aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Velkommen til Uelands gate 57A og denne nydelige 3-roms leiligheten!
Velkommen til Uelands gate 57A og denne nydelige 3-roms leiligheten!

OSLO Uelands gate 57A

Lys og pen 3-roms med sydvendt balkong - Bad og kjøkken 2021 - IN-ordning - V.vann & fyring inkl. - Ingen forkjøpsrett

 • kr 4 500 000
 • BRA 51 m²
 • 2 soverom
 • Prisantydningkr 4 500 000
 • Omkostningerkr 9 832
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 4 880 156
 • EierformAndel
 • Byggeår1 936
 • Soverom2
 • ArealP-rom 51 m²
 • Andel fellesgjeldkr 370 324
 • Felleskostnaderkr 5 889
 • Tomt4 874 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 4 500 000 (Prisantydning) 370 324 (Andel av fellesgjeld)   4 870 324 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte)   9 832 (Omkostninger totalt)   4 880 156 (Totalpris inkl. omkostninger)
Før du blar videre legger vi ved boligens plantegning, slik at du får orientert deg litt.
Velkommen til Alexander Kiellands plass og denne nydelige 3-roms leiligheten! Dette er en lys og moderne 3-roms, med gjennomgående planløsning og fin standard. I 2021 ble den pusset opp og totalforvandlet til det den er i dag. Boligen har en sentrumsnær beliggenhet rett ved Alexander Kiellands plass, Iladalen, Grünerløkka og Sagene. Midt i smørøyet! Kort fortalt: - Totaloppusset i 2021 - Gjennomgående og luftig planløsning - Begge soverom vendt inn mot gårdsrom - Sydvendt balkong og nordvendt brannbalkong - Varmtvann, fyring og fibernett inkludert i felleskostnadene - Ingen dok.avgift eller forkjøpsrett - IN-ordning: Månedlige utgifter kan reduseres med ca. 2.534,- - Disponerer 2 boder: totalt 18,4 m² gulvareal - Sentral og god beliggenhet - Bredt kollektivtilbud
Den er målt til 4 kvadratmeter, så det er blant annet fin plass til en koselig sittegruppe med bord.

Uelands gate 57A, Oslo

 • Arealbeskrivelse

  Bruksareal
  4. etasje: 51 kvm
  Primærrom
  4. etasje: 51 kvm Entré, stue med åpen kjøkkenløsning, 2 soverom og baderom Balkong: Balkong ut fra stue er målt til ca. 4 m² . Balkong er ikke medregnet i arealer. Felles brannbalkong fra soverom er ikke oppmålt.  Tomt
  4874m²

  Beskrivelse av tomt
  Opparbeidet gårdsrom/uteområde med normal beplantning. Asfaltert adkomst til bygningen.

  Beliggenhet
  Velkommen til et populært, idyllisk og sentralt sted å bo! Meget attraktiv og sentral beliggenhet ved Iladalen. Ila er et koselig og unikt område plassert midt mellom Alexander Kiellands plass, St. Hanshaugen, Sagene, Torshov og Grünerløkka. Avstanden er kort til alt av urbane fasiliteter. Kvelds- og søndagsåpen matbutikk finnes like i nærheten og dekker de fleste enkle og hverdagslige behov. I umiddelbar nærhet finnes Kiellands Hus med matbutikk, vinmonopol, apotek, kafé, bokhandel, frisør og kiosk, samt flere restauranter som gamle Tranen som er Åpent Bakeri på dagtid og Colonel Mustard etc. Både St. Hanshaugen senter og Ringnes Park senter med blant annet Ringen Kino er kun en kort spasertur unna. For øvrig kan sentrum, Majorstuen og Storo Storsenter enkelt nåes med kollektivtilbudet i området. For den aktivitetslystne er tilbudet bredt og treningsmulighetene mange: aktivitetspark i Ilaparken, SATS treningssenter på Sagene Ring, SATS på Ringnes Park og Myrens Sportssenter på Torshov med Oslo Squash, Klatreverket og Golfsenteret i Myrens Verksted, Sagene squash, samt SiO Athletica Vulkan og Vulkan Squash. Kubaområdet sør for Kiellands plass kan blant annet friste med Smelteverket og Nedre Foss Gård. og populære Mathallen. Sjarmerende trehusbebyggelse og flere fantastiske grøntområder som Iladalen, parken på St. Hanshaugen, Akerselva Miljøpark, Myraløkka m.fl. finnes like ved. Langs Akerselva er turmulighetene flotte, enten du velger å bevege deg i retning sentrum eller nordover, gjennom Nydalen og Maridalen, inn i Nordmarka. Utdanningsinstitusjoner som OsloMet, UiO (Blindern), BI i Nydalen, Tannlegehøyskolen, Sykepleierskolen på Lovisenberg, Kunsthøyskolen og Arkitektur- og Designhøyskolen, Høyskolen Kristiania (Campus Vulkan) er alle godt innenfor rekkevidde.

  Adkomst
  Se vedlagte kart. Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger.

  Bebyggelse
  Det er primært leilighets-/gårdsbebyggelse i området.

  Offentlig kommunikasjon
  Kollektivtilbudet er godt, og mulighetene mange: Fra Alexander Kiellands plass går bussnr. 21 (Tjuvholmen - Helsfyr), 34 (Tåsen - Ekeberg Hageby) og nr. 54 (Kværnerbyen - Kjelsås). I tillegg går Flybussen FB5A til Oslo Lufthavn herfra. På Sagene går bussnr. 20 (Skøyen - Galgeberg), nr. 37 (Nydalen - Helsfyr) og fra Vøyenbrua går bussnr. 28 (Fornebu - Økern). Trikkelinjer 11, 12 og 18 går fra Biermanns gate, som tar deg til bl.a. Jernbanetorget, Aker Brygge og Majorstuen.

  Byggemåte
  Boligblokk oppført over 4 etasjer i tillegg til loft og kjeller. Hovedkonstruksjoner i betong og murverk. Se vedlagte takstrapport for teknisk beskrivelse av eiendommen.

  Innhold
  Stue: Stuen er det naturlige oppholdsrommet i leiligheten, så vi starter her. Rommet er romslig og godt, noe som bidrar til fine møbleringsmuligheter. I dag er stuen innredet med spisebord og sofagruppe. Gulvet er belagt med et pent og slitesterkt laminatgulv fra 2021, perfekt for de som kunne tenke seg å ta med en firebent venn. Det tillates nemlig å holde hund/katt så fremt det ikke er til sjenanse for beboerne. Ellers kommer det nydelig dagslys inn i rommet gjennom de store vinduene. Legg også merke til de dype vinduskarmene, som vi finner i disse fine funkisgårdene fra 30-tallet. Som du ser er det en radiator under vinduene. Denne er tilkoblet fjernvarme, og når varmtvann også er inkludert byr det på mer forutsigbare strømutgifter. Ellers kan vi informere om at vegger ble gipset og tak malt i 2021. Kjøkken: Det ville vært unaturlig å beskrive stuen uten å nevne kjøkkenet, for disse rommene henger fint sammen i en åpen løsning. Kjøkkenet var også nytt i 2021, og byr på integrerte hvitevarer og hvite, slette fronter. Hvitevarer, som induksjonstopp, stekeovn, kjøle- og fryseskap, er som nevnt integrerte og følger med på kjøpet. Det elektriske ble også oppgradert i forbindelse med oppussingen i 2021. Fra den åpne stue-/kjøkkenløsningen finner vi leilighetens solrike balkong. Balkong: Leiligheten har en sydvendt balkong, målt til 4 kvadratmeter. Det betyr at det er fin plass til en koselig sittegruppe med bord. Sittegruppen er plassbygget og kan følge med dersom kjøper ønsker det. Ettersom balkongen vender mot sør kan vi meddele at det er flotte solforhold her på sommerstid. Soverom 1: På andre siden av leiligheten, vendt mot gårdsrommet, ligger soverommene. Det største rommet benyttes naturlig nok som hovedsoverom i dag. Også her er vegger gipset og tak malt i 2021. Samme år ble det lagt nytt gulv. Herfra er det også utgang til en luftig brannbalkong. Soverom 2: Det andre soverommet er også av fin størrelse. Det gjør nytten som et barnerom, gjesterom eller kontor. Baderom: Mellom de to soverommene finner vi det lekre badet, pusset opp i 2021. Badet er innredet med dusjhjørne, servant med skuffinnredning og vegghengt toalett. Det er downlights i himling og varme i gulvet. Det er både plass og opplegg for vaskemaskin. Denne følger også med. Entré: Entreen er innbydende og god, med rikelig plass til oppheng av yttertøy og lagring av sko. I tillegg til leilighetens arealer disponerer boligen 2 boder: - 1 bod ca. 13 m² gulvareal (skråtak i boden) på loft - 1 bod ca. 5,4 m² i kjeller.

  Standard
  Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 3 og TG 2: TG 3: STORE ELLER ALVORLIGE AVVIK Balkongdør på soverom Vurdering av avvik: - Sprekk i karm. Defekt håndtak. Stor slitasje. Tiltak: - Utskifting må påregnes. Kostnadsestimat: 10.000 - 50.000kr Etasjeskille Støpt etasjeskille. Måling av høydeforskjeller med laser gjort i rom: STUE OG KJØKKEN SAMLET. Lokalt avvik måles med laser (5 punkter) innenfor 2 meter. Størst avvik: 60 mm på 2 meters avstand. Totalt avvik målt med ett punkt ved hver vegg i rommet, samt et punkt midt på gulvet. Størst avvik: 90 mm. Vurdering av avvik: - Målt høydeforskjell på over 30 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. - Målt høydeforskjell på over 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. - Det er store skjevheter i hele etasjeskillet i leiligheten, det gjøres det oppmerksom på. Tiltak: - For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjellene rettes opp. Det vil imidlertid sjeldent være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak. - Ingen umiddelbare tiltak ansees som nødvendig men vær klar over avvikene. Avretting av etasjeskille (gulvflater) ansees som et omfattende og kostbart tiltak og må gjøres av fagfolk. Kostnadsestimat: 50.000 - 100.000 kr. TG 2: AVVIK SOM KAN KREVE TILTAK Vinduer Isolérglass i treramme datert 86. Borettslaget planlegger utskifting av vinduer. Årstall: 1986. Vurdering av avvik: - Generell elde og slitasje. Noe malingsavskalling. Tiltak: - Utskifting må påregnes innen kort tid. Balkong ved stue Balkong med adkomst fra stuen. Bygget med støpt dekke som en del av bygningskonstruksjonen. Ved nedbør er det avrenning til sluk e.l. i gulv, ikke besiktiget på grunn av skjult av frittliggende tremmer på balkonggulvet. Rekkverk høyde: 92 cm. Høyde på rekkverk ved balkonger, tribuner, passasjer og lignende skal være minimum 1 meter. Der nivåforskjellen er mer enn 10 meter skal rekkverk ha en høyde på minimum 1,2 meter. Vurdering av avvik: - Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Sprekkdannelser i mur rundt balkongen. Tiltak: - Generell oppgradering og utbedring må påregnes. Overflater gulv - Bad Årstall: 2021 Vurdering av avvik: - Det er ikke tilfredstillende lokalt fall til sluk på én side av slukrist i dusjsonen målt på flere tilfeldig valgte steder. Det er ikke tilfredstillende lokalt fall på gulvet for øvrig målt på flere tilfeldig valgte steder. Tiltak: - Ingen tiltak ansees som nødvendige men vær klar over avvik. TG 2: AVVIK SOM IKKE KREVER UMIDDELBARE TILTAK Dører Vurdering av avvik: - Bruksslitasje, sår og merker. Kikkehull er knust. Tiltak: - Vær klar over avviket. Det burde vurderes å skifte ut inngangsdøren. Balkongdør i stue Balkongdør med isolérglass. Vurdering av avvik: - Bruksslitasje. Dels defekt låsvrider. Tiltak: - Utskifting av døren burde påregnes evt. utbedringer. Felles brannbalkong Felles brannbalkong med adkomst fra hovedsoverommet. Til tross for at felles balkong er en felleskonstruksjon velger takstmann å vurdere denne mht. sikkerhet og slitasjen. Bygget med støpt dekke og rekkverk i metall. Ved nedbør er det naturlig avrenning. Rekkverk høyde: 89 cm. Høyde på rekkverk ved balkonger, tribuner, passasjer og lignende skal være minimum 1,0 m. Der nivåforskjellen er mer enn 10,0 m, skal rekkverk ha en høyde på minimum 1,2 m. Skilleveggen/duken til naboen på brannbalkongen er fikset etter takstbefaring. Sluk, membran og tettesjikt Plastsluk med uttagbar vannlås for inspeksjon og rengjøring. Det er trolig lagt smøremembran på gulv og vegger men det er ikke bekreftet. Protimeter fuktapparat gjorde ingen unormale utslag ved fuktsøk i dusjområdet. Levetidsbetraktning: Levetid | Smøremembran over 15 år - "Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt" = TG 2 Levetid | Banemembran over 20 år - "Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt" = TG 2Pla Årstall: 2021 Vurdering av avvik: - Type membranløsning er ikke dokumentert og kan heller ikke konstateres visuelt av takstmann. På grunn av dette gis det TG2. Tiltak: - Vær klar over manglende dokumentasjon. Ventilasjon - Bad Det er trolig naturlig oppdriftsventilasjon på baderommet. Det kan ikke konstateres mekanisk avtrekk. Vurdering av avvik: - Rommet har kun naturlig avtrekk. Tiltak: - Det er ikke behov for utbedringstiltak. Avtrekk - Kjøkken Ventilator med kullfiltervifte. Årstall: 2021. Vurdering av avvik: - Kjøkkenet har ventilator med omluft (kullfilter). Tiltak: - Det er ikke behov for utbedringstiltak. Vær klar over at avtrekksluften fra kullfiltervifte ikke blir ført til yttervegg eller annen avtrekkskanal men tilbake til rommet. Vannledninger Det er lagt rør-i-rør til baderommet. Fordelerskapet er plassert i himling på baderommet. Stoppekran i fordelerskapet ble testet og fungerer fint. Levetidsbetraktninger: Levetid | Vannrør av kobber over 25 år - "Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt" = TG 2 Levetid | Rør i rør system over 25 år - "Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt" = TG 2 Lekkasjestopper: Nei. TEK17: Teknisk forskrift fra 2017 (TEK17) krever at installasjoner med vann i rom uten sluk i gulv skal sikres med lekkasjestoppere. Evt. dokumentasjon på utførte rørarbeider i leiligheten er ikke kjent for takstmann utover det som evt. nevnes i rapporten. Dokumentasjon for utførelse foreligger ikke. Dette gis TG2 på bakgrunn av NS3600:2018 "Valg av tilstandsgrader". Årstall: 2021. Vurdering av avvik: - Det mangler røranvisning i fordelerskapet. Det kan ikke påvises drensrør fra fordelerskap til ventil i vegg som deretter leder vann til sluk. Evt. lekkasjevann fra fordelerskapet vil trolig renne spredt utover himlingen. Ingen dokumentasjon. Tiltak: - Vær klar over avvik. Det anbefales å kontrollere røropplegget av ekstern rørlegger. Vannbåren varme Vurdering av avvik: - Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på anlegg for vannbåren varme.

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse. Følgende medfølger: - Hvitevarer - Vaskemaskin Følgende medfølger ikke: - Garderobeskap Til informasjon: - Plassbygde utemøbler kan medfølge etter avtale med selger.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Parkering
  Det er beboerparkering i området. Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et årlig gebyr. Bensinbil, dieselbil, hybridbil, ladbar hybridbil: Kr. 5.700,-/årlig El-bil (helelektriske): Kr. 1920,-/årlig Motorsykkel og moped: Kr. 2700,-/årlig Hydrogenbil og el-varebil: gratis El-motorsykkel og el-moped: Kr. 810,-/årlig For mer info se: https://www.oslo.kommune.no/gate-transport-og-parkering/parkering/beboerparkering/beboerparkering-for-privatpersoner/

  Diverse
  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  4 500 000 (Prisantydning) 370 324 (Andel av fellesgjeld)   4 870 324 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte)   9 832 (Omkostninger totalt)   4 880 156 (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  Oppvarming via radiatorer inkludert i husleien. Det er også felles varmtvann i bygget. Elektriske varmekabler på baderom.

  Info strømforbruk
  Selger opplyser at årlig strømforbruk er ca. 910 kWh.

  Energiklasse
  G

  Info energiklasse
  Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

 • Formuesverdi primær
  1196104

  Formuesverdi primær år
  2021

  Formuesverdi sekundær
  4305973

  Formuesverdi sekundær år
  2021

  Andre utgifter
  Det er innført eiendomsskatt i Oslo. Det betales i dag ikke eiendomsskatt på denne boligen, men ved en endring i formuesverdien kan det utløse eiendomsskatt. Vi gjør oppmerksom på at satsen for eiendomsskatt blir fastsatt årlig av bystyret. Eiendomsskatten vil derfor kunne variere fra år til år.

  Andelsnummer
  141

  Part.obl.nr.
  982842166

  Felleskostnader pr. mnd.
  5889

  Andel fellesgjeld
  370324

  Andel fellesgjeld år
  2022

  Andel fellesgjeld per dato
  2023-05-06T22:00:00Z

  Kommentar fellesgjeld
  På generalforsamlingen i 2023 ble det vedtatt et låneopptak på NOK 36 mill for å pusse opp fasaden og bytte alle vinduer. Dette kommer til å øke fellesgjeld og felleskostnader. Hva økningen vil bli per andel er ikke styret helt informert om ennå, men et anslag ligger på rundt kr. 200 000,- i andel fellesgjeld og ca. kr. 1100,- i økte felleskostnader pr. mnd. Det tar forbehold om endelige summer, og styret kommer tilbake til beboerene så snart de vet mer.

  Andel fellesformue
  25007

  Andel fellesformue per dato
  2022-12-30T23:00:00Z

  Kommentar kommunale avgifter
  Kommunale avgifter er inkludert i felleskostnadene.

  Borettslaget
  Borettslaget Ilabekken

  Borettslagets org.nr
  982842166

  Om borettslaget
  Borettslaget Ilabekken er organisert etter de bestemmelser som følger av loven, og har til formål å drive eiendommen i samråd med, og til det beste for, eierne. Borettslaget Ilabekken ligger i Oslo kommune, og har organisasjonsnummer 982842166. Borettslaget Ilabekken består av 158 boliger og 9 næringslokaler. Styrets arbeid: På generalforsamlingen i 2023 ble det vedtatt et låneopptak på NOK 36 mill for å pusse opp fasaden og bytte alle vinduer. Dette kommer til å øke fellesgjeld og felleskostnader. Hva økningen vil bli per andel er ikke styret helt informert om ennå, men et anslag ligger på rundt kr. 200 000,- i andel fellesgjeld og ca. kr. 1100,- i økte felleskostnader pr. mnd. Det tar forbehold om endelige summer, og styret kommer tilbake til beboerene så snart de vet mer. Utskifting av alle låssylindere og installering av USBL nøkkelen: Styret har i løpet av det siste året arbeidet med utskiftning av låsesystemet. Ilabekken borettslag har, som de fleste andre, et låsesystem basert på systemnøkler som går til oppganger og fellesarealer. Systemnøklene er knyttet til et patent, og det gjeldende patentet var gått ut på dato. Dermed var det behov for skifte ut låsesystemet i borettslaget. Utredning kommunen ift utvidelse balkonger: Plan og bygningsetaten informerer at dette er et søknadspliktig prosjekt og for å søke om dette må styret ha et prosjektforslag klart som inneholder priser, arkitekt tegninger samt en skriftlig uttalelse fra Byantikvaren da bygget står oppført på orange liste. Dette vil innebære en del kostnader for borettslaget og styret har ikke startet denne prosessen da dette ikke var det som ble godkjent av generalforsamlingen. PBE sier også at det er svært lite sannsynlig at borettslaget vil få godkjent å utvide kun noen av de eksisterende balkongene og ikke alle, så dersom styret skal gå videre med søknad vil dette måtte inkludere alle brannbalkongene i bygget. TV / Bredbånd: Borettslaget inngikk avtale med NextGenTel for fibernett i 2022. Det ble lagt om i mai 2022. Vedlikeholdshistorikk: 2005: Nye inngangsdører til oppgangen. 2006: Baderomsoppgradering. 2006: Nye vann- og kloakkrør. 2007: Reparasjon av tak med utskifting av taksten. Nye luker på alle loft. Reparasjon av alle piper. 2008: Nytt lysarmatur i alle oppganger. 2008: Branndører i alle kjellernedganger og i kjellerganger. 2010: Nytt callinganlegg. 2012-13: Nye vannrør i kjeller med returanlegg. 2018: Omlegging til fjernvarme. 2022: Lagt om til fibernett. 2022: Byttet låsesystem i alle ytterdører, inkludert elektronisk løsning for inngangsdører. Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i borettslagets styre og/eller generalforsamling

  Forkjøpsrett
  Det er ingen bestemmelser om forkjøpsrett i borettslaget.

  Styregodkjennelse
  Kjøper skal godkjennes av styret. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn. Kjøper er forpliktet til å gjennomføre handelen uavhengig av om kjøper på overtakelsestidspunktet er godkjent av borettslaget som ny andelseier. Risikoen for å bli godkjent som ny andelseier påhviler kjøper. Dersom kjøper på overtakelsestidspunktet ikke er godkjent som ny andelseier, har kjøper dog ikke rett til å ta eiendommen i bruk, jf. borettslagslovens § 4-5 (2). Kjøper kan gå til søksmål mot borettslaget dersom kjøper mener manglende godkjennelse ikke er saklig begrunnet.

  Lånebetingelser fellesgjeld
  Borettslaget har følgende lån: Lånenummer: 15160112996, DNB Boligkreditt AS v/ DNB Bank ASA Type: Annuitet Terminer pr. år: 4 terminer pr år Rentesats: 4,19% pa. Antall terminer til innfrielse: 70 Saldo pr. 07.05.2023: 34.013.862,- Andel av saldo: 303 432,- Siste termin: 30.09.2040 Det er anledning til å nedbetale på lånet den 15. mars og 15. september, forutsatt flytende rente. Usbl må kontaktes senest to uker før nedbetaling. Lånenummer: 12135776260, DNB Boligkreditt AS v/ DNB Bank ASA Type: Annuitet Terminer pr. år: 4 terminer pr. år Rentesats: 4,19% pa. Antall terminer til innfrielse: 65 Saldo pr. 07.05.2023: 9.341.128,- Andel av saldo: 66 892,- Siste termin: 20.06.2039 IN-ordning: Det er anledning til å nedbetale på lånet den 15. mars og 15. september, forutsatt flytende rente. Usbl må kontaktes senest to uker før nedbetaling.

  Sikringsordning fellesgjeld
  Borettslaget er sikret mot tap av felleskostnader i Klare Finans AS. Borettslaget er, etter gjeldende bestemmelser fastsatt av finansieringsselskapet, sikret mot tap som følge av at en andelseier unnlater å betale sine felleskostnader. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 1. desember med gyldighet fra førstkommende årsskifte.

  Borettslagets forsikringsselskap
  If Skadeforsikring

  Polisenummer felles forsikring
  SP586867

  Vedtekter/husordensregler
  Utkast til budsjett og vedtekter for borettslaget følger som vedlegg til salgsoppgaven. Interessenter oppfordres til å gjøre seg kjent med disse. Det er forutsatt at kjøper aksepterer vedtektsutkastet som grunnlag for avtalen. Det gjøres oppmerksom på at budsjett og vedtekter kan endres av selger forut for, eventuelt i forbindelse med, stiftelse av borettslaget.

  Dyrehold
  Det tillates å holde hund/katt eller andre husdyr så fremt det ikke er til sjenanse for beboerne.

  Eierskiftegebyr
  6215

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 1936/301039-1/105 27.02.1936 BEST. OM VANN/KLOAKKLEDN. 1951/302506-1/105 20.09.1951 BESTEMMELSE OM BEBYGGELSE Bestemmelse om adkomstrett Rettighetshaver Kingos gt. 10c. Med flere bestemmelser 1952/301874-2/105 14.08.1952 ERKLÆRING/AVTALE Bestemmelse om kloakkledning Med flere bestemmelser 1953/301164-1/105 18.04.1953 ERKLÆRING/AVTALE LIVSVARIG BRUKS- OG / ELLER DISPOSISJONSRETT RETTIGHETSHAVER: KRINGOS GATE 22 AS TIL LAGERLOKALENE UNDER KJELLER I D E 2001/23268-1/105 27.04.2001 ERKLÆRING/AVTALE Bestemmelse om gjerde Med flere bestemmelser Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m. GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE 2012/80445-1/200 27.01.2012 BRUKSRETT RETTIGHETSHAVER: KNR: 0301 GNR: 221 BNR: 102 Gjelder bruk av garasjeanlegg Kan ikke endres uten samtykke fra Oslo kommune. Med flere bestemmelser 2017/1405651-1/200 14.12.2017

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det er utstedt exdok på eiendommen fra 1935. Uelands Gate 57 - Utskifting Av Vinduer - Ferdigattest - 1986 Uelands gate 57 - Rehabilitering av hovedvannledning - Ferdigattest - 2016 Uelands gate 57A-S - Rehabilitering av bad m.m. - Ferdigattest - 2006 Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men de stemmer ikke med dagens bruk. Opprinnelig planløsning er ombygget og dagens planløsning avviker dermed fra original arkitekttegning. Kjøkken er flyttet til stue som åpen kjøkkenløsning. Opprinnelig kjøkken benyttes idag som soverom.

  Vei, vann og avløp
  Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann- og avløpsnett.

  Regulerings- og arealplanner
  4179: Spesialområde bevaring bolig Vernestatus eiendom: Vernet etter PBL Kommunalt verneverdige kulturminner eller kulturmiljøer som er vernet etter plan- og bygningslov, enten i en kommuneplan, kommunedelplan for kulturminner og kulturmiljøer, eller reguleringsplan. Til disse planene er det bestemmelser og/eller retningslinjer som styrer hvilke tiltak som kan tillates. Alle inngrep i slike kulturminner skal avklares med kommunen.

  Adgang til utleie
  Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (1) nr. 3 har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene.

  Legalpant
  Borettslaget har legalpant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

  Kommentar bo- og driveplikt
  Det er ikke bo- og driveplikt på eiendommen.

  Kommentar konsesjon
  Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.

  Kommentar odelsrett
  Det er ikke odel på eiendommen.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse. 

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  4 500 000 (Prisantydning) 370 324 (Andel av fellesgjeld)   4 870 324 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte)   9 832 (Omkostninger totalt)   4 880 156 (Totalpris inkl. omkostninger)

  Omk. kjøper beløp
  9832

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1,2% av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 14 900 ,- oppgjørshonorar kr  4 750,-. og visninger kr 3000, -. Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale totalt kr  14 208,-. Utleggene omfatter grunnbok, informasjon fra forretningsfører, kart og reguleringsplan, ferdigattest, tinglysing av urådighetserklæring, fotograf og oppgjør. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket 2000kr pr. time begrenset oppad til kr 15 000.  Alle beløp er inkl. mva. 

Jacob Santiago Salvesen

Megler

Jacob Santiago Salvesen

45 51 23 55

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev