aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Tøyen og Tøyengata 41B

Oslo Tøyengata 41A

Gjennomgående 2-Roms oppussingsobjekt - Uteplass med privat inng/utg* - Lave fk. inkl. V.v/fiber - Nydelig indre gård

 • 3 900 000
 • BRA 51 m²
 • 1 soverom
 • PRISANTYDNING3 900 000
 • OMKOSTNINGER8 932
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER3 944 932
 • EIENDOMSTYPELeilighet
 • EIERFORMBorettslag
 • BYGGEÅR1 894
 • SOVEROM1
 • AREALP-rom 51 m²
 • ANDEL FELLESGJELD36 000
 • FELLESKOST./MND3 356
 • TOMT589 m²
 • EIERFORM TOMTFellestomt
 • ENERGIMERKINGG
 • 3 900 000,- (Prisantydning)
  36 000,- (Andel av fellesgjeld)
  --------------------------------------------------------
  3 936 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

  Omkostninger
  5 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  480,- (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument)
  480,- (Tinglysingsgebyr BRL-skjøte)
  --------------------------------------------------------
  8 932,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  3 944 932,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
Leiligheten i første etasje inneholder: Entré, gang, bad/wc, soverom med utgang til bakgården, stue og kjøkken.

I tillegg disponeres bod i kjeller og på loft.
Grønn oase midt i byen!

Tøyengata 41A, Oslo

 • Boligen har en eldre standard og oppussing rehabilitering bør påregnes.

  -Eldre hvit foliert kjøkkeninnredning med glatte fronter. Stål vaskekum nedfelt i laminat benkeplate. Det er bruksslitasje på kjøkkeninnredningen. Lampen under overskapet er defekt.

  -Baderom med fliser på vegger og gulv med varmekabler. Servant, toalett og dusj. Opplegg for vaskemaskin.

  -Vinduer med 2+1-lags glass mot gaten produsert i 1988, vindu med 2 lags glass på badet. Dobbelfløyet terrassedør med 2-lags glass produsert i 1988. Eldre lyd og brannklassifisert entredør med kikkehull og sikkerhetslås.

  -Det er malte veggoverflater og tapet. Malte plater i tak. Takhøyden er ca. 268 og 244 cm. Eldre hvite trefyllingsdører til bad og soverom.

  Div. teknisk/utstyr:
  -Det er felles brannvarslingsanlegg for gården, røykvarsler og brannslukningsapparat i leiligheten.
  -Det er automatsikringer, hovedsikringen er skrusikringer.
  -Sikringsskapet er plassert i felles trappeoppgang med automatsikringer/skrusikringer. 35 amp. hovedsikring. Jordfeilsikring.

  Takstmann har gitt følgende deler av boligen TG3:
  -Etasjeskille/gulv grunnet skjevhet og slitasje.

  Takstmann har gitt følgende deler av boligen TG2:
  -Vinduer/dører grunnet alder, slitasje og to punkterte vinduer.
  -Kjøkken grunnet alder/slitasje og defekt lampe.
  -Avløpsrør grunnet alder.
  -Elektrisk grunnet alder og manglende dokumentasjon
  -Noe mangelfull ventilasjon.
  -Vannledninger grunnet alder.
  -Bad/wc grunnet slitasje, alder, samt riss og sprekker i fuger.
  -Tettesjikt bad grunnet alder
  -Lekkasje fra toalettsisterne.
  -Veggoverflater grunnet manglet vedlikehold og sprekker
  -Dør til bad som ikke kan lukkes (subber i rammen)

  (Ovennevnte er kun et utdrag iht. vedlagte tilstandsrapport og er ikke uttømmende)

  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.
 • Beliggenheten er attraktiv med gangavstand til "alt". Kun 5 minutter unna kan du nyte dagens første kaffekopp på Kaffebrenneriet i den gamle Brannstasjonen eller et måltid på The Golden Chimp omtrent like utenfor dørstokken .Leiligheten ligger rolig og tilbaketrukket til med Rudolf Nilsens Plass som nærmeste nabo. Plassen planlegges betydelig oppgradert for flere titalls millioner med blant annet endringer av dekker, opparbeidelse av nye gangveier, felling av trær og ny beplantning, samt planting av nye trær. Kanskje vil det se slik ut: https://so-la.no/prosjekter/rudolf-nilsens-plass

  Nærområdet byr på en rekke grønne parker. Like utenfor døren finner du mange av byens fineste og mest særpregede grønne lunger. Botanisk hage ligger som nærmeste nabo. Dette er byens kanskje aller vakreste park, perfekt sted for hyggelige søndagspikniker på plenen. Tøyenparken hvor den populære Øya festivalen arrangeres ligger heller ikke langt unna, denne egner seg perfekt for både hygge og trening, med fine løpemuligheter. På kollen har man utsikt utover hele Oslo og bratte bakker som brukes til skihopp og aking vinterstid. I tillegg er det store grøntområder mot Ekeberg med et bredt utvalg turstier hvor du dessuten får fantastisk utsikt over byen!

  Teaterplassen er Grønlands nye "piazza", hvor folk møtes. Plassen har kaffebar, restauranter og populære barer/ puber som Oslo Mekaniske Verksted, et av byens beste "vannhull". Her kan du møte venner til øl, spille sjakk, feire bursdager eller nyte et glass rødvin foran peisen. Du kan til og med ta med deg hvilken som helst mat fra de nærliggende takeaway-restaurantene, som leverer maten til deg kostnadsfritt, enten det er sushi, indisk eller Italiensk. Det er også lagt opp til en utescene for artister o.l. på torget om sommeren, og om vinteren tennes julegranen midt på plassen.

  Lompa / Olympen er et annet velrenommert tilholdssted på Grønland. Her får du servert bondekost av øverste klasse. Atmosfæren er folkelig og lokalene fasjonable med fantastiske lysekroner. Du finner også populære SüdØst med nydelig mat og fantastisk uteplass.

  På nyoppussede Tøyen Torg åpnes stadig nye utesteder og spisesteder. Nyåpnede Skatten er å anbefale. De har fersk bakst og brød fra sitt eget bakeri 7 dager i uken. På kvelden forvandles den til en av Oslos beste cocktailbarer. Ellers kan populære Postkontoret by på prisvinnende pizza, et bredt ølutvalg, shuffleboard og en intim scene hvor det stadig spilles konserter.

  Sørenga og Munch brygge i Bjørvika har de senere årene blitt populære badeplasser under sommerhalvåret, og ligger kun 5 minutter unna med sykkel. Både Sørenga og Barcode er to store satsningsområder i Oslo som virkelig har blomstret, og er en del av årsaken til at Gamle Oslo også øker voldsomt i popularitet. Grønland og Teaterplassen er knyttet til Barcode gjennom to nye gangbroer. Den ene gangbroen, Akrobaten, er kåret til Europas peneste gangbro og gir beboere på Grønland rask og enkel tilgang til sjøen og yrende restaurant- og barliv i Oslo`s nye "hotspot".

  Det har med andre ord de siste årene skjedd store positive endringer i bydelen, og slik vil det også fortsette i årene fremover. Velkommen til et spennende område i rivende utvikling.
 • Det er primært leilighets-/gårdsbebyggelse i området.
 • Det vil bli satt opp visningsskilt under visning.
 • Murverk i bærende konstruksjoner, utvendig pusset og malt.
  Antatt fundamentert på faste masser/fjell.
  Saltak i trekonstruksjon tekket med takstein.
  Etasjeskiller er av trebjelkelag.
 • Boligen i første etasje utgjør 51 kvm primærareal som omfattes av samtlige innvendige rom.

  Boden i kjeller og på loft måler 4 kvm hver. Loftsboden har skråtak og det er gulvarealet som er oppgitt.
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Elektrisk oppvarming av boligen. Elektriske varmekabler på bad. Felles varmtvann.
 • Nydelig indre gård/bakhage med vakker beplantning og gressplen.
 • Gateparkering etter gjeldende bestemmelser. Det er beboerparkering i området.
 • Offentlig tilkobling via private stikkledninger.
 • Forretningsfører: Obos Eiendomsforvaltning
 • Styreperioden 2021/22 har bestått av gjennomføring av brannvernberedskap som er godkjent av Brann og Redningsetaten. El-kontroll ble foretatt i borettslaget der mindre avvik ble avdekket og utbedret. Fibernett er etablert. Vannlekkasje fra takterrasse er under utredning. Videre har det vært justeringer og kontroll av inngangsdørene til leilighetene. Det har vist seg å være setningsskader som gjør at det sannsynligvis vil bli nødvendig å bytte inngangsdører med tilhørende dørkarmer. Det har vært et søksmål i borettslaget grunnet vannlekkasje. Saken har vært gjennom forliksrådet, samt tingretten og de som ble saksøkt har fått medhold i begge instanser. Styret håper nå å kunne legge saken bak seg.

  Resultatregnskapet for 2021 viste et positivt årsresultat på kr. 189.368,-. Budsjett for 2022 er ikke mottatt.

  Styreleder uttaler:
  Det har lenge vært snakk om å gjøre arbeider på fasaden. Det er vanskelig å si noe konkret om kostnaden, da det jo er et gammelt bygg, men basert på snittkostnader og fasadestørrelse blir det nok rundt 800.000,- til 1 million. Vi kommer også til å søke støtte fra Kulturminnefondet, slik at vi tror den reelle kostnaden blir noe lavere.

  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i borettslagets styre og/eller generalforsamling.
 • Det er ikke forkjøpsrett i borettslaget.
 • Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.
 • Det fremkommer ingen begrensinger vedr. dyrehold i borettslaget. På generelt grunnlag bør styret underrettes ved dyrehold og det er tillatt såfremt det ikke er til sjenanse for øvrige beboere.
 • Gjensidige
  Gjensidige
  Polisenummer: 76560352
 • Formuesverdi som primærbolig kr 1 094 724 per 31.12.21
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 3 941 005 per 31.12.21
 • 3.356,- per. mnd.

  Felleskostnadene betjener: Varmtvann, fibernett, nedbetaling andel fellesgjeld, felles forsikring, felles renhold, strøm i fellesarealer, felles drift og vedlikehold, revisjon og regnskapsførsel

  Megler har ikke mottatt øvrig spesifikasjon på hva de forskjellige postene utgjør (fordeling). Kapitalkostnader for denne andelens lån utgjør pt. 633,-/mnd.

  Borettslagsmodellen innebærer at en andelseier kan bli ansvarlig for felleskostnader andre andelseiere ikke betaler, herunder felleskostnader for usolgte andeler i et prosjekt. Enkelte borettslag er tilknyttet en sikringsordning som reduserer borettslagets risiko for tap på grunn av andelseiernes betalingsmislighold. En avtale om sikringsordning kan sies opp, være tidsbestemt og beløpsmessig avgrenset.
 • Andel fellesgjeld kr 36 000,- per 01.09.2022 (avrundet opp til nærmeste hele tusen)
  Andel fellesformue kr 20 641,- per 31.12.2021
 • Borettslaget har lån i Obos-banken med følgende vilkår:
  Total restsaldo: 585.720,-. Retsterende løpetid: 5 år og 2 mnd. Nåværende rente: Flyt 3,25%
 • Borettslaget bekreftes tilknyttet Skadeforsikringsselskapet Borettslagenes Sikringsordning AS.
 • Ny eier må påregne kostnader for løpende strøm, innboforsikring, vedlikehold m.m.
 • Det foreligger ekspedisjonsdokument for gården.
 • Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (1) nr. 3 har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene.
 • Det kreves ingen konsesjon.
 • Ingen odel på eiendommen.
 • Det gjøres oppmerksom på at boligen selges som et dødsbo og selger har ikke inngående kunnskap om eiendommen.
  Det gjøres oppmerksom på at boligen ikke vil bli ytterligere vasket ifbm. overtakelse. Flyttevask ble foretatt 13.09.2022.
  Det gjøres oppmerksom på at dagens uteplass som naturlig tilhører leiligheten er per definisjon et fellesareal og ikke et eksklusivt uteareal tilhørende leiligheten.
  Det gjøres oppmerksom på at alternativ planskisse kun er ment som illustrasjon. Selger har ikke undersøkt muligheten for at en endring faktisk kan foretas.

  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
 • Borettslaget har lovbestemt første prioritets pant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.

  Det er tinglyst flere bestemmelser på borettslagets eiendom som omhandler kommunale vedlikeholdsplikter og rett til kommune å gå inn på eiendommen ifbm. nødvendige reparasjoner. Dette kan være kloakkledning, vannledninger m.fl. I tillegg foreligger det erklæringer vedr. felles adkomst, vedlikehold m.fl. mellom naboer og nabobebyggelse.

  Eiendommens grunnboksutskrift vil bli utlevert etter budaksept ifbm. kontraktsignering. Ta kontakt med megler dersom du ønsker denne oversendt i forkant av at handel er kommet i stand.
 • Eiendommen er regulert til bolig- og næringsformål iht. bestemmelsene i S-2255. Eiendommen er oppført på byantikvarens gule liste.

  Offentlige planer i nærområdet:
  Tøyengata 39 A-B - Rehabilitering av skorstein. Se saksnummer: 202209048.
  Hagegata 1 A - Oppføring av balkonger. Se saksnummer: 202209131
 • Andelsnr. 2 Orgnr. 947258117 i Oslo kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtakelse etter nærmere avtale med selger. Boligen er ikke bebodd og kan overdras snarlig om ønskelig.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 10. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligen selges for et dødsbo. Megler gjør særlig oppmerksom på at selger ikke har bebodd den eiendom som legges ut for salg. Selger har derfor ikke spesifikk kunnskap om eiendommen, og har i begrenset grad kunnet supplere og/eller kontrollere opplysningene i denne salgsoppgaven. Det kan i denne sammenheng eksistere feil og skader på eiendommen som ikke er spesifikt opplyst..

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand og det som er beskrevet i tilstandsrapporten. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen
  En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.

  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9 første ledd 2. pkt. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1 % av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr. 7.390-, oppgjørshonorar kr 5.500,- og visninger kr 2.800, -. Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale. Alle beløp er inkl. mva.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Arnt Konrad Fugelsnes
  Linn Kirsti Fugelsnes
  Unni Annett Fugelsnes
Thor Hafnor

Megler

Thor Hafnor

97 02 24 32

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev