aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Velkommen til visning! Christian Amcoff ved Aktiv Eiendomsmeling ønsker dere velkommen til deres nye hjem

Flott 4(5)R toppleilighet med skjermet beliggenhet på Bislett. Lekkert kjøkken og bad. Garasjeplass m/el-lader.

 • BRA 104 m²
 • 3 soverom
 • OMKOSTNINGER8 932
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER8 839 165.03
 • EIENDOMSTYPELeilighet
 • EIERFORMBorettslag
 • BYGGEÅR1 973
 • SOVEROM3
 • AREALP-rom 94 m²
 • ANDEL FELLESGJELD330 233.03
 • FELLESKOST./MND4 093
 • TOMT3 456 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • 8 500 000,- (Prisantydning)
  330 233,03 (Andel av fellesgjeld)
  --------------------------------------------------------
  8 830 233,03 (Pris inkl. fellesgjeld)

  Omkostninger
  5 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  480,- (Tinglysingsgebyr BRL-skjøte)
  480,- (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument)
  --------------------------------------------------------
  8 932,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  8 839 165,03 (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Stuen er av meget god størrelse, lett å møblere samt rikelig med lysinnslipp som gir en god atmosfære

Underhaugsveien 1D, Oslo

 • Velkommen hjem!
  Fra felles inngangsparti tar du trappene opp og kan stoppe i byggets 2. etasje. Du åpner inngangsdøren og ønskes velkommen inn til en lys entré med parkett på gulv og lysegrå vegger. Her har du god plass til å henge fra deg yttertøy og sette fra deg sko før du trer videre inn i boligen. Langs veggen kan du henge opp speil, bilder eller knagger, alt etter behov. Boligen disponerer i tillegg innvendig bod i leiligheten på ca. 3 kvm kjellerboder på ca. 1 kvm.

  Stue
  Videre fra entréen kommer du inn til boligens sosiale samlingspunkt, stuen. God takhøyde og store vindusflater gjør at rommet får rikelig med naturlig lysinnslipp og en luftig atmosfære. Rommet er av sjenerøs størrelse og lett å møblere med god plass til sofagruppe samt tilhørende møblement.
  Fra stuen er det utgang til den hyggelige, innglasserte balkongen på 7 kvm. Med plass til utemøbler ligger alt til rette for at de solfylte dagene kan nytes!! Dette er stedet du kan slappe av på varme sommerdager og nyte sommerkveldene med venner og familie.

  Kjøkken
  Kjøkken er utstyrt med Epoq glatt kjøkkeninnredning, laminat benkeplate, utslagsvask med ett-greps blandebatteri, kjøkkenventilator og opplegg for oppvaskmaskin. Integrerte hvitevarer som komfyr, induksjon platetopp, oppvaskmaskin og kjøl/frys. Lys under overskap. Kjøkkeninnredning med hvitevarer fra 2019. Det er lekkasjestopper i kjøkkenbenk.

  Bad
  Bad er utstyrt med baderomsinnredning med dobbel servant og ettgreps bl. batteri, speilskap, lys, dusjhjørne med glassdører og
  vegghengt toalett. Opplegg for vaskemaskin. Bad fra 2017 utført av Andenæs VVS AS. Fliser på vegg. Malte flater i himling. Fliser på gulv. Gulvvarme. Naturlig avtrekk fra våtrom

  Soverom
  Boligen har i alt tre soverom som er praktisk plassert i hver sin kant av leiligheten. Store vinduer i alle rom er med på å gi godt med lys og en luftig romfølelse også her. Hovedsoverommet har plass til dobbeltseng og nattbord, i tillegg til skyvedørsgarderobe. Med plassering innerst i bygget samt nordvendt beliggenhet ligger alt til rette for en god natts søvn uten støy og forstyrrelser.

  Soverom to og tre har god plass til seng, nattbord og tilhørende oppbevaringsmøblement. Rommet er naturligvis fleksibelt i bruk, og kan benyttes til alt fra gjesterom, barnerom eller kontor - alt etter hva man har behov for.

  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2.
  For utfyllende informasjon vedrørende kostnadsestimat, tiltak mm. henvises det til tilstandsrapport vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler ved spørsmål.

  Forhold som har fått TG2:
  Utvendig > Vinduer
  Det er avvik:Enkelt originalt glass i stuen.

  Utvendig > Dører
  Det er avvik:Det bemerkes at balkongdør tar i karm.

  Innvendig > Overflater
  Det er avvik:Det bemerkes at parkett er stedvis slitt.

  Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn
  Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.

  Våtrom > Ventilasjon > Bad/vaskerom
  Rommet har kun naturlig ventilasjon.

  Kjøkken > Avtrekk > Stue/kjøkken
  Kjøkken har ventilator med omluft (kullfilter).

  Spesialrom > Overflater og konstruksjon > Wc
  Toalettrom har kun naturlig avtrekk fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1.
  Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne.
 • Dette er en fantastisk beliggenhet for deg som ønsker å bo svært sentralt, men rolig. I Underhaugsveien 1D bor man i umiddelbar nærhet til alt av fasiliteter. Nærmeste matvareforretning ligger 50 meter fra boligen. 1 minutts gange til Thereses gate hvor det blant annet er cafeer, restauranter, Kaffebrenneriet, Godt brød, apotek, div. frisører, vinmonopol, hyggelige spisesteder og spesialbutikker. Kafeene La Sosta og United Bakeries ligger rett rundt hjørnet.

  Her bort du et steinkast fra Bislett stadion og ca. 10 min. gange til Bogstadveien/Hegdehaugsveien, hvor du finner et rikt utvalg av bl.a. butikker, restauranter, treningssenter og barer. Det er ca. 15. min gange til sentrum.

  Stensparken, som ligger 400 meter unna, er et naturlig samlingspunkt på sommerstid med gressplener, fontener, uteservering og lekeplasser for barn. Det finnes flere grønne lunger, for eksempel "Idioten" med flere i nærheten.

  Det er god offentlig kommunikasjon i området med både buss og trikk som har koblinger til alle byens hjørner som Grünerløkka, Torshov / Sagene og Aker Brygge. Ellers er det gangavstand til Høyskolen i Oslo og kort vei/gode transportmuligheter til Universitetet på Blindern, Tannlegehøyskolen og BI. God offentlig kommunikasjon i nærområdet. Buss nr 21, 33, 37 og 54 med koblinger til alle byens hjørner som Grünerløkka, Torshov / Sagene og Aker Brygge.
 • Det er primært leilighets-/gårdsbebyggelse i området.
 • Se vedlagte kart. Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger.
 • Bygningen er fundamentert med grunnmur i betong antatt til sprengsteinsfylling/fjell og fast byggegrunn. Yttervegger er oppført i grunnmur og i tradisjonell bindingsverk utvendig pusset og/eller kledd med panel. Takkonstruksjon er av type flatt tak tekket med papp/folie.Bygningen er trolig isolert etter byggeårets gjeldende krav til isolasjon. Etasjeskillere i betong mellom etasjene

  Innvendige overflater
  -Innvendige gulv er hovedsakelig overflatebehandlet med parkett. Parkett fra 2000.
  -Innvendige vegger er hovedsakelig overflatebehandlet med malte flater. Stue og kjøkken oppusset i 2019 av Alliero AS. Øvrige vegger malt i 2017.
  -Innvendige himlinger er hovedsakelig overflatebehandlet med malte flater. Sist overflatebehandlet i 2017/2019.
  -malt stue og kjøkken i 2019
  Overflater hovedsakelig med varierende alder.

  Tekniske installasjoner
  -Vannrør er av type plast rør i rør fra 2017.
  -Fordelerskap for vannrør plassert på wc
  -Stoppekran plassert i fordelerskap.
  -VVS i boligen er hovedsakelig fra 2017.
  -Avløpsrør er av type plast og støpejern tilførsel med innvendig strømpe
  Avløpsrør i boligen er hovedsakelig fra byggeåret og 2017. Det pågår pr.d.d. oppgradering av soilrør med innvendig strømpe.Arbeider i denne leiligheten er ferdig.
  -Naturlig ventilasjon via stedvise lufteventiler i topp av vinduer.
  -Felles varmtvann.
  -Elektrisk oppvarming av boligen. Gulvvarme i bad og wc.
 • 2.et: 104 Bra
  Følgende rom inngår i primærareal:
  Entré , Stue/kjøkken , Bad/vaskerom ,Soverom , Wc
  P-rom:94 kvm
  S-rom: innglasset balkong 7 kvm
  Innvendig bod: 3 kvm
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Elektrisk oppvarming av boligen. Gulvvarme i bad og wc.
 • Felleseiendommen er på 1098 m² og er godt opparbeidet med plenarealer, beplantninger, trær og asfalterte internveier. Tilhørende 1
  biloppstillingsplass i felles garasjeanlegg med elbillader.
 • Det er beboerparkering i området. Ved anskaffelse av beboerparkering kan man parkere døgnet rundt - også utover det som er maksimal parkeringstid - på parkeringsplasser regulert til beboerparkering for sone A. Beboerparkering for bil koster kr. 5400,- per år (per 2022), ELbil kr. 1620. Det tas forbehold om prisendring. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/
 • Offentlig. Kopi av tinglyste avtaler vil bli utlevert ved henvendelse til megler.
 • Forretningsfører: Hammersborg Eiendomsforvaltning AS
 • Borettslaget Underhaugsveien 1-3, gnr. 214 bnr. 354, org. nr. 951 151 424. Borettslaget består av 48 leiligheter og et garasjeanlegg.
  Festekontrakt er inngått med Oslo Kommune 01.12.1972 og løper til 01.12.2062.Festeavgiften ble regulert i 2014.
  Eiendommen er stilt som sikkerhet for pantsikret lån. Borettslaget var pr. 31.12.2020 fullverdiforsikret i Protector Forsikring ASA.

  Styrets arbeid/vedlikehold i perioden
  -Nytt brannvarslingsanlegg, vannslanger og tromler i garasjen er skiftet. I den forbindelse ble også
  -pulverapparatene skiftet i hver leilighet.
  -Nytt søppelskur.
  -Nytt låssystem og dørpumper på kjellerdørene.
  -Tilrettelegging på flere garasjeplasser til el.billading.

  Vedlikehold 2021/2022
  Soilrørene skal oppgraderes med strømpeløsning. Oppstart våren 2022. Det er oppdaget lekkasjer fra taket og dette må utbedres så raskt som mulig. Borettslaget har i skrivende stund ikke mottatt rapporten fra Apeland og innhentet priser, så vi vet ikke hva dette vil koste.

  Kommende vedlikehold
  Nytt brannvarslingsanlegg i oppgangene og leilighetene. Kostnad i området kr 400 000,- + mva. Vinduene i borettslaget er fra 1995. Disse bør skiftes i løpet av en 10 års periode. Verandaene bør også i løpet av den perioden kontrolleres.

  Diverse
  Borettslaget har måtte ta ut voldgift mot Stiansen eiendom. Det har tidligere blitt sendt ut forespørsel om motregning. Stiansen Eiendom har ikke svart på disse henvendelsene og borettslaget måtte derfor ta ut voldgift for å få inn ubetalt garasjeleie og fremtidig garasjeleie.

  Parkering
  Styret har inngått avtale om parkeringskontroll i gårdsrommet. Unipark vil kontrollere og bøtelegge biler som står parkert i gården i henhold til skiltning. Borettslaget har ingen utgifter med denne avtalen.

  Økonomi
  Forutsetningen for fortsatt drift er til stede og regnskapet er avlagt under denne forutsetningen.
  Selskapets likviditet er tilfredsstillende.
  Disponible midler utgjør pr. 31.12.2020 kr. 3 045 462,-.
  Resultatregnskapet viser et overskudd på kr. 3 870 144,-


  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i borettslagets styre og/eller generalforsamling.
 • Det praktiseres ikke forkjøpsrett i borettslaget.
 • Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.
 • Dyrehold er tillatt iht. sameiet/borettslagets husordensregler men må søkes om godkjenning til styret.
 • W.R. Berkley Insurance Norway Nuf
  Polisenummer: 200798
 • Formuesverdi som primærbolig kr 1 977 889 per 21.07.22 11:43
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 7 120 400 per 21.07.22 11:43
 • 4 093 pr. mnd. Fellesutgifter er for tiden kr. 4 093,00 per måned.
  Fellesutgiftene består av:
  -Fellesutgifter kr. 3 693,00
  -Garasje kr. 400,-
 • Andel fellesgjeld kr 330 233,03,- pr. 31.12.21 14:24.
  Andel fellesformue kr 168 356,36,- pr. 31.12.21 14:24.
 • Lånenummer:
  Restløpetid: 19 år og 5 mnd
  Termin per år: 4
  Rente: 2,65%
  Type: Annuitetslån
  Total restsaldo: 13.637.299,-
  Andelens restsaldo:

  Långiver er Nordea, restgjeld per 30.04.2022 er kr. 13 637 299, rentesats per 12.04.2022 er 2,65%, annuitet
  med 4 terminer per år. Innfris i 2042. Se borettslagets regnskap med noter for informasjon om borettslagets
  langsiktige gjeld.
 • Borettslaget er ikke tilknyttet en sikringsordning mot tap av felleskostnader.
 • Fellesutgifter:
  Fellesutgifter er for tiden kr. 4 093,00 per måned.
  Fellesutgiftene består av:
  -Fellesutgifter kr. 3 693,00
  -Garasje kr. 400,-
 • Underhaugsveien 1-3 A-D - Boligblokk - Ferdigattest - 1978 (1).pdf
  Underhaugsveien 1 - Inngl balkonger - Ferdigattest - 1996 (1).pdf
  Underhaugsveien 3 C-D - Inngl balkonger - Ferdigattest - 1996.pdf
  Underhaugsveien 3 A-B - Inngl balkonger - Ferdigattest - 1997.pd
  Underhaugsveien 1 - Innvendig ombygging og rehabilitering - Idrettsklubbens Tjalve - ferdigattest
  Underhaugsveien 3 C-D - Inngl balkonger - Ferdigattest - 2001.pdf
  Underhaugsveien 3 A - Skifte sluk - Ferdigattest - 2002.pdf
  Underhaugsveien 3 A-B - Inngl balkonger - Slutnotat (henleggelse) - 2013.pdf
 • Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (1) nr. 3 har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene.
 • Eiendommen er konsesjonsfri.
 • Det er ikke odel på eiendommen.
 • Andre opplysninger:
  - Det praktiseres ikke forkjøpsrett i borettslaget, men det er krav om styregodkjennelse, eierskiftemelding sendes til forretningsfører. Vedr. dyrehold så sendes søknad til styret.
  - Parkering: Det medfølger garasjeplass til flere av leilighetene.
  - Forsikringsskader: Andelseier belastes for egenandel ved forsikringsskader i egen leilighet, med mindre styret finner god grunn til å gjøre unntak.
  - Det ble på ekstraordinær generalforsamling 3.11.21 vedtatt lånefinansiering av rehabilitering av soilrør, med låneopptak på 6 Mkr, pluss eventuelle kostnadsoverskridelser anslått innenfor 15%, med løpetid på minst 25 år, se innkalling og protokoll vedlagt meglerpakken.
  - Selger betaler overdragelsesmåneden, avregning på meglers kontor. Vennligst kast resterende giroer for å unngå tvil om betalinger.
  - Salgsmelding må inneholde f.nr, e-postadresse og mobilnummer til kjøper/kjøpere.
  - Vi må få oppgitt e-postadressen til alle nye eiere så de kan motta ligningsoppgaver, viktig informasjon fra borettslaget, og få tilgang til eventuell beboerportal.

  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
 • 1973/508760-3/105 Festekontrakt - vilkår
  25.05.1973
  festetid: 90 år
  Gjelder matrikkelenhet: Knr:0301 Gnr:214 Bnr:354 Snr:2
  AVGIFT NOK 17.600,-
  PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT
  Overført fra: 0301-214/354
  Gjelder feste
  Gjelder denne registerenheten med flere

  1974/509652-1/105 ** Nye vilkår
  29.05.1974
  1976/515715-1/105 Obligasjon
  19.08.1976
  BELØP: NOK 2.070.500
  Panthaver:Underhaugsvn 1-3 Andelseierne I Borettslaget
  Lnr: 1113071
  ANF. PRIORITET ETTER OBLIGASJON(ER) TIL HUSBANKEN
  SOM TIL ENHVER TID HVILER PÅ EIENDOMMEN
  Overført fra: 0301-214/354
  Gjelder feste

  1976/515716-1/105 Obligasjon
  19.08.1976
  BELØP: NOK 1.342.000
  Panthaver:Leiere Av Garasjer Og Forretningslokaler
  Lnr: 1113072
  ANF. PRIORITET ETTER OBLIGASJON(ER) TIL HUSBANKEN
  SOM TIL ENHVER TID HVILER PÅ EIENDOMMEN
  Overført fra: 0301-214/354
  Gjelder feste

  1999/73729-1/105 Erklæring/avtale
  15.12.1999
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:214 Bnr:285
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:214 Bnr:339
  Bruksrett til uteareal.
  Bestemmelse om adkomstrett
  Med flere bestemmelser
  Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune v/direktør
  for Bolig-og eiendomsetaten.
  Bestemmelse om vann/kloakkledning
  Overført fra: 0301-214/354
  Gjelder feste
  Gjelder denne registerenheten med flere

  2018/956819-1/200 Pantedokument
  28.06.2018 21:00
  BELØP: NOK 17.700.000
  Panthaver:NORDEA BANK ABP FILIAL I NORGE
  Org.nr: 920058817
  Overført fra: 0301-214/354
  Gjelder feste

  Borettslaget har lovbestemt første prioritets pant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.
 • område er regulert til byggeområde for bolig, spesiel område bevaring, tomt for allmennbyttig formål og fortou. herverende går er regulert til byggeområde for bolig under s-1597, datert 29.03.73
  Kopi av reguleringskart og reguleringsbestemmelser kan sees hos megler.
 • Andelsnr. 15 Orgnr. 951151424 i Oslo kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtakelse etter nærmere avtale med selger.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 10. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 0.8 % av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 10.900 -, oppgjørshonorar kr 4.375,- og visninger kr 2.490, -. Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale totalt ca kr 25.000 ,-. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket . Alle beløp er inkl. mva.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Morten Hurum
  Morten Hurum
  Sissel Margrethe Hurum
Christian Amcoff

Megler

Christian Amcoff

98 69 09 36

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev