avvik:
  - Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger.
  Tiltak
  - Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.
  - Tidspunkt for utskiftning av avløpsrør nærmer seg.

  Elektrisk anlegg
  El-anlegg med automatsikringer. Det er skiftet endel elektrisk i boligen i 2020.
  1. Foreligger det eltilsynsrapport de siste 5 år, og det er ikke foretatt arbeid på anlegget etter denne, utenom retting av eventuelle avvik i eltilsynsrapport (dvs en el-tilsynsrapport uten avvik)?
  Nei
  2. Når ble det elektriske anlegget installert eller sist oppdatert? 2020 Termostat til varmekabler, diverse dimmere og stikkontakter ble skiftet.
  3. Er alle elektriske arbeider/anlegg i boligen utført av en registrert
  elektroinstallasjonsvirksomhet?
  Ja
  4. Er det elektriske anlegget utført eller er det foretatt tilleggsarbeider på det elektriske anlegget etter 1.1.1999? I såfall etterspør samsvarserklæring.
  Ja Det foreligger samsvarserklæring på arbeid utført i 2020.
  5. Foreligger det kontrollrapport fra offentlig myndighet - Det Lokale Eltilsyn (DLE) eller eventuelt andre tilsvarende kontrollinstanser med avvik som ikke er utbedret eller kontrollen er over 5 år?
  Nei
  6. Forekommer det at sikringene løses ut?
  Nei
  7. Har det vært brann, branntilløp eller varmgang (for eksempel termiske skader på deksler, kontaktpunkter eller lignende) i boligens elektriske anlegg?
  Nei
  8. Er det tegn til at det har vært termiske skader (tegn på varmgang) på kabler, brytere, downlights, stikkontakter og elektrisk utstyr? Sjekk samtidig tilstanden på elektrisk tilkobling av varmtvannsbereder, jamfør eget punkt under varmtvannstank
  Nei
  9. Er det tegn på at kabelinnføringer og hull i inntak og sikringsskap ikke er tette, så langt dette er mulig å sjekke uten å fjerne kapslinger?
  Nei
  10. Finnes det kursfortegnelse, og er den i samsvar med antall sikringer?
  Ja
  11. Foreta en helhetsvurdering av det elektriske anlegget, dets alder, allmenne tilstand og fare for liv og helse. Bør det elektriske anlegget ha en utvidet el-kontroll?
  Ja
  Kontroll på noe eldre el-anlegg anbefales alltid.
 • Leiligheten har en perfekt beliggenhet: midt på Sagene, men likevel skjermet fra byens støy.

  Sagene Ring er navnet på en nedlagt trikkelinje i Oslo. Etter at trikkelinjen ble nedlagt og de store vognhallene ikke lenger hadde noen funksjon ble det bygget tre borettslag i leilighetskomplekser på tomten og etablert næringsvirksomhet i de gamle trikkestallene. De gamle Trikkestall-bygningene sto ferdig i 1899, men ble 100 år etter modernisert og omgjort til moderne kontorlokaler. I årene 1998-1999 ble boligenhetene reist rundt de gamle trikkestallene og rommer til sammen ca. 250 leiligheter.

  Et par minutters gange fra leiligheten ligger det flere koselige kafeer og restauranter som Kaffebrenneriet, Kaffe Gram, Sagene Lunsjbar, Bamboo (asiatisk) m.m. COOP Extra (kun 1 minutt unna og kan også nås gjennom garasjeanlegget, perfekt på kalde vinterdager), Rema 1000 og andre matvareforretninger ligger i umiddelbar nærhet. Det finnes også klesbutikker, bokhandel, hudpleiesalonger, frisører, apotek m.m. i området. Kort vei til Storo med sitt brede utvalg av forretninger og servicetilbud.

  Bydelen kan by på flere fantastiske grøntområder som Bjølsenparken, Geitmyra skolehager, Akerselva Miljøpark, Myraløkka og Voldsløkka rett rundt hjørnet. Voldsløkka er et aktivt friområde med kunstgressbane, ballbinge, sandvolleyballbaner og turstier, samt skiløype og skøytebane om vinteren. Ved Bjølsenparken ligger også idylliske Hjemmets Kolonihage med koselige Portveien 2. Kort vei til Vøienvolden gård hvor det finnes et hyggelig gårdstun med kafé i helgene, julemarked i desember og mulighet for å leie lokaler til private arrangementer. Lav trehusbebyggelse i Maridalsveien gjør også at området virkelig fremstår som en liten perle.

  Av treningstilbud finner du bl.a. SATS (i bakgården kun 50 meter fra leiligheten) og ellers i nærområdet finner du Oslo Yoga ved Sagene kirke, Sagene Squash i Mølleparken og Myrens sportssenter på Torshov. Her har man tilgang til treningssenteret, OsloSquash, Klatreverket og Golfsenteret. Skiløypene i Maridalen nås lett med 54-bussen direkte fra Sagene. Om sommeren er det en kort sykkeltur langs Akerselva opp til Maridalen eller over Nordberg til Sognsvann.

  Torshov og Sandaker er kun noen få minutter unna og ca. 10 min gange til St.Hanshaugen og Grünerløkka.

  Meget god offentlig kommunikasjon med buss nr. 20, 34, 37 og 54. Trikk nr. 11, 12 og 13 i Vogts gate på Torshov. Utdanningsinstitusjoner som Universitetet i Oslo, BI i Nydalen, OsloMet, Veterinærhøyskolen, Lovisenberg diakonale høgskole og Arkitektur- og designhøgskolen er i nærheten.

  Bydelen har også en rekke barnehager, både store og små. Samtidig er det flere fritidsaktiviteter for barn på blant annet Sagene Samfunnshus og Eventyrfabrikken (tidligere Hopp i Havet) ved Myraløkka. Det finnes også lekeplasser i bakgårdene i kvartalet som utgjør Sagene Ring.
 • Det er primært leilighets-/gårdsbebyggelse i området.
 • Se vedlagte kart. Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger.
 • Se vedlagte takstrapport for teknisk beskrivelse av eiendommen.
 • Bra / P-rom: 73 / 73 m²

  Følgende rom inngår i primærareal:
  Entré, bad, 2 soverom, omkledningsrom, kjøkken, stue

  I tillegg disponeres det 1 egen kjellerbod på 5,2 m².
  Felles sykkelbod i 1 etasje og i kjelleretasje.
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Varmekabler på baderom, ellers vanlig elektrisk oppvarming.
 • Dagens eier leier garasjeplass. Denne kan videreføres til ny eier.

  Ellers er det beboerparkering i området. Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et årlig gebyr

  Bensinbil, dieselbil, hybridbil, ladbar hybridbil: Kr. 5.700,-/årlig
  El-bil (helelektriske): Kr. 1920,-/årlig
  Motorsykkel og moped: Kr. 2850,-/årlig

  For mer info se: https://www.oslo.kommune.no/gate-transport-og-parkering/parkering/beboerparkering/beboerparkering-for-privatpersoner/
 • Offentlig.
 • Forretningsfører: OBOS Eiendomsforvaltning AS
 • Sameiet består av 57 seksjoner, 56 boenheter og én næringsseksjon.

  Thurmannsgate 12 Sameie er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 980582965, og ligger i bydel Sagene i Oslo kommune

  Inntekter, kostnader og resultat
  Driftsinntekter i 2021 var til sammen kr 2 509 204. Andre inntekter består i hovedsak av fakturert elbillading. Driftskostnadene i 2021 var til sammen kr 2 100 386. Årets resultat på kr 410 854 fremkommer i resultatregnskapet og foreslås overført til egenkapital.

  Styrets arbeid:
  Det er gjennomført løpende service/vedlikehold iht. inngåtte vedlikeholdsavtaler for heiser, anlegg for brannalarm, nødlys og røykluke i oppgang A.

  Styret har prioritert oppfølging av lekkasjene i bakgården og ned til næringsseksjonene. Dette har vært en stor sak, men er nå utført og snart ferdig.

  OBOS Prosjekt (2021) utarbeidet en vedlikeholdsnøkkel for sameiets eiendom. Vedlikeholdsnøkkelen er utarbeidet som en rapport med formål å gi en generell oversikt over økonomi, miljø og teknisk tilstand av bygget og eiendommen.

  BYGG - Større tiltak som anbefales i kommende 5-års periode.
  - Planlegge fasadeprosjekt inkludert utskifting av takvinduer og asfalttakbelegg på tak i neste 5-10 års periode
  Elektro - Større tiltak som anbefales i kommende 5-års periode.
  - Generell elektriske elementer i boenheter
  VVS - Større tiltak som anbefales i kommende 5-års periode.
  - Rengjøring av ventilasjonskanaler
  - Motivere eiere til utskifting av varmtvannsberedere
  - Plan for beboerinitiert rehabilitering av baderom bør utarbeides
  Kostnadsestimater for periode 2021 til 2025 er satt til 4,5 mnok.
  - Rehabilitering av baderom, rengjøring av ventilasjonskanaler, utskifting av varmtvannsbereder samt kontroll/utbedring av el-anlegget i boenheten er seksjonseiers ansvar, jf. vedtektenes pkt. 5-1.

  Kabel-TV/Internett
  Sameiet har avtale med Telia om levering av kabel TV og bredbånd. Avtalen er lagt ut på vibbo, under «Nyheter 2021 oppgradering av internett».

  Uteområde
  Sagene Ring Vel er ansvarlig for å vedlikeholde våre uteområder. Sagene Ring Vel inngår avtale med leverandører for vedlikehold av grøntområder, snøbrøyting og vårfeiing samt skadedyrs bekjempning.

  Grafittifjerning
  Sameiet har avtale med Rein Renholdsteknologi.

  Vaktmester og renhold
  Vaktmestertjenester utføres av Rudolfsen Vaktmestertjenester.
  Renholdstjenester vasking og boning av fellesarealene (ganger/trapper) utføres av Bjerkan Renholdstjeneste.

  Eierseksjonen hører til boligsameie. Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i sameiets styre og/eller generalforsamling.
 • Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.
 • Dyr som er til ulempe for andre beboere må ikke holdes i leilighetene.
 • Tryg forsikring
  Polisenummer: 7288152
  Innboforsikring må tegnes av kjøper.
 • Formuesverdi som primærbolig kr 1 573 535 per 31.12.21
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 5 664 727 per 31.12.21
 • 2 908 pr. mnd. kabel-TV, kommunale avgifter, betjening av andel fellesgjeld, felles forsikring, vaktmestertjenester, trappevask
 • Andel fellesgjeld kr ,- pr. 01.12.22.
  Andel fellesformue kr 16 424,- pr. 01.12.22.
 • Ingen lån registrert for selskapet.
 • For felles ansvar og forpliktelser hefter den enkelte sameier i forhold til sin sameiebrøk, jf eierseksjonsloven § 30.
 • Felleskostnader, innboforsikring og strøm. Selger opplyser at årlig strømforbruk er ca. 7.000 kWh.

  Det er innført eiendomsskatt i Oslo. Det betales i dag ikke eiendomsskatt på denne boligen, men ved en endring i formuesverdien kan det utløse eiendomsskatt. Vi gjør oppmerksom på at satsen for eiendomsskatt blir fastsatt årlig av bystyret. Eiendomsskatten vil derfor kunne variere fra år til år.
 • Det er utstedt ferdigattest på eiendommen fra 2001.
 • Utleie er tillatt etter styrets godkjennelse.
 • Eiendommen er konsesjonsfri.
 • Det er ikke odel på eiendommen.
 • Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
  Iht. eiersl. § 23 kan ingen kjøpe en boligseksjon hvis kjøpet fører til at man, direkte eller indirekte, blir eier av flere enn to boligseksjoner i eierseksjonssameiet. Begrensningen gjelder ikke kjøp av fritidsboliger. Det finnes også enkelte andre unntak i bestemmelsen.
 • Følgende heftelser er registrert på eiendommen:

  1998/48291-2/105 ERKLÆRING/AVTALE TINGLYST 20.08.1998
  :Knr:0301 Gnr:521 Bnr:1
  Bestemmelse om adkomstrett
  OVERFØRT FRA: 0301-221/278
  Gjelder denne registerenheten med flere

  1998/48291-4/105 ERKLÆRING/AVTALE TINGLYST 20.08.1998
  Bestemmelse om vann/kloakkledning
  OVERFØRT FRA: 0301-221/278
  Gjelder denne registerenheten med flere

  1998/48291-5/105 ERKLÆRING/AVTALE TINGLYST 20.08.1998
  Med flere bestemmelser
  Kan ikke slettes uten samtykke fra Plan- og Bygningsetaten
  og punkt 2 ikke uten samtykke fra Oslo Vann- og avløpsverk.
  OVERFØRT FRA: 0301-221/278
  Gjelder denne registerenheten med flere

  1998/48583-1/105 BRUKSRETT TINGLYST 21.08.1998
  Gjensidig bruksrett og plikter vedkommende uteareal m.v.
  OVERFØRT FRA: 0301-221/278
  Gjelder denne registerenheten med flere

  1998/49507-1/105 BEST. OM ADKOMSTRETT TINGLYST 26.08.1998
  :Knr:0301 Gnr:521 Bnr:2
  på vilkår
  Med flere bestemmelser
  OVERFØRT FRA: 0301-221/278
  Gjelder denne registerenheten med flere

  Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. De andre sameierne har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til to ganger folketrygdens grunnbeløp; jfr. lov om eierseksjoner § 31. Kontakt oppdragsansvarlig for ytterligere informasjon.
 • Eiendommen ligger i et område regulert til boligformål med tilhørende anlegg. Kopi av reguleringskart og bestemmelser kan sees hos megler.
 • Gnr. 221 Bnr. 278 Snr. 4 i Oslo kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtakelse etter nærmere avtale med selger.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

  Følgende medfølger boligen:
  Vaskemaskin og tørketrommel.
  Utesofa

  Følgende medfølger ikke:
  Taklampe over spisebord
  Stringhyllene i stue,
  Stringhylle på kjøkken
  Stringkommode i gangen
  Knaggrekke i gangen
  Veggmonterte oppbevaringsposer på badet
  Sengegavl
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Meglers vederlag er avtalt til 1% av salgssum.
  Tilrettelegging: 15.000 kr.
  Markedsføring: 16.000 kr.
  Øvrige utlegg: 17.484 kr.
  Visninger pr stk: 2.500 kr.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Casper Aslaksrud
  Elisabeth Toresen
Sverre Tandberg

Megler

Sverre Tandberg

40 44 10 00

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev