aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Tokerudberget 23 er en romslig 2-roms selveierleilighet med moderniseringsbehov.

Oppussingsobjekt! Romslig 2-roms selveier med parkering og solrik terrasse med flott utsyn. Kort vei til marka.

 • BRA 55 m²
 • 1 soverom
 • OMKOSTNINGER93 692
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER2 867 692
 • EIENDOMSTYPELeilighet
 • EIERFORMEierseksjon
 • BYGGEÅR1 972
 • SOVEROM1
 • AREALP-rom 55 m²
 • ANDEL FELLESGJELD74 000
 • FELLESKOST./MND2 915
 • TOMT20 939 m²
 • EIERFORM TOMTFestet fellestomt
 • 2 700 000,- (Prisantydning)
  74 000,- (Andel av fellesgjeld)
  --------------------------------------------------------
  2 774 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

  Omkostninger
  8 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  84 350,- (Dokumentavgift)
  --------------------------------------------------------
  93 692,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  2 867 692,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
- Romslig 2-roms selveier i 4. etasje.
- Stort potensial!
- Følger med parkeringsplass.
- Stor terrasse med utgang fra stuen.
- Gode solforhold på terrasse.
- Det er nydelig utsyn fra balkongen.
- Stort fellesområde med sittegrupper.
- Rolig og populær beliggenhet.
- Kjøkken med mye skapplass.
- Romslig stue med godt lysinnslipp.
- Soverom med plass til dobbeltseng.
- Lagringsplass i disponibel kjellerbod.
- Varmtvann er inkludert i fellesutgiftene.
- Kabel-tv og internett er inkludert.

Planløsning
4. etasje: Entré, bad/wc/vaskerom, stue/kjøkken og soverom.
Annet: Disponibel kjellerbod på ca. 1 kvm.

Tokerudberget 23, Oslo

 • Entré
  Leiligheten ligger i fjerde etasje og har adkomst via en felles trappeoppgang. Vel innenfor døra møtes man av en entré med laminatgulv og hvitmalte vegger. I entreen er det god plass til garderobeløsninger. Ved inngangsdøren er det montert et dørcallinganlegg.

  Kjøkken
  Kjøkkenet har åpen løsning mot stuen, men ligger likevel noe skjermet fra deler av rommet. På gulvet er det laminatgulv, mens veggene er lysmalte. Innredning med profilerte fronter og laminert benkeplate. Det er flislagte flater mellom over og underskap. Enkel stålkum med ettgreps blandebatteri. Integrert kjøl/frys kombiskap og opplegg for oppvaskmaskin. Kullfiltervifte over koketopp. Det er godt med skap- og skuffeplass på kjøkkenet.

  Stue
  Stuen er hyggelig og meget romslig, med en stor vindusflate som slipper inn godt med dagslys. En glassdør fører ut til den solrike terrassen, en herlig romforlengelse i sommerhalvåret. Videre er stuen innredet med laminatgulv og tapetserte vegger. Rommet er naturlig inndelt i ulike brukssoner, og det passer utmerket å innrede med spisebord utenfor kjøkkenet.

  Bad/wc/vaskerom
  Badet har blå mosaikkfliser på gulv, mens veggene er kledd med grå og hvite fliser. På badet er det toalett, et badekar og opplegg for vaskemaskin. Profilert mørk innredning og overskap med speil og lys over. Enkel servant med ettgreps blandebatteri.

  Soverom og garderobe
  Soverommet har plass til dobbeltseng. I rommet er det en stor og plassbygget garderobe. Entreen er innredet med et garderobeskap, og ekstra lagringsplass finnes i en disponibel kjellerbod.

  De innvendige overflater, med bad og kjøkken fremstår med slitasje, og leiligheten fremstår alt i alt som et et objekt med behov for utskiftinger og vedlikehold i de aller fleste bygningsdeler innvendig. Det er også røkt i leiligheten i mange år, noe som merkes og er synlig på diverse overflater.
 • Leiligheten ligger i et sentralt og barnevennlig boligområde på Stovner i Oslo. Fra boligen er det kort gangavstand til skoler, barnehager og offentlig kommunikasjon, samt et rikt utvalg av fasiliteter og servicetilbud. I tillegg er det en fin balløkke med fotballmål og lekeplasser i området.

  Idrett
  Høybråten og Stovner IL har et godt idrettstilbud innenfor fotball, håndball, basketball, langrenn, friidrett, alpint, innebandy, orientering og turn. Det er kort vei til Stovner idrettshall og nye Stovner Stadion, et flott kommunalt friidrettsanlegg som åpnet høsten 2017. Jesperudjordet ligger like ved, og alpine utfordringer finner du i Liabakkene som også har en flott akebakke.

  Rommensletta ligger ved Haugenstua og byr på en enorm idrettspark med flere fotballbaner, cricketbane, skøytebane, lekeplass og skulpturpark. Det tar ca. 8 min å kjøre til Groruddalen Golfklubb.

  I 2020 ble det vedtatt bygging av et moderne badeanlegg på Stovner. Badet vil være en sosial møtearena for områdets befolkning, være tilpasset idrettens behov og samtidig kunne tilby et helhetlig svømme- og badetilbud for folk i alle aldre.

  Turområder
  Nabolaget grenser mot Liaskogen. I tillegg har Stovner flere tur- og løypealternativer som tar deg innover i Lillomarka. Her finner du gode fiske- og bademuligheter, ridestier, oppkjørte skiløyper, lysløyper og flere sportsstuer med servering.

  Søndagsturen kan legges til ærverdige Fossum gård aktivitetssenter, hvor det blant annet er ridekurs for alle aldre. Like ved gården ligger Stovnertårnet - et utsiktstårn med en universelt utformet gangvei opp. På varme sommerdager kan dere ta en dukkert i den populære badedammen på Grorud.

  Servicetilbud
  Dagligvarehandelen kan gjøres på blant annet Meny og Kiwi. Førstnevnte ligger 400 meter unna på Stovner Senter med 83 butikker og 1250 parkeringsplasser. Grorud Nærsenter og Linderud senter ligger i nærheten. Oslo sentrum ligger også godt innen rekkevidde med alt av bymessige fasiliteter.

  Kollektivtilbud
  Kollektivtilbudet i området består av buss og t-bane. Det er ca. 500 meter ned til Stovner T, hvor linje 4 og 5 tar deg til Jernbanetorget på ca. 24 min. Med bil tar det ca. 7 min til Grorud, 14 min til Økern, 22 min til Oslo S og 28 min til Oslo Lufthavn.

  Skoler og barnehager
  Fra eiendommen er det 1 km til Stovner barneskole og kun 400 meter til Tokerud ungdomsskole. Bydelen har egen videregående skole og det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder. Det er også et godt utvalg av både private og kommunale barnehager, der tre ligger i det umiddelbare nærområdet.
 • Det er primært leilighetsbebyggelse i området.
 • Se vedlagte kart. Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger.
 • Terrasseblokk med 5 etasjer og 3 underetasjer/garasjekjeller under bebyggelse. Adkomst til felles trapperom fra asfaltert gangvei. Grunnmur fundamentert på fast masse og oppført i støpt betong, støpt kjellergulv. Støpt betong i bærende konstruksjoner, forblendet med plater og utfyllende fasader i bindingsverk utvendig kledd med trepanel ved terrassen. Flatt tak i betongkonstruksjoner, tekket med
  folie/papp og innvendige nedløp.

  Følgende bygningsdeler har fått TG3; store eller alvorlige avvik:
  Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på over 30 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Ingen unormal knirk i gulv på tilfeldig kontrollerte punkter. Det er målt avvik/skjevheter på gulvoverflater utover normalen på tilfeldige punkter i leiligheten. Fra leilighetskillevegg til leilighetskillevegg(leilighetens bredde) er det målt 3-4 cm skjevt. Dette anses om vesentlig på et så kort spenn. Det er ukjent når og hvordan dette oppstod, men stammer antatt fra byggetiden og har antagelig alltid vært slik. Kostnadsestimat : 10 000 - 50 000

  Våtrom > Generell > Bad/wc: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Kostnadsestimat : 100 000 - 300 000

  Følgende bygningsdeler har fått tilstandsgrad IU; ikke undersøkt:
  Våtrom > Fukt i tilliggende konstruksjoner > Bad/wc

  Følgende bygningsdeler har fått tilstandsgrad 2; avvik som kan kreve tiltak:
  Utvendig > Veggkonstruksjon: Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. Mot balkongen, ikke grunnmur.

  Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Rekkverk er ikke barnesikkert i henhold til dagens krav
  for avstand mellom spiler. Blomsterkasse tilfredsstiller i utgangspunktet krav til rekkverk( Ref TEK 17 §12-15 punkt 4), men avstand under mellom underkant av blomsterkassen og balkongskiven er over 10 cm.

  Innvendig > Overflater: Overflater har en del slitasjegrad utover det en kan forvente. Normal konsekvens av alder. Det er også røyket i leiligheten de siste 15 årene, noe som merkes godt.

  Innvendig > Innvendige dører: Enkelte av innvendige dører har en del slitasje.

  Kjøkken > Overflater og innredning > Kjøkken: Det er påvist skader på overflater/kjøkkeninredning utover normal slitasjegrad. Det er påvist fuktskjolder/svelling i bunnplate i benkeskap.

  Kjøkken > Avtrekk > Kjøkken: Det er manglende forsert mekanisk avtrekk fra kokesone i kjøkken.

  Tekniske installasjoner > Avløpsrør: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger.

  Tekniske installasjoner > Ventilasjon: Det er påvist begrenset ventilering/luftgjennomstrømning.

  Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg: Hovedsikring, strømmåler og kurser i skap på fellesområder. Jordfeilbrytere på alle kurser. Anlegget er delvis skjult/delvis åpent. Det vil si at kabelføringer og lignende både er skjult i vegger og himling, men noe klamret på listverk og andre overflater. Lamper stikk-kontakter og brytere er synlig. Belysning i leiligheten består i hovedsak av lamper.

  For ytterligere informasjon, se vedlagte tilstandsrapport.
 • Bra/P-rom: 55/55 m²

  4. etasje: P-rom består av: Entré/gang, bad/wc, stue, kjøkken og soverom.
  Leiligheten disponerer en bod på fellesarealer, merket 2313, på ca 1,1m².
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Leiligheten oppvarmes elektrisk med stedvis panelovner. Det er mekanisk avtrekk fra badet, og på kjøkkenet er det montert en ventilator med kullfilter - ellers naturlig tilluft. Sameiet har felles varmtvann via sentralanlegg, og sikringsskapet er utstyrt med automatsikringer. Kabel-tv, internett og varmtvann er inkludert i fellesutgiftene. I entreen er det montert et dørcallinganlegg.
 • Grunneier: OSLO KOMMUNE
  Festeavgift kr:

  Omgivelsene er rolige, med umiddelbar nærhet til flotte tur- og friluftsområder i marka. Fra stuen er det utgang til en nordvestvendt og delvis overbygget terrasse på ca. 14 kvm, med strålende utsikt over nærliggende områder. I front av terrassen er den en stor blomsterkasse, perfekt for deg med grønne fingre.

  Uteplassen innbyr til både rolige stunder med morgenkaffen og lange, sosiale kvelder i godt lag. Det er gode solforhold på terrassen, så her kan man virkelig nyte varme dager til fulle.

  Fellesområdet er opparbeidet med store grøntarealer, trær, variert beplanting, sittegrupper, lekeplass og asfalterte internveier.
 • Leiligheten har bruksrett til en biloppstillingsplass i et felles garasjeanlegg. Garasjeanlegget er i dårlig forvatning og det er bestemt at det skal rives og bygges nytt. Ifølge styreleder har denne seksjonen fått en midlertidig parkeringsplass utenfor Tokerudberget 29. I tillegg er det mulighet for gjesteparkering på fellesområdet. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.
 • Vann: Offentlig
  Avløp: Offentlig
  Adkomst: Offentlig
 • Forretningsfører: OBOS Eiendomsforvaltning (22 86 59 99)
 • Eierseksjonen hører til boligsameie. Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i sameiets styre og/eller generalforsamling.

  Tokerudåsen Boligsameie består av 189 seksjoner.
  Tomten er festet av Oslo Kommune, avtale frem til 2062.

  Sameiets hjemmeside: https://vibbo.no/tokerudasen/om // http://www.tokerudberget.no/

  For styrets arbeid i perioden 2021-2022, se vedlegg.

  Vaktmester
  Heshmatollah Nar Mohammad og Smart vaktmesterservice AS ivaretar den daglige drift og det løpende vedlikeholdet i henhold til avtale.

  Parkering
  Sameiet har parkeringsplasser som leies ut etter behov. Beboere som ønsker plass kan ta kontakt med styret på https://vibbo.no/tokerudasen.

  Vedlagt husordensreglene følger skjema for bestilling av skilt som sendes inn til styret. Kjøper blir
  fakturert for skilt til postkasse med kr. 500 + fakturaomkostninger.

  Kabel-TV
  Telia AS er sameiets leverandør av TV- og bredbåndstjenester

  Dyrehold
  Ved anskaffelse av dyr som hund og katt skal det på forhånd sendes melding til styret slik som vedtektene bestemmer. Dyreholdet skal ikke være til sjenanse for andre seksjonseiere.

  Pågående saker:
  - Låneopptak på kr 18 300 000 innvilget ifm riving/bygging av nytt gjesteparkeringshus. Det må påregnes en økning i fellesutgiftene ifbm. riving og oppføring av nytt garasjehus. Låneopptak på kr 18.300.000 er vedtatt av årsmøte og innvilget.
  - Januar 2022: Lånesøknad sendt på kr 1 600 000 ifm utskiftning av eksisterende varmtvannsanlegg med flere feil og behov for nødvendig utskiftning av komponenter og utstyr.

  Større vedlikehold og rehabilitering:
  - 2020: Nytt avfallssystem.
  - 2015: Betongrehabilitering av garasjene under blokkene samt utbedring av balkongene.
  - 2013 - 2014: Elektrisk arbeid, bytte av sikringsskap. Takarbeid. Etablering av fibernett.

  En sameier eier en andel i eiendommen, med tilknyttet enerett til bruk av sin bruksenhet, jf. eierseksjonsloven § 25.

  Ingen kan erverve mer enn to boligseksjoner i et sameie, jf. eierseksjonsloven § 23 første ledd. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting.
  Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.
 • Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.
 • Ved anskaffelse av dyr som hund og katt skal det på forhånd sendes melding til styret slik som vedtektene bestemmer. Dyreholdet skal ikke være til sjenanse for andre seksjonseiere.
 • Gjensidige Forsikring
  Polisenummer: 76465032
 • Formuesverdi som primærbolig kr 700 260 per 31.12.20
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 2 520 937 per 31.12.20
 • 2 915 pr. mnd. A-konto varmtvann, TV/bredbånd, dugnad, vedlikehold, trappevask, nedbetaling av fellesgjeld, kommunale avgifter, festeavgift, m.m.


  Felleskostnadene økte med 6% fra 01.03.2022.

  Varmtvann avregnes etter forbruk mot innbetalt akonto gjennom året. Måler avleses en gang i året og avregning effektueres etterskuddsvis over felleskostnadene (sannsynligvis i løpet av første halvår).
 • Andel fellesgjeld kr 74 000,- pr. 01.06.22.
  Andel fellesformue kr 6 445,- pr. 01.06.22.
 • OBOS05-98207559288
  Annuitetslån, 12 terminer pa.
  Rentesats pr. 10.06.22: 3,35% pa.
  Restløpetid: 19 år 9 md.
  Saldo pr. 01.06.2022: 10.134.148,-
  Andel av saldo: 34.023,-

  OBOS06-98207898414
  Annuitetslån, 12 terminer pa.
  Rentesats pr. 10.06.22: 3,35% pa.
  Restløpetid: 12 år 6 md.
  Saldo pr. 01.06.2022: 11.673.549,-
  Andel av saldo: 39.190,-

  Festetomt utgjør 7 624 kr av andel gjeld.

  - Låneopptak på kr 18 300 000 innvilget ifm riving/bygging av nytt gjesteparkeringshus. Det må påregnes en økning i fellesutgiftene ifbm. riving og oppføring av nytt garasjehus. Låneopptak på kr 18.300.000 er vedtatt av årsmøte og innvilget.
  - Januar 2022: Lånesøknad sendt på kr 1 600 000 ifm utskiftning av eksisterende varmtvannsanlegg med flere feil og behov for nødvendig utskiftning av komponenter og utstyr.
 • For felles ansvar og forpliktelser hefter den enkelte sameier i forhold til sin sameiebrøk, jf eierseksjonsloven § 30.
 • Festeavgift 170 304,-
 • Felleskostnader, strøm, innboforsikring og lignende. Listen er ikke uttømmende.
 • Det foreligger ferdigattest for boligblokk med garasjer datert 28.03.1973.
  Det foreligger ferdigattest for endring av byggtekniske installasjoner/utskifting av røropplegg datert 22.05.2007.
 • Bolig i eierseksjonssameie kan som hovedregel fritt leies ut. Det kan imidlertid følge av sameiets vedtekter at leietager skal godkjennes av styret, jf. eierseksjonsloven § 24 tredje ledd. Styret må ha "saklig grunn" for ikke å godkjenne leietager.
 • Eiendommen er konsesjonsfri.
 • Det er ikke odel på eiendommen.
 • Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
  Iht. eiersl. § 23 kan ingen kjøpe en boligseksjon hvis kjøpet fører til at man, direkte eller indirekte, blir eier av flere enn to boligseksjoner i eierseksjonssameiet. Begrensningen gjelder ikke kjøp av fritidsboliger. Det finnes også enkelte andre unntak i bestemmelsen.

  Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte tilstandsrapport.

  Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra brann/feiervesen på eiendommen. Det er ikke foretatt undersøkelse av det elektriske anlegget.

  Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.
 • Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. De andre sameierne har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til to ganger folketrygdens grunnbeløp; jfr. lov om eierseksjoner § 31. Kontakt oppdragsansvarlig for ytterligere informasjon.

  Pengeheftelser i eiendomsrett
  1974/24435-193/105 Bestemmelse om bebyggelse
  09.12.1974
  Bestemmelse om benyttelse
  Bestemmelse om gjerde
  Bestemmelse om vann/kloakkledning
  Bestemmelse om adkomstrett
  Bestemmelse om veg
  Overført fra: 0301-99/66
  Gjelder denne registerenheten med flere

  1974/24435-337/105 Festekontrakt - vilkår
  09.12.1974
  festetid: 90 år
  ÅRLIG AVGIFT NOK 11,000
  BESTEMMELSER OM REGULERING AV LEIEN
  BESTEMMELSE OM BEBYGGELSE
  BESTEMMELSER OM OVERDRAGELSE AV KONTRAKTEN
  BESTEMMELSER OM FORLENGELSE
  BESTEMMELSER OM INNLØSNINGSRETT
  FORKJØPSRETT FOR GRUNNEIER
  PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT
  HUSBANKENS STANDARKLAUSUL VEDTATT

  Pengeheftelser i festerett
  1974/24435-337/105 Festekontrakt - vilkår
  09.12.1974
  festetid: 90 år
  ÅRLIG AVGIFT NOK 11,000
  BESTEMMELSER OM REGULERING AV LEIEN
  BESTEMMELSE OM BEBYGGELSE
  BESTEMMELSER OM OVERDRAGELSE AV KONTRAKTEN
  BESTEMMELSER OM FORLENGELSE
  BESTEMMELSER OM INNLØSNINGSRETT
  FORKJØPSRETT FOR GRUNNEIER
  PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT
  HUSBANKENS STANDARKLAUSUL VEDTATT
  Gjelder feste

  1984/64696-3/105 Erklæring/avtale
  14.12.1984
  PANTERETT UTEN OPPTRINNSRETT TIL SAMEIET
  FOR: NOK 50,000
  MED PRIORITET ETTER 80% AV FØRSTE OVERDR.SUM
  SENERE ETTER 80% AV LÅNETAKST AVHOLDT ETTER
  FORSIKRINGSRÅDETS REGLER
  Gjelder feste
  Gjelder denne registerenheten med flere

  Det er ingen tinglyste rettigheter i annen fast eiendom. Grunnbok kan ses hos megler.
 • Området er regulert til byggeområde for boliger, p-hus/garasje, friområde/turvei, tomt for offentlig bygning (kirke/barneinst.), byggeområde for bolig/forretning/kontor, fortau og diverse veiareal.
 • Gnr. 99 Bnr. 66 Snr. 11 i Oslo kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtagelse etter nærmere avtale med selger.
 • Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring på boligen. Selger har likevel utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligen selges for et dødsbo. Megler gjør særlig oppmerksom på at selger ikke har bebodd den eiendom som legges ut for salg. Selger har derfor ikke spesifikk kunnskap om eiendommen, og har i begrenset grad kunnet supplere og/eller kontrollere opplysningene i denne salgsoppgaven. Det kan i denne sammenheng eksistere feil og skader på eiendommen som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres til å foreta en særlig grundig besiktigelse, gjerne med bistand av teknisk sakkyndig.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Det anbefales at hver budgivers første bud har en tilfredsstillende akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Ifølge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligen selges for et dødsbo. Megler gjør særlig oppmerksom på at selger ikke har bebodd den eiendom som legges ut for salg. Selger har derfor ikke spesifikk kunnskap om eiendommen, og har i begrenset grad kunnet supplere og/eller kontrollere opplysningene i denne salgsoppgaven. Det kan i denne sammenheng eksistere feil og skader på eiendommen som ikke er spesifikt opplyst..

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand og det som er beskrevet i tilstandsrapporten. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen.
  En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.

  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9 første ledd 2. pkt. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Meglers vederlag er avtalt til 1,5% av salgssum. I tillegg kommer kr 40 200,- og utlegg kr 12 300,-. Dersom eiendommen ikke blir solgt, skal selger betale påløpte tillegg og utlegg iht. oppdragsavtalen. Alle priser er inkl. mva.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Aase Strand Morten
  Mona Gråtrud
Oda Øvergård Buvik

Megler

Oda Øvergård Buvik

40 01 88 51

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev