aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Velkommen til Treschows gate 19

OSLO Treschows gate 19

Nydelig 3-roms topp- og hjørneleilighet - balkong med fantastisk utsikt! Morgen og kveldssol. Heis. Gjennomført og pent.

 • kr 4 900 000
 • BRA 54 m²
 • 2 soverom
 • Prisantydningkr 4 900 000
 • Omkostninger -
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 5 129 000
 • EierformAndel
 • Byggeår1 951
 • Soverom2
 • ArealP-rom 54 m²
 • Andel fellesgjeldkr 229 000
 • Felleskostnaderkr 4 438
 • Tomt3 979 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 4 900 000 (Prisantydning) 229 000 (Andel av fellesgjeld)   5 129 000 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte) 7 769 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   17 601 (Omkostninger totalt)   5 146 601 (Totalpris inkl. omkostninger)

Treschows gate 19, Oslo

 • Tomt
  3979m²

  Beskrivelse av tomt
  Pent opparbeidet fellestomt med plener, planter og busker.

  Beliggenhet
  Leiligheten har en sentral og attraktiv beliggenhet på populære Bjølsen. Leiligheten ligger like ved Bjølsenparken, Hjemmets kolonihave og Voldsløkka, en av byens største idretts- og parkanlegg. En kort spasertur i fine omgivelser langs Akerselva og du ender opp på Grünerløkka eller i Nydalen. Til BI tar det ca. 10 min å gå. Med Sagene som utgangspunkt har en alt innen rekkevidde, om det er marka, handlegater, særegne butikker, restauranter, trenings- eller kulturtilbud som frister, her er mulighetene mange. Herlige Norð Bjølsen bakeri ligger rett rundt hjørnet og restauranter som Mat og Mer, Bjølsen Sushi og Sagene Lunsjbar fortjener å trekkes frem. Det samme gjør Kulturslottet Soria Moria på Torshov og Vøienvolden Gård. Kort vei til shoppingsentre Storo Storsenter og Sandaker Senter. På Storo finner man Odeon IMAX. Her finnes hele 14 kinosaler og hovedsalen har Norges største kinolerret. På andre siden av Akerselva finner vi også Lilleborg Torg. Her ligger blant annet Det Andre Teatret og pizzarestauranten Villa Paradiso. I tillegg til flotte grøntområder og tur- og rekreasjonsmuligheter langs Akerselva tilbyr området mange parker, Bjølsenparken, Myraløkka, Geitmyra skolehager og Hjemmets Kolonihager med Portveien 2 er eksempler på det. I tillegg er Voldsløkka Idrettsanlegg, med volleyballbaner, fotballbaner og oppkjørte skiløyper vinterstid også et populære goder i bydelen. Bjølsen er et rolig og familievennlig område. Av treningstilbud finner du bl.a. SATS på Sagene og Myrens Sportssenter på Torshov hvor man har tilgang til treningssenteret, Klatreverket. På Myrens finner du også lekelandet Eventyrfabrikken, et eldorado for barn. Utdanningsinstitusjoner som BI Nydalen, Blindern - Universitetet i Oslo, Høyskolen i Oslo og Akershus, Tannlegehøyskolen, Veterinærhøyskolen, Sykepleierskolen på Lovisenberg og Arkitekthøyskolen er alle i nærheten.

  Adkomst
  Enkel adkomst fra Ålesundgata Det vil bli satt opp AKTIV visningsskilt under visning.

  Bebyggelse
  Det er primært leilighets-/gårdsbebyggelse i området.

  Skolekrets
  Boligen tilhører Bjølsen Barneskole og Voldsløkka Ungdomsskole. Nye Bentsebrua skole er under bygging og skal etter planen skal stå ferdig i 2024.

  Offentlig kommunikasjon
  God offentlig kommunikasjon med buss nr. 20 (Galgeberg/Skøyen), 37 (Nydalen/Helsfyr), 54 (Kjelsås/Tjuvholmen) eller 34 (Ekeberg/Tåsen). Fra Sandaker/Torshov går det trikk, samt T-bane fra Nydalen eller Storo Stasjon.

  Byggemåte
  Se vedlagt tilstandsrapport fra takstmann Thomas Haugan

  Innhold
  Vi har for salg en fantastisk topp- og hjørneleilighet beliggende i 7. etg. med nydelig panoramautsikt over byen. Fra den bueformede balkongen har man både morgen- og kveldssol. Leiligheten holder en gjennomgående god standard med bl.a. delikat og pent, flislagt baderom fra 2016 og ny parkett i hele leiligheten 2018. Pene overflater på vegg, hvor stue, kjøkken og soverom 2 er oppgraderte. Boligen har 2 gode soverom hvor begge har plass til dobbeltseng. Smart kjøkken med alle hvitevarer og lys herlig stue med peisovn og utgang til flott balkong på 6 kvm. med ypperlige solforhold. Borettslaget er veldrevet og har en solid god økonomi da det bl.a. eier lokalene Rema 1000 leier i dag. Dette genererer gode inntekter, og på den ordinære generalforsamlingen den 01.06.2017 ble det vedtatt å innføre en årlig ordning hvor det hentes ut overskudd fra næringsselskapet som brukes til å betale andelseiernes påfølgende "skatt på utbytte" samt delnedbetale fellesgjeld. Leiligheten disponerer hele tre boder, hvorav en av de er rett utenfor leiligheten i 7. etg., superpraktisk. Det er heis i bygget og borettslaget disponerer også 21 stk. garasjeplasser i Treschowsgate Næringslokaler AS (selskap 68) som er mulighet til å leie hvis ledig, etter visse regler. Leiligheten er komplett og meget tiltalende, velkommen til visning!

  Standard
  Totalt usjenert beliggenhet i 7. etg. Heis rett opp fra inngangsparti. Ny parkett på alle gulv 2018. Entré: Malt himling, malte overflater på vegg og parkett på gulv. Dørcalling på vegg og plass til å henge yttertøy på vegg. Baderom: Malt himling med downlights, fliser på vegg og gulv. Delikat og pent baderom pusset opp i regi av borettslaget i 2016. Fint Duravit Starck badekar med dusj, servant med underskap og opplegg til vaskemaskin. Skap på vegg med speilfront. Varme i gulv og mekanisk avtrekk. Varmtvann er inkkludert i boligens fellesutgifter. Hovedsoverom: Malt himling, malte overflater på vegg og parkett på gulv. Godt soverom med fin plass til både dobbeltseng og garderobeløsning. Nydelig utsikt mot vest og Holmenkollen. Soverom 2: Malt himling, malte overflater på vegg og parkett på gulv. Nok en fint soverom, innebygd hylleløsning i vegg og plass til dobbeltseng også her om man skulle ønske det. Rommet fungerer også ypperlig som gjesterom, barnerom eller hjemmekontor. Kjøkken: Malt himling, malte overflater på vegg og parkett på gulv. Meget smart og effektivt kjøkken med plass alt man trenger. Hvit innredning med slette fronter og heltre benkeplate. Integrert oppvaskmaskin, komfyr og platetopp. Kjøle- og fryseskap. Ventilator og komfyrvakt på vegg over platetopp. Ytterligere skapplass på kjøkkenet er også montert. Stue: Malt himling, malte overflater på vegg og parkett på gulv. Lys og herlig stue med god plass til både spisegruppe og sofaavdeling. God peisovn i hjørnet av rommet for varme og hygge. Direkte utgang til bueformet balkong på 6 kvm. Her har man sol både morgen og kveld og ikke minst en fantastisk utsikt her på "taket av Oslo" I tillegg disponerer leiligheten bod i oppgangen rett utenfor leiligheten, en på loftet og i en kjeller. Følgende TG2 er referert fra salgsoppgaven: 1. UTVENDIG - Vinduer. Bygningen har malte trevinduer med 2-lags glass. Vurdering av avvik: Noe justeringsbehov. Tiltak. Lokal utbedring. 2. Dører - Vurdering av avvik: Sår/riper i ytterdør. Tiltak: Lokale utbedringer. 3. Overflater - Vurdering av avvik: Stedvis noe sår/riper/hakk/skjolder i overflater. Tiltak: Lokale utbedringer/tiltak. 4. Overflater vegger og himling - Fliselagte veggoverflater. Malt flater i tak. Vurdering av avvik: Perforerte veggfliser. Sprekk i veggflis. Tiltak: Lokale utbedringer/tiltak. 5. Vannledninger - Vannledninger i plastrør. Fordelerskap på bad. Waterguard på kjøkken. Vurdering av avvik: Rørkursene på rør-i-rør systemet på vannledninger er ikke merket. Tiltak: Rørkurser på rør-i-rør system bør merkes.

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  TV/Internett/bredbånd
  Telia er leverandør av tv/ internett i borettslaget

  Parkering
  Borettslaget disponerer 21 stykk garasjeplasser i Treschowsgate Næringslokaler AS (selskap 68) som er mulighet til å leie hvis ledig. Se regler i husordensreglene om at man blant annet må ha bodd i borettslaget minst ett år før leie. For å sette seg på liste, må styret kontaktes. Parkeringsleie/administrasjonskostnader belastes etter gjeldende satser Ellers gateparkering etter gjeldende bestemmelser. Det er beboerparkering i området. Den årlige prisen for å parkere i sonen, etter søknad hos kommunen, er kr 5700,- for bensinbil, dieselbil, hybridbil og ladbar hybridbil, og kr. 1920,- for elbil (helelsektrisk).

  Diverse
  El. sjekk er utført i leiligheten, 0 feil.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  4 900 000 (Prisantydning) 229 000 (Andel av fellesgjeld)   5 129 000 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte) 7 769 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   17 601 (Omkostninger totalt)   5 146 601 (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  Elektrisk oppvarming med panelovner. Varme i gulv på bad. Peis i stue.

  Energiklasse
  F

  Info energiklasse
  Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

 • Formuesverdi primær
  1229783

  Formuesverdi primær år
  2021

  Formuesverdi sekundær
  4427217

  Formuesverdi sekundær år
  2021

  Andelsnummer
  50

  Part.obl.nr.
  948554984

  Felleskostnader pr. mnd.
  4438

  Andel fellesgjeld
  229000

  Andel fellesgjeld per dato
  2023-02-28T23:00:00Z

  Rentekostnad fellesgjeld
  1491

  Andel fellesformue
  341436

  Andel fellesformue per dato
  2022-12-30T23:00:00Z

  Borettslaget
  Treschowsgate Borettslag

  Borettslagets org.nr
  948554984

  Om borettslaget
  Leiligheten tilhører Treschowsgata Borettslag som består av 60 andelsleiligheter fordelt på 2 bygninger. Borettslaget er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 948554984, ligger i bydel 3 Sagene i Oslo kommune og har adresse Treschowsgate 19-21. Treschowsgata Borettslag har avtale om vaktmestertjeneste og renhold av fellesarealene med VBR Norge. Rema 1000 leier lokaler av borettslaget og dette genererer gode inntekter. Selskap 67 (Treschowsgaten Brl.) eier 100% av aksjene i selskap 68 (Treschowsgaten Næringslokaler AS). På den ordinære generalforsamlingen den 01.06.2017 ble det vedtatt å innføre en årlig ordning hvor selskap 67 henter ut overskudd fra selskap 68 som brukes til å betale andelseierne påfølgende "skatt på utbytte" samt delnedbetale fellesgjeld. I tråd med vedtak på generalforsamlingen skal det utbetales ordinært utbytte fra Treschowsgate Næringselskap (selskap 068) til eier Treschowsgate borettslag (selskap 067) for regnskapsåret 2017. Borettslaget vil bruke denne utbetalingen til å betale for det kommende arbeidet med uttrekksrørene, altså slik at man slipper å ta opp tilleggslån for dette. 29,76% av dette utbyttet som borettslaget får fra selskap 068, skal borettslaget utbetale til hver enkelt andelseier i tråd med husleiebrøken. Dette som kompensasjon for den utbyttebeskatning som vil komme på den enkelte andelseiers likning for 2017 - og som må gjøres opp i 2018. Hver enkelte andelseier vil i 2018 motta et brev fra OBOS med opplysning om hvilket beløp som skal føres i selvangivelsen som utbytte samt posthenvisning (hvor det skal føres). Det vil sendes ut i god tid før selvangivelsen blir distribuert. Utbetalingen som kompensasjon for skatten, vil skje til sommeren neste år. Det er først da skatteberegningen for 2017 foreligger. OBS: Den som selger sin andel etter at slik utbetaling er mottatt, må selv ta med dette forholdet i avtale med den som kjøper andelen. Styret fikk på den ordinære generalforsamlingen den 01.06.2017 mandat til montering av ladestasjoner for el-/hybridbil og mulighet for styret til å arbeide for noe sykkelparkering i garasjen i Treschowsgate Felleskostnadene økte med 7 % f.o.m 01.01.2023. Prisen for å leie parkeringsplass økte også med 7 % fra samme dato. Formue: Høy formue på leilighetene skyldes at borettslaget eier Treschowsgate Næringslokaler AS (selskap 68) og skattemessig formuesverdi av aksjene blir fordelt som formue på alle andelseierne. I regnskapet er det kun kostpris på aksjene som fremkommer. Større vedlikehold og rehabilitering 2021: Skifte av brannvarslingsanlegg. Utbedring etter besøk av heiskontroll (skjer hvert annet år). Nytt søppelcontainerskap ved Treschowsgate 19. 2020: 19 og 21-Kontroll av tak og nedløp. Utført av Dan Blikk. Vurdering av brannvarslingsanlegg. Arbeid med planer av utearealer og vedlikeholdsplan. 2019: T19B -Tak ble etterisolert og tekket med papptekking. 2018: T19B lapping av hull i tak. T19 og T21. Utbedring av strømrehabilitering av soilrør i kjeller og ut til kommunalt anlegg. 2016 - 2017: Asbestsanering. Rør- og våtromsrehabilitering 2015: Forberedelse rør- og våtromsrehab Gjennomgang med branningeniør og skifte av branndører i enkelte fellesarealer. I Treschowsgate 19B er tak i garasjen gjennomgått og dreneringstiltak for nordvegg er gjennomført. Skifte av branndører i enkelte fellesarealer. 2015: Treschowsgate 19B er tak i garasjen gjennomgått og dreneringstiltak for nordvegg er gjennomført. 2014: Tiltak mot fuktinntrengning bakvegg Treschowsgate 19B. Forberedelse av mulig rør- og våtromsprosjekt. Oppfølging av nye andeler i Treschowsgate 19. 2013: Avtrekksvifte på pipe + oppussing 2011 - 2012: Ventilasjonsanlegg + nye branndører 2010 - 2011: Elektrisk arbeid og påbegynt utredning knyttet til pålagt utbedring av rømningsvei. 2008 - 2009: Kjøp av parsell 2007 - 2008: Rehabilitering fasade, vinduer og tak 2006: Lysarmaturer Skiftet alle lysarmaturere i fellesarealet. 2003 - 2004: Nye inngangsdører til leilighetene 2002: Satt inn brannslange i alle leilighetene. I tillegg er det montert 2 røykvarslere i hver leilighet. 2001: Utskiftning av det elektriske anlegget i Treschowsgate 21. Våren 20232 starter borettslaget en oppgradering av fasade og balkonger. Det er p.t. ikke informert om omfanget av tid eller kostnadsbilde for borettslaget og andelseiere. Når ikke annet følger av vedtektene eller lov om borettslag, kan bare fysiske personer som er andelseiere i boligbyggelaget være andelseiere i borettslaget. Ingen fysiske personer kan eie eller ha eierandel i mer enn en andel. Bare personer som bor eller skal bo i boligen kan eie en andel sammen. Følgende juridiske personer som er andelseiere i boligbyggelaget, kan til sammen eie andel eller andeler som gir rett til minst èn bolig og opp til ti prosent av boligene i laget: 1. stat, 2. fylkeskommune, 3. kommune, 4. selskap som har til formål å skaffe boliger og som blir ledet og som blir leid og kontrollert av stat, fylkeskommune eller kommune, 5. stiftelse som har til formål å skaffe boliger og som er opprettet av staten, en fylkeskommune eller kommune, 6. selskap, stiftelse eller andre som har inngått samarbeidsavtale med stat, fylkeskommune eller kommune om å skaffe boliger til vanskeligstilte.

  Gebyr forkjøpsrett
  7769

  Forkjøpsrett
  Det foreligger forkjøpsrett i borettslaget.

  Styregodkjennelse
  Kjøper skal godkjennes av styret. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.    Kjøper er forpliktet til å gjennomføre handelen uavhengig av om kjøper på overtakelsestidspunktet er godkjent av borettslaget som ny andelseier. Risikoen for å bli godkjent som ny andelseier påhviler kjøper.  Dersom kjøper på overtakelsestidspunktet ikke er godkjent som ny andelseier, har kjøper dog ikke rett til å ta eiendommen i bruk, jf. borettslagslovens § 4-5 (2).   Kjøper kan gå til søksmål mot borettslaget dersom kjøper mener manglende godkjennelse ikke er saklig begrunnet.

  Lånebetingelser fellesgjeld
  Borettslaget har 2 lån: Lånenr.: EIKA1-152021608 Type: A Restsaldo: 7.707.656,- Restløpetid: 15 år 8 md. Term. pr. år: 12 Type rente: Flyt Rente: 4,40% Andel restsaldo: 113.919,- Kapitalkostn.: 840,- Lånenr.: OBOS01-98207554499 Type: A Restsaldo: 7.770.420,- Restløpetid: 23 år 9 md. Term. pr. år: 12 Type rente: Flyt Rente: 4,40% Andel restsaldo: 114.869,- Kapitalkostn. : 651,-

  Sikringsordning fellesgjeld
  Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 ? tolv? måneder regnet fra oppsigelsesdato.

  Borettslagets forsikringsselskap
  Gjensidige Forsikring

  Polisenummer felles forsikring
  90288613

  Vedtekter/husordensregler
  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i gjeldende vedtekter og husordensregler. Dokumentene følger vedlagt i salgsoppgaven. 

  Dyrehold
  Hunde- og kattehold er tillatt. Hunde- og kattehold forutsetter at andelseier har søkt styretskriftlig i forkant av anskaffelse

  Eierskiftegebyr
  6215

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 1950/303237-1/105 17.11.1950 ERKLÆRING/AVTALE Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v. GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE 1951/300569-1/105 21.02.1951 BESTEMMELSE OM BEBYGGELSE Bestemmelse om adkomstrett Med flere bestemmelser GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE 1977/509127-1/105 20.05.1977 FELLESOBL. FOR BOR.INNSK. Beløp: NOK 316 700 Panthaver: OSLO BOLIG OG SPARELAG AL LØPENR: 7279778 GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE 2007/960012-1/200 22.11.2007 PANTEDOKUMENT Beløp: NOK 17 000 000 Panthaver: OBOS BBL ORG.NR: 937 052 766 GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE 2008/930938-1/200 17.11.2008 FELLESOBL. FOR BOR.INNSK. Beløp: NOK 9 600 Panthaver: OSLO BOLIG OG SPARELAG AL LØPENR: 7279778 Opprinnelig tinglyst som forhøyelse av FELLESOBL. FOR BOR.INNSK. 509127/1977 GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE 2009/7781-1/200 07.01.2009 FELLESOBL. FOR BOR.INNSK. Beløp: NOK 200 Panthaver: OSLO BOLIG OG SPARELAG AL LØPENR: 7279778 Opprinnelig tinglyst som forhøyelse av FELLESOBL. FOR BOR.INNSK. 509127/1977 GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE 2010/787232-1/200 13.10.2010 FELLESOBL. FOR BOR.INNSK. Beløp: NOK 11 800 Panthaver: OSLO BOLIG OG SPARELAG AL LØPENR: 7279778 Opprinnelig tinglyst som forhøyelse av FELLESOBL. FOR BOR.INNSK. 509127/1977 GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE 2016/826927-1/200 13.09.2016 PANTEDOKUMENT Beløp: NOK 10 500 000 Panthaver: OBOS-BANKEN AS ORG.NR: 911 986 884 Uomsettelig GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE ELEKTRONISK INNSENDT

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det foreligger ferdigattest på boligblokk 1962 Det foreligger ferdigattest på fasadeendring/balkong 2006 Det foreligger ferdigattest på bad 2017 Det foreligger ferdigattest på brannanlegg 2021

  Vei, vann og avløp
  Vei: Offentlig Vann/ avløp: Privat stikkledning til offentlig nett

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen ligger i et område regulert til byggeområde for boliger, jf. reguleringsplan S-2255 vedtatt 28.07.1977. Planen er delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn. Kommunedelplan for torg og møteplasser (KDP-17), vedtatt 22.04.2009. Kommunedelplan for torg og møteplasser ble vedtatt i Oslo bystyre den 24.04.2009. Planen består av mål, plankart (i fire deler: for indre Oslo, og ytre by vest, øst og syd), bestemmelser og retningslinjer. KDP-4 Saken gjelder: Akerselva miljøpark.Sikrer et gjennomgående parkdrag og bevaring av verneverdig bebyggelse langs elva fra Maridalsvannet til Vaterland.Det stilles krav til utforming av ny bebyggelse. Vedatt av bystyret 28.11.1990. S-5142 Saken gjelder: Detaljregulering med konsekvensutredning og med reguleringsbestemmelser for Ny vannforsyning Oslo - Stamnett. Vedtatt av bystyret 04.03.2022

  Adgang til utleie
  Andelseieren kan ikke uten godkjenning fra styret overlate bruken av boligen til andre. Med styrets godkjenning kan andelseieren overlate bruken av hele boligen dersom: - andelseieren selv eller en person som nevnt i borettslagslovens § 5-6 første ledd nr. 3 har bodd i boligen i minst ett av de siste to årene. Andelseier kan i slike tilfeller overlate bruken av hele boligen for opp til tre år, - andelseieren er en juridisk person, - andelseieren skal være midlertidig borte som følge av arbeid, utdanning, militærtjeneste, sykdom eller andre tungtveiende grunner, - et medlem av brukerhusstanden er andelseierens ektefelle eller slektning i rett opp- eller nedstigende linje eller fosterbarn av andelseieren eller ektefellen, - det gjelder bruksrett til noen som har krav på det etter ekteskapslovens § 68 eller husstandsfellesskapsloven.

  Legalpant
  Borettslaget har legalpant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

  Kommentar konsesjon
  Eiendommen er konsesjonsfri.

  Kommentar odelsrett
  Det er ikke odel på eiendommen.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse. 

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  4 900 000 (Prisantydning) 229 000 (Andel av fellesgjeld)   5 129 000 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte) 7 769 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   17 601 (Omkostninger totalt)   5 146 601 (Totalpris inkl. omkostninger)

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

Thomas Wahl

Megler

Thomas Wahl

40 80 04 44

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev